Suomen Presidentinvaalit 2012

  • 585 979
  • 4 075

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Kyllä käy vasureille koville nämä presidentin vaalit. Koko vasemmiston kannatus saattaa rikkoa huikeat 10% äänestyspäivänä olkoonkin kyseessä kuinka henkilövaalit.

Minä olen aina äänestänyt SDP:ta. Tällä kertaa tein poikkeuksen, ja heitin ääneni Haavistolle. Hän on tarjolla olevista vaihtoehdoista paras. Tällä ajan takaa sitä, että vasemmiston asema punnitaan todellisuudessa vasta syksyn kunnallisvaaleissa. Jatkuuko alamäki?
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Presidentti kuitenkin johtaa Suomen ulkopolitiikkaa, joka virkana on kaikkea muuta kuin vähäpätöinen Suomen kokoiselle maalle, jonka elinehto on kilpailukyvyn säilyttäminen ja vienti. Itselleni presidentti edustaa myös käyntikorttia Suomesta, joka Tarjan väistyttyä on vihdoin sellainen, jota kehtaa näyttää.
Nimenomaan. 12 vuotta tätä on ollut aika pitkä aika ja kuka tahansa kärkikolmikosta Niinistö, Haavisto Väyrynen toisi todella suuren parannuksen a) edustavuudessa b) kansaakokoavuudessa - siis siinä, että antaa ja osoittaa arvostusta myös muille kuin omille ajatuksilleen ja arvoilleen.

Kävin ehdokkaat läpi jo äänestysketjussa, joten ei niistä tässä sen syvempää analyysiä. Pohdintoihin puoluekentän muovautumisesta (PK186cm ym.), toivoisin, että puoluekentälle tulisi kokoomuksen aisapariksi tai kilpailijaksi, miten vain, (oikeisto)liberaalimpi vaihtoehto. Huomattavan suuri osa kokoomuksesta on tätä nykyä samaa harmaata massaa demareiden ja kepun kanssa mitä tulee yksilönvapauksiin, verotukseen, julkisen sektorin rooliin, valtion monopoleihin, yrittäjyyteen jne. joten olisi selvää tilausta puolueelle, joka uskaltaisi vetää edes hieman rohkeampaa linjaa liberaalimpaan suuntaan. Jokunen aika sitten henkiin herätetty Edistyspuolue pyrkii vastaamaan tähän tarpeeseen, mutta toimintaan pitäisi saada huomattavasti ytyä ja kovia tekijöitä, sillä vielä tällä hetkellä se vaikuttaa hyvin harrastuspohjaiselta. Ehkä muutaman kauden kuluttua voisi olla mahdollisuuksien rajoissa odottaa jotain tämän suuntaista linjaa ajavaa rohkeaa presidenttiehdokasta tuomaan uusia näkökolmia presidentivaalitentteihin, jos näistä asioista kiinnostuneet tekijäihmiset vain saataisi innostettua liike-elämästä politiikkaan.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Ei hyvänen aika. Täällä käytävä keskustelu alkaa jo olla samaa tasoa Iltapäivälehtien kommenttiosoiden tai Suomi24:n kanssa. Pohjat veti kyllä nimimerkki Konnamuori, mutta mitä voi odottaa nimimerkiltä jonka kotipaikkakuntana on kaupunki joka pitää Suomen ykkössijaa about kaikilla pahoinvoinnin mittareilla.

Asun kyllä Kemissä, mutta kotipaikkakuntani se ei ole.
Ensimmäisellä kierroksella tulen äänestämään varmaankin Väyrystä, mielestäni hän ansaitsisi kokemuksensa puolesta paikan toiselle kierrokselle. Niinistön gallupkannatus on tullut vaalien lähestyessä koko ajan alaspäin, olisi mielenkiintoista nähdä mihin se tippuisi jos vaalit olisivatkin myöhemmin. Jotenkin tuntuu että olisi trendikästä äänestää Haavistoa, ja varsinkin muistaa kertoa se kaikille.
Niinistö menee saletisti toiselle kierrokselle ja saa vastustajakseen joko Väyrysen tai Haaviston. Toisella kierroksella äänestän sitten Niinistön haastajaa.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Tosin yksi oikeasti merkittävä rooli pressalla on ja tulee olemaan jatkossakin: Venäjän suhteet. On erittäin mielenkiintoista nähdä, kuinka "tiukalla linjalla" aito-isänmaallinen oikeistopresidentti näitä hoitaa.

Siis tekeekö mielestäsi Venäjän suhteiden hoitoon ihmisen päteväksi puolueen jäsenkirja? Vai miten minun tulisi ymmärtää tuo väittämäsi? Uskotko, että Venäjän suhteet muuttuvat esim. Niinistön tullessa presidentiksi? Mikäli näin uskot, olisi mielenkiintoista kuulla hieman perusteluja väitteiden tueksi.

Presidentillä on useita merkittäviä tehtäviä, merkittävimpänä ulkopolitiikan johtaminen. Venäjän suhteet ovat yksi osa koko ulkopolitiikkaa ja olisi Suomelle hyvin vahingollista, jos tuleva presidentti ajattelisi kanssasi samoin priorisoimalla Venäjän suhteet käsittämään ainoaa merkittävää asiaa koko ulkopolitiikassa.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Niinistöhän on kuin kopio Halosesta. Molemmat kannattavat mm. monikulttuurisuutta, homoliittoja, puolustusvoimien alasajoa ja Suomen itsenäisyyden myymistä. Miten siis Niinistö presidenttinä olisi jotenkin merkittävä parannus?

Olisi mielenkiintoista kuulla se lähde, jossa Niinistö sanoo kannattavansa homoliittoja? Ainakin samaa sukupuolta olevien avioliittoja hän on sanonut vastustavansa. Kertoisitko enemmän myös "puolustusvoimien alasajosta" ja "Suomen itsenäisyyden myymisestä"?
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nimenomaan. 12 vuotta tätä on ollut aika pitkä aika ja kuka tahansa kärkikolmikosta Niinistö, Haavisto Väyrynen toisi todella suuren parannuksen a) edustavuudessa b) kansaakokoavuudessa - siis siinä, että antaa ja osoittaa arvostusta myös muille kuin omille ajatuksilleen ja arvoilleen.

Totta turiset. On muuten uskomattoman reilu veto nimimerkki Cmprs:ltä valita kaikkien aikojen edustavin kuva Halosesta. Olisi löytynyt tuhansia vielä karmeampiakin, tuohan ei oikein kelpaa edes tuhmien lasten pelotteluun...
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Tuli mieleeni, että mitä jos valittaisiin presidentinvaalien yhteydessä myös varapresidentti. Ei sillä tavalla, että kullakin ehdokkaalla olisi oma varapresidenttiehdokas jo valmiiksi vaan äänestyksen yhteydessä annettaisiin ääni myös toiseksi parhaalle eli varapresidenttiehdokkaalle. Tällä tavalla koko poliittinen kenttä saisi paremmin äänensä kuuluviin. Siinä sitten sumplisivat presidentti ja varapresidentti keskenänsä, että jonkinlainen presidentti-instituution konsensus säilyisi. Voisi myös olla niin, että olisi eri ehdokkaat varapresidentin virkaan ja presidentin virkaan. Yksikään puolue ei saisi hakea molempia virkoja - tai sitten saisi! Ideahautomon jälkeen punnittaisiin mielien kannatuksia ja tehtäisiin päätös.

Jaa, että presidentinvirkakinko pitäisi lakkauttaa. No höh, päinvastoin, varapresidenttikin kehiin!
 

Fordél

Jäsen
Ei ole sanonut, mikä hinta on liikaa eikä ole myöskään vastustanut yksimielisyysvaatimuksesta luopumista.

Ei ole myöskään sanonut kannattavansa yksiselitteisesti Suomen mukanaoloa EVM:ssä, koska ei tiedä hintalappua. Mielestäni hyvin järkevä näkemys Niinistöltä. Siksi oli korjattava sinun virheellinen heittosi Niinistöstä.
 
Ei ole myöskään sanonut kannattavansa yksiselitteisesti Suomen mukanaoloa EVM:ssä, koska ei tiedä hintalappua. Mielestäni hyvin järkevä näkemys Niinistöltä. Siksi oli korjattava sinun virheellinen heittosi Niinistöstä.
Ei sen kannattamista tarvitse yksiselitteisesti ilmoittakaan. Urpilaisen kesällä allekirjoittaman EVM:n hintalappu Suomelle on tiedossa. Se on 12,581 miljardia euroa.

Siihen, pitäisikö suomalaisten joutua maksumiehiksi puhtaasti ilmoitusluontoisesti, ei pitäisi olla muuta kuin yksiselitteisiä kantoja. Siis silloin, kun asiaa tarkastellaan valtiollisen itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden näkökulmasta. Kaikki toimenpiteet, joilla suomalaisten oikeutta päättää omista rahoistaan siirretään eduskunnan ulkopuolelle on itsenäisyyden myymistä.
 

Fordél

Jäsen
Ei sen kannattamista tarvitse yksiselitteisesti ilmoittakaan. Urpilaisen kesällä allekirjoittaman EVM:n hintalappu Suomelle on tiedossa. Se on 12,581 miljardia euroa.

Lopullinen hinta ei ole tiedossa vaan se saattaa tosta vielä nousta.

Jos toteat täällä, että Niinistö kannattaa Suomen mukanaoloa EVM:ssä, täytyisi olla tällainen Niinistön lausunto. No sellaista lausuntoa sulla ei ole, sillä Niinistön lopullinen kanta riippuu hintalapusta. On tuonut tämän esille mm. YLE:n vaalikeskustelussa.

Voit käännellä tätä miten päin vaan mutta näin se vain on.
 
Jos toteat täällä, että Niinistö kannattaa Suomen mukanaoloa EVM:ssä, täytyisi olla tällainen Niinistön lausunto.

On tuonut tämän esille mm. YLE:n vaalikeskustelussa.
Ei tarvitse. Minä en ole väittänyt Niinistön lausuneen kannattavansa EVM:ää.

Tämän keskustelun pointti oli itsenäisyyden myyminen. Siitä näkökulmasta euromäärä ei ole ratkaiseva, vaan eurojen käyttämisen päättäjän kansalaisuus. Hyvin yksiselitteistä. Jos ei sanoudu irti tuosta, niin silloin myy itsenäisyyttä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Niin, itse olen nykymuotoisen EU-kehityksen vastustaja - en missään tapauksessa eurooppalaisuuden tai Euroopan valtioiden yhteistyön vastustaja -, mutta ei Niinistö henkilönä ole samanlailla eurostoliittokiimainen isojen poikein perseennuolija kuin Katainen & co ovat.

Niinistö on selkärankainen pragmaatikko - ei hömppädealisti (Haavisto), eikä myöskään tyypillistä poliitikkoa muistutava oman edun tavoittelija (kuten Väyrynen). Niinistö olisi aivan hyvin voinut tienatata helvetisti enemmän fyrkkaa ja mukavaa elämää lakimiestoimistossaan, jos ei olisi lähtenyt politiikaan. Presidentiksi häntä suorastaa aneltiin, koska on ainoa ehdokkaista, jolla on koko kansan johtajuuteen vaadittavia ominaisuuksia. Tämä on tosiasia.

On yhdentekevää mitkä ovat Niinistön "tosiasialliset arvot", koska hän ottaa työt tosissaan ja vaatii samaa muiltakin. Presidentin pitää nimenomaan olla koko kansan presidentti ja muutenkin arvokas henkilö - tuota ei Tarja Halonen ja hänen kannattajansa ole ikinä ymmärtäneet tai hyväksyneet.
 

Fordél

Jäsen
Ei tarvitse. Minä en ole väittänyt Niinistön lausuneen kannattavansa EVM:ää.

Olet todennut Niinistön kannattavan Suomen mukanaoloa EVM:ssä. Voihan se olla toki mahdollista, että olet ajatustenlukija, mutta lähtökohtaisesti en siihen usko. Näin ollen täytyy olla sanottu tai kirjoitettu lausunto Niinistön kannasta, jotta voitte sanoa kuten tässä alla:

Niinistö kannattaa Suomen mukanaoloa EVM:ssä, mikä veisi kokonaan tai osittain suomalaisten budjettivallan.

Tämän keskustelun pointti oli itsenäisyyden myyminen. Siitä näkökulmasta euromäärä ei ole ratkaiseva, vaan eurojen käyttämisen päättäjän kansalaisuus. Hyvin yksiselitteistä. Jos ei sanoudu irti tuosta, niin silloin myy itsenäisyyttä.

Vaikka Niinistö ei ole sanonut kannattavansa EVM:ää niin tästä itsenäisyyden myymisestä voidaan tottakai keskustella. Siinäkin euromäärällä on merkitystä vaikka toki paljon on kyse periaatteesta ja linjanvedosta. Toki jo nytkin muun maan kansalaiset päättävät osasta Suomen keräämien eurojen käytöstä eli ei siinä mitään ihmeellistä sinänsä ole.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
On yhdentekevää mitkä ovat Niinistön "tosiasialliset arvot", koska hän ottaa työt tosissaan ja vaatii samaa muiltakin. Presidentin pitää nimen omaan olla koko kansan presidentti ja muutenkin arvokas henkilö...
Kun presidentti on juuri arvojohtaja, miten on yhdentekevää, mitkä ovat Niinistön "tosiasialliset arvot"? Mitä tarkoittaa töiden tosissaan ottaminen presidentin virassa, jos hänen kannattamiensa arvojen ajaminen ei kuulu tärkeisiin töihin? Kansan yleisen mielipiteen haisteleminen ja kannan ottaminen sen mukaan?

Niinistö voisi tosiaan olla kansaa kokoava presidentti, koska tanssii hyvin varovasti sanojensa kanssa, jottei karkoita potentiaalisia äänestäjiä. Hän ei myöskään herätä juurikaan voimakkaita "hyi helvetti" -reaktioita juuri kenessäkään, mikä on komea saavutus poliitikolle.
 
Presidentin pitää nimenomaan olla koko kansan presidentti ja muutenkin arvokas henkilö - tuota ei Tarja Halonen ja hänen kannattajansa ole ikinä ymmärtäneet tai hyväksyneet.
Tästä olen pitkälti samaa mieltä ja annan Niinistölle tunnustusta siitä, että hän on sentään uskaltanut esittää puolueensa linjasta hivenen poikkeavia näkemyksiä eurokriisiin liittyen.

Migron kirjoitti:
Selkeä homma.
Niin minustakin.
Kuten totesin, en ole väittänyt Niinistön lausuneen kannattavansa EVM:ää.

Fordel kirjoitti:
Toki jo nytkin muun maan kansalaiset päättävät osasta Suomen keräämien eurojen käytöstä eli ei siinä mitään ihmeellistä sinänsä ole.
Tottakai euromäärällä on suomalaisten velvollisuuksien kannalta erittäin suuri merkitys. Mutta kysymys itsenäisyyden myynnistä ratkeaa kannan mukaan. Huolimatta siitä, onko kansallista budjettivaltaa myyty jo ennen tätä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Kun presidentti on juuri arvojohtaja, miten on yhdentekevää, mitkä ovat Niinistön "tosiasialliset arvot"? Mitä tarkoittaa töiden tosissaan ottaminen presidentin virassa, jos hänen kannattamiensa arvojen ajaminen ei kuulu tärkeisiin töihin? Kansan yleisen mielipiteen haisteleminen ja kannan ottaminen sen mukaan?

Olet ihan oikeassa, että "yhdentekevää" oli minulta väärä sana tuossa yhteydessä. Ei presidentin arvot ole ollenkaan yhdentekeviä. Mutta Niinistö on "hmv" juuri siitä syystä, että hän ei tule asemoitumaan minkään tietyn kansanosan presidentiksi(Kuten Halonen) vaan oikeasti kaikkien presidentiksi. Niinistö ei ole "hmv" siksi, että hän tulisi valituksi presidentiksi. Hänhän kieltäytyi ehdokkuudesta aikanaan ja oli tavallaan osasyyllinen siihen, että Halosen kaltainen katastrofi päästettiin hämäämään Suomen rehellistä kansaa.

Niinistö osaa laittaa omat arvointressit taakseen, eikä satavarmasti tule olemaan presidenttinä mikään kokoomuksen tai muunkaan puolueen propagandisti. Pitäisi kaikille politiikkaa seuraavlile olla jo selvää, että Niinistö on ehdokkaista eniten oman tien kulkija, ei poliittinen broileri.

Niinistö ei ratsasta mukavan miehen imagolla kuten Haavisto (joka on mukava mies, ei siinä mitään), vaan tehtävän vakavasti ottavana valtiomiehenä.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pekka Haavisto. Siinä on mies, jolla on tyyliä, taitoa ja hyvää makua.Erittäin sivistynyt ja tasapainoinen ihminen. Ihmiset, jotka äänestävät seksuaalisuuden perusteella puolesta tai vastaan eivät ajattele asioita loppuun asti. Se on vain sivujuonne, joka ei määritä pääasiaa.

Niinistö on vihoviimeinen, jota äänestäisin. Edustaa kokoomusta, on ylimielinen köyhän kyykyttäjä, rikkaiden puolella. Teot puhuvat, sanat voivat olla mitä vaan. Työväenliikkeen ajatusta ei enää ole missään aidosti esillä, vähiten Niinistön tyrkyttämän työväen pressan imagon alla. Kuolkoot siis se kaikki hyvä, jonka vuoksi mekin olemme saaneet ihmisen, ei orjan, aseman. Ehkä sitten tämän Big Brother-aikakauden aivoton meno alkaa tympimään ja edes yksi pieni aivosolu liikahtaisi ja muodostuisi ajatus: tämä ei voi jatkua näin.

Tätä odotellessa.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niinistö ei ratsasta mukavan miehen imagolla kuten Haavisto (joka on mukava mies, ei siinä mitään), vaan tehtävän vakavasti ottavana valtiomiehenä.

Kas vain, eikö tehtävänsä vakavasti ottava valtiomies siis voi olla mukava mies? Historia on kyllä täynnä kaikenmaailman despootteja ja tyranneja. Noh, Niinistö voisi ihan mukavasti mukautua heihin.Hänkään ei tunnu kestävän naurua itselleen. Sehän noiden tunnusmerkki on.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Väyrysen uusin vaalitemppu: "Kutsu Paavo kylään". Ideana on, että "presidenttiehdokkaan voi kutsua pääkaupunkiseudulla kotiin, työpaikalle, yritykseen, oppilaitokseen tai kahvitilaisuuteen". Joo, ei tartte tulla! Tuliskohan se Biaduet ja jäisiköhän yöksi? :P Linkki Keskisuomalaisen uutiseen.
 

ferro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NY Rangers, Liverpool, 49ers
Väyrysen uusin vaalitemppu: "Kutsu Paavo kylään". Ideana on, että "presidenttiehdokkaan voi kutsua pääkaupunkiseudulla kotiin, työpaikalle, yritykseen, oppilaitokseen tai kahvitilaisuuteen". Joo, ei tartte tulla! Tuliskohan se Biaduet ja jäisiköhän yöksi? :P Linkki Keskisuomalaisen uutiseen.

Aivan loistava! Käyn heti kutsumassa hänet kaverini työpaikalle, buahahahaaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös