MM-kisat 2010: Suomen maalivahtipeli - Rinteen johdolla menestykseen?

  • 80 648
  • 486

scholl

Jäsen
Erikoinen tilanne, että Jalonen pelaa nyt jonkinlaista mediapeliä. En tajua miksi seuraava maalivahti piti julkistaa tiedotusvälineille, kun vastustajakaan ei ole vielä selvillä. Ja vaikka olisikin niin eikö se olisi parempi pitää se vastustaja vähän jännityksessä.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jaa, Rinne pelaa Valko-Venäjää vastaan siis huomenna, mikäli nyt Venäjä voittaa. Ihan hyvä, että Vehanen saa lepoa, niin on valmis sitten pelaamaan Slovakiaa ja Venäjää vastaan.

Eiköhän homma mene niin, että Rinne pelaa huomenna, Vehanen maanantaina ja sitten tiistaina parempi torjuja pelaa. Vai miten ne pelipäivät menikään.

Vehanen tulee olemaan tällä kaudella myös MM-kisojen paras; oli jo SM-liigan paras sekä KHL:n.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Selvennykseksi vielä: Valko-venäjä ei todellakaan tule olemaan helppo vastus.

Ei voi aliarvioida, mutta kyllä Suomen se ottelu täytyy voittaa. Valko-Venäjä ei todellakaan ole vakuuttanut tässä turnauksessa. Nyt ei vastassa ole Hanlonin sumppua ja on tuntunut melko kurittomalta ryhmältä jopa joukkueen kokeneet pelaajat etunenässä. Puolustuspeli, puhumattakaan maalivahtipelistä on B-sarjan tasoa varsinkin jos yhä pitävät sitä Kovalia maalissa. Suomi tulee saamaan paikat helposti 4-5 maaliin ja sitten saadaan kyllä ansaitusti jäädä pisteittä jos Kovalista tehdään sankari. Maalivahtivalinnalla ei Suomella ole tässä(kään) pelissä merkitystä, Pekka Rinteeseen luotamme yhtä paljon kuin Vehaseenkin.
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Olen itse sitä mieltä, että Petri Vehanen ei tule tälle joukkueelle kultaa voittamaan, jos sinne asti päästään. Pekka Rinne on sellainen maalivahti, jolle voi sattua sellainen päivä, että Kanada tai Venäjä pystytään kaatamaan. Vehanen on ihan perusvarma torjuja, mutta toivon, että Rinne pystyy ottamaan ykkösmaalivahdin paikan takaisin itselleen.

Minun mielestäni olet väärässä ja perusteluni ovat yhtä asiantuntevia kuin omasikin. Minun mielestäni Rinteellä ei ole mitään sellaisia kvaliteetteja, jotka tekisivät hänestä paremman maalivahdin kuin Vehanen. Sama myös toisin päin. Kumpikaan ei ole mikään etabloitunut tähti, vaan hyvän kauden pelannut veskari. Vehanen nyt kuitenkin on voittanut jotain, ja jos näille kavereille pitää jokin ero saada, niin se minusta kallistaa vaakaa hiukan enemmän Vehasen puolelle.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Naurettavaa pelon ja paniikin lietsontaa päivän paskalehdissä. Maalivahtiruletti palasi taas Leijoniin.

Joo, kiinnostavaa että jo tässä vaiheessa turnausta ollaan ihan urakalla Jalosta jahtaamassa - onkohan nyt päävalmentaja ollut ilkeä "journalisteille" vai onko vain sontalehdistön normi-toiminnasta eli tyhjästä "kohun" nostattamisesta kysymys? Itse olen toki edelleen sitä mieltä, että Jalosen olisi pitänyt lähteä USA-välierän skandaalimaisen peliesityksen takia, mutta on itsestäänselvää että mies on erittäin pätevä valmentaja ja MM-kisathan ovat sujuneet aivan mukavasti tähän asti. Kummallista loiskiehuntaa tämä niin kovin harvan oikeasti kannattama maajoukkueemme aina aiheuttaa...
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)

Lättfil

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mites toi Rinteen haastattelu Venäjä-matsin erätauolla. Toimittaja(vissiin Juusela):"Mitä mieltä Antti Miettisen kommentista, että Nhl-pelaajat jättää kisat väliin mediapaineen takia." Ja toimittaja sanoi vielä kaksi kertaa, että Miettisenn kommentti. Eiks se Jalonen sen kumminkin sanonut. Pientä tarkkuutta noihin haastatteluihin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni Vehanen ei taas USA-pelissä ollut ainakaan yhtään sen parempi kuin Rinne Tanska-pelissä. Kiekot pomppivat vähintään yhtä paljon, mitään kovin vaarallisia paikkoja ei jenkeillä ollut ja siihen päälle vielä yksi paljon helpompi maali kuin Tanskan maaleista yksikään. Ja eikös se niin ole että hyvät maalivahdit pelaavat parhaat pelinsä silloin kun on oikeasti kunnon panokset ja pieni paine päällä.. ;)

Niin, USA pelissä Vehanen päästi luvattoman helposti viimeisen maalin (yli pelasi etukulman), mielestäni Rinteen peluuttaminen on oikein.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Uskomatonta vinkumista, faktaa on se että Vehasta ei ole vielä edes testattu. Mitä eilenkin jenkki pelissä tuli muutama paha ja mies suoriutui hyvin. Ansaitsee todellakin ykkösvahdin paikan jos vielä vetää hyvin seuraavassakin pelaamassaan pelissä. Hänestä paistaa varmuus, Rinteen kanssa saa olla pieni jännäkakki housuissa kokoajan.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Eipä pelannut Vehanen mitenkään erikoisesti eilen. Mutta se hyvä puoli tässä on, ettei Vehanen juurikaan päästä kahta enempää noita kiekkoja selkänsä taakse, vaikka vaatimattomasti pelaakin.

No, huomenna on Rinteellä kasvojen pesun paikka, ja näyttömahdollisuus Valko-Venäjä ottelussa esittää voittavan maalivahdin otteita.
 
Sen verran on pakko kommentoida, ettei tuo kuva ihan täyttä totuutta kyllä kerro. Takakulma ei todellisuudessa ole lähelläkään niin paljon auki kuin kuvasta voisi päätellä, minkä kaikki toki ovat itsekin huomanneet. Ei se sijoittuminen silti toki suoraan oppikirjasta tainnut olla.

Sen se kuitenkin kertoo, että sijoittuminen on huonoa tuossa tilanteessa. Pelkästään sijoittumalla oikein tuo maali olisi todennäköisesti jäänyt syntymättä. No kuten sanottua, kaikille sattuu virheitä eikä tuo yksi virhe Vehasesta sen huonompaa maalivahtia tee.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Suomessa media alkaa heti jauhamaan roskaa Suomen "maalivahtiruletista", kun Suomi peluuttaa toistakin vahtiaan kisoissa. Mitähän mahtaa Venäjän media sanoa siitä, että Venäjä peluutti eri maalivahtia jokaisessa kolmessa matsissaan? Vai sanooko kenties yhtään mitään?

Suomessa tuntuu olevan ongelma, jos ykkösmaalivahti ei ole ns. selkeä ykkösvahti. Eiköhän maalivahtien peluuttamiseen ole muitakin taktiikoita kuin pohjoisamerikkalainen kiveen hakattu ykkösmaalivahdin peluuttaminen, joka ei ainakaan Yhdysvaltain kohdalla ole kovin kaksisesti toiminut. Clemmensen seisoi maalin suulla joka matsissa - ja aina tuli turpaan.

Muillakin tavoin voi toimia, kuten Venäjän kierrätysmalli tai kahden viimeisen SM-kullan tuottanut tandemiveskarimalli, jossa veskarit pelaavat vuorotahtiin. Miksi se sitten maajoukkueessa on niin vaikeaa, jos sekä Rinne että Vehanen saavat kummatkin riittävästi pelejä alle alku- ja jatkosarjassa?
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
No onpas tasta maalivahtikysymyksesta saatu vilkas vaanto aikaiseksi. Ja tietty molempien iltapaivalehtien gallupit ja muukin otsikointi lyovat loylya lisaa. Joko muuten kavitte aanestamassa?

Vaikka Jalonen sanoo, ettei veskareiden peluutuksessa ole mitaan logiikkaa, niin se ei tietenkaan pida paikkansa. Rinne jaahtyisi liikaa, jos nyt ei paasisi laatikkoon seuraavassa pelissa ja jatkoa ajatellen valmentajat saavat lisainformaatiota hanen taman hetken tasostaan.

Kylla siella varmaan videot pyorii pelien jalkeenkin. Kuka onkaan Suomen joukkueen molarivalmentaja? Onko sellasta ollenkaan?

Kun lisaksi on vastassa Belarus, jota pidetaan B-luokan maana, niin peli on kuin luotu Rinteen vartioitavaksi.

Kuolemanpelissa Saksaa vastaa taydessa Kolnin hallissa Vehanen oli jaatava. Nollapeli on aina nollapeli ja varsinkin silloin, kun oma joukkue saa vain yhden maalin aikaiseksi. Vaikeammassa USA pelissa Vehanen oli jalleen loistava, eika siitakaan pelista puuttunut panosta, painvastoin.

Kun aikaisemmin kyselin, mihin Rinteen status Suomen joukkueen lahtokohtaisena ykkosmolarina perustuu, tuli selvaksi, etta sen takana on paljolti NHL-status, mutta toki Rinne pelasi hienosti Nashvillen plaijareissa.

NHL-status on tietty kovaa valuuttaa, Kiprusoff halusi ja paasi Suomen ykkosvahdiksi Vancouverin olympialaisiin. Sita USA pelia en unohda ikina.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Välillä tuntuu näköjään mahdottomalta tajuta se, että Rinteellä on siinä kuin muillakin joskus huonommatkin pelinsä. Aivan yhtälailla Suomen kenttäpelaajista moni oli Saksa- ja USA-otteluissa aivan uudesti syntyneitä ja näin uskoin Tanska-pelin jälkeen myös käyvän ainakin Saksaa vastaan, Vehasen hienoa ottelua aliarvioimatta. Ainahan meillä parhaat pelaajat ovat ne, jotka eivät jäällä sattuneet hävityssä pelissä olemaan.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Näkisin asian niin, että nyt olisi valmennusjohdolla ollut mahdollisuus jatkaa selkeällä ykkösmaalivahdilla ja se olisi tässä tapauksessa ollut Vehanen. Tää maalivahtien vaihtelu ei mielestäni nyt oikein palvele kokonaisuutta ja eikä myöskään sitä että Vehanen omien suoritustensa kautta oli hankkimassa asemansa.

Tuossa pohdittiin, että ilman USA -pelin loppuhetkien imuutusta Vehanen todennäköisesti olisi jatkanut maalissa ja selkeä roolijako olisi saavutettu. Nyt sitten valmennusjohto tavallan osoitti, että pienimmästäkin virheestä rangaistaan ja se ei ainakaan edesauta maalivahdin onnistumista.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
SM-liigan tasoero NHL:n on vain kasvanut 80-luvulta. Jos pelaat erinomasesti NHL:ssä se takaa varmimman mahdollisen tason. Sen sijaan SM-liiga näytöillä ei ole minun mielestäni mitään merkitystä, kun nyt puhutaan kuitenkin aivan eri tason jääkiekosta. Otetaan esimerkiksi Jori Lehterä, nakuttanut SM-liigassa 69 tehopistettä ja heti ensimmäisessä kansainvälisessä pelistä näkee, että hän ei ole lähelläkään kansainvälistä tasoa puhumattakaan NHL tasoa.

Sen sijaan Jussi Jokinen, Antti Miettinen ja Lauri Korpikoski ovat ilmeisesti sitä NHL-tasoa? Kolmikon tehot yhteensä 0+1 kolmen pelin jälkeen. Varsinkin, kun Jokinen ja Miettinen pelaavat ykköskentässä ja ykkös-YV:ssä.

Tuo menee perusteluna bottom-kolmoseen ainakin näiden MM-kisojen viestiketjuissa.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt sitten valmennusjohto tavallan osoitti, että pienimmästäkin virheestä rangaistaan ja se ei ainakaan edesauta maalivahdin onnistumista.

En kyllä usko että tuo kavennus olisi valinnan takana. Eiköhän tässä vain haluta antaa molemmille peliaikaa ja pitää pelituntuma kohdillaan.

Itse en olisi kauhuissani vaikka Suomella ei selkeätä ykköstä olisikaan.
 
En kyllä usko että tuo kavennus olisi valinnan takana. Eiköhän tässä vain haluta antaa molemmille peliaikaa ja pitää pelituntuma kohdillaan.

Aivan oikein. Ei ole mikään rankaisu Vehaselle laittaa Rinne nyt maaliin. Kuten ei ollut rankaisu Rinteellekään, kun Vehanen sai pelata USA pelin. Hyvä henki tuntuu veskareilla muutenkin tuolla olevan, vaikka iltapulut yrittävät muuta väittää.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Aivan oikein. Ei ole mikään rankaisu Vehaselle laittaa Rinne nyt maaliin. Kuten ei ollut rankaisu Rinteellekään, kun Vehanen sai pelata USA pelin. Hyvä henki tuntuu veskareilla muutenkin tuolla olevan, vaikka iltapulut yrittävät muuta väittää.

Parhaansa iltapäivälehdet ja muut roskalehdet kyllä yrittävät rikkoakseen Suomen joukkuehenkeä ja musertaakseen pelaajien moraalia. Suomen tappiohan on näille lehdille aina orgasmin paikka: saa heittää lokaa päälle ja ylipäätään manata piruja seinälle jatkuvasti. Jos olisin päävalmentaja, pistäisin joukkueen mediakieltoon kisojen ajaksi ja kieltäisin yhtään pelaajaa sekä lukemasta urheilu-uutisia että antamasta yhtään ainutta haastattelua muuta kuin erätaukojen aikana ja itse kulloisestakin pelistä. Paskalehdet saisivat sitten kirjoitella mistä huvittaisi. Korkeintaan voisi jollekin YLEn Inka Heneliukselle antaa jonkun "spit or swallow"-tyyppisen syväkurkkuhaastattelun.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Suomessa media alkaa heti jauhamaan roskaa Suomen "maalivahtiruletista", kun Suomi peluuttaa toistakin vahtiaan kisoissa. Mitähän mahtaa Venäjän media sanoa siitä, että Venäjä peluutti eri maalivahtia jokaisessa kolmessa matsissaan? Vai sanooko kenties yhtään mitään?

Tuskin mitään, sillä Bykov kertoi jo ennen kisoja näin toimittavan. Oli siis täsmälleen turnaussuunnitelman mukainen ratkaisu.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mielestäni Rinteen valinta Valko-Venäjä-peliin vain alleviivaa sitä, että hän on nyt kakkonen. Normaaleissa MM-kisoissa kakkosvahti pelaa ne kaksi helpointa peliä, joten nyt se sattui tuohon Valko-Venäjään. Vehanen pelaa sitten loput eli Slovakia-, Venäjä-ottelut ja pudotuspelit miinus mahdollinen pronssiottelu.

Kisoihin lähdettiin Rinne edellä, mutta kahden pelin jälkeen asetelma kiepsahti ympäri. Totta kai lehdet raportoivat näin isosta asiasta. Koska joukkue ei tiedota maalivahdeistaan halutun selvästi, on median tehtävä se väkisin.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Onhan nyt Rinteen laittaminen maaliin seuraavaan peliin ihan selvä osoitus siitä että Vehanen on nyt ykkönen! Jatkosarjan "helppo" avausottelu, ilman valtavia paineita. Annetaan Petrille huilivuoro, jotta saa keskittyä koviin peleihin Slovakiaa ja Venäjää vastaan.

Itselläni on luotto molempiin, mutta kyllähän Vehasen otteista huokuu sellainen kylmä rauhallisuus. Hän ei ylipelaa, kiekot eivät pompi minne sattuu. Jos Vehanen tiputtaa kiekon, hän tekee sen tarkoituksella (-vanha viidakon sanonta -osastoa).

Lehdistön yritys lietsoa jotain vastakkainasettelua on naurettavaa. Sihvonen provosoi ihan tarkoituksella vaatimalla Rinnettä ykkösmokeksi. Kahtena viime kesänä SM-liigassa (ainiin, eihän sillä rupusarjalla ole merkitystä) on viety mestaruus kahden moken taktiikalla. Ja vaikkei se merkkaisi mitään, niin hölmöltä tuntuisi peluuttaa samaa mokea nyt 8 peliä putkeen. Kai se väsy jossain välissä iskee. Yksi peli Rinteelle tähän saumaan on ihan ok. Pelaajatkin terästäytyvät, kun pitää vähän olla hereillä omassa päässä.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Mielenkiintoista pohdintaa... Iiro otti tänään aamiaisella pekonia, kokkelia (muna-) ja nakkeja => onhan se nyt päivänselvä merkki siitä, että hän on kolmosveskari?

Eiköhän se nyt kuitenkin mene niin, että Peksi pelaa V-V:t, Pete Slovakit ja sen jälkeen katsotaan kuka pelaa Venäjää vastaan => Venäjä-peli taasen määrittää veskarin siihen seitsemänteen peliin (jos sinne päästään)!

Ja palatakseni tuohon USA-peliin; vaikeita ja laadukkaita laukauksia Yenkki-pojilta => kaikista ribari! Jonkun "DEG Metro Starsin" niksmannin veto pointilta ilman maskia => loistopelastus (copyright Mertsi).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös