NBA 2010-2011

  • 54 668
  • 311

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Ethan sa nyt vaan ota naita vahan turhan henk koht?
Ei kyllä mä vaan yritin olla hauska.

Joo, hyvä peli oli, kuten viimeisimmät matsit ovat olleet. Hienosti hyökkäävät ja puolustavat joukkueena, LeBron on ollut tasaisen hyvä, Bosh viime matseissa kova ja DWadekin voinee keskittyä 100% matseihin, kun vuosia kalvanut huoltajuuskiistakin viimein ratkesi hänen edukseen.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Aika mielenkiintoista, etta noi huipputiimit kaatuu (Heat, Magic & Mavs), mutta heikompia vastaan on vaikeuksia... Lupaa toisaalta hyvaa pleijareihin! Tanaanhan oli tosiaan toi Mavs peli ja se saattoi olla esinaytos pleijareista. Who knows?! Siella LA oli taas oma itsensa ja Roy naytti, etta ei noi kaksi polvileikkausta valttamatta ihan hirveesti oo sita hidastanut. Toisella puoliajalla 17 pinnaa ja periaatteessa se sen tuttu GW. Wallace oli ekaa kertaa aloituksessa, johtuen lahinna peluutuksesta. Haluttiin LA sentteriksi, joten Camby penkille ja Wallace PF:ksi. Tahan matsiin myos upeasti vaan 7 menetysta ja voitto, vaikka Mavs heitti 60%.

Seuraavaksi Cavs, 76ers ja Wizards. Kaikki himassa.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
No niin, pikku hiljaiselon jalkeen katsellaanpa hieman tuonne play-offsien suuntaan, kun tassa on enaa noin 10 pelia jaljella...

Ita:
Idassa nayttaisi pleijarit olevan aloittamista vaille valmiita. Indianalla on kolmen matsin kaula yhdeksantena olevaan Milwaukeen, enka usko heidan sita enaa menettavan, vaikka en olekaan joukkueiden viimeisia matseja juurikaan vertaillut. Tassa siis Ita juuri nyt:

1) Chicago
2) Boston
3) Miami
4) Orlando
------------
5) Atlanta
6) Philly
7) New York
8) Indiana

Kolmen ensimmaisen kohdalla liikkumista saattaa ja tuleekin viela tapahtumaan, mutta muuten toi on aika hyvin jo "lukossa". Hawks - Magic on siis jo lahes varmasti yksi pari. New Yorkille tulee noutaja, kavi viimeisissa matseissa miten tahansa. Se on ihan sama kuka noista top-3 tiimeista tulee vastaan, se on hei hei heti siita sitten. Melon sulautuminen joukkueeseen on ollut vaikeaa eika Viinurin lahtolaskentakaan ole helpottanut tilannetta. Lisaksi tama vanha tuttu, puolustuksen lahes taydellinen puuttuminen, ei tee hyvaa pleijareissa kun vastassa on mika vaan noista kolmesta top-tiimista.
Idassa on muutenkin vahan se tilanne, etta noi joukkueet sijoilla 5-8 on niin paljon sijoja 1-4 jaljessa, etta eikohan siella odotella enimmakseen semeja... Siella on sitten hyvaa vaantoa tiedossa! Boston - Heat olisi kylla namu.

Lansi:
Niin kun jo monta vuotta tassa lahihistoriassa, Lannessa on enemman mielenkiintoa ja tasoa, varsinkin pleijarien ensimmaisella kierroksella. Siella voidaan odottaa jopa pienien yllatystenkin tapahtuvan. Tassa Lansi juuri nyt:

1) San Antonio
2) Lakers
3) Dallas
4) Thunder
-------------
5) Denver
6) Blazers
7) Hornets
8) Grizzlies

Sijoilla 1-4 ei tulle tapahtumaan juuri mitaan, sen verran hyvin Lakers pelaa juuri nyt. Mavs pysyy kolmantena. Sijat 5-8 ovat sen sijaan mielenkiintoiset. Grizzlies pelaa hyvaa korista ilman Gay:takin, joten en usko heidan tipahtavan pleijareista. Noh, samapa tuo Grizzlies tai Rockets, ei niista kumpikaan pysty San Antoniota yllattamaan seitseman ottelun sarjassa.
Denver puolestaan oli koko treidi-deadlinen suurin voittaja ja on pelannut todella hyvin nyt kevaalla. Joukkue ei kun parantunut Melon lahdon myota. En usko meidan tavoittavan Denveria, joten Nuggets - Thunder taisto tulee olemaan huikea. Yllatyskin on ilmassa...?
Jos lahdetaan siita, etta Grizzlies pitaa paikkansa pleijareissa, niin noilla sijoilla 6-8 on pienta taktikoinnin mahistakin. Kuka nyt Lakersit haluis vastaan ekalla kierroksella? Varmasti jokainen noista tiimeista nakisi mieluummin seka Spursit etta Mavsit vastassa kun Lakersit. Uskon meinaan, etta Lakerseita ei voi voittaa neljaa kertaa ekalla eika tokalla kierroksella.
Meille kavis parhaiten Mavs. Traditionaalisesti Mavs ei ole mikaan huippu-pleijarijengi ja jos Dirk pystytaan pitamaan edes jollain tavalla aisoissa (ainakin pelien lopussa), niin yllatys on valmis. Minusta meilla on siis ihan hyvat saumat semeihin, jos vastaan tulee ensiksi Mavs. Spurskin on ihan voitettavissa, mutta se vaatii kovaa venymista. Spurs on levee joukkue, jolla on hirveesti pleijarikokemusta. Mutta on heilla heikkouksiakin. Heilta jos kenelta on nakynyt myos todella huonoja peleja valilla... Mun mielesta meilla on nyt hyva jengi pleijareihin. Penkilta tulee 3-4 ihan asiallista pelaajaa ja aloitusviisikko on nyt hyva, kun Wallace on saatu istutettua siihen. Han on loistanut viime peleissa.

Meidan pleijarit tosin alkaa jo huomenna. Tassa on nyt seuraavaksi vastassa Spurs (k), Thunder (v), Spurs (v), Hornets (v), Thunder (k) ja Dallas (k) ennen kun pari pelia on -.500 joukkeita vastaan. Ruusuna on viela kauden kolmanneksi viimeinen matsi Lakerseita vastaan himassa. Sitten on viela Grizzlies himassa (taktikointia ilmassa??!) ja GSW vieraissa, joka on meille ollut se ihmeellisen paha paikka viime vuosina. Meidan sijoitus huhtikuun 13. paivan iltana vois siis olla mika vaan 5-8 valissa. Ja kuka tietaa, ehka jopa 9! Sen verran kova tuo loppuohjelma on... Naa 11 viimeista pelia voi menna ihan yhta hyvin 2-9, kun 9-2. Ja kaikkee silta valilta.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Meidan sijoitus huhtikuun 13. paivan iltana vois siis olla mika vaan 5-8 valissa. Ja kuka tietaa, ehka jopa 9! Sen verran kova tuo loppuohjelma on... Naa 11 viimeista pelia voi menna ihan yhta hyvin 2-9, kun 9-2. Ja kaikkee silta valilta.

Näyttää aika todennäköiseltä että Portland aloittelee Spursia vastaan playoffit tällä menolla, Houston kun ei ole sellaisessa vireessä (Portlandin onneksi) että oikein kaivaisi lopuista peleistä tarvittavat voitot 8 joukkoon. Muut Portlandin ympärillä tuntuvat olevan hyvässä tai ainakin paremmassa vireessä kuin Blazersit.Viimeinen neljännes on ollut viime aikoina aika synkkä Portlandille ja joukkue on hukannut suuriakin alkupelin johtoja. Toki otteet Spursia vastaan lupaavat hyvää jatkolle vaikkakin Spurs on ollutkin vajaamiehinen noissa peleissä.

Llännen mielenkiintoisin joukkue tällä hetkellä on Meloton Nuggets joka pelaa upeaa kevättä. Ja voipi olla että lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä Denver vei kaupan kun puolustukseton Knicks käynnistelee hyökkäyskonettaan vähän viime vuosikymmenen Phoenixin malliin.

Idässä on mielenkiintoinen tilanne saako Boston joukot järjestykseen, joka tapauksessa Chicago on marssimassa hieman yllättäväti konferenssivoittoon.

Samaten voi olla erittäin lähellä, että kaksi "muutostilassa olevaa" NY ja Miami kohtaavat ensimmäisellä kierroksella. Voi tulla aika räiskintää noista peleistä jos nykyiset merkit pitävät paikkansa.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Näyttää aika todennäköiseltä että Portland aloittelee Spursia vastaan playoffit tällä menolla, Houston kun ei ole sellaisessa vireessä (Portlandin onneksi) että oikein kaivaisi lopuista peleistä tarvittavat voitot 8 joukkoon. Muut Portlandin ympärillä tuntuvat olevan hyvässä tai ainakin paremmassa vireessä kuin Blazersit.Viimeinen neljännes on ollut viime aikoina aika synkkä Portlandille ja joukkue on hukannut suuriakin alkupelin johtoja. Toki otteet Spursia vastaan lupaavat hyvää jatkolle vaikkakin Spurs on ollutkin vajaamiehinen noissa peleissä.

Kuulisin ihan mielellani noista viime aikojen suurien johtojen menetyksista viimeisilla neljanneksilla... Itse en ole niita huomannut.

Muuten ihan samaa mielta. Tassa on nyt ollut hyvia peleja kovia joukkueita vastaan (Mavs & Spurs) ja sitten valiin tulee naita tarkeita matseja (Thunder & Hornets), jotka olis tarkee voittaa, mutta ei olla pystytty (molemmat oli tosin vieraissa). Eilenkin havittiin ihan hyvan taiston jalkeen Hornetseille. Muutenhan noi pelit on ihan hyvalla mallilla ja kundit pelaa hyvaa korista, mutta Rudy ei ole viimeisissa 5-6 pelissa upottanut normaaleja kolmosiaan. Se nakyy heti korinaluspelissa. LA sanoi talla viikolla, etta on aivan poikki (pelannut liigan 2. eniten minuutteja) ja sekin on nakynyt hyvin/pahasti esityksissa. Onneksi Wallace on ottanut ohjia kasiin, joten ihan synkaksi ei ole mennyt.

Tossa on nyt tulossa toi "kuoleman ottelu" huhtikuun 12. paiva eli kotiottelu Memphisia vastaan. Siina varmaan ratkaistaan 7/8 sija ellei me jostain ihmeen syysta nousta takaisin 6. sijalle. Lopuista 7 matseistahan 5 on kotona ja vain kaksi vieraissa (GSW & Jazz). Oli miten oli, Lakersia ei haluta pleijareissa vastaan, joten onko se nyt Spurs vai Mavs siella vastassa, on aikalailla sama. Spursia me ollaan viety nyt viimesissa matseissa 7 out of 8, ja Mavseilla on ihan samanlaisia match-up vaikeuksia meidan kanssa. Niitakin vastaan ollaan parjatty ihan hyvin. Siellahan se "key" ei ole kukaan ja mikaan muu kun Dirk pelin viimeisilla 2-3 minuutilla...

Jos olisin McMillan, niin paattaisin jo nyt keta me halutaan vastaan pleijareissa ja siten missa peleissa LAta huilautetaan. Ja Rudy on pakko saada heittamaan omalla tasollaan. Muuten voi tulla noutaja.

Pleijarien magic number:han on nyt 4. Eli kun kasaan saadaan yhteensa nelja Blazers voittoa ja/tai Rockets haviota, niin se oli taas kerran sitten siina. Hyva minimi-suoritus jalleen kerran pahasti loukkaantuneelta jengilta.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lopuista 7 matseistahan 5 on kotona ja vain kaksi vieraissa (GSW & Jazz). Oli miten oli, Lakersia ei haluta pleijareissa vastaan, joten onko se nyt Spurs vai Mavs siella vastassa, on aikalailla sama. Spursia me ollaan viety nyt viimesissa matseissa 7 out of 8, ja Mavseilla on ihan samanlaisia match-up vaikeuksia meidan kanssa. Niitakin vastaan ollaan parjatty ihan hyvin. Siellahan se "key" ei ole kukaan ja mikaan muu kun Dirk pelin viimeisilla 2-3 minuutilla...

Spurs on loukkaantumisten kiusaama ja muutenkin väärään aikaan on homma kateissa. Siinä olisi Portlandilla hieno iskun paikka. Sarja Dallasia vastaan olisi todella kiehtova, mutta ei Portland siitä jatkoon pääsisi. Eikä riitä Dirkin pitäminen. Tällä kaudella Mavs on syvempi kuin koskaan.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Spurs on loukkaantumisten kiusaama ja muutenkin väärään aikaan on homma kateissa. Siinä olisi Portlandilla hieno iskun paikka. Sarja Dallasia vastaan olisi todella kiehtova, mutta ei Portland siitä jatkoon pääsisi. Eikä riitä Dirkin pitäminen. Tällä kaudella Mavs on syvempi kuin koskaan.

Joo, mutta varsinkin pleijareissa matsit on pitkalti match-up taistoja, ja Dallasilla on vaikeuksia juuri naissa meita vastaan. Joulukuun matsin, jonka Dallas voitti niukasti kotonaan, ratkaisi juuri Dirk ihan lopussa. Viimeisen 2:24 (peli oli tasan) aikana han teki 8 joukkueen vikoista 10 pisteesta.

Tammikuun matsissa (jalleen Dallasissa), Terry teki vikan 2:34 (peli oli tasan) aikana 7 Dallasin 9 pinnasta, ja Dallas voitti, koska meidan vika heitto ei mennyt sisaan. Dirk ei pelannut.

Ja nyt toissa viikolla peli pelattiin taalla. Viimeisen 4:34 aikana pisteita teki vain Terry ja Dirk (3 ja 6). Eli joo, vaikka DallasillaKIN on syva penkki, niin loppupeleissa naa ratkaisut menee aina tietyille tyypeille. Jokainen peli on ollut tiukka ja mennyt ihan loppuun asti eli mielestani kertoo juuri siita, etta joukkueet vastaavat hyvin toisiaan ja paremmalla joukkueella (Dallas) nimenomaan on vaikeuksia loytaa matchuppeja meita vastaan. Dirk ja Terry nyt vaan on liigan ihan parhaimmistoa, joten heille pitaa loytaa vastaus parin kolmen vikan minuutin aikana. Siina se ratkaisu on naille peleille. Noooh, yksi matsi nailla veijareilla olis viela ennen runkosarjan loppua. Nyt sunnuntaina taalla.

Ma ottaisin mieluummin kuitenkin Dallasin meita vastaan. Eli vaikka me ollaankin viety San Antoniota viime kausina kun mataa kukkoa, niin heidan kokemus, erittain kova fyysinen pelaaminen ja laajempi ratkaisuvalmius on kuitenkin pelottavaa juurikin pleijareissa. Kysykaa vaikka varjolta ja Sunseilta...
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo, mutta varsinkin pleijareissa matsit on pitkalti match-up taistoja, ja Dallasilla on vaikeuksia juuri naissa meita vastaan.

Ma ottaisin mieluummin kuitenkin Dallasin meita vastaan. Eli vaikka me ollaankin viety San Antoniota viime kausina kun mataa kukkoa, niin heidan kokemus, erittain kova fyysinen pelaaminen ja laajempi ratkaisuvalmius on kuitenkin pelottavaa juurikin pleijareissa. Kysykaa vaikka varjolta ja Sunseilta...

Totta, match-up on periaatteessa varsin tasainen ja lopun hetket menevät aina tietyille kavereille. Koen silti, että Portlandin pitäisi tavallaan sinnitellä ihan äärimmilleen pysyäkseen kyydissä. Perustan paljon siihen, että Mavsien tekeminen on jotenkin koko kauden ollut erinomaista ja variaatiota, sekä vaihtoehtoja löytyy. Jokatapauksessa ensimmäiset kaksi ottelua Dallasissa olisivat mielestäni siinä ratkaisevat, Portlandin olisi pakko ryöstää toinen otteluista.

Spursin kohdalla taas tulee todellakin se tunne, että kone yskii nyt todella herkkään aikaan. Toki tuo kokemus on pudotuspeleissä pelkkää plussaa, mutta haavoittuvaisempi se joukkue mielestäni on nyt kuin aikoihin. Portland olisi sille pahin avaus.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Kylla, ja se on aivan saletti, etta meidan pitaa pelata kauden parasta korista molemmissa tapauksissa ja Blazersien eteneminen konfferenssi-semeihin olisi aikamoinen paukku. Yllatysten yllatys.

Spurseilla on nyt tosin paljon loukkaantumisia ja sitahan ma sanoin jo talvella, etta otapa milta vaan joukkueelta kaksi niiden parasta pelaajaa pois rosterista, niin parjaako? Monet oli taalla sita mielta, etta parjaa kun Portland:kin parjas...
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kuulisin ihan mielellani noista viime aikojen suurien johtojen menetyksista viimeisilla neljanneksilla... Itse en ole niita huomannut.

Tuli kirjoitettua huonosti, eniten oli mielessä kunnon nukkuminen Bobcatsia vastaan. Toki Lakersia vastaan oli jonkinmoinen hajurako tehtynä kunnes viimeinen nejännes meni täysin Lakersille. Mutta enemmän pistänyt silmään niin Thunderia kuin tuo viimeinen Hornets tappio jossa ratkaisevilla viime sekunneilla tulee renkaaseen heittoja ja turnovereita. Mutta seuraan sen verran heikosti noita pelejä pääosin koosteista ja tai loppuminuutit streamina että koko kuva voi olla vaillinainen.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Joo, niin kun sanoin tuossa aiemminkin, etta kovia joukkueita vastaan Blazers pelaa paremmin ja heikompia vastaan on ongelmia. Onko ne sitten mentaalipuolella vai mita, mutta siihenhan tama kausi on "kaatunut". Eilen taas aika jaatava esitys Thunderia vastaan. Toinen puoliaika oli mahtava.

Blazers:han on liigan paras joukkue juuri 4. jaksolla, kun kolmen jalkeen ollaan oltu tappiolla. Perati 14 kertaa joukkue on noussut neljannella jaksolla voittoon, kun kolmannen jalkeen ollaan viela tappiolla. Liigan ykkonen tuossa statsissa. Sikali en siis ihan allekirjoita tuota, etta ollaan jotenkin heikkoja pelien lopussa. Meilla on vaan se huono puoli verrattuna muihin elite-tiimeihin, etta meilla ei ole enaa "go to" miesta rosterissa. Roy on kun varjo entisestaan ja hanelle ei noita mestoja enaa pelata. Samantasoista ratkaisijaa (kun han oli) meilla ei enaa ole. Se joskus nakyy vikalla minuutilla.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Viisi pelia olis viela jaljella ja tuosta viimesen 11 pelin "ennustuksesta" (2-9 tai 9-2), ollaan nyt tilanteessa 4-2. Viimeisimmat (koti)voitot hienosti Thunderista ja Mavseista. Molemmat aika vakuuttavia voittoja. Mika ero naissa kahdessa viime pelissa on sitten ollut? Koutsi McMillan teki nyt sen mika pitaa tehda ennen pleijareita: Aloitusviisikkokokeilut on nyt tehty ja loppukausi mennaan nain: Dre, Wes, G, LA ja Camby. Penkilta tulee Batum, Roy ja Rudy. Nayttaapa tulevan viela Johnsonkin. Talla tavalla jengi on hyvin valmistautunut peleihin ja penkilta tulee enemman tukea. Penkkipisteet on nyt nousseet ka. 18 pinnasta reilusti yli 30. Taa jos mika on tarkeeta pleijareissa. Rudy ja Batum ovat olleet isossa osassa energiallaan.

Viisi pelia on siis viela jaljella. 2 x GWS, LAL, UTA ja MEM. Mielenkiintoista tuossa on juuri se, milla tavalla jengi lahtee noihin kahteen viimeiseen peliin taman kauden runkosarjassa. Milla ilmeella pelataan Memphisia vastaan ja pystytaanko vihdoin hakemaan vierasvoitto Oaklandista? Noissa pelaissa ratkaistaan juuri se, onko pleijarien ekalla kiekalla vastassa Lakers, Spurs vai Mavs. Ei liene kenellekaan epaselvaa, etta Lakersia EI haluta vastaan, vaikka pelaajat korrektisti sanookin, etta "vastustajalla ei ole valia". Kylla silla on. Eli vaikka kuinka fani olenkin, niin vaikea on uskoa, etta voisimme voittaa Lakersit 4 kertaa kahdessa viikossa... Kahden viimeisimman Mavs-pelin perusteella voi kylla sanoa, etta siina olisi hyva vastus meille. Sen jalkeen kun Wallace on ollut meidan miehia, olemme voittaneet kummatkin ottelut. Ja eilinen voitto oli todella vakuuttava. LA on myos vienyt Dirkkia aika hyvin naissa tan kauden peleissa.
Spurs on Spurs... Meilla on eittamatta yliote viime pelien perusteella, mutta pleijareissa ei jotkut runkosarjapelit merkkaa mitaan. Spurs tulee olemaan kova siella. Mahikset on silti!
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
NBA:n league pass tarjoaa ilmaiseksi ajan 11-15.4. Edellisen yön pelit ovat katsottavissa seuraavana päivänäkin, eli suorana ei ole pakko katsoa.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
NBA:n playoffparit siis ratkesivat ja onko jopa niin, että jokainen ottelupari tärähtää käyntiin jo tänä yönä (!?).

Parit:

Chicago - Indiana
Miami - Philadelphia
Boston - New York
Orlando - Atlanta

San Antonio - Memphis
LA Lakers - New Orleans
Dallas - Portland
Oklahoma City - Denver


Mitä nyt muuta katsoin, niiin ainoastaan Minnesotan 14 häviön putki takasi, ettei Cleveland jäänyt vihoviimeiseksi. Oliko sen nyt sitten kuitenkin noin Jamesin varaan rakennettu tiimi? Ei taida ihan heti omistajan mestaruuslupaukset käydä toteen....
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Knicks pelaa siis Bostonia vastaan ja ainakin taalla New Yorkissa on jo taysi sota paalla ja Knicks fanit haluavat verta lattialla etc. Gardenissa tulee olemaan aika mahtava tunnelma noissa Knicksin kotipeleissa. Yhta pelia menen itsekin katsomaan, mutta loput myyn pois. Niinpa Melon traden jalkeen myydyilla lipuilla olen tehnyt aika helvetisti voittoa -- jo runkosarjassa ihmiset maksoivat niissa ensimmaisissa peleissa traden jalkeen ihan alyttomia dollareita siita, etta paasivat nakemaan Melon Knicks paidassa.

En usko, etta Knicks tuota sarjaa kuitenkaan tulee voittamaan.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Pikku veikkausta, vaikka en juuri paasekaan seuraamaan tata ensimmaista kierrosta. Ita on aika selkea juttu, vaikka Bostonin hirvea treidi-moka ja peli joka ei ole yhtaan enaa jarjestyksessa antaakin Knickseille mahiksen. Lannessa taas on yllatysten paikkaa kaikissa taistoissa paitsi LAL - NOH. Se on aika selkee. Memphis voi vieda sarjansa seitsemanteenkin!

Chicago - Indiana 4-0
Miami - Philadelphia 4-1
Boston - New York 4-3
Orlando - Atlanta 4-2

San Antonio - Memphis 4-2
LA Lakers - New Orleans 4-1
Dallas - Portland 2-4
Oklahoma City - Denver 3-4
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
ja onko jopa niin, että jokainen ottelupari tärähtää käyntiin jo tänä yönä (!?).
Kyse siis olikin vasta runkosarjan viimeisestä kierroksesta. Sattumalta vain Knicks ja Celtics pelasivat vastakkain myöskin viimeisellä kierroksella. Eipä siis ihmekään, että mentiin reiluilla b-miehistöillä. Itselläni kun ei ole sarjan loukkantumisista tietoja, niin voisiko joku selventää poissaolevat pelaajat..? Shaq varmaan tuttuun tapaan ehtinyt rikkoa itsensä. Entäs New Yorkin "denveriläiset"?

Tuota League Passia koitin, kun OneBigRed mainitsi ja ihan hyvin toimi näin jälkilähetyksenä tuo BOS-NY. Vähän tosin tyhmä se aikajana siinä alhaalla pikkuspoilaamassa, jos vaihtelee muihin asioihin välillä selaimessa. Hauska muuten tuo Bostonin #11 Davis, kun välillä mielikuvissaan on uusi Jordan ja yllättää kokoonsa nähden odottamattomilla heitoilla.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Just ja just jotain veikkauksia kehiin.

Chicago-Indiana 4-1
Miami-Philadelphia 4-1
Boston-New York 4-2
Orlando-Atlanta 4-3

San Antonio-Memphis 4-2
Lakers-Hornets 4-1
Oklahoma-Denver 2-4

Sitten erikseen Matsin kunniaksi tuo odotettu Dallasin ja Portlandin vääntö. Mats ja asiantuntijat povaavat Portlandia 4-2 luvuin jatkoon, mutta oma vaisto puhuu liian syvästä Mavsien jengistä ja odotan heidän menevän jatkoon. Jos Dallas vie ekat kaksi kotona, päättyy sarja 4-1, muuten veikkaan lukemia 4-2.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sitten erikseen Matsin kunniaksi tuo odotettu Dallasin ja Portlandin vääntö. Mats ja asiantuntijat povaavat Portlandia 4-2 luvuin jatkoon, mutta oma vaisto puhuu liian syvästä Mavsien jengistä ja odotan heidän menevän jatkoon. Jos Dallas vie ekat kaksi kotona, päättyy sarja 4-1, muuten veikkaan lukemia 4-2.

Amatöörin laseilla:
Tuli seurattua kyseistä sarjaa ihan Jatkoajan ja tämän ketjun fanittajan "innoittamana" ja Dallas oli tosiaan syvempi mutta jotenkin itseni yllättäen myös nälkäisempi. Dirk oli sarjan kuningas ja PF keskustelussa Aldridge kyllä jäi todella varjoon. Siinä missä Dirk teki oikeita ratkaisuja jakaa palloja (ja oli tukea kaukoheitoissa) ja haki hyvin virheet pois (montako kertaa kaveri pääsi viivalle onnistuneen korin perään). Aldrige puolustettiin pimentoon ja Portlandin pelistä puuttui aika lailla kaukoheittojen uhka. Muutenkin Portlandin peli oli (Wallacen touhua lukuunottamatta) sellaista runkosarjapelailua tai sitten vain Dallasin porukka laittoi Portlandin näyttämään siltä. Jotenkin McMillan tuntui avuttomalta kentän laidalla kun olisi pitänyt saada kaivettua kavereista se paras ulos.

Muista sarjoista OKC näytti vahvalta (sen mitä näin) ja Lakerskin tuntuu heräilevän. Idän pelejä ei tullut seurattua joten jätetään komentoimatta mitään.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aika samoilla linjoilla ja nimenomaan korostan yhä Dallasin syvyyttä tärkeimpänä tekijänä. Omasta mielestäni Dirk oli hyvä, mutta taustatuki oli monipuolista. Milloin Kidd, milloin Jet, välillä Peja muistutti uhastaan, Marion oli luotettava ja puhumattakaan Chandlerin väkivahvasta game viitosesta. Sitä ennen hän oli ollut pahin pettymys, Haywood paikkasi mukiinmenevästi.

Suurin balls of steel-hetki Mavseiltä koettiin kuitenkin tuon neljännen matsin jälkeen, koska se oli aivan karmea ja anteeksiantamaton vastustajan hengissä pitäminen. Viidennessä Dallas kuitenkin oli aika vakuuttava ja oli mielestäni koko sarjassa ehdottomasti parempi joukkue.

Portlandista Aldridge oli myös mielestäni hieman varjossa. Wallace oli sarjan alussa aika yössä, eikä oikein kukaan noussut todella johtamaan. Royn esitys toki neljännessä matsissa oli aika maaginen, mutta tasaisuus ei hänelläkään riittänyt.

Lakers on kuitenkin niin jumalattoman kova jengi ja Mavseille tuskainen porukka jo useamman kauden ajan, että taitaa nyt pysähtyä siihen.

Hauska nähdä miten tuossa San Antonion ja Memphisin väännössä vielä käy. Memphis oli jo melkein jatkossa. Koko tämän 2011 vuoden puolella olen pitänyt heitä mielenkiintoisena porukkana, mutta onhan tuo aika yllätys ollut miten ovat ajaneet Spursin siltaan. Denver oli aika pettymys, puhumattakaan Knickseistä.

Boston-Miami tulee toki olemaan myös komea sarja. Hillot löisin Celticsin puolesta.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Veikataanpa myös seuraava rundi, vaikka täällä on huolestuttavan hiljaista.

Chicago-Atlanta 4-3
Miami-Boston 2-4

Oklahoma-Memphis 3-4
Lakers-Dallas 4-2
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Tulipas katseltua joka otteluparista peli, kun aika hyvin tuntuu olevan saatavilla pelitorrentit aina yön jäljiltä. CHI-ATL-pelistä ensimmäinen koitos, muista toiset. Joitain pieniä hajahuomioita alla.

-Ehkä hieman yllättäen Atlanta näytti olevan jopa parhain joukkueena näistä nähdyistä. En voi ymmärtää miten tuollaisella pelillä Chicago voitti itäisen konferenssin. Rose yrittää joka paikasta, ja toisen puoliajan alussa Boozer heräsi horroksestaan auttamaan vähäksi aikaa. Siinä Chicagon joukkue. No, toisen ottelun Chicago tasoitti, joten jotain siellä ilmeisesti tehtiin paremmin, tai Rose osui paremmin niistä heitoistaan jotka kaikki hänelle tulee/mies ottaa. Oheisjutuista sen verran, että Chicagossa näkyi tämä NBA:n(kin) hölmöys, kun katsomo oli punaista ja punaisessa kentällä oli vierasjoukkue Atlanta.

-Miami on kova. Joukkue on big three, mutta kun se on tuollaisessa iskussa, niin ei oikein mahda mitään. Wade oli uskomaton pelin alussa ja James alun näkymättömyyden jälkeen jatkoi siitä mihin Wade jäi. Todella paha vastustajalle. Bosh kun hoitaa myös hyvin oman tonttinsa ja Bibby on ihan hyvä mies takakentällä. Jos Waden ja Jamesin saa pidettyä kummatkin, vastustaja on toki vahvoilla, mutta vaikeaa sen toteuttaminen tulee olemaan. Bostonilla Shaq oli yllättäen helmikuusta asti ollut sivussa, mutta muut pelaajat olivat kentällä. Hyvää peliä esittävät, mutta nyt ei vaan taida riittää Miamia vastaan. Miamin areenalla oli white out, jossa penkin päälliset ja lahes kaikki muutkin mahdolliset olivat saaneet valkoisen kaavun. Ainoastaan yleisö puuttui alusta ja hieman oudolta näytti Chicagon jälkeen pelin alku, kun porukka kömpii paikoilleen vasta minuutteja pelin alun jälkeen. Kun yleisö oli löytänyt paikoileen näytti hienolta.

-Memphis-Oklahoma City-sarja on todella tasainen. Ei siitä oikein muuta voi sanoa. Hyvin pelaa tuo "Gasol kakkonenkin". Oklahoma Cityssä jaettu siniset t-paidat katsojille ja hienoltahan se yhtenäisyys näyttikin kieltämättä.

-Lakersin peli viimeisenä. Dirk hallitsi selvästi paremmin kuin Gasol. Kolmosia Lakers ei saanut kuin pari hassua pelin ratkettua. Lakersin penkkimiehet totaalista kuraa ja heidän kentällä ollessaan Dallas repi eroa minkä ehti. Toki Dallas hyvä oli, eipä siinä. Dirk etunenässä pussitti mitä ihmeellisimmistä asennoista ja Kidd ym peesaavat vielä hyvin taustalta. Lakersilla ei juuri ketään onnistuneita. Näytti vielä Artest saaneen pelikiellon seuraavaan matsiin loppu "pyykkinarustaan", joten eipä tehnyt mies helpommaksi Lakersin tilannetta. Hän kun oli kuitenkin niitä harvoja, jotka jotain saivat aikaankin. Lakersin katsomossa tuttuun tapaan Jack Nicholson ja ilmeisesti Adam Sandlerkin on aika kova fani, kun tuntuu että kamera poimii hänetkin nykyään aina kun itse katson matsia.

Nyt joukkueet siirtyvät ns. vieraskentille. Jos näistä näkemistäni peleistä ja tähänastisista tuloksista pitäisi veikata lopputuloksia, sanoisin että Atlanta 4-2 jatkoon, Miami 4-1 jatkoon, OKC pienellä marginaalilla 4-3 jatkoon ja Dallas 4-2 jatkoon.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Miten muuten toi Dallasin ja Oklahoma Cityn sijoitus runkosarjan osalta oikein ratkaistaan? Tuleeko toi divisioonavoitto mukaan vasta tähän toiselle kierrokselle, kun muuten vastustajat Dallasin kanssa menevät ristiin kaiken loogisuuden mukaan? Jotain NBA:n omia sääntöjä...?
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miten muuten toi Dallasin ja Oklahoma Cityn sijoitus runkosarjan osalta oikein ratkaistaan? Tuleeko toi divisioonavoitto mukaan vasta tähän toiselle kierrokselle, kun muuten vastustajat Dallasin kanssa menevät ristiin kaiken loogisuuden mukaan? Jotain NBA:n omia sääntöjä...?

NBA:ssa kaavio menee niin, että se tehdään ennen ensimmäistä kierrosta loppuun asti sillä oletuksella että korkeammin sijoitettu otteluparista jatkaa. Eli jos joukkue yllättää ja tiputtaa korkeammin sijoitetun joukkueen (kuten Memphis teki San Antoniolle) se perii sen "sijoituksen". Kotietu menee runkosarjasijoituksen mukaan otteluparissa eli sitä ei saa itselleen vaikka tekee yllätyksen.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aika pieleen ovat menneet omat arviot, mutta hienoa nähdä Mavsien tekemistä. Varsinkin puolustuspeli on todella kurinalaista ja kovaa. Dirk on käytännössä kevään 2006 sykkeessä ja se syvyys, se todella antaa tällä hetkellä niin paljon. Tyson Chandleria ei myöskään voi tarpeeksi hehkuttaa. Ei välttämättä aina näy tehoissa, mutta se energia minkä mies tuo, se on monina vuosina puuttunut. Järkyttävä edes ajatella miten kauan Dampierin kanssa tuo joukkue tuhlasi.

Miamin tähdet pelaavat myös nyt niin korkealla tasolla, että Bostonin veteraanit ovat ilmeisesti tekemättömän edessä.

Haiskahtaako vuoden 2006 finaalin uusinnalta? Chicagolla on varmasti siihen yhtälöön vielä omat mausteet annettavana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös