Matti Alatalosta Kärppien uusi valmentaja

  • 276 930
  • 931

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Mainitusta Saarenheimosta voisi myös todeta, että mielestäni Saarenheimo kuuluisi tällä hetekklä nokkimisjärjetyksessä Viinasen taakse. Viinanen on saanut jotain Rosan kanssa aikaan. Kiitoksena pelipaikka nelosessa.

Tästä olen täysin samaa mieltä. Viinanen pelasi alkukaudesta todella mallikkaasti Rosan kanssa yhteen ja muutaman todella hyvän ja pisterikkaan pelin jälkeen viskattiin kylmästi neloseen konttaavan Saarenheimon tieltä. Todellinen perseennäyttö Alatalolta tuo.

Edit. Heitto Halosesta ja Erkinjuntista tosin sitten saa puolestaan lähes putoamaan lattialle. Molemmat ovat toki pelanneet Hokissa eivätkä saaneet näyttöpaikkaa Kärpistä, valmistaudu Tepa huolella tähän, Jalosen aikana.
 
HIFK
Martti Järventie

Järventie oli kovasti loukkaantuneena täällä ollessaan. Sen jälkeen häntä yritettiin kovasti ajaa sisään joukkueeseen, mutta virhealttius ei vain jäänyt pois.

Nyt hän on saanut kevään jälkeen taas harjoitella terveenä tutun pakkiparin kanssa. Ei liity Maran heikko menestys Kärpissä käytännössä mitenkään Alataloon.

Mikäli Järventielle olisi Hilli sorvannut jatkosopparin niin olisi ollut kyllä melkoinen teko. Mistäpä sen tietää, vaikka se olisi ollut viisastakin, mutta aina ei vain jokainen pelaaja onnistu joka paikassa. Kysy vaikka Kari Jaloselta.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En ota kantaa sen suuremmin onko matin vai kenen vika, mutta kummasti tuntuu Alatalon aikana Kärpille valuvan toisarvoista materiaalia Länsirannikolta ja vastaavasti etelään suuntaa stara tason pelaajia oli sitten kysessä Hokki tai Kärpät.

Länsirannikolta tulleet

Tarkki (seula nyt, stara Jalosen aikana)
Normio ( Ok Jalosen aikana, nyt ei kule.)
Saarenheimo (Stara viime kaudella, nyt sukka.)
Viinanen (Saatu mitä odotettu)

Samaan aikaan Kärpät ja Lukko ja TPS on vaihtaneet paikkaa taulukossa. Joku on mennyt mielestäni pieleen. Posittiiviset yllättäjät ja eteenpäinmenijät on Kärpissä harvassa erityisesti puolustuksessa.

Olen huolimatta tuosta heitosta sitä mieltä, että Kärpillä ja Alatalolla olisi ollut mahdollisuus tarjota miehille pelipaikkaa. Hokista valinta kohdistui kuitenkin Keräseen.
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Olen huolimatta tuosta heitosta sitä mieltä, että Kärpillä ja Alatalolla olisi ollut mahdollisuus tarjota miehille pelipaikkaa. Hokista valinta kohdistui kuitenkin Keräseen.
Nyt tämä ajojahti menee jo naurettavaksi, vaikka faktatkin on jo lyöty pöytään. Viitsisitkö kertoa miten Matti voi tarjota pelipaikkaa noille kun pelasivat Tepsissä jo kauden 07-08 ja Matti tuli Ouluun vasta kaudeksi 08-09? Kumpikin siirtyi Turkuun kesällä -07.

Paljon voidaan paskaa voidaan ansaitusti kaataa Matin niskaan, mutta ei se Alatalokaan pysty hankkimaan pelaajia Kärppiin samanaikaisesti kun on HPK:n valmentaja.
 
Länsirannikolta tulleet

Tarkki (seula nyt, stara Jalosen aikana)
Normio ( Ok Jalosen aikana, nyt ei kule.)
Saarenheimo (Stara viime kaudella, nyt sukka.)
Viinanen (Saatu mitä odotettu)

Tarkki on ollut tasan samantasoinen veska kokoajan. Riittävän hyvä, mikäli kaikki muukin on kunnossa. Ei voita yksin pelejä, mutta ajoittain häviää yksin niitä. Normio puolestaan pelasi Sahlstedtin ja Aaltosen kanssa, joten näkymättömästä laiturista ei monelle jäänyt pahaa sanottavaa. Ei ainakaan minulle, mutta samantasoinen tuo näyttäisi olevan, vaikka pisteitä ei tulekaan.

Saarenheimo on kyllä ollut heikko. Sitä ei käy kiistäminen. Viinasesta on saatu juuri mitä häneltä valmennus on hakenut.

Samaan aikaan Kärpät ja Lukko ja TPS on vaihtaneet paikkaa taulukossa. Joku on mennyt mielestäni pieleen. Posittiiviset yllättäjät ja eteenpäinmenijät on Kärpissä harvassa erityisesti puolustuksessa.

Totta, nyt ei olla totaalipuolustamisella liikkeellä vaikka välillä aihetta olisi. Pelisysteemissä on vikaa, vaan tiettyjen pelaajien vertailu valmentajan boostilla henkilökohtaiseen panokseen mielestäni kovin suuresti ontuu. Varmasti löytyy joku, jolla todistaa pointti suuntaan tai toiseen. Alatalon suurin miinus on sallia Juho Jokisen peliaika.

Olen huolimatta tuosta heitosta sitä mieltä, että Kärpillä ja Alatalolla olisi ollut mahdollisuus tarjota miehille pelipaikkaa. Hokista valinta kohdistui kuitenkin Keräseen.

Keräsestä on haettu alempien kenttien pelaajaa, joka toivon mukaan kehittyy edelleen. Osuma on suorastaan mitä mainioin. Keränen on fyysisessä pelissä yksi joukkueen parhaimmistoa ja osaa siinä sivussa pelata kiekkoakin. Minusta olisi käsittämätöntä, mikäli lätkäjengissä ei yhtään paljon taklaavaa pelaajaa olisi. Keiteleen mies on ehdottomasti ansainnut paikkansa Kärpissä.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Mainitsetko lisää näitä? Ketäs siellä viime kaudella alisuoritti?
Mitä pidempään Matti Kärpissä on, sitä enemmän alisuorittajia tulee olemaan. Muutama tähän kotoiseen liigaamme tähtitason pelaaja kykenee usein nousemaan valmentajaansa ylemmälle tasolle. Valmentajan taidot mitataankin paljolti siinä, kun katsotaan miten ne joukkueen muut pelaajat pelaavat. Jalosen ja Heikkilän joukkueissa oli sentään selkeät systeemit, jolla pelata, jolloin joukkue oli jotenkin tasapainoisempi, eikä heikkoja lenkkejä juurikaan muodostunut. Nyt tuo joukkue on lähinnä sitä, että pari tähtipelaajaa takoo pisteitä Kärpille. Parempia joukkueita vastaan onkin sitten hankaluuksia ja pisteet tiukassa, kun ei enää parin pelaajan vahva esitys riitä voittoihin.

Ohtamaankin katsoin jo viime kauden syksyllä olevan potentiaalinen seuraava topijaakola, vaan meidän Matti antaa J.Jokisen pelata ja Atte pelaa, jos pelaa. Onneksi yleensä sentään pelaa.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
HIFK
Mikael Granlund
Martti Järventie

TPS
Antti Erkinjuntti
Antti Halonen

Tepa taas tyylilleen uskollisena aivan ulapalla.

Erkinjuntista ja Halosesta nyt on sanottukin jo tarpeellinen, eli pelasivat jo Turussa. Toisaalta tuskin kukaan, edes täällä, on tosissaan ollut Halosta Kärppiin vaatimassa.

Järventie oli Kärpissä aivan järkyttävän huono ja mielestäni viime kausi meni pilalle pitkälti sen loukkaantumisen vuoksi. Vastuuta kyllä annettiin. Miinusta siitä Alatalolle ettei pistänyt syömään popcornia katsomoon.

Ja Granlund..hohhoi. Tuskin olisi saanut viime vuonna muuallakaan vastuuta miehissä. Mutta itseasiassa Alatalo olisi loppukaudesta kaverin antanutkin pelata. Pelasi nuo pelinsä muuten aika hyvissä ketjuissakin, vai mitä? Ja Granlundin poislähtöhän ei todellakaan Matin vika ollut mitenkään.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielestäni Granlund sai paikan ylhäällä ihan liian myöhään. Tavallisesti nuorten MM-kisoissa loistava pelaaja on hyvä liigassa. Granlund antoi tämän selkeän signaalin, mutta siitä huolimatta kesti huomattavan pitkään ennen kuin Mikke sai paikan ylhäällä. Petr T mielestä voin olla ulapalla ihan rauhassa eikä minua sinun mielipiteesi palstan kannasta kiinnosta. Ilmaisin vain oman mielipiteeni, että Alatalon aikana syystä tai toisesta pelaaja valinnat ei ole olleet hyvin onnistuneita. Minusta onnistumiset pelaajien kehityksesen kohdalla näyttää siirtyneen Jalosen mukana Helsinkiin. Kärpillä ei ole kovin suuresti esittää vastaava listaa kuin Ramstedt, Granlund ja Ahtola. Jan "Länki" "Pappa99" Lundell on myös yhtäkkiä muuttunut maalivahdiksi. Olen sitä mieltä, että Kärpät on epäonnistunut joko pelaaja valinnoissa tai kehittämisessä tai jopa molemmissa.

Sinänsä en halua Alatalon toimintaa sen enempää moittia. Ehkä kiittelemme Alatalon antamaa vastuuta Jokiselle ja Ohtamaalle tulevina vuosina. Tällä hetkellä Kärpät on kuntopuntarin kärkipäätä ja annan Matin ja muun joukkueen tehdä rauhassa työtä. Olen iloinen, jos voin sanoa olevani väärässä keväällä.
Kaikesta huolimatta minulla on pieni huoli ja samanlaisia tunnelmia kuin käyttäjänimetön tuolla edellä kirjoittelee. Matin aikana budjettia kasvatettu ja pelillinen menestys on ollut heikompaa. Tätä kautta tulot on jääneet pienemmiksi. Nykyistä tietä ei voida kovin pitkään kulkea vaan ennen pitkään tullaan tilanteeseen, että tulot tipahtaa radikallimmin yhdessä menestyksen kanssa ja vaatimattomampi menestys ja budjetti on hyväksyttävä tosiasia. Jalosen aikana näin jatkumon Kärppien kehityksessä. Nyt minusta jatkumoa ei näy ja Jalosen työstä tiristetään viimeiset mehut.

Keräsestä ja roolipelaamisesta sen verran, että ymmärrän, että joukkueessa pitää olla taklaajia, mutta vilkaisemalla Kärppien +/- tilastoa alkaa tilanne ihmetyttää. Kuusela,Viuhkola, ja varauksella Viitakoski on arvokkaita Kärpille YV-pelin kautta, mutta mitä arvoa Keränen tuo niin paljon. Onko 2-3 kolme taklausta ja pari turhaa jäähyä? Itse ene ole ymmärtänyt Keräsen asettamista esimerkkinä Pekkalan edelle tällä kaudella. Pekkala on taklannut ja pelannut yhtälailla hyvin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
...vilkaisemalla Kärppien +/- tilastoa alkaa tilanne ihmetyttää.
Tämähän se sinun suurin ongelmasi kiteytettynä on. Sinä arvioit pelaajia vain ja ainoastaan (julkisten) tilastojen perusteella. Valitettava tosiasia on kuitenkin se, että vaikka tilastot sinänsä kertovat pelaajan onnistumisesta ja epäonnistumisesta, se on silti vain osa totuutta. Jääkiekossa on paljon sellaisia elementtejä ja peliin vaikuttavia asioita mitkä eivät näy missään tilastoissa. Tai ainakaan Suomessa niitä ei kummemmin tilastoida (julkisesti, joukkueet varmasti sisäisesti tilastoivat paljonkin asioita). Sinä sivuutat pelaajan arvioimisessa täydellisesti nämä tilastoissa näkymättömät asiat.

Toiseksi. Kerro nyt Tepa minulle MITEN Alatalo olisi voinut vaikuttaa Erkinjuntin ja Halosen näyttöpaikkaan KÄRPISSÄ? Kerro se minulle, ole hyvä. Sinähän täysin selvästi tuossa aiemmin sanoit että Alatalolla olisi ollut siihen mahdollisuus mutta ei käyttänyt sitä.

Kerro myös MITEN Alatalo olisi voinut vaikuttaa a) Miken IFK:hon siirtymiseen ja b) Järventien onnistumiseen Kärpissä? Ja kun Järventie tuli puheeksi niin selvennäppä sitäkin, näetkö mitään loogisuutta siinä että Järventie loukkaantui heti Kärppäkauden alla pahasti eikä sen jälkeen oikein onnistunut ja toisaalta pääsi IFK:ssa reenaamaan terveenä koko kesän joukkueen matkassa ja on nyt onnistunut alkukaudesta erittäin hyvin? Olisiko tuossa jotain syy-seuraus suhdetta vain onko koko juttu vain ja ainoastaan siitä kiinni että Järventien valmentaja oli Kärpissä Alatalo ja IFK:ssa Jalonen?
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
TPS
Antti Erkinjuntti
Antti Halonen


Kukaan noista ei mielestäni saanut Matin valmennuksessa näytön paikkaa, vaikka kaikkia olisi ollut mahdollisuus käyttää.

Kiinnostaa Watsonin ja Petr.T:n tavoin tämä Erkinjuntin ja Halosen kytkös Alataloon.

Ja myös akilesjänteen poikki saaneen Järventien kohdalla tehdyt virheet olisi ok kuulla.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toiseksi. Kerro nyt Tepa minulle MITEN Alatalo olisi voinut vaikuttaa Erkinjuntin ja Halosen näyttöpaikkaan KÄRPISSÄ? Kerro se minulle, ole hyvä.

Päävalmentajan pestiin kuuluu varmasti hahmotella joukkuseen karkeasti tehtäviä muutoksia ja pelaaja hankintoja. Pestin saatuaan hän olisi voinut esittää Halosen ja Erkinjuntin olevan potetiaalisia pelaajia seuravan kauden liigajoukkueseen. Nyt TPS esitti asian uskottavammin. Aiemmin mainittu Järventie mainitsi myös Jalosen soittaneen hänelle henkilökohatisesti ennen sopimusta HIFK:n. Olemme voineet valtamediasta lukea Granlundin myös käyneen HIFK.n pukuhuoneessa. Kysymys: Oliko Alatalo kutusunut Granlundin Kärppien edustuksen pukuhuoneeseen ennen tätä tapahtumaa? Pieniä, mutta vaikuttavia asioita ja esimerkejä hyvästä johtamisesta. Kaikki sanovat etteivät ne ole ratkaisevia asioita, mutta samat henkilöt vastaavat kyselyissä, että työilmapiiri on hyvä ja luottamus tekemiseen hyvä. Tärkeä tekijä monen mainitun pelaajan kohdalla lähtöön on nimenomaan se, että he eivät usko saavansa riittävää luottamusta. Tuon luottamuksen luominen on nimenomaan valmennuksen tehtävä. Noissa asioissa on myös kysymys nimenomaan Alatalon valinnoista.

Akillesjännevamma varmasti vaikeutti Järventie pelaamista ja Alatalon osuutta porrashyppeelyyn en osaa tarkasti sanoa. Siitä huolimatta olen sitä mieltä, että Järventie alisuoritti Alatalon valmennuksessa.

Näitä pelaajia voidaan ottaa esille useampia, mutta aina vedotaan vastuuseen tai muuhun tilasto vääristymään. Esimerkki Juhamatti Aaltonen on tehnyt tällä kaudella jo 9 maalia. Hänen viime kauden kokonaismaalimääränsä oli 9. Ensimmäinen vastaus on, että hän saa enemmän vastuuta. No minusta hän oli Kärppien viime kauden ykkösessä yhdessä Anderssonin ja Corson kanssa. Minusta hänellä on nyt lähtökohtaisesti heikommat kaverit rinnalla. Jos nyt katsotaan sitten että ei niin miksi Alatalo ei laittanut paria Paakkolanvaara-Aaltonen yhteen viime kaudella isommalla vastuulla?
 
Viimeksi muokattu:

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Päävalmentajan pestiin kuuluu varmasti hahmotella joukkuseen karkeasti tehtäviä muutoksia ja pelaaja hankintoja. Pestin saatuaan hän olisi voinut esittää Halosen ja Erkinjuntin olevan potetiaalisia pelaajia seuravan kauden liigajoukkueseen.

Joo ja samaan listaan voidaan lisätä ainakin Jori Lehterä, Tuomas Kiiskinen, Jerry Ahtola ja Sami Vatanen. Kaikki olisi pelanneet meillä mikäli uusi koutsimme olisi ymmärtänyt heitä Kärppäjohdolle esittää. Jeesus mikä tunari tuo Alatalo!

On uskomatonta venkoilua Tepalta, olisit nyt edes myöntänyt rehellisesti olevasi täysin pihalla tuon asian suhteen.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Otetaanpa pala palalta. Meinaatko Hilli on Kärppätoimistolla vaan ottanut luurin käteen ja soittanut viime kauden pääteeksi mitään Alatalolta mitään kysymättä Mika Viinaselle/hänen agentille. Kyllä ennen sopimusta käydään varmasti keskusteluja pelaajan roolista valmennuksen kanssa ja pelaaja tiedostaa häneen asetetut odotukset. Jollei näin ole niin se mielestäni nimenomaan päävalmentajalta huonoa johtamista.

Mitä tulee sitten Erkinjunttiin hänellä löytyy pelejä Kärppäpaidasta. Halonen pelasi puolestaan Kärppäpaidassa yhden joulun alla olevan harjoitusottelun Kärpät-Hokki. Tätä kautta näen, että heillä olisi ollut Pesosen polku käytettävissä.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Jos nyt katsotaan sitten että ei niin miksi Alatalo ei laittanut paria Paakkolanvaara-Aaltonen yhteen viime kaudella isommalla vastuulla?

Koska Paakkolanvaara oli viime kaudella lähtökohtaisesti puukätinen puolustava sentteri ketjussa jonka pääasiallinen tehtävä oli pelata nollanollaa. Alatalo halusi antaa Aaltoselle kunnon tilaisuuden pistämällä samaan kenttään todellisten pelimiesten eli Corson ja Anderssonin kanssa. Ethän sä nyt Alataloa tästä voi syyttää, ethän?!?
 
Esimerkki Juhamatti Aaltonen on tehnyt tällä kaudella jo 9 maalia. Hänen viime kauden kokonaismaalimääränsä oli 9. Ensimmäinen vastaus on, että hän saa enemmän vastuuta. No minusta hän oli Kärppien viime kauden ykkösessä yhdessä Anderssonin ja Corson kanssa. Minusta hänellä on nyt lähtökohtaisesti heikommat kaverit rinnalla. Jos nyt katsotaan sitten että ei niin miksi Alatalo ei laittanut paria Paakkolanvaara-Aaltonen yhteen viime kaudella isommalla vastuulla?

Koko muukin viesti on kyllä melkoista paskaa, mutta tätä uutta haaraa on hyvä kommentoida.

Aaltosesta yritettiin kasvattaa ykköskentän kaveria, mutta hän ei siinä onnistunut. Pelaaja ei siinä onnistunut, vaikka sitä yritti Alatalon lisäksi myös K. Jalonen. Jalosen malli olisi ollut heittää kaveri hiuksista v**** ja Alatalon malli puolestaan on pitää pelaajia ammattilaisina. Jalonen sai Aaltosen pelaamaan todella hyvin tavallaan yhdellä kaudella, jonka jälkeen KJ:kin luovutti. Siitä alkoi Aaltosen alamäki. Onko se nyt sitten jotenkin ihmeellistä huomata, että pari vuotta on kaverille tullut lisää ja hän on ITSE alkanut pohtia, että mikä helvetti on kun ei tahdo tulla sitä lopullista läpimurtoa? Maiseman vaihto ja puhtaalta pöydältä uudella asenteella liikkeelle. Siinä on suurin syy Aaltosen parantuneeseen maalimäärään. Kuriositeettina se, että aivan kuten Kärpissäkin, Aaltonen pääsee edelleen usein maalipaikkaan vaan se viimeistely ei kuuminta hottia ole vieläkään.

Mutta joo, pistähän jokaisen pelaajan onnistumiset Jalosen piikkiin ja jokaisen epäonnistumiset Alatalon piikkiin. Tuo Alatalon irvailu alkaa saada koomisia piirteitä. Puutteensa ne on hänelläkin, varmasti löytyy parempia valmentajia paljon, mutta ei se kuva nyt ihan noin synkkä ole.

EDIT: Ja fantasiarostereita saa jokainen vaatia. Minua vituttaa ettei Aaltonen saanut yrittää Jagrin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Esimerkki Juhamatti Aaltonen on tehnyt tällä kaudella jo 9 maalia. Hänen viime kauden kokonaismaalimääränsä oli 9.
Tepalla on hämmästyttävä taito löytää yksittäisiä pelaajia / tapahtumia väitteidensä tueksi. Kaikki väittämät perustuvat siihen ajatusmalliin että Alatalo on paska ja Jalonen jumalasta seuraava. .

Tepan vuoden vanhojen juttujen lukeminen on pääsääntöisesti hyvää komediaa. Tepa kehui esim. Jalosen nopeaa reagointia hankkimalla Walsh puolustukseen. Samoin Urama on oli kuulemma nostanut Mustosen aivan uudelle tasolle. Kärppien puolustuksessa esimerkiksi Juho Jokinen oli parempi kuin Kalpan Jalasvaara.

Samaan aikaan sivuutetaan kaikki muu fakta, kun nämä eivät vastaa oman ideologian tarkoitusperää. Esimerkiksi Paakkis on ollut Pelicanseissa täysi sukka odotuksiin nähden. Onko tämäkin Alatalon vika? Mustonen pelaa ruotsin divaria kun sai käytännössä kenkää Lukosta, varmaan Matin vika tämäkin.

Korostan nyt lopuksi että toivon Matin häipyvän tämän kauden jälkeen kauas Oulusta. Minua oksettaa tapa jolla joukkue pelaa ja olen siinä mielessä Tepan kanssa samaa mieltä etten hyväksy tapaa joilla pelaajille annetaan peliaikaa. On kuitenkin järjetöntä pistää kaikki liigassa tehdyt sopparit Matin syyksi ja joku ajatusmalli, että Matti olisi vetäessään HPK:n ensimmäisiä kesätreenejä kartoittanut samanaikaisesti Kärpille soppareita vaatii jo melkoista foliohattua.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt Paakkolanvaara näyttää minusta Pelicanssien ykkössentteriltä ja käsissä ei ole mitään vikaa. Siitä minulle tulee tunnelma, että Paakkis alisuoritti Kärpissä Alatalon alaisuudessa tai vaihtoehtoisesti hän on alkanut kehittyä Toivolan valmennuksessa.
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Näitä pelaajia voidaan ottaa esille useampia, mutta aina vedotaan vastuuseen tai muuhun tilasto vääristymään. Esimerkki Juhamatti Aaltonen on tehnyt tällä kaudella jo 9 maalia. Hänen viime kauden kokonaismaalimääränsä oli 9. Ensimmäinen vastaus on, että hän saa enemmän vastuuta.

Tässä on juuri hyvä esimerkki siitä, että pelkkiin tilastoihin tuijottaminen on aivan turhaa. Aaltosen pelistä voit katsoa esimerkkinä vaikka eilisen Pelicans-Saipa pelin kaksi ensimmäistä maalia. Molemmat johtuivat Aaltosen huolimattomasta pelistä omalla alueella, ja Saipa karkasi 0-2 johtoon. Siinä ei paljoa enää Aaltosen 2-5 kavennus yv.llä auttanut.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Nyt Paakkolanvaara näyttää minusta Pelicanssien ykkössentteriltä ja käsissä ei ole mitään vikaa. Siitä minulle tulee tunnelma, että Paakkis alisuoritti Kärpissä Alatalon alaisuudessa tai vaihtoehtoisesti hän on alkanut kehittyä Toivolan valmennuksessa.

Tässäpä Tepamaisesti koottuna kommentteja Paakkolanvaarasta pelejä oikeasti näkevien eli lahtelaisten leiristä viimeisen kuukauden ajalta:

Keskushyökkääjät eivät saa hyökkäyssuuntaan mitään aikaiseksi ja Paakkolanvaaran kaltaiset aiemmin puolustavana sentterinä kunnostautuneet jätkät on aivan sukkia myös siellä omassa päässä. Mikä helvetin veto tämä Poro-Jeesus muuten oli? Saman tyylinen pelaaja kuin Henri Heino, mutta Heino on joka osa-alueella parempi.

Predator otti sitten kultakypärän itselleen ja teki tänään hienon maalin. Mitä lapin jäyhämies saisikaan aikaan, jos ykkösen keskellä olisi todellinen ykkösentteri. Paakkis ei ole siihen vielä pystynyt, eikä kukaan muukaan meidän senttereistä.

Näillä näkymin Paakkolanvaarasta ei ole siihen ykkössentterin rooliin, mihin häntä kaavailtiin. Tunnollinen pelaaja, mutta kiekollisen pelin puutteet näkyvät. Mitään varsinaisesti uutta Paakkis ei ole pystynyt joukkueeseen tuomaan, vaikka sitä vahvistaakin. Hyvä kakkos-kolmossentteri, mutta liigajoukkueen johtavan sentterin paikka taisi olla liikaa. Parantaa ainakin pitää, jos sen paikan aikoo ottaa.

Ylivoimapeli on tällä hetkellä aivan uskomattoman surkeata. Pikkuhiljaa rupee vituttamaan näiden vapaalippulaisten perseily. Kauppilan lisäksi joutuu nyt mainitsemaan Paakkolanvaaran nimen.

Oli siellä pari rohkaisevampaakin viestiä, mutta Tepa-maailmassa nämä jätetään nyt julkaisematta.

Noin aiheesta itsestään, niin osaatko sanoa johtuisiko Paakkolanvaaran parempi pistesaldo tällä kaudella siitä, että miehen rooli on kovin erilainen Pelsuissa kuin mitä se oli Kärpissä? Vai olisiko Alatalon pitänyt peluuttaa Paakkista viime kaudella kahdessa ekassa ketjussa Viuhkolan tai Corson sijaan? Mielenkiinnolla odotan vastausta, sillä ainakin toistaiseksi perjantainen työpäivä on sujunut oikein rattoisissa merkeissä täällä Kärppäpalstalla.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yritetäänpäs tässäkin ketjussa palailla asialinjoille. Mutta sitä ennen, Tepalle pitäisi ehdottomasti antaa jonkin sortin palkinto keskustelun ylläpitämisestä, täytyyhän noista ainakin osan olla provoja!?

Matti Alatalo on hyvä valmentaja, mutta häneltä puuttuu jotakin dynastian johtamiseen tarvittavaa. Välttämättä ei tarvitse olla esim Dufvan tyylinen suuren egon omaava tai Jortikkamainen diktaattori, mutta kuitenkin täytyisi imagollisesti näyttäytyä uskottavana keulakuvana. Esim. Heikkilä kasvoi Kärpissä, kritiikistä huolimatta, huippuvalmentajaksi. Matti on epäilemättä oppinut paljon, mutta muutamissa asioissa on paranettavaa.

Viime kaudesta pitää antaa tuloksellisesti suuri kiitos, se oli huippusuoritus. Tämän takana ne tekijät, joissa olisi ollut parannettavaa eli pelitapa ja pelin aikainen johtaminen, näyttävät polkevan paikallaan.

Jotenkin tuntuu, että joukkue tai valmennus ei ole kaikilta osin hyppysissä. Nyt ollaan aivan liikaa virtuoosien varassa.

Matilla on nyt käytössään joukkue, jolla pitää voittaa mestaruus. Ota nyt se puuttuva askel ja lyö itsesi läpi kullattujen huippuvalmentajien kaartiin. Tätä täällä kaikki paskanjauhannankin takaa toivovat!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Päävalmentajan pestiin kuuluu varmasti hahmotella joukkuseen karkeasti tehtäviä muutoksia ja pelaaja hankintoja. Pestin saatuaan hän olisi voinut esittää Halosen ja Erkinjuntin olevan potetiaalisia pelaajia seuravan kauden liigajoukkueseen. Nyt TPS esitti asian uskottavammin.
Oletko nyt ihan OIKEASTI tosissasi? Matti Alatalo tuli Kärppiin keväällä 2008. En tiedä milloin sopimusta hänen kanssaan alettiin hieroa, mutta veikkaisin sen olleen aikaisintaan loppuvuodesta 2007, todennäköisesti kuitenkin myöhemmin.

Erkinjuntti ja Halonen puolestaan tekivät sopimuksensa Tepsiin jo keväällä 2007. Erkinjuntin soppari oli suoraan kaksivuotinen, Halosella mallia 1+1(optio seuralla).

Ja sinä olet edelleen sitä mieltä että Alatalolla olisi ollut mahdollisuus antaa näyttöpaikka näille miehille Kärpissä alkaen kaudesta 2008-2009, jolloin Alatalo itse aloitti Kärpissä?

Tepa kirjoitti:
Akillesjännevamma varmasti vaikeutti Järventie pelaamista ja Alatalon osuutta porrashyppeelyyn en osaa tarkasti sanoa. Siitä huolimatta olen sitä mieltä, että Järventie alisuoritti Alatalon valmennuksessa.
Kaikki lienevät sitä mieltä että Järventie alisuoritti Kärpissä, mutta oletko todella sitä mieltä että se oli Alatalon syytä? Järventie sai runsaasti peliaikaa Kärpissä sekä ennen että jälkeen loukkaantumisen. Mitä valmentaja voi enempää tehdä pelaajan eteen? Varsinkaan kun mies on suurimman osan ajasta loukkaantunut, eli ei voi treenatakaan täysipainoisesti ohjeiden mukaan.
Tepa kirjoitti:
Näitä pelaajia voidaan ottaa esille useampia, mutta aina vedotaan vastuuseen tai muuhun tilasto vääristymään. Esimerkki Juhamatti Aaltonen on tehnyt tällä kaudella jo 9 maalia. Hänen viime kauden kokonaismaalimääränsä oli 9. Ensimmäinen vastaus on, että hän saa enemmän vastuuta. No minusta hän oli Kärppien viime kauden ykkösessä yhdessä Anderssonin ja Corson kanssa. Minusta hänellä on nyt lähtökohtaisesti heikommat kaverit rinnalla. Jos nyt katsotaan sitten että ei niin miksi Alatalo ei laittanut paria Paakkolanvaara-Aaltonen yhteen viime kaudella isommalla vastuulla?
Edelleen voidaan kysyä että mitä Alatalo olisi voinut tehdä toisin Juhiksen kohdalla? Matti antoi Juhikselle runsaasti peliaikaa sekä ylivoimalla että tasakentällisin. Hän antoi Juhikselle myös ehkäpä koko liigan parhaat pelimiehet ketjukavereiksi. Juhis (kuten muutkin hyökkääjät) sai myös runsaasti vapauksia toteuttaa hyökkäyskuvioita parhaaksi katsomallaan tavalla. Silti olet sitä mieltä että on Alatalon syytä ettei Juhis onnistunut Kärpissä? Okei, kerro meille mitä Alatalon olisi pitänyt tehdä toisin? Kerro meille miksi Juhis ei saanut ihailemasi Jalosen alaisuudessakaan yhtään enempää aikaiseksi? Sanottakoon nyt vielä, että toistaiseksi Juhiksen tehokkain kausi pisteiden valossa on ollut Alatalon Kärpissä.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koko muukin viesti on kyllä melkoista paskaa, mutta tätä uutta haaraa on hyvä kommentoida.

Mutta joo, pistähän jokaisen pelaajan onnistumiset Jalosen piikkiin ja jokaisen epäonnistumiset Alatalon piikkiin. Tuo Alatalon irvailu alkaa saada koomisia piirteitä. Puutteensa ne on hänelläkin, varmasti löytyy parempia valmentajia paljon, mutta ei se kuva nyt ihan noin synkkä ole.

EDIT: Ja fantasiarostereita saa jokainen vaatia. Minua vituttaa ettei Aaltonen saanut yrittää Jagrin kanssa.

Voisi lukea viestejä ennekuin haukkuu paskaksi:

Sinänsä en halua Alatalon toimintaa sen enempää moittia. Ehkä kiittelemme Alatalon antamaa vastuuta Jokiselle ja Ohtamaalle tulevina vuosina. Tällä hetkellä Kärpät on kuntopuntarin kärkipäätä ja annan Matin ja muun joukkueen tehdä rauhassa työtä. Olen iloinen, jos voin sanoa olevani väärässä keväällä.
Kaikesta huolimatta minulla on pieni huoli ja samanlaisia tunnelmia kuin käyttäjänimetön tuolla edellä kirjoittelee. Matin aikana budjettia kasvatettu ja pelillinen menestys on ollut heikompaa. Tätä kautta tulot on jääneet pienemmiksi. Nykyistä tietä ei voida kovin pitkään kulkea vaan ennen pitkään tullaan tilanteeseen, että tulot tipahtaa radikallimmin yhdessä menestyksen kanssa ja vaatimattomampi menestys ja budjetti on hyväksyttävä tosiasia. Jalosen aikana näin jatkumon Kärppien kehityksessä. Nyt minusta jatkumoa ei näy ja Jalosen työstä tiristetään viimeiset mehut.

Pyrin tuomaan esiin faktat. Mielestäni Jalonen on onnistunut nuorten kehittämisessä HIFK:ssa. Mainitsin nimet. En onnistu löytämään Kärpistä samanlaisia eteenpäin menneitä nuoria. En myöskään käytä mittarinani ainoastaan tilastoja. Yksi mittari mm. maajoukkue esiintymiset. Hiljattain J. Jalonen sanoi, että Granlundia kokeillaan maajoukkueessa. Viime kauden HIFK:sta mm. Max Wärn kokeili maajoukkueessa. En itse voi sanoa onnistumiseksi esimerkkinä Kerästä, joka on Kärppien +/- tilaston toiseksi heikoin mies.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Noin aiheesta itsestään, niin osaatko sanoa johtuisiko Paakkolanvaaran parempi pistesaldo tällä kaudella siitä, että miehen rooli on kovin erilainen Pelsuissa kuin mitä se oli Kärpissä? Vai olisiko Alatalon pitänyt peluuttaa Paakkista viime kaudella kahdessa ekassa ketjussa Viuhkolan tai Corson sijaan? Mielenkiinnolla odotan vastausta, sillä ainakin toistaiseksi perjantainen työpäivä on sujunut oikein rattoisissa merkeissä täällä Kärppäpalstalla.

Kyllä, muistaakseni sillä kaudella oli myös loukkaantumisia sentteripuolella ja Paakkis nostettiin usein pelaamaan kahdessa eka kentässä mutta ei missään vaiheessa pystynyt toden teolla haastamaan Corsoa ja Viuhkolaa noista pelipaikoista, vaikka tilaisuus siihen oli. Kovempi jamppa, joka olisi joutunut tahkoamaan tasoaan alemmissa kentissä olisi ryöstänyt jomman kumman tontin loukkaantumisten aikana. Mitä muuten Viinanen on pikkuhiljaa virittelemässä tällä kaudella Pekille, joka johtuu kyllä myös Pekin omasta koomailusta.

Paakkikselta ja Juhikselta oikeat ratkaisut siirtyä uusiin kuvioihin hakemaan nostetta uralleen. Olen aika varma ettei Alatalolla ollut niin iso rooli siirroissa mitä Tepa haluaa uskoa. Ja takaisin vaan Kärppiin, kun saadaan Kärppiin valmentaja, joka saa 5-5 pelaamisen tasapainoiseksi ja hyökkäyksiinlähtöihin jotain tolkkua.

Tepa kirjoitti:
Kysymys: Oliko Alatalo kutusunut Granlundin Kärppien edustuksen pukuhuoneeseen ennen tätä tapahtumaa? Pieniä, mutta vaikuttavia asioita ja esimerkejä hyvästä johtamisesta.

Vastaahan Tepa oliko?
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Edelleen voidaan kysyä että mitä Alatalo olisi voinut tehdä toisin Juhiksen kohdalla? Matti antoi Juhikselle runsaasti peliaikaa sekä ylivoimalla että tasakentällisin. Hän antoi Juhikselle myös ehkäpä koko liigan parhaat pelimiehet ketjukavereiksi. Juhis (kuten muutkin hyökkääjät) sai myös runsaasti vapauksia toteuttaa hyökkäyskuvioita parhaaksi katsomallaan tavalla. Silti olet sitä mieltä että on Alatalon syytä ettei Juhis onnistunut Kärpissä? Okei, kerro meille mitä Alatalon olisi pitänyt tehdä toisin? Kerro meille miksi Juhis ei saanut ihailemasi Jalosen alaisuudessakaan yhtään enempää aikaiseksi? Sanottakoon nyt vielä, että toistaiseksi Juhiksen tehokkain kausi pisteiden valossa on ollut Alatalon Kärpissä.

Kehottaisin lukemaan viestejä. Valmentajan pitäisi mielestäni osoittaa uskonsa pelaajaan. Jos Aaltonen olis uskonut voivansa kehittyä ja menestyä Kärpissä olisi hän jäänyt ainakin sopimuksensa loppuun.

Muuten mitä Alatalon olisi muuten pitänyt tehdä en osaa sanoa. Olin vain sitä mieltä, että Aaltonen alisuoritti Alatalon Kärpissä. Hänessä oli potentiaalia parempaan. Hän myös itse uskoi niin ja siksi lähti Kärpistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös