Karmein ruoka, jota olet elämäsi aikana leipäläpeesi pistellyt

  • 97 484
  • 564

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Trenchtownin ja Kääpiön jutuista tulee mieleen tämä vuoden parin takainen tapaus, jossa ruotsalaisen koulun keittäjä teki liian hyvää ruokaa ruokaa (pysyen silti budjetissa). Salaattia, itse tehtyä leipää ym. ym.

Seurauksena sitten kunnan tjms. hallinnolta ukaasi, että pitää tehdä huonompaa ruokaa, koska on epäreilua, että yhdessä koulussa oppilaat syövät muita paremmin.

Ketjun aiheeseen sen verran, että monet mainitut inhokit eivät mene minullakaan alas. Maksaruoat, hernekeitto, homejuustot nyt ainakin. Lisäksi saan aina äklötysreaktion, jos missään ruoassa tai juomassa on kirsikan makua tai jotain keinomakeutusaineita. Stevia on ainoa keinomakeuttaja, jota olen jotenkin helponlaisesti saanut kurkusta alas, ja sitäkin vain Jaffan limppareissa.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Sperma- eli kermamuikut, silakat tai muut kalat siinä liemessä on aika paha. Nykyään olen oppinut vanhojen tapojeni vastaisesti sietämään maksaa jopa useissa ruokien seassa, mutta silti maksa maksana herättää edelleen väristyksiä ja tuo mieleen X-Filesin Eugene Toomsin.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Seurauksena sitten kunnan tjms. hallinnolta ukaasi, että pitää tehdä huonompaa ruokaa, koska on epäreilua, että yhdessä koulussa oppilaat syövät muita paremmin.

Tuossa on aika konkreettinen esimerkki nykyajan tasapääyhteiskunnasta. Ammattiloukkaantujavanhempia lukuunottamatta kenenkään ei luulisi pahoittavan mieltään siitä, että jollain toisella on asiat paremmin. Olihan se meidänkin kunnassa aikanaan ihan julkista tietoa, että niissä parissa kyläkoulussa, joissa ruoka tehtiin itse, se sapuska maistui huomattavasti paremmalta, kuin keskuslaitoskeittiön vastaava. Vaan ei tuosta silloin kukaan edes ymmärtänyt loukkaantua. Toisin taitaisi olla nykyään.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Armeijassa oli jotain juustoista italiankeittoa (en nyt muista nimikettä tarkalleen), jota tarjoiltiin ainoastaan lauantaisin. Mausta en oikeastaan voi paljon kertoa, sillä ainoastaan kerran sitä uskaltauduin syömään. Haju oli se, mikä jäi mieleen ikuisiksi ajoiksi, ruokalan ovelle astuessa kävi selväksi, että sitä keittoahan siellä on taas tarjolla, tai sitten joku on lauantain kunniaksi oksentanut pitkin keittiötä.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Porkkanalaatikko. Hissipoika alkoi kuljettamaan ylimpään kerrokseen välittömästi.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Mämmi. Joskus muksuna pakotettiin päiväkodissa syömään ja sen jälkeen en ole koskenut pitkällä tikullaan, jos se natsi-hoitaja tulee joskus kadulla vastaan niin täytyypä etsiä lähimmästä kaupasta mämmiä ja lusikka.

Toinen "listahitti" on neulamuikut, erään pitkään illanvieton jälkeen tuli röyhtäistyä lattialle alkoholijuomien kera noita suloisia otuksia. Pelkkä haju alkaa jo puistattamaan nykyään.
 

passenger

Jäsen
En ole vielä mitään karmeaa ruokaa leipäläpeeni pistellyt. Onhan kaikenlaisia mössöjä, joista en pidä, mutta karmeaa ei toki vielä mikään maistamani, ja aika paljon on kaikkea tullut maisteltua. En oikein edes ymmärrä miten jokin tietty ruokalaji voi saada esim. etomista tai pahoinvointia aikaan.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä vähän särähti silmään ketjua lukiessani. Talkkuna itsessään pelkiltään ei tietenkään ole hyvää, mutta minusta esimerkiksi piimä+talkkuna+mustikkahillo combo(eli klassinen talkkunavelli) keittolautaselle sopivasti sotkettuna on hyvää. Kai siitä jotain pahoja leivoksia saa jotenkin väsättyä, vai syötettiinkö pikku Polvipetterille lapsena talkkunaa pelkiltään?

En muista enää yli 35 vuoden taakse, mitä siihen oli sotkettu, mutta jonkunlainen häivähdys väikkyy mielessä, että marjoja olisi liittynyt tuohon vellimuotoiseen sotkuun.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Voi voi. Kaikkea on syöty, mikään ei ole jäänyt syömättä. Liekö eteläpohojalaanen verenperintö vai äitee ollut syynä, mutta kaikki on syöty mikä eteen on pantu.

Saattaa olla jo ketjussakin, mutta yksi tiukimmista paikoista tuli vuoden 2000 talvena Ylä-Savossa. Matkaan oltiin lähdössä perjantaina ja keskiviikkona minulle ilmoitettiin että perillä olisi perinneruokaa. Yläsavolaista mykyrokkaa. Kahteen yöhön en nukkunut.

Yläsavolainen mykyrokkahan on suurin piirtein sellaista että hirven, sian ja/tai naudan sisäelimistä tehdään kai jauhojen avulla sellaisia mykyjä, joita sitten keitetään veressä. Keitettyjä pottuja sitten lautaselle ja rokkaa päälle. Söin.

Muuten olen sitä mieltä että huonoa ruokaa sinänsä ei olekaan. On vain huonosti tehtyä ruokaa. Matkan varrella eteen on kannettu yhtä sun toista erilaisissa tilanteissa. Kaikkea olen syönyt, mutta kaikkea en välttämättä tilaisi listalta itselleni. Enkä edes pahimmalle vihamiehelleni. Tosin niitä ei ole ilmaantunut.
 

Jeffrey

Jäsen
Kyllä sen täytyy olla kesäkeitto jota joskus ala-aste ikäisenä joutui muutamaan otteeseen syömään! Heti seuraavana tulee ylikypsäksi keitetyt vihreät pavut ja sienet.

Kesäkeitosta en muista oksennusta tulleen. Thaimaanlennolla 1997 finnair tarjoili ruoassansa noita viheliäisiä papuja. Yritin syödä, ja söinkin, syöminen vain päättyi oman oksennuksen nielemiseen, kun ei nuorena poikana kehdannut lentokoneessa oksentaa. Oksennusrefleksi sienistä taisi tulla muutama vuosi ennen tuota, silloin onneksi mökillä ja oksennus kuistilta pihanurmelle. Ihme ja kumma, mutta ei uskonut äiti edes tuolloin, että en pidä sienistä. Vieläkin tuputtaa noita saatania, lisäksi ravintoarvoiltaan lähes nolla.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Yläsavolainen mykyrokkahan on suurin piirtein sellaista että hirven, sian ja/tai naudan sisäelimistä tehdään kai jauhojen avulla sellaisia mykyjä, joita sitten keitetään veressä. Keitettyjä pottuja sitten lautaselle ja rokkaa päälle. Söin.
...

No, mulla oli takavuosina tapana tehdä kerran kuussa aina keskiviikkona työmatka eräälle paikkakunnalle, jossa yhdessä lounasruokalassa juuri tuona viikonpäivänä sitä oli säännöllisesti tarjolla - helevetin hyvvää...

Muutoin olen kovasti samaa mieltä kanssasi ruuasta ja sen valmistuksesta, joskaan en edelleenkään aio enää kokeilla tuota aiemmin mainitsemaani vatsalaukkukeittoa.
 

LannyMc

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Yläsavolainen mykyrokkahan on suurin piirtein sellaista että hirven, sian ja/tai naudan sisäelimistä tehdään kai jauhojen avulla sellaisia mykyjä, joita sitten keitetään veressä. Keitettyjä pottuja sitten lautaselle ja rokkaa päälle. Söin.

Mykyrokka on aivan jumalaista herkkua. Sääli sinänsä että sillä ei kovin monesti enää pääse nykyään herkuttelemaan. Mummo teki todella hyvää rokkaa, mutta en ehtinyt/hoksannut koskaan häneltä reseptiä kysellä ennen kuin hänestä aika jätti reilu kymmenen vuotta takaperin. Sen verran rokan valmistuksesta muistelen, että käsittääkseni ne mykyt tehdään verestä&jauhoista ja kypsennetään keittämällä. Sisäelimet (munuaiset, maksa jne) keitetään ihan omana itsenään. Näiden sekaan vaan sitten lisätään normilihat ja perunat. Semmonen kai se karkeasti on sen valmistusprosessi (oli ainakin Kainuussa).

Harvoja ruokia voin luetella jotka syömättä jäävät. Surströmming on jotain sellaista, jonka maistamiseen joutuisi tekemään isoimman työn. En siis ole sitä koskaan maistanut, mutta metrin päästä olen syömisoperaatiota seurannut. Ja silloinkin sai vesi silmistä valuen pidätellä oksennusta. Uskoisin kuitenkin että maku ei voi olla yhtä hirveä kuin sen haju, ainakin jos on sitä maistaneiden kavereiden sanaan luottamista.

Kesäkeitto on jäänyt mieleen kouluajoilta kohtalaisen pahana tuotoksena. Jotenkin äärimmäisen turha ruoka omaan makuun. Sama homma lohikeiton kanssa. En voi ymmärtää kuinka niinkin hyvä ruoka kuin lohikeitto oli onnistuttu työstämään niin oksettavaan kuosiin. Keiton pinnalla lillui 1-2 cm paksu oranssi lohenrasvakerros ja puoliraakojen perunoiden seasta ei itse kalaa löytänyt millään. Myös liemi oli suurustettu jotenkin kastikemaiseksi litkuksi. Hyi helvetti. Söin kuitenkin ja söisin nykyäänkin, ei jäänyt traumoja.

Yksittäisistä elintarvikkeista hillosipuli on oma inhokki nro. 1. Tökkää ja pahasti, olipa sitten missä tahansa. Aina joutuu padoista, vartaista, salaateista tms. noukkimaan nämä perkeleet pois. Ei vain yksinkertaisesti uppoa. Myös rusinat maksalaatikosta noukin lautasen reunalle. Aivan ylimääräisiä ko. ruoassa.
 

Bobcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Velli. Ei ole ihmisen ruokaa, vaikka olisi tehty mistä raaka-aineista. Velliksi lasken kaikki "keitot", joita ei voi haarukalla syödä. Selvennyksenä silti, että syön keitot lusikalla.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Hapansilakasta sen verran, että ilmeisesti on yksi niistä lukuisista ruokalajeista, joilla perustellaan hirveät rynttäjäiset. Eli ollaan syövinään hapansilakkaa, mutta pääosaa näyttelevät akvaviitti ja muut kirkkaat viinat. Näinhän on rapujuhlissakin ynnä muissa sellaisissa, joissa erikoisruokalajeilla perustellaan holtiton viinanjuonti. Surströmmingiä otetaan haarukkaan ja tämän jälkeen upotetaan se potatismåsiin, työnnetään suuhun ja kaadetaan perään jääkylmää viinaa. Ymmärrän kyllä hurreja tässä asiassa. Tarkoitus pyhittää keinot.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Parsakaali, tonnikala, maksalaatikko, veriletut yms. poikkeustila-ajan ruoka.

Toivottavasti et tonnikalalla tarkoita roseeksi paistettua tai grillatua tonnikalaa? Purkkikama eli ole läheskään sama asia. Noh makuasioista ei voi kun kiistelllä :)
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Hapansilakasta sen verran, että ilmeisesti on yksi niistä lukuisista ruokalajeista, joilla perustellaan hirveät rynttäjäiset. Eli ollaan syövinään hapansilakkaa, mutta pääosaa näyttelevät akvaviitti ja muut kirkkaat viinat. Näinhän on rapujuhlissakin ynnä muissa sellaisissa, joissa erikoisruokalajeilla perustellaan holtiton viinanjuonti. Surströmmingiä otetaan haarukkaan ja tämän jälkeen upotetaan se potatismåsiin, työnnetään suuhun ja kaadetaan perään jääkylmää viinaa. Ymmärrän kyllä hurreja tässä asiassa. Tarkoitus pyhittää keinot.
Hesari reagoi tähän vellovaan hapansilakkakeskusteluun ja julkaisi tänään Torstai-liitteessään ison jutun aiheesta. Kuinkas muutenkaan, suomalaisten syytä koko hapatus. Lukekaa itse, ken pystyy, en ala referoimaan.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Hesari reagoi tähän vellovaan hapansilakkakeskusteluun ja julkaisi tänään Torstai-liitteessään ison jutun aiheesta. Kuinkas muutenkaan, suomalaisten syytä koko hapatus. Lukekaa itse, ken pystyy, en ala referoimaan.

Ei pysty. Referaatti olisi mukava kuulla.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Hienoja kuvauksia tässä ketjussa.

Ehkä surströmming on sellaista mitä ei ihan mielellään vetele testikerran jälkeen. Siinä lähinnä haju teki sen karseimman elämyksen. Toinen voisi olla jotkut sirkat, hämähäkit ja muut hyönteis"herkut", mutten ole noita maistanut niin varauksella ne.

Tämä vähän särähti silmään ketjua lukiessani. Talkkuna itsessään pelkiltään ei tietenkään ole hyvää, mutta minusta esimerkiksi piimä+talkkuna+mustikkahillo combo(eli klassinen talkkunavelli) keittolautaselle sopivasti sotkettuna on hyvää.

Jep ja arkisen helppo&nopea kombo on vetää talkkunajauhetta mustikkajogurtin kanssa. Erittäin hyvää.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Vanha kunnon koulun Chili con carne by Palmia. Hyi vittu, se oli jotain niin vastenmielisen etovaa sontaa lautasella.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ei pysty. Referaatti olisi mukava kuulla.
Hapansilakka on hyvää, kun siihen tottuu. Siihen voi tulla jopa himo. Ihmiset kutsuvat kaltaisiaan hapansilakkakekkereille ja juovat snapseja onnistuneen nielaisun kunniaksi. Purkin avaaminen on sottaisaa ja lemuavaa touhua.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Hapansilakka on hyvää, kun siihen tottuu. Siihen voi tulla jopa himo. Ihmiset kutsuvat kaltaisiaan hapansilakkakekkereille ja juovat snapseja onnistuneen nielaisun kunniaksi. Purkin avaaminen on sottaisaa ja lemuavaa touhua.

Kuulostaa jutulta, jonka kuka tahansa kirjoitustaitoinen voisi loihtia esimerkiksi WC-pöntöllä istuskellessaan puhumatta kenellekään mitään. Häätyy raapia kätöseen tuo lehti ja tutkia toimittajan asennetta ja agendaa.

On eräs mauste, jota etenkin jo ikääntyvä naispuoleista tööttää miltei kaikkiin murkinoihin ja se on maustepippuri. En voi sitä sanoa karmeimmaksi elintarvikkeeksi, mutta joskus tympäisee blokkailla niitä turhia pikku pylpyröitä keitoista, murekkeista, kastikkeista, laatikoista jne. Minusta se on mausteena nimenomaan täysin turha varsinkin kokonaisessa muodossaan.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
maustepippuri...Minusta se on mausteena nimenomaan täysin turha varsinkin kokonaisessa muodossaan.

Leikkaa fetajuustokimpaleesta sellaisia 3-4mm ohkaisia suikaleita ja hersyttele niiden päälle hennosti jauhettua maustepippuria sekä roiske oliiviöljyä. Maista. Kuittaa tähän ketjuun yksisilmäisyytesi.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Leikkaa fetajuustokimpaleesta sellaisia 3-4mm ohkaisia suikaleita ja hersyttele niiden päälle hennosti jauhettua maustepippuria sekä roiske oliiviöljyä. Maista. Kuittaa tähän ketjuun yksisilmäisyytesi.

Hennosti jauhettua maustepippuria vai hennosti hersyteltyä jauhettua maustepippuria? Tämä pitää tietää, jotta pystyn tarkistamaan asian. Mikäli nyt jostakin löytyy fetajuustoa vielä näinä vaikeina aikoina, kun EU on kieltänyt ennen fetaksi kutsuttuin juustoin nimittämisen feta-juustoiksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös