Pelottavin kauhuelokuva?

  • 46 574
  • 216

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Tässä täytyy kuitenkin muistaa, että elokuvaversio on koostettu telkkariin tehdystä minisarjasta. Ei siinä ihan hirmuisuuksia saatu näyttää siihen aikaan valtakunnankanavilla jos saa vieläkään. Joku nyky-HBO:han siitä voisi jotain kivaa saada aikaan.

Totta, enkä mitään verimässäilyjä kaivannutkaan, mutta onhan tuo nyt niin B-luokan tapaus, että oikein hirvittää. Vitutustani lisää toki se, että pidän kirjasta niin valtavasti. Ehkä en ole kaikkein objektiivisin asiassa.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Itse en oikein jaksa enää noita säikyttelyelokuvia, jossa yhtä'äkkiä lyödään volyymit kaakkoon ja nurkan takaa pomppaa kissa, ruma tappaja, zombie tai Kalervo Kummola.

Tuossa saattaisi olla oikeasti savet aika lähellä housuja. Nuori kaunis nainen autiossa talossa keskellä metsää. Nainen tietää, että jotakin on vialla ja häntä pelottaa. Niinpä hän tietysti päättää mennä suihkuun. Kuuluu laahaavia askeleita. Joku on suihkuverhon takana. Verho repäistään auki ja takana on Kale, joka jyrähtää naiselle.

Oikein selkäpiistä ottaa naisen puolesta.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki

Jep jep.

Hyi helvetti.

Yleensä nauran kauhuelokuville, kun en osaa suhtautua niihin oikein. Event Horizonia katsoessa meinasi lähinnä itkettää, kun pelotti :D. Minusta oikein hyvä leffa. Loppuratkaisun jälkeen välittömästi alkava Prodigyn biisi kruunaa hyvän kokonaisuuden.

Erehdyin katsomaan myös toisen kerran. Toinen katsomiskerta oli vielä pahempi: ei tarvinut nukkua seuraavana yönä.

Tiedän kyllä porukkaa, jotka pitävät Event Horizonia naurettavan huonona elokuvana. Itse pidän taas montaa joidenkin muiden mielestä pelottavaa elokuvaa naurettavina. Mielipidekysymyksiä.
 

HIFK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Barcelona, Miami Heat
Täytyypäs muistella.

Näin kaikkiruokaisena leffankatselijana (siis todellakin kaikkiruokaisena, mitä nyt leffoja aina jaksaa katsella), niin Hohto ja Halloween ovat oikeastaan kaksi parasta. Nicholsonin roolityö kerta kaikkiaan hieno, ja pelottavuus on täyden kympin luokkaa. Kylpyhuonekohtaus vanhuksineen on yksi kaikkien aikojen pelottavampia kohtauksia. Halloween taas luo tunnelmaa koko ajan, eikä mässäile verellä, eikä raakuuksilla. Väkivaltaakin on vähän. Kertakaikkinen klassikko, veret seisauttavampia elokuvaelämyksiä. Suosittelen kaikille!!!

Teksasin moottorisahamurhaajista olen nähnyt uusintaversion, joka on aika kesy siihen pahan alku-väkivalta ja veribalettiin, mikä on vain hyvä asia. Pahan alku ei kyllä kauhua tarjonnut, vaan pelkkää puistatusta ja kuvotusta. Samoin kuin Hills have eyes-uusintaversiokin (en ole nähnyt alkuperäistä). Potentiaalia ihan asiaelokuvaksikin oli, kun miettii tuota Tsernobyl-asetelmaa, mutta ei.

Kauna oli jenkkiversiona todella kova ainakin omaan mieleen, pelottavinta vähään aikaan, kun taas The ring oli todella mitäänsanomaton pätkä. Oikein mitään pelottavaa ei filkassa tapahtunut.

Blair Witch Project oli "dokumenttielokuvana" onnistunut, mutta jotenkin siitä vain jäi valju maku. Taustoja setvivä dokumentti toi juttuun hieman lisää ahdistusta ja mielenkiintoa, vaikka tuota ei puuttunut itse elokuvastakaan.

Hostelin eka elokuva oli aika valju, en millään muotoa pidä mistään kidutuskauhusta, mutta luulin kyllä elokuvan olevan hieman rajumpi. Kyseessä enemmän jännärityyppinen ratkaisu, jossa opetuksen tynkääkin. Ulkopuolisten seuraan ei hirveästi kannattaisi lyöttäytyä. Ranskalainen Martyrs tuli katsottua Youtubesta melko tarkkaan, oli kyllä niin vastenmielinen elokuva, joka ei sanomaltaan tuonut mitään uutta tarinaan. Kuka oikeasti tällaisia tekee? Kysyn vaan.

Shyamalanin leffat ovat olleet erittäinkin hyviä (Village ja kuudes aisti), tarinaltaan, tunnelmaltaan ja ajattelun aiheitakin tuovat paljon.

Mothman prophecies kolahti kyllä todella lujaa, hieno tunnelma.

Siinähän niitä, onhan noita kauhuelokuviakin katsottu paljon, ja jotain jäi puuttumaankin.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kierrätyskeskuksen etusivulla äsken: 'Pelottavin kauhuelokuva' - HIFK.
Se on niiiiin totta :)

Näin joskus 70-luvun lopulla ajankohtaisessa kakkosessa (tjsp) pätkän, jossa näytettiin osia aivan uudenlaisesta kauhuelokuvasta. Sen nimi oli 'Texas Chainsaw Massacre'. En pystynyt nukkumaan pariin yöhön sen jälkeen, enkä ole kauhuelokuvien ystävä ollut sen jälkeenkään. Jaiks!
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tuodaanpa tässä ketjussa esille ranskalaisen Xavier Genes'in kirjoittama ja ohjaama Frontier(s). Kuuluu minusta ranskalaisten kauhuelokuvien parhaimmistoon, sisältäen melkoisen joukon varsin vastenmielisiä kohtauksia ja kieroutunutta ajatuksenjouksua, ollen samalla kuitenkin tietyllä tapaa ajatuksellinen elokuva. Leffa ei ehkäpä silkka kauhuelokuva ole vaan pitää sisällään ripauksen trilleriä sekä draamaa. Suosittelen!

Estelle Leféburen näyttelemä Gilberte on melkoinen... "bitch".

Kuvakavalkadi leffasta.


vlad.
 
Viimeksi muokattu:

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Niin no, eihän tämä ihan elokuva ole, mutta kauheinta ja pelottavinta on katsella ohjelmaa eduskunnan kyselytunti, kaikissa ns. "kauhuelokuvissa", löytyy epäloogisuuksien keskeltä joku järjellinenkin hetki, mutta tässä painetaan katsoja kyllä syvään demokratian raiskaamisen suohon ilman seesteistä hetkeä, ilman helpottavaa loppumusiikkia, tietoisena, että vaikka suljet toosan, se jatkuu ja jatkuu ja tapahtuu oikeasti, päivä murmelina on huviretki tuohon rinnastettuna.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yksi karmeimmista elokuvista joka tuli nuorena nähtyä kertoi jostain 70-luvun alkupuolella Jenkeissä tapahtuneesta kaupan ryöstöstä, jossa ryöstäjät kiduttivat ja tappoivat uhrejaan kellarissa surutta. Myöhemmin kuulin kyseessä siis olleen tositapahtuman, joihin viitattiin nimellä" Hi-Fi Murders". Taisivat nuo tappajat/ryöstäjät olla jollain tapaa ilmavoimien palveluksessa.

Löysin aiheeseen liittyvän tv-filmin vuodelta 1991 A Test of Love, mutta muistelin että se olisi ollut joltain 70-luvulta. Kieltämättä muistikuvat ovat aika heikot.

Edit. En jaksa uskoa että se tuo elokuva olisi, ehkä jokin kohtaus tuosta, tai sitten se oli jokin tv-dokumentti. Oli miten oli, hyisevä fiilis tuosta jäi.

Perinteisistä kauhuleffoista pitää antaa ensimmäiselle kahdelle Halloweenille tunnustusta. Pakko myös myöntää että kun ensimmäistä kertaa näki Psykon niin oli se aika vahva. Myös Psyko 2 on paljon mainettaan parempi.
 
Viimeksi muokattu:

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
À l'intérieur ja Frontiers molemmat meni vähän turhan paljon verellä mässäilyksi. Martyrsista tuli sen sijaan mukavan ontto, mitä vittua?-olotila.

Katsotaan nyt mitä nuo Irreversible ja Event Horizon tarjoavat. Irrevesiblea ei Filmtownista löytynyt, joten tänään katsotaan Event Horsizon ja Irreversible vasta sitten, kun se jostain löytyy.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ok. Event Horizon oli sitten ilmeisesti vitsi. Noh, tulipa katseltua ja olihan se ihan viihdyttävä. Kauhua siinä oli kuitenkin vähemmän kuin Dark Starissa.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
En ole ikinä oikein ymmärtänyt näiden kidutus-/verellämässäily -elokuvien pointtia. Itse ainakin koin Insiden, Hostellin ja Martyrsin melko puuduttavina tekeleinä, joista jäi ehkäpä vielä aavistuksen epämiellyttävä olo jälkikäteen. Ei lainkaan sitä, mitä elokuvilta haen. Jos olisi edes jotain ajatuksia herännyt (vrt. Irreversible) niin hyvä, mutta kun ei.

Kun puhutaan uusista, ja nimenomaan hyvistä kauhuelokuvista (jotka tosin ovat melko harvassa), niin nostaisin esille Espanjan, josta on lähimenneisyydessä tullut läjäpäin hyviä ja nimenomaan tunnelmallisia tekeleitä. Esimerkkeinä heitettäköön nyt vaikkapa Devil's Backbone, El Orfanato sekä Los Sin Nombre. Pan's Labyrinthin voisi mainita myös kauhuvivahteisena tekeleenä, mutta joku sanoo kuitenkin, että se ei ole oikea kauhuelokuva.

Niin ja historian paras kauhuelokuva on Hohto. Siitä ei edes keskustella :)
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Pan's Labyrinthin voisi mainita myös kauhuvivahteisena tekeleenä, mutta joku sanoo kuitenkin, että se ei ole oikea kauhuelokuva.

Minä sanon ettei se ole oikea kauhuelokuva mutta se liikkuu niin monella tasolla ja eräänä osana siinä on kauhuun hyvin suoraan liittyvät elementit. No, totta kauhuvivahteinen elokuva kyllä, mutta ei suoranainen kauhuelokuva, mikä ei tietenkään vähennä elokuvan loistokuutta laisinkaan. Eräs viime vuosien parhaimmista elokuvista, ehdottomasti. Kyllähän eversti Vidal kaikessa sadistisuudessaan vetää vertoja mille tahansa kauhuelokuvan murhamiehelle, kenties syö heitä aamupalaksi.

vlad.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tätä ketjua lukiessa tuli mieleeni jokin vuosi sitten näkemäni japanilainen Takashi Miiken ohjaama kauhuelokuva, jossa on kyllä trillerin aineksia mukana, Audition. Se on minusta kokonaisuudessaan varsin hyvin rakennettu teos, kaikkea ei räväytetä selmille heti ensimmäisen viiden tai kymmenenkään minuutin aikana, sen sijaan loppu onkin sitten melkomoista "naytelmää", tavallaan elokuva on rakennettu sitä varten. Ei kannata deittailla ihan kenen kanssa tahansa tia saattaa päätyä deiteille "Asami Yamazakin" kanssa.

Audition.

Pitäisi hankkia leffa jostain käsiini. Suomesta sitä ei ikävä kyllä taida enää löytyä tai en ole vuosiin nähnyt sitä myynnissä missään, en esim. discshopin sivuilla tms.

vlad.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tuossa aikaisemmin tässä ketjussa heitin linkin Miiken kauhuleffaan nimeltä Imprint. Alla linkki traileriin...oletko nähnyt tuon?

Vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta leffalta. Pitää koettaa hankkia se käsiini jotain kautta - ulkomailta kenties. Miike näemmä kunnostautuu varsin mielenkiintoisten tai outojen elokuvien ohjaajana, kuten Ichi the Killer'in, se ei kylläkään ole kauhua vaan thrilleriä, draamaa, veripalttua sun muuta. Tuntuu siltä, että Miikellä on lievästi ilmaistuna outo näkemys elokuvataiteesta!

vlad.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Miike näemmä kunnostautuu varsin mielenkiintoisten tai outojen elokuvien ohjaajana, kuten Ichi the Killer'in, se ei kylläkään ole kauhua vaan thrilleriä, draamaa, veripalttua sun muuta. Tuntuu siltä, että Miikellä on lievästi ilmaistuna outo näkemys elokuvataiteesta!

Ichin näin jo vuosia sitten ja meidän keskimmäinen poika (21 v) tilasi tuon leffan jostakin pitkänä versiona. Miike tosiaankin on hieman erilainen tyyppi näissä leffajutuissa. Yleensäkin japsit kunnostautuvat oikeastaan kaikissa sairaissa jutuissa, jotka liittyvät "viihteeseeen". Hyvänä esimerkkinä tuo two girl one cup- juttu...vai mikä se nyt oli.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tämä onkin vaikea kysymys. Itse jaan kauhuelokuvat yksinkertaisesti kahteen kategoriaan: Yliluonnolliset ja ei-yliluonnolliset, ja katselen näitä vähän fiiliksen mukaan. Parhaista en tiedä, mutta mieleenpainuvia leffoja ovat esimerkiksi nämä:

The Fourth Kind.
(Scifi/kauhu). Tästä leffasta tuli todella omituinen olo. Maailmassa on valtavasti ufosieppaus-"tarinoita", joita kerrotaan hypnoosissakin totena, ja täsmälleen samanlaisena versiona kuin ei-hypnoosissa. Uskokoon ken haluaa. Itse en tiedä mitä ajatella tuollaisista jutuista. Hullultahan ne tässä kuulostaa, mutta...

The hills have eyes 1 ja 2.
Todella raaka ja hullu leffa. Ei kyllä jätä tämä leffa katsojaansa rauhaan, ja kyllähän tuon katsottua tuli ehkä vähän tavanomaista useammin olan yli vilkuiltua :)

Hostel ja Saw -elokuvat
Kidutus- yms. kohtauksista tulee aina paha olo, mutta miksi niitä sitten katsoo. Noh, eikös kauhuelovista haetakin tietynlaista "pahaa oloa" ja pelkoa turvallisesti kotisohvalta. Moni voisi ajatella tällaisten leffojen käsikirjoittajan olevan täysi sekopää, mutta leffoiksi aika napakymppejä. Varsinkin jälkimmäisen elokuvan jatko-osatkin ovat olleet kaikkea muuta, kuin väkisin tehtyjä.
 
Viimeksi muokattu:

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
The Fourth Kind.
(Scifi/kauhu). Tästä leffasta tuli todella omituinen olo. Maailmassa on valtavasti ufosieppaus-"tarinoita", joita kerrotaan hypnoosissakin totena, ja täsmälleen samanlaisena versiona kuin ei-hypnoosissa. Uskokoon ken haluaa. Itse en tiedä mitä ajatella tuollaisista jutuista. Hullultahan ne tässä kuulostaa, mutta...
Leffa oli kyllä mielenkiintoinen
mutta ethän uskonut sitä "perustuu tositapahtumiin" -osiota? Elokuva on täysin fiktiivinen.
I want to believe.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Ok. Event Horizon oli sitten ilmeisesti vitsi. Noh, tulipa katseltua ja olihan se ihan viihdyttävä. Kauhua siinä oli kuitenkin vähemmän kuin Dark Starissa.

On nää kyllä jänniä juttuja, siis se, miten ja mitkä asiat ihmiset kokevat pelottavina ja 'kauhuna'?

Mulle nimittäin toi Event Horizon toimi paremmin/pahemmin kuin kuuma veitsi jo muutenkin valmiiksi pehmeään voihin ja kieltäydyn sitä enää uudelleen katsomasta, piste! Yksi pahimpia leffoja, jonka muistan viime vuosina (katsoin sen vasta 2 vuotta sitten... tosin ns ideaali-olosuhteissa...) nähneeni, vaikka tiedän, ettei sitä monilla mittareilla mitattuna edes lasketa varsinaiseksi kauhuksi. Sitten taas hiukan saman genren Alienit toimivat mulla siten, että niihin en osaa ollenkaan suhtautua/kokea kauhuna, vaan pikemminkin sci-fi thrillerinä tjms... kummallista?

Lisäksi on koko joukko muitakin tämän genren leffoja, jotka eivät saa minkäänlaista kauhua/pelkotiloja päälle, lähinnä kaikki verellä mäissäily/sadistiset elokuvat, kuten Hostels, Martyrs jne.. Niistä en yksinkertaisesti pidä, vaikka harvakseltaan olenkin sortunut sellaisia katsomaan, lähinnä toisten suosituksesta.

Kai se on myös niin, että paitsi fyysisellä paikalla, myös itse aihepiirillä on huomattava vaikutus miten 'pelottavana' aikuinen ihminen voi leffan kokea. On toista katsoa joku leffa kaveriporukan kanssa pienessä nousuhumalassa auringon paistaessa ulkona, kuin yksin pimeässä pieni darra päällä... Samoin aihepiiri; esimerkiksi mä olen liikkunut niin paljon metsässä/erämaassa elämäni aikana, ettei mikään pimeällä metsällä pelotteleva leffa vain yksinkertaisesti toimi mun kohdalla. Sitten tiedän ihmisiä, joita metsä pelottaa ihan oikeasti, varsinkin pimeä metsä. Niillä on paljon helpompi eläytyä tuonkaltaisen pelon/kauhun päälle rakentuvaan leffaan...

Jos multa kysytään parasta kauhuleffaa, niin kyllä se varmaan myös allekirjoittaneen mielestä on Hohto. Siinä taas yksi leffa, jota ei viitsi turhaan vikkelään uudestaan katsoa, ehkä kerta kymmeneen vuoteen... kun saa tarpeeksi masokistisen fiiliksen päälle... Joko sanoin, etten edes pidä kauhu-genrestä, heh.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Leffa oli kyllä mielenkiintoinen (mutta ethän uskonut sitä "perustuu tositapahtumiin" -osiota? Elokuva on täysin fiktiivinen) I want to believe.

Niin... Keskimääräistä enemmän avaruudesta kiinnostuneena, ja tieteen kuvalehden tilaajana, en oikein lähde siitä ajatuksesta maan ulkopuolisen elämän kanssa, että täältä haetaan "sieppaamalla" jengiä kokeisiin :) Mutta leffasta tuli aika jännä fiilis, ja se oli todella hyvin ja uskottavasti tehty. Lisää kunnon scifi/kauhua, kiitos.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On nää kyllä jänniä juttuja, siis se, miten ja mitkä asiat ihmiset kokevat pelottavina ja 'kauhuna'?

Näyttää tosiaan olevan aika yksilöllistä.

Äsken tuli katsottua Renee Zellwgerin tähdittämä Case 39. Täytyy sanoa, että paras roolisuoritus Zellwegeriltä koskaan ikinä missään. Ihan viihdyttävä uusintapainos Ennustuksesta. Elokuvaan oli saatu jopa jännitystä.

Nyt pitäisi vielä katsella dopuppin mainostama The Fourth Kind ennen Hollannin peliä...jännää...
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tänään tuli sitten katseltua tuo Takashi Miiken Audition. Erittäin hieno elokuva, mutta ei siitäkään nyt oikeastaa perinteinen kauhu tullut mieleen. Jotenkin tuntui, että elokuva kertoi paljon isommista asioista kuin fyysisestä kivusta. Kannattaa katsoa, jos ei ole nähnyt.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Näin nyt vasta tuon Paranormal Activity -leffan. Aika karma fiilis jäi... voisi ehkä jopa nähdä painajaisia siitä. Siispä täytyy myös nähdä osa 2. Elokuva oli hyvin tehty, vaikka hieman kamera heiluikin liikaa "blair witch project-tyyliin". Sitä kuvaustyyliä en oikein diggaa.
 
Viimeksi muokattu:

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Nuorena poikana nähdyn Manaajan voittajaa pelottajana ei ole sittemmin tullut vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös