McTorson voimasuhdearvio kaudelle 2023–2024

  • 858 472
  • 4 009

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Objektiivisuuden käsite taitaa nyt olla sinulle käsittämätön.
No, epäilemättä. Ei minulla kuitenkaan ole tarvetta nostaa omaa joukkuettani jalustalle sen vuoksi, että kuulun sen joukkueen kannattajiin.

Mutta, ehkäpä en sitten ole "aito kannattaja". Mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan suhteessa muihin aktiivikannattajiin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt laukkasi kyllä ohi minun virtapiirin.

Itse olen vuosien varrella lukenut erinomaisia arvioita käyttäjiltä omista joukkueistaan, jotka varmasti ovat ihan yhtä aitoja kannattajia mitä sinäkin.
Varmasti näin. Ne arvioit ovat osuneet sinun pirtaan paremmin kuin minun arvioni.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itse veikkaan oman joukkueeni (tepsin) sijoille 6.-10.

Mikähän olisi objektiivinen näkemys, jos minulla on kannattajana tämä?
Sijat 1-3, jos olet oikea kannattaja.

Ei vaan. McTorso on monesti kertonut, että miksi hänen arvioissaan Kärpät on ylhäällä. Jos hänen suosikkijoukkue olisi SaiPa/Sport/Jukurit (you name it ja sorry kannattajat) ja sekin olisi näissä arvioissa ollut aina 1-3 sijoilla kaudesta toiseen, niin sitten näitä tuskin enää kukaan lukisi vakavissaan.

Ja ihan oikeasti hyviä arvioita tuolla on @McTorso kirjoittanut kyllä useammista joukkueista, minkä monet muutkin on todennut.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En ole objektiivinen asiantuntija tai toimittaja. Olen Kärppien kannattaja, joka seuraa Liigaa. Tältä pohjalta teen rehellisen voimasuhdearvion taustani hyvin tiedostaen. Mikä siinä niin monia koettelee? Minun mielestäni ihan peruskauraa. Miksi jonkin joukkueen kannattaja ei saisi tehdä omannäköistään ja silti laadukasta voimasuhdearviota? Kyllä, sanon tässä törkeästi laadukasta, sillä muutoin ei tätä ketjua olisi klikkailtu yli 220 000 kertaa.

Koen erikoisena ajatuksen, ettei näin voisi keskustelupalstalla toimia. Jotenkin hassua, että pääosin kannattajien ylläpitämässä keskustelussa vaaditaan objektiivisuutta yli muun. Kukaan kannattaja ei siihen kuitenkaan pysty muutoin kuin itselleen ja muille valehdellen.
Klikkaukset johtuu kyllä suureksi osaksi myös siitä, että tässä tulee mukana tuo viihdepuoli. Moni käy katsomassa, että ei kai se kehtaa antaa Marjamäelle tai Kärppien maalivahdeille, tai puolustajille oikeasti kiitettäviä arvosanoja?. Mutta kyllä se kehtaa. Muiden kommentointi valuu hyvin öljytystä Kärppänahasta maahan ja kuivaa sinne.
McTorso ei vedä vain rutkasti kotiinpäin, vaan hänellä on missiona myös Kärppien pahimpien vastustajien aliarviointi. Tämän on Lukko, Tappara ja Ilves kokeneet kukin vuorollaan.

Jäsen @Rupture tekee samaan aikaan parempaa ja tasapainoisempaa arviointia, mutta ei saa läheskään niin paljon kommentteja. Näin siksi, koska hänen arvionsa ovat uskottavia, eivätkä herätä jatkuvia vastalauseita.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta, ehkäpä en sitten ole "aito kannattaja".
Ei tässä ole kyseenalaistettu kenenkään kannattajuutta. Olen kirjoittanut siitä, miten kannattajuus tekee meistä väistämättä subjektiivisia voimasuhdearvion tekijöitä. Eikä siinä, minä olen asian suhteen avoin ja rehellinen. Sen vuoksi nimimerkkini jatkuva törkkiminen objektiivisuuden puutteesta on erikoista.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Ensinnäkin kiitokset että jaksa kirjoittaa näitä, suurimmaksi osaksi ne on oikein hyvää arviointia.

Sitten siihen ongelmaan mikä ärsyttää monia, itseni mukaan lukien. Ulospäin näyttää, että Kärpät laitetaan aina ykköseksi ja sen jälkeen siihen keksitään perustelut. Vaikka luonnollisesti sijoitukset pitäisi tulla vasta analysoinnin jälkeen. Tähän on myös helppo keino, koska kaikki kysymysmerkit käännetään Kärpissä positiivisiksi, siinä missä muissa joukkueissa ne voivat olla positiivisia tai negatiivisia. Kärpissä nuoret menee aina eteenpäin, vanhemmat heikomman kauden pelanneet/loukkaantuneena olleet pelaajat palaavat tasolleen ja valmentajat automaattisesti oppivat virheistään ja ovat jälleen muita edellä.

Tämän kun saisi käännettyä rehelliseksi arvioinniksi niin veikkaan että moni lopettaisi valittamisen. Kärpät on kuitenkin menestynyt organisaatio hyvillä resursseilla joten on loogista arvioida heidät kausiennakoissa kärkipäähän, mutta pitäisi siinä silti ottaa oikeasti huomioon ne asiat mitä joukkueessa on tapahtunut ja rakentaa se johtopäätös sitä kautta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Klikkaukset johtuu kyllä suureksi osaksi myös siitä, että tässä tulee mukana tuo viihdepuoli. Moni käy katsomassa, että ei kai se kehtaa antaa Marjamäelle tai Kärppien maalivahdeille, tai puolustajille oikeasti kiitettäviä arvosanoja?. Mutta kyllä se kehtaa.
Kärppien arviointi on 1/15 tästä ketjusta. Viimeksi olen kirjoittanut Kärppien arvion tähän ketjuun yli viikko sitten. Kaipa täällä muutakin on keskusteltu ja olen tuottanut muista joukkueista sisältöä senkin jälkeen. Lukijoita ja kommentoijia on ollut paljon. Kiitos teille!
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ulospäin näyttää, että Kärpät laitetaan aina ykköseksi ja sen jälkeen siihen keksitään perustelut. Vaikka luonnollisesti sijoitukset pitäisi tulla vasta analysoinnin jälkeen. Tähän on myös helppo keino, koska kaikki kysymysmerkit käännetään Kärpissä positiivisiksi, siinä missä muissa joukkueissa ne voivat olla positiivisia tai negatiivisia. Kärpissä nuoret menee aina eteenpäin, vanhemmat heikomman kauden pelanneet/loukkaantuneena olleet pelaajat palaavat tasolleen ja valmentajat automaattisesti oppivat virheistään ja ovat jälleen muita edellä.
Tämäpä se mikä vie omasta mielestäni uskottavuuden pois. Ja sitten kun samalla nämä kaikki kokonaisuutena vaikuttaa toisten joukkueiden pisteytyksiin, niin lopputulos kärsii omasta mielestäni melko tavalla. Ongelma ei silloin enää ole Kärppien yliarviointi, vaan koko paketin epäloogisuus.

Mutta ei siinä, onhan näitä ihan kiva lukea, vaikka monesta asiasta onkin eri mieltä. Yhden henkilön ajatuksia nämä ovat, eikä muuta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lieneekö käsite ihan tuttu sinullekaan. Tutkijatkin ovat käytännössä aina subjektiivisia suhteessa tutkittavaan aiheeseen eikä se silti estä laadukkaan tutkimuksen tekemistä
Kyllä objektiivisuus on minulle ihan tuttu käsite. Tiedemaailmassa on myös haastetta objektiivisuuden kanssa. Tutkija jää kiinni ja tykästyy tiettyyn teoriaan ja objektiivisuus häiriintyy. No, toki tiedemaailma on asian suhteen paljon paremmassa järjestyksessä kuin tällainen jääkiekkokannattajien keskustelupalsta. Jos täällä aito objektiivisuus kukoistaisi, niin urheilua ei olisi olemassakaan.
 

Barney

Jäsen
Ei tarvi monesti miettiä, kumman pelaajan valitsisi itse joukkueeseen. Toinen vielä NHL varattu, toinen ei.
Ei ehkä objektiivista jos Olkkonen on Kärpissä jumalasta seuraava ja Rajaniemi ynnämuuta tasoa.

20v Rajaniemi pelannut 147 liigaottelua 22 tehopisteen kera. Junnumaajoukkue edustuksia myös runsaasti viimekausilta.

30v Olkkonen pelannut 142 liigaottelua 23 tehopisteen kera. Ei paljon maajoukkueessa näkynyt.
No ei tarvitse. Olkkonen oli SaiPassa 2,5 kautta top-4 puolustaja ja Rajaniemi jäi loppukauden tyhjennysmyyntijoukkueessa pieneen rooliin. Rajaniemellä on NHL-varaus, junnumaajoukkuepelejä ja ikäisekseen paljon liigaotteluita, koska hän on ollut nuoresta asti lupaava pelaaja. Olkkosella on ikäisekseen vähän liigaotteluita, koska hän on lyönyt läpi vasta vanhemmalla iällä. Olkkonen on ollut sen kolme kautta putkeen laadukas peruspuolustaja Liigassa, kun taas Rajaniemen kehitys on jäänyt junnaamaan paikoilleen. Rajaniemellä on enemmän potentiaalia nostaa tasoaan, mutta Olkkonen on lähtökohtaisesti selkeästi laadukkaampi liigapuolustaja tällä hetkellä.

Kärppien kohdalla nähdään se ihmisille hyvin tyypillinen tapa ylireagoida edelliseen kauteen. Nyt yhtäkkiä Marjamäkeä pidetään tyyliin Liigan huonoimpana valmentajana, vaikka juuri edellisellä kaudella kesken kauden hän onnistui kääntämään joukkueen kurssin ihan totaalisesti ja vei seuran melkein mitalipeleihin. Pelaajistossakin on useampi pelaaja, jotka alisuorittivat aiemmin nähtyyn tasoon nähden. Jostain syystä monet kuvittelevat, että tuollainen alisuorittaminen automaattisesti jatkuu myös seuraavalla kaudella, vaikka todennäköisyydet eivät ole sen puolella.

Pari palasta puuttuu vielä Kärppien joukkueesta, mutta ihan iskukykyiseltä joukkueelta tuo vaikuttaa haastamaan Tapparaa muutaman muun joukkueen kanssa. Westerholmilla on takana heikko kausi, mutta Kokko vaikutti SaiPassa pyörähtessään hyvältä ja lupaavalta maalivahdilta. Eiköhän ainakin toiselle näistä tartu ensi kaudella koppi ihan hyvin. Pakistossa on viime keväältä kaksi Suomen maajoukkueen MM-kisapakkia sekä viime kaudelta yksi Tshekin sekä Suomen EHT-pakki. Neljä viime kaudella maajoukkueissa pelannutta puolustajaa, joiden lisäksi IFK:n paidassa tehokkaasti pelannut Berglund ja laadukas peruspuolustaja Olkkonen. Yhdelle leveyspuolustajalle voisi olla vielä käyttöä, mutta varsin laadukas kuusikko puolustuksessa.

Ykkössentteri puuttuu vielä ja se tulee olemaan tärkeä hankinta Kärpille. Kemppainen-Tiivola-Hyry on laadukas kolmikko, kunhan tuohon eteen saa ykkössentterin. Laituriosasto näyttää hyvältä, kun kiekollista taitoa tuovat Turunen, Koivunen, Junttila ja Antonen. Rouhijaosastoa on sitten Björkvist, Mörkö ja niin edelleen. Jos huhuissa pyörivä Mingoia tulee vielä, niin laituriosasto on pakiston lisäksi erittäin laadukas. Kovin yllättynyt en tule olemaan, mikäli Kärpät on jälleen ensi kaudella mukana mitalipeleissä.
 

Akke P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä objektiivisuus on minulle ihan tuttu käsite.
Ei ollut.

Arviosi ovat laajuudessaan ansiokkaita ja sisällöltään sumeilemattoman puolueellisia. Ja röyhkeä kotiinpäinveto on se, joka saa aina itsekin vilkaisemaan tätä keskustelua pohtien onko edellinen rima taas ylitetty. Ja hyvin olet tänäkin vuonna siinä vielä onnistunut. Toivottavasti jatkossakin; tämä on mukavaa viihdettä.
 

Apheu

Jäsen
Sellainen juttu on huomioitava, että virheistä yleensä opitaan. Marjamäen kohdalla luulisi, että hän tietää, mikä meni viime kaudella mönkään ja ei tee samoja virheitä. Jos Marjamäellä on ideat vähissä, sitten toki tilanne ei ole Kärppien kannalta hyvä.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
No ei tarvitse. Olkkonen oli SaiPassa 2,5 kautta top-4 puolustaja ja Rajaniemi jäi loppukauden tyhjennysmyyntijoukkueessa pieneen rooliin. Rajaniemellä on NHL-varaus, junnumaajoukkuepelejä ja ikäisekseen paljon liigaotteluita, koska hän on ollut nuoresta asti lupaava pelaaja. Olkkosella on ikäisekseen vähän liigaotteluita, koska hän on lyönyt läpi vasta vanhemmalla iällä. Olkkonen on ollut sen kolme kautta putkeen laadukas peruspuolustaja Liigassa, kun taas Rajaniemen kehitys on jäänyt junnaamaan paikoilleen. Rajaniemellä on enemmän potentiaalia nostaa tasoaan, mutta Olkkonen on lähtökohtaisesti selkeästi laadukkaampi liigapuolustaja tällä hetkellä.

Kärppien kohdalla nähdään se ihmisille hyvin tyypillinen tapa ylireagoida edelliseen kauteen. Nyt yhtäkkiä Marjamäkeä pidetään tyyliin Liigan huonoimpana valmentajana, vaikka juuri edellisellä kaudella kesken kauden hän onnistui kääntämään joukkueen kurssin ihan totaalisesti ja vei seuran melkein mitalipeleihin. Pelaajistossakin on useampi pelaaja, jotka alisuorittivat aiemmin nähtyyn tasoon nähden. Jostain syystä monet kuvittelevat, että tuollainen alisuorittaminen automaattisesti jatkuu myös seuraavalla kaudella, vaikka todennäköisyydet eivät ole sen puolella.

Pari palasta puuttuu vielä Kärppien joukkueesta, mutta ihan iskukykyiseltä joukkueelta tuo vaikuttaa haastamaan Tapparaa muutaman muun joukkueen kanssa. Westerholmilla on takana heikko kausi, mutta Kokko vaikutti SaiPassa pyörähtessään hyvältä ja lupaavalta maalivahdilta. Eiköhän ainakin toiselle näistä tartu ensi kaudella koppi ihan hyvin. Pakistossa on viime keväältä kaksi Suomen maajoukkueen MM-kisapakkia sekä viime kaudelta yksi Tshekin sekä Suomen EHT-pakki. Neljä viime kaudella maajoukkueissa pelannutta puolustajaa, joiden lisäksi IFK:n paidassa tehokkaasti pelannut Berglund ja laadukas peruspuolustaja Olkkonen. Yhdelle leveyspuolustajalle voisi olla vielä käyttöä, mutta varsin laadukas kuusikko puolustuksessa.

Ykkössentteri puuttuu vielä ja se tulee olemaan tärkeä hankinta Kärpille. Kemppainen-Tiivola-Hyry on laadukas kolmikko, kunhan tuohon eteen saa ykkössentterin. Laituriosasto näyttää hyvältä, kun kiekollista taitoa tuovat Turunen, Koivunen, Junttila ja Antonen. Rouhijaosastoa on sitten Björkvist, Mörkö ja niin edelleen. Jos huhuissa pyörivä Mingoia tulee vielä, niin laituriosasto on pakiston lisäksi erittäin laadukas. Kovin yllättynyt en tule olemaan, mikäli Kärpät on jälleen ensi kaudella mukana mitalipeleissä.
Hyvä että mielipiteitä mahtuu palstalle.
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Marjamäen kohdalla luulisi, että hän tietää, mikä meni viime kaudella mönkään ja ei tee samoja virheitä.
Oi kunpa jokin inhimillinen olisi näin simppeliä. Edes jokin joka riippuu vain "minusta" saati jokin jossa on mukana organisaatiollinen muita ihmisiä ja niistä johtuvia muuttujia.

Jos asia oli niin yksinkertaista että "vain" korjaisi omat virheensä tai edes ne joista on tietoinen ja jotka myöntää omiksi virheikseen, niin maailma olisi pullolaan huippukoutseja muista huipuista puhumattakaan. Ja jos se olisi niin yksinkertaista ja Late olisi kykenevä ottamaan opikseen niin miksi hän ei tehnyt korjausliikettä heti kun paskaa ilmestyi tuulettimeen jo hyvissä ajoin viime kaudella.

Laten käyrä on osoittamut etelään päin jo pitempään, jos mittarina on joukkueensa menestys. ja viime kaudella osui vihdoin pohjaan. Voihan tietysti olla että ensi kaudella kaikki on kaunista ja/tai että Late ei ainakaan ole Kärppien jarruna, mutta siihen uskominen on viime kauden perusteella uskon asia. Ja jos uskoo yhden kohdalla niin miksei toisenkin.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Kannattajat eivät ole objektiivisia. Jos joku näin väittää, valehtelee. Jos tällä foorumilla vaaditaan objektiivisuutta voimasuhdearvion tekemiseen, ei niitä ole ollenkaan. Toki tällä palstalla sekoittuu usein oman suosikkijoukkueen vähätteleminen objektiivisuuteen.
Nyt kuulostaa kyllä aika vahvasti projisoinnilta. Eivät kaikki toimi tai ajattele niin kuin sinä, joten ihan turha yrittää työntää koko palstaa bussin alle.

Ehkä mikään timanttisen täysobjektiivinen arvio ei ole monista tekijöistä johtuen mahdollinen, mutta hyvin lähelle voi mielestäni päästä. Sinä vaikutat usein sortuvan siihen, että otat vuodesta toiseen juuri Kärpistä positiivisesti huomioon sellaisia seikkoja, joita vastaavista seikoista muihin joukkueisiin liittyen sinulla ei ole harmainta aavistustakaan. Voimasuhdearvio on melko lailla pilalla mielestäni silloin, kun yhtä voimasuhdevertailtavaa joukkuetta ei vertailla samoilla standardeilla.

Tämän kesän esimerkkinä on tuo Kärppien maalivahtivalmennus, joka kääntää sinusta Kärppien ässäarpamaisen maalivahtikaksikon selkeästi Liigan keskivertoa paremmaksi. Toisena esimerkkinä tulee mieleen apuvalmentajan paikalta päävalmentajaksi nouseminen, joka muissa joukkueissa on suuri epävarmuustekijä, mutta Kärpissä tämän tilanteen näet melkein kärjistämättä niin, että pitkään vanhoilta Mestareilta oppia imenyt valmentaja nousee tulevaksi Mestariksi.

Tämän voisi korjata rajaamalla arviointinsa niin, että ottaa kaikista joukkueista huomioon vain ne seikat, jotka tietää kaikista joukkueista, ja kaikki muu jätetään pois. Tässä ei ole kyse vähättelystä, vaan yrityksestä nähdä oma joukkue samoin kuin kaikki muutkin joukkueet. Outoa, ettet edes yritä, kun kuitenkin laitat näihin näin paljon aikaa ja vaivaa.
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Kannattajia löytyy kahdenlaisia ainakin IFKn palstalla. Ne jotka kuuluvat posi-siipeen ja ne jotka kuuluvat nega-siipeen. Nämä väittelevät sitten verissäpäin kumpi on oikeassa, jopa niin pitkälle että ansiokkaat kirjoittajat poistuvat koska eivät lopulta jaksa enää sitä samaa jankkaamista mitä täälläkin harrastetaan.

McTorso kuuluu selvästi Kärppien posi-siipeen ja se on ihan Ok. Nega-siiven edustajien mukaan Kärpät ei varmaan pääse edes sääleihin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämän voisi korjata rajaamalla arviointinsa niin, että ottaa kaikista joukkueista huomioon vain ne seikat, jotka tietää kaikista joukkueista, ja kaikki muu jätetään pois. Tässä ei ole kyse vähättelystä, vaan yrityksestä nähdä oma joukkue samoin kuin kaikki muutkin joukkueet. Outoa, ettet edes yritä, kun kuitenkin laitat näihin näin paljon aikaa ja vaivaa.
Ja sitten on se mahdollisuus, että teen edelleen rehellisesti ja parhaan kykyni mukaan arvioni. Jos en olisi rehellinen itselleni ja muille, en pystyisi kirjoittamaan näinkään laadukkaita arvioita. Jos rupeaisin vedättämään itseäni, ei tästä tulisi mitään. Kirjoitan aidot näkemykseni avoimesti tähän ketjuun, enkä aio sitä muuttaa siksi, etteivät kaikki sitä ymmärrä tai kestä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kyllä objektiivisuus on minulle ihan tuttu käsite. Tiedemaailmassa on myös haastetta objektiivisuuden kanssa. Tutkija jää kiinni ja tykästyy tiettyyn teoriaan ja objektiivisuus häiriintyy. No, toki tiedemaailma on asian suhteen paljon paremmassa järjestyksessä kuin tällainen jääkiekkokannattajien keskustelupalsta. Jos täällä aito objektiivisuus kukoistaisi, niin urheilua ei olisi olemassakaan.
Sitä tiedemaailman haastetta lieventää vertaisarviointi. Sun analyysit eivät kestä palstan vertaisarviointia, siksi tämä debatti (=väittely). Sinä esität teorian, mutta et pysty todistamaan sitä. Niin kaunista on tiede. Siksi tykkään siitä. No tykkään mä vähän jääkiekostakin, sekä ennen kaikkea siitä keskustelemisesta.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jännä nähdä mihin HPK sijoittuu puolustuksen osalta. Omien keskuudessa kovasti yliarvostettu osasto.
Nikkilän paluu kasvatti Kerhon muiden pakkien pituutta muutamalla sentillä per pakki. Käytän tässä kohtaa siis "McTorso-kerrointa", eli yksittäisten pakkien keskiarvo on Nikkilän ansiosta kerrottava 1.x:llä. Vrt. Kärppien molarien arvosana, jossa on potentiaalin lisäksi otettu mukaan Hilli-kerroin. Ja potentiaalilla tarkoitan sitä tasoa, mihin ketjun avaaja uskoo Kokon päätyvän prime-vuosinaan, mihin on vielä rutkasti aikaa.
 

Milvus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampere
Mielenkiintoisia ja tulkinnavaraisin standardein myös 'laadukkaita' arvioita MT tekee. Sellainen pieni toive kuitenkin olisi koskien 24-25 kauden laiturianalyysejä, että voisiko liigajoukkueet arvostella kahdessa erässä? Muut joukkueet erikseen ja Kärpät erikseen. Kärppien suoritustasoa voisi verrata virtuaalisesti esim NHL-joukkueisiin?

Objektiivisuuden määritelmästä vielä sen verran, että se on asenteesta riippumatonta näkemyksellisyyttä, eikä välttämättä liity tunnepuolen problematiikkaan mitenkään. Ihminen voi olla vaikka kuinka aidon intohimoinen fani ja kyetä silti yleispäteviin, rehellisen puolueettomiin arvioihin.

Lähes kaikki vedonlyöntiyhtiöiden kertoimenlaskijat kannattavat jotakin joukkuetta jostakin lajista, yleensä juuri siitä mihin antavat kertoimia. Objektiivisuuden puute tekisi näistä faneista pian työttömiä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lähes kaikki vedonlyöntiyhtiöiden kertoimenlaskijat kannattavat jotakin joukkuetta jostakin lajista, yleensä juuri siitä mihin antavat kertoimia. Objektiivisuuden puute tekisi näistä faneista pian työttömiä.
En tiedä kertoimenlaskijoista, mutta voisin kuvitella, että kannattajuus hiipuu tuossa työssä, tai ainakin suosiolla jättävät kannattamansa joukkueen pelit väliin. Minulla on hyvä ystävä, joka oli suuri Manu-fani. Meillä oli erittäin mukavia jalkapalloiltoja, keskusteluja ja tunnetiloja, koska itse kannatan Aston Villaa. Opiskeluajan jälkeen hän siirtyi työelämään ja urheilutoimittajaksi. Hän alkoi kylmentämään suhdettaan Manuun. Enää meillä ei ole tunteikkaita jalkapalloiltoja. Keskustelu jalkapallosta ja urheilusta yleensäkin käydään eri tulokulmasta kuin aiemmin. Hyviä keskusteluja edelleen, mutta ilman suuria tunteita. Ei ole enää hän Manun kannattaja.
 

53300

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei tarvi monesti miettiä, kumman pelaajan valitsisi itse joukkueeseen. Toinen vielä NHL varattu, toinen ei.
Ei ehkä objektiivista jos Olkkonen on Kärpissä jumalasta seuraava ja Rajaniemi ynnämuuta tasoa.

20v Rajaniemi pelannut 147 liigaottelua 22 tehopisteen kera. Junnumaajoukkue edustuksia myös runsaasti viimekausilta.

30v Olkkonen pelannut 142 liigaottelua 23 tehopisteen kera. Ei paljon maajoukkueessa näkynyt.

Toki varmasti moni voi paperilla ajatella noin. Enpä usko, että aidosti monikaan viime kaudella enemmänkin molempien miehien pelaamista nähnyt kuitenkaan pitää Rajaniemeä Olkkosen tasoisena pelaajana. SaiPassa nuo molemmat pelasivat, joten siellä varmaan asiasta on enemmänkin näkemystä. Kärpissä Olkkonen oli viime kaudella pirun hyvä. Yllätti varmaan kaikki meidät Kärppien kannattajat.

Mutta joo, kova on monilla tarve vetää koko ajan Kärpät mukaan keskusteluun. Eikä siinä, keskustellaan siitä, mikä kiinnostaa. Koetan tänään saada kirjoitettua seuraavan joukkueen puolustuksen, niin on taas yritystä keskustella muistakin joukkueista.

Näiden ”puolustavampaa” roolia pelanneiden puolustajien vertailu noin tehopisteiden kautta on kyllä täysin hyödytöntä puuhaa. Esimerkiksi Ilveksen Otto Latvala teki viime kaudella yhdeksän pistettä, mutta pelaajaa tarkemmin seuranneena väittäisin Latvalan olevan todella lähellä EHT-kutsua ja viime kaudella aivan Ilveksen tasaisimpia puolustajia. Myöskään eismerkiksi Joni Tuulola ei pisteillä ole viime kaudella juhlinut, mutta on pelaajana aivan eri tasoa kuin kumpikaan esimerkeistäsi.

Ei Rajaniemi turhaan ole ensin tippunut Pelicansissa jämärooliin, ja myöhemmin myöskään SaiPan joukkueessa ei roolin ottaminen todella heikosta pakistosta huolimatta oikein onnistunut.

Rajaniemellä on tosiaan potentiaalia, mutta noilla näytöillä häntä ei saa vielä oikein edes vakaaksi Liiga pelaajaksi, ainakaan kärkijoukkueissa. Olkkonen on kuitenkin pystynyt pelaamaan ihan luotettavasti muutaman kauden, ja on vakaa liigatason 6/7 puolustaja.

@Normandia myönnän heti alkuun subjektiivisuuteni Olkkosta kohtaan, koska en ole nähnyt tarpeeksi pelejä Rajaniemeltä, jotta voisin täysin objektiviisesti kirjoittaa.

Rajaniemellä on mitä todennäköisimmin paremmat mahdollisuudet päästä Liigaa isompiin sarjoihin, kuin 10 vuotta vanhemmalla Olkkosella. Olkkonen on kuitenkin tällä hetkellä erittäin luotettava pakki Kärppien kolmospariin. Odotuksissa ei ollut mitään, kun hänen sopimus Kärppiin julkaistiin, mutta enpä usko että kenelläkään Kärppien kannattajalla on pahaa sanottavaa miehen pelistä.

100/100 kerrasta otan Olkkosen ennen Rajaniemeä. Toki olen puolueellinen, mutta Olkkonen nyt muutenkin sopii paljon paremmin Kärppien palapeliin myös kätisyytensä ansiosta.

Ei tarvitsisi miettiä sekuntiakaan, jos valittavina olisi tulevan kauden SaiPaan Olkkonen tai Rajaniemi. Ottaisin välittömästi Olkkosen. Voi olla tosiaan, että Rajaniemellä on valoisampi tulevaisuus ja suurempi kehityspotentiaali mutta en usko kyllä Olkkoseltakaan täyttä potentiaalia vielä nähdyn. Varsinkin tämän hetkiseen SaiPan puolustukseen kaipaisin Olkkosen varmuutta ja jämäkkyyttä. Rajaniemeltä en nähnyt tällä kaudella juuri mitään positiivista, toki ei tuota loppukautta jaksanut kovin analyyttisesti seuratakaan. Olkkosen lähtö kirpaisi ja olisi ollut vaikea hyväksyä mikäli toiseen suuntaan ei olisi tullut Kalapudas. Kaikkea hyvää toivon Olkkoselle, toki myös Rajaniemelle täällä meillä.

Valitettava tosi asia on se, että SaiPan ensi kauden puolustuksessa ei juuri mitään varmaa ole. Olkkonen olisi ollut yksi suhteellisen suoritusvarma pelaaja. Airola terveenä kestäessään on top4 pakki ensi kauden SaiPassa. Kovat toiveet on potentiaalin suhteen kolmikon Viitasalo, Laakso ja Airola kohdalla. Puolustussuuntaan tartteisi jämäkkyyttä ja tason nostoa todella paljon. Uusi Aaron Irving kelpaisi paremmin kuin hyvin.

Hieman turhauttaa tämän ketjun lukeminen, mielenkiinnolla aina odottaa mitä omasta joukkueesta tulee ja aika vakuuttavaa analyysiä McTorso joukkueista laittaakin tiskiin. Kuitenkin keskustelu ketjussa menee koko ajan Kärppiin. Mikäli ei ole muuta kommentoitavaa niin eihän näitä ole pakko lukea tai sitten voisi ainakin odottaa kunnes se Kärppien arvio tulee julki. Antakaa nyt edes hieman meille pohjan reppanoille tilaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös