NFL offseason 2014

  • 44 672
  • 250

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Outdoor-joukkueiden kesken kuumuudessa pelaaminen on kylmien osavaltioiden joukkueille vaikeampaa kuin kylmässä pelaaminen etelän jengeille.

Floridan alueella loppukesän/alkusyksyn aikana korkea ilmakosteus yhdistettynä kuumuuteen aiheutti ainakin joskus useille pohjoisen joukkueille vaikeuksia. No viime vuodet ainakin Tampassa näiden pohjoisten joukkueiden olisi pitänyt vetää vielä toppatakit päälle, että tuosta olisi jotain konkreettista hyötyä kotijoukkueelle ollut. Sen verran heikkoa ainakin Tampan pelaaminen on viime vuosina ollut.
 

Cube

Jäsen
Aaron Rodgers on ulkonakin omaa luokkaansa, mutta hänen dome-statsinsä ovat huikeudessaan täysin käsittämättömät.
Jep, selvästi parhaat sisätilastot liigan pelinrakentajista (koko ura).

Katsoin liigan parhaiden pelinrakentajien (top15) tilastoja ja selvästi suurimmalla osalla on urallaan parempi QB rating sisällä kuin ulkona. Joillain enemmän, joillain vähemmän, mutta parempi kuitenkin. On vain muutama poikkeus: Philip Rivers, Cam Newton, Colin Kaepernick ja Russell Wilson. Näistä Rivers ja Kaep ovat pelanneet urallaan vain muutamia matseja ulkona ja Wilsonille pelejä on muuten vain vähän. Oikeastaan vain Newton on yksiselitteisesti ollut parempi ulkona kuin sisällä. Tämä on hyvä pitää mielessä, kun arvioi esimerkiksi Matthew Staffordin tai vaikkapa ihan Drew Breesinkin uraa. Onko sille selkeä syy, miksi Brees onnistui New Orleansissa paljon paremmin kuin onnistui San Diegossa? Olisiko hänestä tullut AFC Northissa ikinä tähtitason pelinrakentajaa?

Sisätilastojen paremmuus on periaatteessa loogista, mutta asiaa voi selittää muillakin tekijöillä kuin fyysisillä olosuhteilla. Alla lista liigan tämän hetken dome-joukkueista:

Falcons
Lions
Rams
Saints
Vikings (siirtyi tosin täksi kaudeksi ulos)

Lisäksi seuraavien joukkueiden stadioneilla on mahdollisuus sulkea katto huonolla säällä:

Cardinals (vuodesta 2006)
Colts (vuodesta 2008)
Cowboys (vuodesta 2009)
Texans

Ilman kovin perinpohjaista erittelyäkin voi sanoa, että sisällä pelaavilla joukkueilla on ollut viimeisen 10 vuoden aikana keskimäärin aika huonoja puolustuksia. Rams ja Lions olivat vuosien ajan liigan suurimpia vitsejä, eikä Cardinals ole ollut ennen viime kautta ollut aikoihin sellainen jengi, jota vastaan pelaava QB piti Fantasyssa penkittää. Muillakin sisäjengeillä on heitto aika usein vuotanut pahasti, joskin vuosittaista vaihtelua on paljon.

Osasyy on ehkä siinä, että sisäjoukkueet käyttävät paljon resursseja hyvien hyökkäysten rakentamiseen, sillä ne voivat hyötyä siitä suuresti. Toisaalta asettelussa on hiukan muna vai kana -kysymyksen tuntua, koska voihan osin myös olla, että näiden joukkueiden tilastot kärsivät suurelta osin sen takia, että vieraspelinrakentajien on helpompi saapua kaupunkiin ja liekittää heittopuolustuksia ideaaliolosuhteissa.

Lopullista vastausta ei ehkä ole tai ainakin se vaatisi todella kattavaa perehtymistä. Hyvä osoitus siitä, miten vaikea NFL:ää on lopulta analysoida. Kukaan ei toimi tyhjiössä ja onnistumisen taustalla on usein jonkun muun epäonnistuminen.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Siinä tapauksessa älä noudata sitä. Tuo FO:n lista ei kuitenkaan ole runkosarjaennustus, eikä sen perusteella kannata siis arpoa playoff-pareja. Prosentit viittaavat nimenomaan Super Bowl -voiton todennäköisyyteen.

Musta tuntuu, että olen ilmaissut itseäni puutteellisesti, koska tässä on ilmeisesti syntynyt jonkinlainen väärinkäsitys. Tarkoituksenani ei ole ollut missään vaiheessa esittää, että Saints olisi suurin mestaruussuosikki (Broncos on), vaan kyse on ollut siitä, että noilla Bovadan kertoimilla pelaisin kärkijengeistä mieluiten sitä. Entä sitten? Omaa rahaahan tässä laitan peliin - tai mahdollisesti tietty “sun” rahaa, jos joskus vielä tarjoudut herrasmiesmäisesti maksamaan edellisen keskustelumme seurauksena syntyneen hävinneen vedon mulle :)
En ole myöskään sinua rahankäytössä neuvonut. Yleistä vedonlyöntikeskusteluahan tässä käydään. NFC:ssä on useampi SB-kontenderi ja erot pieniä. Tästä johtuu myös se, että yhden tiimin pelaamisen riskit kasvavat. NFC:n muut tiimit ranskalaisilla:

- Seahawksin track recordi huippupelinrakentajia vastaan sekä sen parantunut hyökkäys tekee siitä kovan contenderin.
- Packersilla aloittaa top 5 QB sekä se pelaa top 5 helpoimman strenght of schedulen. Puolustus ja O-line lienevät joukkuetta seuraavien mukaan uusia kysymysmerkkejä, mutta toisaalta puolustukseen on hankittu Peppers ja HCD.
- 49ers on pelannut tasaisia pelejä huippuqb:ta vastaan ja on parantanut perinteisesti loppukaudesta. Hyökkäys näyttää paperilla kovalta. D:ssä tietysti kylmenemisiä.
- Eagles lienee myös parantunut. Puolustus vahvistunut paikoilta FS & CB. Hyökkäykseen on lisätty mm. Sproles, Matthews ja linjan dephti.

Joku voi olla varma jostain tiimistä ja joku ei. NFC:ssä tarvitsee pelata pirun hyvin ja tasaisesti tänä vuonna. Itse pelaisin Seahawksia tai Eaglesia (kerroin 21).

jos joskus vielä tarjoudut herrasmiesmäisesti maksamaan edellisen keskustelumme seurauksena syntyneen hävinneen vedon mulle :)
Ei päde vieläkään. Riittää, että sanot sen.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Joku voi olla varma jostain tiimistä ja joku ei.
Ilman muuta! Mun mielestä ei kuitenkaan ole mielipidekysymys, että Gronkin loukkaantumisherkkyys, Bradyn taantuminen ja Vilforkin loukkaantumisherkkyys/taantuminen ovat poikkeuksellisen korostuneita riskejä. Perusteet ovat tilastollisestikin nähtävissä.

Se ei tarkoita, että olisin varma, että nuo kaikki jutut kusevat Patriotsille - tai mikään niistä. Se on vain todennäköisempää kuin esim. se, että Brees taantuu, Jimmy Graham loukkaantuu tai Cameron Jordan alisuorittaa. Varmasti ymmärrät tämän pointin?
 

Cube

Jäsen
Tässä vielä lista siitä, miten Football Outsidersin prosentit muuttuvat kertoimiksi:

Broncos: 6
Packers: 9,5
Seahawks: 10
Saints: 13
Patriots: 14
Eagles: 15
Bears: 17
49ers: 18
Chargers: 21
Bengals: 32

Ja vertailuna Bovadan oddsit, joista keskustelu lähti liikkeelle:

Broncos: 7
Seahawks: 7,5
Patriots: 8
49ers: 8,5
Packers: 11
Saints: 13
Bears: 21
Eagles: 21
(Chargers: 34)
(Bengals: 41)

Niin kuin sanoa heti tuon alkuperäisen viestin ekassa lauseessa, en ole mikään asiantuntija. Saintsiin ilmeisesti ainakin luotan hiukan enemmän kuin muut. Mutta en mä nyt kovin väärässä tunne silti olevani, kun kahdella eniten alleviivaamallani joukkueella (49ers, Patriots) on ainakin FO:n eilen julkaisemien todennäköisyyksien perusteella selvästi selkeimmät alikertoimet.

Toisaalta milloinpa mä nyt väärässä myöntäisin olevani.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Ilman muuta! Mun mielestä ei kuitenkaan ole mielipidekysymys, että Gronkin loukkaantumisherkkyys, Bradyn taantuminen ja Vilforkin loukkaantumisherkkyys/taantuminen ovat poikkeuksellisen korostuneita riskejä. Perusteet ovat tilastollisestikin nähtävissä.

Hmm eikös se Brady taantunut jo viime ja toissa vuonna ja Wilfork oli poissa melkein koko kauden. Unohdit vielä sen että myöd Mayo oli puolet kaudessa pois ja silti AFC Championship matsissa. Kuka tietää miten siinäkin olisi käynyt jos Welker ei olisi lanannut Talibin pois pelistä? Spekulaatiota sekin.

Tilastollisesti en tiedä mitä yrität kertoa. Kolme vuotta putkeen vähintään AFC Champ pelissä. Taitaa antipatiat sumentaa faktat? :)

Ja kuten Cube:kin niin minäkin näen tietysti oman suosikkijoukkueen parempana kuin se ehkä todellisuudessa on mutta yritän perustaa väitteeni tosiasioille enkä kiihkomieliseen fanittamiseen.
 

Cube

Jäsen
Hmm eikös se Brady taantunut jo viime ja toissa vuonna ja Wilfork oli poissa melkein koko kauden. Unohdit vielä sen että myöd Mayo oli puolet kaudessa pois ja silti AFC Championship matsissa. Kuka tietää miten siinäkin olisi käynyt jos Welker ei olisi lanannut Talibin pois pelistä? Spekulaatiota sekin.
Se että on taantunut menneinä vuosina lisää sen todennäköisyyttä, että taantuu edelleen. Esim. Breesistä "tietää", että heittää sen n. 5000 jaardia ja 35 touchdownia. Tuo on aika pitkälti lattia, jos pysyy terveenä ja vähempi olisi yllätys. Bradyn lattiaa ei ole tällä hetkellä asetettuna, tai ainakaan sen ei voi ajatella olevan edes yhtä korkealla kuin viime kaudella. Katto hipoo tottakai edelleenkin pilviä, sitä en ole missään vaiheessa kieltänyt. Patriots ottanee myös todella paljon voittoja runkosarjassa.

Ja mitä viime vuoteen tulee, niin Patriots jäi aivan jalkoihin konferenssifinaalissa. Tai en tiedä millainen olo sulla oli, mutta mun mielestä ei missään vaiheessa ottelua tuntunut siltä, että NE olisi voittamassa sitä peliä. Loukkaantumisia oli tottakai ja niitä oli myös Denverillä. Sekin on vahvistunut täksi kaudeksi.

Saintskin oli muuten konferenssifinaalissa asti. Se hävisi Seattlelle, joka puolestaan ryöppäsi Super Bowlissa Patriotsin voittaneen Denverin. Kyse ei kuitenkaan ole viime kaudesta. Kyse ei myöskään ole siitä kuka pääsee konferenssifinaaliin asti, eikä edes siitä kuka pääsee Super Bowliin asti, vaan siitä kuka voittaa mestaruuden.

Uskomattoman väännön siitä voikin saada aikaan, kun menee sanomaan, että joukkue on kolmossuosikin sijaan vitossuosikki. Luulisi, että olen sanonut, ettei Patriotsilla ole mitään saumaa :)
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Luojan kiitos nämä höntsäpelit on ohi ja päästään tosi toimiin. Noin yleensäkin teetti jopa vaikeuksia katsoa Cowboysin pelit kokonaan, muista nyt puhumattakaan. Tietysti näille pre season matseille ei voi kovin paljoa painoarvoa antaa, mutta ainoana koko liigassa 0-4 record kyllä kertoo jostain? Ei hirveesti hurraa huutoja lähde Texasin suuntaan. Yritän lohduttautua sillä ajatuksella, että Cowboysin startterit pelasi todella vähän, siis verrattuna muihin joukkueisiin. Näin ollen sielä voisi olla piilossa jotain toivon murusia?

Jos sitä sitten pikkasen yrittäisi vetää nippuun preseasonin ja vähän ennakoida tulevaa kautta Cowboysin näkökulmasta. Lähdetään hyökkäyksestä liikenteeseen. Ne muutamat hassut draivit mitä alottava OL veti yhdessä, oli ihan ok. Odotin kuitenkin hitusen parempaa, varsinkin juoksublokkien osalta. Heittosuojaus oli varsin hyvää. Näillä näkymin OL on muodossa Smith, Leary, Frederick, Martin (R) ja Free. Hyvin odotettu kokoonpano siis. RB Murraylle ei juuri kantoja siunaantunut harkkapeleissä, joten vaikea sanoa hänestä mitään. Kunhan ehjänä pysyisi. Romo pelasi parissa pelissä muutaman draivin ja oli niissä hyvä. Puolestaan backupp Weeden oli pääsääntöisesti aika paska. Ilman Romoa Cowboys ei tule voittamaan yhtään peliä tällä kaudella PISTE. Vaikea sanoa pitääkö Cowboys kolmannen qb:n rosterissa (Dustin Vaughn)? WR ja Te osastosta on heti pakko mainita Dez Bryant. Monsterikausi tulossa, sillä niin hyvä hän on. Terrance Williamsista sekä Cole Beasleystä ei oikein pysty kertoa yhtään mitään. Sen verran hiljasta ollut heilläkin. Rookie Street ollut suuri pettymys kuin myös toista kautta pelaava TE Escobar (yllättäen paskana). Wittenillä huikeat yksi koppi koko preseasonilla, mutta varmasti tulee olemaan tosi peleissä loistava oma itsensä. Näin kokonaisuutena arvioiden Cowboys ei tule kaatumaan hyökkäykseen, jos Romo ja Dez pysyvät ehjänä. Voi olla kauden mittaan melkoista ilotulitusta luvassa. Kovasti on toitotettu, että Cowboys tulisi juoksemaan pallon kanssa entistä enemmän? Se tosin voi olla vaikeaa jos vastustajan hyökkäys tekee joka draivilla maalin ja sitä kautta perässä ollaan koko ajan...

Sitten se D#. Suuri huokaus. En oikein tiedä mitä sanois. Linja ja tukimiehet täysiä kysymysmerkkejä. FA:sta hankittu DT Henry Melton ja DE Anthony Spencer eivät ole pelanneet snäppiäkään viime kauden loukkaantumisten jälkeen. Melton todenäköisesti pelaa ekassa matsissa ja Spencer sitten tulee mukaan toisessa pelissä? Molempien kunto täysin arvoitus. Waren korvaajaksi draftattu Lawrence sivussa ainakin puolikautta ellei enemmänkin? Alottavat DE:t lienevät Mincey ja Selvie kun Crawfodikin on ollut pettymys? Alottavat D-tacklet varmaan arvotaan juuri ennen peliä? Rookie Deveon Coleman oli joka preseason matsissa toinen alottava DT. Nick Hayden on ehkä kuitenkin se toinen startteri Meltonin ohella? Suht piristävästi on myös esiintynyt ex-Bears Zach Minter ja ihmettelen jos hän ei mahdu lopulliseen joukkueeseen. Myös first string lb:t ja heidän roolinsa ovat täysin pimennossa tällä hetkellä. Oma veikkaus on, että 49ers peli alotetaan kolmikolla Kyle Wilber, Justin Durant ja Bruce Carter. Mutta Durant voi myös olla OLB ja silloin keskellä McClain tai Hitchens tai Hitchers voi myös olla Olb? Yksi isoimpia huomioita harkkapeleistä on ollut Dallasin passrush tai lähinnä sen puuttuminen. Sekavaa on. Takakentällä sentään on jokin sortin järjestys tässä kaaoksessa. Starttaavat safetyt on melko varmasti Barry Church ja J.J Wilcox. CB Scandrick on sivussa neljä ekaa peliä penaltyn vuoksi, yhdessä safety Jakar Hamiltonin kanssa. Näin ollen alottavat cornerit ovat Carr ja Claiborne. Yllätys, yllätys Carr on missannut lähes koko leirityksen äitinsä sairauden vuoksi. Eikä myöskään pommina tule, että Claiborne on ollut loukkaantuneena viimeiset pari viikkoa. Toivottavasti ja melkein pakostakin rookie Tyler Patmon tulee pääsemään joukkueeseen. Sen verran vahvan Miami pelin hän pelasi kun saalisti 2 intteriä ja 1 ff. Mielenkiintoista on myös nähdä mitä tehdään Sterling Mooren, D.W Webin ja Terrance Mitchellin suhteen? Samoin suht hyvä rookie safety Ahmad Dixon toivottavasti on mukana lopullisessa rosterissa? Eli varmaan vähän tyhmempikin tajuaa, että ei kovin hyvin ole pullat uunissa puolustuksen suhteen...

Että näin ja todella vaikea kausi edessä. Rohkeasti uskallan veikata/toivoa 5-6 voittoa tälle kaudelle? Vaikka puolustus on ehkä jopa mahdollisesti huonompi mitä viime vuonna, niin uskon Cowboysin voittavan pelejä puhtaasti hyökkäyksen tulivoimalla? Etukäteen veikkaan Eaglesin ja Redskinsin taistelevan Eastin voitosta. Giants ei myöskään Dallasin ohella vaikuta kovin vahvalta. Jos nyt pitäisi veikata Super Bowl kaksikkoa, niin Saints ja Broncos saa minun ääneni? Muita potentiaalisia ehdokkaita tietenkin Seahawks ja miksei Packers myös? AFC:stä Patriots. Joka vuosi joku joukkue yllättää ja toivon kädet kyynärpäitä myöden ristissä sen olevan Cowboys! Paitsi oikeasti luulen sen olevan Cleveland Browns....hemmetti! Joka tapauksessa tulevalla kaudella ei Cowboysin tappiot tule vituttamaan niin paljon kuin yleensä, sillä jokainen voitto on yllätys. Onneksi kuitenkin NFL alkaa, todella hienoa päästä taas seuraamaan huikeita pelejä vaikka oma suosikkini ei ehkä ole kärkikahinoissa mukana (aika hiljasta ollu viime vuodet)...
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Philadelphia teurasti Jetsin viimeisessä pelissä ennen avausta. K Cody Parkey tempaisi sisään kaksi pidempää potkua (54,53) kuin Alex Heneryn uran pisimmät tähän asti. Näytöt ovat kuitenkin vain yhdestä matsista.

Voi helvetti mikä peli taas Eaglesin kakkoslinjalta. Joukkue takoi 560 jaardia ja scoret sekä hyvin suoriutuneita pelaajia on paljon. Vitosbäcki Henry Josey ja rissu Damaris Johnson joka pelasi snäppinsä RB:n paikalta vakuuttivat. TE Trey Burton vakuutti vastaavasti, joskin viikate heilahtaa hänelle.

En tiedä, mikä oli Jetsin valmistautuminen tähän peliin, mutta Eaglesin scheme oli taas iso vahvuus. Jets oli yhtä valmis puolustamaan option routeseja ja read juoksua kuin Oakland viime vuonna. Tulee vaikeaa, jos divarissa jatkuu.


Saintskin oli muuten konferenssifinaalissa asti. Se hävisi Seattlelle, joka puolestaan ryöppäsi Super Bowlissa Patriotsin voittaneen Denverin. Kyse ei kuitenkaan ole viime kaudesta. Kyse ei myöskään ole siitä kuka pääsee konferenssifinaaliin asti, eikä edes siitä kuka pääsee Super Bowliin asti, vaan siitä kuka voittaa mestaruuden.
Olet tässä esittänyt pointtina sen, mitä olen keskustelussa tuonut esiin. NFC:ssä ei pelata varsinaisia säälipleijjareita, kun taas AFC:ssä Denver ja Patriots eivät juuri kohtaa varsinaisia haalstajia. Packers putosi yhtä pienillä marginaaleilla kuin Philly ja New Orleans. NFC:ssä pelaa top 7-8 tiimeistä viisi, jolloin kovia vastustajia kohdataan aikaisin.

Tähän on lisättävä, että preseasonilla Green Bay ja Saints (heikompia vastustajia) sekä Philly ja Seattle (pl. PHI vs. NE ja SEA vs. Den) (hieman parempia tiimejä) vastaan ovat olleet ylivoimaisia. En näe sellaisia faktoja, että taso olisi laskemassa. Se voi olla jopa parantunut entisestään.

edit Patriotsin kohdalla tämä tarkoittaa kahta tosipeliä, jossa palautus on >2.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Luojan kiitos nämä höntsäpelit on ohi ja päästään tosi toimiin.
Juurikin näin. Preseason matsit ovat kyllä todella turhauttavaa katsottavaa, mielestäni kaksi preseason peliä riittäisi ihan hyvin. Ei noissa matseissa kuitenkaan kunnolla edes yritetä voittaa, kunhan pelataan alta vaan pois.

Steelersilltä preseason meni huonosti, kuten tuntuu menevän joka vuosi. Preseasonin perusteella en uskalla odottaa juurikaan parannusta viime kaudesta, joten kolmas kausi ilman playoffseja voi hyvinkin olla tulossa. Tottakai toivon parannusta, ja joitain merkkejä siitä onkin näkyvissä, lähinnä nuorten pelaajien muodossa. Mutta paljon on kysymysmerkkejä ilmassa ja lähes jokaisen kysymysmerkin pitäisi ratketa Steelersin kannalta suotuisasti, jotta playoffseihin olisi asiaa.

Hyökkäys vaikuttaa samanlaiselta kuin viime kaudella, eli palloa pystytään liikuttamaan kentällä ihan hyvin, mutta se viimeinen tappajanvaisto siitä puuttuu. Liian usein ratkaisupaikoissa epäonnistutaan ja jätetään pisteitä kentälle sen sijaan, että siirrettäisiin ne tulostaululle. Roethlisberger ja A.Brown ovat oman pelipaikkansa parhaimmistoa, mutta sen jälkeen taso putoaa. Toivottavasti O-line pysyisi tänä vuonna terveenä (jotain mitä ei ole tapahtunut ainakaan kolmeen vuoteen), jotta linjapeliin saataisiin jotain jatkuvuutta. Olikohan viime se viime kausi, kun Steelers ei pelannut koko kaudella kahta peräkkäistä ottelua samalla O-linella. Se kertoo jotain siitä kuinka suuria loukkaantumisongelmia tuolla osastolla on ollut. RB-osastolla LeGarrette Blount on hyvä vahvistus, todellinen "pilemover", joka on hyvä backup LeVeon Bellille. Mutta isot pelit ja tietynlainen sähköisyys tuosta Steelersin hyökkäyksestä loistaa poissaolollaan, eikä Haleyn hyökkäysscheme helpota asiaa yhtään. Aikaisemmin puhuin noista kysymysmerkeistä joita Steelersin kohdalla on, niin hyökkäyksessä sellainen on WR Markus Wheaton. Viime kaudella hän oli täysin näkymätön, sai tililleen 6 kiinniottoa. Nyt hänestä on tehty starter Brownin rinnalle. Ainakaan preseasonilla Wheatonin yhteispeli Roethlisbergerin kanssa ei ole toiminut, joten jännityksellä jään odottamaan miten homma toimii regular seasonilla. Onneksi siellä on Lance Moore, jonka uskoisin pystyvän jokseenkin stunttaamaan Jerricho Cotcherya, joka lähti Carolinaan. Wheatonin tehtäväksi jää paikata Emmanuel Sandersin jättämä aukko, ja tällä hetkellä epäilen vahvasti onko hänestä siihen.

Puolustusta ovat vaivanneet samat ongelmat jo monta vuotta putkeen: pass rushin ja turnovereiden puute. Viime kaudella sitten jaardimäärätkin karkasivat käsistä eikä juoksuakaan pystytty enää pysäyttämään. Puolustus oli vanha ja hidas (copyright Warren Sapp). Täksi kaudeksi puolustusta on nuorennettu, ja nopeutta on tullut lisää rookie LB Ryan Shazierin ja FA FS Mike Mitchellin myötä. Pass rush ja turnoverit ovat loistaneet poissaolollaan myös preseason otteluissa, joten vaikea kausi saattaa olla luvassa jälleen. Puolustuksen kysymysmerkit ovat Shazier ja LB Jarvis Jones. Jos edes toinen heistä pystyisi pelaamaan hyvällä tasolla, on Steelesin puolustus parempi kuin viime kaudella. Shazierin nopeus on niin kovaa luokkaa, että hän voi pelkästään omalla panoksellaan parantaa tuota viime kaudella vuotanutta juoksupuolustusta roimasti. Jotta pass rush olisi parempaa, tarvittaisiin Jarvis Jonesilta läpimurtoa. Viimeisessä preseason pelissä hän jo vähän väläytteli merkkejä siitä, että sellainen voisi olla tulossa, mutta jää nähtäväksi miten hän onnistuu kun vastustaja peluuttaa startereita läpi ottelun.

delete kirjoitti:
Onneksi kuitenkin NFL alkaa, todella hienoa päästä taas seuraamaan huikeita pelejä vaikka oma suosikkini ei ehkä ole kärkikahinoissa mukana (aika hiljasta ollu viime vuodet)...
Aamen tälle. Samanlaisen tunteet ovat myös Steelers -leirissä. Kirjoitan vielä vähän tarkempaa raporttia kunhan lopullinen 53 miehen rosteri julkaistaan. Winning season ja todennäköisesti siitä seuraava playoffs paikka on tavoitteena ja toiveissa, mutta aika nappiin saa moni asia mennä, jotta se saavutetaan. Onneksi Steelersin schedule on tällä kaudella selvästi helpompi kuin viime kaudella. Kausi alkaa Clevelandia vastaan, joten ainakaan schedulea ei voida syyttää vaikeasta alusta.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
..olisin kuvitellut että Niners olisi ollut korkeammalla.

Ninersin kerrointa nostanee se että eka puolisko kaudesta pelataan ilman NaVorro Bowmania (loukkaantuminen) ja Aldon Smithiä (9 ottelun pelikielto).
Lisäksi koko secondary on Eric Reidiä lukuunottamatta uusiutunut.

Myös OG Alex Boone on toistaiseksi sopimuskiistan vuoksi kotona eikä pelaavassa kokoonpanossa.


- Packersilla aloittaa top 5 QB sekä se pelaa top 5 helpoimman strenght of schedulen. Puolustus ja O-line lienevät joukkuetta seuraavien mukaan uusia kysymysmerkkejä, mutta toisaalta puolustukseen on hankittu Peppers ja HCD.

Parempaan päin on menty puolustuksessa eli ongelmakohtia on vahvistettu. Rajin loukkaantuminen oli takaisku tietysti, mutta toivotaan että Guion tai Boyd täyttävät aukon. Ja etenkin Capers saa homman toimimaan. NT:n tärkeydestä 3-4 schemessä en ole selvillä, jos joku enemmän lajia tunteva osaisi valaista..

O-linessa huolestuttaa depth. Aloittava viisikko on ihan pätevää osastoa, mutta sen jälkeen taso putoaa (Barclay).
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
NT:n tärkeydestä 3-4 schemessä en ole selvillä, jos joku enemmän lajia tunteva osaisi valaista..
En tiedä täytänkö kriteereitä, mutta NT lienee 3-4 schemessä se kaikkein tärkein pelaaja. Ainakin Steelersin puolustus romahti viime kaudella heti kun NT Casey Hampton poistui vahvuudesta. 2012 Steelers oli vielä päästetyissä jaardeissa liigan paras puolustus, kun viime kaudella sijoitus oli vasta 13. Toki tuohon romahdukseen oli muitakin syitä, mutta Hamptonin poislähtö niistä se kaikkein suurin.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Ja etenkin Capers saa homman toimimaan. NT:n tärkeydestä 3-4 schemessä en ole selvillä, jos joku enemmän lajia tunteva osaisi valaista..
En katso tuohon kategoriaan itsekään kuuluvani, mutta olen itse ymmärtänyt tämän seuraavasti. Mm. Packers, Ravens, Steelers ja Eagles pelaavat ns. 2 gap 3-4 puolustusta. Hyökkäyksen perus personnel sisältää yleensä 5 linjamiestä, TE:n ja RB:n. Puolustus yrittää tavallisesti vastata hyökkäyksen 7 pelaajan personneliin 7:llä puolustajalla. Heittopuolustuksessa sanotulla ei ole niin suurta merkitystä kuin juoksua puolustettaessa.

NT:t usein pelaavat pois vastustajan centterin ja toisen guardin pois, jolloin puolukseen jää yksi blokkaamaton pelaaja, jolta odotetaan RB:n taklausta. Ylimääräisellä pelaajalla voidaan laskea coverageen tai jos peli osoittautuu play action heitoksi, voidaan tälle pelaajalle kutsua automaattisesti blitzi.

Myös 4-3 pelaavilla joukkueilla esim. Panthers on ollut sisempi linjamies, joka on sitonut kaksi äijää. jolloin Luke Kuelchy on päässyt takomaan nuo pro bowl statsinsa. On myös LB:tä, joiden odotetaan puolustavan kahden hyökkäyksen linjamiehen aukkoja juoksupeleissä. Kun joukkueessa pelaa tällainen fyysinen pelaaja, joka pystyy imemään useamman blokkaajan, voivat puolustajat hyödyntää LB:tä ja Safetyjä paremmin coveragessa ja blitzaamalla pelinrakentajaan.

Oma juttunsa on se, että nykyään esim. Russell Wilsonin ja Colin Kaepernickin hyökkäykset hyödyntävät pelinrakentajaa RB:nä, jolloin puolustus joutuu puolustamaan 8 pelaajaa seitsemällä. Esim. pari vuotta sitten divisional kierroksella Kaepernick murskasi Green Bayn juuri tämän vuoksi.

3-4 raskaat kahden gapin linjamiehet ovat yleensä huonoja pass rushereita, joka saattaa heikentää heittopuolustusta. Tällöin tarvitaan vauhdikkaita edge rushereita ja mielellään kovaa iskevä safety.
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
En katso tuohon kategoriaan itsekään kuuluvani, mutta olen itse ymmärtänyt tämän seuraavasti. Mm. Packers, Ravens, Steelers ja Eagles pelaavat ns. 2 gap 3-4 puolustusta. Hyökkäyksen perus personnel sisältää yleensä 5 linjamiestä, TE:n ja RB:n. Puolustus yrittää tavallisesti vastata hyökkäyksen 7 pelaajan personneliin 7:llä puolustajalla. Heittopuolustuksessa sanotulla ei ole niin suurta merkitystä kuin juoksua puolustettaessa.

NT:t usein pelaavat pois vastustajan centterin ja toisen guardin pois, jolloin puolukseen jää yksi blokkaamaton pelaaja, jolta odotetaan RB:n taklausta. Ylimääräisellä pelaajalla voidaan laskea coverageen tai jos peli osoittautuu play action heitoksi, voidaan tälle pelaajalle kutsua automaattisesti blitzi.

Myös 4-3 pelaavilla joukkueilla esim. Panthers on ollut sisempi linjamies, joka on sitonut kaksi äijää. jolloin Luke Kuelchy on päässyt takomaan nuo pro bowl statsinsa. On myös LB:tä, joiden odotetaan puolustavan kahden hyökkäyksen linjamiehen aukkoja juoksupeleissä. Kun joukkueessa pelaa tällainen fyysinen pelaaja, joka pystyy imemään useamman blokkaajan, voivat puolustajat hyödyntää LB:tä ja Safetyjä paremmin coveragessa ja blitzaamalla pelinrakentajaan.

Oma juttunsa on se, että nykyään esim. Russell Wilsonin ja Colin Kaepernickin hyökkäykset hyödyntävät pelinrakentajaa RB:nä, jolloin puolustus joutuu puolustamaan 8 pelaajaa seitsemällä. Esim. pari vuotta sitten divisional kierroksella Kaepernick murskasi Green Bayn juuri tämän vuoksi.

3-4 raskaat kahden gapin linjamiehet ovat yleensä huonoja pass rushereita, joka saattaa heikentää heittopuolustusta. Tällöin tarvitaan vauhdikkaita edge rushereita ja mielellään kovaa iskevä safety.
Ihan selvinpäin ei kirjoiteltu tätä. Muutama selvennys lienee paikallaan.

On olemassa kahdenlaista 3-4 puolustusta. Toisessa (Lebeau, Capers) OLB:t rushaavat ja ovat ns. puhtaita pass rushereita. Toisessa LB:t ovat hybridejä ja pelaavat coveragessa enemmän. Lebeaun ja Capersin systeemin NT on perinteisesti helvetin iso ja OLB:t ovat pass rushereita. Strong safetyn blitziä nähdään.

Toinen 3-4 on hieman erilainen. Esim. Eaglesilla on pienemmät linjamiehet ja järeämmät OLB:t (Trent Cole, Barwin). OLB:t pelaavat coveragessa enemmän. Strong safetyä ei nähdä blitzissä vakituisesti.

On lisäksi 1 gapin ja 2 gapin 3-4. Aikaisemmassa postissa nämä sekoitetaan keskenään ja siinä puhutussa 7 vs. 7 on kysymys 1 gapin 3-4:sta. Tai siis sikäli on, että LB vastaa vain siitä pelaajasta, jonka aukkoa puolustaa. On siis mahdollista että LB pelaa kahta aukkoa tai ettei LB:lle anneta aukkovastuuta.

2 gapin systeemissä NT pelaa juoksua centterin molemmin puolin. Lisäksi endit pelaavat juoksua Otackeleiden molemmin puolin. Myös DE:t saattavat siis pelata kahden aukon vastuulla ja kohdata hyökkäyksen double teameja tähän tyyliin. Tällöin LB:llä on tilaa paremmin. http://i.imgur.com/EobLrK2.png http://i.imgur.com/2ua6MA6.png?2
 
Viimeksi muokattu:

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Hyvä ja selkeä teksti anticatabolic:lta. Tuli tuon Köpin kysymyksen jälkeen itsekin syvennyttyä tuohon 3-4 puolustukseen tarkemmin, kun oma joukkue on pelannut pitkään 4-3, joten tuo on 3-4 jäänyt vähän vähemmälle huomiolle.

2-Gap 3-4:ssa linebackereiden pitää siis omata hyvä reagointi ja pelinluku kykyä, sillä snapin jälkeen ei ole suoraan sitä omaa vastuu gapia vaan LB:n on katsottava hetki peli edistymistä, jotta voi hyökätä pelin puoleiseen ja mahdollisesti vielä RB:n pysäyttämisen kannalta oikeaan gapiin. Tämä taas aiheuttaa pienen viivästyksen, jos hyökkäyksen peli onki heittopeli, jolloin Pass Rush myöhästyy vähän 1-Gap 3-4:seen verrattuna. Toisaalta etuna on se, että LB:it pystyvät välttämään juoksupeleissä ei pelinpuoleisen ns. "turhien" gapien pelaamisen ja merkitykselliset gapit pystytään täyttämään vähemmällä pelaajamäärällä.
 

Cube

Jäsen
Täytyy muistaa, että puolustukset kautta liigan pelasivat viime vuonna jo 45% snapeista nickelistä (ja 12% dimestä). Subpackaget ovat siis ottaneet vallan.

Mitä tulee 3-4 tärkeimpään pelaajaan, niin mielestäni sitä on aika hankala määritellä ilman, että tarkkaan tietää, mitä mikäkin puolustus pyrkii tekemään. NT on silti ainakin yksi haastavimmista, ellei haastavin. Näkisin, että 3-4 suurin etu ja suurin syy miksi se on 2000-luvun edetessä yleistynyt on, että sen avulla pystyy luomaan painetta joustavammin ja naamioimaan blitzejä. Jos 4-3 haluaa pelata, niin silloin on pakko saada neljän frontilla tasaisesti painetta aikaan.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Täytyy muistaa, että puolustukset kautta liigan pelasivat viime vuonna jo 45% snapeista nickelistä (ja 12% dimestä). Subpackaget ovat siis ottaneet vallan.
NFL:n heittoprosentit ovat nousseet paljon. Useammat hyökkäykset pelaavat perushyökkäystään 3WR kentällä sekä receiving TE:t edellyttävät parempia heittopuolustajia.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Steelers julkaisi oman 53 miehen opening day rosterinsa. Alla listattuna kyseiset 53 nimeä ja lyhyt arvio kustakin pelipaikasta. Starterit on kursivoituna.

QB: Ben Roethlisberger, Bruce Gradkowski, Landry Jones

Roethlisbergin johdolla jälleen mennään niin pitkälle kun pystytään. Gradkowski on selvä kakkonen. Landry Jonesin paikka rosterissa oli ainoa mielenkiinnon kohde preseasonilla. Jones ei vakuuttanut alkuunkaan, mutta Tomlin ja Colbert haluavat pitää rosterissa kolme QB:ta, joten Jones jatkaa penkinlämmittäjänä.

RB: Le'Veon Bell, LeGarrette Blount, Dri Archer

Bell kantaa vastuuta early downeilla, Blount on short yardage ja change of pace back. Archeria pyritään hyödyntämään heittopeleissä ja screeneissä sekä punt returnerina.

FB: Will Johnson

Johnson on lead blockerina ihan ok, mutta sitäkin parempi kiinniottajana. Toivottavasti Haley antaa Johnsonille muutaman targetin ottelua kohden, sillä Johnsonilla on oikeasti potentiaalia heittopeleissä olla hyödyllinen pelaaja.

O-Line: Kelvin Beachum, Ramon Foster, Maurkice Pouncey, David DeCastro, Marcus Gilbert, Mike Adams, Chris Hubbard, Wesley Johnson, Cody Wallace

Terveenä pysyessään linja voi olla hyvä tällä kaudella, mutta tuo terveenä pysyminen on todella iso kysymysmerkki aina Steelersin hyökkäyslinjalle. Pouncey on vuotuinen Pro Bowler, DeCastrolla on potentiaalia samaan. Beachum LT:na on pieni kysymysmerkki, vaikka ihan suht hyvin onkin tuolla tontilla tähän mennessä esiintynyt.

TE: Heath Miller, Matt Spaeth, Michael Palmer

Miller alkaa hidastua iän myötä, mutta on edelleen takuu varma targetti third downeilla. Spaeth on melko puhtaasti blokkaava TE, jolle voidaan heittää myös silloin tällöin red zonella. Palmer syrjätti David Paulsonin kokoonpanosta, koska on parempi blokkaaja ja myös suht varma kätinen silloin harvoin kun hänelle heitetään.

WR: Antonio Brown, Markus Wheaton, Lance Moore, Martavius Bryant, Darrius Heyward-Bey, Justin Brown

Tämä osasto voidaan esitellä Antonio Brown ja muut. Sen verran yksinään on Brown heittohyökkäyksessä. Wheatonilla on todella iso urakka, jos hän meinaa edes jollain tapaa paikata Emmanuel Sandersin jättämää aukkoa. Lance Moore stunttaa Jerricho Cotcheryn ihan ok, vaikka isoihin saappaisiin astuukin (Cothcerylla 10 TD:tä viime kaudella). Martavius Bryantista toivotaan isoa targettia syvissä kuvioissa ja red zonella, mutta preseasonilla hän on ollut ihan lapanen, ja lisäksi loukkaantui viimeisessä treenimatsissa ja on sivussa ainakin pari ensimmäistä viikkoa. Heyward-Bey oli positiivinen yllätys training campilla ja otti paikan rosterista hyvillä otteilla sekä hyökkäyksessä että special teamseissa.

D-line: Cam Thomas, Steve McLendon, Cam Heyward, Stephon Tuitt, Daniel McCullers, Brett Keisel

Da Beard teki paluun kesken training campin ja on hyvä lisä tuohon linjaan. Saa nähdä miten starterin paikat jaetaan, sillä lähtökohtaisesti Keiselin pitäisi olla back up, mutta toisaalta on koko linjan kokenein ja nimekkäin pelaaja. Todennäköisesti linjassa käytetään vahvaa rotaatiota, joten kaikille lienee peliaikaa luvassa. McLendon nosena ei vakuuta vieläkään. Steelersin 3-4 schemessa NT:n rooli on todella tärkeä, pitäisi pystyä sitomaan kaksi blokkaajaa itseensä ja vielä ajoittain saada pass rushiakin aikaiseksi. Pass rush McLendonilta onnistuu suht hyvin, mutta juoksupelissä hän on turhan kevyt noseksi, eikä pysty sitomaan double teamia itseensä.

LB: Jason Worilds, Ryan Shazier, Lawrence Timmons, Jarvis Jones, Arthur Moats, Vince Williams, Sean Spence, Terence Garvin

Shazier on välittömästi yksi koko sarjan nopeimmista pelaajista pelipaikallaan. Yhdessä Timmonsin kanssa potentiaalia muodostaa todella kova kaksikko puolustuksen keskustassa. Worilds löi itsensä läpi viime kaudella, nyt häneltä odotetaan vielä kovempaa produktiota. Onnistuessaan hän voi pelata itselleen todella rahakkaan jatkosopimuksen. Rosterissa on vain kolme OLB:ta (Worilds, Jones ja Moats), mikä on outoa. Jarvis Jonesille edessä make or brake -kausi. Jos hän ei pysty tuomaan pass rushia oikealta puolelta, voi penkki hyvinkin kutsua. Pelottavasti alkaa bustin ainekset olla ilmassa Jonesin kohdalla, mutta jaksetaan nyt vielä toivoa, että hänestä olisi impact playeriksi Steelersille.

CB: Cortez Allen, Ike Taylor, William Gay, Antwon Blake, Brice McCain, B.W. Webb

Allen ja Taylor aloittavat startereina, Gay hoitaa nickelin roolia. Blake ja McCain ovat isossa roolissa spessuissa. B.W. Webb tuli waiversien kautta Dallasista. Koko secondaryn isoin ongelma on turnovereiden puute. Allen ja Taylor ovat hyviä coveragessa, mutta interceptioneita heiltä on turha odottaa. Taylorin urakäyrä osoittaa alaspäin, mutta Cortez Allenin suhteen elättelen vielä toiveita, että hänestä saataisiin pitkäaikainen ykköscorner. Sopimus taitaa hänellä loppua tähän kauteen, joten todella tärkeä vuosi hänellä edessä.

S: Troy Polamalu, Mike Mitchell, Shamarko Thomas, Robert Golden

Polamalu ei ole enää niin hyvä kuin huippuvuosinaan, mutta on edelleen puolustuksen X-faktori, joka voi omalla panoksellaan kääntää otteluiden kulun. Mitchell on hard hitter, joka on parannus Ryan Clarkista, jonka taso romahti viime kaudella. Shamarko Thomasista toivotaan Polamalun manttelin perijää, mutta paljon on hänellä matkaa noihin saappaisiin. Robert Golden on puhtaasti pelkkä special teams -pelaaja.

K/P: Shaun Suisham, Brad Wing

Suisham on perusluotettava kicker, jonka jalka ei kuitenkaan ole niitä vahvimpia, eikä häneltä juurikaan yli 50-jaardisia field goaleja voida odottaa. Brad Wing taas on rookie punter, joka ei ole vakuuttanut preseasonilla. Välillä vetää kunnon boomereita, mutta vastapainoksi tulee ihan hutipotkuja. Uskoisin, että veteraani punteria ollaan joukkueeseen tuomassa, jos vain sellainen waiver wirelta irtoaa.

Kokonaisuutena Steelers on vahvistunut puolustuksessa hieman viime kaudesta. Shazier tuo puolustukseen nopeutta ja sähäkkyyttä. Pass rushin puute ja secondaryn kyvyttömyys tuottaa turnovereita on kuitenkin iso ongelma. Polamalu väläyttelee edelleen silloin tällöin, mutta varsinkin Jarvis Jonesilta ja Cortez Allenilta vaaditaan isoa tason nostoa, jos Steelers meinaa pärjätä tällä kaudella. Hyökkäyksessä O-line voi pitkästä aikaa olla vahvuus, kunhan loukkaantumiset eivät taas kerran sotke suunnitelmia. Heittohyökkäyksessä on Emmanuel Sandersin mentävä aukko, ja nähtäväksi jää onko Markus Wheatonista tai Lance Mooresta hänen korvaajakseen.

Arvio: Kaksi edellistä kautta ovat päättyneet 8-8 rekordiin. Jotain tämän suuntaista on luultavasti jälleen luvassa. Kaiken mennessä putkeen (O-line pysyy ehjänä, Shazier täyttää odotukset, Jarvis Jones tekee läpimurron, Cortez Allen nousee johtavaksi corneriksi) mahdollisuudet divisioonan voittoon ovat olemassa.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Tampalla tuo 53 saattaa ja todennäköisesti vielä muuttua ennen ensimmäistä ottelua.

RB Charles Sims asetettaan hyvin todennäköisesti Injured Reserve/Designated for Return -listalle, tai on jo sinne todennäköisesti asetettu, sillä Tampa signasi muutama tunti sitten Clevelandissa Pre-Seasonin pelanneen G Garrett Gilkeyn. Hän oli todennäköisesti matkaamassa Brownsin Practice Squadiin, mutta Tampa kaappasi hänet. Todennäköisesti waivereista tai heti waiver-ajan päättymisen jälkeen.

Voi siis myös olla, että jokin release asian tiimoilta tapahtuu, mutta todennäköisesti kyseessä, siis tuo Simsin vapauttama paikka rosterissa.

Yllätys leikkauksia Bucs-joukkueessa oli useampi. Näistä mainittakoon ainakin S Major Wright, joka saatetaan kyllä re-signata ensimmäisen peliviikon jälkeen, kun loukkaantumishistorian omaava Wrightin Guaranteed Salary tippuu vain 25%:iin hänen palkastaan. Sama juttu mahdollisen/huhutun Richie Incognito signaamisen suhteen. Jos veteraani pelaajat ovat joukkueessa kauden alkaessa, niin heidän guaranteed palkka on 100%.

Toinen yllätys oli K Connor Barthin cuttaaminen. Joukkueen Field Goal velvollisuuksia hoitaa nyt siis nuori Patrick Murray, joka kykenee hoitamaan myös Punterin tehtäviä hyvällä tasolla. Jos Murray selviytyy Place Kicking tehtävistä, niin en olisi lainkaan yllättynyt, jos hän hoitaisi loppukaudesta myös Punting tehtäviä.

EDIT: Suurin yllätys on ehkä kuitenkin se, että Oniel Cousins on vielä joukkueessa. *Pyörittää päätään*

EDIT2: Jets:in 6.kierroksella varaama Brandon Dixon on myös uusi Buc. Todennäköisesti 53-pelaajan rosteriin. Saa nähdä kuka tekee hänelle tilaa. Josh Allen on yksi kandinaatti, joka sitten Waiverit läpäistyään signattaisiin Practise Squadiin.

EDIT3: Eli Josh Allen meni Waivereihin ja Gilkey tulee hänen tilalleen. Eli Dixon siis näillä näkymin Sims:in tilalle. Mahdollisesti Melvinin paikka myös uhattuna.

EDIT4: Edittiä editin perään. Eli S Major Wright kerännyt paljon kiinnostusta ympäri liigaa, joten todennäköisesti häntä ei siis Bucs paidassa nähdä. Harmi.
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Eagles päätti laittaa kickerin uusiksi viikko ennen regular seasonin alkua cuttaamalla Alex Heneryn. Päätöksen taustalla on se, että Cody Parkerilla on vavhvempi jalka ja hän kykenee potkimaan päälle 50 jaardisia. Hänen touchback rationsa on parempi. Henery missasi lyhyen potkun playoffseissa Saintsia vastaan sekä New Orleansin paidassa silloin pelannut Sproles palautti Saintsin voittodriveä edeltäneen kickoffin puoleen kenttään potkun surkean hang timen johdosta. Luotan tässä suhteessa valmennukseen, etenkin kun Auburnin kickerin otteita on Kelly seurannut useammalta vuodelta.

Yllättäviä cutteja ovat esim. WR Damaris Johnson (nyk. Houston), RB Henry Josey sekä draftin vitospicki S Ed Reynolds (practice squad). Sitten mennään Eaglesin rosteriin:

QB: Foles, Sanchez, Barkley

Preseasonilla Sanchez pyöritteli hyökkäystä tavalla, joka jäi New Yorkissa puuttumaan. Folesia on vaivannut pieni epätarkkuus, joskin siitä riippumatta hyökkäys on toiminut edellisvuoden tapaan.

RB – 3 – McCoy, Sproles, Polk

Sprolesilla on pallot tippuneet näpeistä. Jaloista homma ei ole ollut kiinni, enkä muista nähneeni sellaisia peittoja LB:ltä, joissa Sproles olisi onnistuttu pitämään miehenä. Muuten osasto on vahva.

WR – 6 – Maclin, Cooper, Matthews, Smith, Huff, Maehl

Kaksi rookie rissua uutena, ja Matthews aloittaa slottina. Huffia on säästelty, eikä ekalla kaudella voida odottaa hirveän isoa roolia hänellä.

TE – 4 – Celek, Ertz, Casey, Burton

Ertz on Eaglesin paras route runner TE, ja nähtäväksi jää, syrjäyttääkö hän Celekin kauden aikana. Burton on todellinen yllätys ja nähtäneen spessuissa.

OL – 9 – Peters, Mathis, Kelce, Herremans, Barbre, Tobin, Molk, Gardner, Kelly

Todella vahva osasto overall. RT Lane Johnson on PED bannissa.

DL – 7 – Thornton, Logan, Cox, Curry, Bair, Allen, Hart

Beau Allen pelaa uusista eniten ja vie paljon snäppejä NT Loganilta. Bair ja Hart ovat mukana rotaatiossa, ja Eagles hakee endeiltä panosta heittopuolustukseen.

OLB – 5 – Barwin, Cole, Smith, Graham, Braman

Graham on paska coveragessa. Marcus Smith ei vielä osaa pelata OLB:nä riittävästi. Smith on ollut tähän asti suurin pettymys rosterissa ja on juuttunut blockeihin eikä paineesta pass rushissa voida vielä puhua.

ILB – 4 – Ryans, Kendricks, Goode, Matthews

Ei muutoksia.

S – 4 – Jenkins, Allen, Wolff, Maragos

Maragos hommattiin Seattlesta, mutta pelaa lähtökohtaisesti spessuja. Wolff on laadukas backuppi.

CB – 5 – Williams, Fletcher, Boykin, Carroll, Watkins

Nolan Caroll on selkeä vahvistus ja luultavasti jakaa snapit Fletcherin kanssa. Watkins on ollut puoli jaardia jäljessä ja ottanut näitä melkein inttereitä. Potentiaalia ja ennen kaikkea nopeutta riittää, mutta ei ole vielä valmis pelaamaan.

STs – Jones, Parkey, Dorenbos

Rookie kickerillä kauteen. Todella vahva jalka, mutta kestääkö pää pelata liigassa?
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Noniin, torstaina mennään pallo kainalossa tosimielellä ja avauspeli onkin nannaa kun yksi omista suosikeista pääsee kaatamaan jäävettä Shermanin niskaan. Minulla ei kausipohjustuksia ole paljoa kerrottavana mutta referoin tähän nfl.comin suorittamaa arviota QB-kokonaisuuksista joukkueittan; nämä ovat siis ranking-tyylisesti ja NFL.comin arvioita, ei omaa listaustani. Jutun voi perusteluineen käydä lukemassa tästä linkistä, jätän nuo perustelut pois ja typistän listamuotoon.

1. Colts (Luck / Hasselbeck)
2. Saints (Brees / McCown + Griffin)
3. Chargers (Rivers / Clemens)
4. Packers (Rodgers / Flynn + Tolzien)
5. Broncos (Manning / Osweiler)
6. Patriots (Brady / Garoppolo)
7. Bengals (Dalton / Campbell)
8. Seahawks (Wilson / Jackson)
9. Eagles (Foles / Sanchez + Barkley)
10. Chiefs (Smith / Daniel + Murray)
11. Falcons (Ryan / Yates + Renfree)
12. Steelers (Roethlisberger / Gradkowski + Jones)
13. Carolina (Newton / Anderson + Webb)
14. Redskins (Griffin / Cousins + McCoy)
15. Jets (Smith / Vick)
16. Ravens (Flacco / Taylor)
17. Cowboys (Romo / Weeden + Vaughan)
18. Lions (Stafford / Orlovsky + Moore)
19. Cardinals (Palmer / Stanton + Thomas)
20. Bears (Cutler / Clausen / Fales)
21. Vikings (Cassel / Bridgewater + Ponder)
22. Giants (Manning / Nassib)
23. 49ers (Kaepernick / Gabbert + Johnson)
24. Buccaneers (McCown / Glennon)
25. Dolphins (Tannehill / Moore)
26. Jaguars (Henne / Bortles)
27. Rams (Hill / Davis)
28. Titans Locker (Whitehurst + Mettenberger)
29. Raiders (Carr / Schaub + McGloin)
30. Texans (Fitzpatrick / Mallett + Savage)
31. Browns (Hoyer / Manziel)
32. Bills (Manuel / Orton)

No, minulle tässä on pitkä lista ihan tuntemattomia nimiä joista monesta en osaa sanoa yhtään mitään. Draftista taisi neljä QB:tä ponnistaa rosteriin, Garoppolo, Manziel, Bridgewater ja Bortles? Saa nähdä moniko näistä lopulta nousee pelaaviksi lupauksiksi. Miksi kuitenkin otin tämän esille on tietysti omat pikku huomiot listalla, kuten vaikkapa Garoppolon backup-status joka on sinällään positiivinen huomio. Preseason peleissä Patsin Garoppolo oli aika rajoitetuilla snapeilla sekä hieman epätasainen mutta toisaalta oli hyviä onnistumisia joukossa ja mielestäni potentiaali oli selvästi Mallettia suurempi. Muutamia vuosia Bradyn aisaparina voi nostaa Garoppolosta erittäin kovatasoisen QB:n ja varmaan siihen Bostonissakin uskotaan kun Mallett päätettiin vapauttaa. Colts ja Luck ovat olleet ihan hyvä aisapari, mutta että liigan paras QB -osasto? Olen eri mieltä, kiistämättä silti hyvyyttä. Hyvä, mutta ei minusta paras. Nostaisin ainakin Saintsin sekä Packersin ainakin edelle. Vaikeaa kuitenkin omalla ymmärryksellä arvioida, koska kokonaisuus on aina isompi kuin pelkkä QB:n suoritukset, voi olla että taidoiltaan ja ominaisuuksiltaan järjestys onkin enemmän esitetynlainen, jos päästäisiin vertailemaan quuppia identtisissä tilanteissa, samoissa ympäristöissä. Flacco ja Romo ovat mielestäni omilla paikoillaan, tuntematta backuppeja yhtään sen enempää - mielestäni kumpikaan ei ole eliittitason QB.

Eaglesin Foles / Sanchez -kaksikko kuulostaa (kolmannesta ei mitään hajua itselläni) alustavasti ihan kovatasoiselta porukalta mutta toisaalta Foles pääsi tulemaan viime kaudella aika puskista ja tämä kausi tullee varmasti olemaan vaikeampaa, Sanchezin osalta taas on hyvässä muistissa uran paha hiipuminen. Toisaalta taas sitten hieman yllättää Jetsin jääminen kärjen tuntumasta, omaan korvaan ainakin Smith / Vick kuulostaisi jopa erinomaiselta. Ehkä tässä kuitenkin painaa kuitenkin myös itse joukkue jonkin verran.

Bills hieman yllättää häntäsijoituksellaan, perusteluina oli tuolla nfl.comissa preseasonin epätasaisuus mutta toisaalta Manuel on kuitenkin lahjakas pelaaja ja mielestäni hyvätasoinen QB; pelkän startterin voimalla arvelisin tätä kuitenkin jonnekin Browinsin, Jaguarsin ja Ramsin yläpuolelle. Katselin kuitenkin vain yhden Billsin preseason peleistä ja siinäkin taisi Manuelin snapit jäädä aika vähiin, joten vaikea taas kerran kovin vahvasti on sanoa järjestyksen olevan väärä. No, mielipide silti, joka omalta osaltani perustuu aiempiin esityksiin.

GamePassi lunastettuna taskussa, odotellessa lokakuuta ja paikan päällä nähtävää Bills - Patriots -peliä. En ole ikinä aiemmin käynyt edes Lontoossa katsomassa ottelua, nyt kovan Bills -fanin kanssa kausikorttikatsomoon sitten tutustumaan tapahtumaan.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Juicey kirjoitti:
Draftista taisi neljä QB:tä ponnistaa rosteriin, Garoppolo, Manziel, Bridgewater ja Bortles? Saa nähdä moniko näistä lopulta nousee pelaaviksi lupauksiksi.

Unohdit sen ainoan, kuka aloittaa kauden startterina, eli Raidersin Derek Carrin. Lisäksi kolmos-QB:na taitaa olla myös useapi tänä vuonna draftattu jätkä, joista ainakin Houstonin Tom Savage voi hyvinkin esiintyä tällä kaudella kentällä.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Wes Welker officially suspended first four games of season | ProFootballTalk

Welker siis sivussa 4 ensimmäistä peliä. En usko että Broncoille kuitenkaan tästä mikään suuri ongelma tulee, vaikka Welker yksi avainhahmoista Broncojen hyökkäyksessä onkin. Mielenkiintoisempaa on nähdä mihin Denverin "päivitetty" puolustus pysty.

Ravens rosterissa ei suuria yllätyksiä, ellei sellaiseksi haluta laskea 7 WR:n ja 6 Safetyn pitämistä joukkueessa. Ilmeisesti safetyjen osalta siellä luotetaan että Levine ja Brooks pystyy tarvittaessa pelaamaan CB tonttia, Trawick ja Miles enempi spessuissa sitten. Suurimmat "yllätykset" jotka eivät nyt mahtuneet 53 miehen rosteriin olivat LB John Simon (2013 4 kierroksen varaus), sekä A.Q.Shipley, joka nyt jo Coltsien mies. Simon on joukkueen ehkä syvimmän position pelaaja, joten ei kentällä ole nähnyt peliaikaa. Shipley oli viime kaudella ihan ok backup, muttei startteri tasoa kuitenkaan. Gradkowski sai jäädä hänen paikalleen varmaankin osittain sen takia että pelasi viime kauden sentterinä ja on primääri backup sillä tontilla. Tämän lisäksi rookie Urschell on ollut hyvä G etenkin juoksuhyökkäyksessä ja toki nämä kaksi viimeksi mainittua ovat halvempiakin kuin Shipley.

Mielenkiintoista nähdä mitä jo ennakkoon lytätty 2013 draft luokka saa aikaan. Viime kaudella ei peliaikaa paljon koko ryhmälle tullut Elamia lukuun ottamatta (Marlon Brownia en laske mukaan sillä hän oli UFA). Nyt siellä on kuitenkin startteripaikoilla: FS Elam, RT Wagner, FB Juszczyk ja NT Williams. Juszczyk voi olla musta hevonen, ainakin preseasonilla kaveri on ollut Flaccon yksi haetuimmista kohteista, eli juuri näitä lyhyitä dumppeja on ottanut vastaan. Jos kunnossa pysyy, niin en ylläty jos vaikka jotain 40 koppia kaudessa tulee.

Bucs faneille on pakko sanoa että voihan Oniel Cousins. En täysin ymmärrä kyllä minäkään miksi kaveri on vielä (minkään) joukkueen rosterissa. Toki en ole B-moren aikojen jälkeen miestä seurannut, mutta oli kyllä jotenkin surkea tapaus täällä ollessaan...
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Näin kauden kynnyksellä ehtii vielä tehdä kevyen analyysin Patriotsien 53-rosterista:
Boldauksena uudet pelaajat tälle kaudelle.


QB: Tomppa, Garoppolo

Tompasta ei tarvitse sen enempää kirjoitella. Kuten tavallista niin BB ei antanut ykkösten pelata kuin murto-osan preseason peleistä. Garoppolo varatiin toisella kierroksella ja kuten jo draftia spekuloitiin niin Mallett kaupattiin lopultakin pois Houstoniin.

RB – 5 – Stevan Ridley, Shane Vereen, James White , James Develin, Brandon Bolden

Juuri ennen viimeisiä cuttauksia spekuloitiin Ridleyn paikasta joukkueessa. Kaveri on lahjakas juoksija mutta ilmeisesti voitelee saippualla hanskat joka peliin kun fumblaukset ovat liiankin tuttuja hänelle ja BB tunnetusti ei katso hyvällä pelaajia jotka menettävät palloja. Vereen on terve kauden alusta ja tulee olemaan entistäkin enemmän Kevin Faulk tyylinen 3rd down back. FB Develin voi myös pelata TE paikkaa kuten teki preseasonilla. White näytti hyvältä training campillä mutta peleissä ei oikein saanut mitään aikaiseksi. Ehkä PR/KR spesialisti tänä vuonna.

WR – 6 – Danny Amendola, Julian Edelman, Aaron Dobson, Brandon LaFell, Kenbrell Thompkins, Matthew Slater

Amendola aloittaa terveenä ja toivottavasti kestää pitempään kuin viime kauden avauspelin. Edelman tunnetusti Bradyn ns. safety blanket. Dobsonilla ja KT:llä on aika näyttää osaaminen, viime kaudella saivat paljon anteeksi ollessaan tulokkaita. LaFell mielenkiintoinen lisäys, tosin hänelläkin on saippuaa hanskoissa ajoittain.

TE – 3 – The Gronk, Michael Hoomanawanui, Tim Wright

Gronk is back! Todennäköisesti ei tule pelamaan täysiä snappeja Miamia vastaan mutta hiljaa hyvää tulee. Liigan Red zone target no.1 ja tulee olemaan huikea apu hyökkäykselle. Hooma jatkaa blokkaavana TE:nä ja Wright tuli sisään Mankins kaupan kautta. Haetaanko Wrightille Hernandez tyylistä roolia Patsien hyökissä.

OL – 9 – Nate Solder, Sebastian Vollmer, Dan Connolly, Ryan Wendell, Marcus Cannon, Josh Kline, Jordan Devey,Cameron Fleming, Bryan Stork
T

Normaalisti vahva osasto joka sai yllättävän käänteen kun Mankins kaupattiin Tampaan. Vollmer jos pysyy terveenä niin tämä on hyvä nippu, ei mikään liigan paras mutta tarpeeksi hyvä jotta Brady saa rauhassa hääriä. Kline, Devey ja Fleming ja Stork uusia ja hieman epäselvää miten linja muodostuu näistä.

DL – – Vince Wilfork, Sealver Siliga, Dominique Easley , Chris Jones, Joe Vellano, Chandler Jones, Rob Ninkovich, Michael Buchanan, Zach Moore

Vaikea sanoa millainen pelaaja Easley on koska hän paranteli polvivaivaa preseasonin ja todennäköisesti tullaan ajamaan sisään hiljalleen. Chandler Jones on kovassa iskussa Ninkovichin kanssa. 15+ säkkiä?

LB – 5 – Jerod Mayo, Dont'a Hightower, Jamie Collins, Darius Fleming, Chris White

Mayo, Hightower ja Collins aloittavat ja loput pelaavat jämäsnappejä sekä ST.

S – 4 – Devin McCourty, Duron Harmon, Patrick Chung, Nate Ebner, Tavon Wilson (nick cut)

All-Pro McCourty on varma aloittaja mutta kuka aloittaa toisena safetyna onkin sitten hyvä kysymys. Tähän pitäis saada kunnon SS, aika näyttää onko Harmon sellainen.

CB – 5 – Darrelle Revis, Logan Ryan, Alfonzo Dennard, Kyle Arrington, Malcolm Butler (Brandon Browner)

Tämä osasto on saanut melkoisen faceliftin. Sisään Revis, Browner sekä puskista Malcom Butler. Browner on ensimmäiset 4 peliä pelikiellossa ja todennäköisesti Logan Ryan Aloittaa Revisin kanssa. Butler on ollut kovassa iskussa preseason peleissä ja ansaitusti sai paikan joukkueessa.

ST - Gostkowski, Ryan Allen

Yllätys oli kun LS Danny Aiken pistettiin pihalle. Todennäköisesti Ninkovich joutuu paikkaamaan toistaiseksi.

Rosteri elää jatkuvasti ja viimeisten cuttausten jälkeen Patriots on jo pistänyt porukkaa pihalle ja uusia tilalle ja todennäköisesti tämä haitariliike jatkuu tällä viikolla.
 
En tiedä onko soveliasta kysyä täällä, mutta kysyn silti.

Nyt pitäisi osata päättää peluutanko 1. viikolla Phillyn Jeremy Maclinia vai Jetsin Eric Deckeriä. Fantasy footballista arvatenkin on kyse. Noviisi kun olen, niin turvaudun tilastoihin ja ne näyttävät herroilla aika samoilta. Maclin huilasi loukkaantumisen vuoksi koko viime kauden, mutta nyt tekee paluun ja on ilmeisesti ihan täydessä iskussa. Philadelphia avaa Jacksonvilleä vastaan ja Jets kohtaa Oaklandin. Onko näillä merkitystä valinnan suhteen? Eli Maclin vai Decker?

Noin muuten täytyy todeta, että olen seurannut NFL:ää jo pidempään enemmän tai vähemmän, mutta silti syvempi tuntemus pelaajia ja joukkueita kohtaan puuttuu. Nyt uuden kauden alkua on kuitenkin odotettu kuin kuuta nousevaa kun menin liittymään fantasy footballin ihmeelliseen mailmaan. Ensi yönä se sitten alkaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös