Keskustelua lentomatkailusta

  • 668 730
  • 3 372

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Niin kauan kun mitään virallista tiedotetta ei ole annettu en uskoisi lehtijuttuihin. Tämä on nähty monen lentoturman kohdalla ennenkin. Nykypäivän lehdistöllä on vain kiire ensimmäisenä julkaista jotakin uutta "tietoa" mikä kumotaan jossain vaiheessa. Tässäkin tapauksessa uutisoitiin mahdollisia elonmerkkejä turmapaikalta.
Näin minäkin näen asian, eli en todellakaan vielä luota "tietoihin" että toinen on lukittu ulos ohjaamosta.

MH370-tapaus viimeistään opetti minut pysymään kriittisenä lehdistön tietoihin, varsinkin kun lähteenä on "nimetön henkilö joka kuuluu tutkintaryhmään".
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Onko nyt siis selvää että se koneen ohjaamon ovi oli lukittu sisäpuolelta ja siksi tuo toinen lentäjä ei päässyt ohjaamoon? Jos näin niin kyllä tuo silloin tahalliselta tonttiin tuomiselta kuulostaa, tosin noin muutenkin tuo ainakin herättää vahvasti epäilyjä tahallisuudesta kun ei kommunikoida lennonjohtoon ja tullaan hallitun oloisesti tonttiin (ei radikaaleja ohjausliikkeitä tai hallitsematonta syöksyä vaan tasaisesti alas tullen).

Terroria tuo tuskin oli koska siitä olisi otettu jo kunniaa, nyt ollaan oltu hiljaa. Ei tämä olisi ensimmäinen itsemurha lentokoneen ohjaimissa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Vielähän ei tietysti tiedetä, mitä oikeasti on käynyt, mutta kyllähän tuo siltä näyttää, että jonkunasteista tahallisuutta on mukana. Ohjaamon ovea ei saa vahingossa lukkoon, eikä kone missään olosuhteissa lähde kohti maata ilman lentäjän inputia.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Ainoa mitä en ymmärrä on se, että miksi tuli kuitenkin niin loivasti alas kuin tuli. Luulisi, että jos on itsemurhaa tekemässä ja toinen kaveri yrittää rikkoa ovea selän takana, niin hoitaisi homman loppuun mahdollisimman nopeasti.
Lentoturmatutkinta-sarjassa oli kerran tapaus, jossa perämies yritti tehdä itsemurhan ja yritti lentää koneen keula edellä maahan. Siinä taustalla oli se, että jos hän hän kuolee onnettomuudessa (ja oliko, että muuten vaan luonnollisesti tai onnettomuudessa) niin hänen ex-naisensa ja heidän yhteinen lapsensa saavat miljoonakorvaukset. Itsemurhatapauksessa eivät saisi yhtään rahaa. Niinpä voisi olla mahdollista naamioida tapaus sellaiseksi, ettei itsemurhaa voisi todistaa vaan tutkimuksissa päädyttäisiin esim. happivajausteoriaan eli itsemurhan sijaan onnettomuuteen.

En nyt usko tai en usko tuohonkaan teoriaan, ihan esitin syyn miksi voisi tulla loivasti alas eikä kääntää ohjaimia suoraan alaspäin.
 

verco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
En meinaa mutta meinaan että tällaisessa asiantuntijatyössä jossa työn etenemistä arvioivat asiantuntijat itse on aina sellaisia tekijöitä(kuten työn jatkuvuus) että turvallisuuden nimissä on helppo perustella tolkuttomia kustannuksia. Pätee kaikkiin asiantuntijatehtäviä joilla kansalaisia on helppo käyttää maksumiehinä.

Tosin ei tuo lentolippua kohti montaa euroa ole jos todella tutkinta sen vaatii. Maksan sen mieluusti. Epäilen silti näitä Iisakin kirkko-tutkimuksia hieman.
Siitähän se haloo vasta syntyisi, jos tästäkin nyt koneen kappaleet siivottaisiin suoraan kaatopaikalle ja joku konsultti raapaisisi muutamassa viikossa raportin, jossa todettaisiin vain, että hyvin todennäköisesti perämies vain päätti lähteä tyylllä. Minusta on ihan oikein, että tässäkin tutkitaan perin pohjin, onko esim. koneessa ollut jokin tekninen vika, tai henkilökunnan toimintamallissa jokin puute, joka lopulta aiheutti onnettomuuden.

Kun tutkimusta aletaan tehdä ensin tutkimalla kaikki todistusaineistot ja sitten poissulkemalla mahdottomia skenaarioita, kyllä sitä aikaa vain kuluu ja rahaakin palaa, kun sitä 8h työpäivissä aletaan tehdä. Veikkaan kuitenkin, että tässä bisneksessä nämä kustannukset eivät edes näy lentolipun hinnassa edes kokonaisina euroina.

Raportin lopputulokseen mittavalla tutkimuksella ei varmasti ole useimmissa tapauksissa mitään vaikutusta, vaan useimmiten syy on se alusta asti ilmiselvin. Eli on aika helppoa sanoa, että paljon rahaa käytetään tutkintaan ihan turhaan. TV:stä lentoturmatutkintaa seuranneena tietää, että kyllä sieltä tarkemmissa tutkimuksissa on yllättäviäkin syitä löytynyt ja välillä jopa selviä laiminlyöntejä. Ihan hyvä, että esim. tämän halpalentoyhtiön toiminta käydään tässä tarkkaan läpi.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Ainakin lentäjistä Mohammad Bin-Jihad oli varsin kokenut, että mitä ihmettä siellä oikein tapahtui?
 

Rocco

Jäsen
Aina lento-onnettomuudet tulee tutkia niin pitkälle kuin mahdollista. Vika voi löytyä todella pienistä asioista ja yhteensattumista, jotka aina parantavat tulevaisuuden lentoturvallisuutta. Monien suosittujen ja suurten lentokoneiden onnettomuudet on tutkittu tarkasti, ja todella usein löydetty vikoja, mitkä on korjattu muista vastaavista lentokoneista. Joskus tutkinnat kestävät vuosia, mutta lopulta syy on löytynyt niinkin pienestä asiasta, kuin johdon eristyksen kulumisesta, ja johto on noudettu meren pohjasta muun romun seasta. Ja todella usein kun yksi onnettomuus on koettu, todella monesta lentokoneesta löytyy samaa vikaa.

Jokin aika sitten Airbus 380:ssa Qantasin lennolla räjähti moottori kesken lennon. Osat rikkoivat osan siivestä ja melkein tekivät reiän runkoon, mutta kone palasi onnistuneesti lähtökentälle. Pienestä oli kiinni, ettei noin 500 matkustajaa olisi tullut alas. Vika löytyi tässäkin tilanteessa moottorin yhdestä öljyputkesta, missä oli yksi kohta jäänyt heikommaksi, ja aiheutti hajottuaan öljytulipalon ja räjähdyksen moottorissa. Nyt kaikkiin 380:iin on vaihdettu kyseinen putki, ja vältetty vastaavat onnettomuudet.
 

Beergenheim20

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Jokerit, OJ
Veikkaan et jos tää oli joku itsemurhatyylinen ratkasu, tai sit jotai islamihuttua, ni kohta jokaisen koneen ohjaamossa on yks vartija osottamassa aseella selkään siltä varalta et jompi kumpi lentäjistä yrittää jotain
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Veikkaan et jos tää oli joku itsemurhatyylinen ratkasu, tai sit jotai islamihuttua, ni kohta jokaisen koneen ohjaamossa on yks vartija osottamassa aseella selkään siltä varalta et jompi kumpi lentäjistä yrittää jotain
Ja joku osoittamassa vartijaa aseella siltä varalta että se yrittää jotain.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Eihän tuohon itsemurhan mahdollisuuteen haluaisi uskoa. Ei se nyt kuitenkaan ihan niinkään mene, että kone pitäisi olla jossain nokka alas syöksyssä, ettäkö kyseessä voisi olla itsemurhatapaus. Voihan se olla, että pilotti halusi nauttia Alpeista aitopaikalta ennen tuhoa. Sitä paitsi ei tuo alas liuku ole mikään kanoottiretki ollut. Hallitun rajoissa kyllä, mutta silti melko jyrkkä. Jos lentopinnalta 380 on tultu tuhokorkeuteen noin 6000 jalkaan 8 minuutissa niin se merkitsee, että korkeutta on menetetty 4000 jalkaa minuutissa, kun normaali vertical speed on 1000-2000 jalan välillä. Airbusin autopilotti pyrkii miellään ennakoimaan laskeutumista niin, että laskukulma olisi mahdollisimman pieni mm. nopeuden alentamista ennakoiden. Nyt en äkkiseltään muista, oliko jopa niin että tuo 4000 jalkaa on maksimi korkeuden pudotus, minkä autopilotista saa irti revittyä.

E: Hiljattain valmistuneessa Air Crash Investigationsin MH370 dokumentissa mm. SPEKULOITIIN tuolla mahdollisuudella, että kapteeni on sulkenut itsensä ohjaamoon ennen lennon katoamista. Vaikuttaa copycat murhaajalta tämä Germanwingsin pilotti.

Mutta ei tuomita ennenkuin on tutkittu...
 
Viimeksi muokattu:

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Jos itsemurha ois vaihtoehto, miksei tehdä sitä kunnolla? Aiheuttaa 150 ihmiselle vielä saatanalinen paniikki siihen loppuun, saa tunteen vallasta.
 

Byvajet

Jäsen
Lainauksia Airliners.netistä ja Pprunesta liittyen tiedotustilaisuuteen. Tässä vaiheessa kai on jo perusteltu syy olettaa, että kysymyksessä oli laajennettu itsemurha. Varmaa se ei tietenkään ole.

- Victim identification starts today
- Second black box not yet found
- Co-pilot was alone in cockpit when he started descent, pilot went to toilet
- Pilot wanted to enter cockpit but co-pilot did not answer
- Co-pilot deliberately refused to open cockpit door
- Breathing in the cockpit was heard until crash
- Air traffic control requested pilots to declare 1700 emergency but no answer from cockpit
- No mayday or other emergency declared
- Current investigation makes it very likely that co-pilot deliberately crashed plane
- More information on co-pilot background to be provided later

Captain left cockpit. Co Pilot initiated descent by keying attitude selector. Captain called at door, knocked, no response from Co-Pilot. Then noise of human breathing heard... All the way to impact. ATC calls heard several times, no response

Ground proximity alarms heard. Sounds of violent attempts to force door. Just before final impact... Screams and possibly very first noise of impact is heard. Then silence.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Saksalainen perämies ja vain 160 tuntia kokemusta. Pikakomennuksella toimeksiannettu terrori-isku vai lentäjän persoonallisuushäiriö?

Kyllähän nää kylmää, kun näyttäis että se on kuitenkin järjestäen inhimillinen "virhe" mistä kärsii kaikki.

Jotenkin olisi helpompi suhtautua johonkin tekniseen vikaan, koska niihin pystyy usein vaikuttamaan. Ihmisen syvimmälle olemukselle ei oikein voi mitään.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Saksalainen perämies ja vain 160 tuntia kokemusta. Pikakomennuksella toimeksiannettu terrori-isku vai lentäjän persoonallisuushäiriö?

360 h kokemusta jonkun artikkelin mukaan, mutta silti todella vähän.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3

Siltä tosiaan näyttää, IL:n jutun perusteella perämiehen hengitys kuului tasaisesti loppuun asti eikä mies puhunut mitään. Koneen kapteeni oli lukittu ulos ohjaamosta ja kone ohjattiin tahallaan vuorta päin. Tällaiset asiat pistää vituttamaan, miksei voi tappaa itseään ilman että vie mukanaan helvetisti viattomia kanssaihimisiä.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hyi helv***i, kyllä kylmää. Jotenkin oksettaa tuon ylläolevan kuvauksen lukeminen, järkyttävää. Aika tarkkaan on kuvattu tapahtumat, vähän liiankin tarkkaan.
 

Morgoth

Jäsen
Eihän tuohon itsemurhan mahdollisuuteen haluaisi uskoa. Ei se nyt kuitenkaan ihan niinkään mene, että kone pitäisi olla jossain nokka alas syöksyssä, ettäkö kyseessä voisi olla itsemurhatapaus.

Vaikea näillä tiedoilla on uskoa mihinkään muuhun kuin itsemurhaan tai yleensä vain noin 150 ihmisen murhaan. Millä nimellä tuota haluakaan kutsua. Onhan tässä 9/11 hulinoiden jälkeen selvästi myös oma ongelmansa, kun ohjaamoista ollaan tehty sellaisia linnoituksia joihin ei ole mitään mahdollisuutta päästä, jos ohjaamossa niin päätetään. Oletetaan että MH370 oli (itse)murha ja tämä niin onhan tässä saatu sellaiset reilut 350 ihmistä kamikaze-pilottien toimesta tapettu parissa vuodessa.

On muuten mahtanut olla kamala tilanne koneessa matkustajilla, kun kone melko hitaasti laskeutuu (kenties kamikaze-pilotti on saanut jopa jotain sadistista tyydytystä tuosta itselleen) ja kapteeni yrittää murtaa ovea auki.
 
Viimeksi muokattu:

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Kyllä lentokapteeneiksi on kuitenkin hyvä ottaa myös itsetuhoisia kavereita ja jihadisteja. Muuten nuo vaan syrjäytyvät entisestään, elleivät saa mielenkiintoisia duuneja.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kai se on ruvettava ottamaan laskuvarjo mukaan reittilennoille käsimatkatavarana. Tarpeen tullen sen kanssa omatoiminen poistuminen koneesta.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Kai sen itsemurhan voi tehdä haluamallaan tavalla, mikä pakko sitä konetta on rysäyttää mahdollisimman jyrkässä kulmassa?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kai sen itsemurhan voi tehdä haluamallaan tavalla, mikä pakko sitä konetta on rysäyttää mahdollisimman jyrkässä kulmassa?

Eihän 150 ihmisen murhaaminen varsinaisesti ole itsemurha. Aika persereikä saa olla sellainen ihminen joka tuollaiseen tietoisesti ryhtyy. Jos nyt varmistuu että kyseessä todella on itsemurha kuten tän hetken tiedot ja uutiset kertoo.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Eihän 150 ihmisen murhaaminen varsinaisesti ole itsemurha. Aika persereikä saa olla sellainen ihminen joka tuollaiseen tietoisesti ryhtyy. Jos nyt varmistuu että kyseessä todella on itsemurha kuten tän hetken tiedot ja uutiset kertoo.

Kyllä kyseessä on laajennettu itsemurha, ei mitään uutta auringon alla.

Inhimillinen tekijä näissä vaan todella usein on pelissä, hyväksykää jo.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
On ironista, että tämä tapahtui sen säädöksen turvin, joka annettiin 9/11:n jälkeen.. Mitäs nyt sitten? Bio-wc:t ohjaamoon? Pilotit käy kerran kuukaudessa psykiatrin juttusilla?

Vaikea näillä tiedoilla on uskoa mihinkään muuhun kuin itsemurhaan tai yleensä vain noin 150 ihmisen murhaan. Millä nimellä tuota haluakaan kutsua.

Näinhän tässä näyttää käyneen.....todella valitettavaa. Tuntuu pahalta kaikkien niiden lukuisten ihmisten puolesta, jotka tekevät tätä työtä vastuuntuntoisesti ja kurinalaisesti, koska tällaisen tapauksen johdosta pelon ja järkytyksen vuoksi leimataan ja epäillään vähän kaikkia hetken aikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös