Miten rauta nousee? Entä cooper? Käsi sydämelle ja totuus esiin!

  • 106 552
  • 565

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
JHag

Joo Pasin voimaominaisuudet ovat kohdallaan, mutta "penkkimies" hän ei ole. Voisi olla, jos haluaisi. Sillä ei ole, niin kuin sanoit, mitään merkitystä.

Jännä juttu toi Koskenkorva. Varmaan suorassa luistelussa omasta päästä toiseen olis kovin, mutta kossu sanoi mulle viime vuonna, että kolme ensimmäistä metriä liigassa kiihdyttää vauhdikkaimmin Veikko. En ole tänä vuonna asiaa tosin huomannut. Minusta Kossu ei esim. kaarreluistelussa ole kovin näppärä, vaan "joutuu" tekemään isoja kaarteita. Koivu on hyvä esim. pelaajasta, joka kääntyy kuin saab ohjaustehostimella;) .

Tais mennä ohi topicin. Mut tämmöstä.
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Mitat: 180/66/26

Penkistä nousee 70 kg, ja Cooperissa muutama vuosi sitten 3500m, nyt voisi mennä enemmänkin (tai ei nyt kun on tämä h****tin flunssa).

Piirinmestaruusmitaleja laatikollinen (ja nykyisin aluemestaruus) suunnistuksesta, hiihdosta ja hiihtosuunnistuksesta, PV:n 6. sija ampumasuunnistuksesta, nuorten SM-kisoissa suunnistuslajeista sijoituksia 10 ja 20 välillä.
 

Battleaxe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En viitsi lainata tekstejä, koska niitä on liikaa...

Reeniohjelma itselläni on neli-jakoinen eli:

1.

Rinta: penkki rest/pause tyylisesti, tankoon niin paljon painoa(tällä hetkellä 170kg), että menee korkeintaa 4-5 kertaa, 30 sek. taukoa ja niin monta kuin menee, 30 sek. taukoa ja taas niin paljon kun lähtee ja that`s it.
Penkin jälkeen otan jonkun apuliikkeen jonka teen 2x niin paljon kuin menee.

2.

Olkapäät/ojentajat.

Punnerrus edestä, samanlailla kuin penkki.
Vipunostot kulmassa vähennyssarjana, ekalla painolla niin paljon kun menee(kork.8 toistoa), 30-60 sek.taukoa n5kg pois ja niin monta kuin menee.
Vipunostot sivuille, 2x 10 toistoa.
Kapee penkki, penkin tavoin/dippipunnerrus rest/pausena
Kapee silloin kun on penkkireenistä taukoa, muutoin dippi.
Ranskalainen punnerrus käsipainoilla 2x8/punnerrus taljassa vähennyssarjana. Ranskalainen silloin kun tekee kapeen penkin, muutoin taljassa.

3.

Selkä/hauis

Ylätalja eteen(leuanveto-otteella) vähennyssarjana sillain, että korkeintaan 6 toistoa ekalla sarjalla.
Alatalja 2x niin paljon kun lähtee, kork.8 toistoa.
Kulmasoutu käsipainolla 2x niin paljoin kun lähtee, kork 8 toistoa.
Hauiskääntö tangolla vähennyssarjana korkeintaan 6 toistoa ekalla sarjalla.
Keskitetty hauiskääntö käsipainoilla, eka sarja isolla painolla ehkä 5 toistoa ja toinen 10-15kg pienemmällä painolla niin paljon kun menee.

4.

Kintut
Prässi rest/pausella, mutta tauot ovat 2-3 minuuttia (ei pysty nopeammin kun painot ovat 650-750kg paikkeilla)
Reisiojennus 2x6-10
Reisikoukistus 2x8-12
Pohjeliike istuen rest/pause kuitenkin ekalla teen n.10 toistoa.

Vatsan teen silloin tällöin ja lisään selkäpäivään joskus polvien yläpuolelta vedon.
Käyn viikossa korkeintaan 3 kertaa salilla, joten joka lihasryhmälle tulee yli viikko palautumista.

Ja lihaksen muotoon ei voi vaikuttaa muu kuin kirurgi ja tämä on faktaa.
 

kamraterna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jääpalloilijan tuloksia..

Eli jääpalloa pelaan liigatasolla ja nyrkkeilyä aloin harrastamaan pari viikkoa sitten. Nyrkkeilyä tarkoitus siis treenailla muutama kerta viikossa Jääpallon kesätauolla..

Pituus: 167 (kääpiösarjaa siis..)
Paino: 62
Ikä: alle 25 :)

Penkki: 85 kg (kaudella vähemmän)
Kyykky: n.120 kg (hassu juttu, mutta vaikka pitäisi nimenomaan jaloissa olla paljon voimaa, niin kyykkyä tulee treenennut tosi vähän isoilla painoilla..)
Cooper: 3400 m
100 m (jousten ;)): 12 sekuntia

Jääpallo kesäharjoittelusta täytyy sanoa sen verran, että en
paljon vaikeampaa lajia tämän suhteen keksi. Aerobisen kunnon tulisi olla aivan huippuluokkaa jotta isolla kentällä jaksaa vetää 2*45 minuuttia läpi kauden, mutta toisaalta varsinkin jaloissa tulisi olla paljon voimaa ja ennenkaikkea räjähtävyyttä, jotta nopeus riittäisi. Eikä ylä- ja keskikropan voimistakaan haittaa ole, koska kovassa vauhdissa tulee usein myös kovia törmäyksiä.

Kaiken kaikkiaan erittäin vaikeaa suunnitella ja painottaa harjoittelua, kun kyseessä vielä täysin amatööri laji, eli harjoittelu mahdollista maksimissaan 6-7 kertaa viikossa..
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tokko olen vahvin.

Sen perusteella mitä vastauksia tässä olen lueskellun niin tuskin olen vahvin jatkoaikalainen mutta en nyt aivan niitä heikoimpiakaan, vaikka ikä alkaa jo painaa... heh heh hee.

Työ on kyllä tehnyt siinä suhteessa tehtävänsä, että niin olkapäät kuin kyynyspäät alkavat olla melkoisen kaput tavaraa, välillä tuntuu siltä kuin ne irtisanoisivat työsopimuksensa sillä siunaamalla hetkellä mutta siitä huolimatta on "pakko" käydä salilla hoitamassa kuntoa sen lisäksi, että päivittäin tulee pyöräiltyä reilusti toistakymmentä kilometriä.

Nykyisessä "raihnaisessa" kunnossa tulee vaan muisteltua nuoruutta jolloin pyrkiessäni huipulle uinnissa treenasin parhaimmillani 14-16 kertaa viikossa, keskimääräisesti kuitenkin treenaten sellaiset 10 kertaa viikossa. Ne ajat eivät enää palaa...

Niiden aikojen jälkeen urheilu on pyörinyt vahvasti salibandyn, juoksun, pyöräilyn ja kuntosalin ympärillä. Nykyään juoksu ja salibandy ovat jääneet polvien hajottua, joten enää nautintonani on kuntosalilla käynti ja työmatkapyöräily.

Paineita ei enää nykyään jaksa treenaamisesta niin paljoa ottaa, tietty sitä toivoo aina pientä kehittymistä mutta kaikkiaan suht' tyytyväinen pitää olla siihen mihin tällä kunnolla ja näillä resursseilla pystyy ts. hajonneet polvet, olkapäät ja kyynyspäät, ja pituuden kuten painon ollessa suht' vaatimattomat (172/72).

Jalkakyykkyä menee toista sataa kiloa, prässissä sarjoja yli kahdella sadalla kilolla - toistoja 6-8 sarjassa pl. lämmittelyt jolloin yli 12 toistoa kevyillä painoilla.

Penkin kunnollisesta tekemisestä voin vain haaveilla... ne olkapäät... Käsipainoilla vipunostoja tms. tulee treenattua sitäkin enemmän, tuntuvat paremmilta kuin penkkipunnerrus.

Oikeastaan selkää pidän parhaimpana osa-alueena. Ylätaljalla menee lyhyissä sarjoissa (niskan taa veto) 6-8 toistoa 80-90 kilolla, ja noin sadalla kilolla 4 toistoa, ja 8-12 toiston sarjoissa 70-80 kg. Alatalja on eräs lempi laitteitani, siinä teen normaalisti 8-10 toiston sarjoja lähellä maksimipainoja.

Maastaveto on oikein nautinnollisen tehokas liike, sitä vaan pitäisi jaksaa tehdä useammin.

Kaikkiaan pyrin treenaamaan mahdollisimman tehokkaasti muistaen lihasryhmät varpaista päähän ja mahdollisimman monipuolisesti ottaen huomioon treenaamista rajoittavat tekijät.

Tärkeää todellakin on myös treenin nautinnollisuus!

kukkakeppi-vlad.
 

Kidd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alaska Aces
Pitänee vähän ripotella tuhkaa päällensä:

Ikää on 28 vuotta, pituutta 184 senttiä ja kiloja 98, vatsanympärys on ollut jo muutaman vuoden isompi kuin rinnan, intissä meni kahdeksan vuotta sitten ensimmäisellä kerralla muistaakseni 2400 metriä ja toisella, viisi päivää ennen kotiutusta noin 2000 metriä.....armeija todellakin tekee pojista miehiä. Mitähän ne siellä intissä muuten syöttää, mennessä paino oli 72 kiloa mutta palatessa 82, vaikka hiihdettiin ja ryynättiin niin perkeleesti. Joka tapauksessa, jos lähtisin tältä istumalta juoksemaan niin sata metriä yhtä kyytiä tekisi erittäin tiukkaa, ja kuupperissa saattaisi mennä ehkä 1,5 kilsaa. Varsinainen rapakunto, teeveetäkään ei jaksa aina katsoa istualtaan vaan on pakko levähtää välillä. Repikää siitä.

Olen kyllä vahvasti sitä mieltä ettei Cooperin testi ole mikään paras testaamaan kuntoa. Kuten sanottua, intissä meni ehkä parhaimmillaan 2400 metriä vaikka olin omasta mielestäni teräskunnossa sinne mennessä, treenasin ju-jutsua 4-6 kertaa viikossa 1,5 tuntia kerralla, ja kaikki ju-jutsua joskus treenanneet tietävät kuinka kovaa hommaa se on. Silti en koskaan ole ollut mikään juoksija-tyyppi, nytkään en jaksa juosta montaakaa metriä mutta viikonloppuna polkaisin 28 kilsaa pyörällä eikä loppunut kunto, perse vaan meni pahasti ruvelle massan alla.

Kuntosalilla en ole koskaan viihtynyt viikkoa pidempään, joten paras tulos 85 kiloa penkistä on vuodelta 1989 eli olin 15-vuotias.
Nykyään vittumainen sairauteni tekee tehokkaasti tyhjiksi unelmat salihommista tai vaikkapa sulkapallon peluusta, ja astma myöskin rajoittaa jonkin verran tuota turhaa repimistä. Tosin urheilun rajoittaminen astmaan perustuen on tietysti tekosyy oikealta syyltä eli pohjattomalta laiskuudelta.

Summanen: rapakunto, ameeban tasolla.
Tulevaisuus: ei hyvältä näytä.
 

pelimanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ika 16 v.
Pituus 181 cm
Paino 77 kg

Penkki 100 kg
Kyykky n.160 kg
Punnerrukset 56/min
Vatsat 62/min
Cooper 2950 m

Olen kaynyt puntilla noin kaksi vuotta. Jaakiekossa kesarreneissa on kylla pysynyt ihan hyvassa kunnossa tuon cooperin suhteen.
 

gordion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koiraporin Veto
Tällainen erittäin mielenkiintoinen topic löytyi tuolta arkistojen kätköistä, kun näitä Vapaan keskustelun pölyttymään päässeitä topicceja kaivelin.

Kesä on kauneimmillaan ja rannoilla nautitaan niistä tunneista, joita on hikoiltu kuntosaleilla ja lenkkipoluilla. Onhan se tietynlaista narsismia kävellä sämpylät kainalossa pitkin biitsiä ja keikuttaa lanteita trendikkäästi niin olikealla kuin vasemmallekin. Itse olen moiselle ennen nauranut, mutta enpähän naureskele enää. Kun on tässä päässyt monen vuoden tauon jälkeen kiinni kuntoiluun, lähtee kavereiden kanssa paljon mieluummin rannalle kuin vuosi sitten.

No joo, toivottavasti tämä fitness-intoilu ei ole hetken huumaa vaan kestää myös juhannuksen jälkeenkin.

Niin, ne kysymykset.

Mitoiltani olen 195 senttiä, painoa on tällä hetkellä 92 kiloa. Vielä nelisen kuukautta sitten vaaka näytti 112 yksikköä, joten jotain on tapahtunut. Se näkyy tosin juoksu- ja kuntosalituloksissakin.

Cooperin testin juoksin, kun aloitin kunto-ohjelmani. Tulos oli aika ala-arvoinen, 2300 metriä. Armeijassa juoksin 3250. Tosin silloin mitat olivat 190/78. Jostain kumman syystä minulla on merkillisiä taipumuksia aika voimakkaaseen painonvaihteluun.

Nyt kuitenkin testasin itseni sitten Cooperissa toistamiseen. Tulos 2850 metriä. Numerot ovat numeroita, mutta itselleni tuloksella oli aikamoinen psyykkinen merkitys. Jotain on tehty oikein ja eteenpäin on menty.

Penkki on toinen legendaarinen mittari. Kävin pukkaamassa miehekkäästi 70 kiloa tankoon ja ajattelin rykäistä helposti suorille. Tuolloin oli huhtikuun toinen viikko. Ihan niin simppeli juttu se ei ollutkaan. Ähkin ja puhkin, mutta painot nousivat ylös vain tutun kaverin pienoisella avustuksella.

Tänään sitten testasin ensimmäistä kertaa maksimin tuon huhtikuun nolon tilanteen jälkeen. Rautaa nousi 87,5 kiloa. Vielä on matkaa tavoitteeseen: kymmenen prosenttia enemmän ylös kuin oma paino. Toivon mukaan se toteutuu syyskuussa.

Leukoja en ole testannut, joten se niistä...

Mites muilla forumisteilla? Onko Jatkoajan epävirallinen ilkkanummisto-kiertopalkinnon pitkäaikainen haltija JHag parantanut tuloksiaan, joista ensimmäisessä viestissäsi kertoi?
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Jaahas, pitänee meikäläisenkin vastata tällaiseen machoiluketjuun :-)

Eli mitat ovat n. 190/82

Leukoja menee luultavasti 5-10, ehkä 8

Cooperista en tiedä, varmaan 2700-2800 voisi mennä. Kevät on mennyt enemmän tai vähemmän opiskelun ja flunssan potemisen merkeissä, joten kuntoilu on jäänyt vähän vähemmälle. Pääsykokeiden jälkeen olisi kuitenkin tarkoitus alkaa kuntoilla jälleen hieman reippaammalla asenteella. Lenkkeilystä en pidä, joten aerobisen liikunnan osuudesta on vastannut lähinnä jalkapallon potkiminen kavereiden kanssa. Rullaluisteluakin olen ajatellut, mutta ei sitä oikein viitsisi panostaa paria sataa euroa luistimiin, ja todeta, että "tämä ei olekaan minun juttuni".

Punttiksella olen käynyt enemmän tai vähemmän aktiivisesti jo muutaman vuoden verran, mutta tulokset eivät ole olleet mitenkään huimia. Välillä salillakäynti menee enemmän tai vähemmän kaverien kanssa rupatteluksi tai "kissojen" bongailuksi.

Penkistä nousi jo varmaan pari vuotta sitten 85 kiloa, ja suunnilleen samana tulos on pysynyt siitä lähtien. Osittain tuohon ovat varmaan syynä meikäläisen löysä harjoitteluasenne ja ei-niin-bodarimainen ruumiinrakenne. Ja kenties tulokseen vaikuttaa sekin, että kaaduin abiristeilyllä portaissa viitisen kuukautta sitten, enkä ole vieläkään pystynyt kunnolla treenaamaan ojentajia, kun kyynärpää on ajoittain sen verran kipeä.

Yhteenvetona voisi varmaan sanoa, että kuntoilu ja salilla käyminen - ja etenkin näihin liittyvä bongailu - on hauskaa, kunhan sitä ei ota liian vakavasti. Kunhan sitä ajan kanssa saisi tuon kyynärpään kuntoon ja pääsisi jälleen kunnolla treenaamaan, niin eiköhän niitä tuloksiakin tulisi. Pikku hiljaa, pikku hiljaa...
 

LaCew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
181cm/68kg

Salibandya pelailen, jotenka käsivoimia ei juuri siinä lajissa hirveämmin tarvitse.

Penkistä nousee varmaan joku 60 kg.
Vatsalihaksia 28/30s.
Leukoja meni myötaotteella seittemän, vastaottella (kai tuo on oikea termi) varmaan päälle kymmenen.
2000m:n juoksu 7.20, Cooperia en oo juossu. Armeijassa sitten tulee sekin juostua.

edit: haa, pitää laittaa, lämäri lähti (salibandyn)mm-kisojen aikaan 151 km/h.
 
Viimeksi muokattu:

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Tämmönen ketju kun löyty, niin pitäähän siihen vastata.

Ikä: 20v
Pituus: ~181cm
Paino: ~63 - 67 (riippuu vähän miten on rahaa ostaa ruokaa)

Penkistä on joskus parivuotta sitten noussut 74kg, mutta vahvasti epäilen että tällä hetkellä 60kg voi tehdä tiukkaa.

Punnerruksia meni vielä vuosi sitten noin 80 minuuttiin, mutta tänä päivänä voi 40 tehdä tiukkaa.

Leukoja meni vuosi sitten < 20 nyt voi mennä 10.

Cooperrissa juoksin viime kesänä intissä 2975metriä. Siinä menee tällä hetkellä 100% varmasti yli 3000 metriä.

Syy siihen että voima tulokset on laskunut johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että lopetin treenaamisen kokonaan kun intti alkoi. Ja intin jälkeen ei oikein ole vielä kehdannut alkaa treenaamaan uudestaan.
Minulle normaali treeni oli nimen omaan lihaskuntoliikkeet. 400punnerrusta päivään ei ollut mikään erikoinen suoritus. Siihen päälle 100 leukaa ja epämääräinen määrä vatsalihasliikkeitä ja käsipainojen kanssa riehumista (painot oli 12kg ja 16kg. yhden käden painoja siis).
Itseasiassa vois kesäloman aikana ottaa itseänsä niskasta kiinni ja ruveta taas treenaamaan.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Re: Jääpalloilijan tuloksia..

Viestin lähetti kamraterna

Jääpallo kesäharjoittelusta täytyy sanoa sen verran, että en
paljon vaikeampaa lajia tämän suhteen keksi. Aerobisen kunnon tulisi olla aivan huippuluokkaa jotta isolla kentällä jaksaa vetää 2*45 minuuttia läpi kauden, mutta toisaalta varsinkin jaloissa tulisi olla paljon voimaa ja ennenkaikkea räjähtävyyttä, jotta nopeus riittäisi. Eikä ylä- ja keskikropan voimistakaan haittaa ole, koska kovassa vauhdissa tulee usein myös kovia törmäyksiä.

Kaiken kaikkiaan erittäin vaikeaa suunnitella ja painottaa harjoittelua, kun kyseessä vielä täysin amatööri laji, eli harjoittelu mahdollista maksimissaan 6-7 kertaa viikossa..

Tuosta luistelunopeudesta tuli mieleen, että onko Laakkosen Sami hyvä luistelija sinun mielestä? (pelaa WP-35:ssa).
Viime kesänä kävin kattomassa yhen lätkä/kaukis/jääpallo näytösottelun, niin Sami voitti erätauolla pidetyn luistelukilpailun.
Finaalissa vei Ville "kommentaattori" Niemistä ihan satanolla.

EDIT: tulikin mieleen että Laakkonen taitaa pelata Ruottin maalla tätä nykyä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitat: 170/~70
Penkki: Ennätys 100 (kissa olisi mennyt perseen alta häntä pystyssä), kahdella/kolme tuomarin valkoisella laikalla 82,5.
Kyykky: 125 kolme valkoista laikkaa
Maastanosto: 127,5 kaksi valkoista laikkaa

Tällä hetkellä (kaksi viikkoa siiten, ennen tätä räkätautia) menee penkiltä 62,5:lla kaseja. Silloin, kun tyrkkäsin tuon markan, työnsin kaseja 65:lla.

Ennen vuodenvaihdetta tyrkkään taas tuon markan. Neuvoisitko, JHag, miten tästä kannattaa edetä tuon saavuttamiseksi?
 

oulang

Jäsen
Jeps, pitääpä itsekkin ottaa kantaa tähän aiheeseen Jatkoaikaa muuten aika vähän kirjoitelleena ja tuoreena jäsenenä.

Ikä/Mitat 14 vuotta ja vissiin jotain 8 kuukautta. Pituutta on 168cm ja painoa 59kg.

Cooper Coopperia en ole pitkään aikaan juossut, joten enpä osaa sanoa, mutta jotain johtopäätöksiä vois varmaan vetää siitä, että testeissä 30min juoksussa pinkoin noin 7400m.

Penkki Nousisko varmaan tällähetkellä joku tommonen 45kg. Ihan sama, eipä oo tullu ennätyspainoja nostettua/kokeiltua pahemmin.

Leukoja Niitä menee kokonaiset 6 kappaletta.

Ja harrastuksena yllätysyllätys jääkiekko. Lämäri varmaan lähtee jotain vajaa satasta :)
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti oulang

Ja harrastuksena yllätysyllätys jääkiekko. Lämäri varmaan lähtee jotain vajaa satasta :)

Ja maileistahan on varmaan kyse... *virn*

Menneenä talvena ja keväänä treenaaminen meni osaltani aivan puihin. Talvi meni oikeastaan kokonaan flunssa-keuhkoputkentulehdus-vatsatauti -kierteessä ja sen myötä harjoittelu oli mitä oli. Siinä kevättalvella ehdinkin sitten noin kuukauden treenata hyvin ja kas kummaa, sitten hajosi selkä totaalisesti töissä. Yli kuukausi sairaslomaa ja siinä samalla ja sen jälkeen kuntoutusta. Mitä tosin harrastin niin aktiivisesti, että sitä voi pitää jopa treenaamisena, joskin sarjat oli pitkiä ja painot pienet.

Nyt tässä sitten yritetään kaikkien muiden mahdollisten ja mahdottomien ongelmien ohella pitää kuntoa edes jollain tasolla. Kesäkuntoon pääsystä en enää edes haaveilekaan, mutta josko syksyn koitettua kykenisin jälleen aktiiviseen treenaamiseen.

Toivossa on hyvä elää sanoi lapamato.

vlad#16.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Kaipa sitten minäkin pistän omani.

179/85

-penkki tällä hetkellä ehkä joku 100-110, ei ole tullut puoleenvuoteen enkkoja kokeiltua. Joskus oli 130 ja hyvänä päivänä nostan äärettömästi.

-maasta nousee 190 ja kyykystä n. 170 (selkä ja polvi vittuillut jo muutaman vuoden, joten kyykkäys päivät on jäänyt vähemmälle.)

-leukoja menee varmaan 15

-coopperissa olen juossut 2950, mutta ei ikinä yli 3000. Tämä on jäänyt kaivelemaan ja rajusti.

Kiekkoa tuli pelattua useampi vuosi, nykyään kamppaillaan minkä keritään. Tällä hetkellä reenataan krav magaa ja shootfightingia.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti gordion
Mites muilla forumisteilla? Onko Jatkoajan epävirallinen ilkkanummisto-kiertopalkinnon pitkäaikainen haltija JHag parantanut tuloksiaan, joista ensimmäisessä viestissäsi kertoi?

Mähän olen kaukana JA:n Ilkka -palkinnosta. Tuskin saan Markku-pystiäkään, voihan krusifiksi sentään! Risteilylläkin eräs tamperelainen (eikä edes valas!) totesi, että olen yllättävän pienikokoinen...nyyh. Painoa on nyt liki neuvolamaiset 89 kg, pituus 182. Salillamme tällaista alta 90-kiloista tyyppiä kutsutaan "leikkisästi" hååkanspiikiksi tai coloradonsudeksi.

Mutta syykin tähän löytyy; treenaan aina niin, että talvi on punttiaikaa ja silloin haetaan niitä maksimeja. Huhtikuusta syyskuuhun lisään aerobisen osuutta ja muutan talven 10-8-6-4-ykkönen punttitreenin säälimättömiin 15-30 toiston sarjoihin. Säälimätöntä se on siinä mielessä, että kun pysyy siinä vähintään 15:ssä, mielellään 20-25:ssä toistossa, on talven treenipainoista tultava nöyrästi alaspäin. Esimerkiksi penkki; talvella tehdään kymppejä 90:llä, kaseja-kutosia huntilla ja maksimi menee siinä 120-130:ssä. Enempään ei ole enää tarvetta, silloin se olisi muusta kokonaisvaltaisesta treenaamisesta pois. Paljon iloisempi olen esimerkiksi ylätaljasta, joka liikkuu penkkiin nähden selvästi paremmin. No, kesällä kun teen penkkiä 4x20 / 3x30, on pakko tyytyä siihen, että tangossa on jotain välillä 55-70 kg. Ja siltikin; tuntuu ja pakottaa rintalihaksissa sairaasti - which is nice. 30 kertaa 60 kilolla on paljon kokonaisvaltaisempi kokemus kropalle kuin talvinen 6-8 kertaa huntilla. Meikäläisellä ainakin.

Lisäksi tämä kesän punttailu menee mulla myös eräänlaisena circuit -tyyppisenä aerobisena treeninä. Sarjojen välillä lepoa 45 sek - 1 min. Ekat pari viikkoa tätä kesärääkkiä imee mehut komeasti, mutta kääntyy voiton puolelle n. kolmannella treeniviikolla. Näin toimien massakin tulee väkisin lujaa alaspäin, mutta alle 85 ei saa mennä koskaan, silloin tuuli vie.

siijuu; kyllähän se huntti menee niillä mun perusneuvoilla, mitä laitoin joskus yv.nä. Vahvista vastalihaksia eli yläselkää ja apulihaksia, varsinkin olkapäitä ja ojentajia. Sulla oli treenipainojes perusteella selvää epäbalanssia niin päin, että rinta, ja työntävät liikkeet ylipäätään, kulkevat paljon paremmin kuin vetävät liikkeet, lähinnä selkä ja osittain käsivarret. Rinta on sulla jo hyvä kokoon nähden, rakenna itsellesi selkä, kädet ja ojentajat samalle tasolle, niin varmasti menee huntti.

edit; typot
 
Viimeksi muokattu:

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Viestin lähetti seeyou@jäähalli
Mitat: 170/~70
Penkki: Ennätys 100 (kissa olisi mennyt perseen alta häntä pystyssä), kahdella/kolme tuomarin valkoisella laikalla 82,5.
Kyykky: 125 kolme valkoista laikkaa
Maastanosto: 127,5 kaksi valkoista laikkaa


Ootko varma, että puhut oikeasta lajista? Eikö valkoisia laikkoja käytetä ampumahiihdossa??
No kuitenkin hyvin vedetty Tölikan kundilta. ;-)
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Lukion 2.lk:n kuntotesti

Punnerruksia/30sec : 40
Vatsoja/30sec : 36
Leukoja : 15
Sukkula juoksu: 10x5m : 16.01
Eteentaivutus : 42cm (=saan sormenpäät juuri ja juuri maahan)

Cooper : 3010
100m : en ole juossut 2 vuoteen, viimeksi noin 14.50-15.00

Penkki : 82.5

Jaloilla en ole kokeillut maksimeita vielä puutteellisen tekniikan takia.
 

Romppanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Jokerit, Inter Milan, RoPS
Re: Lukion 2.lk:n kuntotesti

Viestin lähetti Socrates

100m : en ole juossut 2 vuoteen, viimeksi noin 14.50-15.00


Pannaan sen verran paremmaksi, että kyllä satanen alle kahdentoista menee. Toki ainoastaan siinä tapauksessa lähtö on viimeistään klo 11.50.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Pituutta 184cm ja painoa 107kg.Pari viikkoa sitten tuli kokeiltua ykköstä penkkipunnerruksessa ja 140kg nousi.
Coopperi taitaa jymähtää johonkin 2000m ellei noutaja saavu ennen sitä.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Pistetään vähän tietoa tännekin sitten:

183 cm/77 kg

- penkiltä nousee 80 kg
- leukaa menee sellaiset 10kpl,
- cooperin testissä jouksin viimeksi 3090m
- maratoonia ei ole tullut kokeiltua eikä varmaan koskaan tulekaan!
- Sitten tulee treenattua Krav Maga nimistä taistelulajia. Sitä olen treenannut nyt muutaman vuoden. Suosittelen lajina kaikille :-) PÄTEVÄ laji!
 

Jack Ace

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ikä: 25
Paino: 69
Pituus: 181
Punttisalia olen nyt treenannut n.6kk. Paino on noussut siinä ajassa 5kiloa ja kokoajan nousee.

Penkki: 70-75kg
Leuat: ~15kpl
Vatsalihakset: 35/ 30sek
Etunojapunnerrus: 60 /1min
Cooper: 3600m intissä, nyt tuskin 3200m
100m: 11,8s
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse olen tasaisen paska kaikissa lajeissa, vaikka olevinaan tohkeissaan harrastan jos jonkinlaista liikuntaa.

Pituus: 185, paino: 82
Penkki: 85
Leukoja: 9
Kyykky: 90 kg 3x8, enempää en ole uskaltanut laittaa
Cooper: joskus 3350 ja nykyään varmaan vähän yli 3000
Pirkkolan kolmonen kolmeen kertaan muistaakseni noin 34-35 min.
Ja sokerina pohjalla 7-ottelu 18-tyttöjen välineillä ja aitakorkeuksilla 3279.

Rasvaprosentin olen puoli vuotta sitten jollain messuilla mittauttanut ja kone näytti 11 %.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös