Matkakohteenne

  • 2 466 307
  • 14 558

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Puolassa on muuten myös aivan käsittämättömän kauniita naisia ja tämä ei johdu oluen määrästä, vaan ne on oikeasti. Myös suosittelen kokeilemaan puolalaista ruokaa. Puolalainen ruoka on todella hyvää ja maukasta sekä ravintoloissa syöminen on suomalaiselle naurettavan halpaa.

Se muuten tuntuu lähes aina kun menee ulkomaille, että onpa tässä maassa aivan mielettömän kauniita naisia (Ainakin eurooppa & amerikan alueet itselleni). Johtuu varmasti uutuuden ja erilaisuuden viehätyksestä.

Mutta sitten kun tulee aina takaisin Suomeen, niin sitä ajattelee myös, että on ne suomalaiset naisetkin ihan hemmetin kauniita ja ruoka erittäin maukasta :D
 

Andrew

Jäsen
Se muuten tuntuu lähes aina kun menee ulkomaille, että onpa tässä maassa aivan mielettömän kauniita naisia (Ainakin eurooppa & amerikan alueet itselleni). Johtuu varmasti uutuuden ja erilaisuuden viehätyksestä.

Euroopan ulkopuolella en ole juurikaan matkustellut, joten en osaa sanoa siitä mitään, mutta Euroopassa kyllä tässä asiassa on isoja eroja, jotka ei johdu mistään uutuuden viehätyksestä.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Joten ihan mielenkiinnosta kyselisin etukäteen, että onko joku käynyt Skotlannissa? Millaisia kokemuksia? Missä kannattaisi ehdottomasti piipahdella? Ja siis nimenomaan Skotlannissa, ei muualla Brittein saarilla

Hätäisesti kolmisen päivää vietin viime syksynä Skotlannissa. Lensimme Aberdeeniin ja muutenkin olimme ainoastaan pohjoisessa juuri Aberdeenshiren ja erityisesti Morayn alueella, joka on oikeastaan lähes täysin maaseutua ja kuulu tietysti Skotlannin kuuluisimmista viskeistä, ja kyllä niitä tislaamojen piippuja tuolla näkyikin. Aivan upeaa seutua tuo oli, ja noiden parin päivän perusteella tulemme kyllä Skotlannissa käymään uudestaan. Ihmiset on todella ystävällisiä, ruoka ja juoma on hyvää, hintataso on kohtuullinen, nuo pikkukaupungit ovat jotenkin todella huolella ylläpidettyjä ja puhtaita paikkoja, luonto on upeaa ja tottakai niitä linnoja sun muita historiallisia paikkoja riittää.

Nuo suuremmat kaupungit meillä jäi näkemättä, mutta kokonaisuutena uskoisin ja olen muiden kokemusten perusteella ymmärtänyt että nuo meidän kokemukset täsmää aika hyvin yleiseen kuvaan Skotlannista.

Todella hyvä valinta teiltä häämatkakohteeksi!
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Suuret kaupungit Glasgow ja Edinburgh olisi tarkoitus silmäillä läpi (ainakin google mapsin mukaan niiden välimatkakin on ainoastaan noin 80km, mikä helpottaa aikataulutusta kummasti), ja kaipa sitä sitten pitäisi luonnollisesti kipaista myös Ylämaalla, katsomassa josko vaikka legendaarinen Loch Nessin hirviö suvaitsisi näyttäytyä. Toisaalta taas linnoja olisi kaikkein eniten nähtävillä koillis-Skotlannissa, Aberdeenshiren alueella.. parissa viikossa tästä kaikesta olisi tarkoitus selvitä

Parissa viikossa ehditte kyllä komeasti kiertää Skotlannissa. Kyseessä on kuitenkin sen verran pieni paikka, että vaikka viettäisitte pari päivää Glasgowssa ja Edinburghissa, niin hyvin ehditte. Skotlanti on tavattoman hienoa aluetta ja varsinkin ylämaahan kannattaa mennä vaikkapa vuokra-autolla. Olin Aberdeenissa aikanaan opiskelemassa ja pitkän viikonlopun aikana ajettiin ylämaahan ja näkymät oli joka puolella ihan huikeita. Loch Ness tosin ei kummoinen pysähdys ollut, mutta kai se on se pakollinen kun siellä päin käy. :)

Aberdeenin alueella parhaiten mieleen jäi Dunnotar castle, joka on Stonehavenin kaupungissa. Linna tietysti itsessään oli hieno, mutta koko alue oli myös aika vaikuttava. Tämän lisäksi St. Andrews, joka on enemmän Edinburghin suunnassa muistaakseni, oli hieno.

Linnoja Skotlannista kyllä löytyy ja niitä on ihan hauska kierrellä, mutta ainakin omasta mielestäni ne maisemat Skotlannissa oli se isoin juttu. Auto kannattaa vuokrata, jolloin pääsee helposti kiertelemään ympäriinsä.

Voin laittaa lisää vihjeitä, kunhan muistilokeroita kaivelen.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Skotlanti

Ollaan vaimon kanssa lähdössä Skotteihin toista kertaa tämän kuun 17. päivä. Viimeksi pidettiin majaa Edinburghissa, tällä kertaa Glasgowssa. Edinburgista lähtee joka aamu mitä mainioin bussikierros ylämaille, ns. "Hairy Coo-bus". Ideana on, että kierrellään ylämailla ja käydään samalla katselemassa Ylämaan karjaa, eli Hairy coota, eli niitä karvaisia hassuja lehmiä. Kuski jakelee myös hyviä knoppeja ja tietoja matkan aikana. Maksu omantunnon mukaan, itse taisimme antaa kuskille pienen viskipullon ja kymmenen puntaa. Kannattaa varata etukäteen. Lisää tietoja lafkan sivuilta. Järjestävät myös hyviä viskikierroksia.

Muita paikkoja:
- Myöhäinen illallinen ja bileet Teviotissa, todella kiva paikka.
- Piknik Medowsilla, jos ei sada puoleen tuntiin.
- Pubikulttuuri kukkii kuin keväinen Battery park Princes streetin ympäristössä, samalla voi hoitaa shoppailut.
- Calton hillille kannattaa kiivetä sateettoman päivän iltana auringonlaskun aikaan, aivan tajuttoman kauniit näköalat.
- Arthur's seatia ei voi välttää näkemästä, mutta sen huipulle kannattaa myös mennä vaikkapa päiväretkelle. Hemmetin hienot näkymät. Kannattaa pitää mielessä, että pieniäkään hyppyjä ei kannata tehdä alaspäin, ei edes metrin verran. Tämä etenkin, jos on pieniä lapsia mukana, sillä siellä tuulee aivan helvetin kovaa. Yksi kiinalainen n. 7-vuotias poika hyppäsi kielekkeeltä metrin verran alaspäin ja laskeutui pari metriä sivuun siitä mihin oli tarkoituksenaan, kolaroiden päänsä kivikkoon. Siihen tuuleen voi oikeasti nojata, mikä on tietty aika metkaa.
- Arthur's seatin vieressä sijaitsee Parlamenttitalo, jota voi käväistä ihmettelemässä.
- Edinburgh Zoohon pääsee melko nopeasti bussilla keskustasta. Kannattaa ajoittaa käynti Pingviinikävelyn aikaan, jolloin joukko pingviinejä päästetään kiertämään ihmisten muodostamaa rataa. Lapset varmasti tykkää, mutta kyllä se hymyilytti aikuistakin.

Parasta Edinbörössä on hienot talot, kadut ja puistot sekä "syke". Yllättävintä puolestaan tuulisuus, se on aivan täysin käsittämätöntä. Kannattaa varata lämmintä vaatetta vaikka menisi kesällä. Jos kurkkua alkaa kaihertaa, voi Bootsista hakea Lemsipiä, joka on vähän niinkuin Finrexin, mutta toimii oikeasti. Sitä kannattaa myös tuoda Suomeen talven varalle.

Vielä muutamat ravintolasuositukset:
- Illegal Jack'sistä saa maukasta ruokaa, jos tykkää tulisesta. Kylkeen paikallista olutta tai siideriä. (Suosittelen Thistly Crossia!)
- Teviot, josta olikin jo ylempänä. Maukasta ruokaa rennolla meinigillä. Pitsat tosi jees!
- Juhlalliseen illanviettoon sopii parhaiten Dubh Prais. Top3 parhaita ravintoloita, joissa olen koskaan käynyt. Pöytä kannattaa varata etukäteen, koska paikka on suosittu. Ruoka on perinteistä skottilaista ja brittiläistä "with a twist". Hinnoittelukin on varsin ystävällistä, etenkin kun peilaa ruoan laatuun.

edit. Kaikki linkit joko kotisivuille tai wikipediaan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Euroopan ulkopuolella en ole juurikaan matkustellut, joten en osaa sanoa siitä mitään, mutta Euroopassa kyllä tässä asiassa on isoja eroja, jotka ei johdu mistään uutuuden viehätyksestä.

On. Yksi seikka on se, että monissa maissa naiset käyttävät paljon korkokenkiä, ja jo se askellus on esteettisempää kuin persjalkaisten suomalaisten. Tosin on niitä hyväännäköisiä naisia monissa maissa, joissa naiset myös kulkee enemmän tennareissa tai vastaavissa. Suomalaisnaisten eduksi sanottava, että säilyvät toisaalta sitten hyvännäköisinä pidempään.

p.s. Jos naislukijat nyt loukkaantuvat, niin siitä vaan vertailemaan Manoloita kaljamahaisiin suomalaisurpoihin;)
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
. Suomalaisnaisten eduksi sanottava, että säilyvät toisaalta sitten hyvännäköisinä pidempään.

Ja vitut. Polvet ovat nännien yläpuolella jo kolmekymppisenä. Venakot yms slaavit pysyvät seksikkäinä pidempään kuin meidän irmelit. Itä-aasialaisista puhumattakaan. Kolmekymppinen korealainen/japanilainen on ulkoista ikääntymistä verrattaessa parikymppisen suomalaisen tasolla. Toki jossain +50v ikävuosilla ollaan jo ihansamafossiili-osastolla.

Kyllä, olen puolueellinen. Minulla on aasialainen tyttöystävä joka on tiukka ja näpäkkä. Humble brag.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ja vitut. Polvet ovat nännien yläpuolella jo kolmekymppisenä. Venakot yms slaavit pysyvät seksikkäinä pidempään kuin meidän irmelit. Itä-aasialaisista puhumattakaan. Kolmekymppinen korealainen/japanilainen on ulkoista ikääntymistä verrattaessa parikymppisen suomalaisen tasolla. Toki jossain +50v ikävuosilla ollaan jo ihansamafossiili-osastolla.

No varmaan suomalaisnaiset eivät tässäkään ihan kärjessä ole, mutta kepittävät silti esimerkiksi Etelä- Euroopan naiset tässä suhteessa ihan kirkkaasti. Mutta makuasioitahan nämä osittain.
 
K

kiwipilot

Ja vitut. Polvet ovat nännien yläpuolella jo kolmekymppisenä. Venakot yms slaavit pysyvät seksikkäinä pidempään kuin meidän irmelit. Itä-aasialaisista puhumattakaan.

Johtunee pitkälti siitä, että käytännössä Itä-aasian naisilla ei ole tissejä johtuen ruumiinrakenteesta sekä rasvapitoisuudesta. Lisäksi nämä Aasian ihmeet kyllä rupsahtavat huomattavasti aiemmin kuin vaikkapa läntisen Euroopan misut; jotkut japanilaiset muorit alkavat olla ihan rusinoita 50+ -iässä. Jaa että mitenkä liittyy aiheeseen? Eipä varmaan mitenkään.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Uskaltaisin väittää, että ulkonäköjuttuun vaikuttaa paljon se, missä pyörii lomallaan. Isoissa kaupungeissa riittää Suomessakin katseltavaa, olipa kumpaa sukupuolta tahansa. Tai isoissa, mutta kuitenkin. Miljoonakaupungeissa vetäviä misuja on sitten vielä enemmän, eikä huomio kiinnity peruspertteihin ja -bettiinoihin. Näin se vain on. Toki sekin vaikuttaa, jos tietty väri tms. ulkoinen muuttuja miellyttää enemmän kuin kotimainen, mutta kyllä mulla ainakin pää kääntyy aikalailla myös kotimaassa, jos niikseen tulee. Sitten taas jossain pienemmässä kaupungissa ulkomailla ei meno ole sen kummempaa, kun tytöt käy kioskilla hakemassa maitolitran ilman meikkejä tai vastaavaa. Paitsi slaavit, jotka meikkaavat aina.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Johtunee pitkälti siitä, että käytännössä Itä-aasian naisilla ei ole tissejä johtuen ruumiinrakenteesta sekä rasvapitoisuudesta. Lisäksi nämä Aasian ihmeet kyllä rupsahtavat huomattavasti aiemmin kuin vaikkapa läntisen Euroopan misut; jotkut japanilaiset muorit alkavat olla ihan rusinoita 50+ -iässä. Jaa että mitenkä liittyy aiheeseen? Eipä varmaan mitenkään.

Aasialaisnaiset, varsinkaan japanilaisnaiset eivät todellakaan rupsahda rusinoiksi kuin länsieurooppalaisnaiset. Päin vastoin ei japanilaisnaisten kohdalla aina erota kolmekymppistä naista koulutytöstä. Tässä eräs 47-vuotias rouva, ei nyt kauhean rusinalta näytä.

Sen seijaan eteläeurooppalaiset senoritat sun muut ovat nuorina hehkeitä mutta muuttuvat viiksekkäiksi lihaviksi tantoiksi keskimääräistä nopeammin.

Ei tämäkään toki matkailuaiheeseen liity. Japaniin haluaisin kuitenkin joskus henkilökohtaisesti matkustaa sekä nauttimaan maan kulttuuriperinnöstä että tutkailemaan omakohtaisesti nuoria ja vanhempia japanilaisnaisia.

Puolalaisen naiskauneuden voittanutta ei kuitenkaan toistaiseksi juuri ole. Saa nähdä, miltä Tshekissä näyttää reilun parin viikon päästä.
 
K

kiwipilot

No joo, sen mitä olen tuolla Itä-Aasiassa (Japani, Etelä-Korea, Taiwan, Kiina + muutama kiinalainen yhteisö mm. Uudessa-Seelannissa) usealla reissulla pyörinyt ja asustellut (humble brag), niin uskallan väittää, että viidestä kympistä (kyse ei siis ollut kolmekymppisistä) ylöspäin alkavat naiset rupsahtamaan länsimaisia nopeampaan tahtiin. Toki nämä ovat vain omia kokemuksia paikan päältä; netistä näköjään löytyy kuvia jotka kertovat oikean totuuden. Omat arviot taas perustuvat tositapahtumiin. Mut, mut; kannattaa ottaa suunta kohti Nipponia tai Koreaa ja käydä tutustumassa tilanteeseen paikan päällä ja tehdä arviot sen perusteella.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ensi viikolla Puolaan (Varsova ja Krakova). Ajattelin kyllä olutta kiskoa.

Jos Krakovasta löytyy hyvien olutkuppiloiden lisäksi hyviä olut- ja viinakauppoja, niin vinkkejä otetaan vastaan. Autolla kun on liikenteessä, niin on pakko kyllä hyödyntää paikan hintatasoa ko. hyödykkeiden suhteen.
 
Puolalaiset naiset eivät ole rumia, mutta niillä on geneettisenä perimänä pyöreä/leveä pää. Ei nappaa. Esim tsekkityttäret ovat helkutin paljon paremman näköisiä kuin polakkitytöt.
Jotta pysytään ketjun aiheessa, kerrottakoon että Hammeri menee Köpikseen 2 viikon päästä. Tarkoituksena on ainakin tavata Bröndby-kavereita, sukulaisia ja käydä vähän kylillä kun tuo A-luokan reissu on.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minäkään en ymmärrä tätä puolalaisten naisten hehkutusta yhtään. Tosin oma kokemus rajoittuu yhteen pitkään viikonloppuun Krakowassa, jossa en nähnyt yhtään edes lähellekään "jalat alta" kauneutta.. No kenties Vähä-Puolan ulkopuolella tilanne on aivan toinen.

Loma alkaa ja suunta kohti Pohjois-Englantia. Olisiko kenelläkään hyviä vinkkejä Manchester - Leeds seudulle?
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Sunnuntaina viikoksi Rodokselle tyttären kanssa. Ei siis mitään kovin omaperäistä, varsinkin kun menen sinne jo neljättä kertaa. Nyt ei vaan nappaa mennä mestaan, jossa pitää pari päivää ihmetellä menoa, vaan tarjota tyttärelle perusetelänloma itselle suht tutussa paikassa. Sen verran kuitenkin eroa ja uutta edellisiin omiin reissuihini, että nyt ei majailla Rodoksen kaupungissa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Siitäkin huolimatta, että leimaudun sovinistiksi (koska minulla ei ole tapana osallistua naisia käsittelviin ketjuihin), sanottakoon tällä kertaa, että minusta Euroopan kauneimmat naiset tulevat Romaniasta. Romania on ilman naisiaankin yksi Euroopan kauneimmista maista.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kroatia, Dubrovnik

Tuli käytyä tuolla viikon lomalla. Mainio paikka kertakaikkiaan. Monella tavoin parempi kuin välimeren maista esim. Kreikka tai Espanja.

Ensinnäkin yleisilmeenä voi todeta, että kaikki rannat eivät ole täynnä hotelleja, toisin kuin paikoissa, jotka ovat eläneet massaturismista 50 vuotta. Meillä oli majoitus viisi kilometriä vanhasta kaupungista Lapadin kaupunginosassa. Apartomentos oli huvila-alueen yhden kartonomaisen talon lisäsiivessä. Kartanomainen talo oli muuten 300 vuotta vanha, ja edelleen sama suku omistaa, mikä sen rakensikin. Isäntämme ja emäntämme olivat ystävällisiä ja avuliaita, kuten kroatialaiset tuntuivat muutoinkin olevan. Vähän sellaista suomalaisille sopivaa etäisyyden pitoa oli kroatialaisissa havaittavissa, että esim. katukaupustelijat uskoivat kerrasta, jos ei napannut, mutta tämähän on vain positiivinen asia.

Käytännössä kaikki puhuivat hyvää englantia, on kuulemma pakollinen oppiaine ala- ja yläkoulussa. Tästä pisteet verrattuna esim. Espanjaan tai Kreikkaan. Nähtävää tuolla riitti, olisi riittänyt helposti vielä toiseksikin viikoksi. Vedet olivat erittäin kirkkaat, ja seuraavalla kerralla, jos (kun) sellainen tulee, otan snorklausvälineet mukaan.

Oman säväyksensä matkaan antoi jalkapallon MM-kisat, tuli istuttua paikallisen baarin kisakatsomossa Kroatian viimeinen peli. Suhteellisen tyynesti ottivat tappion. Toki lähtöasetelmakin oli huono, kun tasapeli ei olisi riittänyt jatkoon.

Dubrovnikin vanha kaupunki on must, jos sinne päin lähtee. Kaupunki on samalla linnoitus, sitä kiertää paksut ja korkeat muurit. On muuten komea, eikä turhaan ole Unescon maailman perintökohteena. Kaupunkia onkin käytetty Game of Thornesin kuvauspaikkana. Muureja pitkin pääsee kiertämään kaupungin, ja reissu tuli tehtyä, kestää noin 3 tuntia. Mainittakoon, että mulla on pieni korkean paikan kammo, ja kun heti alkupuolella oli sellanen pieni pätkä, jossa sisäpihalle oli n. 10 metrin pudotus ja ulkomuurilta merelle n. 20 metrin pudotus, muurin leveyden ollessa noin metrin luokkaa, ja kun muurit molemmilta puolilta ulottuivat n. lantioni korkeudelle, olin kyllä kusessa. Isosti. Ikinä en ole ajatellut, että voisin niin intensiivisesti katsoa japanilasen eläkeläisukon persettä, jalkoja ja sandaaleja kuin silloin tein. Tässä ei ole mitää seksuaalista sitten, sellainen ukko nyt vaan sattui kävelemään edelläni, enkä oikein muualle voinut katsoa. Eihän mulla yleensä ollut hätää, kun yleensä muurin korkeus ulottui rinnan tasolle, eikä siinä se korkean paikan kammo sillä tavoin tunnu, kun mitenkään ei voi edes teoriassa horjahtaa sen muurin yli. No, korkean paikan kammoiset tietää, muut eivät tajua.

Vanhan kaupungin satamassa on iso kalaravintola, sitä isäntämme suositteli, otettiin isäntämme suosittelema annos eli sekalainen meripannu kahdelle, eli miekkakalaa, sardiinifileitä, simpukoita, katkarapuja ja muita äyriäisiä. Oli muuten hyvää. Lopudin saarella sain elämäni parasta pasta carbonaraa, ja kun muuallakin ruoka oli maittavaa, en voi valittaa kroatialaisten sapuskoista, vaikka suolan määrässä olisi puolestani voinut vähän säästääkin.

Dubrovnikin lähellä on saaria, joihin on hyvät lauttayhteydet. Teimme päivän retket kahdelle saarelle. Lokrumilla oli mm. vanha munkkiluostari, jota munkkien hylkäämisen jälkeen käytti kesäasuntonaan Itävallan keisarin veli, Maximillian Habsburg. Saarella on myös mm. vanha ranskalainen linna, jonne tuli kiivettyä. Koko saari oli hyvin hoidettu, ja se on kokonaan suojeltu, mm. yöpyminen saarella on kielletty. Toinen vierailemamme saari oli Lopud, jossa on vakituista asutusta. Hieno retkikohde sekin, mm uimaranta oli mainio. Jälkimmäisessä saaressa ei nyt mitään niin ihmeellistä ollut, mutta tykkään enemmän tehdä tällaisia pieniä retkiä, kuin vain löhötä rannalla, vaikka toki sielläkin tuli oltua. Tietysti näissä saariretkissä on se kiva puoli, että pääsee näkemään maisemia veneestä käsin: kauniita ovat nuo Kroatian rannat.

No tällainen pikainen matkakertomus tästä nyt sitten tuli. Kohdetta voin suositella, etenkin nyt kun Norski lentää sinne suorana.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Koko teksti Edinburghista.
Kiitos tosi hyvistä vinkeistä. Tämän kesä reissut on buukattu, mutta ehkä ensi kesänä pääsisi vihdoinkin Skotlantiin. Patikoimaan ylämaalle tietty, mutta kaupungissakin tulee vietettyä päivä tai pari.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Syksyksi on varattu lennot Singaporeen, mutta sieltä pitäisi vielä päästä varsinaiseen reissukohteeseen eli Balille. Onko sieltä kellään kokemuksia, missä kannattaisi ehdottomasti käydä, missä ei?

Meinataan reissata saarta pitkin vähän siellä sun täällä semmosen viikon verran, ei oo tarkoitus viettää oikeestaan yhtään aikaa saaren eteläkärjen turistisopukassa missä toisinaan räjäytetään yökerhoja. Ollaan ajateltu käydä kattelemassa ainakin Unescon suojelemaa riisiviljelmähässäkkää, tulivuorta ja Ubudin kaupunkia. Sisämaassa myös olisi kaikenlaista temppeliä, niistä voisi yhden tai kaksi käydä kattelemassa. Saaren itäpuolella on joku ranta mikä soveltuu snorklailuun, sinnekin olisi tarkoitus mennä. Lombokin saari meinattiin jättää väliin, mutta Balin saaren kiertelyn jälkeen ajetaan veneellä pienelle Nusa Lembonganin saarelle lojumaan rannalla ja kelluskelemaan snorkkeli päässä.
 
K

kiwipilot

Syksyksi on varattu lennot Singaporeen, mutta sieltä pitäisi vielä päästä varsinaiseen reissukohteeseen eli Balille.

Jos et ole vielä ostanut lentoja SIN-DPS, niin kannattaa tsekata KLM: firma lentää AMS-SIN -siivun jälkeen vielä lyhyen pätkän Balille. Hinta on ollut erittäin kilpailukykyinen ja samalla vältät indonesialaiset höpöyhtiöt.
 

redzel777

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Barcelonaan olisi tarkoitus lähteä syyskuun alussa. Onko väliä ottaako hotellin vähän kauempaa Las ramblasilta (15-20km) vai ottaako suoraan kävelymatkan päästä hieman kalliimmalla? Onkohan Barcan futismatseihin hankala saada lippuja? Varmaan kannattaa yrittää ostaa etukäteen? Muitakin vinkkejä saa antaa, tarkoitus on olla viikon verran.
 

Aamuetana

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Syksyksi on varattu lennot Singaporeen, mutta sieltä pitäisi vielä päästä varsinaiseen reissukohteeseen eli Balille. Onko sieltä kellään kokemuksia, missä kannattaisi ehdottomasti käydä, missä ei?

Meinataan reissata saarta pitkin vähän siellä sun täällä semmosen viikon verran, ei oo tarkoitus viettää oikeestaan yhtään aikaa saaren eteläkärjen turistisopukassa missä toisinaan räjäytetään yökerhoja. Ollaan ajateltu käydä kattelemassa ainakin Unescon suojelemaa riisiviljelmähässäkkää, tulivuorta ja Ubudin kaupunkia. Sisämaassa myös olisi kaikenlaista temppeliä, niistä voisi yhden tai kaksi käydä kattelemassa. Saaren itäpuolella on joku ranta mikä soveltuu snorklailuun, sinnekin olisi tarkoitus mennä. Lombokin saari meinattiin jättää väliin, mutta Balin saaren kiertelyn jälkeen ajetaan veneellä pienelle Nusa Lembonganin saarelle lojumaan rannalla ja kelluskelemaan snorkkeli päässä.
Kyllä se Balin eteläosa on suht jees jos tosiaan jättää Kutan pois laskuista. Lähellä oleva Seminyak on jo huomattavasti rauhallisempi. Legiankin paljon parempi kun Kuta.

Niin. Ubudissa kannattaa ehdottomasti käydä. Olin itse Ubudissa kaksi yötä, eikä siinä ehtinyt juuri mitään näkemään. Jos uudestaan eksyn Balille niin Ubudissa sopiva aika olisi ehkä 3-4 yötä.

Nusa Lembonganin tilalle suosittelisin jotakin kolmesta Gili-saaresta. Gili-saaret sijaitsevat Lombokin edustalla ja sinne pääsee Balilta joko lentäen Lombokiin ja siitä veneellä, tai sitten suoraan veneellä Balilta.

Viikko on todella lyhyt aika Balille. Mutta jos viikko on lyöty lukkoon niin itse tekisin niin etten kuluttaisi sitä vähää aikaa siirtymisiin, vaan olisin yhdessä paikassa ja siitä kehittäisin jotain päiväretkiä tyyliin sinne Lembonganille.
 

Aamuetana

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Barcelonaan olisi tarkoitus lähteä syyskuun alussa. Onko väliä ottaako hotellin vähän kauempaa Las ramblasilta (15-20km) vai ottaako suoraan kävelymatkan päästä hieman kalliimmalla? Onkohan Barcan futismatseihin hankala saada lippuja? Varmaan kannattaa yrittää ostaa etukäteen? Muitakin vinkkejä saa antaa, tarkoitus on olla viikon verran.

On sillä varmaan väliä jos meinaa siinä Ramblasilla pyöriä :)

Itse koin käteväksi ne hop on, hop off-bussit. Niillä näki kuuluisimpia nähtävyyksiä ja voi jäädä koska vaan pois ja hypätä vaikka seuraavaan bussiin.

Silloin ei ollut Barcelonalla peliä kun olin siellä, mutta tyhjälle Camp Noulle oli järjettömät jonot kun meni noin tunti avaamisen jälkeen. Eli jos suuntaat Camp Nouta ihmettelemään, niin kannattaa olla paikalla joku puolisen tuntia ennen kuin se aukeaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös