Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 041 686
  • 5 672

cashew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tämän päivän TS:ssä Ika sanoi kaikkien sarjojen muuttuvan avoimiksi, viimeistään lakituvan kautta. Uskon siihen oikein mielelläni

Ika ja kumppanit voi aivan vapaasti viedä homman oikeuteen, kunhan prosessiin ei käytetä senttiäkään a) veroeuroja tai b) junioriurheiluun tarkoitettuja varoja. Yleensä näissä ei muutenkaan voita kuin juristit ja lisäksi on vaarana, että tällä pysäytetään kaikki kehitys, myös positiivinen, vuosikausiksi....
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Se että olen sinun ja monen muun kanssa erimieltä on huono peruste sille etten ymmärtäisi asioista mitään. Toivoisin että lukisit noita viestejäni vaikkapa ihan sanatarkasti. Pointti selviää helposti. Olen sanonut useasti että kannattaisin karsintoja jos molemmat joukkueet olisivat halukkaita ja kyvykkäitä voittamaan tuon karsintasarjan.

Vuosi 2000 meni 14-vuotta sitten, joten sen aikaisiin mahdollisiin virheisiin takertuminen ei johda miihinkään. Kylmä fakta on se että sarjan aukaisemisen jälkeen tasoero on kasvanut ja näin nousu on käynyt kokoajan epätodennäköisemmäksi. Ero on kasvanut niin suureksi ettei yksikään Mestisseura kykene ottamaan sitä riskiä, jonka mahdollinen nousu karsinnan kautta tapahtuisi. Kerro minulle millä tavoin tuo tasoero joka on kasvanut liigan aukaisun jälkeen, alkaisikin kaventua.

Nykyinen systeemi tarjoaa mahdollisuuden niille seuroille, joilla on oikeasti resursseja nousta. Nyt se liigaunelma on oikeasti elossa.

Oletko tosiaan niitä ihmisiä, jotka eivät näe metsää puilta?!...Liiga ei ole ollut auki oikeasti vuoden 2000 jälkeen, oltuaan totaalisesti kiinni 8:n vuotta , Mestis näivettyi ja erot niin urheilulliseti, kuin taloudellisesti ottivat rutkasti eroa toisiinsa. Sitten kun se "avattiin", niin kysymys ei ollut rehdistä karsintasarjasta, vaan pienillä resusseilla operoiva Mestismestari laitettiin väsyneenä levänneen Liigajumbon kotiluolaan epäreiluista(väsyneenä pitkän finaalisarjan jälkeen) lähtökohdista. Vaasassa silti Sportt(Ässät sarja) oli tolpan päässä Liigasta ja viime vuonna Jukurit laittoi Ilveksen todella ahtaalle.

Fakta on se, että jos Liiga olisi ollut esimerkiksi Ruotsin karsintasarjan mukaisesti auki, niin satavarmasti Liigan nykyinen nimilista(joukkueiden)olisi erillainen. Puhumattakaan siitä paljonko vuosittain kuumat karsintapelit olisivat auttaneet seuroja niin taloudellisesti, kuin urheilullisesti. Omanedun tavoittelu ja sen kaikin keinoin puolustaminen on niin läpinäkyvää tässä kabinettipuuhastelussa, että rehti kilpailu ja urheilu ei ole läsnä tässä järjettömässä puuhastelussa, josta Kale Kummola jo 1980 luvulla julkisesti fantasioi ja jonka nyt saa "kunniakkaan" uransa kruunuksi toteuttetua.

Hassisenkoneen biisiä lainatakseni: (Kultapossukerhon herrat laulaa: Oikeus oikeus on voittanut taas, liiga on suljettu ja "rauha" on maas.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Ika ja kumppanit voi aivan vapaasti viedä homman oikeuteen, kunhan prosessiin ei käytetä senttiäkään a) veroeuroja tai b) junioriurheiluun tarkoitettuja varoja. Yleensä näissä ei muutenkaan voita kuin juristit ja lisäksi on vaarana, että tällä pysäytetään kaikki kehitys, myös positiivinen, vuosikausiksi....

Oikeudessa hävijäjä maksaa viulut ja sillä sipuli.

Hetkinen, kirjoitit jotain "kehityksestä"?...sitä on kyllä viimeiseen neljääntoista vuoteen kyllä riittänyt, mutta negatiivisessa mielessä. Vuosikausia on "kärsitty" vilua ja nälkää, nyt epäkohdat on tarkoitus korjata. Jos ei muuten pääse yhteisymmärrykseen avoimista sarjoista alhaalta ylös, niin ratkaiskoon oikeus asian.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oletko tosiaan niitä ihmisiä, jotka eivät näe metsää puilta?!

Olen tosiaan niitä ihmisiä, jotka eivät elä illuusiossa, vaan reealimaalimassa, jossa talouden reaaliteetitkin meinaa jotain haluttiin sitä tai ei. Nuo reaaliteetit tulee kohtaamaan myös Ruotsin kvalserien, joka on jo nyt lopetusuhan alla.
 
Viimeksi muokattu:

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Chiquita kirjoitti:
Tämän päivän TS:ssä Ika sanoi kaikkien sarjojen muuttuvan avoimiksi, viimeistään lakituvan kautta.

TosiFani kirjoitti:
SM-liiga on yksityinen osakeyhtiö, joka tuottaa urheilu- ja viihdepalveluita. Miksi sen pitäisi ottaa ulkopuolisia osapuolia toimintaan väkisin mukaan?

Näin omalla maalaisjärjellä ajateltuna tuossa voisi olla kyseessä määräävän markkina-aseman väärinkäyttöstä. Kiekostahan ollaan tekemässä koko ajan enemmän bisnestä. Tuotetta myydään asiakkaille ja sillä on tarkoitus tehdä voittoa. Jääkiekkobisneksestä on Liigan Oy:n hallussa "mutulla" 80-90% markkinoista suomessa, eli sillä on määrävä markkina-asema (Joukkueet muodostavat myös ehkä kartellin Liiga Oy:n taakse). Sitten jos markkinoille ilmestyy kilpailija haluamaan siivua tuotosta ja tarjoamaan asiakkaille omaa konseptiaan, markkinoita hallitseva taho estää tämän asettamalla esteitä ja muita rajoitteita markkinoille pääsyyn ja vääristää näin kilpailua omien etujensa (kartellin etujen) nimissä. Esimerkki: Jos suomessa vaikka K-ja S-ryhmä (joilla yhdessä selvä enemmistö markkinoista) yrittäisivät estää tai rajoittaa Lidlin toimintaa, kyseessä olisi määräävän markkina-aseman kartellimainen väärinkäyttö. Tästä kärsii aina viime kädessä asiakas, kalliimpana tuotteena ja huonompana laatuna.

Tosin vaikea sanoa, miksei esim. NHL tai muut ammattilaisliigat ole törmänneet vastaavaan tilanteeseen, vai ovatko? On tietysti mahdollista, maasta riippuen lait vaihtelevat, eikä ehkä ole edes ennakkotapausta? Suomella tuskin on asiaan edes itsemääräämisoikeutta, koska EU ja muut kansainvälisetsopparit määrittelevät kaupankäyntiä aika tarkasti. Lakitupaan meno mielestäni kuitenkin aina huono juttu ja tosiaan ne lakimiehet ovat ainoat varmat voittajat siellä. Ei tee myöskään hyvää vaikutusta kartelliin pyrkivälle lähteä sotajalalle sitä vastaan ja prosessi voi pahimmillaan viedä useita vuosia, sekä systeemi siinä välissä taas muuttua. Yksityishenkilön näkökulmasta asia voi tietysti olla hiukan toinen ja ryhmäkanteen voi nostaa vaikka vahingollisesta tuotteesta kärsineet henkilöt yhdessä. Itse en kuitenkaan tähän lähtisi.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin omalla maalaisjärjellä ajateltuna tuossa voisi olla kyseessä määräävän markkina-aseman väärinkäyttöstä. Kiekostahan ollaan tekemässä koko ajan enemmän bisnestä.

Ei tässä mistään määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä ole kyse. Juridisesti Liiga on vain helpottanut uusien joukkueiden pääsemistä "markkinoille", joten nämä Ikan höpinät voi jättää omaan arvoonsa.

Edellenkään en millään pysty uskomaan, että lakituvassa Liiga pystyttäisiin määräämään avoimeksi. Otetaan vertailukohdasti "normaalin" bisneksen puolelta pullonpalautusjärjestelmä PalPa. Kyseessä on S:n, K:n ja suurien panimoiden omistama kartelli, joka on kuitenkin lailliseksi todettu. Mikäli pienpanimo haluaa liittyä järjestelmään, niin se joutuu maksamaan PalPan yksipuolisesti määrittelemät osakkuus- ja käyttömaksut. Kuulostaako tutulta? Mutta oikeuden silmissä tämä on laillinen tapa toimia.


Kirjoitin muuten lähes tasan vuosi sitten seuraavaa

SM-Liiga lakkauttaa karsinnat. Silti sen pitää pitää KV:n mukaan hyväksyä mukaan seura joka täyttää liigan laadulliset ja taloudelliset kriteerit. Näiden määrittäminen onkin sitten kinkkisempää. Toisin sanoen kilpailuviraston rajoissa liiga voisi olla urheilullisesti suljettu, mutta silti "auki". Tällöin liigan pitäisi hyväksyä mukaan kaikki ehdot täyttävät hakijat. Ongelma on vain siinä, että jos karsintoja ei ole, niin liiga on muissa kriteereissään sen verran tiukempi, ettei Suomesta välttämättä löydy ainuttakaan tarpeeksi vakaata organisaatiota. 2005 löytyi KalPa, nykyään alasarjoissa ei ole yhtään vastaavanlaista organisaatiota.

Olen itsekin karsintojen puolella. Tämä tilanne vaan vaikuttaa hieman siltä, että jos liiga suljetaan, niin SM-Liiga hiljentää kilpailuviraston kasvattamalla sarjaa 16 joukkueen laajuiseksi. Pahimmassa tapauksessa kuilu ammattilaissarjan ja harrastesarjan välillä kasvaa niin isoksi, että karsinnat unohdetaan koska ne koetaan tarpeettomiksi. Tämä kävi jo kerran aiemmin, toivon todella ettei uudestaan tehdä samaa virhettä, sillä se olisi kuolinisku Mestis-paikkakunnille. Ei pelkästään Mestiksen kärkijoukkueille, vaan esim Järvenpään Haukkojen konkurssi 2000-luvun puolivälissä oli osittain suljetun sarjan syytä.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Lopettakaa jo nuo paskapuheet sarjan olemisesta auki. Se on auki vasta sitten, kun sieltä voi myös pudota.
Allekirjoitan tämän 110 prosenttisesti!

Uskon, että mm. Kouvolaa ja Mikkeliä yhdistää yhteinen tavoite avoimesta ylimmastä sarjatasosta.
 
Viimeksi muokattu:

cashew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Oikeudessa hävijäjä maksaa viulut ja sillä sipuli.

Hetkinen, kirjoitit jotain "kehityksestä"?...sitä on kyllä viimeiseen neljääntoista vuoteen kyllä riittänyt, mutta negatiivisessa mielessä. Vuosikausia on "kärsitty" vilua ja nälkää, nyt epäkohdat on tarkoitus korjata. Jos ei muuten pääse yhteisymmärrykseen avoimista sarjoista alhaalta ylös, niin ratkaiskoon oikeus asian.

Kehitystä se tämäkin on, nyt vaan on pari eriävää mielipidettä onko se hyvää vai huonoa. Parin vuoden oikeusprosessi, niin voittajasta riippumatta suomalainen jääkiekko häviää. Ja jos senttikin niistä poltetuista rahoista on pois junioreilta, niin vielä enemmän mennään metsään.

Liiga Oy lienee selkeä toinen vastapuoli, keitäs nämä meidän puolen taistelijat sitten olisi? Muutaman joukkueen yhteenliittymä, Jääkiekkoliitto vai joku muu?
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Ernestipotsi on nähnyt pelottavan osuvasti tulevaisuuteen vuosi sitten.

Et viitsisi kurkata siitä kristallipallosta pidemmälle? Mitä näistä päätöksistä seuraa? Samalla voisit hiukan tsekata tuota Nuorten Liigan kohtaloa. Sen sarjan tulevaisuudella on kuitenkin vieläkin laajemmat vaikutukset.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Ika ja kumppanit voi aivan vapaasti viedä homman oikeuteen, kunhan prosessiin ei käytetä senttiäkään a) veroeuroja tai b) junioriurheiluun tarkoitettuja varoja. Yleensä näissä ei muutenkaan voita kuin juristit ja lisäksi on vaarana, että tällä pysäytetään kaikki kehitys, myös positiivinen, vuosikausiksi....


Hieno homma että vievät oikeuteen. Harmi vaan että 10v myöhässä. Silloin olisi voitto ollut todennäköisempää, nyt en ole asiasta niin varma enää, sillä kähmintäaikaa on ollut riittävästi hoitaa lainopilliset puitteet kuntoon.

Edit: Muistaakseni korispuolella meinattiin sulkea liiga, mutta taisi jokunen alasarjajengi jyrähtää ja uhata oikeusjutulla(vai kävikö jopa rosiksessa). Sen jälkeen ei ole suljetusta korisliigasta puhuttu.
 
Viimeksi muokattu:

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Olen tosiaan niitä ihmisiä, jotka eivät elä illuusiossa, vaan reealimaalimassa, jossa talouden reaaliteetitkin meinaa jotain haluttiin sitä tai ei. Nuo reaaliteetit tulee kohtaamaan myös Ruotsin kvalserien, joka on jo nyt lopetusuhan alla.

Sulle urheilu on businesta? Sulle riittää katkarapuleipä ja tunteeton läpsyttely. Hyi vittu!

Itse menen hallille kokemaan, tuntemaan intohimoa, rakkautta, vihaa, pettymystä. Kaikki tuo on jo nyt kadonnut Mestiksestä kusisen liigalaajennuspäätöksen vuoksi.
 

J.Petke

Jäsen
Sulle urheilu on businesta? Sulle riittää katkarapuleipä ja tunteeton läpsyttely. Hyi vittu!

Tuskin se faneille on bisnestä. Liiga- ja mestisseuroille sen sijaan sen on pakko olla kannattavaa. Bisnes → rahaa → paremmat olosuhteet → paremmat juniorit → paremmat seurat → parempi liiga. Tätähän liigakin hakee, kun vaatii mestisläisiltä urheilullista ja taloudellista menestystä.

Ja jäsenen JoKP näkemyksistä ei viitsi ede lähteä enää väittelemään sillä ne ovat niin mustavalkoisia kuin voi olla. Esimerkkejä otetaan perehtymättä niihin, puhutaan väsyneistä mestisjoukkueista aivan kuin se olisi liigan vika ja Ruotsin mallia pidetään viisasten kivenä.

Suomessa olisi aivan älyttömän hienoa nähdä jonkinlainen draftisysteemi. En usko, että se tulee koskaan tapahtumaan mutta ideana se on äärimäisen kiehtova.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Tuskin se faneille on bisnestä. Liiga- ja mestisseuroille sen sijaan sen on pakko olla kannattavaa. Bisnes → rahaa → paremmat olosuhteet → paremmat juniorit → paremmat seurat → parempi liiga. Tätähän liigakin hakee, kun vaatii mestisläisiltä urheilullista ja taloudellista menestystä.

Tämä on niin samaa asian pyörittelyä kuin olla ja voi. Samasta on monta sivua juupas-eipäs keskustelua.

Aidosti avoin sarja → isommat hyödyt.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Olen tosiaan niitä ihmisiä, jotka eivät elä illuusiossa, vaan reealimaalimassa, jossa talouden reaaliteetitkin meinaa jotain haluttiin sitä tai ei. Nuo reaaliteetit tulee kohtaamaan myös Ruotsin kvalserien, joka on jo nyt lopetusuhan alla.

Sinulla on epärelevanttia tietoa ja monissa asioissa menet raha edellä, vaikka urheilusta on kysymys.

Ruotsissa ei satavarvarmasti olla lopettamassa Kvallserieniä(jotain pientä toimittajan näkemystä on lehdessä ollut, mutta koko SHL+Allsvenskann seisoo 90%:sesti asian takana). Suosittelisin ensin ottamaan vaikka ensiaskeleet tutkivan journalismin puolelta, ennenkuin alat heittämään semmoista skeidaa, millä ei ole totuuspohjaa. Minulla sattuu olemaan Länsinaapurin kiekkotilanteesta oikeaa ja ajantasalla olevaa tietoa, kiitos siellä asuvan ja asioista hyvinkin perillä olevan ystävän kautta. Siellä aidosti ihmetellään Suomen tämän hetkistä kabinettipelleilyä. Allsvenkannin joukkueet kaikilla mittareilla mitattuna on aivan eri tasolla kuin "mestis", ei hirveästi eroa edes meidän liigan vertailussa, oli sitten kysymys budjeteista, yleisökeskiarvosta yms.
 
Viimeksi muokattu:

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sinulla on epärelevanttia tietoa ja monissa asioissa menet raha edellä, vaikka urheilusta on kysymys.

En mene raha edellä vaan ymmärrän ja hyväksyn että se on oleellinen osa ammattiurheilua. On ihan liian helppoa lyödä tuolla urheilu vs. raha argumentilla ja hakea sympatiapisteitä. Raha ei sulje pois urheilullisuutta eikä ole edes paha asia, vaan se tuo ammattiurheilussa työtä ja toimeentuloa lukuisille ihmisille. Ammattiurheiluun kuitenkin pätee markkinatalouden lainalaisuudet. Tietylle markkinalle ei mahdu määräänsä enempää toimijoita.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Tutkipa uudelleen.

Tutkittu on ja siellä on käyty SHL:n, Liiton ja Allsvenkanin kanssa keskustelua mahdollisista muutoksista karsintajärjestelmään, mutta ainakin seuraavat pari vuotta mennään, niin kuin on menty jo viimeiset 40 vuotta.

Komppaan täysin jäsenen Pervertin kirjoituksen, eli vielä kerran aidosti AVOIMET karsinnat ja isommat HYÖDYT!
 
Viimeksi muokattu:

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tutkittu on ja siellä on käyty SHL:n, Liiton ja Allsvenkanin kanssa keskustelua mahdollisista muutoksista karsintajärjestelmään, mutta ainakin seuraavat pari vuotta mennään, niin kuin on menty jo viimeiset 40 vuotta.

Nyt osuit asian ytimeen. Jos tuo 40-vuotta käytössä ollut systeemi on niin loistava että se pitäisi kopioida Suomeen, miksi siitä tarvitsee edes keskustella?

Ikävä tosiasia Suomessa on se että Mestis on aivan liian kallis sarja pelata, koska osa joukkueista toimii lähes ammattilaisorganisaationa, osa yrittää sitä vajailla resursseilla ja osalla ei ole mitään mahdollisuutta pyörittää ammattilaisjoukkueta. Siksi tarvitsemme puhtaan ammattalaissarjan sekä seuraavalle sarjatasolle puhtaan amatöörisarjan, jossa palkkaa ei makseta. Näin molemmissa sarjoissa joukkueet ovat lähtökohtaisesti samanarvoisessa asemassa.
 
Ikävä tosiasia Suomessa on se että Mestis on aivan liian kallis sarja pelata, koska osa joukkueista toimii lähes ammattilaisorganisaationa, osa yrittää sitä vajailla resursseilla ja osalla ei ole mitään mahdollisuutta pyörittää ammattilaisjoukkueta. Siksi tarvitsemme puhtaan ammattalaissarjan sekä seuraavalle sarjatasolle puhtaan amatöörisarjan, jossa palkkaa ei makseta. Näin molemmissa sarjoissa joukkueet ovat lähtökohtaisesti samanarvoisessa asemassa.
Kansainvälisen menestyksen näkökulmasta kuilu amatööriyden huipun ja ammattilaisuuden pohjan välille on se viimeinen asia jota pienen harrastajapohjan huippumaat kaipaavat.
 

J.Petke

Jäsen
Tutkittu on ja siellä on käyty SHL:n, Liiton ja Allsvenkanin kanssa keskustelua mahdollisista muutoksista karsintajärjestelmään, mutta ainakin seuraavat pari vuotta mennään, niin kuin on menty jo viimeiset 40 vuotta.

Niin no onhan siinä ihan pieni ero siihen sinun "yksittäisen toimittajan näkemyksistä" ja SHL:n 90% systeemin tukemisesta.

Ruotsissa sopimus lopuu tämän kauden jälkeen ja voisit samalla näyttää minullekin sen uutisen, jossa on päästy jo uuteen sopimukseen kahdeksi seuraavaksi kaudeksi.

En sano etteikö tuo toimisi Ruotsissa mutta on todella väärin mitata heidän olojaan kotoiseen liigaamme. Ihan toimiva tuo systeemi olisi, että nyt nostetaan ne voittajat, jotka ovat "nostokunnossa" ja sitten, kun 16 joukkuetta tulee täyteen, otetaan karsinnat takaisin. Etu on niin liigalle kuin nouseville mestiläisillekin.
 
Ihan toimiva tuo systeemi olisi, että nyt nostetaan ne voittajat, jotka ovat "nostokunnossa" ja sitten, kun 16 joukkuetta tulee täyteen, otetaan karsinnat takaisin. Etu on niin liigalle kuin nouseville mestiläisillekin.
No eihän siitä epäselvyyttä ole, että kultapossukerhoilusta hyötyvät ne jotka siellä ovat ja ne jotka sinne pääsevät. Mutta mitä sitten? Sulla on siellä 16 joukkueen liigan alla nämä farmijengit sekä Hokki ja SaPKo, joiden katsojista ja siten tuloista on hävinnyt puolet kun sarjan eniten yleisöä vetäneet on suhmuroitu kultaposssukerhoon ilman että ketään on vedetty takaisin. Siinähän sitten katsellaan tätä suljettua liigaa ajasta ikuisuuteen? Ei kiitos, oli se oma jengi siellä mukana tai ei.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Edit: Muistaakseni korispuolella meinattiin sulkea liiga, mutta taisi jokunen alasarjajengi jyrähtää ja uhata oikeusjutulla(vai kävikö jopa rosiksessa). Sen jälkeen ei ole suljetusta korisliigasta puhuttu.
Koripallossa liitto sulki SM-sarjan ja jätti sarjasta pois joukkueen (Joensuun Kataja), joka täytti kyseiset kriteerit toisin kuin osa sarjaan hyväksytyistä joukkuiesta.
Kun liitolla on valta kaikkeen Suomessa pelattavaa koripalloon niin tämä päätös piti purkaa.
SM-liigalla taas ei ole valtaa kaikkeen Suomessa pelattavaan jääkiekkoon ja nykyiset seurat täyttävät noista liigalisenssi ehdoista enemmän kuin yksikään Mestis-seura niin tätä ongelmaa ei ole.


Ruotsiin tilannetta on turha verrata kun siellä yritykset saavat merkittäviä verovähennyksiä jos osallistuvat urheilusponsorointiin niin tällöin kaikki haluavat sitä tehdä.
Näin ei ole Suomessa kun vastaavaa verohyötyä ei ole.
Toisekseen erittäin monet Allsvenskan ja SHL seuroista painivat nyt kovissa taloudellisissa vaikeuksissa juurikin tuon kilpavarustelun suhteen, jonka kvalserien aiheuttaa.
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Onko liigan puolella sitten kellään taloudellisia vaikeuksia? Ei ainakaan luulisi olevan, koska Oy firmasta taitaa olla kysymys, jolla näyttää menevän oikein hyvin. Toivottavasti osakkaat nyt eheyttävät toimintaa irtisanomisilla (kaikki pelaajat myyntiin yms.) tai muilla konsteilla, koska putoamisvaaraa ei enää ole. Mestiksessähän taitaa parilla joukkueella olla, mutta hattua pitää nostaa niille, jotka Mestiksessä pystyy positiivistä tulosta tekemään ja samalla kasaamaan jopa ok joukkueen. Jos liigan puolella tekee tappiota, niin se on jo todella noloa ja huonoa yritystoimintaa firmassa, jossa on kaikki etuuden saadaan valmiina esim tv-sopimusten ja näkyvyyden kautta.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
ernestipotsi kirjoitti:
Ei tässä mistään määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä ole kyse. Juridisesti Liiga on vain helpottanut uusien joukkueiden pääsemistä "markkinoille", joten nämä Ikan höpinät voi jättää omaan arvoonsa.

Edellenkään en millään pysty uskomaan, että lakituvassa Liiga pystyttäisiin määräämään avoimeksi. Otetaan vertailukohdasti "normaalin" bisneksen puolelta pullonpalautusjärjestelmä PalPa. Kyseessä on S:n, K:n ja suurien panimoiden omistama kartelli, joka on kuitenkin lailliseksi todettu. Mikäli pienpanimo haluaa liittyä järjestelmään, niin se joutuu maksamaan PalPan yksipuolisesti määrittelemät osakkuus- ja käyttömaksut. Kuulostaako tutulta? Mutta oikeuden silmissä tämä on laillinen tapa toimia.

Pullonpalatus on hiukan huono esimerkki, koska sitä säätelee kierrätyslaki käsittääkseni aika voimakkaasti. Kuitenkin tuossakin tapauksessa esim. Lidl nousi onnistuneesti järjestelmää vastaan ja nyt sillä on omat pullonpalautus systeemit.

Itse en ole lakimies enkä käsitä näitä juridisia kiemuroita, mutta en pysty näkemään tätä kabinettipeliä millään uusien joukkueiden "tasapuolisena" markkinoille pääsyn helpottamisena. Markkinoillehan on nyt muodostunut aukko, kun Jokerit irtisanoi itsensä tästä systeemistä ja tähän haetaan pikavauhdilla täyttäjä unohtamalla/sivuuttamalla toiminnan ydin eli urheilullisuus. En voi käsittää miksei päätöstä voitu tehdä Mestiksen mestaruuden ratkettua, miksi nyt? Tähän ei ole muuta kuin yksi vastaus, nousija joukkue halutaan valita Liigan toimesta ja näin sivuutetaan mestarin kitinät ja muu valitus. Valintaa sitten perustellaan näillä itse luoduilla ehdoilla ja niiden tulkinnalla. Mikään ei myöskään takaa, että seuraavana vuonna kukaan täyttäisi enää näitä ehtoja, jos rimaa vaikka hiljalleen nostetaan ja Mestistä imetään tyhjäksi.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Ika ja kumppanit voi aivan vapaasti viedä homman oikeuteen, kunhan prosessiin ei käytetä senttiäkään a) veroeuroja tai b) junioriurheiluun tarkoitettuja varoja. Yleensä näissä ei muutenkaan voita kuin juristit ja lisäksi on vaarana, että tällä pysäytetään kaikki kehitys, myös positiivinen, vuosikausiksi....

Yllätys, että löytyy kabinettipäätöksen puolustaja Vaasasta. :D

Vakavasti puhuen on tuo silti polku, joka kannattaisi tarkistaa. Varmasti löytyy asiantuntijoita, jotka voivat neuvoa kannattaako lähteä haastamaan, ilman että vaasalaisten verorahat tai heidän junnutoiminta ja kaikki positiivinen pysähtyy miljardeiksi vuosiksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös