Mainos

Jatkoajan ravintolaopas

  • 558 026
  • 2 586

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Kävin syömässä Helsinkiinkin rantautuneessa Vapianossa. Konsepti on sellainen, että sisääntultaessa kassalta saadaan kortti, mihin ostokset kirjataan ja lähtiessä kortin saldo maksetaan kassalla. Nopeaa, ainakin ei-ruuhka-aikaan.

Sapuskana on pastaa ja pizzaa. Jos haluat pastaa, meet sitä valmistavalle tiskille ja kokki vääntää annoksesi siinä odottaessa. Jos haluat pizzaa niin meet sitä valmistavalle tiskille, teet tilauksen, saat piippausmasiinan, joka ulvoo pizzan ollessa valmis.

Vapiano lienee ensisijaisesti lounasmesta. Kävin illalla, joten en osaa arvioida kuinka kauan jonottamisessa menee tuolloin menee. Ilta-aikaan pastajonossa oli 4 ihmistä ennen meikäläistä ja kokonaisodotusaika siihen, että pasta-annos oli kourassa oli n. 15 minuuttia.

Pasta oli ihan hyvä. Odotusaika vrt. oikea ravintola on ihan kohtuullinen. Jonottaa joutuu toki ihan itse seisomalla, kun taas oikeassa ravintolassa se odotus tapahtuu kuitenkin siinä pöydässä kavereiden kanssa jutustellessa.

Pastat maksaa sen 8-11 euroa, pizzat muistaakseni yli kympin.

Suosittelisin tätä nopeaan ruokailuun esim. McDonalsin/Hesburgerin vaihtoehdoksi. Aikaa menee jonkin verran kauemmin, mutta ruuan hinta/laatutaso huomattavasti parempi.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Iken ravintola-arviot

Miinusmerkkisiä löytyisi toki paljon enemmän - kaikki joutavanpäiväiset huviretket, memphisit, rossot jne. Merkitsin miinuksella mielestäni aivan liikaa arvostetut ja kehutut ravintolat. Turun Dennis on maan paras pizzeria. Helsingin Dennis on kaukana sen osaamisen tasosta. Siksi sekin on miinuslistalla.

Vastaavasti plussia ansaitsevia ravintoloita on tietenkin paljon enemmän. Listassa ovat vain ne, joissa itse olen käynyt useammin kuin yhden kerran.

Älkääkä tulko ruikuttamaan, että listalla on "kalliita ravintoloita". Kyse on valinnoista. Minulle on juhlahetki käydä syömässä ja juomassa hyvin. Siksi mielelläni laitan 80-100 euroa hyvään ateriaan. Joku laittaa sen jääkiekkopelin pääsylippuun, konserttilippuun tai musikaalilippuun. Vastaavasti kymmenen euroa sijoitettuna huonoon ruokaan on minulle törkeän kallis hinta.

Ike


Tampere:
+++ Bertha
++ Näsinneula
+ Coussicca
- Salud

Helsinki
+++ Farang
++ Lehtovaara
++ Kosmos
+ Elite
- Pizzeria Dennis

Turku
+++ Rocca
+++ Herman (valitettavasti lopetti toimintansa, ikävöin)
++ Pizzeria Dennis
++ Smör

Oulu
+++ Puistola Dining
+ Crecian
+ Istanbul

Lahti
++ Roux
+ El Toro
+ Pulcinella
- Casseli
- Taivaanranta

Kuopio
- Musta lammas
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Turku
+++ Rocca
+++ Herman (valitettavasti lopetti toimintansa, ikävöin)
++ Pizzeria Dennis
++ Smör

Kokeile seuraavaksi kun Turussa käyt Brahen Kellaria tai hieman rennompaa ravintola Paninia.
 

lexicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, THFC
Helsinki
+++ Farang
++ Lehtovaara
++ Kosmos
+ Elite

Siinäpä lempiravintolani Helsingissä. Olen erinomaista ruokaa saanut muualtakin mutta näihin neljään tulee palattua jatkuvasti. Ei negatiivisia kokemuksia toistaiseksi, vaikka varsinkin Lehtovaaraa usein parjataan ja myönnettäköön, että palvelu siellä joskus on hieman hapanta. Tästäkin huolimatta ruoka on aina hyvää ja myös viinisuositukset ovat menneet melko nappiin.
 
Iken ravintola-arviot

Miinusmerkkisiä löytyisi toki paljon enemmän - kaikki joutavanpäiväiset huviretket, memphisit, rossot jne. Merkitsin miinuksella mielestäni aivan liikaa arvostetut ja kehutut ravintolat. Turun Dennis on maan paras pizzeria. Helsingin Dennis on kaukana sen osaamisen tasosta. Siksi sekin on miinuslistalla.

Lahti
++ Roux
+ El Toro
+ Pulcinella
- Casseli
- Taivaanranta

Pizzan suhteen suosittelen ravintola Popinoa Hämeenlinnassa. Hakkaa Turun Denniksen mennen tullen. Ei Denniskään toki huono ole. Selkeästi keskitason yläpuolella.

Mitä mieltä olet Lahdessa sijaitsevasta Mamma Mariasta?
Omasta mielestä yksi Lahden parhaista.
 

Isktr

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vanha italosuosikkini Ristorante La Perla on näemmä avannut uudestaan Tampereella. Täytyypä poiketa, toivottavasti laatu on säilynyt entisellään.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Onkos joku käynyt Mustion kartanon ravintolassa tai Fiskarsin Wärdhusenissa? 45 euroa näyttäisi olevan Raasepori-menu, joka vaikuttaisi ihan kivalta.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Lauantaiksi on pöytävaraus Tampereelta Stefan's Steakhousesta. Perjantaina voisi käväistä Plevnassa, tosin Plevna varmaan vain pikkupurtaa-listan ja oluen kera. Maha jo kurnii viikonloppua odotellessa.

Onko noissa paikoissa jotain, mitä kannattaisi varoa? En halua päättää annoksia etukäteen, mutta jos joku on selkeä pettymys koon tai muun puolesta, voisi suosiolla ottaa jotain parempaa..
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko noissa paikoissa jotain, mitä kannattaisi varoa?
Jos vedät Plevnassa Valkosipulifriikin päiväunen, kukaan ei tule vapaaehtoisesti lähellesi seuraavan kolmen vuorokauden aikana...
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Pizzan suhteen suosittelen ravintola Popinoa Hämeenlinnassa. Hakkaa Turun Denniksen mennen tullen. Ei Denniskään toki huono ole. Selkeästi keskitason yläpuolella.

Mitä mieltä olet Lahdessa sijaitsevasta Mamma Mariasta?
Omasta mielestä yksi Lahden parhaista.

Popinossakin olen käynyt. Ihan ok, mutta kaiholla muistelen 80-luvun Hälläpyörää. Ne olivat pizzoja ne.

Mamma Mariaa kohtaan fiilikset ovat ristiriitaiset. Se on hyvä paikka, jos ottaa pastaa. Pasta siellä osataan upeasti, pizzat ihan ok, mutta kaikki muu on vaatimatonta. Liha- ja kala-annokset, risotot ja salaatit ovat usein suorastaan kehnoja. Isona ynnänä on heidän itse tekemänsä jäätelöt. Arvio voisi olla +-.

Lahden kahdesta italialaisesta piskuinen Pulcinella vie joka tapauksessa voiton ihan selkeästi.
Kolmaskin italiano-mesta Lahdessa on. Little Italy on lounaspaikka ja sellaisenakin todella kehno.

Ike
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Turun Dennis on maan paras pizzeria. Helsingin Dennis on kaukana sen osaamisen tasosta.
Tästä on pakko olla todella vahvasti eri mieltä. Turun Dennis on ehdottomasti yliarvostetuin paikka Turussa. Pizzoissa on surkeat säilyketölkeistä revityt raaka-aineet ja halvat juustot, pastat ovat kermaista mössöä. Listan muista "antimista" ei viitsi edes puhua, alkusalaattina tarjottava hapan raaste on perseen näyttämistä italialaiselle ruokakulttuurille.

Turusta löytyy kyllä kaksi hyvääkin pizzeriaa, eli Trattoria Romana ja Sergio's, joissa listat sisältävät uskomattoman hyvät ja aidosti italialaiset pizzat, pastat ja muut ruoat.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Tästä on pakko olla todella vahvasti eri mieltä. Turun Dennis on ehdottomasti yliarvostetuin paikka Turussa. Pizzoissa on surkeat säilyketölkeistä revityt raaka-aineet ja halvat juustot, pastat ovat kermaista mössöä. Listan muista "antimista" ei viitsi edes puhua, alkusalaattina tarjottava hapan raaste on perseen näyttämistä italialaiselle ruokakulttuurille.

Turusta löytyy kyllä kaksi hyvääkin pizzeriaa, eli Trattoria Romana ja Sergio's, joissa listat sisältävät uskomattoman hyvät ja aidosti italialaiset pizzat, pastat ja muut ruoat.

Hyvä. Kiitos muistutuksesta.
Pizzoista oli puhe. Mitään muuta kun pizzaa en Dennisissä koskaan söisikään.

Sergio's on erinomainen mesta. Sen ihan unohdin. Tosin pizzaa en ole siellä koskaan syönyt.

Trattoria Romanassa olen käynyt kerran. Sielläkään en tainnut pizzaa ottaa. Muistaakseni jonkun hyvän fornon.

Ja vielä... aidosti italialainen ei välttämättä ole se juttu.
Aidosti italialainen menee usein vielä enemmän säilyketölkkilinjalle. Etenkin pizzan kohdalla.

Ike
 

Morgoth

Jäsen
Tästä on pakko olla todella vahvasti eri mieltä. Turun Dennis on ehdottomasti yliarvostetuin paikka Turussa.

Ainakaan se maine ei voi enää perustua ruokaan. Paikka oli ehkä aikanaan edistellyksellinen, mutta on jämähtänyt jonnekin 80-luvulla. Pizzojen "persoonallisuus" voisi olla hyvä asia, jos raaka-aineet olisivat kunnollisia eikä mitään säilykeroskaa. Nyt jää mielikuva että pizzan päälle on kasattua vain kaikki mahdolliset jämät jotka on sattunut löytymään jonkun opiskelijan ruokakaapeista.
 
Viimeksi muokattu:

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Aidosti italialainen menee usein vielä enemmän säilyketölkkilinjalle. Etenkin pizzan kohdalla.
No, ei ainakaan Italiassa tai Suomen kunnollisissa Italialaisissa rafloissa. Hyvät, laadukkaat ja tuoreet raaka-aineet tekevät hyvän pitsan. Muutama selkeä raaka-aine, eikä mitään seitsemän tölkkisäilykkeen oksennusta kolmen sentin paksuisena kerroksena. Ihmettelen kyllä, että missä ihmeen tapauksessa aidosti italialainen pizza on enemmän säilyketölkkikamaa?

Tosiaan kuten Morgothkin mainitsi, niin Denniksen maine on tosiaan 80-luvulta, jolloin kyseessä taisi olla ensimmäinen hiukkasen tyylikkäämpi pitsarafla Turussa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...Hyvät, laadukkaat ja tuoreet raaka-aineet tekevät hyvän pitsan.
Nimenomaan. Kun on käynyt Napolissa nauttimassa puu-uunissa paistetun Margherita pizzan niin tietää mistä hyvässä pizzassa on kyse: raaka-aineet ja valmistustapa.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Niin tuli siellä Tampereella muutama ravintola testattua ja ei ainakaan mikään itselle erityisesti jäänyt sellaisena "must go again"-kokemuksena mieleen.

Perjantai-iltana käytiin syömässä siellä American Dinerissa siinä Siperia(tms)-kauppakeskuksessa. Paikka oli aika kauppakeskusmainen, eli ei erityisen viihdyttävä. Palvelu oli omaan makuun hyvää ja erittäin ystävällistä. Ruoat ei ollu kovin erikoiset, toki jonkun Chicosin voittaa, mutta ei burgerit mitenkään erityisesti vakuuttaneet.

Lauantaina käytiin lounaalla New Yorkissa, söinpäs taas burgerin, joka oli aika S-ketjun tasoinen ja makuinen. Lauantai-iltana käytiin "The Grill" nimisessä ravintolassa syömässä. Söin naudan ulkofilettä ja ihan hyvät ruoat oli koko seurueen mielestä. Naiset tykkäsivät todella paljon bataattiranskalaisista. Itse otin Patatas Bravas, mikä oli suuri pettymys, kun onnettomien pakaste(?) lohkoperunoiden päälle oli lätkästy "sweet chili"-kastiketa. Failure.

Sunnuntaina käytiin vielä lounaalla Tammelan Pancho Villassa. Quesadillan söin, ei ollut hyvä.


Btw scholl, käy kokeilemassa Helsingissä Funky Burgerin hampurilainen. Itse yllätyin positiivisesti. Kyseessä siis uusi sporttibaari simonkadun ja annankadun kulmassa.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
ei ainakaan mikään itselle erityisesti jäänyt sellaisena "must go again"-kokemuksena mieleen.

American Diner, New York ja Pancho Villa.. Joo-o. Kävittekö te yhdessäkään oikeassa ravintolassa syömässä? Mäki kävin kerran Amarillossa syömässä Tampereella, ei tullu ihan "must go again"- fiilistä.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
American Diner, New York ja Pancho Villa.. Joo-o. Kävittekö te yhdessäkään oikeassa ravintolassa syömässä? Mäki kävin kerran Amarillossa syömässä Tampereella, ei tullu ihan "must go again"- fiilistä.
Olihan siinä The Grill. Jos olisit seurannut keskustelun alusta loppuun, tietäisit, että macnevis kyseli nimenomaan edullisempia ruokapaikkoja. Kiva kuitenkin, kun tulit pätemään.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Olihan siinä The Grill. Jos olisit seurannut keskustelun alusta loppuun, tietäisit, että macnevis kyseli nimenomaan edullisempia ruokapaikkoja. Kiva kuitenkin, kun tulit pätemään.

Niin meinaat ettei edullisesti voi saada hyvää ruokaa? Kuulostaa aika snobilta puheelta.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Helsinki Baker's

Kävimme 7 hengen porukalla eilen testaamassa Bakersin tarjontaa.

Osa porukasta oli saapunut jo aiemmin ja valitteli ensimmäisenä sitä, ettei tarjoilijat juurikaan kyselleet haluaako joku alkujuomia etc. Tarjoilija oli vain tullut pöydän viereen tuijottamaan ja asiakas oli joutunut kysymään että saisiko kenties jotain juotavaa muita odotellessa.

Skippasimme alkuruoat ja menimme suoraan asiaan. Tarjoilija jatkoi edelleen samalla linjalla, eikä tilaaminen tuntunut miellyttävältä. Suurin osa pöytäseurueesta oli ulkomaalaisia, jotka tilasivat poron paahtopaistia ja muut sitten entrecoteta tai sisäfilettä.

Ruokaa odotellessa tilasimme viiniä, josta tarjoilija kaatoi kaikille vasta pyydettäessä, ilman pyyntöä kaadettiin vain puolelle seurueesta. Vesikannua sai odotella lähes ruoan tarjoiluun asti, kun muualla vesi on jo yleensä heti pöydässä. Lisäksi veden tarjoilu oli taas itsepalvelua.

Alkujuomien tyhjät lasit ja leipälautaset saivat rauhassa täyttää pöytää koko ruokailun ajan. Onneksi emme tilanneet alkuruokia, sillä muuten pöytään ei olisi enää mahtunut syömään.

Ruoan saapuessa kaikki annokset olivat vain lämpimiä. Lihat sinänsä olivat hyvän makuisia, mutta lisukkeiden laatu oli mielestämme hintaan nähden heikko. Näillä hinnoilla odottaisi myös, että lautasten reunat etc. olisivat siistittyjä, mutta Bakersissa se ei kuulunut palveluun.

Jälkiruokien tilaus meni taas samalla tyylillä ja pyynnöstä jopa tyhjät lasit ja leipälautasetkin löysivät tiensä ulos pöydästä. Jälkiruoat olivat ihan ok, mutta taaskaan hinta ja laatu eivät oikein kohdanneet.

Laskua tarjoilija vatvoi lähes 15 minuuttia ja tuli vieläkysymään eräältä ruokailijalta mitä hän oli syönyt ja juonut...

Kaikkiaan meille sattunut tarjoilija vaikutti huonoon kokemukseen eniten. Ruoka oli laatuunsa nähden ylihintaista(n. 30€/annos) ja tuntui, että asettelu oli kuin kalliimmasta ravintolasta. Kannattaisi ehkä kokeilla hieman maanläheisempää lähestymistapaa.

Tämä palaute lähtee myös itse ravintolaan.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Tulipa testattua viimeinkin Chez Dominique ja kuuden ruokalajin yllätysmenu. Puhdasta voittoa alusta loppuun asti, keittiön tervehdyksiä taisi tulla jopa viisi kappaletta, palvelu täysi kymppi ja viinitkin olivat täydellisen yhteensopivia. Ei oikeastaan mitään valitettavaa, todellakin suositeltava kokemus kaikille, jotka yhtään jaksavat fiilistellä hifimpää ruokaa. Oikeastaan ainoa harmillinen juttu oli menulla ollut foie gras, joka mulla menee hiukkasen turhan epäeettisen safkan puolelle. Vaikka maku olikin herkullinen, niin jotenkin tuosta ei osannut nauttia ihan täysillä.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Oikeastaan ainoa harmillinen juttu oli menulla ollut foie gras, joka mulla menee hiukkasen turhan epäeettisen safkan puolelle. Vaikka maku olikin herkullinen, niin jotenkin tuosta ei osannut nauttia ihan täysillä.

Hans käyttää kotimaista, Hauhalan hanhifarmin eettisesti tuotettua hanhenmaksaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös