Norjan verilöyly 22.7.2011

  • 243 165
  • 1 070

Mr. Walker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Asianajaja Geir Lippestadin haastattelussa ilmenee mm., että ABB uskoo yhteiskunnan 60 vuoden päästä ymmärtäneen mitä hän teki
Tuonpa nyt tämänkin esille, kun se ajatuksena pyörinyt päässäni lauantaista lähtien:
Terminator-elokuvassa Arnold Schwarzeneggerin näköinen robotti lähetetään maapallolle tappamaan, vielä syntymättömän, John Connor-nimisen henkilön äiti. John Connorista kun on tuleva tulevaisuudessa johtava taistelija robottien vastaisessa taistelussa.
Kakkososassa John Connor on jo syntynyt ja edellisen terminaattorin epäonnistunutta missiota lähetetään korjaamaan toinen tuhoajarobotti. Tälläkin perimmäisenä tarkoituksena eliminoida oman lajinsa tulevaisuuden uhkatekijä - John Connor.

No joo. Tämä oli vain elokuvaa, mutta mielestäni sillä voi olla yhtymäkohtia tämän tappajan tekosiin. Hän hyökkäsi mahdollisesti tulevia Norjan poliittisia johtohenkilöitä vastaan. Nämä kun edustivat hänelle uhkakuvan omaa maailmankuvaansa vastaan. Hän eliminoi uhkakuvat jo etukäteen ennen kuin nämä ehtivät päästä valtaan.
Tämä ajattelumallikin osaltaan puoltaa sitä, että hän ei tunne katumusta teoistaan. Lisää tietoa saadaan tänään kello 14 alkavasta oikeudenkäynnistä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Et sitten malttanut olla käyttämättä viha-sanaa? Maahanmuuttopolitiikan kritiikki voidaan kai niputtaa Hommaan(?) ja koska sielläkin suht aktiivisesti hengailet (ellei joku esiinny sinuna siellä), niin tiedät vallan hyvin millaista porukkaa siellä on ja vielä paremmin, että siellä ei lietsota vihaa, ei sitten yhtään. Homma on syntynyt nimenomaan rauhanomaiseksi vaihtoehdoksi keskustella ja levittää vääristelemätöntä tietoa ensisijaisesti tietynlaiseen maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista.

Niin, mielestäni olen melko objektiivisesti kuvannut tätä ajattelua, sekä todennut, ettei Breivikin iskun kautta voi syyllistää suurta valta-osaa Hommankaan kirjoittajista, ja että tälläinen teko voi syntyä melkein mistä ideologiasta tahansa. Mutta tämän lisäksi olen sanonut, että maahanmuuttokriittisten maailmankuvassa on myös piirteitä, jotka ovat aika lailla soveliaita suistamaan nämä epätasapainoiset poikkeusyksilöt pois reaalimaailmasta. Näitä ovat tietyt apokalyptiset sävyt, "länsi uppoaa", islamisaatio etenee vastustamattomasti rikollisen valtaeliittien myötävaikutuksella, käydään "sotaa", esitetään järkyttävän harhaanjohtavia trendi-laskelmia väkiluvun kehityksestä (näitä myös Breivikin manifestissa) jne. jne. Tämä on huolestuttavaa retoriikkaa ja ajattelua, ja vähintään osin irrallaan rationaalisesta, empiirisestä ajattelusta.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Minulle käsittämättömintä tappajassa on se, että sillä oli asiat aika hyvin, eikä ollut kai edes kokenut mitään peruuttamatonta kohtausta mamujen kanssa (kuolemaa). Olisi ollut edes ruma, jotenkin kiusattu, sosiaalisilta kyvyiltään ja kontakteiltaan vajaa tai edes taloudellisesti syrjässä, mutta ei. Tuosta vaan niks naks ja elämä vaihtoon. Naisten torjumisesta johdin sellaisen ajatuksen, että mitä jos tuo onkin kaappihomo ja sen kieltämisen ja tukahduttamisen myötä joutunut kanavoimaan loputonta turhautunutta energiaa muualle? Tuohon tietty sekoitettuna poliittinen aktiivisuus jne.

Turhaa tämä väkisin rationalisointi on, mutta kun ei millään haluaisi uskoa, että "tuosta vaan".
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
. Mutta tämän lisäksi olen sanonut, että maahanmuuttokriittisten maailmankuvassa on myös piirteitä, jotka ovat aika lailla soveliaita suistamaan nämä epätasapainoiset poikkeusyksilöt pois reaalimaailmasta. Näitä ovat tietyt apokalyptiset sävyt, "länsi uppoaa", islamisaatio etenee vastustamattomasti rikollisen valtaeliittien myötävaikutuksella, käydään "sotaa", esitetään järkyttävän harhaanjohtavia trendi-laskelmia väkiluvun kehityksestä (näitä myös Breivikin manifestissa) jne. jne. Tämä on huolestuttavaa retoriikkaa ja ajattelua, ja vähintään osin irrallaan rationaalisesta, empiirisestä ajattelusta.

Toisaalta ihan vastaavanlaisia piirteitä löytyy oikeastaan minkä tahansa ideologian ääripäästä, ehkä ei ääribuddhistien osalta, mutta muuten. Ääriuskovaisten teot ovat tiedossa kautta linjan, vasemmisto myös nyt nähtäväksi sitten jääkin oliko tämäkin kaveri siis lähtökohtaisesti ääriuskovainen vaiko vain äärimaahanmuuttokriitikko, koska sikäli usko tuo sen absoluuttisen moraalin turvaksi omia tekoja vastaan, maahanmuuttokriitikkous ei oikein tuo oikeutusta, ainakaan kantaväestön surmaamiseen.

Jollainhan teot pitää oikeuttaa itselleen ja ylittää ne normaalit moraalikoodit. vaikka vasemmistonuorten surmaamisen voisikin nähdä tekona joka kantaisi hedelmää tulevaisuudessa on ajattelu hieman lyhytjänteistä, Lopullinen Ratkaisu pitää toteuttaa täydellisesti koska muuten vaikutus voi olla päinvastainen, nythän lähinnä juuri vasemmistolainen maailmoja sylelevä ajatusmaailma saa tästä lisäpotkua ja maahanmuuttokriittinen ajattelu saa lisästigman kuluneitten natsikorttien ohelle. Eli en kyllä ihan itse näe mitä hyötyä ~100 vasemmistolaisen tappaminen tekisi tällaisessa ideologiassa missä tarkoituksena on jotenkin estää islamisoitumista yms. Sitten jos sitä jotenkin pyyhkäisisi kokonaisen nuoren vasemmistolaissukupolven pois kartalta, voisi sillä nähdä olevan jotain vaikutustakin.
Jos isku olisi kohdistunut maahanmuuttajiin, voisi sillä edes tulkita olevan jonkinlaisen hyötytekijän ideologian kannalta.

Mutta nähtäväksi jää mitä taustalta lopulta oikeasti paljastuu ja tietyllä lailla masentuneena voi todeta että teosta kyllä lienee enemmän haittaa kuin hyötyä maahanmuuttokritiikille.

Sinänsä ensimmäinen asia mikä tuli mieleen sen jälkeen kun selvisi ettei kyse ollut islamistiterroristien teosta oli se että eikös Vikernes jo ole päässyt vapaalle...Ainakin vähän vastaavanlaisia suunnitelmia hänelläkin oli silloin ammoisina aikoina, sikäli siis suorastaan koomista miten tavallaan hardcore Black Metal-mies voisi keskustella äärikristityn kanssa yhteisistä mielenkiinnon kohteista :)
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tuohon varjon pohdiskeluun liittyen, muistaakseni luin jostain, ettei kaveri pidä itseään erityisen hartaana kristittynä, vaan haki kristillisyydestä lähinnä Eurooppaa yhdistävää tekijää taistelussa islamia vastaan. Äärikristillisillä palstoilla hän on kai keskustellut, mutta sekään ei välttämättä kerro omasta vakaumuksesta vielä mitään, vaan lähinnä sieltä on löytynyt varmasti samanmielisiä jamppoja, mitä tulee islamin vastustamiseen. Keinot nyt toivottavasti eriävät... Mulle tulee mieleeni tästä jonkin sortin hitleriläinen suhtautuminen kristinuskoon, eli lähinnä jonkinlainen kaapu ja verkostoitumisen väline oman agendan ajamiseen. Ja onko motiivina sitten lännen nostaminen taisteluun vai vain tappamisen halu ja sen perusteleminen jollain pseudoilulla, mistä näitä tietää.

Teon taustoista vielä sen verran, että jotenkin musta on alkanut tästä koko touhusta kuvastua vahvasti skitson persoonan puuhastelut. Kaveri on valmistellut tekosiaan melkein kymmenen vuotta, joten kyllä siinä ajassa pystyvä jamppa saa hyvät pohjat luotua tekoaan varten. Hiukan värikynää ja mielikuvituskavereita kehiin, ja meillä onkin sitten jo Euroopan laajuinen verkosto anti-islamisteja täpöt niskassa ja rynkky tanassa odottamassa oikeaa hetkeä. Kopioijia voi aina ilmestyä, mutta onko sittenkään mitään vaille kymmenen hengen temppeliritareita... Olisi ainakin helpottavaa ajatella, että kyseessä oli vain yksittäinen sekopää.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Poliisijohtajan mukaan äärioikeiston seurantaa tehostetaan, mutta äärikristillisyydestä ei juurikaan ole puhuttu vaikka se tuntuu olevan voimallisesti tekijää määrittävä asia.
Mutta kun sisäministerikin on oman sorttisensa fundamentalistikristitty, niin taidetaan tämä äärikristillisyys vaieta, vaikka jopa tälläkin palstalla esiintyy väkivallan hyväksyvää äärikristillisyyttä.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Poliisijohtajan mukaan äärioikeiston seurantaa tehostetaan, mutta äärikristillisyydestä ei juurikaan ole puhuttu vaikka se tuntuu olevan voimallisesti tekijää määrittävä asia.

Juuri näin tulee tapahtumaan kuten huomaat jo sampion tekstistä. No true scotsman -ilmiö on täydessä käytössä. Ministeri Räsänen sanoi jo ensi metreillä tv-uutisissa ettei kyse ole kristinuskosta. Melkoista valkopesua.
 

Fordél

Jäsen
Poliisijohtajan mukaan äärioikeiston seurantaa tehostetaan, mutta äärikristillisyydestä ei juurikaan ole puhuttu vaikka se tuntuu olevan voimallisesti tekijää määrittävä asia.
Mutta kun sisäministerikin on oman sorttisensa fundamentalistikristitty, niin taidetaan tämä äärikristillisyys vaieta, vaikka jopa tälläkin palstalla esiintyy väkivallan hyväksyvää äärikristillisyyttä.

Kuten sampio tuossa ansiokkaasti totesi niin oliko kyseessä kuitenkaan äärikristitty vai hakiko hän vain äärikristittyjen keskuudesta tukea ajatuksilleen islamin vastustamisesta? Ainakin oman käsitykseni mukaan äärikristittyjen puolelta vastustamiseen ei kuulu ihmisten teurastus.

Missä muuten ovat ne äärikristittyjen viestit, joissa väkivalta hyväksytään?
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Itsekin olen saanut tuon tuntuman, että tekijä haki kristinuskosta lähinnä vastavoimaa tuolle Islamille. Mutuna heittäisin, että kaveria ei henkilökohtaisesti Raamattu tai uskominen sinänsä niinkään kiinnosta, vaan pyrkii hyödyntämään kristinuskoa asiaa ajaessaan, koska se sopii hänen ideologiaansa. Manifestia en ole lukenut, mutta ainakaan silmiini ei ole osunut uutista että hän olisi erityisemmin raamatusta ammentanut oppejaan tai käynyt kirkossa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Juuri näin tulee tapahtumaan kuten huomaat jo sampion tekstistä. No true scotsman -ilmiö on täydessä käytössä. Ministeri Räsänen sanoi jo ensi metreillä tv-uutisissa ettei kyse ole kristinuskosta. Melkoista valkopesua.
Joo, meinasin tuohon msg:n viestiin juuri kommentoida, että juuri noin täytyy toimia jo ihan vaikkapa näiden hyväksikäyttötapausten vuoksi, mutta vielä enemmän potentiaalisten sekopäiden kartoittamisen vuoksi. Huvittavaa mustavalkoisuutta vetää heti tuollaiset johtopäätökset kehiin. Räsäsen lausunnosta en mitään tiedä, mutta ei nyt tarvitse olla kummoinen teologi tajutakseen ettei kristinusko salli ABB:n kaltaista ideologiaa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Missä muuten ovat ne äärikristittyjen viestit, joissa väkivalta hyväksytään?

Noh ekana tulee mieleen Mixun ilkamointi Venäjän Pride-kulkueen taannoin kokemasta väkivallasta. Tiedä sitten onko kyseessä äärikristitty sanan varsinaisessa merkityksessä. Ainakin kristitty, jolla on suht ääri mielipiteet. :)
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Ai ei vai? Äärikristityt ovat tehneet pommi-iskuja aborttiklinikoita vastaan Yhdysvalloissa. Äärikristityt ovat myös murhaneet lääkäreitä, jotka ovat tehneet abortteja...

Ainakin oman käsitykseni mukaan äärikristittyjen puolelta vastustamiseen ei kuulu ihmisten teurastus.
Missä muuten ovat ne äärikristittyjen viestit, joissa väkivalta hyväksytään?

Ehkä kannattaa käydä lukemassa abortinvastustajien sivuja vaikka Yhdysvalloissa...
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Vaikka Breivik väittäisi edustavansa mitä tahoa hyvänsä, niin ei se tarkoita sitä, että hänen tekonsa millään tapaa hyväksyttäisiin esim. äärikristillisten puolelta Norjassa. Ei urheiluseurakaan voi tehdä paljon muuta kuin jakaa porttikieltoja henkilöille peleihin, jos kannattajaryhmään tulee ei-toivottuja henkilöitä. Luulisi, että se riittää ihan hyvin, jos kysyttäessä sanoutuu irti Breivikin teoista. Hiljaisuus ei nyt ole myöntämisen merkki, vaan sen, että ei välttämättä halua kommentoida koko asiaa, koska ne eivät oikeasti ole muuta kuin yhden Breivikin tekoja, kunnes toisin todistetaan.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Suomalainen ylilääkäri Hannu Lauerma psykiatrisesta vankimielisairaalasta arvelee, että Breivik on todennäköisesti psykopaatti, mutta ei mielisairas. Aiheesta Aamulehdessä:

Aamulehti

Norjan Poliisi puolestaan arvelee, että uhreja saattaisi sittenkin olla vähemmän kuin tähän asti on luultu.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Kuten sampio tuossa ansiokkaasti totesi niin oliko kyseessä kuitenkaan äärikristitty vai hakiko hän vain äärikristittyjen keskuudesta tukea ajatuksilleen islamin vastustamisesta? Ainakin oman käsitykseni mukaan äärikristittyjen puolelta vastustamiseen ei kuulu ihmisten teurastus.

Miksi monessa muussa tapauksessa kysellään maltillisten vastuun perään, mutta kristinuskosta puhuttaessa sitä ei saa mainita? Nyt yritetään vetää Halla-ahoa mukaan tähänkin tekoon, mutta äärikristillisyyttä ei saisi mainita. Aika paljon tunnutaan keskustelupalstoilla syyllistettävän kollektiivisesti joitain ryhmiä yksilöiden teoista, mutta ilmeisesti kristinusko on joku pyhä lehmä, jota ei saa tähän samaan niputtaa.

>
Missä muuten ovat ne äärikristittyjen viestit, joissa väkivalta hyväksytään?

Tässä muutama:

Jos vaihtoehtoina on 4 kuukauden ehdollinen tai kunniamerkki tuosta homo-kulkue jutusta niin kkääntyisin itse kunniamerkin puolelle.

Ottaa päähän että kristititty Vladko Mladic saa yksin otta kontilleen koko Jugoslavian kriisin. Muslimit pääsee kuin koira veräjästä. Ahtisaari ja kumppanit ovat muslimien puolella ja nyt on tullut näyttöön että koko muslimialue vanhassa Jugoslaavian alueella on paikallisen mafian hallussa mutta ei se haitta muuta maailmaan kunhan sebit laitetaan koville. Kaikki sympatitat vanhan Jugoslavian alueen serbeille. He ovat alueen ainoa väestö joilta voi jotain odottaa. Kaikki muu kuuluu osastoon mustalaiset, muslimit, homot yms roska sakki.

Kaikki mahdolliset jutut joilla voidaan vähentää erilaisia pervessejä ilmiöitä kuten homoseksuaalisuus ovat tervetulleita ja otan ne ilolla vastaan.

Ja laitetaan vielä mukaan erään adventistiksi tunnustautuneen nimimerkin viesti päivä jälkeen USA:n terrori-iskujen:

Jatkoajan keskustelupalsta - Yksittäisen viestin lukeminen -
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Toisaalta ihan vastaavanlaisia piirteitä löytyy oikeastaan minkä tahansa ideologian ääripäästä, ehkä ei ääribuddhistien osalta, mutta muuten. Ääriuskovaisten teot ovat tiedossa kautta linjan, vasemmisto myös nyt nähtäväksi sitten jääkin oliko tämäkin kaveri siis lähtökohtaisesti ääriuskovainen vaiko vain äärimaahanmuuttokriitikko, koska sikäli usko tuo sen absoluuttisen moraalin turvaksi omia tekoja vastaan, maahanmuuttokriitikkous ei oikein tuo oikeutusta, ainakaan kantaväestön surmaamiseen.

Ei tietenkään, lähes jokainen ideologia voi toimia perustana tuollaiselle psykopatialle ja vainoharhalle. Mutta melko harvat nykyideologiat näkevät, että kulttuurimme ja yhteiskuntamme ovat välittömän eksistentiaalisen uhan kohteena, ja että 1-2 sukupolven sisällä voimme menettää yhteiskuntamme hallinnan Euroopassa. Toki tälläisiä muitakin on, mutta väittäisin että suurimmat ja aktiivisimmat massat tällä hetkellä ovat maahanmuuttokriitikkojen ryhmissä. Siellä on varmasti joukossa myös harhaisia yksilöitä, vaikka suuri valtaenemmistö ei missään tapauksessa hyväksykään laittomia toimintatapoja.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huvittavaa mustavalkoisuutta vetää heti tuollaiset johtopäätökset kehiin. Räsäsen lausunnosta en mitään tiedä, mutta ei nyt tarvitse olla kummoinen teologi tajutakseen ettei kristinusko salli ABB:n kaltaista ideologiaa.

Hmmm..lienet ehkä joskus aiemmin havainnut että minulla on uskontoihottuma, minkä vuoksi tietyt ällöttävyydet aiheuttavat välittömästi kutinareaktion. Kun kristittyjen pikkupikkupiireistä ja niiden välisistä rajoista ei ota pirukaan (!) selvää, niin olisiko oikea nimitys sitten siionistis-kristillinen ideologia? Mitä lie lahkoja sitten tuon takaa löytyykään. Sellaiseksi tämä ampuja nyt on omin sanoin ainakin julistautunut.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Poliisijohtajan mukaan äärioikeiston seurantaa tehostetaan, mutta äärikristillisyydestä ei juurikaan ole puhuttu vaikka se tuntuu olevan voimallisesti tekijää määrittävä asia.
Mutta kun sisäministerikin on oman sorttisensa fundamentalistikristitty, niin taidetaan tämä äärikristillisyys vaieta, vaikka jopa tälläkin palstalla esiintyy väkivallan hyväksyvää äärikristillisyyttä.
Hartaan linjan kristittyjen taholta tulevasta väkivallanuhasta ei taida olla Suomessa viitteitä. Meillä ei oikein ole muodostunut esimerkiksi vigilanttis-väkivaltaisia ilmenemismuotoja kristilliselle kansalaisaktiivisuudelle jonkin merentakaisen KK-klaanin tapaan.

Jos muitakin Breivikin edustamia viiteryhmiä mietiskellään oikein rikkiviisaan teoreettisesti, niin puutarhureilla ja viljelijöillä olisi eväät kasata kunnon raaka-ainearsenaalit räjähteisiin jo ammatin puolesta. Ainakin osalla heistä saattaa olla jonkinlainen protestimotiivin tapaista EU:a ja valtiovaltaa vastaan. Moni on investoinut rajusti esim. sikalaan, mutta kannattavuuslaskelmat kusevat pahasti possunlihan huonon hintakehityksen takia, varsinkin kun polttoaineiden, lannoitteiden ja rehujen hinnat ovat samaan aikaan reilusti nousseet. Ynnä muuta vastaavaa. Siitä vaan manifesti kouraan ja suunnittelemaan traktorimarssia stadiin. Toisaalta suomalaisten maanviljelijöiden tapa reagoida ikäviin asioihin on ollut viimeisten parin vuosikymmenen aikana aika maltillinen, jos tätä vertaa vaikkapa ranskalaisten kollegojen toimintaan. Eiköhän Supolla ole tiedossa riskialttiimpiakin tahoja, joilta voi odottaa jonkinlaisia turvallisuusuhkia.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Norjan poliisi korjaa tänään kuolleiden määrän. Todennäköisesti luku pienenee, kertoo Sky News. Breivikiä kuullaan tänään oikeudessa turvallisuus-syistä suljettujen ovien takana.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Oikeudenkäynti on päätetty pitää täysin suljetuin ovin. Mielestäni aivan erinomainen päätös. Vaikka olisi ollut tavallaan ihan mielenkiintoista kuulla mitä sekopää sanoo, on tämä yhteiskuntarauhan kannalta moninkertaisesti parempi vaihtoehto.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suomalainen ylilääkäri Hannu Lauerma psykiatrisesta vankimielisairaalasta arvelee, että Breivik on todennäköisesti psykopaatti, mutta ei mielisairas.

Juuri näin. Alkaa varmaan mennä Aatoksellekin perille.
Psykopaatti ei ole sairas hullu, narsisti ei ole sairas hullu jne. Persoonallisuushäiriö rinnastuu lähinnä voimakkaaseen (esim. poliittiseen) maailmankuvaan jonka läpi katsottuna kaikki näyttää tietynväriseltä. Se ei lähde inttämisellä, toivomisella, terapialla tai pillereillä. Voimallisella aivopesulla se voi lähteä joksikin aikaa - jos kaveri pysyy tolkuissaan ylipäätään. Persoonallisuushäiriössä olennaista on arvomaailman ja moraalin totaalinen painottuneisuus.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hmmm..lienet ehkä joskus aiemmin havainnut että minulla on uskontoihottuma, minkä vuoksi tietyt ällöttävyydet aiheuttavat välittömästi kutinareaktion. Kun kristittyjen pikkupikkupiireistä ja niiden välisistä rajoista ei ota pirukaan (!) selvää, niin olisiko oikea nimitys sitten siionistis-kristillinen ideologia? Mitä lie lahkoja sitten tuon takaa löytyykään. Sellaiseksi tämä ampuja nyt on omin sanoin ainakin julistautunut.
Juu, olen havainnut, ja jutustelet toisinaan ihan asiaakin, sitä en kiistä, mutta mua nyt tökkii asianosaisena tuo voimakkaan mustavalkoinen suhtautumisesi. Sinä lienet huomannut sen myös aiemmin. Pointtini nyt kuitenkin alun perin oli se, että käsittääkseni hänet on leimattu äärikristilliseksi hahmoksi, vaikka kaverin omien sanomisien/kirjoitusten mukaan hän ei olisi mikään harras kristitty, vaan lähinnä hän on hakenut jotain Eurooppaa yhdistävää tekijää, jolla yhdistää rintamat. Voi olla, että muistan tai olen käsittänyt jotain väärinkin, kun en hänen manifestiaan ole lukenut kuin sisällyksen verran.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
kaverin omien sanomisien/kirjoitusten mukaan hän ei olisi mikään harras kristitty, vaan lähinnä hän on hakenut jotain Eurooppaa yhdistävää tekijää, jolla yhdistää rintamat. Voi olla, että muistan tai olen käsittänyt jotain väärinkin, kun en hänen manifestiaan ole lukenut kuin sisällyksen verran.

"My parents, being rather secular wanted to give me the choice in regards to religion.At the age of 15 I chose to be baptised and confirmed in the Norwegian State Church. I consider myself to be 100% Christian."

En tiedä onko ottanut lukua Hartausmittarilla mutta tuohon luotan ja jossain toisaalla teksteissä oli "ääriksi" luettavaa uskollisuutta Israelille, mikä sitten laskee pois kaikki kansallissosialistiset houkutukset.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Nyt ei ole manifestia käsillä, mutta kyllä minä sain sitä selatessa sen käsityksen, että oli valinnut kristinuskon jonkun ajatusketjun perusteella, vaikka ei varsinaisesti usko. Jäi hyvin mieleen, koska tunnistin siitä itseni, eli kirkkoon kuuluvan ateistin. (Supo: Jätän oven raolleen, niin ei tarvitse rikkoa lukkoja)
 

Fordél

Jäsen
Ai ei vai? Äärikristityt ovat tehneet pommi-iskuja aborttiklinikoita vastaan Yhdysvalloissa. Äärikristityt ovat myös murhaneet lääkäreitä, jotka ovat tehneet abortteja...

Ehkä kannattaa käydä lukemassa abortinvastustajien sivuja vaikka Yhdysvalloissa...

Noilla sivuillako julistetaan, että asia ratkeaa joukkomurhalla?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös