NFL offseason 2014

  • 44 048
  • 250

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Ilman selostusta meni ohi tuo Dallasin puolustuksen starttereiden vetäminen ja sitä taustaa vasten nuo Baltimoren kakkosneljänneksen drivet sitten näyttää vähän erilaisilta. Se näytti lähinnä siltä, että Baltimoren hyökkäyksen startterit takoo tukevan johdon tauolle.

Siinä mielessä eri mieltä, että kummasti nuo Graham/Brees, Manning/D.Thomas, Brady/CO, Rodgers yms. esittivät tälläkin preseason kierroksella samanlaisia otteita kuin aina yleensäkin. Ko. jannujen tiimit sattuivat voittamaan viime vuonna divisioonansa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Pari ensimmäistä Packersin preseason-peliä tullut katseltua, joten kommentoidaanpa näin jälkikäteen ulkomuistista.

Ensimmäinen pelihän oli Titansia vastaan ja pelattiin kaatosateessa. Hirveä into oli alkaa katsomaan piiiitkän tauon jälkeen, mutta hyvin alkuhetkillä tuli mieleen, että miksi helvetissä tällaisia pelejä pelataan ollenkaan. GB:llä istuivat penkiltä käytännössä kaikki tähtipelaajat ja pelin taso oli sitä myötä ihan hirveää. Eihän lätkässäkään kaikki parhaat pelaa, mutta tämä meni jo naurattavalle tasolle.

Siinä vaiheessa jo nauratti kun GB tiputti neljännen (4.) potkun/puntin vastaanottonsa putkeen... yksi näistä johtikin Titansin helppoon TD:hen. Taisivat jostain 20. jaardista päästä aloittamaan sen hyökkäyksen.

Toinen peli olisi sitten jo ihan toista maata. Vastassa oli Rams ja olosuhteet olivat vimpan päälle. Tokihan ykkösjätkät pelasivat käytännössä vain ekan driven, mutta se olikin sitäkin näyttävämpi. Ei tainnut montaa yritystä jäädä edes kolmannelle, vaan ekalla tai tokalla tuli aina kymppi täyteen ja tottakai zonella Rodgersilta helppo TD heitto Nelsonille.

Sanokaas asiaa enemmän seuranneet, että miten paljon Peppers tulee GB:n puolustuksen linjan tasoa nostamaan? Tämähän on alue, jolla GB on ollut todella tuskastuttavan heikko viime vuosina (painetta ei varsinkaan saada QB:lle millään, varsinkin kun Matthews ollut pipinä) ja ainakin tämän pelin perusteella linja näytti IHAN toiselta kaliberilta. Raji myös näytti vahvemmalta kuin ennen, mutta enpä minä näistä toisaalta mitään tiedä. Liekkö saanut asioitaan kuntoon ja ehjempää harjoitustaaikaa alle.

Myös uusi punttaaja, jonka nimeä en nyt jaksa muistaa tai luntata teki vaikutuksen. Pallo pysyi ilmassa sen viisi sekuntia, jona aikana vastaanottajalle ehdittiin jo sanoa hippa. Jos homma toimii näin kaudellakin, niin tulee olemaan iso parannus aiempaa.

Ihan liian aikaista on tietenkin tässä vaiheessa tällaisia puhua, mutta voisiko tämä olla Packersin vuosi..? (kunhan Rodgers, Matthews ja muut pysyvät kasassa)

Kun nyt off-season ketjussa ollaan ja puhetta on oltu pelireissuista ja game-passeista, niin ei kai siitä turpaan tule jos kerron että on tullut off-seasonilla hankittua tällainen pikku kypärä-kokoelma:
Danas Jerseys Main page
Tuon jälkeen olen itseasiassa Saintsin ja Red Skinsin potat, sekä ehkä jotain muutakin pientä kivaa hankkinut.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Aikaisemmin itse kyselin tuosta NFL GamePass:sta ja siitä kuinka sen hintaa saa mahdollisesti hiukan alemmas, niin Romanian kautta tilattuna (Chrome+Hola Better Internet-lisäosa) hinta on 145€, joten tuli siinäkin muutama kymppi säästettyä (Suomessa Season+ paketti 199€). Takuuseen en kuitenkaan mene että kaikki toimii elokuun puolella kuten elokuvissa. Pääsen testaamaan, että kaikki toimii ilman mitään lisäkikkailuja tosiaan vasta elokuussa, kun vanha tilaus loppuu heinäkuun lopulla, joten voin asiasta muutaman päivän päästä raportoida jos jotain asia silloin vielä kiinnostaa.
Mites tämä on toiminut? Onko tässä maksutapana ollut joku muu kuin luottokortti, vai millä ihmeellä sitä valehtelee olevansa Romaniasta jos billing addressissä seisoo Finland? entä onko käytössä joku ihan keksitty postitusosoite vai kuinka tämä toimii?

Minä tosin viikon ilmaisen previewin jo lunastin, joten voi olla että tämä juna meni jo.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Denver Broncos & Colorado Avalanche
Mites tämä on toiminut? Onko tässä maksutapana ollut joku muu kuin luottokortti, vai millä ihmeellä sitä valehtelee olevansa Romaniasta jos billing addressissä seisoo Finland? entä onko käytössä joku ihan keksitty postitusosoite vai kuinka tämä toimii?

Minä tosin viikon ilmaisen previewin jo lunastin, joten voi olla että tämä juna meni jo.

Hyvin on toiminut. Riitti, että IP näytti sijainniksi Romanian, eli laskutustiedot täytin ihan normaalisti oikeilla tiedoillani. Luottokortilla maksoin siis.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kiitos ensinnäkin vastauksesta, mutta vielä tarkentavana kysymyksenä, että riittää, että rekisteröintihetkellä IP on romaniassa vai tarviiko proxyä käyttää joka kerta kun palvelua käyttää? (tuo kun mahdollisesti hidastaa yhteyttä)
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Denver Broncos & Colorado Avalanche
Rekisteröintihetkellä proxyn käyttö riittää, sen jälkeen on vapaasti käytettävissä. Ja toimii tosiaan kaikilla laitteilla moitteettomasti.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Kiitos ensinnäkin vastauksesta, mutta vielä tarkentavana kysymyksenä, että riittää, että rekisteröintihetkellä IP on romaniassa vai tarviiko proxyä käyttää joka kerta kun palvelua käyttää? (tuo kun mahdollisesti hidastaa yhteyttä)

Minulla ei toimi GamePass silloin kun pidän tuota proxyä päällä, mutta heti kun otan pois niin taas toimii moitteettomasti. Ja suoritin siis maksun tällä "Romiania asetuksella". Toki saattoi olla vain yksittäistapaus, mutta toimii siis ainakin ilman tuota proxya,

Tarvitseeko maksuhetkellä olla proxy päällä vai voiko korttitiedot lähettää ilman?

Minulla oli proxy päällä ihan koko ajan, eikä se ainakaan minulla vaikuttanut maksamiseen millään tavalla. En tiedä miten tuo toimisi jos proxyn ottaa pois päältä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kaipa sitä voisi vähän Steelersistä kirjoittaa tähän ketjuun. Ensimmäistä preseason matsia en nähnyt, Buffaloa vastaan pelatun ottelun sen sijaan katsoin. Ihan hyvältä näytti sen perusteella, varsinkin puolustus vaikutti pelaavan nopeammin kuin viime kaudella mikä voi olla pelkästään hyvä asia. Steelersin ykkösvaraus, LB Ryan Shazier oli joka puolella kenttää napaten yhden interceptionin ja kasaten yhdeksän soolotaklausta, vaikkei pelannut kuin ensimmäisen puoliajan. Erittäin hyvä debyyttiottelu häneltä, varsinkin hänen nopeutensa oli jotain mitä en ole Steelersin puolustuspelaajalta nähnyt aiemmin. Shazierin pelatessa tuolla tavalla, koko puolustus nousee pykälän ylöspäin. Polamalun ei tarvitse pelata boxissa jatkuvasti vaan hän voi pelata omalla pelipaikallaan safetyna. Toinen ILB Timmons taas voi hänkin pelata hieman taaempana, sillä aikaa kun Shazier on se, jonka päävastuulla on pysäyttää pallonkantaja.

Hyökkäyksessä first string esiintyi edukseen, taisi olla kaksi drivea ja kaksi touchdownia jos oikein muistan. Ensimmäinen td tuli Antonio Brownin spesiaalista, eli lyhyt slant hänelle keskelle muodostelmaa, josta kiihdytys täyteen vauhtiin, jonka tuloksena 76 jaardin touchdown. Toinen td oli red zonella Benin heittämä fade Markus Wheatonille, jonka toisen vuoden pelaaja kiinniotti ammattimaisesti, toe dragia hyväksi käyttäen.

Eilen sitten tuli vähän ikävämpi uutinen, kun depth chartin kaksi ensimmäistä running backia, Le'Veon Bell sekä LeGarrette Blount molemmat kärähtivät marijuanan hallussapidosta. Kaverit olivat olleet liikkeellä samalla autolla, Bellin toimiessa kuskina, kun liikennepoliisi oli heidät pysäyttänyt autosta tulleen hajun takia. Autosta löytyi 20 grammaa marijuanaa, joka on "misdemeanor" Pennsylvaniassa, eli ei mikään iso rötös, mutta tarpeeksi, että pelikieltoa saattaa seurata. Max. yksi peli tuosta tulee, välttämättä ei sitäkään, mutta onhan tuo nyt helvetin typerää ja seuran kannalta noloa, että ei yksi vaan kaksi pelaaja, ja vielä saman pelipaikan kaveria, narahtavat samassa tilanteesa. Bellin kohdalla käry kävi todennäköisesti vielä DUI:sta, eli päihdyttävän aineen alaisena autoilusta. Bell ei ollut mukana lennolla, kun joukkue lensi Philadelphiaan, jossa kohdataan Eagles ensi yönä Suomen aikaa, joten ainakaan hän ei todennäköisesti tuossa ottelussa pelaa.

Parempi uutinen oli sen sijaan Brett Keiselin jatkaminen Steel Cityssa. Kahden vuoden sopimuksen teki, mutta ilmeisesti mitään guaranteed moneyta tuossa ei ole mukana (muuta kuin osa tämän vuoden palkasta, jos on rosterissa ensimmäisellä viikolla). Mielellään otan Keiselin takaisin joukkueeseen, vaikkei välttämättä starter enää olekaan. Cam Heyward on nimittäin ottanut Keiselin vanhan paikan avauksessa RDE:n tontilla. Toisena endina on pelannut Cam Thomas. Ensimmäisten arvioiden mukaan Keisel aloittaa Heywardin back upina tai sitten Heyward siirretään Thomasin paikalle vasemmalle puolelle, jolloin Keisel nousisi suoraan avaukseen oikealle puolelle.

Kuten jo aiemmin tuli sanottua, Steelers pelaa kolmannen preseason pelinsä tulevana yönä Eaglesia vastaan. Kolmas preseason peli on tunnetusti se ottelu preseasonilla kun starterit pelaavat eniten, mahdollisesti jopa 3.neljännestä. Eli hyvä matsi preseason -mittapuulla varmasti tulossa. Itseäni kiinnostaa eniten se miten O-line suoriutuu sekä se miten receiverit pelaavat. Brown on tasonsa jo todistanut moneen kertaan, mutta hänen jälkeensä löytyy useampi pelaaja, jolta odotetaan näyttöjä, jotta voidaan varmuudella sanoa mikä se heidän välinen järjestyksensä depth chartilla on. 4.kierroksen varaus Martavis Bryant on ainakin tähän mennessä ollut vähän pettymys, joten häneltä olisi kiva nähdä jotain positiivista Phillya vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Tosiaan oli nautinto katsoa tuota Eagles vs. Steelersiä. Eagles puolustukselta nähtiin turnovereita ja säkkejä. Pass rush oli loistavaa ja Roethlisbergerin ajoitus rissujen kanssa sotkettiin täysin. Hölmöt ja erityisesti takakentän liput piinasivat jälleen Eaglesia.

Steelers ei saanut aseitaan hyödynnettyä. Leveon Bellillä ei tuolla linjapelillä tehnyt juuri mitään. Nolan Caroll aloitti kornerina Fletcherin kanssa ja tuo kaksikko oli tulessa. Antonio Brown ja Markus Wheaton pidettiin syvältä ja tiukkoja peittoja tuli DB:ltä. Vastapainona voi todeta, että Steelersiltä nähtiin todella huono hyökkäyksen esitys.

Hyökkäys pelasi todella hyvin. Foles oli epätarkka ja rissut pudottelivat jonkun verran. Mutta palloa jaettiin todella tasaisesti rissuille, mukaanluettuna McCoy, TE:t ja Sproles. Linja piti todella hyvin. Ertzin läpimurto saa odottaa jos Celek pelaa tuolla tavalla. Matthews pelasi monipuolisesti poikki kentän kuvioita ja screenejä. Maclin ja Cooper ottivat tasaisesti palloja kiinni. Tämähän oli ensimmäinen matsi, jossa aloittavat rissut saatiin kentälle. Eagles pelasi jälleen muodostelmia, joissa receiver pelaa RB:n paikalla, tuloksekkaasti.

Steelersin puolustuksen linja näytti olevan piipussa jo toisella puoliskolla. Viime kaudellakaan tuo hyökkäys ei pyörinyt noin nopeasti. Millään muulla ei voida selittää sitä,että Sanchezin johtama kakkoshyökkäys pelasi Steelersin starttereita vastaan aivan helvetin hyvän pelin. Voi olla myös, että rosterin parantaminen peräpäästä on saattanut nostaa starttereidenkin pelin uudelle tasolle. Kun joka paikalla on varteenotettava back uppi ja startterit ovat paikoin, no, ei niin staroja, niin eiköhän äijistä saada enemmän irti.

Mutta muistetaan se, että se oli vain yksi peli ja preseasonista on kyse.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Olipa surkea esitys Steelersiltä Eaglesia vastaan. Kaikilla osa-alueilla ala-arvoista suorittamista. Jäätävä ero oli varsinkin hyökkäyksen tehokkuudessa kun vertasi Phillyn up tempo -hyökkäykseen. Jos tämä on oli kenraaliharjoitus runkosarjaa varten, niin kovin korkealla eivät odotukset voi tuon perusteella olla runkosarjaa ajatellen.

Bell ja Blount pelasivat kumpikin, mutta juoksupeli ei tästä huolimatta toiminut yhtään. En ole mieltänyt Eaglesin puolustusta minään erityisen hyvänä juoksupuolustuksena, ja todennäköisesti kyse olikin enemmän Steelersin huonoudesta. Ei uponnut juoksu yhtään, eikä heitto toiminut juurikaan sen paremmin. Markus Wheaton ei vieläkään vakuuta itseäni, heittohyökkäys on melko puhtaasti Antonio Brownin varassa. Ja hänkin sai nuo jaardinsa vasta siinä vaiheensa kun Eaglesilla ei ollut enää ainakaan kokonaan ykköspuolustus kentällä.

Puolustus oli koko ajan askeleen perässä Eaglesin hyökkäystä. Onhan se nyt käsittämätöntä jos Mark Sanchez pystyy marssimaan kentän läpi ilman vaikeuksia ja iskemään 6 pistettä taululle. Buffaloa vastaan loistanut Ryan Shazier oli eilen suoraan sanottuna huono, jääden kiinni blokkeihin ja epäonnistuen monta kertaa taklauksessa vaikka sai puhtaan linjan pallonkantajaan. Edellisen vuoden ykkösvaraus Jarvis Jones oli hänkin ihan lapanen. Ellei hänen pelinsä parane ja nopeasti alkaa hän oikeasti vaikuttaa bustilta. Polamalu oli ainoa, jolla oli kipinää otteissaan, mutta vaikea hänenkään on yksinään kaikkea tehdä. Ja sitä mukaa kun muut mokailivat, alkoi Polamalun otteissa näkyään taas yliyrittämistä, eli hän yrittää paikata muiden virheitä, jonka seurauksena hänkään ei ole enää oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Onneksi kyseessä oli vaan preseason -ottelu, jonka voittajaa ei kukaan muista enää parin viikon päästä. Hirveästi itseluottamusta tuo ei kylläkään antanut näin kauden alla, ei pelaajille eikä faneille. Varsinkaan puolustus ei näyttänyt eilen yhtään sen paremmalta kuin viime kaudellakaan. Tosin onhan Eagles yksi parhaita jengejä hyökkäämään, vähän eri tason pelaajia ja systeemi heillä kuin mitä esim. Week 1 vastustaja Clevelandilla. Joten ehkäpä tuo peli tuosta vielä paranee, kun saadaan lopullinen 53 miehen rosteri kasaan ja päästään runkosarjaan. Näissä preseason matseissahan ainakaan Steelers ei ole käyttänyt varsinaisia game planeja ollenkaan, joten kaipa tuota heikkoa esitystä voi vähän senkin piikkiin laittaa. Ainakin Eaglesin hyökkäyksen pysäyttäminen ilman intensiivistä videoiden katselua ja valmistautumista on varmasti melko mahdotonta. Annetaan Tomlinille ja kumppaneille nyt vielä sen verran luottoa, että kunhan se pääsevät laatimaan ottelukohtaisia game planeja, voi peli olla selvästi fiksumman näköistä. Mutta paljon pitää pelin parantua jos meinataan tällä kaudella jatkaa pelejä joulukuuta pidemmälle.

PS. Loppuun vielä toivomus, että tuomarit vähentävät noiden lippujen määrää kun tosipelit alkavat. Joo, ymmärrän että tuolta se näyttää jos sääntöjä noudatetaan pilkuntarkasti, mutta ihan hirveätä katsoa jenkkifutisottelua, jossa tulee pitkiä pätkiä niin, että jokaisesta tilanteesta heitetään lippua kentälle. Tulee hyökkäyksen toiminnasta aivan liian helppoa kun itse ei tarvitse tehdä muuta kuin receiverin juosta oma route, ja tuomari hoitaa loput
-->viisi jaardia eteenpäin ja uudet yritykset.
 
Viimeksi muokattu:

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
Olipahan Brady & Co. hyvässä vireessä viimeisessä preseason pelissä Panthersia vastaan. 17 onnistunutta syöttöä 21 yrityksestä, kaksi TD:tä ja muutenkin hyvin vahvaa esiintymistä koko hyökkäykseltä. Lupaa kyllä hyvää kautta ajattelen. Erityisesti Shane Vereenin onnistumiset lämmittivät mieltä.
 

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
Ja Ramsin QB Sam Bradford on sitten koko kauden sivussa loukkaantumisen takia. Eipä käy St. Louisia kateeksi, kun kakkosena on kaveri (Shaun Hill), joka on 2010 vuoden jälkeen heittänyt NFL:ssa kokonaiset 16 heittoa.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Kolmen harjoituspelin jälkeen Packersin peli näyttää varsin hyvältä. Rodgers pelasi lähes koko ensimmäisen puoliajan ja Lacy vasta aloitteli mutta silti yhteistyö on pelannut hienosti.

Cobb on vielä ruosteessa ja pudotti pari helpohkoa heittoa perjantaina mutta aivan varmasti nostaa tasoaan.

Harris ja Stark kamppailevat toisen RB:n paikasta ja ainakin tällä hetkellä Harris on tästä kaksikosta ollut tehokkaampi.

Matthews ja Peppers muodostavat todella kovan pass rush kaksikon ja kun molempia puolia ei voida tuplavartioida niin saanevat tuhoa aikaan kunhan Matthews saa peukalonsa täysin kuntoon (varoo sitä vielä).

Packers pelaa Rodgersin ollessa kentällä todella nopeaa no huddlea joten puolustuksilla tulee olemaan kiire saada rivit kuntoon.

Draftin kautta tullu Clinton-Dix on myös esiintynyt pirteästi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kun katselin vedonlyöntitoimistojen kertoimia Super Bowl-voittajiksi, niin kertoimista olivat kutakuinkin joka paikassa konsensus.

Denver Broncos 7.00
Seattle Seahawks 7.50
New England Patriots 8.00
San Francisco 49ers 8.50
Green Bay Packers 11.00
New Orleans Saints 13.00
lähde:
Football Futures Betting - Bet on Football at Bovada Online Sportsbook

Voidaanko tuota pitää myös pätevä listassa joukkueiden vahvuuksia arvioitaessa, vai onko suositummilla joukkueilla alikerrointa ja vähemmän suosituilla yläkerrointa? Useat fanit vetävät kotiinpäin ja isot ovat tämän myötä helposti yliarvostettuja. Vedonlyöntiyhtiöillehän on sama kuka voittaa, kunhan he vain jäävät touhusta voitolle.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Matthews ja Peppers muodostavat todella kovan pass rush kaksikon ja kun molempia puolia ei voida tuplavartioida niin saanevat tuhoa aikaan kunhan Matthews saa peukalonsa täysin kuntoon (varoo sitä vielä).

Packersin DL koki kuitenkin menetyksen kun NT B.J.Raji repäisi Raiders-matsinsa hauislihaksensa ja kausi on paketissa.

Rajin pari viime vuotta ovat olleet heikompia, mutta nyt NT:ksi palaamisen sekä yhden vuoden prove-it sopimuksen myötä Packersilla oli häntä kohtaan odotuksia.

Nyt paikkaa tarjotaan ex-Vikings Letroy Guionille tai sitten nuorelle Josh Boydille. Myös Ryan Pickettin paluu Packersiin on ollut spekuloinneissa.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
It's Richie Time!

Incognito tulee vierailulle ja uskoisin, että sopimuskin miehelle väsätään. Ehdoton parannus guardin paikalle siis tulossa, mutta toivottavasti mies on oppinut hölmöilystään ja saapuu nöyrin mielin Bucs-pukuhuoneeseen. Itse en juurikaan tätä mahdollista signausta arvosta, mutta kyllähän Richie ihan kelpo guard on, joten ainakin kentällä parantaa joukkueen mahdollisuuksia voittaa.

Antaa muuten aika hyvän kuvan siitä kuinka huono tilanne Tampalla nyt Guardin kohdalla on, kun pitää pyytää Richie vierailulle.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kun katselin vedonlyöntitoimistojen kertoimia Super Bowl-voittajiksi, niin kertoimista olivat kutakuinkin joka paikassa konsensus.

Denver Broncos 7.00
Seattle Seahawks 7.50
New England Patriots 8.00
San Francisco 49ers 8.50
Green Bay Packers 11.00
New Orleans Saints 13.00
lähde:
Football Futures Betting - Bet on Football at Bovada Online Sportsbook

Voidaanko tuota pitää myös pätevä listassa joukkueiden vahvuuksia arvioitaessa, vai onko suositummilla joukkueilla alikerrointa ja vähemmän suosituilla yläkerrointa? Useat fanit vetävät kotiinpäin ja isot ovat tämän myötä helposti yliarvostettuja. Vedonlyöntiyhtiöillehän on sama kuka voittaa, kunhan he vain jäävät touhusta voitolle.
Lista vaikuttaa ihan pätevältä, eiköhän tuossa ne suurimmat suosikit kauteen lähdettäessä ole. Yksittäisiin kertoimiin en sen suuremmin osaa ottaa kantaa, kun aika vähän tulee itsellä vedonlyöntiä harrastettua. Denver ja Seattle ovat suursuosikit, mielestäni he ovat etukäteen vähän karussa muista, joten itse jättäisin heidän ja New Englandin väliin vähän enemmän kaulaa. 49ersin kerroin on aika alhainen, itse en näe heidän olevan juurikaan Packersia tai Saintsia edellä. Philadelphia Eaglesin nostaisin itse myös samaan kastiin 49ersin, Packersin ja Saintsin kanssa. Ainoa asia mitä noilla kolmella on mitä Eaglesilla ei ole, on Super Bowl kokemusta omaava pelinrakentaja. Chip Kellyn taktinen osaaminen on kuitenkin sitä luokkaa, että mielestäni Eagles on parempi kuin pelkkä osiensa summa.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Packersin DL koki kuitenkin menetyksen kun NT B.J.Raji repäisi Raiders-matsinsa hauislihaksensa ja kausi on paketissa.

Rajin pari viime vuotta ovat olleet heikompia, mutta nyt NT:ksi palaamisen sekä yhden vuoden prove-it sopimuksen myötä Packersilla oli häntä kohtaan odotuksia.

Nyt paikkaa tarjotaan ex-Vikings Letroy Guionille tai sitten nuorelle Josh Boydille. Myös Ryan Pickettin paluu Packersiin on ollut spekuloinneissa.

Voi rähmä..mitättömän olonen tilanne johti siis niinkin pahaan loukkaantumiseen. No Raji ei tosiaan oke kummoisesti pelannut viimekausina joten toivottavasti homma hoituu muuten.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Mitä tulee noihin vedonlyönti kertoimiin, niin jos olen oikein ymmärtänyt niin ne tosiaan muodostuvat sen mukaan mitä kohteita pelataan/on pelattu, eivätkä ne niinkään suoraan heijasta asiantuntijoiden todennäköisyyksiä ja mielipiteitä joukkueiden tasoeroista. Joku kuka paremmin ymmärtää vedonlyöntiä voi tarkentaa olenko hakuteillä. Esim Dallasia en tuolla kertoimella pelaisi eurollakaan ja toisaalta en millään usko, että Jaquars on tänä vuonna huonoin NFL joukkue. Siellä tehdään tällä hetkellä useita asioita oikein ja samaa rataa kun jatketaan niin Playoffit on ihan mahdollinen tavoite kahden tai kolmen vuoden päästä.

Olisihan se tosiaan yllätys jos joku tuolta Top-7 ulkopuolelta mestaruuden voittaa, mutta itse nostaisin tuohon mustaksi hevoseksi Atlanta Falconsin (41). Syvyyttä joukkueella ei ole ja puolustus on materiaaliltaan varmaan lähellä liigan heikointa, mutta sääntöuudistukset hyökkäyksen eduksi auttavat tuota Falconsin terävää Ryan/White/Jones kärkeä, kun hyökkäyksen linjaa ja juoksupeliäkin on parannettu Free Agencyssa ja Draftissa, joten Falconsin kertoimia pitäisin pienenä ylikertoimena. En paljon, mutta jonkun verran kuitenkin. Tietty yksi loukkaantuminen voi muuttaa kaiken, mutta kertoimia katsomalla Dirty Birds ei saa ihan sitä arvostusta mitä sen mielestäni kuuluisi saada. Divisioona on pieni kysymysmerkki, sillä Bucs ja Panthers ovat puolustukseltaan kovassa kunnossa, mutta hyökkäys on kummallakin joukkueella vähemmän mairitteleva. Cam Newtonilla ei ole hyökkäyksenlinjaa ja rissuja mille heittää, kun taas Bucs on hyökkäyksenlinjan rakennuksen kanssa toistaiseksi pahasti puolitiessä ja McCown voi olla mitä tahansa viime vuoden Joshin ja perus Backup QB:n väliltä. Saints tulee divisioonan todennäköisesti voittamaan, mutta ei ylivoimaisesti.

Myös Eagles (21) on mielenkiintoinen joukkue, sillä heillä on heikohko divisioona, joten playoff-paikka on hyvin todennäköinen. Vaikka joukkue ei materiaalin puolesta ole ihan kärkijoukkueita, niin Chip Kellyn pelikirja voi yllättää sitten loppu/alkuvuodesta muutaman kärkijoukkueenkin.

Myös Arizona (41) voi yllättää, sillä joukkue on jäänyt kovassa divisioonassa hiukan 49'ersin ja Seahawksin varjoon. Heidän on toisaalta onnistuttava jo runkosarjassa hyvällä prosentilla, sillä tuossa divisoonassa ei helppoja voittoja ole luvassa ja nuo divisioonan sisäiset matsit Seahawksia ja 49'ersia on pelattava vähintään puoliksi. Niistä neljä tappiota niin playoff-paikka on todennäköisesti karannut jo tavoittamattomiin.

EDIT: Jos joku haluaa pikku rahalla kerätä kertoimia niin näistä suuren kertoimen joukkueista suosittelen Buffalo Bills:iä (101). Hyvä puolustus ja hyökkäyksessäkin palaset on aika hyvin kohdallaan, joten jos E.J. Manuel onnistuu, niin itse nostaisin Billsin divisioonansa kakkoseksi. Playoff-paikka on kaiken loksahtaessa kohdalleen mahdollinen, mutta siihen se kyllä valitettavasti jää, joten rahaa tuskin Billsiä veikkaamalla saa. Pääosin materiaaliltaan kuitenkin ihan yllätysvalmis joukkue ja omasta mielestäni siltä osin reilu ylikerroin. Toisaalta jos Pre-Seasonia on uskominen, niin ei Manuel kyllä vaikuta pelinrakentajalta, joka voi pelejä säännöllisesti voittaa, joten ei se Top-5 varauskaan (Pun intended) mikään yllätyskään toisaalta olisi.

EDIT2: Perhana jatketaan vielä vähän tätä omaa analyysia. Toivottavasti mulla menee muuten noi termit oikein päin. Alikertoimina pitäisin Detroit Lionsia (34), jota en edelleenkään näe todennäköisenä playoff-joukkueena. Onhan sielläkin taas sitä kärkiosaamista Calvin Johnsonin ja Matthew Stafford, mutta viime vuosien runko on pysynyt kasassa ja sitä on mielestäni leimannut ailahtelevuus. Erityisesti Stafford ja puolustuksessa Suh ovat minusta vaihtaneet tasoaan turhan paljon kauden sisällä, jotta voitaisiin puhua mistään mestarikandinaatista tai pelipaikkansa parhaista pelaajista. Yksittäisinä iltoina kummatkin pystyvät pelejä joukkueelleen kääntämään, mutta erityisesti Suh katoaa minusta aivan liian usein kokonaan kuvasta.

Tänä vuonna en Lionsin Pre-Seasonia ole juurikaan seurannut, joten analyysini perustuu pitkälti tuohon mainitsemani rungon viime vuosina nähtyyn epätasaisuuteen. Divisoona on melko hyvä ja siellä Lions on todistanut pärjäävänsä, mutta ilman tasaista suorittamista runkosarjassa en näe, että Lions on enempää kuin 8-8 joukkue. Voi olla, että Caldwell saattaa saada sen kaipaamani tasaisuuden Lions joukkueeseen, mutta uskon vasta sitten kun sen näen.

Toinen pienehkön alikertoimen omaava joukkue on tuo jo aikaisemmin mainitsemani Dallas Stars (51). Dallasia tarkemmin seuraavat osaavat varmasti vahvistaa tai kumota analyysini, mutta itselläni on joukkueesta sellainen kuva, että vaikka erinomaisia pelaajia löytyy enemmänkin, niin valmennus ja ennakkoon heikoksi kaavailtu puolustus ei paljon tukea hyökkäyksen tähdille Romolle ja Bryantille anna. Dallasissa hyökkäyksenlinja on kunnossa, mutta ilman merkittävää parannusta puolustuksen tai valmennuksen puolella en näe, että Dallasin hyökkäys saa joukkuetta kannateltua hyvään rekordiin. Itse luulen että Dallas varaa tänä vuonna Top-10 joukossa.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Hyvä puolustus ja hyökkäyksessäkin palaset on aika hyvin kohdallaan, joten jos E.J. Manuel onnistuu, niin itse nostaisin Billsin divisioonansa kakkoseksi. Playoff-paikka on kaiken loksahtaessa kohdalleen mahdollinen, mutta siihen se kyllä valitettavasti jää, joten rahaa tuskin Billsiä veikkaamalla saa. Pääosin materiaaliltaan kuitenkin ihan yllätysvalmis joukkue ja omasta mielestäni siltä osin reilu ylikerroin. Toisaalta jos Pre-Seasonia on uskominen, niin ei Manuel kyllä vaikuta pelinrakentajalta, joka voi pelejä säännöllisesti voittaa, joten ei se Top-5 varauskaan (Pun intended) mikään yllätyskään toisaalta olisi.
Ei tosiaan ole Manuel vakuuttanut tähän astisella NFL-urallaan. Vielä on aikaa hänellä toki kehittyä hyväksi NFL-QB:ksi, mutta tällä hetkellä hänen kehityskäyränsä ei mielestäni osoita tarpeeksi ylöspäin, jotta hänestä realistisesti voitaisiin odottaa edes keskitasoa parempaa QB:ta. Muilta osinhan Billsilla on tosiaan ihan hyviä rakennuspalikoita joukkueessa, mutta kovasti olisin yllättynyt, jos heidän kautensa joulukuuta pidemmälle jatkuisi. Puolustuksen koordinaattori Pettine siirtyi Clevelandin HC:ksi, joten puolustus voi ottaa askeleen taaksepäin, varsinkin kun LB-osasto on Buffalolla tällä hetkellä aika riekaleina loukkaantumisten myötä.

Näkisin, että AFC Eastin ranking on ensi(kin) kaudella Patriots, Jets, Dolphins, Bills. Tosin kaksi viimeistä ovat aika tasoissa, joten kumpi vaan voi jäädä divisoonan jumboksi.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Laitetaas ennakkoa jonon jatkoksi:

AFC East

Patriots
Dolphins
Bills
Jets

AFC South

Colts
Titans
Texans
Jaguars

AFC West

Broncos
Chargers
Chiefs
Raiders

AFC North

Ravens
Steelers
Bengals
Browns

NFC East

Eagles
Redskins
Cowboys
Giants

NFC South

Saints
Falcons
Buccaneers
Panthers

NFC West

Seahawks
Cardinals
49ers
Rams

NFC South

Packers
Lions
Bears
Vikings

NFC:ssä Seahawks on ollut preseasonilla teurastuskunnossa ja näyttäisi siltä, että hyökkäys on mennyt eteenpäin. Chicagoa ja San diegoa vastaan Seattle teki todella tylyä jälkeä ja tiimi oli fyysisesti omaa luokkaansa, linjoissa ja muuten. Molemmat linjat pelasivat loistavasti. Kearse/Harvin näyttää oikeasti vaaralliselta ja Wilson kehittynyt hyväksi taskuqb:ksi viimeistään nyt. Puolustuksen kaikki tietävät. En olisi yllättynyt vaikka joukkue pelaisi uudestaan super bowlissa tänä- tai lähivuosina. 2010-luvun Patriots?

Tämän jälkeen tulee tasaista. Green Bay ja Saints menevät ilman muuta jatkoon (ehjällä Rodgersilla). Uskoisin Eaglesin wild card paikkaan näillä näkymin, perustelut esitetty aiemmin. 49ers on loppukauden tiimejä, mutta hirvittää tuo 49ersin heittohyökkäys ja sen huonous, kun Crabtree/Boldin/Johnson/Davis ovat kuitenkin targetteina. 49ersia pidän todennäköisimpänä floppina näistä huipputiimeistä. Cardinalsin hyökkäykselle veikataan isoa vuotta ja kyllähän Floyd/Fitzgeraldia sekä RB Ellingtonia on pirun vaikea puolustaa heitossa. En olisi yllättynyt Cardinalsin Wild Card paikasta tai siitä, että NFC eastia vastaan pelaava NFC west veisi molemmat WC-paikat.

AFC:ssä Denver ja New England ovat selkeitä kärkitiimejä. Denverin hyökkäys on jatkanut siitä, mihin konferenssifinaaleissa jäi ja uskoisin, että joukkue vie jälleen ykkösseedin AFC:ssä. Puolustus on näyttänyt hyvältä - Talib ja Ward takakentällä ja Von Miller/Ware laidoilta sisään. Myös Patriots on ollut pirun vakuuttava myöskin molemmin puolin palloa ja uskoisin Patriotsin no huddlella taottavan Bradylla huomattavasti paremman kauden kuin 2013. Molemmat näistä tiimeistä ovat olleet todella paljon edellä muita.

Muista divisioonista uskoisin Ravensin ja Coltsin menevän jatkoon. Ravens on ollut tasainen ja hyökkäys näyttää vievän vähäpisteisiä pelejä. Coltsin D:llä en usko mentävän pitkälle, vaikkakin Nicks/Hilton ja Luck näyttää lupaavalta tuossa O:ssa. Potentiaalisia muita jatkoonmenijöitä on paljon, joten jääköön ne tästä sivuun.

edit sekalaisista tiimeistä voisi mainita, että Dolphinsilla on IMO hyvä potentiaali hyökkäyksessä ja se on näyttänyt pyörivät hyvin lukuunottamatta Tannehillin muutamia hasardeja. Redskins, Cowboys ovat pelanneet mielestäni aika sekavia pelejä, että voisi syvempää analyysia tehdä. Molemmilla D on ollut odotettua parempaa ja O linessa ongelmia. Giantsin peli tuntuu olevan todella sekaisin, etenkin hyökkäyksessä.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets

Joo ei tosiaan enää niin huono. 4.kierroksen varausvuoro ja Tim Wright ovat tosiaan kova hinta iäkkäästä Mankinsista, mutta Patriots ilmeisesti pitää Capissaan tuon Signing Bonus osan eli 4.milj per vuosi. Eli Tampalle mies tosiaan maksaa Capissa ja muutenkin vain tuon reilu 3.milj per vuosi, mikä ei tosiaan ole mikää kova ylihinta Mankinsin tasoisesta pelaajasta.

Saa nähdä on Richie nyt pois kuvioista vai lähdetäänkö häntä signaamaan sitten RG:n paikalle.

EDIT: Vai onko se sittenkin nyt tuo 6,5 milj per vuosi. Mitään virallista en tuosta ole lukenut vaan keskustelupalstoilta noita lukuja on väläytelty.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Joo ei tosiaan enää niin huono. 4.kierroksen varausvuoro ja Tim Wright ovat tosiaan kova hinta iäkkäästä Mankinsista, mutta Patriots ilmeisesti pitää Capissaan tuon Signing Bonus osan eli 4.milj per vuosi.
Ensi reaktio tästä treidistä itselleni on, että miksi Belichick suostui tällaiseen diiliin? Omassa mielessäni Mankins on edelleen yksi liigan parempia guardeja, Tim Wright taas on ihan neverheard ja vaikka siihen heittää kylkeen neloskierroksen draft pickin, on tämä aika outo treidi. Varsinkin kun NFL:ssä harvemmin ylipäätään pelaajia treidataan päikseen. Totuus lienee, että Mankins ei ole enää niin hyvä kuin maine antaa ymmärtää ja Tim Wright on nuori, lupaava pelaaja, joka tuo tarvittua syvyyttä Patsien TE-osastolle siltä varalta, että Gronk ei pysy kasassa koko kautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös