Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 115 551
  • 24 186

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Olisi lisäksi mielenkiintoista tietää, onko esimerkiksi somalimiesten ja -naisten työllistymisessä merkittäviä eroja Suomessa. Naiset kun tiedettävästi eivät juuri ansiotyöhön kotimaassaan pääse, joten kuinka suuri kynnys heillä on totutella oikeuteen tienata ja elättää itsensä, vai jäävätkö lähes poikkeuksetta kotiäideiksi ja miehen/valtion elätettäviksi?

"Vuonna 2012 somalinkielisten naisten työllisyysaste oli vain 14 prosenttia, kun kaikkien vieraskielisten naisten keskimääräinen työllisyysaste oli noin 47 ja kotimaisia kieliä äidinkielenään puhuvien 69 prosenttia"

"..somalimiesten alhaista työllisyysastetta. Esimerkiksi vuonna 2012 se oli noin 26 prosenttia, kun kaikilla vieraskielisillä miehillä keskimäärin se oli vajaat 55 prosenttia ja 66 kotimaankielisillä."

"Kansainvälisen kirjallisuuden perusteella näyttää siltä, että somalialaisten maahanmuuttajien alhainen työllisyysaste on ongelma lähinnä Euroopassa, erityisesti Pohjoismaissa. Pohjois-Amerikkaan asettuneet somalialaiset ovat onnistuneet Euroopan maihin asettuneisiin verrattuna huomattavasti yleisemmin pääsemään työmarkkinoille."

http://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/14_08_14_Kvartti_2_2014.pdf
 
Viimeksi muokattu:

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Muistan lukeneeni, että somaleiden työllisyysaste yksityisellä sektorilla olisi 6% ja loput sitten tulkkeina yms. valtion leivissä.
 
Mihin vitun ketjuun näitä nyt pitää laittaa kun joka ketjussa jauhetaan samaa persuista, loisivista mamuista ja suvakeista. Laitetaan vaikka tähän, vaihtelun vuoksi.

Joku libertaari taloussetä kirjoittaa siirtolaisista:

Ajatuspaja Libera | Empatian (ja vähän taloustieteenkin) oppitunti Riikka Slunga-Poutsalolle

Toisin kuin saattaisi luulla, taloustieteellinen koulutus auttaa ajattelemaan empaattisesti. Syy tähän on taloustieteen tapa mallintaa ihmisiä rationaalisina päätöksentekijöinä. Karkeasti ottaen tämä tarkoittaa sitä, että ajattelee toisten olevan vähintään yhtä fiksuja ja aika samanlaisia kuin itse on. Siksi kun taloustieteilijä näkee ihmisiä, jotka käyttäytyvät eri tavalla kuin hän itse, hän ei ensimmäiseksi ajattele, että “kulttuuri nyt on siellä toisenlainen”, tai että “ne nyt on ihan erilaisia kuin me”. Taloustieteilijä ajattelee, että kenties näillä ihmisillä on erilaiset kannustimet. Taloustieteilijä kysyykin ensimmäiseksi: valitsisinkohan minä samalla tavalla, jos olisin samassa valintatilanteessa?

Vastaaminen tähän yksinkertaiseen kysymykseen johtaa usein aika radikaaleihin johtopäätöksiin. Ehkä kehitysmaiden ongelmat eivät johdukaan siitä, että ihmiset siellä ovat laiskoja ja kulttuuri on väärä. Ehkä kannustimet ovat näissä maissa vääränlaiset. Taloustieteilijän yksinkertainen kysymys on puoluesihteeriltä on jäänyt kysymättä. Siksi puoluesihteerin jutuissa ei ole kauheasti järkeä.

Ensimmäinen ajatusvirhe on se, että Euroopasta tekee houkuttelevan korkea sosiaaliturvan taso ja että houkuttelevuudesta pääsee eroon pikakäännytyksillä ja sosiaalitukien epäämisellä. Euroopasta tekee houkuttelevan Euroopan ja kehitysmaiden välinen elintasokuilu. Niin kauan kuin elintaso ja työn tuottavuus on Euroopassa valtavasti korkeampi kuin kehitysmaissa, ihmisiä tulee. Siihen eivät pikakäännytykset tai sosiaalitukien epäämiset auta. Ihmissalakuljetusta tulee myös olemaan niin kauan kuin sille on kysyntää.

Tämän tajuaa jokainen, joka asettuu toisen asemaan. Jos olisin afrikkalainen enkä suomalainen perheenisä, yrittäisin itsekin tulla kaikin voimin Eurooppaan paremman elämän toivossa. Kokisin sen kenties jopa velvollisuudekseni perhettäni kohtaan. Jos minut pikakäännytettäisiin, yrittäisin uudestaan. Jos en saisi sosiaaliturvaa, tulisin kuitenkin.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Mielenkiintoista olisi nähdä, paljonko oikeasti tulisi, jos sosiaaliturvaa ei saisi.
 
Joku libertaari taloussetä kirjoittaa siirtolaisista:

Ajatuspaja Libera | Empatian (ja vähän taloustieteenkin) oppitunti Riikka Slunga-Poutsalolle

Jos olisin afrikkalainen enkä suomalainen perheenisä, yrittäisin itsekin tulla kaikin voimin Eurooppaan paremman elämän toivossa. Kokisin sen kenties jopa velvollisuudekseni perhettäni kohtaan. Jos minut pikakäännytettäisiin, yrittäisin uudestaan. Jos en saisi sosiaaliturvaa, tulisin kuitenkin.

Olenko mä ihan väärässä, jos kuvittelen, että Afrikassa on ainakin sata miljoonaa perheenisää, jotka eivät yritä tulla kaikin voimin Eurooppaan?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eli sedän mukaan kaikki afrikkalaiset ovat elintasopakolaisia.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Setä voisi näyttää empatian mallia ja pudottaa liksansa kahteentonniin kuussa. Sen jälkeen voisin alkaa jopa lukemaan hänen juttujaan.

Helvetin helppo huudella jostain Punavuoresta näitä juttuja.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Onkohan jossain tilastoja kuinka iso "kuluerä" pakolaiset ja maahanmuuttajat ovat. Siis ihan vain ne jotka ovat työttömiä, jne? Tai kuinka iso ryhmä tämä on?

Kysyn asiaa sen takia, että tuntuu että nyt kun Suomi kyntää syvällä, niin ainoa mitä huudellaan on tämä maahamuuttokysymys. Sama hommahan oli Kreikassakin oikeastaan tuossa ennenkuin se noin syvälle upposi kuin mitä upposi. Kultainen aamunkoitto, jne.

Ihan vain sillä, että näin maallikkona ajattelen että isompia ongelmiakin olisi, mutta tämä on helppo sellainen mihin media ja tietyt ryhmät voi tarttua. Ja sitten ajaa sitä omaa agendaa. Varmaan siis rasitusta kansantaloudelle on, mutta onko se niin merkittävää kuin luodaan kuvaa, niin olisihan se kiva nähdä ihan tilastoina. Sitten itsekkin saisin todellista faktaa, enkä mutua. Suuntaan taikka toiseen.
 
Nyt on jo nähty, mitä tapahtuu, kun asioille ei tehdä mitään: Eurooppaan tulee joka päivä tuhansia pakolaisia lisää. Miksi he eivät voi paeta Afrikan sisällä tai omassa maassaan johonkin rauhalliselle alueelle? Koska Euroopassa he saavat paljon enemmän kuin tekemällä koko elämänsä lähes leipäpalkalla töitä kotimaassaan. Harmi vain, että kehitysmaat eivät kehity sillä, että ihmiset lähtevät sieltä pois. "Aivovuoto" on melko vakava asia myös näiden maiden tulevaisuudelle. Tuskin kaikista heikoimmat ja köyhimmät pystyvät maksamaan salakuljettajien vaatimia kohtuuttomia Välimeren ylitysmaksuja.

On ymmärrettävää, että ihmiset hermostuvat, jos ainoa asia mihin rahaa laitetaan lisää ovat pakolaiset, kun samalla vähennetään eläkeläisiltä, lapsiperheiltä, sairailta ja opiskelijoilta. Varmasti soraääniä olisi vähemmän, jos vähennettäisiin enemmän rikkailta kuin niiltä, jotka jo muutenkin joutuvat laskemaan jokaisen käyttämänsä euron, ettei tarvitse olla ilman ruokaa kuukauden lopussa.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Nyt on jo nähty, mitä tapahtuu, kun asioille ei tehdä mitään: Eurooppaan tulee joka päivä tuhansia pakolaisia lisää. Miksi he eivät voi paeta Afrikan sisällä tai omassa maassaan johonkin rauhalliselle alueelle?

Suurin osa maailman pakolaisista on maan sisäisiä pakolaisia.

Suurin osa omasta maastaan paenneista pakolaisista on lähtömaansa naapurimaissa.

Arvion mukaan n. 85 prosenttia maailman pakolaisista on paossa kehitysmaissa.

Afrikassa eniten pakolaisia vastaanottaa Tsad. Siellä pakolaisia on n. 35 tuhatta asukasta kohden.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Niin. Eli pakolainen ja turvapaikanhakija menivät nyt termeinä sekaisin.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Katselen parhaillaan Ukraina-Suomi koripallomatsia ja ainakin Susijengin näkökulmasta monikulttuurisuus on rikkaus. Onkohan tuo Jamar Wilson niitä sudeettisavolaisia.
 
Katselen parhaillaan Ukraina-Suomi koripallomatsia ja ainakin Susijengin näkökulmasta monikulttuurisuus on rikkaus.

Mun käsittääkseni ainakaan Lee, Huff ja Wilson eivät ole suomalaisia humanitaarisen maahanmuuton ansiosta. Wilson tuli Suomeen pelaamaan korista ammatikseen, samoin kuin Leen ja Huffin faijat. Mä olen ymmärtänyt asian niin, että jotkut noista halla-aholaisista fasisteistakin hyväksyvät työperäisen maahanmuuton. Aika vaikea Yhdysvaltain kansalaisen varmaan olisi turvapaikkaa Suomesta saadakaan.

Huuhkajiin humanitaarinen maahanmuutto taitaa vaikuttaa enemmän kuin Susijengiin.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Mun käsittääkseni ainakaan Lee, Huff ja Wilson eivät ole suomalaisia humanitaarisen maahanmuuton ansiosta,. Wilson tuli Suomeen pelaamaan korista ammatikseen, samoin kuin Leen ja Huffin faijat. Mä olen ymmärtänyt asian niin, että aika monet noista halla-aholaisista fasisteistakin hyväksyvät työperäisen maahanmuuton. Aika vaikea Yhdysvaltain kansalaisen varmaan olisi turvapaikkaa Suomesta saadakaan.

Kannattaisikohan sinun vilkaista tuota ketjun otsikkoa, siinä ei käsittääkseni puhuta turvapaikan hakijoista mitään. Mutta paikkaa nämä veljet osaavat hakea, tuolla kentällä nimittäin.
 
Kannattaisikohan sinun vilkaista tuota ketjun otsikkoa, siinä ei käsittääkseni puhuta turvapaikan hakijoista mitään.

Aivan totta. Pahoittelen. Tässä kun katselee SM-liigan tilastojen kärkikymmenikköjä viime kausilta, vaikuttaisi siltä, että myös jääkiekon pääsarjamme kannalta monikulttuurisuus on rikkaus. Sieltä löytyy sellaisia nimiä kuin Eric Perrin, Brian Salcido, Tomas Zaborsky, Ivan Huml, Ben Maxwell, Nick Bailen ja Ryan Glenn.

Veikkausliigassa koutsaavat esim. Keith Armstrong ja Job Dragtsma. Monikulttuurisuuden rikkautta sekin.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Aivan totta. Pahoittelen. Tässä kun katselee SM-liigan tilastojen kärkikymmenikköjä viime kausilta, vaikuttaisi siltä, että myös jääkiekon pääsarjamme kannalta monikulttuurisuus on rikkaus. Sieltä löytyy sellaisia nimiä kuin Eric Perrin, Brian Salcido, Tomas Zaborsky, Ivan Huml, Ben Maxwell, Nick Bailen ja Ryan Glenn.

Veikkausliigassa koutsaavat esim. Keith Armstrong ja Job Dragtsma. Monikulttuurisuuden rikkautta sekin.

Kuinka moni noista mainitsemistasi jääkiekkoilijoista on esiintynyt Leijonapaita päällä? Rikkautta sano, rikkautta.
 
Ei yksikään, mutta Barkov ja Komarov ovat. Kävitkö muuten heidän taistellessaan Leijonien puolesta tässä ketjussa kertomassa, että monikulttuurisuus on Leijonille rikkaus?
Neuvostoliittolainen/venäläinen kulttuuri jääkiekon näkökulmasta nyt ei niin erilaista ole suomalaiseen verrattuna. Suomalaiset ovat pärjänneet ilman venäläisiä mamujakin. Koriksessa ihailua aiheuttaa arvatenkin se, että ilman näitä mamupelaajia koko maajoukkue ei pelaisi noin isoissa valoissa.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ei yksikään, mutta Barkov ja Komarov ovat. Kävitkö muuten heidän taistellessaan Leijonien puolesta tässä ketjussa kertomassa, että monikulttuurisuus on Leijonille rikkaus?

Miksi olisin, on itsestäänselvää että monikulttuurisuus on rikkautta. Jalkapallomaajoukkue tulee nauttimaan monikulttuurisuuden hedelmistä runsain mitoin tulevina vuosina.
 
Koriksessa ihailua aiheuttaa arvatenkin se, että ilman näitä mamupelaajia koko maajoukkue ei pelaisi noin isoissa valoissa.

Itse en Leetä ja Huffia kutsuisi mamuiksi, kun molemmat ovat Suomessa syntyneet.

Miksi olisin, on itsestäänselvää että monikulttuurisuus on rikkautta.

Jos se on itsestäänselvää, miksi siitä pitää Susijengin yhteydessä erikseen mainita?

Jalkapallomaajoukkue tulee nauttimaan monikulttuurisuuden hedelmistä runsain mitoin tulevina vuosina.

Kyllä se monikulttuurisuuden hedelmistä nauttiminen jää aika ohueksi, jos ei Suomessa maahanmuuttopoliittista linjaa reivata reilusti liberaalimpaan suuntaan. Tällä hetkellä ei näytä siltä, että näin olisi käymässä. Nää Suomen ulkomaalaistaustaiset jätkät on aika kevyttä kauraa Zlataniin verrattuna pitkälti siksi, että Suomeen tulijoita on niin surkean vähän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös