Autoiluketju

  • 3 209 613
  • 18 538

Tuamas

Jäsen
Mahtaakohan kenelläkään palstalaisista olla pitempiaikaista kokemusta Chryslerin 300C-mallista? Aikoinaan dumasin kyseisen tekeleen välittömästi, mutta sittemmin on ruvennut silmä lepäämään kolmesatasen muhkeissa muodoissa. Nykyisessä pollessa (Mercedes 500CL) on 300+ heppaa, joten lähinnä Hemi-kone kangastelee mielessä. Hyviä/huonoja puolia haeskelin...Valtava kulutus on jo tiedossa.

Sukulaismiehellä on tuollainen Diesel-versio. Ei ole mitään isompia ongelmia ainakaan vielä ollut ja kovin hän vakuuttaa tyytyväisyyttään autoon.
Naapurin yrittäjä-äijillä tuollaiset oli bensakoneilla varustettuna puolisen vuotta, mutta vaihtoivat pois kun autoja joutui käyttämään kohtuullisen tiheään korjattavana huollossa.

Mutta se iso mutta tulee alustasta, jarruista ja muista ajo-ominaisuuksiin liittyvistä asioista. Tuossa on ajotuntuma kohtuullisen amerikkalainen, alusta on oikeasti aivan alimitoitettu ainakin Hemi-koneelle, samoin kuin jarrutkin.
Eli tuo menee kyllä kivasti ja nopeasti suoraan, mutta mutkissa on kyllä todella heikko esitys.

Toki hinta/teho/koko-suhde on enemmän kuin kohdallaan, mutta ajo-ominaisuudet eivät vastaa muuta pakettia.
Tottakai kannattaa itse käydä ajamassa ja vetää johtopäätökset sitten sen jälkeen.
 

scholl

Jäsen
300C on erittäin näyttävä auto, mutta jos ajaa paljon niin voi tulla ongelmaksi Chryslerin lyhyet huoltovälit. Positiivisena uutena puolena sanoisin, että nyt saa dieselmalliin SRT ulkonäköä.
 
^ 300C:n sisätilojen materiaalivalinnat eivät ihan vastaa eurokilpailijoiden tasoa. Mutta varsinkin tuo HEMI pesee kyllä samanhintaiset kilpailijansa ns. kyrväkkyydessä 6-0.
 

Beeman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaughan Rangers
Nöyrimmät kiitokset tiedoista. Isäpappa aikoinaan omisti Sebringin ja se on ainoa kosketuspintani Chryslereihin. Lyhyet huoltovälit eivät ole kynnyskysymys, sillä kilometrejä kertyy 4-6000 vuodessa.
 

scholl

Jäsen
300C:stä tuli mieleen tämä koko Chryslerin tilanne. Minua ihmetyttää mallien lanseeraukset suuresti. Muutama esimerkki:
a) Miksi Compass ja Patriot tuotiin about samaan aikaan markkinoille. Ne syövät totaalisesti toistensa myyntiä. Olisi pitänyt tuoda yksi malli markkinoille. Panostaa sen myyntiin full ja sitten kun kysyntä hiipuu vaikka kolmen vuoden päästä, olisi voitu tuoda toinen. Itse tosin olisin tehnyt niin, että olisin hyödyntänyt ainakin osin eri diileriverkoston ja olisin tuonut vain Patriotin Jeepinä ja Compassin Chryslerina. Chrysler Aspenhan on jo esimerkki siitä, että Chryslerin brändillä tuodaan SUVeja kehiin. Olisin laittanut samanlaisen keulan Compassiin ja myynyt sen Chryslerin brändin alla.

b) Miksi Dodge Nitro ja Jeep Liberty/Cherokee tuotiin niin pian toistensa perään. Toki Nitro on enemmän katumaasturi ja taas kerran Jenkeissä on ehkä eri diileriverkosto, mutta ainakin Euroopassa ei olisi ollut tarvetta uusia Cherokeeta vielä. Ja mielestäni Jenkeissäkin Jeep on tehnyt niin paljon lanseerauksia viime vuosina kuten Grand Cherokee, Commander, Patriot ja Compass sekä ennen kaikkea uusi Wrangler, että olisin odottanut pari kolme vuotta ja sitten vasta tehnyt uuden Libertyn/Cherokeen. Olisi kannattanut yrittää myydä nyt mahdollisimman hyvin tuota olemassaolevaa mallistoa ja erityisesti Wrangler Unlimitedia.

Tuntuu, että Commander on aivan turha malli mallistossa ja Compass puolestaan hyvä kilpailija esim. Japsikatumaastureille, mutta väärän brändin alla. Se ei ole oikein Jeep mielestäni. Tämä asia ihmetyttää.

Loppuun vielä se, että yksi iso virhe, minkä tekivät, tapahtui Sebringin suunnittelussa. Edellinen malli oli klassisennäköinen ja moni sitä osti. Tämä uusi on jotenkin aika kummallisennäköinen ja myynti suuri pettymys oikeastaan kaikilla markkina-alueilla. Niinpä joutuvat jo pohtimaan faceliftia. Hankala asia, kun puhutaan autokoosta, jonka pitäisi myydä todella hyvin. Lisäisin vielä sen, että Euroopassa tarjotaan dieseliä ja mainostetaan sitä, mutta silloin autossa ei ole automaattilaatikkoa, eikä amerikkalaista autoa voi myydä manuaalilla. Se ei sovi siihen. Joka haluaa manuaaliauton, ostaa jonkun Audin tai Bemarin.
 

JV

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
edit. Auto Bild lehti kertoi joskus aikoinaan, että käytetyissä pikkuautoissa Saksassa paras hintalaatusuhde olisi Ibizassa. Lähes Polon veroinen, mutta paljon halvempi

Juuh. Käytänössä ihan yhtä hyvä kakkosautoksi mutta halvempi. 90-luvun lopun 1.6:ssa Poloissa ja Ibizoissa (ehkä pikku Skodissakin?) ei sitten kestä vaihdelaatikko. Tyyppivika, joilloin käytetystä vaihtolaatikostakaan ei ole apua. Eli kannattaa hankkisa 1.0-1.4 litraisina tai dieselinä.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Ja tämän kun pääsi sanomasta, niin autosta paljastui polttoainevuoto. No tuo nyt ei sikäli vituta paljoa, sillä jos auto ei kerkeä palaa ennen kun sen saa korjaamolle, niin se ei ole paha homma korjata (kuulemma).
Se vaan vituttaa, että öljyvuodon korjaaminen tulee maksamaan maltaita (kaverin hinta-arvio yli tuhannen euron), sillä jakopäänhihna menee vaihtoon öljyvuodon takia. Stefat oli se osa jonka välistä öljyä tulee, ja olisi maksanut muutaman kympin vaihtaa edellisen hihnanvaihdon yhteydessä, onneksi liike ei tätä vaihtoa ole suorittanut.

Polttoainevuoto sitten korjattiin torstaina, eikä liike jossa autoa olen aikaisemminkin käyttänyt huollossa ottanut siitä edes mitään maksua. No ei homma kyllä kestänytkään 5 minuuttia kauempaa. Tänään kävin sitten tankkaamassa, ja laskin samalla todellisen keskikulutuksen viimeisimmälle tankilliselle. Vähän reilut 6 litraa / 100km sain tulokseksi, kun normaalisti kulutus on ollut vähän yli 5 litraa. Jonkun verran kerkesi siis mennä tavaraa "harakoille", kun tuolla tuli kuitenkin ajettua lähemmäs 800km vuodon kanssa (osittain olosuhteiden pakosta, osittain siksi ettei tajunnut vuotoa aiemmin).
Ja sainpa samalla reissulla ihan asiallisen tarjouksen tuosta jakopäänrempasta, johonka sisältyy vähän isompi autonhuolto jakopään vaihdon lisäksi.

Jospa tämä tästä vielä iloksi muuttuu, jopa tuonkin auton kanssa.
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Camino on kyllä meikäläiselle aika klassikko peli. Frendin katuautoluokan vireistetyllä SS-Caminolla tuli kurvailtua useampiakin kilsoja, ja olihan se hauska auto. Kisasäädöissä kadulla ajaminen normaaleilla katurenkailla oli vähän kun olisi ajellut talvella, skidisti kaasua, ja pitoa ei lainkaan. Vakionakin SS-Caminot olivat varsin loistavia pelejä, kun jenkit oli jenkkejä jne..
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Tuohon schollin nostamaan Chryslerin tilanteeseen ja mallien päällekkäisyyksiin viitaten; kyllähän esim. PSA tuntuu puskevan yhtälailla markkinoille saman segmentin autoja lähes samaan aikaan molemmilla merkeillä. Nytkin Rellulta Laguna ja Citroënilta C5. Joku parin vuoden porrastus voisi olla ihan fiksu sillä tavalla, että yhdestä uusi malli, toiselta merkiltä uusi malli, aiemman face lift ja toisen face lift - sopivilla väleillä - jonka jälkeen sitten taas uutta kierrosta. Siten säilyisi sellainen raikkaus siinä touhussa, kun olisi tasaisesti uutukaista tai sen näköistä autoa, mitä suoltaa markkinoille, eivätkä söisi toistensa markkinaosuuksia.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
kyllähän esim. PSA tuntuu puskevan yhtälailla markkinoille saman segmentin autoja lähes samaan aikaan molemmilla merkeillä. Nytkin Rellulta Laguna ja Citroënilta C5. .

Rellu ei kylläkään kuulu PSA:han vaan Peugeot.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Tuohon schollin nostamaan Chryslerin tilanteeseen ja mallien päällekkäisyyksiin viitaten; kyllähän esim. PSA tuntuu puskevan yhtälailla markkinoille saman segmentin autoja lähes samaan aikaan molemmilla merkeillä. Nytkin Rellulta Laguna ja Citroënilta C5. Joku parin vuoden porrastus voisi olla ihan fiksu sillä tavalla, että yhdestä uusi malli, toiselta merkiltä uusi malli, aiemman face lift ja toisen face lift - sopivilla väleillä - jonka jälkeen sitten taas uutta kierrosta. Siten säilyisi sellainen raikkaus siinä touhussa, kun olisi tasaisesti uutukaista tai sen näköistä autoa, mitä suoltaa markkinoille, eivätkä söisi toistensa markkinaosuuksia.

Het het hetkinen. Mitäs tekemistä PSA:lla ja Renaultilla on keskenään? Onko multa jäänyt joku fuusio väliin?

Tiedän kyllä että PSA on aikanaan tehnyt yhteistyötä Renaultin kanssa, mutta niin on myös mm. Fiatin, Fordin, BMW:n, Toyotan ja Mitsubishin kanssa. Enkä usko että nuo merkit keskenään sopivat, minkälaisia automalleja kukin tuo milloinkin markkinoille.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mahtaakohan kenelläkään palstalaisista olla pitempiaikaista kokemusta Chryslerin 300C-mallista?

Itsellä oli aiemmin 300C Hemin 5.7 koneella, mutta kyllästyin alustaan ja vaihdoin sen huomattavasti jämäkämpään 6.2 litraiseen SRT:hen heti kun se oli Suomessa saatavilla. Kokemusta on molemmista versioista yhteensä sellaiset kolmisen vuotta ja SRT:stä noin kaksi vuotta ja kaksi talvea. SRT sopii omaan ajotyylini selvästi paremmin. Jos ongelmia pitää listata, niin suuri kulutus on yksi ja toinen sitten suhteellisen rajoitettu näkyvyys korimuotoilun ansiosta. Katvealueita jää väkisinkin. Kolmas ongelma on se, että kortin pitäminen itsellä nimismiehen pöytälaatikon sijasta on osoittautunut varsin haasteelliseksi :)

Talvikäytöstä sen verran, että yllättävän hyvin toimii molemmat takavetoiset versiot niin jäällä kuin lumella. Oli itseasiassa melkoinen yllätys, mutta hyvä niin.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Joo sori, menipä todella ranskan pullat aika pahasti sekaisin. Pyrkimyksenä oli kuitenkin vain tuoda tuolla, tässä tapauksessa pahasti ontuneella esimerkillä esille, että lanseeraukset saattavat olla aika päällekkäisiä joillakin muillakin konserneilla kuin Chyrslerillä. Ja niin onkin, mutta en nyt jaksa pohtia toimivaa esimerkkiä tähän hätään.
 

scholl

Jäsen
Miksi ihmeessä tohon on otettu keula bemarista?

Ei kyllä tuossa on ihan normi-pontiac keula kuten muissakin malleissa.

Tuli muuten autokoeajoista mieleen, että nyt on aika kaksi totaalisen vastakkaista näkemystä samasta automallista eli tässä tapauksessa Renault Lagunasta:

http://www.iltalehti.fi/autot/200803207404031_at.shtml
ja
http://driving.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/driving/jeremy_clarkson/article3553152.ece

Luettuanne nuo jutut läpi mietitte, että mitä v*****. No lievennän nyt kärsimystä sillä, että tässä ei ole niin suuri ero suomalaisen ja ulkomaalaisen välillä, vaan annetaanpa hieman taustatietoja.

Jeremy Clarkson on siis Top Gearista tuttu juontaja, joka rakastaa autoja. Hän on kirjoittanut kirjoja, lehtiartikkeleita, toiminut tuossa Top Gearissa juontajana jne., mikä on mahdollistanut sellaisen elämäntavan, että autotalliin on eksynyt esim. Ford GT, Lamborghini Gallardo Spider ja vastaavia vehkeitä. Heikkoutena tosin hänessä se, että kehuu vähän liikaa brittivehkeitä kuten Jaguaria ja Aston Martinia verrattuna kilpailijoihinsa.

Pentti J. Rönkkö on Iltalehdestä ei niin tuttu mies, mutta jos nykysuomen sanakirjassa on kohta Kommari niin siinä on Pentti Jiin kuva. Miehen touhu ei jää siihen perinteisen suomalaisen moottoritoimittajan katkeraan jauhamiseen tyyliin "tällaisista palkansaajat voivat vain haaveilla", vaan Pentti Jii oikeasti vihaa autoja. Hänhän on useaan otteeseen jopa kertonut omistaneensa useammankin todella huonokuntoisen, vanhan, saastuttavan ja viallisen auton. Siinä on henkilö totaalisen väärällä alalla, mutta sen takia hän ei olekaan kirjoittanut kirjoja, esiintynyt televisiossa, eikä ole vaurastunut sen verran, että voisi ostaa parempia autoja.

Hauskoja lukuhetkiä.
 

scholl

Jäsen
Talvikäytöstä sen verran, että yllättävän hyvin toimii molemmat takavetoiset versiot niin jäällä kuin lumella. Oli itseasiassa melkoinen yllätys, mutta hyvä niin.

Onks sulla 240 nopeusluokan kitkat alla? Nythän jopa dieseliin saa SRT ulkonäköä, mutta jossain sanottiin, että ei saa alhaisemman nopeusluokan renkaita. Tosin renkaat ovat kehittyneet niin paljon, että se ei välttämättä enää ainakaan täällä Etelä-Suomessa ole mikään ongelma.

Jos huoltoväli olisi pidempi niin saattaisi tehdä mieli ottaa se dieseli farmarina ja sillä uudella SRT-ulkonäköpaketilla firmaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Onks sulla 240 nopeusluokan kitkat alla? Nythän jopa dieseliin saa SRT ulkonäköä, mutta jossain sanottiin, että ei saa alhaisemman nopeusluokan renkaita. Tosin renkaat ovat kehittyneet niin paljon, että se ei välttämättä enää ainakaan täällä Etelä-Suomessa ole mikään ongelma.

Jos huoltoväli olisi pidempi niin saattaisi tehdä mieli ottaa se dieseli farmarina ja sillä uudella SRT-ulkonäköpaketilla firmaan.

Ei ole kitkoja lainkaan kun rengasvalinta tehtiin sillä perusteella, että talvella mennään (tai mentiin vielä viime vuonna) väliä Hki-Oulu-Hki suht tiheään. Nastat ja erikoiskapeat renkaat (jotka piti siksi muutoskatsastaa), joka tuossa autossa on kuitenkin vielä leveydeltään 225. Nopeusluokka lienee V, tuskin kesäkumien tapaan W. Ensi talveksi tulee kitkat jos vaan jostain löytyy faktaa siitä, että noinkin raskas takavetoinen henkilöauto niillä toimii ja pysähtyy. Ellei, nastat jatkavat.

Itse en ole huomannut huoltoväliongelmaa. Ei muuta kun 15 tuhannen välein auto aamulla huoltoon, sieltä toinen auto alle ja sitten iltapäivällä vaihdetaan taas päittäin. Menee normaalissa työmatkaliikenteessä, mitä nyt pieni mutka lisää.
 

huppumies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Ottawa, Leeds Utd
Tulihan sitten itsekkin testattua XC70 Volvon maasto-ominaisuudet.
Tuollaista peltotietä ajeltiin n.15km/h, hetkeksi irroitin katseeni tiestä ja en huomannut kuoppaa.
Kuopan reunalla kivi -> PAM -> öljyt pihalle.

Nyt sitten ollaan oltu sunnuntaista asti Porissa jumissa, kun pyhinä ei volvon huolto toimi.
Tänään pitäisi onneksi saada tieto mitä on paskana ja kauan korjaaminen kestää.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Tulihan sitten itsekkin testattua XC70 Volvon maasto-ominaisuudet.
Tuollaista peltotietä ajeltiin n.15km/h, hetkeksi irroitin katseeni tiestä ja en huomannut kuoppaa.
Kuopan reunalla kivi -> PAM -> öljyt pihalle.

Taitaapi XC:n ja CrossCountryn ero olla juuri siinä, että CC:ssä on korotettu alusta ja jonkinlainen panssari koneen alla.

Harva nykyisistä nelivedoista on yhtään korkeampi maanvaran osalta, kuin saman mallin etuveto. Lisäksi hyvin monen merkin öljypohja on nykyään alumiinia, eli ei kestä käytännössä minkäänlaista kontaktia.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Lisäksi hyvin monen merkin öljypohja on nykyään alumiinia, eli ei kestä käytännössä minkäänlaista kontaktia.
Pitääkö tämä mukamas paikkansa?

Tuntuisi ihan hullulta touhulta asentaa alumiininen öljypohja autoon. On sitten jo melkein sama, vaikka asentaisi lasisen öljypohjan. Tosin panssarilasi taitaisi kestää jopa enemmän kuin tuo helposti hajoava alumiiininen. Monessa autossa tuo kohta autosta on kuitenkin jopa alempana, kuin esim. etuakselisto.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Pitääkö tämä mukamas paikkansa?

Tuntuisi ihan hullulta touhulta asentaa alumiininen öljypohja autoon. On sitten jo melkein sama, vaikka asentaisi lasisen öljypohjan. Tosin panssarilasi taitaisi kestää jopa enemmän kuin tuo helposti hajoava alumiiininen. Monessa autossa tuo kohta autosta on kuitenkin jopa alempana, kuin esim. etuakselisto.

Satavarma tieto.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Mulle tuo kyllä välittömästi mieleen Bemarin tuo keula.
Varmaan tuokin (myös itselleni), mutta Pontiacilla on ollut malleissaan tuollaisia "jaettu leveä BMW -look" -keuloja ainakin 1960-luvulta. Kaikissa Pontiac -malleissahan tuollaista ei ole, mutta itselleni on tuo muotoilu painunut mieleen joskus junnuikäisenä isojen poikien rasseja ihaillessa. Noissa nykymalleissa tuota keulan muotoilua on kavennettu ja kieltämättä sen myötä alkaa olemaan lähellä BMW:tä. Tuolta voi tiirailla jotain: http://en.wikipedia.org/wiki/Pontiac
 

bisnesman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pikkubroidi on ostamassa (saamassa valmistujaislahjaksi) ensiautoa itselleen.
Kriteereitä ovat seuraavat:
- Hinta ~ 20 000 € (+ lisävarusteet max. 2000 €)
- Korimalli sedan
- Moottorikoko 1.4-1.6 (100 hv riittää).

Testattu: Opel Astra, Skoda Octavia ja Toyota Corolla.
Uusia vaihtoehtoja tai kokemuksia edellä mainituista kaivataan.
Itse tykästyin Octaviaan kummasti :)
Uusi auto on tarkoitus pistää alle, premium-merkillä voi ajaa sitten kun tulotaso sen sallii ;)
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös