Vitutusketju

  • 10 554 178
  • 56 140

Teloch

Jäsen
Toissapäivänä koitin maksaa hiluja EA:lle electronilla. Virheilmoitus ei suuria kertonut, mutta eipä maksaminen myöskään toiminut. En ajatellut asiaa sen suuremmin. Tänään sitten innokkaasti Steamin kautta tukemaan suomalaista peliteollisuutta ja Trine ostoskoriin. Jälleen oli jonkinlaista ongelmaa kortin kanssa, joten suunnistin OP:n sivuille ihmettelemään, josko siellä on jotain suurempaakin ongelmaa ja mahdollisesti tiedotetta asiasta.

Ei tiedotteita, ei uusia viestejä. Kurkataan nyt sitten vielä että kortin tiedot ovat edelleen kuten pitää, vaikken niihin olekaan koskenut sitten viime kesän, jolloin vanha kortti meni vanhaksi. "Sinulla ei ole kortteja OP-Pohjola -ryhmässä". Exsqueeze me? Sieltähän sitten on kortti mystisesti vain kadonnut jonnekin. Ei edes mitään tiedotetta että olisi menty kortti sulkemaan. En kyllä keksi miksi näin olisi millekään electronille edes käynyt, koska tuolla ei latiakaan ole luottorajaa. Ei ehkä maailman suurin murhe, mutta hieman ottaa silti hermon päälle. Vitutusta lieventävänä seikkana oman konttorini ripeä toiminta kaikissa asioissa, joten eiköhän tähän maanantaina selkoa saada. Orpo olo tässä nyt kuitenkin tulee, jos viikon-parikin joutuu uutta korttia odottelemaan.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Voihan pimpero. Wolfsburgin laaturautaan olisi pitänyt vaihtaa tukivarsi, lähtikö se vika pultti sitten auki? No ei lähtenyt. Katkesiko se perkele, kun kiristelin mutteria taas, no katkesihan se.

Onni onnettomuudessa on se, että pultin pitäisi lähteä lyömällä pois, eli huomenna lämpöä, jos ei auta niin poraa käteen.

Kismittää kun tunnin hommaan menee nyt sitten aikaa reippaasti enemmän. Taidanpa vaihtaa samalla sen toisenkin tulivarren.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Voihan pimpero. Wolfsburgin laaturautaan olisi pitänyt vaihtaa tukivarsi...

Been there, done that and got the scars to prove it.

Tammikuussa meni jengat pultista, kun vaihdoin alatukivartta. Muutenkin nuo hommat on ihan perseestä jarruremppojen ohella. Olutta, se helpottaa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
HS: Sudentappaja: Tämä yhteiskunta teki minusta sen, mitä olen.

On kyllä mahtavaa logiikkaa tältä Nälkämaan nulkilta: "Jos ei laki auta, tartun rautaan. Tämä yhteiskunta teki minusta sen, mitä minä olen.".

Luulin tätä hetken aprillipilaksi, muttei taida olla. Miksi tämmöinen selvästi häiriintynyt hullu on vapaana, miksei aseita ja susihattuja ole takavarikoitu valtiolle ja missä viipyvät sekä aselupien peruutus että lääkärin määräämä vahva lääkitys?

Tämä logiikka on kyllä sitä luokkaa, että sitä noudattava voisi lähteä samoilla perusteilla vaikkapa ampumaan kaduille juoppoja tai ohiajavia autoja.

Laki ei tosiaan auta, jos tämä mies vapaalla jalalla on. Helvetisti enemmän minä pelkään selvästi mielenvikaista, aseistettua liipasinhullua kuin yhtäkään sutta. Susi ei ole itsenäisessä Suomessa koskaan yhtään ihmistä tappanut, edellisestä kerrasta on 150 vuotta. Sen sijaan tämmöiset asemiehet päätyvät aina välillä lasauttamaan ihmisiä kylmäksi, koska "yhteiskunta teki heistä sen mitä he ovat".

Jokaisesta suden salakaadosta saisi langettaa esimerkinomaisesti useita vuosia ehdotonta vankeutta. Korvaussummaksi 50 000 per eläin ja sen vastineeksi ampujien aseet, autot ja mökit valtiolle, niin ehkä silloin vähän laantuisi sairas susihysteria. Laillisia kaatoja voi joskus viranomainen joutua tekemään ääritilanteessa, mutta muuten ei susiin ole tarvetta koskea. Vittuako nämä pyssysankarit pitävät jotain metsästyskoiraansa metsän liepeillä suden syöttinä, sisällekin voi hurttansa päästää. Vituttaa sekä susien että koirien puolesta.
 

rroni18

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, jalkapallo ja muu huippu-urheilu
Otan turpaan Fifa 12 Fut:issa. Pelaajilta loppuu sopimukset ja kaupan päälle loukkaantuvat. Vittu. Miten videopeli voi herättää näin paljon tunteita, että tulen siitä tänne kertomaan?
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei vittu sentään! Mä en osaa käyttää rahaa oikein. Viikko sitten tuli Kelan massit, niin nyt siitä on jäljellä 10€ ja kolme viikkoo pitäisi elää... Miten tämä sama laulu on aina mahdollista? Ikinä riitä mihinkään. Ihan sama onko töissä vai työttömänä, rahaa ei ole. VITTU!
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei vittu sentään! Mä en osaa käyttää rahaa oikein. Viikko sitten tuli Kelan massit, niin nyt siitä on jäljellä 10€ ja kolme viikkoo pitäisi elää... Miten tämä sama laulu on aina mahdollista? Ikinä riitä mihinkään. Ihan sama onko töissä vai työttömänä, rahaa ei ole. VITTU!
Joo tyhmäähän tuollainen käytös on, mutta et varmastikaan ole ainoa. Ja virheitähän kaikki tekee, mutta se on tyhmää, jos niitä samoja virheitä aina vaan toistaa. Esimerkiksi joku pikavippikierre saattaa olla paska nakki.

Mä tein opiskeluaikoina silleen, että ostin usein rahaa saadessani kaappiin suht paljon sellaista yksinkertaista, halpaa ja säilyvää ruokaa. Se oli sellainen viikon tai parinkin "hätävara", jolla tarvittaessa pärjäisi aina seuraavaan opintotukeen tms.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Käväisin tuossa duunin puolesta Tukholmassa. Vähän vitutti jo valmiiksi, kun lähtöpäivä oli perjantai (laivalla siis menin). Mikähän vittu siinä on, että tiettyjen suomalaisten pitää aina kännissä huutaa? Siis sellaista kehitysvammaisen mölinää. Voi vittu, että vitutti kuunnella sitä mennen tullen. Tietenkään ei riittänyt, että Juho Anterot mölisivät pubissa ja yökerhossa, vaan pitihän sitä toki tulla ottamaan jatko mylvinnät aamuyöstä siihen hyttikäytävälle.

Vitutusta lievensi hieman se seikka, että botskilla oli joku Kuuba teema ja eräällä kuvankauniilla kuubalaisella salsa tanssijattarella oli luultavasti paras perse Herttoniemestä Honoluluun. Jos olisin kehdannut, niin olisin seurannut daamia koko matkan ympäri laivaa vain töllöttääkseni tytön kävelyä.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
...koko teksti...

En tiedä, kuinka tosissasi tai humalassa olit tuota kirjoittaessasi (kellonaika), mutta järki päähän nyt. Onhan se toki (ilmeisesti koko ikänsä kaupungissa eläneelle) hirvitys, että joku tappaa maalla villieläimen, kun se eläin uhkaa omia kotieläimiä tai omaa elantoa. Tai jopa omaa turvallisuutta. Helppohan se on kerrostalosta huudella.

Silloin kun meillä oli vielä kotieläimiä (esim. hanhia, kanoja, lampaita, lehmiä) niin jokaisen ketun, suden ja pari kertaa jopa ilveksen häädin pois niiden aitauksista kun huomasin sellaisen siellä olevan, ja jos eivät kerralla oppineet niin ammuin pois kuleksimasta. (rikos on jo vanhentunut, ei kannata soitella poliiseille, tosin ei ne villieläinten ampumiset kyllä niitä koskaan kiinnostanutkaan) Ei villieläimet kuulu kotieläinten joukkoon, tai ihmisten kotipihoihin. Jos ne sinne yrittävät tulla, ovat ne jollain tavalla häiriintyneitä tai sitten niillä ei ole tarpeeksi ravintoa metsässä, mikä taas tarkoittaa sitä että niitä on aivan liikaa.

Ja ihan sama tapahtuu jos joku karhu/hirvi/susi eksyy kaupungin keskustaan, niin sillä on joku vika. Ei se sinne kaupunkiin vahingossa mene. Sitten se yritetään hätistää pois kaupungista, koska ei se sinne kuulu, ja jos hätistely ei onnistu niin se ammutaan pois. Ihan normaalia toimintaa. Vaikka kyllä mun mielestä esim. Helsingissä ja Turussakin on ihan tarpeeksi tilavia puistoja, joihin voisi jokusen suden "istuttaa", kun ne kerta on niin mukavia ja harmittomia. Hoituisi citykaniongelmakin kertalaakista. Mutta eihän se käy, koska susi ei kuulu kaupunkiin, kuten ei se susi kuulu myöskään ihmisten kotipihoihin.

Vituttaa koko elämänsä kaupungissa eläneet ihmiset, jotka ei tajua maalla asumisesta hevon vittua mutta silti heidän pitää päteä ns. "asiantuntijoina". Jokainen ituhippi voisi työntää sen idun perseeseensä ja miettiä, että missähän sekin itu on kasvatettu.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

En tiedä kuinka tosissasi tai humalassa olit tuota kirjoittaessasi (kellonaika), mutta hyvää tekstiä. Kun joskus aikanaan kommentoit, että

Se ei oikeasti ole keneltäkään pois, ei edes sulta, että mulle valtio maksaa joskus työttömyyden takia fyrkkaa.

niin pidin sinua varsin väsyneenä tapauksena, mutta pakko sanoa, että nyt käsitykset muuttuivat. Onhan miehellä sentään oltava pallit, jos uskaltaa laittomasti oikein ampua vaarallisen ilveksen tai lehmiä uhanneen ketun. Eli pakko myöntää, olin väärässä suhteesi.

Näin aiheesta sen verran, että eiköhän tämän Susi-ketjun viestin voine vieläkin allekirjoittaa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Vituttaa koko elämänsä kaupungissa eläneet ihmiset, jotka ei tajua maalla asumisesta hevon vittua mutta silti heidän pitää päteä ns. "asiantuntijoina".

Vituttaa koko ikänsä Suomen lakien alaisena eläneet ihmiset, jotka eivät tajua lain kunnioittamisesta mitään, mutta joiden pitää silti päteä ns. "asiantuntijoina".

Jos susi tai muu villieläin katsotaan ihmiselle tai ihmisen lähiympäristölle haitalliseksi, se voidaan ampua tai siirtää laillisesti viranomaisten toimesta. Joidenkin lajien kasvua kontrolloidaan antamalla laillisesti tietty määrä kaatolupia. Jos jossain petoeläimet verottavat karjaa jne (kuten Lapissa poroja), niin valtio maksaa karjasta laissa säädetyt korvaukset ja tarpeen mukaan puuttuu laillisin keinoin asiaan.

Joko lakeja noudatetaan ja niitä valvotaan tai sitten laeilla ei ole merkitystä. Mikä tässä on niin vaikeaa tajuta, että joku sekopäinen yksinäinen asemies joka horisee "yhteiskunta teki minusta sen, mikä olen" ei ole minkään valtakunnan ratkaisu petoeläinten aiheuttamille mahdollisille ongelmille, joita maaseudulla mielellään liioitellaan isompien korvauksien toivossa.

Jos se susihukka syö hevosesi, lehmäsi, kanasi ja vaimosi niin silloin asiaan voidaan puuttua lain määräämin keinoin. Jos Sepe Susi vainoaa lapsiasi kun nämä hiihtävät kesät talvet kouluun tiettymättömien erämaiden halki niin silloin Sepe voidaan ampua tai siirtää muualle, ja se tehtävä kuuluu joko poliisille tai poliisin valtuuttamalle metsästysseuralle. Ja tällöin eläimen kaataminen on täysin perusteltua. Sinä päivänä kun suomalainen susi saalistaa ja syö suomalaisen lapsen niin susikantaa saa harventaa reilustikin. Tätä päivää saa tosin odotella, koska 300 miljoonan asukkaan Yhdysvalloissakaan ei luonnonvarainen susi ole tietääkseni tappanut sadan vuoden aikana kuin yhden erämetsiin hortoilleen ihmisen ja itsenäisessä Suomessa susi ei ole kenenkään päälle käynyt ikinä.

Isoissa kaupungeissakin on omia "petojaan" - päällekarkaajia, raiskaajia, varkaita, ryöstäjiä ja rattijuoppoja. Nämä aiheuttavat paljon enemmän kuolemia, ongelmia ja kärsimystä kuin Suomen kaikki yhteenlasketut petoeläimet (ja hirvet, lehmät, ampiaiset, kyyt ynnä muut kuolemia aiheuttaneet ihmiskunnan viholliset päälle). Jos lehdessä olisi juttu jostain lähiöpubin punaniskasta, joka kertoisi hakkaavansa tai ampuvansa "nilkkejä" jotka häiritsevät hänen elämäänsä tai murtautuvat kerrostalon kellarikoppiin, niin pitäisitkö moista henkilöä yhtä suurena sankarina kuin mitä pidät tätä salametsästyksellä ja lainrikkomisella kerskailevaa, aseistettua ja vaarallista susihattumiestä? Ehkä pitäisit. Minä pitäisin moista tyyppiä häiriintyneenä, itsensä lain ja yhteiskunnan ulkopuolelle asettaneena rikollisena, kuten pidän tätä susihattumiestäkin.

Jos on kuvitteellisista tai todellisista petoeläinongelmista jotain näyttöä, niin sitten on syytä ottaa yhteyttä lainsäätäjiin ja/tai pistää poliisi ja valvotut metsästysseurat tapauskohtaisesti asialle. Tappamisen himoaan impulsiivisesti tyydyttäviä asefetisistejä ei kaivata. Ei sivistyksen pariin kaupunkeihin eikä "maalaisuudestaan" ylemmyydentuntoisten punaniskojen täyttämille korpiseuduille.

Ituhipiksi tai miksikään cityvihreäksi minua on turha kuvitella, päin vastoin. Ja äitinikin sukujuuret ovat "korvessa", isovanhempien asuinsijoilla tuli lapsena vietettyä aikaa ja esi-isissä on nimekkäitäkin petoeläinten kaatajia ajoilta, jolloin petoeläinten aiheuttama uhka oli todellinen eikä liioitellun hysteerinen. Eipä ainakaan äitini suvussa ollut mitään patologista susi- tai karhupelkoa tai kontrolloimatonta halua tappaa kaikki nelijalkaiset olennot, joista joku häivähdys huhujen mukaan on nähty.

Ainakin näin etelässä iso osa "susihavainnoista" on ollut havaintoja koirista, luulipa joku hirveäkin kerran sudeksi. Susihysteriaa on turha lietsoa jos naapurin Musti juoksee pururadalla.

Mitä tulee kerrostaloista huuteluun, niin katson oikeudeksi huudella kerrostaloista niin kauan kuin isompien kaupunkien verokertymällä tekohengitetään pystyyn kuolevia syrjäseutuja ja pikkukuntia sen sijaan, että palvelut keskitettäisiin isompiin keskuksiin.
 
Viimeksi muokattu:

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Mitä tulee kerrostaloista huuteluun, niin katson oikeudeksi huudella kerrostaloista niin kauan kuin isompien kaupunkien verokertymällä tekohengitetään pystyyn kuolevia syrjäseutuja ja pikkukuntia sen sijaan, että palvelut keskitettäisiin isompiin keskuksiin.

Oho, olen yleensä lukenut tekstisi mielessäni hiljaa nyökytellen, mutta tätä en voi allekirjoittaa kyllä millään. Enkä itseasiassa koko tekstiä. Onhan se nyt vittu, jos esim. Kuhmossa vanhemmat saavat sydän syrjällään lähettää lapsiaan koulutaipaleelle susien ollessa maisemissa ja samaan aikaan joku VITUN Tanja Vienonen (melkein valmistunut lähihoitaja, ja ai niin ex ministeri) kiekuu niiden susien oikeuksia city-asunnostaan. Mulla ei olisi mitään tuota kommenttia vastaan (eikä sinunkaan) jos laitat omat lapsesi samaan vaaraan ja samalle viivalle. Jää ainakin vitun varmasti Vienoselta laittamatta. Susi on söpö pikku turre, vähän niinkuin koira ja ah, niin väärin ymmärretty... Susi tappaa heti, jos pienempänsä kohtaa ja suuhunsa saa mahtumaan. Kukaan ei siihen vaaraan lastansa asettaisi tai sitten viiraa vähän vitun iso ruuvi päässä.

Minä olen toisen polven paljasjalkainen stadilainen, joka kuitenkin viettää aikaansa myös maaseudulla ja olen katsonut silmästä silmään esim. karhua. Olen suht varma, että useimmat "vienoset" ovat saaneet kokemuksensa luontodokkareista ja ai niin, olihan sitten vielä se hellyyttävä ranskalainen elokuva "Karhu".

Ps: Jos asuisin korvessa ja tietäisin, että maisemissa olisi susi, joka olisi vaaraksi esim. lapsilleni, niin tappaisin sen siinä silmänräpäyksessä. En kirjoittelisi viranomaisille siinä toivossa, että joku itse asiassa tekisi asialle jotain.
 
Viimeksi muokattu:

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ps: Jos asuisin korvessa ja tietäisin, että maisemissa olisi susi, joka olisi vaaraksi esim. lapsilleni, niin tappaisin sen siinä silmänräpäyksessä. En kirjoittelisi viranomaisille siinä toivossa, että joku itse asiassa tekisi asialle jotain.
Oletan, että myös tiedät susien koettavan vaarallisiksi ihmisille lähinnä ikivanhan taikauskon ja kansanperinteen ansiosta, ja luotettavissa lähteissä ei ole ainuttakaan merkintää susien tappamista ihmisistä Suomen rajojen sisäpuolella. Viimeisin epäluotettavakin merkintä on muistaakseni jo lähemmäs 150 vuotta vanha. Siitä vaan ampumaan sitten, jos koet läheisillesi vaaralliseksi luontokappaleen, josta ei ole pariin-kolmeen sukupolveen (jos silloinkaan) ollut mitään vaaraa suomalaiselle ihmiselle. Karhuista en edes jaksa aloittaa, ne kun pistävät vastaan joko pentujen ollessa uhattuna tai metsästäjien jahdatessa. Eli vähintäänkin inhimillisin perustein.

Toivon ajaneeni johonkin miinaan tässä keskustelussa. Ihminen on eläimistä älykkäin, ja ilmeisesti monien mielestä se on pätevä syy kohdella muita lajeja täysin egoistisesta näkökulmasta. Itse lähinnä koen sen niin, että meillä vallassa olevana elämänmuotona on ainutlaatuinen mahdollisuus säilyttää luonnon monimuotoisuutta, koska ihmisillä on täysin poikkeuksellinen moraali muihin lajeihin verrattuna. Toki valtaenemmistö ihmisistä tuhoaisi esim. kaikki hyttyset koko planeetalta silmänräpäyksessä, jos se olisi mahdollista, ymmärtämättä pätkääkään miten se vaikuttaisi planeettamme ekosysteemiin. Vähän sama kun järjestettäisiin kansanäänestys tulevien vuosien veroprosenteista.
 
Karhuista en edes jaksa aloittaa, ne kun pistävät vastaan joko pentujen ollessa uhattuna tai metsästäjien jahdatessa. Eli vähintäänkin inhimillisin perustein.

Toivon ajaneeni johonkin miinaan tässä keskustelussa. Ihminen on eläimistä älykkäin, ja ilmeisesti monien mielestä se on pätevä syy kohdella muita lajeja täysin egoistisesta näkökulmasta.
Juuri näin. Karhu puolustaa itseään ja pentujaan, susi puolustaa itseään ja pentujaan, ihminen puolustaa itseään ja pentujaan.

Ihmisellä ei ole karhun tai suden veroista kuulo- ja hajuaistia joka varoittaisi lähestyvästä vaarasta ja antaisi aikaa esimerkiksi väistämiselle tai pakenemiselle. Jos ihminen sattuu kävelemään emon ja pentujen välistä, ei se tiedä sitä ennen kuin alkaa murina kuulumaan. Siinä vaiheessa voi olla jo myöhäistä. Silloin ihmisen täytyy käyttää parasta 'aistiaan' eli älyään ja huolehtia ennaltaehkäisevästä puolustautumisesta eli koettaa rajata riskiä KOHTUULLISEKSI.

Tuotakaan en ymmärrä miksi petojen aiheuttamia elinkeino- ja harrastustoimintaan väheksytään jatkuvasti. Enpä usko että on kovinkaan motivoivaa kasvattaa lampaita ja koiria suden ruoaksi. Joo, valtio maksaa korvauksia. Joo, voi muuttaa kaupunkiin, Saattaisi taksiyrittäjääkin sapettaa jos hänen autonsa potkittaisiin kerran viikossa korjauskelvottomaksi, vaikka saisikin vakuutuksista rahat korjaukseen. Korjaamolla seisova taksamittari ei raksuta, eikä kasvava vasikka tuota tuloja.

Kaupunkiin muuttamisesta, onko parempi että entinen metsuri Pentti kilpailee samoista kiinteistönhoitajan paikoista kymmenien muiden samanlaisten kanssa kaupungissa kuin kasvattaa lampaita ja kanoja Nurmeksessa saaden näin niukkaa mutta joten kuten riittävää toimeentuloa jota edesauttaa mm. se, että hän asuu velattomassa omakotitalossa kun taas kaupungissa asumisvaihtoehto olisi vuokratalokasarmi ja ylikorkea vuokrataso?

Tottahan on myös se että ihminen on itsensä pahin uhka.

Kyllä tänne eläimiäkin mahtuu. Sitä paitsi, jos Suomesta tapettaisiin kaikki pedot mutta luontoliitto ja muut petokeskustelun pääosapuolet sanoisivatkin että kyllä ilveksiä, karhuja ja susia on nyt enemmän kuin koskaan, ja rauhansopimus on tehty ihmisten ja petojen välille, olisi erittäin monen tähän asiaan kiivaastikin kantaa ottavan ihmisen omatunto puhdas. He saisivat ajatella niitä kaikkia hymyileviä metsän eläimiä kisailemassa ja peuhaamassa kauniilla niityllä yhdessä metsästyskoirien kanssa. Samalla kuumimpien petoseutujen ihmiset väistämättä havaitsisivat asian oikean laidan, eivätkä luultavasti hekään suurta meteliä enää asiasta pitäisi. Tämä ei tietenkään tarkoita että näin pitäisi toimia, kunhan joskus vain mietiskelin.
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Perkele. Avasin yhden ketjun vapaalla ja mitäs siellä oli.. Rajua spoilausta ja joo, tiedän, että kyseessä on vain tv-ohjelma, mutta vittu. Onneksi jaksoin lukea viestistä vain vähän alkua ja osui silmiin ketjun alempi postaus, joten jätin lukemisen pariin riviin.

Tämän viikon kun saisi alta jotenkin pois, niin helpottaisi henkisesti ainakin hetkeksi. Tässä on nyt parin päivän aikana vähän kaikenlaista noihin mt-ongelmiin ja kuntoutusjuttuihin liittyvää. Mikäli vanhat merkit pitää paikkansa, niin loppuviikosta ollaan aika puhki. Vituttaa jo vähän valmiiksi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Ps: Jos asuisin korvessa ja tietäisin, että maisemissa olisi susi, joka olisi vaaraksi esim. lapsilleni, niin tappaisin sen siinä silmänräpäyksessä. En kirjoittelisi viranomaisille siinä toivossa, että joku itse asiassa tekisi asialle jotain.

Asun ilmeisesti korvessa, koska noin vuosi sitten susi söi naapurin pässin keittiön ikkunan alta ja viitisentoista vuotta sitten karhu söi myös pässin parin sadan metrin päästä. Tästä huolimatta minulle ei ole tullut pakottavaa tarvetta tappaa lähimetsässä asustavia karhuja. Artikkelissa oleva huru-ukko ei tapa hänen koiriaan ahdistelevia susia vaan metsästää niitä ympäri metsiä. Ja hän oikeuttaa tämän sillä, että yksittäinen susi on vieraillut hänen pihapiirissä. Koirat olisi helppo suojella petoaidalla, mikä olisi itseasiassa paljon järkevämpääkin, koira jäisi eloon.

En usko, että yksikään kirjoittaja täällä tuomitsee häirikkösuden tai -karhun tappamista, totta kai ihmisiä ja kotieläimiä pitää suojella. Mutta artikkelissa esiintyvällä huru-ukolla ja ihmisen asuinpiirin suojelulla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Huru-ukko on hurahtanut tappamisen riemuun, jota hän ilmeisesti kaipaa ollakseen mies.

Olen sanonut, että jokaisen miehen pitää pystyä puolustamaan kotiaan. Pitää pystyä katsomaan itseään peilistä ja säilyttämään vaimonsa kunnioitus.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Toki valtaenemmistö ihmisistä tuhoaisi esim. kaikki hyttyset koko planeetalta silmänräpäyksessä, jos se olisi mahdollista, ymmärtämättä pätkääkään miten se vaikuttaisi planeettamme ekosysteemiin.
Olen muusta kirjoituksestasi täysin samaa mieltä. Mutta tietääkseni hyttyset eivät vaikuta tuon taivaallista tämän planeetan ekosysteemiin, ts. mikään laji ei käytä niitä pääasiallisena ravintonaan. Kuolkoot, paskat! Vituttaa siis tulossa olevat hyttysparvet.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Mutta tietääkseni hyttyset eivät vaikuta tuon taivaallista tämän planeetan ekosysteemiin, ts. mikään laji ei käytä niitä pääasiallisena ravintonaan.

Lainaus wikistä:

"Hyttyset ovat monien lintujen, hämähäkkien ja sammakoiden ravintoa".

Tiedä sitten miten hyttysten puuttuminen vaikuttaisi ekosysteemiin muutaman tuhannen vuoden aikajanalla. Ehkäpä sillä voisi olla jotain merkitystä...tai sitten ei.

Mut vitutuksiin...vituttaa taas lähes kaikki. Ei jaksa luetella.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Lainaus wikistä:

"Hyttyset ovat monien lintujen, hämähäkkien ja sammakoiden ravintoa".

Tiedä sitten miten hyttysten puuttuminen vaikuttaisi ekosysteemiin muutaman tuhannen vuoden aikajanalla. Ehkäpä sillä voisi olla jotain merkitystä...tai sitten ei.
Ei kyllä taatusti ole pääasiallinen ravinnonlähde. Tuo fakta on varmaan napattu jonkun kouluaineesta. Joku helkkarin sudenkorento elää hyttysillä ja joku kala mussuttaa toukat. Siinä ne hyttysten viholliset sitten enimmäkseen olivatkin.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voi vitun Vatanen, kun pelkäsi Ässien pelaajia niin paljon, että ajatteli omaa parastaan ja mursi nilkkansa. Nyt on sitten kausi ohi. Vittu!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös