Mestiksen arvostus

  • 172 820
  • 802

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Hohhoijaa, jos ei ole tarjota kuin puusilmäistä lässytystä. Eli liigafanit ovat sitä mieltä, että kun Mestis-seura takoo täydet plejarit, kun liigajoukkue huilaa ja trenaa karsintoja varten ja saa muuten myös kotiedun sinne on jotenkin reilu asetelma molemmille joukkueille?

Juuri näin. Aika neukkumaista ajattelua, mutten ihmettele.. kermaperseitä kaikki.

Ei kannata yleistää. Tästähän on ollut aina välillä SM-liiga-keskusteluissa puhetta ja lähes poikkeuksetta peräpään jengien kannattajat (SaiPa ja tuolloin Ässät) vastustivat ties millä perustein liigan avaamista. Muut olivat sitten enemmänkin sen puolesta.

Itse haluaisin liigan olevan täysin auki, soisin jopa viimeiseksi jääneen tippuvan suoraan. Jos sitten siinä koetaan vahvoja epäoikeudenmukaisuuksia putoajan mielestä, niin ei muuta kuin vuoden päästä uudelleen ylös. Ei tää niin vakavaa ole. Jos jonkun tunarin työpaikka menee toimistolta siinä samalla niin sitten menee, maailma on täynnä töitä. Jos oma suosikkijengi jostain syystä karsimaan joutuisi tai tippuisi, niin sitten olisi varmaan ihan itse ansainnut sen omalla surkeudellaan. Ei sen pitäisi olla urheiluseuralle maailman loppu, ei se ole sitä missään muussakaan maassa.

Nimenomaan toi ylitsevuotava tyytyväisyys omaan itseensä ja omaan tekemiseen pitäisi saada loppumaan, niin liigassa (jossa halutaan kynsin hampain säilyttää paikka vaikka oltaisiin vuodesta toiseen paskimpien joukossa - terve vaan, Lappeenranta) kuin mestiksessäkin (jossa halutaan uskoa, että nousujärjestelmä on ainoa syy siihen miksi mestis-jengit eivät ole liigaan nousseet - terve vaan, Vaasa). Kaikki nykyiset liigajoukkueet ovat paikkansa liigassa pelaamalla ansainneet, osa sinne jopa noussut sarjan perustamisen jälkeen. Mestisseurat saavat yrittää samaa, itsestä se on kiinni, vaikkei tietä olekaan valmiiksi kullattu.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Ikävä totuus on se ettei Mestis-seurojen tilanne ole isossa kuvassa ainakaan parempi ole kuin silloin kun liiga oli suljettu. Ja nyt kun jotkut turhautuneet fanit ovat huomanneet tämän, on keksitty uusi tapa syyllstää SM-liigaa tilanteesta.

No jaa. Suomen Jääkiekkoliitolla on päävastuu suomalaisen jääkiekkoilun kehittämisestä ja toistaiseksi se on antanut täysin hiljaisen hyväksyntänsä sille, ettei SM-liiga mielellään jaa mansikoita kakustaan. Sanotaanko, että SM-liiga ja SJL ovat epäonnistuneet luomaan sellaisen toimintamallin kotimaiseen sarjajärjestelmään, joka tukisi liigan ja suomalaisen jääkiekon kehitystä turvaamalla samalla alasarjaseurojen taloudelliset toimintaedellytykset.

Tällä hetkellä ollaan siinä tilanteessa, että Mestis on vaarassa kutistua tynkäsarjaksi, ja vaikka nyt Mestiksen neljä kärkiporukkaa otettaisiinkin uusina osakkaina liigaan niin mistä liigajoukkueet aikovat tulevaisuudessa ottaa pelaajia, mikäli sekä Mestis että Suomi-sarja on kuristettu hengiltä?

Viime kädessä kaikki ovat tässä samassa veneessä. Eikä tässä nyt ole tarkoitus hakea syyllisiä vaan yrittää korjata toimimaton tilanne.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
vaivaudutaan keskittymään luettuun tekstiin niin että löydetään pointti joka ei ole piilotettu yhteen boldattuun sanaan.

Minä myös ihan ilman sarvia ja hampaita pyydän sitten kirjoittamaan sellaisia asioita, joiden takana voi seistä. Itse olen elänyt luulossa, että kohtuu yleinen konsensus Mestis-näkökulmasta oli, että suljetun liigan aiheuttamasta takapakista palautuminen kestää pitkään (kuten nyt on käynytkin). Kirjoituksia joissa tilanteen nähtiin muuttuvan täydellisesti ja nopeasti en muista, mutta kiistatta niitäkin on tuossa huumassa ollut, ilmeisesti suurin osa, koska näin mainitset.

Ikävä totuus on se ettei Mestis-seurojen tilanne ole isossa kuvassa ainakaan parempi ole kuin silloin kun liiga oli suljettu.

Isossa kuvassa näin voi olla, mutta esimerkiksi Kouvolassa tämä tilanne ei pidä paikkaansa ja näkyy hyvin mm. yleisömäärissä ja muun toiminnan kehittämisessä. Lisäksi toiminta on pystytty pitämään voitollisena, vaikka lopullista menestystä ei kentällä ole saatukaan. Tosin tämänhän itsekin Sumulaaksossa vierailleena olet varmasti pannut merkille.

P.S. Tuota kotietua Mestis-joukkueelle karsinnoissa en itsekään ymmärrä. Miksi alemmalta sarjatasolta tulevan haastajan pitäisi se saada?
 

Puolikaspakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aito kilpailu ja rehellinen tuomaritoiminta
Osoittakaa syyttävä sormi mieluiten Mestiksen otteluohjelman laatijoihin. Jos haluatte Mestis-mestarille lepoaikaa ennen liigakarsintaa, niin äkkiäkös Mestikseen tehdään otteluohjelma, joka ratkaisee mestarin vaikka viikkoa tai kahta ennen liigakarsintaa.

Mitäs jos muutetaankin molempien sarjojen otteluohjelmaa? Laitetaan Liigan runkosarja ja Mestiksen ensimmäinen pudotuspelikierros päättymään samaan aikaan ja siitä eteenpäin samoille päiville pelit.

Kehitetään systeemi, jossa Liigan neljä huonointa pelaa paras viidestä systeemillä pääsystä kesälomalle ja pelit samoille päivillä kuin Mestiksen paras viidestä pudotuspelit. Tällöin joukkueet lähtevät samalta viivalta kun Liigakarsinta alkaa. Ai niin, tälläinen systeemihän olikin, mutta kas kummaa kun siitä luovuttiin viimeistään viidennen liigakarsintaottelun alkaessa.

Mitä tulee kotietuun, niin se on nykyisellään Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjen mukainen. Playoffeissa kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella ja niin se saa ollakin.

Se ainakin allekirjoittanutta ihmetyttää, että jos Liigan ja Mestiksen ero on niin suuri, kuin Liiga ja sen kannattajat väittävät, niin miksi näiden kahden sarjan välille ei sitten uskalleta järjestää reiluja karsintoja. Eihän liigaseuroilla pitäisi olla mitään pelättävää....
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mikä pelotti IFK:ta, Jokereita, Kärppiä tai Bluesia? Tuskin putoaminen ainakaan.

Liigan sulkeminen oli tärkeää etenkin pienimpien seurojen mielestä. Sen sijaan monelle muulle isommalle seuralle se oli yksi ja sama. Vastaus kysymykseesi lieneekin: niitä ei pelottanut mikään, mutta mitä ne saivat vastineeksi? Lehmänkauppojahan tuossa hierottiin.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Ihmeellistä itkua! Kun SaiPa nousi liigaan, pelasi se ottelusarjan levännyttä TuToa vastaan ja TuTo sai peleihin kotiedun. Ja ei se nousu silloinkaan helppoa olla.

Heh. SaiPan suoritusta sen enempää väheksymättä voi syvällä rintaäänellä sanoa, että Liigaan nouseminen ei ole koskaan ollut niin helppoa mitä tuolloin. Eikä tarvitse liioitella tippaakaan kun sanoo, että silloisen TuTon olisi tiputtanut aivan mikä joukkue tahansa, niin ykkös- kuin kakkosdivarinkin jengit, sillä koko joukkue organisaatioineen oli tuolloin täysin haluton edes yrittämään. Pelaajat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta eivät olleet saaneet palkkojaan pitkään aikaan, joukkuehenki oli aivan perseestä (lue: sitä ei ollut), ja johdossa oltiin jo kauan tiedetty että lähtö Liigasta tulee ja koko seurankin tulevaisuus on aivan hiuskarvan varassa. Myös toiminta oli sitten sen mukaista. Jääkiekkohistoria tuskin tuntee niin halutonta ja niin varmuudella jo etukäteen ottelusarjan hävinnyttä joukkuetta mitä silloinen TuTo oli. Liigasta putoaminen ei ollut ainoastaan mahdollista, se oli myös väistämätöntä, ja kyllä, jopa suositeltavaa. Listasit ison joukon hyvät meriitit omaavia pelaajia, joita TuTo:lla tosiaankin silloin oli. Mutta kunpa vain tietäisit silloiset fiilikset, siinä ei meriiteistä iloa ollut.

Mutta onpas kehkeytynyt harvinaisen hedelmättömäksi viestiketjuksi tämä. Miksiköhän?
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nimenomaan toi ylitsevuotava tyytyväisyys omaan itseensä ja omaan tekemiseen pitäisi saada loppumaan, niin liigassa (jossa halutaan kynsin hampain säilyttää paikka vaikka oltaisiin vuodesta toiseen paskimpien joukossa - terve vaan, Lappeenranta)

No terve, terve. Lappeenrannassa on viime vuosien aikana tehty vakavia virheitä, joiden ansiosta ollaan isojen haasteiden edessä kun taloutta aletaan uudelleen eheyttää. Meille paikka liigassa ei ole mikään itsestään selvyys eikä tyytyväisiä ihmisiä ole hirveästi jääkiekkopiireissä pyörinyt, joten arviosi ylitsevuotavasta tyytyväisyydestä oli lepikossa ja syvällä. En ymmärrä mitä tarkoitat tuolla kynsin hampain paikan säilyttämisellä. No totta mooses halutaan. Eikö pitäisi?

Ja tartun tälläkin kertaa(sekä joka kerta tulevaisuudessa) tuohon huonoimpaan mahdolliseen ehdotukseen mitä sarjajärjestelmään ikinä voi ehdottaa, eli suoraan putoamiseen. Totaalisen tuhoon tuomittu täysin mahdoton ajatus. Se ei kuule ole ihan noin simppeliä kun tuossa ehdotat, että pudotaan ja hoplaa seuraavalla kaudella takaisin. Kerran ollaan pudottu pelaamatta todella paljon huonommalle joukkueelle ja voin sanoa että oli katkeraa. En toivo tuota kohtaloa yhdellekään seuralle. Jos putoaminen tapahtuu, tulee sen tapahtua pelaamalla.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Se ainakin allekirjoittanutta ihmetyttää, että jos Liigan ja Mestiksen ero on niin suuri, kuin Liiga ja sen kannattajat väittävät, niin miksi näiden kahden sarjan välille ei sitten uskalleta järjestää reiluja karsintoja. Eihän liigaseuroilla pitäisi olla mitään pelättävää....

Mutta mikä siis tekee näistä nykyisistä karsinnoista epäreilut verrattuna vaikka siihen kevääseen, jolloin SaiPa nousi divarista liigaan?

Verrataanpa aihealueittain:

KOTIETU:
1996: liigajoukkueella
2012: liigajoukkueella

LEPOPÄIVIÄ ENNEN RATKAISEVIA KARSINTOJA
1996: liigajoukkueella
2012: liigajoukkueella

MITEN KARSINTASARJA RATKEAA?
1996: paras viidestä
2012: paras seitsemästä

Eli ainoa asia mikä on muuttunut on tuo, että nyt karsintasarjan voittamiseen vaaditaan neljä otteluvoittoa, kun 1996 se oli kolme. Ja silti osa Mestis-kannattajista itkee, että tämä nykymenetelmä on täysin epäreilu ja tehty suosimaan liigajengejä. Toki sen neljän otteluvoiton hakeminen voi olla hieman vaikeampaa kuin kolmen, mutta kyllä SaiPakin tuolloin 1996 pudotti TuTon suoraan voitoin 3-0, joten eiköhän se neljäskin voitto olisi sieltä tullut seuraavien neljän pelin aikana, jos sellainen olisi tarvittu.

Mutta sanottakoon, että itsekin olen sitä mieltä, että nykysysteemi ei ole hyvä, koska Mestis on kärsinyt inflaatiota siihen, mitä ykkösdivisioona parhaimmillaan oli. Ratkaisuja voisi olla se, että tehdään 12+10 joukkueen sarjat tai jopa vielä radikaalimmin 10+10 joukkueen sarjat. Ja kyllä, olen tätä mieltä, vaikka se tarkoittanee sitä, että oma suosikkijoukkueeni putoaisi liigajoukkueiden karsimisen myötä sarjaporrasta alemmas. Samalla Mestiksen taso kuitenkin nousisi niin, ettei se putoaminen olisi enää yhtä kova isku ja toivottavasti myös Mestiksen ja liigan tasoeroa saataisiin kavennettua niin, että liikennettä näiden kahden sarjan välillä nähtäisiin enemmän.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Heh. SaiPan suoritusta sen enempää väheksymättä voi syvällä rintaäänellä sanoa, että Liigaan nouseminen ei ole koskaan ollut niin helppoa mitä tuolloin. Eikä tarvitse liioitella tippaakaan kun sanoo, että silloisen TuTon olisi tiputtanut aivan mikä joukkue tahansa, niin ykkös- kuin kakkosdivarinkin jengit, sillä koko joukkue organisaatioineen oli tuolloin täysin haluton edes yrittämään. Pelaajat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta eivät olleet saaneet palkkojaan pitkään aikaan, joukkuehenki oli aivan perseestä (lue: sitä ei ollut), ja johdossa oltiin jo kauan tiedetty että lähtö Liigasta tulee ja koko seurankin tulevaisuus on aivan hiuskarvan varassa. Myös toiminta oli sitten sen mukaista. Jääkiekkohistoria tuskin tuntee niin halutonta ja niin varmuudella jo etukäteen ottelusarjan hävinnyttä joukkuetta mitä silloinen TuTo oli. Liigasta putoaminen ei ollut ainoastaan mahdollista, se oli myös väistämätöntä, ja kyllä, jopa suositeltavaa. Listasit ison joukon hyvät meriitit omaavia pelaajia, joita TuTo:lla tosiaankin silloin oli. Mutta kunpa vain tietäisit silloiset fiilikset, siinä ei meriiteistä iloa ollut.

Muistan nuo pelit oikein hyvin ja asia on juuri kuten kuvailit. Silloin nimenomaan henki voitti materian, koska TuTossa avainpaikat oli täytetty palkkasotureilla, joilla ei ollut minkäänlaista TuTo-sydäntä. Muistelisin, että runkosarjassa TuTo teki maaleja kärkijoukkueiden tahtiin, mutta ongelma oli nimenomaan se, että omissa kolisi selvästi eniten, koska puolustushalukkuus pelaajilla oli olematona.

Karsintojen aikaan monilla pelaajilla taisi olla jo selvillä, missä tulevat seuraavalla kaudella pelaamaan. Se näkyi siinä, että kroppaa ei laitettu likoon, kiekkojen tielle ei menty, ym. SaiPallahan nousu oli ollut käsittääkseni tavoitteena vasta seuraavana vuonna, mutta kun paikka aukesi, nuo nuoret pelaajat puolestaan laittoivat 110% peliin joka tilanteessa.

Tuo sarja korosti sitä, mikä tilanne liigajoukkueen ja Mestis-jengin kohdatessa voi monesti olla. Mestis-pelaajat taistelevat silloin tehdäkseen mahdottomalta tuntuvasta haaveesta mahdollista ja saadakseen nimensä kotikaupunkinsa kiekkohistoriaan. Liigajoukkueen pelaajista useimmilla taas ei ole mitään kiinni siinä, sillä parhaat pelaajat tietävät löytävänsä helposti uuden pääsarjatason pelipaikan itselleen.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Mutta sanottakoon, että itsekin olen sitä mieltä, että nykysysteemi ei ole hyvä, koska Mestis on kärsinyt inflaatiota siihen, mitä ykkösdivisioona parhaimmillaan oli. Ratkaisuja voisi olla se, että tehdään 12+10 joukkueen sarjat tai jopa vielä radikaalimmin 10+10 joukkueen sarjat. Ja kyllä, olen tätä mieltä, vaikka se tarkoittanee sitä, että oma suosikkijoukkueeni putoaisi liigajoukkueiden karsimisen myötä sarjaporrasta alemmas. Samalla Mestiksen taso kuitenkin nousisi niin, ettei se putoaminen olisi enää yhtä kova isku ja toivottavasti myös Mestiksen ja liigan tasoeroa saataisiin kavennettua niin, että liikennettä näiden kahden sarjan välillä nähtäisiin enemmän.

Jatkan omaa pohdintaani siitä, miten tuohon 10+10-tilanteeseen päästäisiin. Näkisin parhaaksi sen, että yhtiömuotoista SM-liigaa laajennettaisiin niin, että sama yhtiö pyörittäisi niin liigaa kuin Mestistä ja kaikki joukkueet olisivat yhtiön osakkaita.

Uusittu sarjajärjestelmä aloitettaisiin niin, että ilmoitetaan, että seuraavalla liigakaudella neljä viimeistä joukkuetta putoaa Mestikseen, ja Mestiksessä sitten ilmoitettaisiin, että vain kuusi parasta joukkuetta säilyttää sarjapaikkansa.

SM-Liiga Oy voisi siis järjestää kohdennetun osakeannin, jolla kuusi Mestis-joukkuetta otettaisiin yhtiöön mukaan täysivaltaisina jäseninä. Noille Mestiksen kuudelle parhaalle tarjottaisiin mahdollisuutta lunastaa osuus ja tulla mukaan - jos joku konkurssikypsä "Kiekko-Laser" sattuu sijoittumaan kuuden parhaan joukkoon, mutta joukkueella ei ole taloudellista mahdollisuutta lunastaa osaketta, tarjotaan mahdollisuutta seitsemänneksi sijoittuneella.

Sen jälkeen olisikin mielenkiintoinen Mestis, kun nykyisten sarjataulukoiden perusteella siellä pelaisivat HPK, Tappara, Ilves, SaiPa, KooKoo, Jukurit, Sport, Jokipojat, LeKi ja JYP-Akatemia. Samalla organisaatiolla ei voi varmaan olla kahta joukkuetta sarjassa, joten sen paikan saisi joku muista joukkueista.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kehitetään systeemi, jossa Liigan neljä huonointa pelaa paras viidestä systeemillä pääsystä kesälomalle ja pelit samoille päivillä kuin Mestiksen paras viidestä pudotuspelit. Tällöin joukkueet lähtevät samalta viivalta kun Liigakarsinta alkaa. Ai niin, tälläinen systeemihän olikin, mutta kas kummaa kun siitä luovuttiin viimeistään viidennen liigakarsintaottelun alkaessa.
Siitä luovuttiin, koska pelit eivät kiinnostaneet yleisöä. Ässien ja Lukon välisissä otteluissa keskiarvo taisi olla jotain tonnin luokkaa. Luopukaa te Mestiksessä pudotuspeleistä ja liigakarsintaan suoraan runkosarjan voittaja. Tämä olisi urheilullisestikin hyvä ratkaisu, koska koko kauden paras ja tasaisin Mestis-joukkue kamppailisi liigan huonointa vastaan.
 
Niin tai jos vaikka välierien tai vaikka puolivälierien voittajat pääsisivät neljän joukkueen karsintasarjaan kahta liigajoukkuetta vastaan? Tämä saisi edellenkin seurat panostamaan enemmän toimintaansa, kun yleisörikkaat matsit odottaisivat Mestis-seuroja tämä viiden vuoden aikajänteellä ei välttämättä toisi nousua joukkueille, mutta nostaisi buumia Mestis-paikkakunnilla ja budjettierot tasoittuisivat. Samalla myös liigajoukkueet saisivat vielä loppukauteen merkityksellisiä pelejä, kun karsittaisiin paikasta liigassa. Voin kertoa, että tuvat olisivat täynnä tai jos ei olisivat, niin syytä olisikin tippua.

Liigan ehdoilla mennään ja sille ei voi mitään. Sinänsä hauska nähdä täällä näitä SaiPa-hemmoja.. ihankun panikoisivat jo näistä pelkistä keskusteluista. Pelko perseessä?
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sinänsä hauska nähdä täällä näitä SaiPa-hemmoja.. ihankun panikoisivat jo näistä pelkistä keskusteluista. Pelko perseessä?

Kova on yritys Kouvolan pojilla, mutta sorry hanskat on ommeltu paidan hihaan. En siis lähde tanssiin (:

Mutta asiaan. Ehdotuksesi karsintasarjasta ei edelleenkään ole mielestäni hyvä koska silloin kun pelataan isoista asioista tulee jokaisella ottelulla olla samanlainen merkitys Ei voi olla niin että karsintasarjan toisesta sijasta kamppailevista joukkueista joukkue A pelaa paikkansa varmistanutta joukkuetta sen ottelun jossa tuo kuiville selvinnyt joukkue varmistaa paikkansa, kun taas joukkue B pelaa kaksi päivää myöhemmin samaa joukuetta vastaan sen jälkeen kun varman liigajoukkueen jätkät on voittoiltana hiukan juhlistanut sarjapaikkaansa ja saapuvat pelailemaan ottelun kun se sattuu olemaan ohjelmassa.

Eräs tuollaisen sarjan kakkonen joka pelasi itsensä uusintaan muutama päivä aiemmin sarjapaikkansa varmistanutta joukkuetta vastaan meni muutama viikko sitten konkurssiin.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Dieppe kirjoitti:
Okei. Tottakai 30% ero luvuissa 2000 vs. 3000 on suunnilleen sama (:

Kirjoitin lähes saman verran. Onko sitten lähes sama tai suunnilleen sama eria asia ja voiko kumpaakaan termiä käyttää noissa lukemissa. Ehkä ei, mutta pointti oli se, että yleisöä käy Kouvolassa ja Vaasassa hyvin verrattuna Lappeenrantaan, jossa on kuitenkin ammattilaissarjan kiekkoa tarjolla.

Mirasane kirjoitti:
Jääkiekkotoiminnan aloittamisvuosi
SaiPa: 1951
Sport: 1962
KooKoo: 1965

Kausia pääsarjassa:
SaiPa: 37
KooKoo: 3
Sport: 1

Kaikki mainitsemasi seurat ovat olleet olemassa noin 50 vuotta. Jos seurat olisivat tekemisessään lähellä toisiaan, olisi joukkueiden pääsarjakausien määräkin varmaan lähempänä toisiaan. Liiga oli kuitenkin suljettuna vain muutaman vuoden, joten suljetulla liigalla ei selitetä tuota eroa pääsarjakausien määrässä.

En verrannut historian tilastoja vaan sitä, millaisia edellytyksiä Vaasassa, Kouvolassa tai Lappeenrannassa on pelata liigakiekkoa nyt. Lappeenrannan panos on viime vuosien osalta nähty ja se on aika kevyttä, mitä siellä on saatu aikaan. Häntäpään valvontaa sarjan heikoimmalla yleisökeskiarvolla vuodesta toiseen.

Ongelma on vain siinä, ettei SaiPan pudottaminen ole helppoa kun se saa pelkästään tv-rahojen ansiosta satojatuhansia euroja etumatkaa verrattuna mestiksen joukkueisiin.

SaiPan osalta ei voi muuta sanoa kuin että joukkue sattui olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Jos Lappeenrannassa olisi jääty suljetun liigan ulkopuolelle, niin mielipiteet olisivat varmasti jotain ihan muuta kuin nyt näissä ketjuissa.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPan osalta ei voi muuta sanoa kuin että joukkue sattui olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Jos Lappeenrannassa olisi jääty suljetun liigan ulkopuolelle, niin mielipiteet olisivat varmasti jotain ihan muuta kuin nyt näissä ketjuissa.

Miten niin sattui olemaan? KooKoo sattui pelamaan samaa divaria monta vuotta mutta ei vaan sattunut pudottamaan ketään. SaiPa pelasi itsensä liigaan siitä samasta sarjasta johon KooKoo silloin jäi. KooKoolla sattui olemaan ihan sama mahdollisuus kuin SaiPallakin. Ei käyttänyt ja nyt telkkarifyrkat on pienemmät. Mitä ollaan tehty väärin? Miten me ollaan omalla toiminnalla heikennetty Mestiksen arvostusta? Niin ja SaiPa tuo "Suomalaisen jääkiekon vapaamatkustaja" kuten joku ansiokkasti nimitti, on sattunut vapaamatkustamaan itsensä kolme kertaa ulos karsinnoista.

Olosuhteet on mitkä on ja niiden kanssa on elettävä. Ei mekään itketä että no kun Lukolla on RTK ja sen rahat. He ovat sen RTK:n itse silloin perustaneet kun markkinarako tuollaiselle bisnekselle oli olemassa.

Mestksen arvostus ei varmasti nouse syyllistämällä SM-liigaa tai sen seuroja. Aivan tarpeetonta myös väittään liigaseurojen tekevän jollain muotoa hallaa koko Suomikiekolle yrittämällä keskittyä omaan urheilubusinekseen. Liiga on nyt auki. Ei ihan varmasti ole liigan tehtävä hankkia Mestikselle arvostusta. Kyllä se on Mestiksen ja sen seurojen duuni.
 
Viimeksi muokattu:

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
SaiPan osalta ei voi muuta sanoa kuin että joukkue sattui olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Jos Lappeenrannassa olisi jääty suljetun liigan ulkopuolelle, niin mielipiteet olisivat varmasti jotain ihan muuta kuin nyt näissä ketjuissa.

Niin, minä kerroin juuri kannattavani 10+10-mallista sarjaa, jossa SaiPan paikka olisi luultavasti Mestiksen puolella. Voitko kertoa, miten tuo mielipiteeni olisi erilainen, jos SaiPa olisi jäänyt suljetun liigan ulkopuolelle.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Playoffien jälkeen alkava paras seitsemästä sarja huilannutta liigaseuraa vastaan on todella reilu ja vielä, että annetaan hävinneelle liigaseuralle kotietu on todella ymmärettävää.
Jos Mestis-seurat ensin itse järjestäisivät omaa otteluohjelmaansa ja pelimääriä uudelleen siten, että joukkueella olisi riittävästi aikaa valmistautua liigakarsintaan.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Niin, minä kerroin juuri kannattavani 10+10-mallista sarjaa, jossa SaiPan paikka olisi luultavasti Mestiksen puolella. Voitko kertoa, miten tuo mielipiteeni olisi erilainen, jos SaiPa olisi jäänyt suljetun liigan ulkopuolelle.

Kirjoitin yleisellä tasolla ja olisi pitänyt mainita selvemmin. Sellainen mielikuva on jäänyt, että Lappeenrannasta ne vahvimmat suljetun liigan puolestapuhujat ovat usein tulleet niin keskustelupalstoilla kuin muuallakin.

Dieppe kirjoitti:
Miten niin sattui olemaan? KooKoo sattui pelamaan samaa divaria monta vuotta mutta ei vaan sattunut pudottamaan ketään. SaiPa pelasi itsensä liigaan siitä samasta sarjasta johon KooKoo silloin jäi. KooKoolla sattui olemaan ihan sama mahdollisuus kuin SaiPallakin. Ei käyttänyt ja nyt telkkarifyrkat on pienemmät. Mitä ollaan tehty väärin? Miten me ollaan omalla toiminnalla heikennetty Mestiksen arvostusta? Niin ja SaiPa tuo "Suomalaisen jääkiekon vapaamatkustaja" kuten joku ansiokkasti nimitti, on sattunut vapaamatkustamaan itsensä kolme kertaa ulos karsinnoista.

Joko alkaa ne hanskat putoamaan?

Sattui olemaan kun liigan sulkeminen tuli SaiPan kannalta otolliseen paikkaan. Olikohan ollut 90-luvulla kuusi kautta putkeen liigan ulkopuolella ja kolme liigassa kun sarja suljettiin. En ole varma noista, mutta joka tapauksessa sattui olemaan oikealla puolella kun ovet lyötiin kiinni eikä sillä väärällä, jossa oli tullut vietettyä vähintään yhtä paljon aikaa 90-luvulla.

Olen vain sitä mieltä, että sulkemispäätös oli kohtuuton ja asetti seurat täysin eriarvoiseen asemaan.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joko alkaa ne hanskat putoamaan?

Ei toki. Ette te saa minua suuttumaan. Te voitte vihata Lappeenrantaa ja SaiPaa ihan niin paljon kun huvittaa. Sehän ei kuluta minun energiaani (:

Olen vain sitä mieltä, että sulkemispäätös oli kohtuuton ja asetti seurat täysin eriarvoiseen asemaan.

Ei siinä mitään. Sinulla on toki oikeus mielipiteeseesi. Rehellisesti voin kertoa ettei sekään minua ärsytä, vaikka oma mielipiteeni onkin erilainen. Sen verran haluan vielä toistaa että tässä keskustelussa en kirjoita liigan sulkemisen puolesta, vaan yritän selostaa etten usko hetkeäkään että tuolla olisi Merkitystä Mestiken arvostukseen tänään tai seurojen väliseen tasoeroon tänään. Ja kaikkein vähiten uskon siihen että Mestiksen arvostus kasvaisi Sm-liigaa syyllistämällä. Kyllä Mestiken haasteet/ongelmat johtuvat siitä kuinka sarja ja sen seurat osaavat vastata nykypäivän kilpailu ja taloushaasteisiin. Liiga ja Mestis loppupelissä kilpailevat hyvin vähän samoista sponsorieuroista ja vielä vähemmän samoista katsojista. Käsitykseni mukaan kilpailijat tulevat ihan muualta. Uskon vahvasti että KPL ja Kouvot niistää KooKoolta aika paljon enemmän euroja kuin SaiPa.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Eipä se sarjan todellisia ongelmia poistaisi jos SaiPa ja Sport vaihtaisi päittäin paikkaa. Pahin ongelma Mestiksellä on varmuudella tässä:

Vantaalaisuuden puolesta liputtaneet joutuivat pettymään tässä suhteessa varsin pahasti.
Kuluvan kauden aikana on lohipaitaa kantanut yhteensä 58 pelaajaa, joista puolet on lainapelaajia.
Joissain otteluissa yli puolet kokoonpanosta on täytetty Jokereiden ja HIFK:n sopimuspelaajilla.
- jatkoaika.com (Kiekko-Vantaa – Syksyn plussat ja miinukset)

Mikä lienee siirtoruljanssi JYP Akatemian ja JYP:n välillä. Alkuun jos saataisiin vaikkapa 15 ottelun peliraja, ettei joka otteluun voi vaihtua pelaajat. Aika tyytyväinen voisi kukin olla jos saataisiin kunnon sääntömuutos farmipelleilylle. Tämä muutos tarvitaan, ei juuri muuta mielestäni.

e.
K-Vantaa, 58 pelaajaa
JYP Akatemia, 49
LeKi, 49
Peliitat, 40
Jukurit, 38
Hokki, 37
TuTo, 36
SaPKo, 36
KooKoo, 35
Jokipojat, 33
Sport, 31
 
Viimeksi muokattu:

Lohipoika

Jäsen
Eipä se sarjan todellisia ongelmia poistaisi jos SaiPa ja Sport vaihtaisi päittäin paikkaa. Pahin ongelma Mestiksellä on varmuudella tässä: K-Vantaa, 58 pelaajaa.

Vaikka toveri-Kuubextra tässä kohdisti ongelman K-Vantaaseen, tämä todellakin on Mestiksen suurin ongelma: asema itsenäisenä sarjana. Jotain pitää tehdä, jotta tätä pelaajaliikennettä saataisiin hillittyä. Ei Vantaallakaan yleisö pysty samaistumaan pelaajiin, kun joka viikko tulee aina vain uusia tusinajunnuja Jokereista ja HIFK:sta ja omat miehet joutuvat heidän tieltä katsomoon ja neloskenttään.

Tässä asiassa jääkiekkoliiton pitäisi laittaa kova kovaa vastaan ja sanoa, että näin ei voi jatkua. Mestiksestä ei missään nimessä saa kehittää minkäänlaista farmisarjaa. Ensin voitaisiin kieltää suorat farmisopimukset peräkkäisillä sarjatasoilla (tai suoraan SM-liigan ja Mestiksen välillä). Tällöin jokaikisestä lainasta joutuisi maksamaan normaalit siirtokorvaukset. Lisäksi näihin siirtokorvauksiin voitaisiin tehdä jonkinlainen tukkuale, eli siirtokorvaus olisi sitä pienempi, mitä kauemmin pelaaja on lainalla. Koko kauden laina voisi olla vaikka ilmainen näiltä osin. Jo nuo uudistukset ohjaisivat pikkuhiljaa kohti pidempiaikaisia lainoja. Lisäksi lainapelaajien määrää voisi rajoittaa jollain lailla, esimerkiksi joukkue saisi peluuttaa kerralla korkeintaan viittä kenttäpelaajaa ja yhtä maalivahtia, joiden kanssa sillä itsellään ei ole sopimusta (omia junioreita ei huomioitaisi) ja karenssiaika molempiin suuntiin siirtymisessä olisi nykyistä suurempi. Lisäksi tammikuun lopun siirtoraja olisi ehdoton. Ei siis mitään nykyisiä systeemejä, mitä esimerkiksi Jukurit teki finaaleissa Marlo Koposen kanssa, eikä mitään erityispelaamisoikeuksia juniori-ikäisille, jollaisia on ollut parina viime kautena.

Kun nyt on käynyt niin, että Mestis-nimi yhdistetään mehupurkkifarmisarjaan ja vanhan kunnon Divari taas rehtiin liiganousun yrittämiseen ja reiluun jääkiekkoon, minun puolestani voitaisiin aivan hyvin palauttaa nimi takaisin I-divisioonaksi. Katsokaa nyt, mitä pelkkä vanhan nimen palauttaminen sai aikaan Heinolassa! Yleisömäärät melkein tuplaantuivat ja tonni meni rikki heti kauden avauspelissä. Pelkkä nostalginen nimi nosti joukkueen arvostusta.

Myös sarjajärjestelmään pitäisi saada muutoksia. Minun mielestäni paras vaihtoehto olisi nelinkertainen sarja, 44 ottelua, ja kahdeksan parasta pudotuspeleihin, jotka pelattaisiin tuttuun tapaan välieriin asti. Kun välierien voittajat on saatu selville, nämä molemmat joukkueet menisivät liigakarsintoihin niin, että runkosarjan pisteet määräisivät keskinäisen järjestyksen ja tämä parempi saisi kotiedun ja kohtaisi liigajumbon, kun taas tämä kakkonen ei saisi kotietua ja kohtaisi liigan toiseksi viimeisen. Joka kevät kaksi joukkuetta saisi kokea liigailmapiirin ja hankkia sitä nostetta kaupunkiin. Pronssipeli olisi täysin turha eikä sitä tarvitsisi pelata. Tämä nykyistä lyhyempi malli mahdollistaisi myös vielä RoKin noustessa käytössä olleen mestiskarsintamallin 2+2, kun runkosarjaa ei tarvitsisi lopettaa jo helmikuun alussa liigan aikataulujen vuoksi, kun Mestiksen pudotuspelit olisivat lyhyempiä. Minun laskujeni mukaan tuossa voitaisiin pidentää runkosarjaa jopa kahdella viikolla. Lisäksi pudotuspelit eivät olisi niin raskaita ja haastajat saisivat kunnolla lepopäiviä ennen karsintoja. Nythän SM-liiga päättyy 15. maaliskuuta.

Loppuun vielä sellainen lisäys, kun televisiointisopimus MTV3:n kanssa lienee loppumassa ensi kevääseen, että koko sarjan imagon kannalta olisi ensiarvoisen tärkeää, että pelit saataisiin sellaiselle kanavalle, joka oikeasti näkyy ihmisten televisiossa (=YLE). Muistelen vieläkin kaiholla niitä muutaman vuoden takaisia Urheilukanavan perjantailähetyksiä. Vaikka koko hommasta pastoi läpi amatööriasenne, jotenkin se vain sopi täydellisesti Mestikseen. Kun vielä pelipäivä oli valittu juuri nappiin ja selostajana oli ilmiömainen Anssi Ritari, niitä lähetyksiä jaksoi katsoa, vaikka oma joukkue ei pelannutkaan. Harmi, kun tuon karsintasarjan televisioinnin kanssa on aina pelleilty.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ja tartun tälläkin kertaa(sekä joka kerta tulevaisuudessa) tuohon huonoimpaan mahdolliseen ehdotukseen mitä sarjajärjestelmään ikinä voi ehdottaa, eli suoraan putoamiseen. Totaalisen tuhoon tuomittu täysin mahdoton ajatus. Se ei kuule ole ihan noin simppeliä kun tuossa ehdotat, että pudotaan ja hoplaa seuraavalla kaudella takaisin. Kerran ollaan pudottu pelaamatta todella paljon huonommalle joukkueelle ja voin sanoa että oli katkeraa. En toivo tuota kohtaloa yhdellekään seuralle. Jos putoaminen tapahtuu, tulee sen tapahtua pelaamalla.

Mitenkäs tämä täysin tuhoon tuomittu ajatus sitten on toiminut vaikkapa jalkapallon puolella? Englannin Valioliigastakin lähtee joukkueita alemmas joka kauden jälkeen, Suomessa joukkueita tulee ja menee. FC Lahti tipahti, sitten FC Lahti taas nousi. Mikä tässä on niin tuhoon tuomittua ja täysin mahdotonta?

Pelaamatta ei kukaan toki putoakaan - nimittäin jokainen joukkue jalkapallossakin pelaa runkosarjan pelinsä, ja jos ei niitä voita tarpeeksi niin ansaitseekin pudota alemmas. Ei siihen enää tarvita erillisiä pudotuspelisarjoja.

Jääkiekossa voidaan toki erilliset karsintasarjat järjestää, jos ei ketään suoraan haluta pudottaa (Ruotsin mallihan toimii mainiosti Elitserienissä), mutta eipä sekään haittaisi, jos joka kausi SM-liigasta putoaisi viimeinen suoraan ja Mestiksen ykkönen nousisi suoraan (ja liigan toiseksi viimeinen voisi esim. sitten karsia Mestiksen kakkosen kanssa). Tämä tarkoittaisi, että liigasta voisi "helposti" pudota, mutta yhtä helposti sinne voisi myös nousta ansaitsemalla se liigapaikka voittamalla Mestiksen runkosarja. Joka vuosi joku joukkue runkosarjan voittaa, joten joka vuosi olisi uusi nousija, jolla olisi mahdollisuus ansaita paikkansa auringossa.

Sinänsä nämä joukkueet voisivat kaikki kuulua saman organisaation alle ja operoida esim. 12+10- tai 10+10 -systeemillä, jolloin tv-sopimuksista yms. heruisi sekä "serie A:lle" että "serie B:lle" rahaa. Tämä tietysti tarkoittaisi, että "serie B:ssä" olisi mukana vain niitä joukkueita, joilla on oma identiteetti ja jotka ovat tosissaan eikä amatööripohjalta mukana. Mitään Akatemioita ei tähän systeemiin mahtuisi, farmiporukat saisivat pelata vaikka omaa suljettujen hallien sarjaansa (kuten JYP-Akatemian esimerkki osoittaa, niin sataprosenttisen puhdas farmi ei juuri katsojia kiinnosta vaikka lippujen hinnat ovat naurettavan alhaisia pilkkahintoja).

12+10 -linjauksella SaiPa ja Ilves ainakin aloittaisivat "serie B:stä", jossa muina joukkueina olisivat tällä hetkellä KooKoo, Jukurit, Sport, Jokipojat, Hokki, TuTo, SaPKo ja Peliitat. Karsin Mestis-joukkueista farmit ja lainapelaajien suurimmat kuluttajat kuten Akatemian, K-Vantaan ja LeKin. Lähivuosina esim. RoKi voisi nousta mukaan porukkaan samaan aikaan kun "serie B:n" viimeinen karsisi tai tippuisi suoraan.

Mutta siis lisää vain suoria putoamisia, se toisi uskomattomasti lisää draamaa ja kiinnostusta sekä Mestiksen runkosarjaan että SM-liigan peräpäähän. Tulisi oikein tosissaan vääntöä keväälle, kun jumbosijoitusta välttelevät porukat tappelisivat joka pisteestä tosissaan. Samalla Mestiksen runkosarjan voitto olisi todella merkityksellinen (paras viidestä -sarjassahan kotiedun merkitys on paljon pienempi kuin paras seitsemässä -sarjoista olisi, sillä paras viidestä -sarjat voi ratkaista sattumakin siinä missä paras seitsemästä -sarjat harvoin ratkeavat tuurilla).
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Suomikiekon tuhoajat.

Väitellä tästä aiheesta voi vaikka maailmantappiin, mutta niille jotka väittävät että SM-Liiga (suljettu tai ei) on Suomikiekon tuhoaja: millähän perusteella?
Ensinnäkin pitäisi tehdä vertailu kummat tuottavat enemmän pelaajia Suomalaiselle huipulle. Mestisjoukkueet vai SM-Liigajoukkueet?
Kummilla on laajempi junioritoiminta ja tuotanto?

Melko turhaa myös peilata menneisyyttä keskustellessa onko jonkinlainen karsintasarja tarpeellinen liigan hännän ja mestiksen kärjen välillä:
Ensinnäkin Mestiksessä on tälläkaudella vain kaksi joukkuetta joilla on yli miljoonan budjetti. Sport 1.9milj. ja KooKoo 1.3milj.euroa.
SM-Liigan kaksi pienintä ovat SaiPa 3.5milj ja Blues 4.0milj.euroa.
Yli 6 miljoonan toimintabudjetilla kaudessa toimii 6 joukkuetta: Kärpät 7,7 ,
HIFK 7,6 Lukko 7,0 Jokerit 6,95 KalPa 6,7 JYP 6,5 miljuunaa.

Raha ratkaisee, ei ole mitään järkeä pelata mitään tippumis-sarjoja saatiko ottaa suoraa tippumista ja nousemista mukaan kun vain parilla hassulla Mestis seuralla on ylipäätään realistisia mahdollisuuksia satsata yht'äkkiä 2-4 miljoonaa euroa seuraavaan kauteen?

Se että liigaan nousisi sellainen seura joka olisi puoliammattilainen ja varustettu mestisbudjetilla, ei ainakaan nosta Suomalaisen jääkiekon tasoa!

Mestiksen on luotava arvostuksensa itse. Tietyillä paikkakunnilla on ollut havaittavissa että yleisöä ei käy sen enempää tai vähempää oli sitten meneillään puhdas "farmiseuravaihe" tai "itsenäisen" seuran vaihe kyseisellä joukkueella. Liigalainoja on ollut aina, korostan aina! Ja tulee jatkossakin olemaan. On kumma että täällä argumentoidaan että farmiseurat raiskaavat koko lajin kehitystä. Mutta esimerkiksi Jyväskylässä pelaajat itse ylistävät järjestelyä. Kenen laji tämä oikein on? Katkeran Kouvolalaisen tai Mikkeliläisen kannattajan vai pelaajan? Voi olla että itsensä putkitöillä elättävä jääkiekkoilija Mestiksestä tyytyy että hän saa pelata hyvää hokia kotikaupunkinsa Mestisseurassa, mutta voi olla että ammattilaiseksi pyrkivä pelaaja kokee Mestiksen pakollisena pahana, kun ei ole saanut paikkaa pääsarjasta, joka muuten on SM-Liiga.

Miksi te täällä nillitätte? Kouvolalaisille on jo useamman vuoden tarjottu mahdollisuutta pelata tiensä liigaan, mutta olette ihan itse kompuroineet tienne siihen "farmiseuraan"! Siihen D-Teamiin joka nykyään on herjanimeltään "akat". Siihen samaiseen joukkueeseen joka on "epäjoukkue" ja raiskaa lajin!

Sport ja Jukurit saivat myös omat tilaisuutensa, mutta turpaan tuli! Sport sentään kaatui saappaat jalassa.

Ja vastatkaapa vielä rehellisesti: Jos KooKoo, Sport, Jukurit tai Jokipojat nousisi liigaan, tulisitteko vielä mussuttamaan tänne miten Mestistä ei arvosteta koska paha kiekkomafia niin tahtoo? No ette tulisi, vaan hehkuttaisitte omianne tuolla SM-Liigan keskustelujen puolella ja lainaisitte pelaajianne Mestisseuroille. (Farmaisitte vai miten se meni?)

Jos halutaan puhdas jääkiekkosarja otetaan sellainen sääntö että jokaisessa joukkueessa saa pelata vain omankylän pojat. Mutta pelaajia kiinnostaa raha, se ajaa seurauskollisuuden edelle. Ja silloin pitää olla ammattilaissarja jossa raha puhuu ja muut vikisee.

Perhana.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tätä keskustelua on sitten ilo seurata. Onkohan joku muukin huomannut yhteneväisyyttä suomalaisen jalkapallon ja mestiksen välillä? Ensimmäinen osalta on vahva uskomus siihen, että maajoukkueen pääseminen EM- ja/tai MM-turnaukseen ratkoo kaikki ongelmat ja jälkimmäisellä avoin Sm-liiga tekee saman?

Toinen kauhea asia vaikuttaisi olevan lainapelaajat, nuo pestatut paholaisen kätyrit viemään "omien junnujen" pelipaikat ja siten vähentämään Mestiksen arvostusta. Aihe "omat junnut" ja heidän peluutuksensa merkitys yleisömääriin on kokonaan oma keskustelu, mutta eiköhän jokainen Mestis-joukkue ihan mielellään näitä omia pelaajia käyttäisi jos sellaisia olisi saatavilla?!?

Kolmas asia on sitten tämä nousun mahdollisuuden tuoma "Sampo", joka tuottaa äärettömiä summia rahaa. Ymmärtääkseni Tammisen ajan Sport oli jatkuvissa taloudellisissa vaikeuksissa ja niitä velkoja maksellaan edelleen... Kultaisen avoimen liigan aikakaudella Joensuu meni nurin hissiliikkeen seurauksena, Kuopiossa mentiin nurin kahdesti ilman sitä hissiliikettä ja Lahdessa oltiin jatkuvissa vaikeuksissa. Seppo Arposen ajan Kärpät teki tappiota tasan yhdellä kaudella, sattui olemaan juuri liiganousua ennen (ja silloin kun J. Tamminen vaikutti Oulussa). Nyt ei puhuta siitä, että suljetun liigan aika tuhosi mahdollisuuden luoda uskottavuutta Mestikseen vaan siitä ettei Suomessa yksinkertaisesti ole edellytyksiä 20 ammattilaisseuralle jääkiekossa. Ruotsin tilanne on tässä suhteessa on vuosikymmeniä ollut Suomea edellä johtuen siitä yksinkertaisestä syystä että siellä on enemmän fyrkkaa tarjolla urheiluun laajemmalla maantietellisellä pohjalla.
 
Kyllähän jääkiekon SM-liiga on kuin suomalainen yhteiskunta pienoiskoossa. Järjestelmän rakenteilla pyritään turvaamaan "valittujen" oikeus mukavoitumiseen ja puuhasteluun sekä turvaamaan "valittujen" asema, vaikka työ tehtäisiinkin vuodesta toiseen päin helvettiä. Liigalisenssit ja hallivaatimukset kertovat oleellisen. Pelkkä urheilullinen panostaminen ei riitä, vaan pitää taikoa lisäksi 1,6 miljoonaa euroa ylimääräistä lisenssiin ja järjestää toistakymmentä miljoonaa euroa halliremonttiin.

Joka tapauksessa Mestis-seuroissakin tapahtuu liian paljon puuhastelua. Laserissa pelaajilla palkkoja saamatta, mutta silti herrat vetävät kauheita summia liiveihinsä. En kuitenkaan ole pettynyt, että yksi farmiseura luopui leikistä. Vielä kun päästäisiin LeKistä, Jypasta ja Peliitoista eroon ja saataisiin ne korvattua jollain tavoitteellisilla organisaatioilla, joilla on muukin olemisen merkitys kuin liigaseurojen pelaajien kehittäminen, niin olisin suomalaisen sarjakiekkoilun tilanteeseen paljon tyytyväisempi.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös