HIFK:n peliesitykset kaudella 2010-2011

  • 546 451
  • 2 221
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kousa AINUT pakeista, joka jäi plussalle ilman ainuttakaan miinusta.

Mitä sitten, katsoitko peliä? Kaverilla oli todennäköisesti jonkinlainen tuulitunneli menossa korvienvälissä, sen verran laadukkaita älynväläyksiä kentällä nähtiin läpi ottelun. Ei Kousa ainut ole, kyllä siitä samasta ovesta voisi heittää monta muutakin pelaajaa tällä hetkellä pihalle. Siihen kuuluu yhtälailla Petrell, joka pelaa tällä hetkellä samanlaista lätkää kuin viime kausina on saatu nähdä. Selkä suorassa, näennäistä pelailua. Lunkka nyt oli ainut, joka pyrki tekemään edes jotain joukkueen eteen.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Eiköhän tuossa seurassa ja joukkueessa osata ihan ilman "ulkopuolisenkin" apua ryssiä kaikki hyvä, mitä ollaan saavutettu. Se kulkee perinteen mukana, on kulkenut jo aika monta vuotta.

Ikävä kyllä alan kallistumaan myös tähän teoriaan. Nämä kaikki saatanan vuodet ovat tätä samaa rallatusta. Aina kun pääset edes vähän saamaan sitä saatanan hyvän olon tunnetta paremmasta huomisesta ja menestyksestä. Niin eiköhän sen joku asia hoida, että näinkään ei tapahdu. Tää on noiduttu tämä meidän seura. Ja silti sitä rakastaa vaikka hautaan asti.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Tämän päiväistä peliä en nähnyt, ja seuraaminenkin sai toisessa erässä jäädä, mutta Kousa on ollut tauon jälkeen molemmissa näkemissäni peleissä IFK:n paras pakki. Kuopiossa lähestulkoon ainoa joka sai mikkihiiret sidottua hyvin laitaan perässäjuoksemisen sijasta, ja Kärppiä vastaan hieno byyri. Tänäänkin tilastojen valossa ihan ok. Eli syy on kyllä jossain muualla, kuin Mikon pelissä. Muutenkin Kousan potentiaali on niin huikaiseva, että pään kestäessä on vuorenvarmasti tähti vähintään kotoisessa liigassa seuraavan viiden vuoden aikana. Tästä voin melkein laittaa pään pantiksi.

Jotenkin tässä alkaa taas perinteiset "ei tästä vittu mitään taaskaan tule" -fiilikset nousemaan... Vielä torstaina pannuun ja voilá. Lauantaina tulee tukkaan anyway, joten sitä ei jaksa edes miettiä sen enempää.
 

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo, kovaa reeniä on vedetty. Ihan sama mutta Tammikuu böndellä rupee kuulostamaan houkuttelevalta. Eihän niistä kaikista ole voinut noin surkeita yht'äkkiä tulla, koko jengi on tukossa. Sopii mulle kunhan viimeistään Narri matzeihin tullaan niin perkeleesti.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Näitä pelejä tulee tammi-helmikuussa jokaikinen vuosi sarjan kärjessä kiikkuville joukkueille. Mikä lienee syynä siihen ettei luistin kulje ja ajoitukset pielessä? Aika helppoa arvata....
Kumma juttu, että IFK:lla tämä mahtava jakso on alkanut jo joulukuun lopussa? Lisäksi pelintaso on tasaisesti koko ajan ruvennut laskemaan, ja kun nyt Lundell on taas palannut omalle tasolleen, niin ei näitä tilastoharhojakaan enää tule.

IFKta kannatetaan loppuun asti, mutta mielestäni jokin siinä "isossa kuvassa" IFKn kohdalla mättää, ja pahasti! Pahoin pelkään, että Nokan johdolla tälläkin kaudella haukataan paskaa! Toivottavasti olen väärässä!
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
Ikävä kyllä alan kallistumaan myös tähän teoriaan. Nämä kaikki saatanan vuodet ovat tätä samaa rallatusta. Aina kun pääset edes vähän saamaan sitä saatanan hyvän olon tunnetta paremmasta huomisesta ja menestyksestä. Niin eiköhän sen joku asia hoida, että näinkään ei tapahdu. Tää on noiduttu tämä meidän seura. Ja silti sitä rakastaa vaikka hautaan asti.

No, ennen kuin pelihousuja aletaan repimään, niin odotellaan helmikuuhun. Peli oli tänään erittäin surkeaa, mutta muistaakseni se oli Jalosen kärpilläkin sitä mestaruusvuosina tammikuun aikaan, ja taisi olla viimevuonnakin. Runkosarjan loppu oltiinkin sitten helvetin kovassa iskussa. Playoffeissakin pelattiin hyvää lätkää, niinkauan kun oltiin tasoissa tai häviöllä...

Eiköhän sieltä tule niitä hyvää oloa vielä, ja varmasti viime Playoffeista ollaan opittu.
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Totta helvetissä yksittäistenkin pelien häviäminen vituttaa, vars kun hävitään töpseleille, näin sen pitää ollakin.
Kun ajatellaan kautta eteenpäin ja nimenomaan kevättä, niin mulla on masokistinen kuningasidea, joka palvelee pelkästään joukkueen yhteenhitsautumista; meille pitäisi tulla jossain vaiheessa kautta (pieni) tappioputki! Mietitään Lukkoa viime vuonna, peli oli kunnossa kunnes joukkue joutui oikeasti ensimäiseen kovaan paikkaan töpseleitä vastaan po:ssa. Jengillä ei ollut yhteistä kokemusta miten alakynnestä noustaan ja sitä kautta uskoa omaan peliin, tähän kokematon valmentaja, tulos 4-0 lauluun! Lukon OLISI PITÄNYT viedä se sarja.

Nythän tää sit toteutui, mielenkiintoista nähdä, miten KJ ja joukkue asian käsittelee ja ennen kaikkea hoitaa. Positiivisena puolena tietysti on, että kontataan tässä vaiheessa kautta, kuin poffeissa. Toivottavasti saadaan Juuso, Hämis ja Nyholm takaisin vahvuuteen lähitulevaisuudessa, niin tilanne rauhoittuu siltäkin osin. Hamilton surffali luvalla sanoen monta peliä ulkopuolella, mutta teki ainoista paikoista maalit. Siinä mielessä ammattimies, jota tarvitaan.
Mukavaa olla nyt reissussa, ei oo tarvinnu tota konttaamista Nordiksella katsella.
 

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
Tällä postauksella ei ole mitään lisäarvoa tähän keskusteluun, mutta kerrottakoon kuitenkin, että tämä taaperrus ei ihan heti lopu. Tammikuussa ei paljon pisteitä satele, böndetön tai ei ja jos sijoitus pysyy kympin sakissa, jotain voi vielä pelastaa. Tällä menolla me on taas hävitty tää kausi, s..tana!
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Ikävä kyllä alan kallistumaan myös tähän teoriaan. Nämä kaikki saatanan vuodet ovat tätä samaa rallatusta. Aina kun pääset edes vähän saamaan sitä saatanan hyvän olon tunnetta paremmasta huomisesta ja menestyksestä. Niin eiköhän sen joku asia hoida, että näinkään ei tapahdu. Tää on noiduttu tämä meidän seura. Ja silti sitä rakastaa vaikka hautaan asti.

Jep, kyllä sitä väkisin funtsaa että HIFK on kirottu, ainakin jääkiekon puolella! Tuntuu olevan niin ylivoimaista saada kaikki palaset kohdilleen, hyökkäys, pakisto, maalivahdit, valmennus + muu päälle. Muualla se tuntuu onnistuvan jopa "pienellä rahalla", mutta ei meillä!? Ei ymmärrä pieni ihminen. Mutta kannatushan ei muutu vaikka Mestiksessä mentäisiin!

Toivon vaan että jonain päivänä kannatuksemme palkittaisiin mestaruudella, mutta toiveeksi uhkaa jäädä. MITÄÄN sellaista ei ole näköpiirissä joka tämän tekisi mahdolliseksi. Ei edes VP.
 

Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ramstedin kenttä on ollut yössä nyt monta matsia. Ei tule tehoja ja eilisessä matsissa kentän saldo pahasti miinuksella MG -3 Ramu -2 ja Haataja -2 !! Hamilton ja Ahtola pitäisi näistä pari nostaa katsomoon syömään Hodareita Kovasen seuraksi. Ehkä se kiinnostus puolustuspeliin löytyy. Hyvä että kilpailu pelipaikoista on kova niin ainut varma on VP. Jalonen on varmaan särkenyt Hakametsän vieraskopin. Kärppä pelin jälkeen KJ ei ollut silitellyt poikien päätä ja voi vain kuvitella mitä se on ollut eilisen jälkeen. Varmaaan pelaaminen maistuuu torstaina. Lomia ei ole varmaankaan näköpiirissä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Niin, Kojo sanoi Ilves matsin jälkeen, että mitään kovaa treeniä ei ole edes vedetty joulutauolla, sitä ollaan vain käyty joukkueen kanssa Barcelonassa. Jätkät kävi katsomassa, kuinka huippujoukkue pelaa, ottivat siitä mallia. Mutta samalla unohtivat, että he eivät ole niin ylivoimaisia muita kohtaan SM-liigassa ja perseily on taattu. Kojo myös sanoi, että hallilla tullaan viettämään enemmän aikaa, täysin oikein. Harmi, että SM-liigassa on pelaajilla työehtosopimukset, jotka edellyttävät vapaapäiviä, tuo porukka ei meinaan sellaisia tarvitse tällä hetkellä. Vapaapäiviä on nyt vietetty kolmessa pelissä putkeen.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heti alkuun pitää sanoa, että peli on niin jumissa tällä hetkellä, että tätä tilannetta ei 1-2:ta ukkoa vaihtamalle paranneta. Näilläkin pelaajilla pitäisi pelata paremmin, kuin viimeisissä peleissä on tehty. Jos joukkueen peli toimii, niin HIFK jyrää neljällä ketjulla vastustajan päätyyn riippumatta ketjukokoonpanoista. Nyt kun peli takkuaa pahemman kerran, niin sieltä ei löydy edes sitä yhtä ketjua, joka kääntäisi edes eilisen kaltaiset pelit ja auttaisi joukkuetta murtamaan pelillisen kipsin.

HIFK:lla on periaatteessa kolme hyökkäävään peliin pystyvää ketjua, mutta niistä yksikään ei tällä hetkellä toimi riittävän hyvin:

1. Peltonen-Wirtanen-Petrell ketju teki toki eilen kaksi maalia, mutta kyllä senkin peli oli väkinäistä. Oma mielipiteeni on koko kauden ollut ja on edelleen, että Peltonen olisi paljon vaarallisempi pelaaja, jos hänen ketjussaan olisi yksi edes lähelle saman tason kiekollinen pelaaja. Nyt Peltonen on pelannut lähes koko kauden kulmavääntäjien kanssa ja silti tehot ovat aika kovat. Wirtanen ei ole riittävän hyvä ykkössentteri, jos toisessa laidassa pelaa Petrell. Hamiltonin kanssa taso riittäisi. Kyllähän tuokin hyvä ketju on, mutta kun potentiaalia olisi rakentaa liigan paras ykkösketju ja silti jäisi riittävän hyviä pelaajia alempiin ketjuihin. YV:ssä Peltonen on pelannut ajoittain Hamiltonin kanssa ja silloin on nähty minkälainen ykkösketju HIFK:ssa voisi olla.

2. Kuhta-Töykkälä-Ahtola. Jo ennen peliä tiesi, että tältä ketjulta ei voi paljoa odottaa. Kuhta tarvitsee kiekollisen sentterin tai Hamiltonin kaltaisen laiturin avukseen. Töykkälä on liian hidas ja kädetön hyökkääviin ketjuun. Ahtola on syväjäässä.

3. Granlund-Ramstedt-Haataja. Tässä ketjussa on eniten hyökkäyspotentiaalia, mutta eilen rumasti miinuksilla. Olin aika varma, että kun Ramstedt ja Granlund laitetaan yhteen, niin tämän ketjun peli aukeaa riippumatta siitä pelaako siinä Ahtola vai Haataja. Haatajalla ja Ramstedtilla on ollut vaikeaa viime aikoina ja Granlund on vielä keskenkuntoinen. Tässä tulos.

Tietysti pitää muistaa myös se, että se peli alkaa sieltä pakeista ja esimerkiksi eilisessä pelissä pakkien avaukset olivat liian usein luokattomia ja jo omassa päässä helpot syötöt olivat vaikeita. sen takia kuitenkin nuo hyökkäysketjut nostin esille, että HIFK sai riittävästi kiekkoa hyökkäysalueelle ja jopa YV:tä pelin voittamiseen. Ratkaisut hyökkäyspäässä olivat pääasiassa mielikuvituksettomia ja hätäisiä.

Jalosen tyyliin ei kuulu ketjuja paljon sotkea ja todennäköisesti Ässiä vastaan mennään aika samoilla ketjuilla. Tilannetta tietysti hankaloittaa se, että Hamilton on poissa ja hänen varaansa ei paljon voi laskea loppukaudenkaan osalta. Silti on vähän hassua, että IFK:lla on tuon tasoinen hyökkäysmateriaalia ja koko kauden aikana HIFK:lla ei ole ollut selkeää ykkösketjua. Olen sitä mieltä, että mestaruuden voittavassa joukkueessa on ketju, joka on ylitse muiden, vaikka alemmilta ketjuiltakin pitää saada tukea.
 
Viimeksi muokattu:

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ei tässä vielä kirvestä kaivoon kannata heittää, vaikka kysymysmerkkejä paljon ilmassa onkin. Niistä suurimmat ovat maalivahti, sentteri, Hamilton ja puolustus. Eilen peli oli todella hengetöntä, eikä siinä yksi vahvistus merkitse yhtään mitään, kyllä koko joukkueen on aloitettava raaka työnteko jälleen. Jos tämä maistuu, niin sitten voidaan esim. kysyä, onko Töykkälän oikea paikka kakkosen keskellä? Mielestäni PW on oikea pelaaja siihen kakkosen keskelle ja ykkönen tarvitsee edelleen sen johtavan keskushyökkääjän Villen ja Lennun väliin. Hamilton ei ole siihen myöskään mikään ratkaisu, vaan hänen parhaat ominaisuutensa ovat laidassa, jos vain pelaamaan pystyy.

Maalivahtitilanne selkiytynee tammikuun aikana, mutta puolustus on mielenkiintoinen sikäli, että vahvistus sinne tarvittaisiin, jolloin Kovaselle ei jää mielestäni enää edes leveyttä roolissa mitään annettavaa. Jotenkin epäilen, ettei puolustusta enää kuitenkaan korjata ja näillä mennään. Jospa huomenna lähtisi pyörä taas pyörimään arkipyhän kunniaksi.
 

vsqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hamilton

Jätkä vaan kylmästi lentokoneeseen, ja terve "vesce" tilalle, ei mitään käyttöä miehellä, joka hiihtelee pelin, mutta tekee paikoista maalin, jos ei pysty pelaamaan, kuin joka 10 matsin.Miehen nivukset, jos ei kestä, niin pihalle vaan kylmästi.Tohon jengiin tarvitaan se Hirson korvaaja, mitä ei ole tullut koko kautena.Onhan se aika pelle, ei jokeri, touhua luulla, että mestaruus tulee ilman ykköskeskushyökkääjää, ja ilman ehjää ykkösveskaria, vaikka kuinka olisi Peltonen jengissä, niin sekin on puolikuntoinen, ja ei yksin voi pelata sekä ykkösen laitaa ja keskusta.MG on auttamattomasti liian heiveröinen ja keskenkuntoinen ja puolustuskyvytön ykkösen senan saappaisiin.Nyt tarvittais ykkösen keskelle mies, ja maalivahti, jos Juuso ei ole 100% kunnossa, ja jopa puolustukseen yksi varma ja vahva omanpään luuta.Viimekausi osoitti, mihin puolikuntoiset miehet/pojat pystyy, kun pelit kovenee-->turpaan tulee jopa perunakerholta.Toivottavasti toimistolla ollaan hereillä, varsinkin, kun Jalonen sanoi, ettei olla jouluna harjoiteltu edes kovaa, niin ei voi miehet olla tukossa, puolikuntoisia on liikaa mukana, ja tietysti syväjää Haataja, Ahtola pariskunta pitäis jo kenkiä pihalle, tai saada sulamaan tai ei hyvä heilu, kun pelit kovenee.Näyttää koventuneen jo muilla, mut HIFK vaan kerää voimia pelaamalla neljännesteholla, ja kohta menee jopa jokerit ohi takaa ja jätkät vaan säästelee mestaruustaistoon, mihin ei tolla pelillä tulla ikinä pääsemään.Sainpahan purkaa paskaa fiilistä, toivottavasti edes joku jengistä saa porukan heräämään, oli se sitten kojo, sakke, vp, tai vaikka hieroja, kunhan joku potkii vauhtia tohon laiskojen laumaan.
 

epoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jospa huomenna lähtisi pyörä taas pyörimään arkipyhän kunniaksi.

Toivottavasti! Ei oo kyllä tämän vuoden puolella peliesitykset kauhean hyvältä näyttäneet. Jotenki alkaa taas tuntuu siltä et meille käy tälläki kaudella samalla tavalla ku viime kaudella vaikka onhan tässä vielä monta peliä ennenku runkosarja loppuu ja sit pleijjarit.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kumma juttu, että IFK:lla tämä mahtava jakso on alkanut jo joulukuun lopussa? Lisäksi pelintaso on tasaisesti koko ajan ruvennut laskemaan, ja kun nyt Lundell on taas palannut omalle tasolleen, niin ei näitä tilastoharhojakaan enää tule.

Mille omalle tasolleen? Tarkoitatko kenties erittäin heikkoa tasoa? Eilen 38 torjuntaa Tampereella ja varsinaisella peliajalla vain kaksi päästettyä maalia: eiköhän se kerro kaiken oleellisen Lundellin tämän hetken tasosta. Tauon jälkeen tuli kieltämättä pari heikompaa matsia, mutta eilen Lunkka piti IFK:ta pystyssä.


Olen sitä mieltä, että mestaruuden voittavassa joukkueessa on ketju, joka on ylitse muiden, vaikka alemmilta ketjuiltakin pitää saada tukea.

Kesällä otettiin iso riski, kun Hirson tilalle ei hankittu selkeää ykkössentteriä, vaan luotettiin siihen, että Granlundista kasvaa sellainen. Nyt näyttää siltä, että tuo riski kostautui, joskin täytyy pitää mielessä, että runkosarjaakin on edelleen 25 peliä jäljellä. Erittäin valitettavaa, että Mikke menetti melkein parikymmentä peliä loukkaantumisen takia.

Mielestäni on hieman kummallista, että ykkösen keskellä on kokeiltu tähän mennessä Mikkeä, Wirtasta, Töykkälää ja jopa Markus Granlundia, mutta Ramstedt on aina vain "jumissa" nimellisessä kolmosketjussa ja on pelannut suuren osan kautta nimenomaan Ahtolan ja Haatajan kanssa. En väitä, että Ramu olisi automaattisesti vastaus ykkössentteriongelmaan, mutta on outoa, että mies taitaa olla suunnilleen joukkueen ainoa sentteri - Liivik on tietysti toinen, mutta eihän kukaan kuvittele Liivikiä ykkösketjun keskelle -, joka ei ole saanut kokeilla pelaamista Peltosen rinnalla, vai olenko missannut jotain? Hyvässä lykyssä homma saattaisi toimia.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maalivahtitilanne selkiytynee tammikuun aikana, mutta puolustus on mielenkiintoinen sikäli, että vahvistus sinne tarvittaisiin, jolloin Kovaselle ei jää mielestäni enää edes leveyttä roolissa mitään annettavaa. Jotenkin epäilen, ettei puolustusta enää kuitenkaan korjata ja näillä mennään. Jospa huomenna lähtisi pyörä taas pyörimään arkipyhän kunniaksi.
Eiköhän vahvistukset olisi jo palkattu, jos sellaisia olisi tulossa. Toki jonkun Lintnerin perässä HIFK saattaa olla jos (/kun) tämä Saipasta häippäsee tammikuun lopulla, mutta eiköhän tuo päädy ulkomaille tai pienin varauksin Jokereihin. Olisi kuitenkin hankintana melkoinen riski, suurelta osin johtuen pelin ulkopuolisista ominaisuuksistaan. Hyökkäyssektorilla on tämän kauden taktiikaksi valittu se, että pelintekovoima on enemmän laitahyökkääjillä, joten mitään maailmoja mullistavaa ykkössentteriäkään ei ole tulossa.

Mielenkiintoisena tilastodetaljina voisi mainita, että HIFKlla on edelleen vähiten suoria tappioita liigassa, mutta peräti 11 kertaa peli on pystytty puristamaan tasoissa jatkoajalle. Vastaavasti suorien voittojen määrässä HPK on noussut jo tasoihin HIFKn kanssa ja Lukko ja Jokeritkin ovat "vain" kahden voiton päässä. Toisaalta - nykyliiga on niin tasainen, että kahdenkin suoran voiton ero on loppukaudesta ihan olennainen. Suorien voittojen lukumäärässä Jyp on sitten omaa luokkaansa ja viekin runkosarjan helposti, ellei mitään ihmeellistä tapahdu.

Jatkoaikapelit ovat sitten sujuneet suorastaan surkeasti ja 11 tarjolla olleesta lisäpisteestä on saatu vain 4 ja nekin kaikki rankkariarvonnoista. Yhtään "oikeaa" jatkoaikavoittoa ei ole tullut ja peräti 5 kertaa on tullut kuonoon jatkoajalla, näistä 3 viimeisintä joulukuussa.

Pelillisesti HIFK on nyt tällä hetkellä pienessä lamassa, mutta suoraan siitä ei kannata vetää yhtäläisyysviivoja johonkin tiettyyn asiaan saati panikoitua. Samat uhat ja heikkoudet, kuin myös vahvuudet, HIFKn valmennuksessa ja rosterissa on nyt, kuin oli alkukaudestakin. Olennaisempaa lienee, pystytäänkö loppukaudesta vahvistamaan vahvuuksia ja minimoimaan heikkouksia, vai meneekö homma toiseen suuntaan.
 
1. Peltonen-Wirtanen-Petrell ketju teki toki eilen kaksi maalia, mutta kyllä senkin peli oli väkinäistä. Oma mielipiteeni on koko kauden ollut ja on edelleen, että Peltonen olisi paljon vaarallisempi pelaaja, jos hänen ketjussaan olisi yksi edes lähelle saman tason kiekollinen pelaaja. Nyt Peltonen on pelannut lähes koko kauden kulmavääntäjien kanssa ja silti tehot ovat aika kovat. Wirtanen ei ole riittävän hyvä ykkössentteri, jos toisessa laidassa pelaa Petrell. Hamiltonin kanssa taso riittäisi. Kyllähän tuokin hyvä ketju on, mutta kun potentiaalia olisi rakentaa liigan paras ykkösketju ja silti jäisi riittävän hyviä pelaajia alempiin ketjuihin. YV:ssä Peltonen on pelannut ajoittain Hamiltonin kanssa ja silloin on nähty minkälainen ykkösketju HIFK:ssa voisi olla.

2. Kuhta-Töykkälä-Ahtola. Jo ennen peliä tiesi, että tältä ketjulta ei voi paljoa odottaa. Kuhta tarvitsee kiekollisen sentterin tai Hamiltonin kaltaisen laiturin avukseen.

Vaikka itse en missään nimessä ole "kaikki munat samaan koriin" -fani, mutta ei tämä nykyinenkään tyyli ole yhtään sen parempi, tällä hetkellä kaikki pelaajat, jotka eivät syväjäässä tai muuten vaan kädettömiä, pelaavat eri ketjussa. Ykkösessä Peltonen nyt on takuuvarma Peltonen, mutta Wirtanen ei ole riittävän hyvä sentteri, jos toisessa laidassa pelaa samettikäsi mallia Petrell. Mitä muuten on tapahtunut Petrellille? Lennun pelin intensiteetti lähentelee nollaa, taklauksia ei näy ja haahuilee pelin ulkopuolella selkä suorana, kuin pahainen tsekki. Lisäksi kun viimeisen viiden pelin peliaikakeskiarvo on about 20min ja lukemat näyttää seuraavaa; 5 peliä, 0+0, -5, niin kyllä mä haluan kysyä, että onko Lennunkaan paikka enää ykkösessä? Jos ei jaksa pelata omaa peliä, kun peliaikaa tulee noin paljon, on pakko ottaa vastuuta pois ja peliaikaa pienemmäksi. Lisäksi ihmetyttää, että miksi viime aikojen jopa kuuminta pelaajaamme, Kimmo Kuhtaa, rankaistaan laittamalla samaan ketjuun Töykkälän ja Ahtolan kanssa? Kibe - Pera -akseli on toiminut tällä- ja viime kaudella loistavasti ja nyt kumpikaan ei näytä saavan parastaan irti, kun pelaavat eri ketjussa. Olenkohan mä ainoa, joka diggasi Peltonen - Wirtanen - Kuhta -ketjun pelistä? Minä lähtisin rakentamaan hyökkäyksen joko tuon ketjun ympärille tai vaihtoehtoisesti nostaisin Ramun Villen viereen ja kakkoseksi vaikkapa Granlund - Wirtanen - Kuhta.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Mille omalle tasolleen? Tarkoitatko kenties erittäin heikkoa tasoa? Eilen 38 torjuntaa Tampereella ja varsinaisella peliajalla vain kaksi päästettyä maalia: eiköhän se kerro kaiken oleellisen Lundellin tämän hetken tasosta. Tauon jälkeen tuli kieltämättä pari heikompaa matsia, mutta eilen Lunkka piti IFK:ta pystyssä.
Tarkoitan omalla tasolla Jannen omaa tasoa, johon on totuttu vuosien varrella pl. Pro-Janne osasto, joka vieläkin odottelee Jannen maajoukkuekutsua! Janne oli tänä syksynä huikeassa vireessä, mutta nyt on jo pidemmän aikaa ollut Jannella suunta kohti sitä normaalia "Längelliä". Viimeisen kolmen pelin päästettyjen maalien keskiarvo on 3,67, ja lisäksi nyt on tullut taas se Janne maalille, joka räpiköi joka suuntaan, ja jokaista vetoa saa nykyään taas pelätä.

Eilinen tappio oli täysin ansaittu tappio, eikä oltaisi ansaittu edes pistettä, mutta VP sen meille kuitenkin hommasi! Ilveksen voittomaalihan oli takuuvarmaa Jannea= onneton roiskaisu Ilveksen hyökkääjältä, ei maskia, ja silti Janne pystyy lyömään kiekon suoraan jongun neverhöödMynttisen lapaan.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tarkoitan omalla tasolla Jannen omaa tasoa, johon on totuttu vuosien varrella pl. Pro-Janne osasto, joka vieläkin odottelee Jannen maajoukkuekutsua! Janne oli tänä syksynä huikeassa vireessä, mutta nyt on jo pidemmän aikaa ollut Jannella suunta kohti sitä normaalia "Längelliä". Viimeisen kolmen pelin päästettyjen maalien keskiarvo on 3,67, ja lisäksi nyt on tullut taas se Janne maalille, joka räpiköi joka suuntaan, ja jokaista vetoa saa nykyään taas pelätä.

Eilinen tappio oli täysin ansaittu tappio, eikä oltaisi ansaittu edes pistettä, mutta VP sen meille kuitenkin hommasi! Ilveksen voittomaalihan oli takuuvarmaa Jannea= onneton roiskaisu Ilveksen hyökkääjältä, ei maskia, ja silti Janne pystyy lyömään kiekon suoraan jongun neverhöödMynttisen lapaan.

Peli hävittiin siis mielestäsi Jannen takia jatkoajalla koko muulla joukkueella ei ollut osaa eikä arpaa häviöön niinkö. Itsehän en paikalla ollut enkä edes peliä mistään nähnyt mutta sanonpahan vain seuraavan. Raporttien mukaan peli on käyty vaihteeksi meidän päässä torjuntojen valossa joten yksi huono torjunta tuskin nytkään on hommaa kaaatanut. Lisäksi 2 päästettyä sinällään täyttää oman hyvän pelin mittarini standardin. Hyökkäys taas ei täytä standardiani.

Mikä siis on minimi standardi hyvästä pelistä. Lyhyesti hyvä joukkue päästää maksimissa keskimäärin maalin pelattu 30min. Tämän kumpikin joukkue eilen täytti. Kun taas hyvä joukkue tekee maalin keskimäärin pelattu 20 minuuttinen. Toisin sanoen eilen HIFK:n olisi pitänyt tehdä maali enemmän varsinaisella peliajalla mihin varmasti oli eilenkin mahdollisuudet....
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olenkohan mä ainoa, joka diggasi Peltonen - Wirtanen - Kuhta -ketjun pelistä?

Mä en ihan siitäkään syystä laittaisi Kuhtaa Peltosen kenttään, että tässä tapauksessa Kuhta laitettaisiin jälleen kerran tilanteeseen, jossa hän on se pelaaja, jonka pitäisi keväällä latoa ratkaisumaalit pudotuspeleissä. Siihen vielä Lundell maaliin, niin hupskeikkaa juuri mikään ei ole muuttunut sitten Matikaisen vuosien. Samat pelaajat ratkaisurooleissa. Kuhdalle sopii, että hän saa tulla esiin tuolta alemmista ketjuista. HIFK:n vain pitäisi löytää hänelle parempi sentteri, kun Töykkälä, mutta kun HIFK:lla on tällä hetkellä vain 2 siedettävään (Wirtanen, Ramstedt) kiekolliseen peliin pystyvää sentteriä, jos Granlundia ei lasketa.

HIFK:lla on niin laaja materiaali, että se ei edes pysty laittamaan kaikkia munia samaan koriin, vaikka rakentaisikin Peltosen ympärille superketjun. Ilman Hamiltonia tuo vain taitaa olla vaikeata, koska omissa kaavailuissa se olisi nykymiehillä Peltonen-Wirtanen-Hamilton/Granlund. Jos Granlund pelaa loppukauden laidassa, niin sentterin hankinta on lähes pakollista.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Jos Granlund pelaa loppukauden laidassa, niin sentterin hankinta on lähes pakollista.

Juuri näin, ja toisaalta en halua edes nähdä tilannetta, jossa Granlundia yritetään istuttaa loppukaudeksi sentterin tontille, koska se arpa on todettu jo alkukaudesta eikä pitkä pelaamattomuus varmastikaan ole parantanut tilannetta. Jos näin kuitenkin tehtäisiin, päätyisimme tilanteeseen, jossa meillä on senttereitä 3 kappaletta 2. ja 3. -ketjuihin ja 2 kappaletta 4. ketjuun. Granlund laitaan ja ykkössentteri tilalle, niin moni ongelma ratkeaa, sanon minä. Kutakuinkin näin lähtisin liikkeelle:

Peltonen - "ykkössentteri" - Hamilton
Kuhta - Wirtanen - Petrell
Ahtola/Haataja - Ramstedt - Granlund
Wärn - Töykkälä - Liivik
+Pöysti, Nyholm ja kumppanit

Haatajalle en vain näe hirveästi käyttöä, joten aivan hyvin voisi laittaa vaihtoon ykkössentterin metsästyksen yhteydessä. Pahoin vain pelkään, että pari peliä ja Granlund on taas Peltosen rinnalla ykkösen keskellä. Jästipäisyyttä olisi tämä, mutta minkäs teet.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ei nyt kauheasti kannata tekemällä tehdä mitään hyökkäyspään ongelmaa tässä. IFK on tehnyt eniten maaleja tässä sarjassa, vaikka loukkaantumisiakin on ollut.

Se mikä tässä on alkanut huolestuttaa ja kovin, niin pelinrakentelun ongelmat, kiekkokontrollin häviäminen ja puolustuspäässä vastustajien perässä "juokseminen". Lähes kaikki kehuivat IFK:ta KalPa-pelin jälkeen, mutta kyllä siellä omassapäässä hävittiin kaksinkamppailuja, ja oltiin askeleen perässä koko ajan. Kiekko ei liikkunut ylöspäinkään kuten pitää. Sieltä lähti lumipallo liikkeelle.

Sitten tuli tosrstai ja Kärpät vastaan. Mä väitän kyllä, että silloin näin huonoimman IFK:n tällä kaudella. Silloin nähtiin (sitten viime kevään) se, miten KJ ei pysty muuttamaan suht pieniäkään asioita pelin sisällä. Kiekko ei liikkunut ollenkaan, viisikko oli levällään kun vanhan horon perse "Repsulla", ja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaksinkamppailut hävittiin jokapuolella kenttää. Tätä samaa jatkui lähes 50min, ennenkuin pientä valoa pelaamisessa nähtiin. Vittu onneksi en nähnyt eilistä peliä, mutta taas tuli ihan kivasti raporttia sieltä. Osanotot niille, jotka näki homman.

En mäkään ole huolissani pienestä tappioputkesta runkosarjassa, mutta peliesityksistä sitten taas olen. Joo, pelejä on paljon edessä ja paljon takana, mutta ei IFK (KJ) voi enää noin paskoja esityksiä jatkaa, mitä on nähty tauon jälkeen... tai muuten paluu tulevaisuuteen on faktaa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Peltonen - "ykkössentteri" - Hamilton
Kuhta - Wirtanen - Petrell
Ahtola/Haataja - Ramstedt - Granlund
Wärn - Töykkälä - Liivik
+Pöysti, Nyholm ja kumppanit

Tuossa ketjukokoonpanossa on 2 muttaa: 1. Pystyykö Hamilton oikeasti pelaamaan edes loppukaudesta? Nivunen ei parantunut edes joulutauon aikana. Taitaa leikkaussali kutsua. 2. Mistä kaivat ykkössentterin tässä vaiheessa kautta? Itse olen lähinnä toiveikas sen suhteen, että saataisiin hyvää liigatasoa oleva kolmossentteri. Toki jos HIFK saa ykkössentterin hankittua, niin tämä ratkaisisi ongelmat ketjujen osalta. Ykkösen toiseen laitaan voisi laittaa lähestulkoon kenet tahansa.

Onhan HIFK:lla tosin ykkösketjun keskelle tälläkin hetkellä 3 tarjokasta, eli Wirtanen, Ramstedt ja Granlund ja ketjuvariaatioita vielä enemmän. Jalonen ei vain ole kauhean innokas kokeilemaan. Jos IFK ei sentteriosastolle mene, niin Granlundia on pakko peluuttaa keskellä. Kysymys kuuluu: Miten hänestä saadaan eniten irti. Ykkösen keskellä vai kolmosen? Sanoisin, että ainakin voimakkaasti hyökkäävässä ketjussa.

Jos HIFK taas ei hanki yhtä sentteriä lisää ja Ganlund pelaa laidassa, niin Kuhtaa on ihan turha peluuttaa jonkun Töykkälän kanssa. Töykkälän pitää saada lihaa ympärilleen. Tässä tapauksessa Kaksi hyökkäävää ketjua ja 2 lihaketjua.
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
1. Pystyykö Hamilton oikeasti pelaamaan edes loppukaudesta? Nivunen ei parantunut edes joulutauon aikana. Taitaa leikkaussali kutsua.

Tämä on kieltämättä hyvä kysymys, johon on vaikea vastata. Tein kokoonpanospekulaationi kuitenkin siitä olettamuksesta, että kaikki ovat terveinä, mutta mikäli Hamilton ei pystyisi tällä kaudella enää pelaamaan, niin lähden siitä liikkeelle, että hänet korvataan. Tosin tässä tilanteessa en ehkä myisikään Haatajaa, vaikka kyseiset pelaajat ovatkin täysin eri planeetoilta. Tulee kyllä niin mieleen muuan tapaus Shawn Bates tästä Hamiltonista.

2. Mistä kaivat ykkössentterin tässä vaiheessa kautta? Itse olen lähinnä toiveikas sen suhteen, että saataisiin hyvää liigatasoa oleva kolmossentteri. Toki jos HIFK saa ykkössentterin hankittua, niin tämä ratkaisisi ongelmat ketjujen osalta. Ykkösen toiseen laitaan voisi laittaa lähestulkoon kenet tahansa.

Tämä ei ole minun tehtäväni miettiä. Joukkue otti tietoisen riskin ja jätti Hirson korvaamatta tähän kauteen lähdettäessä, joten nyt punnitaan sitä kuuluisaa reagointikykä, josta Nybarikin on kälättänyt. Ja kyllähän noita potentiaalisia ykkössenttereitä aina jostain on revittävissä, esimerkkinä nyt vaikkapa Corso, joka vielä tovi sitten oli vapailla markkinoilla. Tai Williams, joka kuitenkin päätyi jäämään rapakon taakse.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös