Nelonen Pro, siellä se lätkä on...

  • 2 265 749
  • 6 673

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Sääli, että vielä aika monessa Liigahallissa on niin surkea valaistus. Enemmän NHL-tyylistä valaistusta sinne halleihin kiitos --> tv-tuote paranee.
 

Herättelijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Blackhawks, Oilers
Noniin, toisen kierroksen raportointia Ruutu+ Pro -nettipalvelusta.

Kaikki lähetykset toimivat ainakin tänään mallikkaasti täällä päässä, muutamaa pientä nykymistä lukuunottamatta. Myös laatua oli aavistuksen nostetu eilisestä, mutta eihän tuota voi kummoisena vieläkään pitää.

Lähetyslaadunvalintapainike puuttui ainakin minulta kolmella eri selaimella testatessa. Omalla 100/10 -netilläni keskimääräinen bitrate mittauksieni mukaan oli tuollaista 3200 kbps:n luokkaa. Jossakin kohtaa jakeluketjua on ongelma, sillä tuolla bitratella pitäisi oikealla codec-valinnalla ja optimoiduilla asetuksilla saada paljon parempaa laatua aikaan. Mielestäni olisi järkevää tarjota laadukkaampi h264-striimi kaikille niille, joiden päätelaitteista löytyy jerkkua videoiden pyörittämiseen. On mielestäni virheellistä edetä tuulipukujen ehdoilla, kun näille molemmille pystyy tarjoamaan omat vaihtoehtonsa laadun puolesta. Skaalaus ei ainakaan vielä ole laadun ystävän tasolla.

Nähdäkseni HIFK-Blues oli kuvaltaan huonoin. Se johtui osittain hallin nihkeästä valaistuksesta ja kameran valkotasapainosta, jotka yhdessä saivat jään näyttämään valjun harmaalta. Ässät-Lukko-pelissä puolestaan lähetyksen kauneusvirheitä paikkaili Isomäen jäähallin koon sanelema tiiviimpi kameran sijoitus ja kuvakoko. Tässä kuvakaappaukset kaikista liigakierroksen peleistä: Ruutu+ - Imgur

Sääli, että vielä aika monessa Liigahallissa on niin surkea valaistus. Enemmän NHL-tyylistä valaistusta sinne halleihin kiitos --> tv-tuote paranee.

Jep, eroja on todella paljon hallikohtaisesti: http://i.imgur.com/nUnwdawh.jpg
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Onhan tuo Ruutu+ ihan eri tason viritelmä kuin Urpo-tv. Minulla näkyi hyvin kaikki ottelut ja kuvanlaatu on pääosin hyvä. Katsoin Urpolta ensin HJK-MIFK-ottelun ja siirryin sitten jääkiekkoon, ja kyllä on valtava ero.

Yksi kysymys: jos haluan katsoa jonkun ottelun jälkeenpäin tai aloittaa katsomisen myöhemmin enkä halua nähdä kyseisen ottelun tulosta heti kun avaan sivuston, niin onnistuuko se mitenkään? Tämähän on varsin normaali tilanne perheelliselle että ei ehdi katsoa kaikkea reaaliajassa. Nyt tuntuu että kaikki tulokset ja kaikkien otteluiden tilanteet on jostain syystä pitänyt änkeä jokaiselle Ruudun sivulle, eikä minua ainakaan kiinnosta ruveta katsomaan ottelua alusta jos tiedän että se on 1-1 kahden erän jälkeen tai että se on päättynyt 0-3.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Isäpuoleni katsoin himassaan mun tunnareilla Liigaa samaan aikaan kun itse katsoin omassa kodissani. Eli näin se homma etenee, milloin lie sit sulkevat tuon porsaanreijän...
 

chubster

Jäsen
Multa saa hyvän arvosanan. Toimi moitteetta, ei pätkimisiä eikä muuta.

Ainoa mistä voisi huomauttaa on se, että kaukalon äänet ja yleisön äänet myös lähetykseen sekaan. Muissa matseissa ihan ok/hyvällä tasolla, paitsi hakametsän mittelössä, jossa ei kuulunut kentältä tai yleisöstä yhtään mitään.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Onko kukaan testannut voiko ruutu+:n matseja katsoa samaan aikaan esim. padillä ja läppärillä? Siis samalla tunnarilla.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Eli Urhon naurettavista hinnoista on tultu vieläkin ylöspäin. No, näkeehän tuolla tieysti hyvässä lykyssä suosikkijoukkueensa kaksi ottelua samalla maksulla.
Eikös Urholla maksanut yksi ottelu 12 euroa, joten ei tämä nyt kovin paljoa kalliimpi ole. 15 eurolla 24h katseluoikeus, eli tosiaan hyvällä lykyllä näkee kaksi ottelua yhdellä maksulla.

Tänäänkin Ruutu toimi minulla täysin moitteetta. Ainoa mistä on valitettavaa, niin studion kokoonpano. Valavuori houstaamassa, ja Grönman & Tikkanen asiantuntijoina. Aika helvetin raskasta seurattavaa, onneksi siellä on muitakin vaihtoehtoja tuonne studioon. Eilen Karri Kivi ja jopa Kölli olivat hyviä, vierailevasta starasta eli Westerlundista puhumattakaan.
 
Onko kukaan yrittänyt tallentaa Nelonen Pro extra näitä nelonen pro extra kanavia? Tänään oli tarkoitus aloittaa liigakausi duunipäivän jälkeen ja mustaa ruutua tarjolla. Onko vikaa digiboksissa vai lähetyksessä?
 

Pertsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Näin lyhellä otannalla posia Neloselle. Paikallisen tarjoajan(LPO, Finnet) kaapelissa on nyt pari peliä katseltu, ja ei valittamista. No, tänään HPK-Pelicans pelissä oli jotain pientä pätkimistä äänissä ja kuvassa(esiintyi kokoonpanoja esitellessä ja aina, kun ruutuun ajettiin muiden otteluiden tulokset. Liekkö jotain feelua liiga-nelonen-yhteyksissä? Nimittäin voisi luulla pelaajakuvien ja tulospalvelun olevan samasta lähteestä..).

HPK-Pelsu-pelin selostajalle kiitosta, oikein hyvää settiä. Oli selkeästi Kerhon miehiä, mutta piti tuon aisoissa, ja tietämystä löytyi sekä Kerhon että Pelsun pelaajista. Myös koko ajan kärryillä pelistä, ei voi valittaa.. Harmi vain, ettei tullut selostajan nimi mulle selvinnyt, tietääkö joku? Joka tapauksessa mainio suoritus!

Mutta olen siis itsekkäästi tyytyväinen, nyt on "kaikki pelit"-paketti saatavilla kaapelissa muillekkin, kuin Soneran asiakkaille. Tämä itsessään on jo mahtava juttu.
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Nelonen Pro pyöri taas hyvin. Tappara - Ilves pelissä hyvä selostaja, ilmeisesti Aaro Linnalaakso. Iso peukku siitä, että erätauon aikana näkyy paljon erätaukoa on jäljellä.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Jep, eroja on todella paljon hallikohtaisesti: http://i.imgur.com/nUnwdawh.jpg
Jep, "alakatsomon" kameroilla Nordiksen ja Espoon pelit näytti vielä ihan ok, mutta yläkameroilla kuvatessa ei valaistus riitä. Esim. Hartwall Areenalla oli MM-kisojen aikaan kuvaa todella ylhäältä, mutta kuva näytti hyvältä, kun valaistus on kunnossa.

Espoon halli kyllä vetää pohjanoteerauksen valaistuksessa, so far. Norrenakin sen jo haukkui.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan tuo kaapelissa aika päheä tuo ekstra, jos on tällainen levoton katselija kuin minä. Matsien välillä voi loikkia vapaasti ja tykkäsin myös erätauon keston kertovasta planssista. Viasatin leffapuoli oli tosin pakko heittää tän tieltä pois, kun on paha tapa hamuta noita kanavia liikaa.

Joku valitti kaapelin mustasta ruudusta. Mulla meni tänään turhan pitkään oston jälkeen, että katseluoikeus aktivoitui. Yleensä tulee tunnissa, mutta nyt meni lähes kolme.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Nelonen Pro pyöri taas hyvin. Tappara - Ilves pelissä hyvä selostaja, ilmeisesti Aaro Linnalaakso.

Selostaja oli ihan hyvä. Ei ollut Loukiota sentään. Mutta tehkää noille Tamperee äänille nyt herranjumala jotakin, volumet kaakossa ja mitään ei meinaa kuulua. Ei johdu siitä että Tampere on kirkko.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Nyt ei pysty katsomaan muita pelejä kuin JYP-Kärpät. Ei edes torstain pelejä. Mikähän logiikka noissa on. Pitääkö odotella pelien jälkeen kauan että tulevat taas näkyviin?
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jännä nähdä miltä huomenna HK-areenalta tuleva matsi näyttää, mielestäni HK-areenalla on hiton hyvä valaistus, verrattuna vaikka Barona areenaan. Muutenkin siellä ainakin pelaajakuvia otetaan paljon (mm. Eliteprospectissa todella paljon juuri Turussa otettuja kuvia).
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Onhan tuo kaapelissa aika päheä tuo ekstra, jos on tällainen levoton katselija kuin minä. Matsien välillä voi loikkia vapaasti ja tykkäsin myös erätauon keston kertovasta planssista
Sama täällä, kun oma jengi ei pelaa, niin aika kasuaalia toi kierroksen seuraaminen on. Tänään katsoin pääasiassa Ässät - Lukko ja HIFK - Blues pelejä vuorotellen.
 
Eli Soneralla menet Ohjelma kirjastoon ja sieltä Nelosen paketin kohdalle. Tai näin sen kuuluisi toimia. Esim itsellä ei tuota nelosen pakettia näy edes tilattuna tuolla. Mutta juuri aloin katsomaan The Avengers joka on pyörinyt viasatilla. Eli tuo Ohjelma kirjasto tavallaan tallentaa sen kanavat ohjelmat sinne ja niitä voi katsoa sitten sieltä.
No eipä mene mihinkään kirjastoon! Soneran foorumista:
Hieman päivitystä aiheeseen koska kiekko tippui jo eilen jäähän. Moni varmasti on huomannut ettei ohjelmakirjastoa ole nelonen Pro Extra kanaville tullut. Asia on ollut vireillä koko kesän mutta ei tavoitteista ja suunnitteluista huolimatta toteutunut ollenkaan.

Tiedän että moni (itseni mukaanlukien) odotti kyseistä palvelua viihteeseen koska Urho tarjosi saman palvelun jo viime kaudella. Asiasta on tullut runsaasti palautetta ja olen välittänyt ne eteenpäin. Keskustelu pysyy tämän suhteen auki ja otan mielellään teidän kritiikin tässä asiassa vastaan.

Toivotan kuitenkin kaikille liigafaneille vauhdikasta kautta!

Ruutu+ tänään: edelleen paskaa, parannusta eiliseen mutta silti vielä paskaa, ei todellakaan lähelläkään mitään 720p:tä. Ja kaiken huipuksi nykii pikkuisen KOKO AJAN.. päänsärkyä tuli kun matsin katsoi. Nelonen... vuoden kusettaja.
 

Haukimatias

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoisen taitojoukkueet
Eikö nelonen näytä samana iltana uusintana noita pelejä? Ei saatana voi olla totta jos on näin, pitääkö vitun vittu alkaa ostamaan jotain tallennusvälineitä SAATANA?
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siinä mielessä kummallista, että mielestäni Baronan valaistus oli vielä ennen viime kautta hyvä ja tasainen, mutta viime kaudella ja nyt heikko. Mitäköhän siellä tehtiin?

Selostaja oli ihan hyvä. Ei ollut Loukiota sentään. Mutta tehkää noille Tamperee äänille nyt herranjumala jotakin, volumet kaakossa ja mitään ei meinaa kuulua. Ei johdu siitä että Tampere on kirkko.

Tämä. En tiedä, kuinka isosta sijoituksesta on kyse, mutta toivoisin Nelosen matkivan tylysti KHL:n TV-lähetysten uuden halli-/kaukalo-mikkiasetelman. Rybyt ilmeisesti matkivat tuon suoraan NHL:n TV-lähetyksistä, joissa tyyliin jokainen luistimen piirtokin kuuluu kotisohvalle. Vituttaa katsoa matsilähetystä, josta ei yhtään välity hallin äänet ja tunnelma.

Kuva KHL:n TV-lähetysten mikkien paikoista
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Eikö nelonen näytä samana iltana uusintana noita pelejä? Ei saatana voi olla totta jos on näin, pitääkö vitun vittu alkaa ostamaan jotain tallennusvälineitä SAATANA?
Tätä vähän ihmettelin itsekin. Kun niitä extra-kanavia siellä on, miksi ei voi rullata matseja uusintoina. Onneksi itsellä on tallentava, mutta suurimmaksi osaksi tulee katseltua pelejä livenä.

Edit. eilinen Pro 2 peli taisi tulla uusintana illalla jos en väärin muista.
 
Viimeksi muokattu:
Tätä vähän ihmettelin itsekin. Kun niitä extra-kanavia siellä on, miksi ei voi rullata matseja uusintoina. Onneksi itsellä on tallentava, mutta suurimmaksi osaksi tulee katseltua pelejä livenä.

Edit. eilinen Pro 2 peli taisi tulla uusintana illalla jos en väärin muista.

Niin, kuten totesin, itsellä tallennuksen avattuani televisioon ilmestyi vain musta ruutu, joka jatkui läpi ottelun. Ehkä vika on laitteissa tai vain kertaluontoinen. Mutta on kyllä käsittämätöntä, ettei ottelua näytetä kuin yhden ainoan kerran, mitähän se maksaisi neloselle rullata uusintoja vaikka koko yön.
 

Frankster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mulla (taas) ruutu toimi melkein täydellisesti. Pari n. sekunnin mittaista nykimistä, katsoin IFK-Blues peliä. Ruutu toimi hyvin myös eilen.

Ottelut katson n. 2 vuoden vanhan pöytätietokoneelta, joka on tippunut lattialle pariin otteeseen kissan toimesta. Netti 10mb.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Niin, kuten totesin, itsellä tallennuksen avattuani televisioon ilmestyi vain musta ruutu, joka jatkui läpi ottelun. Ehkä vika on laitteissa tai vain kertaluontoinen. Mutta on kyllä käsittämätöntä, ettei ottelua näytetä kuin yhden ainoan kerran, mitähän se maksaisi neloselle rullata uusintoja vaikka koko yön.
Ei näistä tikibokseista ota selvää. Itsellä on kokemusta Nelonen Pro HD:sta nyt toista vuotta ja esim NFL-otteluissa audio häviää välillä, kun kelaat eteenpäin. Palaa joskus, kun hakkaa stoppia ja play:tä. Muissa kanavissa ei ole kyseistä ongelmaa ollut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös