Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 119 987
  • 61 856

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Itselle tuttu ja todella kovanluokan ydinvoima- ja sähköntuotantoalan yritys Westinghouse yhdessä Ukrainan kanssa kairaamassa Rosatomia kuivana kakkoseen. Eiköhän tästä(kin) ole iloa myös meille läntiselle yhteiskunnille, koska riippuvuus tunkioenergiaan vähenee entisestään sekä ydinpolttoaineesta saatava teho sekä puhtaus tulee kasvamaan. Näiden hienojen innovaatioiden palkintona mielestäni ei voi olla lännen vatulointi mitä tulee Ukrainan täysimääräiseen tukemiseen:



 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Kommunismi pahuuden mittarina selittää asian Neuvostoliiton osalta. Venäjässä ei ole samaa leimaa, joten sen pahuuden määrittely vaatisi edes pintapuolista perehtymistä asiaan.
Kliseet maailmaa tuntemattomasta amerikkalaisesta, joka pitää omaa pientä countyaan maailman keskipisteenä ja parhaana paikkana eivät ole ihan tuulesta temmattuja.
Neuvostoliiton harjoittamasta kommunismista on nyky-Venäjälle jäänyt lähes vain kleptokratia. Aate on kuollut ja kuopattu - ellei kleptokratia ollutkin kommunismin koko idea.
Silti hämmästyttää, että monet entiset tulipalokommunistit ovat putinismin innokkaimpia puolestapuhujia.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Neuvostoliiton harjoittamasta kommunismista on nyky-Venäjälle jäänyt lähes vain kleptokratia. Aate on kuollut ja kuopattu - ellei kleptokratia ollutkin kommunismin koko idea.
Silti hämmästyttää, että monet entiset tulipalokommunistit ovat putinismin innokkaimpia puolestapuhujia.

Osittain on myös niin, että länsimaiden innokkaat kommunistit eivät ole ehkä niin sen kommunismin puolella vaan enemmänkin kapitalismia ja USA:a vastaan. Venäjä mielellään esiintyy toisena maailmannapana.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Tardif sekoilee taas.

Toivottavasti ainakin Suomi, Ruotsi ja Tsekki vetäytyisivät, jos tuo nuijittaisiin läpi. Pienemmät kiekkomaat voisivat kompata mukana, kuten Tanska, Norja ja Latvia. Nuo kuusikin kun uhkaisivat lähdöllä, niin eiköhän muuttuisi ääni kellossa.

Saisivat kyllä pikkuhiljaa USA:n ja Kanadankin lajiliitot ruveta ottamaan kovemmin kantaa tähän polttavaan asiaan. Mielestäni "pystyttiinhän Neuvostoliitonkin kanssa pelaamaan" argumentti ei toimi tässä yhteydessä. Kyllä Neukuillakin oli jatkuvat sorrot käynnissä ja omia "erikoisoperaatioitaankin", mutta silti edes Neukkula ei maailmansodan jälkeen käynyt tämän Ukrainan sodan kaltaista suurta sotaa, eikä ollut ainakaan näin härskisti viemässä etnistä puhdistusta naapurilleen. Ja on mielestäni kaikesta huolimatta pykälää raskauttavampi tekijä aloittaa suursota Euroopassa, kuin nyt vaikka Lähi-Idässä tai Aasiassa.

Ja sitä paitsi nykyaikana, kaikki tieto olisi halutessa käden ulottuvilla, joten sekin on raskauttavampi tekijä, että tätä samaa menneisyyden paskaa toistetaan vielä 2020-luvulla. Joten urheilkoot örkkilät vaan jatkossakin keskenään! Jokaisen rikoksen ja ohjusiskun pitäisi vain siirtää paluuta entistä kauemmas tulevaisuuteen.
 
Viimeksi muokattu:

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Puolan ulkoministeri Radoslaw Sikorskin puheisiin on helppo yhtyä. Pitkän kantaman ohjuksia Ukrainalle ja Venäjä-pakotteita tiukemmalle. Edelleen ollaan oltu aivan liian pehmeitä.



Se oli muistaakseni Toveri joka vähän aikaa sitten totesi, että pakoteruuvi ei ole ollenkaan tapissa. Miksi ei ole? Odotetaanko tässä jotain, että pakotepaketti nro. 93 on se ratkaiseva sitten, kun tunkio on ensin hyökännyt Moldovaan tai vastaavaa?
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Näitä vastaavia vaan kovalla kädellä lisää. Olisi vaan pitänyt tehdä paljon aikaisemmin, ihan turhaa vetkuttelua ja siiman antamista.

Maailman suurin timantinlouhintayhtiö Alrosa ja sen toimitusjohtaja Pavel Marinitšev ovat joutuneet Euroopan unionin pakotteiden kohteeksi. EU:n mukaan Alrosan osuus Venäjän timanttituotannosta on noin 90 prosenttia ja yhtiö on tärkeä osa Kremlille liikevaihtoa tuovaa taloudellista sektoria.

Uusien pakotteiden myötä Alrosan omaisuus EU:n alueella jäädytetään ja eurooppalaisilta yhtiöltä sekä EU-kansalaisilta kielletään sen rahoittaminen. Viime toukokuussa nimitetty toimitusjohtaja Marinitšev ei myöskään saa enää matkustaa Eurooppaan.
 
Viimeksi muokattu:

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Miksi odotettiin näin kauan? Venäjä pommittaa siviilejä, minkä kerkeää ja täällä laitetaan timanttipohatan touhut jäihin melkein 2 vuotta sodan alkamisen jälkeen.. huh huh.
Olisi pitänyt uskaltaa antaa se selkäsauna tunkiolandialle, mutta sitä länsi ei ainakaan toistaiseksi ole todennäköisesti eskalaation pelossa sekä oletettujen taloudellisten menetysten pelossa uskaltanut tehdä. Näin minä tämän näen...
 
Olisi pitänyt uskaltaa antaa se selkäsauna tunkiolandialle, mutta sitä länsi ei ainakaan toistaiseksi ole todennäköisesti eskalaation pelossa sekä oletettujen taloudellisten menetysten pelossa uskaltanut tehdä. Näin minä tämän näen...
Jep. Venäjä on kansallistanut kaiken mahdollisen suomalaisen omaisuuden Venäjällä ja täällä ei olla kahdessa vuodessa saatu edes Hartwall Arenaa takaisin.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Seuraava askel voisi sitten olla se, että nuo jäädytetyt varat käytetään Ukrainan hyväksi hankkimalla lisää aseistusta ja ammuksia. Palautuuhan ne rahat sitäkin kautta tavallaan venäläisille.
Voisi ottaa käyttöön kaiken venäläisiltä takavarikoidun omaisuuden rahoineen päivineen Ukrainan hyväksi. Turha niitä on säilöä missään ja tämän kaiken tapahtuneen jälkeen niitä ei missään nimessä tai olosuhteissa pidä palauttaa Venäjälle muutenkaan. Heidän kuuluu maksaa suurin mahdollinen hinta täysin sairaasta terrorismistaan, jolle ei voi kukaan keksiä ainotakaan hyväksyttävää syytä.

Ja sitä takavarikko-omaisuuttahan on kertynyt jo aivan helvetisti, joten hyötykäyttöön vaan samantien ilman mitään venkoiluja.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Venäjän hirviömäinen hyökkäyssota ja laiton Ukrainan miehitys viettää kohta surullista kaksivuotispäiväänsä. Vaikka sotaan reilun tuhannen kilometrin päässä Stadista turtuukin, ei sitä kuitenkaan tule hyväksyä minään normina. Ukrainan asia on meidän, he taistelevat yhtä lailla meidän vapauden puolesta.

Läntisen yhteisön ei tule vähentää, saati lopettaa Ukrainan tukemista, vaan lisätä sitä. Ukraina taistelee vapaudestaan, mutta yhtä lailla kyse on koko lännen tulevaisuudesta. Tukemme Ukrainan taistelulle pahuuden valtakuntaa vastaan tulee olla horjumaton.

Kovaonninen kansakunta on maksanut suunnattoman uhrin meidän vapautemme puolesta. Antakaamme heille takaisin.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Hesarin juttu aseenkäyttöä ja muita sotilastaitoja opettelivasta naisista:

---
”On ihme, ettemme vielä ole Venäjän vallassa, koska sillä on niin paljon enemmän taloudellista, sotilaallista ja väkimäärään perustuvaa resurssia. Siellä ei säästetä ihmishenkiä. Ihan niin kuin toisessa maailmansodassa, siellä pyörii iso lihamylly”, Olga sanoo ja jatkaa vielä:

”Ihme meidän puolellamme on se, ettei kukaan luovuta. Meillä on ideamme. Siellä… siellä ei ole mitään. Ei juuri muuta kuin pimeyttä. Me kutsumme niitä örkeiksi, jotka eivät ajattele. Ne vain menevät, ja siinä kaikki.”

----
”Minun mielestäni he [venäläiset] olivat järjiltään. Heidän on oltava täydellisiä hirviöitä, jos he yrittävät sitä uudelleen. Mutta meidän kaikkien on oltava todella valmiita. Kun naapuri on Venäjän federaatio, pitää alituiseen olla varpaillaan.”
”Tiedätkö, minua jopa vähän pelottaa se hetki, kun mahdollisesti kohtaan jonkun venäläisen. Ajattelen äitiäni, sodassa olevaa veljeäni ja koko perhettäni. Olen sodassa, joka on vaikuttanut ihan jokaiseen. Jos siinä mielentilassa ulkomailla vain näkisinkin jonkun venäläisen, kaikki pidäkkeet saattaisivat murtua ja pelkään, etten voisi vastata teoistani.”
---
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Saksan ulkoasiainvaliokunnan jäsen ja entinen johtaja Norbert Röttgen on selvästi lukenut Jatkoaikaa. Kunpa kuulisi tällaista puhetta johtajiltamme yleisemminkin. Ei mitään myönnytyksiä tai ymmärrystä Putinille ja sitä voimaa sekä aseistusta lisää. Pehmeistä keinoista, diplomatiasta ja Ukrainan tukemisen jarruttelusta ei ole mitään hyötyä, se pitäisi olla jo jokaiselle täysin selvää.

Ei mitään muttia, vaan työhaalarit välittömästi niskaan, koska nykyisellä tyylillä ammutaan myös itseämme jalkaan ja samaan aikaan Ukrainan kärsimys pitkittyy. Myös puheet eskalaation riskistä täytyy lopettaa, koska se on itselleen ja muille valehtelua. Ns. punaiset linjatkin on ylitetty jo niin moneen kertaan ja siitä on vain seurannut Puten ja niiden muutaman juopon piipitystä sekä katteetonta uhkailua ilman mitään sen kummempia seurauksia.

Venäjä kykenee edelleen terrorisoimaan siviilejä, mutta muuten se on sotilaallisesti heikko ja tuolle terrorille täytyy laittaa loppu koko läntisen ja sivistyneen maailman toimesta. Se on myös meidän kaikkien yhteinen etu. Painukoot takaisin rajojensa sisälle ja pysykööt siellä. Me pärjäämme ilman heitä ja he saavat opetella pärjäämään ilman meitä.

 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ukrainalaiset käyny polttamassa Tseljabinskin lentokentällä lähellä Kazakstanin rajaa SU-34 koneen


Jos pitää paikkansa, niin alkaa varmaan mennä Kremlin rosvojoukkiolla vähän hernettä sieraimeen. Sen verran syvällä Venäjän alueella tehty isku. Sinällään tuon yhden koneen merkitys Venäjälle ei ole mikään mullistava, mutta näillä on aina määräänsä enemmän symbolista merkitystä.

Tällaiset sinällään turhalta terroriteolta vaikuttavat pikkukiusat saattaa lisäksi aiheuttaa sen, että vastapuoli alkaa tekemään virheitä jos menee liikaa tunteisiin. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa se, kun britit pommittivat ensimmäisen kerran Berliinia 1940. Sinällään sillä iskulla ei tehty mitään kovin merkittävää tuhoa, mutta se meni Adolfille sen verran tunteisiin, että ryssi oikeastaan koko Battle of Britainin kun pisti kostonhimon järjen edelle.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse olen hieman muuttunut vanhenemisen myötä skeptiseksi. Oma tulkintani on, että lännellä ei ole näissä Manner-Euroopan isoissa maissa mitään erityistä suunnitelmaa. Tilanne on lähinnä kiusallinen euroopan päättäjille, ja kovasti toivotaan tilanteen päättymistä.

Pää pensaassa odotellaan, että takana roihuava palo sammuisi itsestään. Välillä polttaa pakaroita, niin viskotaan vettä palon suuntaan. Eli muutama tussari Ukrainalle.
Näin varmasti pitkälti on, ja sikäli on ehkä vähän liioiteltua väittää, että lännen suoranainen tavoite olisi ylläpitää sotaa Ukrainassa pitämällä osapuolet tasavahvoina. Mutta tästä "pää pensaaseen" -asenteesta seuraa, että käytännössä toimitaan tähän pyrkien. Lännessä ei haluta ottaa aktiivista roolia sodan ratkaisemiseksi, jolloin tukea annetaan juuri sen verran, että sota ei pääse ratkeamaan mihinkään suuntaan. Lisäksi ei ole olemassa mitään suunnitelmaa siitä, miten jatketaan jos a) Venäjä voittaa tai b) Ukraina voittaa. Tämänkin takia tilanne "halutaan" pitää ennallaan, koska tähän sodan olemassaoloon on jo ehditty tottua, eikä ole uskallusta edetä uuteen tuntemattomaan tilanteeseen. Sekä Ukrainan voitto että Venäjän voitto näyttäytyvät lännestä katsoen tuntemattomilta ja pelottavilta tilanteilta, jolloin olisi pakko ottaa pää pois pensaasta.

Toki Puolassa ja Baltian maissa haluttaisiin varmasti nähdä Venäjän häviävän oikein kunnolla, eli lännessä on myös erilaisia tavoitteita.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Saksan ulkoasiainvaliokunnan jäsen ja entinen johtaja Norbert Röttgen on selvästi lukenut Jatkoaikaa. Kunpa kuulisi tällaista puhetta johtajiltamme yleisemminkin. Ei mitään myönnytyksiä tai ymmärrystä Putinille ja sitä voimaa sekä aseistusta lisää. Pehmeistä keinoista, diplomatiasta ja Ukrainan tukemisen jarruttelusta ei ole mitään hyötyä, se pitäisi olla jo jokaiselle täysin selvää.
Itse uskon, että tähän suuntaan on myös koko läntinen koalitio menossa.

Ensimmäiseksi, mitä enemmän aikaa kuluu sitä enemmän lännen siteet Venäjään purkautuu ja mitä vähemmän on yhteisiä taloudellisia intressejä ja kytkoksiä sen vähemmän poliittisia päätöksiä sanelee Venäjä. Kun Eurooppa on täysin riippumaton venäläisestä energiasta ja maametalleista ei Venäjällä ole Euroopalle merkitystä, ainoastaan vientimarkkinat ovat kiinnostavia, mutta niitäkin rajoittaa Venäjän epävakaa yhteiskunta - jossa valtio saattaa kansallistaa yritysten Venäjän liiketoimet - ja joka jo itsessään ehkäisee tehokkaasti investoinnit Venäjään vuosikymmeniksi sodan jälkeen. Ja kun Venäjän merkitys Euroopalle pienenee päivä päivältä sen vaikutusvalta vähenee samassa suhteessa kunnes siitä muodostuu yhä epävakaampi ja yhä epäkiinnostavampi kohde.

Toiseksi, maailmassa kasvaa uusi sukupolvi, joka on kasvanut näkemään Venäjän naamion taakse. Eri maiden paavolipposet ja gerhardtschröderit ovat pölyisiä Venäjään naiivisti suhtautuneita reliikkejä, joiden vaikutusvallalla, sanomisilla ja toimilla ei ole yhteiskunnallista merkitystä ja kykyä lobata Venäjän intressejä sellaisella tasolla, jolla olisi vaikutusta isommassa mittakaavassa. Skeptisyys Venäjään on asettautumassa vuosikymmenten jälkeen terveelle tasolle, Euroopan tulee kantaa oma taakkansa menneisyytensä kanssa - sitomalla itsesnä riippuvaiseksi Venäjän energiasta - ja olla koskaan tekemättä samaa virhettä uudelleen. Iso vastuu Venäjän suorittamasta terrorista Ukrainassa on seurausta eurooppalaisten profiilipoliitikkojen lapsenuskosta ja harhaluulosta rakentaa Venäjästä yhteiskuntakelpoinen valtio mm. luomalla tiiviit kauppasuhteet. Tämä harhainen ja suoranaisen epäkompentenssi toiminta lopulta rahoitti rakentamaan impearilistisen nationalsimin kasvua Venäjällä ja sen seurauksia on kantanut Ukraina ja sen siviiliväestö jo vuodesta 2014 ja kantaa yhä.

Kolmanneksi, Venäjän suorittama kansanmurha Ukrainassa todistaa jälleen kerran kiistattomasti sen, että mihin koira karvoistaan pääsisi. Ukrainan sota on muistutus Venäjän imperialistista pyrkimyksistä ja sen perversiosta jakaa Eurooppa etupiireihin. Venäjä on uhka demokratialle, ihmisoikeuksille, kansainväliselle oikeudelle ja maailmanrauhalle. Jos sen pyrkimykset realisoituisivat, realisoituisi samalla dystopia nykyisille ja tuleville sukupolville ja siksi se ei myöskään koskaan tule tapahtumaan. Demokratia on yhteenlaskun summa, diktatuuri vähennyslaskun summa. Siksi myös Venäjän talouden mittakaava laahaa sen potentiaalista kaukana. Venäjä on siis lopulta itse sen pahin vihollinen.

Lopulta on paljon parempi, että Venäjän dystopia - joka myös Russkij mir:nä tunnetaan - pysyy sen omien rajojen sisäpuolella. Itseäni ei suoraan sanoen häiritse, että Venäjästä muodostuu jälleen kerran kansojen vankila. Venäjä kun itsessään on kuin rikollinen joka lusittuaan jatkaa samaa vanhaa rikollista elämäänsä. On paljon parempi, että Venäjä palaa kuin vapaa maailma palaa. On paljon parempi, että nykyinen ja tulevat sukupolvet näkivät Venäjän todelliset kasvot ennenkuin oli liian myöhäistä.
 
Viimeksi muokattu:

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Jep. Venäjä on kansallistanut kaiken mahdollisen suomalaisen omaisuuden Venäjällä ja täällä ei olla kahdessa vuodessa saatu edes Hartwall Arenaa takaisin.
Noh sentään VR sai Allegrot itselleen.

Jos nyt tuosta timanttipohatasta mainitaan niin muistetaan, että Suomessakin silti toimii nikkelituotantoa venäläisomistuksessa..
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Yhtenäiselle Venäjälle oma palkka-armeija, joka koostuu mm. jalkapallohuligaaneista, muista radikaaleista ja erityisesti natseista.


Aktiivinen rekrytointi käynnistyi vuonna 2023 Yhtenäinen Venäjä -puolueen rahoituksella, kun ryhmittymä siirtyi puolueen alaisuuteen.

– Española PMC palkkaa jalkapallorettelöitsijöitä, kaikentyyppisiä venäläisradikaaleja ja etenkin niitä, jotka sympatisoivat natsi-ideologiaa, sekä tavallisia kansalaisia Venäjän köyhiltä alueilta, ja miehitettyjen Ukrainan alueiden asukkaita.

– Näistä viimeksi mainittuja käytetään hyökkäyksien lihamyllyissä ja luomaan ryhmälle status ”taisteluyksikkönä”, tiedusteluosasto jatkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös