Onko SM-liigan sakotussysteemi perustuslain vastainen?

  • 19 018
  • 131

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Kurinpitoryhmä toteaa, että yksilöity ja asiallinen kritiikki päätöksistä, ratkaisuista ja päätöksenteosta ylipäänsä on sallittua ja hyväksyttävää, mutta tulisi kohdistaa asianomaisille eikä julkisuuden välityksellä tuomita koko järjestelmää tai päätöksentekijöitä yleisellä tasolla.


Ok, jos noin on sovittu niin ei siinä sitten mitään. Systeemi vaan on siinä mielessä perseestä, että antoi sitä kritiikkiä mitä tietä tahansa kenelle tahansa, ei sitä noteerata mitenkään. "Näillä mennään ja turvat tukkoon."

Tähän hommaan ei saada ikinä parannusta, jos ei asioita nosteta pöydälle. Järvelät, Vuoriset ja kumppanit vain hymähtävät hiukan sinne päin, jos joku jostain kritisoi. Median kautta näille palikoille on mahdollista saada edes hiukan painetta, että asioille tehtäisiin jotain.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Nauran niille Ässä-faneille joiden mielestä Apen kommenteissa ei ole mitään vikaa ja että naama punasena lauotut kommentit ovat asiallisesti esitetty ja oikealla foorumilla.

Virta päälle!

Jos SM-liigan ikuinen kakara haluaa raivota SM-liigalle niin ottaisi puhelimen kauniiseen käteensä ja soittaisi Vuoriselle, en usko että Vuorisella olisi mitään ongelmaa kuunnella Apen itkunsekaisia vuodatuksia ja mistään sakoista ei edes puhuttaisi. Apen ongelma on se että hän kokee jatkuvasti olevansa sorrettu pieni ihminen joka taistelee isoa pahaa maailmaa vastaan. Olisikohan pikku hiljaa Apenkin aika todeta faktat, Ässät on osa kymmenien miljoonien eurojen jääkiekkobisnestä jossa on yhteisesti sovittu menettelytavat ja siitä miten & missä erimielisyyksistä keskustellaan. Ape tiesi kaiken tämän kun tuli Ässien päävalmentajaksi, minkä takia hän otti duunin vastaan jos tämä kaikki on niin hirveän väärin.

Uskomaton pönttö.
 

Ilari81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Juurikin näin! Uhkasakkoja ihmetteleville kysymyksiä miettäviksi:
Missä muussa yrityksessä tai yhteisössä voi julkisesti haukkua omaa toimintaa/sovittuja sääntöjä ilman seuraamuksia?
Voitko sinä mennä kritisoimaan omaa työpaikkaasi julkisesti paikallislehdissä ilman seuraamuksia?
Toimiiko opettaja koulussa väärin, kun uhkaa oppilasta jälki-istunnolla jos käytös ei parane?
Kritiikille on aikansa ja paikkansa, mutta sitä Alpo ja osa palstanihmisistä ei tunnu ymmärtävän.

No olethan sä perjaattees oikeessa et sovittuja sääntöjä pitää kunnioittaa. Ja et Alpon kommentit on melko lapsellisesti esitettyija nolaa niillä itsensä. Asiaa valituksissa tosin on, mut liigan johto ei kuuntele vaan vastaa yhtä lapsellisella käytöksellä ja nolaa siis itsensä.

Ja meille katsojillehan tätä peliä tehdään ja kyllä ainakin mun seuraamis intoo laskee jatkuvat tuomari virheet, joita ei kommentoida saati sitten myönnetä. Pohdinnat ja päätökset tehdään suljetuin ovin muutaman kerran vuodessa ja linja muutoksista saa sitten aina arvailla et mihis suuntaan nyt ollaan menty ja miksi.

Ja sitä paitsi ei mitkään epäasialliset kommentit sm-liigan mainetta huononna, vaan ennemminkin antaa vaan enemmän palstatilaa. "Huono" julkisuuskin tuo markkina arvoa. Ja maineenko vuoksi noita sakkoja muka jaetaan...minusta siksi ettei omia virheitä haluta pitää esillä vaan lakastaan maton alle ja toivotaan et ens vuonna kaikki sujuis taas paremmin.

Ja jos ne todella haluis hyvää liigalle ni ne ottais Alpon puhutteluun aivan yhtä lailla kuin siellä kouluissakin tehdään ennen sitä jälki-istuntoa!!! Ja kyllähän moni duunari(lue:hitsari) omia pomojansa haukkuu, jos niiltä ei löydy nöyryyttä laskeutua välillä työmaalle katsomaan mites hommat sujuu.

Ässät muuten kärsii aivan liikaa siittä, että liigan paras tuomari ei saa pelejä viheltää!!!
 

zorro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Jok, Jokerit
Niin tätä mahtavaa Vuorista on arvosteltu julkisesti ja samalla on koko sm-liiga vaarassa!!! Tää on ollu Kekkosen ja muiden tsauseskujen opissa tämä mies. Omatekoset sakkosäännöt kummastuttaa aina.
 

Cooley

Jäsen
Virta päälle juu, monessa paikkaa...ottamatta kantaa kuka on pönttö ja kuka pönttöä paukuttava palikka: kuka oikeasti uskoo, että joku kritisoiva soitto tai sähköposti johonkin liigan elimeen auttaa paskaakaan? Kissa pitää nostaa pöydälle jos siltä tuntuu ja pistää sinappia perseeseen, ei se muuten siitä mihinkään muutu.
Se Ape-antipatia on näemmä tarttuva tauti....
 

Ilari81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vastaus ketjun otsikon kysymykseen saadannee pian, jos Ape on menny komentoimaa viimistä 10 000 uhkasakkoo näin:

- "SM-liigan asiat eivät ole kunnossa. Minua ihmetyttää tällainen touhu. Miten SM-liiga voi vaatia tällaista, kun heidän toimintansa ei ole yhtenäistä, Suhonen puhisi.

Ja kurinpitopäätöksessä oli sitä ennen näin:

"...asiallinen kritiikki...tulisi kohdistaa asianomaisille eikä julkisuuden välityksellä tuomita koko järjestelmää tai päätöksentekijöitä yleisellä tasolla." ja

"Alpo Suhosen käytös ...on ollut... vastoin SM-liigan seurojen yhteisesti sopimia menettelytapoja ja toimintaperiaatteita.

Alpon kommentti minusta siis saanee sakon voimaan...ja tuskin Ässät sitä mukisematta maksaa?!?!?
 

lihaani

Jäsen
Varatuomari (ent. kiekollinen pakki) Juha Rantasila Veikkaajassa on sitä mieltä, että tämmoiset "sakot" voi huoletta jättää maksamatta. Mitään mahdollisuutta periä niitä ulosoton kautta ei ole. Samalla lailla kuin yksityisten parkkipaikkojen sakot, jotka ovat laittomia.

Että ei kun pökköä pesään Ape ja Tami!

Muuten olen sitä mieltä, että jos Apen esittämän kritiikin samoilla sanoilla olisi esittänyt vaikka Summasen Rami niin täälläkin moni Apen inhoaja olisi todennut, että on se Summanen äijä, kun uskaltaa nostaa kissan pöydälle eikä vaan hyssyttele.

Ja kaikkien aikojen naurettavin itkijä valmentajista ei ole Ape tai Tami. Tämä pytty menee kyllä Doug Sheddenille, joka julkisuudessa pahoitti mielensä Nurmisen Pasin naaman ilmeistä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
kymmenien miljoonien eurojen jääkiekkobisnestä jossa on yhteisesti sovittu menettelytavat ja siitä miten & missä erimielisyyksistä keskustellaan.

Kerro lisää näistä menettelytavoista ja esim. siitä miten asioita voi ottaa kauden aikana esille.

Ja miten voi aikaansaada julkista keskustelua tuomaritoiminnasta paitsi avaamalla suunsa?
 

cleanhit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Ducks
Varatuomari (ent. kiekollinen pakki) Juha Rantasila Veikkaajassa on sitä mieltä, että tämmoiset "sakot" voi huoletta jättää maksamatta. Mitään mahdollisuutta periä niitä ulosoton kautta ei ole. Samalla lailla kuin yksityisten parkkipaikkojen sakot, jotka ovat laittomia.

Että ei kun pökköä pesään Ape ja Tami!

Muuten olen sitä mieltä, että jos Apen esittämän kritiikin samoilla sanoilla olisi esittänyt vaikka Summasen Rami niin täälläkin moni Apen inhoaja olisi todennut, että on se Summanen äijä, kun uskaltaa nostaa kissan pöydälle eikä vaan hyssyttele.

Haloo! Eikö se varatuomari tiedä, että (todennäköisesti) TV-rahat kulkevat liigan kautta, jolloin sen sakkorahan pidättäminen esim. osakassopimukseen vedoten on lasten leikkiä. Taas "entinen suuruus" ottaa kantaa. Ottaisivat oppia Honkavaarasta, joka ei lähden kommentoimaan hänelle kuulumattomia asioita. Siinä on todellinen herrasmiesleijona, joka ei lokaa omaa pesää.

HUOM! kritiikkiä saa ja pitää esittää, mutta rakentavasti, ei vain keinona saada itseään esille!

Jos liiga on sellainen osakasyhtiö mistä niin monet fanit täällä huutelevat niin miettikääpä kuinka yritysmaailmassa käy, jos tytäryhtiön avainhenkilö alkaisi julkisesti mollata emoyhtiön toimia!?
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Mitä ainakin itse olen asiasta ymmärtänyt, yksi isoimmista ongelmista systeemissä on juuri se, että kritiikkiä/kommentteja tuomaritoiminnasta ei haluta ottaa missään muodossa vastaan, ei kulissien takana eikä julkisesti. Kauden alussa kyllä käydään palaverit läpi ja sovitaan tuomarilinjasta jotain, jos tämä linja ei kauden aikana toteudu, niin sitä ei oteta kuuluviin korviin.

Ylipäätänsä liigan tuomaritoiminnassa on epäterveitä piirteitä, joihin ovat yhtä paljon vaikuttaneet niin tuomaristo itsekin, liigan johto ja seurojen henkilöstö. Tuntuu aika erikoiselta esim. tapahtumat keväällä 2006, jolloinka eräs SM-liigan tuomareista uhosi päihtyneenä ravitsemusliikkeessä laittavansa erään liigan silloisen kulttihahmon kyllä kuriin. Seuraavassa ottelussa sitten tämä kulttihahmo sai ulosajon tilanteesta, jossa ei ollut edes kahden minuutin arvoista rikettä. Päätöstä perusteltiin sillä, että ko. tuomari näki mitä kulttihahmolla oli mielessä ja tämän perusteella antoi "ennaltaehkäisevän" pelirangaistuksen.

Kuliseissa on myös veivattu useita pelikieltoja täysin seurapoliittisin perustein taikka ulkopuolisen tahon (opetusministeriö) vaikutuksesta. (esim. Miettinen, Forsbacka, Nielikäinen/VdB). Olen itse seurannut liigaa reilut parikymmentä vuotta, ja tämä nykyinen kurinpito/tuomari-sekoilu on kyllä kärjistynyt viimeisen viiden vuoden aikana, aiemminkin tuomaritoiminnasta ja tasosta on ollut puhetta ja valitusta, mutta nyt mittasuhteet ovat aivan eri luokkaa. Liigan johto ei kuitenkaan halua ottaa tätä kuuleviin korviinsa.

Kannattaa myös muistaa se, että jos keskusteluyhteys ja palautejärjestelmä olisi toimiva niin tuskin näitä valmentajien avautumisia mediassa olisi näin usein.
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Suuresti inhoamani Alpo on viimeaikoina nostanut ainakin minun silmissäni profiliiaan. Alpon sanomista voi olla montaa eri mieltä, mutta ainakin minä arvostan miestä joka sanoo mitä on mieltä. Jos se ei sovi sm-liigan omalaatuisen stalinistiseen linjaan, niin sille ei voi mitään.

Eri asia olisi jos Alpon suusta pääsisi täysin asiattomia lausahduksia, mutta jos Alpo jossakin lehtistötilaisuudessa kertoo oman näkemyksensä sm-liigan asioista ja siitä rangaistaan seuraa, koska Alpoa ei voida rangaista, niin oma näkemykseni on, että jossakin muualla on vikaa kuin Alpossa.
 

Radek

Jäsen
Jos SM-liigan ikuinen kakara haluaa raivota SM-liigalle niin ottaisi puhelimen kauniiseen käteensä ja soittaisi Vuoriselle, en usko että Vuorisella olisi mitään ongelmaa kuunnella Apen itkunsekaisia vuodatuksia ja mistään sakoista ei edes puhuttaisi.
Ja mistä tiedät, ettei Ape ole tehnyt noin?
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Kerro lisää näistä menettelytavoista ja esim. siitä miten asioita voi ottaa kauden aikana esille.

Ja miten voi aikaansaada julkista keskustelua tuomaritoiminnasta paitsi avaamalla suunsa?

Hyviä kysymyksiä!

Aluksi pidin Suhosen avautumisia turhina marinoina. Nyt mieli on muuttunut paristakin syystä.

Ensimmäinen on viimeaikaiset tapahtumat kaukalossa. Pelkästään Ässiltä on pari kaveria kannettu pois jäältä päähän kohdistuneiden iskujen vuoksi. Kummassakin kyseessä oli vakava niitti joka aiheutti pidemmän levon. Polvitaklauksien vuoksi on pelureilta kausi jäänyt kesken, viimeksi tämän koki Jalasvaara tiistaina. Pakko uskoa, että vanha herra Suhonen näkee monia asioita pintaa syvemmälle. Taannoinen Aarnion raju arvostelu tapahtui juuri ennen kuin herra teloi seuraavassa pelissä Hifkin kaverin sairastuvalle. Eilen Ässien Huhtala oli puoli peliä sivussa, kun sai järjettömän huitaisun käsille. Joku järki kaukalon sisälläkin pitäisi säilyttää, eikä tässä ihan vähäinen osa ole tuomarilinjalla.

Toinen ihmettelyn aihe on liigan kyvyttömyys kestää kritiikkiä. Jääkiekko on kuitenkin urheiluviihdettä, ei mitään valtiosalaisuuksia, kyllä siihen pitää ihan luonnollisena osana kuulua asianomaisten julkinen keskustelu. En ymmärrä mitä liiga kuvittelee saavuttavansa sillä, että estää mielipiteiden esittämisen uhkasakon uhalla. Minusta ei sovi enää 2000- luvun länsimaiseen yhteiskuntaan. Mutta jos halutaan vannoa virallisten totuuksien nimeen, niin sitten todetaan että Vuorinen aloitti golfin peluun lyömällä heti 38 alle parin ja Rajalan syntyessä taivaalle ilmestyi kaksoissateenkaari ja syntyi uusi tähti. Kaverit eivät siis voi olla väärässä. Näillä mennään!
 

Mister

Jäsen
Varatuomari (ent. kiekollinen pakki) Juha Rantasila Veikkaajassa on sitä mieltä, että tämmoiset "sakot" voi huoletta jättää maksamatta. Mitään mahdollisuutta periä niitä ulosoton kautta ei ole. Samalla lailla kuin yksityisten parkkipaikkojen sakot, jotka ovat laittomia.

Että ei kun pökköä pesään Ape ja Tami!

Juha Rantasila ei ole hahmottanut joko yksityisoikeudellista pysäköinninvalvontaa tai vaihtoehtoisesti liigan sakotusjärjestelmää.

Ei ole juridista estettä esim. tietyn organisaation sisällä muodostetuille sakotuskäytännöille tai sopimussakoille. Nämä perustuvat sopimiselle. On juridinen este sille, että elinkeinonharjoittajan yksipuolinen tahdonilmaisu sitoisi tavanomaisen autoilijan yksityisautonomiaa ja muotoaisi tietyn toiminnan sopimuksen synnyttäväksi tosiseikastoksi.

Selkokielellä: ero yksityisoikeudellisen pysäköinninvalvonnan ja liigan sakotuskäytännön välillä näyttäisi tiedetyn perusteella olevan sopiminen, joka tapahtuu vain jälkimmäisessä.



Täällä on näkynyt mm. kommentteja, että tällainen ei olisi mahdollista missään muualla, kuin Suomessa. Ja että on todella poikkeuksellista ja ennenkuulumatonta.

Silmät auki ja virta päälle.

Esimerkki rapakon takaa koskien Sean Averya:

Avery was suspended indefinitely by commissioner Gary Bettman for using a crude term about his former girlfriends now dating other hockey players. Bettman acted within hours, in time to keep Avery out of the Dallas Stars' game against the Calgary Flames on Tuesday night.

Eli Jenkkilässä ilkeä kommentti ex-tyttöystävästä aikaansaa pelikiellon "toistaiseksi". Kyllä se on yllättävän yleistä, että kommenteista tavalla tai toisella sakotetaan. Samanlaisia tapauksia ihan muista yhteyksistä.

Crystal Palace chairman Simon Jordan has been found guilty of improper conduct by the Football Association.

Jordan has been handed a suspended fine of £10,000 for comments in a newspaper article which referred to referee Brian Curson's performance in Palace's 3-2 defeat at Reading in September.


Yrittäkää nyt hyvät ihmiset päästä sinuiksi sen kanssa että näin se homma vaan etenee. Aikuisten ihmisten on syytä kyetä pitämään sovituista käytännöistä kiinni. On turha itkeä, jos sopimusten laiminlyönnistä aiheutuu jotain seurauksia.
 
Yrittäkää nyt hyvät ihmiset päästä sinuiksi sen kanssa että näin se homma vaan etenee. Aikuisten ihmisten on syytä kyetä pitämään sovituista käytännöistä kiinni. On turha itkeä, jos sopimusten laiminlyönnistä aiheutuu jotain seurauksia.

Ja tästähän se on pohjimmiltaan kiinni eikä mistään muusta. Sama asia kuin vaikkapa ulkomaalaiskiintiöt eli ei niitä kukaan (aikuinen) lähde yksipuolisesti rikkomaan vaikka olisi eri mieltä. Mikäli seurat keskenään sopivat käytännöistä, tulee jokaisen pystyä luottamaan toiseensa, että sovituista pidetään kiinni. Mikäli sitten ei pidetä niin kyllähän se rikkoja luottamuksen menettää mikä pääsääntöisesti vaikeuttaa elämistä jatkossa siinä ympäristössä.

Kukaan ei voi tietää, onko Suhonen yrittänyt mitään muuta tietä kritiikilleen. Suhonen ei itse ole puhunut näin tehneensä, mutta auliisti tappion jälkeen puhuu suunsa puhtaaksi, joten epäilen ettei. Suhoselle lienisi viisain tapa, mikäli siis lehtien palstalla kerran haluaa paukuttaa, odottaa edes ottelupäivästä pois, että pystyisi hieman rauhoittumaan. Näin olisi kritiikki välittömästi monta pykälää uskottavampaa.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Alpo ei ottanut edes varoituksesta opikseen. Taitaa olla aika lähellä uhkasakon muuttuminen jo sakoksi http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/200902259149878_jk.shtml.

Kyllä! Sanopa se Alpo nyt pahasti. Mielestäni Alpolle voisi antaa jokatapauksessa julkisesta esiintymisestä aina vähintää 5000 € sakon.

Jos totta puhutaan, mielestäni alkaa tilanne olemaan siinä vaiheessa että Ässien tulisi mitata sm-liigan sakotuskäytäntö jo oikeusasteissa. Eihän tuollaisessa ole enää mitään järkeä.
 
Kyllä! Sanopa se Alpo nyt pahasti. Mielestäni Alpolle voisi antaa jokatapauksessa julkisesta esiintymisestä aina vähintää 5000 € sakon.

Joku vertasikin hetki sitten tilannetta pikkulapsien touhuun. Siltä tuo "pahasti sanominen kyllä vaikuttaa. Tilanne on kuin ala-asteella, missä opettaja on sanonut jo jollekin, että nyt suu suppuun tai tulee jälki-istuntoa. Sitten tulee vielä se yksi sana päälle, kun ei vain osaa lopettaa ja tulee sitä jälki-istuntoa.

Ässät ei takuuvarmasti lähde riitelemään muiden seurojen kanssa valmentajansa takia. Miksi lähtisi?
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
yhteisesti sovittu menettelytavat

Liiga jakaa tv-rahaa seuroille, jotka eivät ole allekirjoittaneet tv-sopimusta ja se yksi ry saa jatkaa liigassa vuodesta toiseen, vaikka yhteisesti on sovittu jotain muuta. Nyt Alpon kommentit ovat jotain järisyttävää linjasta poikkeamista?
 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Alpo Suhosen "huono" käytös.

Ikuinen valittaminen ja yleensä suurisuinen käytös ei ole fiksua. Oman pesän likaaminen on sekin ala-arvoista. Jos ei kuitenkaan tiukan paikan tullen voi noudattaa menettelytapoja joihin on sitoutunut niin sitten pitää vaihtaa duunia tai yrittää vaikuttaa omalla tavallaan epäkohtiin.
Jos valitsee vaikuttamisväylän ”omalla tavallaan” täytyy kestää myös seuraukset kuin mies.

Oletan kuitenkin, että edes seurauksista saa puhua ilman sanktion pelkoa, syyllinenkin, ja tarvittaessa ihan vapaalla tyylillä kuten Suhonen on kai? tehnyt. Iltalehden mukaan hän ihmettelee kurinpitoryhmän Ässille langettamaa uhkasakkoa koska heidän (liigan) toiminta ei ole yhtenäistä. Lisäksi hän pitää sakkoa lapsellisena.
Nyt pitäisi sitten Suhosen kertoa miten liigan toiminta ei ole yhtenäistä. Toivottavasti hän kertoo. Ja jos Suhonen tai Ässät saa siitäkin avautumisesta sakkoja niin ehdotan, että keräämme kolehdin, ihan solidaarisuussyistä.

Terveisin koo
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Varatuomari (ent. kiekollinen pakki) Juha Rantasila Veikkaajassa on sitä mieltä, että tämmoiset "sakot" voi huoletta jättää maksamatta. Mitään mahdollisuutta periä niitä ulosoton kautta ei ole. Samalla lailla kuin yksityisten parkkipaikkojen sakot, jotka ovat laittomia.
Ei ole tainnut Rantasila tehdä Tretjakille maalia kun näin typeriä puhuu (ja perusteena nimenomaan nuo liigan kautta kulkevat tulovirrat).

Jotenkin näistä Suhosen kommenteista huokuu sellainen olo, että keskittyminen ei ole ihan oikeissa asioissa (vaikka tulosta on viime aikoina tullut). Mahtaako mies noin läpimädässä liigassa haluta edes valmentaa?
 

Johnny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes ja muut Pohojanmaan joukkueet, EtPo, HCAP
Tottakai on oikeus arvostella ja kritisoida

Eihän Alpo Suhonen ole SM-liiga Oy:n palveluksessa vaan yrityksen, joka omistaa sen osakkeeen tai useampia. Jos minä olen yrityksen X palveluksessa ja arvostelen toimintaa ja johtoa/toimihenkilöitä yrityksessä Y, jonka osakkeita yritys X omistaa, niin eihän siinä ole mitään lain tai sääntöjen vastaista. Paitsi jos arvostelu on sen sisältöistä, että sen voidaan katsoa täyttävän kunnianloukkauksen edellytykset.

Päin vastoin, ei ole ainoastaan oikeus arvostella vaan velvollisuus jos siihen on aihetta. Lienee selvää, että niin Suhosen, Tammisen, Summasen kuin muidenkin arvostelijoiden ja kritisoijien tarkoitus on toiminnallaan herättää SM-liiga Oy parantamaan ja korjaamaan toimintaansa ja käyttäytymistään.

Jääkiekkoväen pitäisi antaa täysi tuki näille rohkeille breshneviläisen ja ummehtuneen toiminnan arvostelijoille.
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Yrittäkää nyt hyvät ihmiset päästä sinuiksi sen kanssa että näin se homma vaan etenee. Aikuisten ihmisten on syytä kyetä pitämään sovituista käytännöistä kiinni. On turha itkeä, jos sopimusten laiminlyönnistä aiheutuu jotain seurauksia.

Olisi mukava testata, että onko Alpo todella Ässien organisaation kuuluvana aiheuttanut tilanteen, josta korvausvastuu syntyy.

En epäile, etteikö jossakin sopimuksessa olisi sopimusehto, jossa tehdään sakottaminen mahdolliseksi, mutta onko Alpon toiminta täyttänyt sopimusehdon onkin aivan eri asia.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Olisi mukava testata, että onko Alpo todella Ässien organisaation kuuluvana aiheuttanut tilanteen, josta korvausvastuu syntyy.

En epäile, etteikö jossakin sopimuksessa olisi sopimusehto, jossa tehdään sakottaminen mahdolliseksi, mutta onko Alpon toiminta täyttänyt sopimusehdon onkin aivan eri asia.

Tuoltahan ne sopimusehdot ovat kaikkien luettavissa ihan liigan sivuilta. Jo ensimmäisessä lauseessa sanotaan, että KAIKKI SM-liigan alla olevien organisaatioiden edustajat kuuluvat säännöstön piiriin:
SM-liigan säännöstö

Jos on aikaa, niin kannattaa lukaista läpi. Alponkin ehkä kannattaisi.

Ja liittyen tuohon Rantasilan kommenttiin, on se sakon maksamatta jättäminen ehkä turhan rohkea yritys:
3.2.1. Sakko on maksettava kuukauden kuluessa päätöksen tiedoksisaannista uhalla, että sakotettu voidaan sulkea kilpailutoiminnasta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös