HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 7 106 255
  • 30 182

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kun puhutaan McLean-sopimuksesta, niin on muistettava, että se oli oman aikansa lapsi. Jos haetaan vauhtia vielä vähän kauempaa, niin kannattaa vilkaista Kärppien ja Mikael Ganlundin sopimusta, sekä miten se kesti juristien tarkastelun. Tänä päivänä Kärppien silloinen töhöily tuntuu aika pöyristyttävältä, mutta oli todennäköisimmin vakio menettely nuorten pelaajien kohdalla omana aikanaan. Liiga vahvisti Granlundin Kärppien pelaajaksi, eli sopimukset päteviksi ja sitoviksi.Granlund haastoi Kärpät oikeuteen riitauttaakseen sopimukset, mutta seurojen kesken saatiin sopimus aikaiseksi, jolloin jäi arvoitukseksi, kuinka oikeus olisi riidan ratkaissut.

Case Jonne Virtanen alkoi pelaajan suullisesta sopimuksesta IFK:n kanssa, jonka Jonne mielestään perui, ja teki diilin JYP:n kanssa. Liiga katsoi Jonnen suullisen sopimuksen IFK kanssa päteväksi. Seurat sopivat riidan, ja JYP maksoi korvauksena jotain, mutta mitä ja mihin perustuen, niin sitä ei ole julkisuuteen kerrottu.

McLean sopimus julkistettiin 5/-13 Siinä on todennäköisimmin käytetty samaa pohjaa, kuin Granlundinkin sopimuksessa. Sopimuksessa on sanktioitu sopimuksen irtisanominen seuraavasti:

7.3 Pelaajan rikkomukset
Pelaaja ei saa solmia tämän sopimuksen täyttämistä estävää tai haittaavaa
pelaajasopimusta toisen työnantajan kanssa, Jos pelaaja solmii tällaisen
sopimuksen, työnantaja voi lakkauttaa tämän sopimusten mukaisten kor-
vausten maksamisen välittömästi. Pelaaja on myös velvollinen korvaa-
maan työnantajalle sopimuksen perusteettomasti purkamisesta aiheutuvan
vahingon.

Jos McLean teki IFK sopimuksen 'varalle' hakiessaan pelipaikkaa kohelosta, niin olisiko hän - tai hänen agenttinsa - hyväksynyt noin avoimeksi ja/tai mielivaltaisesti määriteltäväksi sopimuksen purkamisesta aiheutuneitten vahinkojen korvaamisen? Epäilen, viitaten kokemuksiini pohjoisamerikkalaisesta sopimuskulttuurista. Mutta entäpä jos tuon lauseen perään lisättiin lause: maksimissaan xxx$£€. Se turvaisi pelaajan seuran mielivaltaiselta rahastamiselta. Mutta syntyikö samalla tuosta silloin optio, sopimuksen ulososto-diili, vai sopimussakko? Vai voiko tätä edes tulkita 'sopimuksen ulos ostamiseksi' jos maksettava korvaus pitää sisällään vain aiheutuneen vahingon, mutta ei varsinaista korvausta sopimuksen purkamisesta, eli rahaa jolla seura päästää irti pelaajasta?
Nykyisellä lainsäädännöllä ristiriitaa ei synny, koska työntekijä voi irtisanoa määräaikaisenkin työsopimuksen koska tahansa edes ilmoittamatta asiasta yhtään mitään, vaan riittää, kun ei viikkoon ilmesty pelipaikalle, niin sopimus purkautuu. Nykyisissäkin pelaajasopimuksissa on vielä tuo sama korvaus-pykälä, jonka lainvoima on varmaan tarkistettu useamman juristin toimesta, mutta tuntuu tässä ajassa minun silmääni hyvin omituiselta.

Eli vastauksena kysymykseesi, nyt tässä ajassa en usko toimivan. Noissa vanhoissa sopimuksessa se on toiminut, koska JYP maksoi IFK:lle, ja McLean/seura tai joku maksoi sekin IFK:lle jotain. Liikkuiko Kärpät/IFK välillä rahaa, sitä ei ole julkistettu.

Tuo sun eka linkki ei toimi.

Tossa HIFK:n ja Kärppien välisessä Granlund-asiassa Kärpillä oli aika paljon hävittävää, kuten tästä linkistä käy ilmi, joten ei ole suurikaan ihme, että asiat saatiin sovittua ja Mikke oli HIFK:n pelaaja.


Virtasen keissi meni, kuten Liigassa on usein tapana: asioista sovittiin kulisseissa. Liiga-seurojen intresseissä ei ole, että asioita levitellään julkisesti ja siksi on helpompi kaivaa kuvetta ja sopia. Tästähän on ihan julkisuudessakin ollut puhetta, miten Liigan herrasmiessopimukset eivät välttämättä kestä päivänvaloa. Toisekseen, JYP on pikkuseura ja jos se "on riidoissa" HIFK:n kanssa, sillä voi olla muutamaa kymppitonnia suuremmat seuraukset. JYP myös maksoi siitä, että saa Virtasen ylipäätään kentälle. Ja tossa Granlundin keississäkään "Liigan näkemykset" eivät ihan kohdanneet todellisten tapahtumien kanssa.

Eihän amerikkalaisilla sopimuksilla ole täällä mitään merkitystä, koska Suomessa tehdään suomalaiset pelaajasopimukset. Allekirjoittamalla sopimuksen, pelaaja sitoutuu noudattamaan sen sopimuksen ehtoja, ei minkään muun Liigan. On siis olemassa sellainen riski, että pelaaja ei pääse siitä sopimuksestaan irti, mutta kuten todettua, ei se seurankaan intresseissä ole pitää ketään väkisin. Mutta myös ajankohta ja yleinen markkinatilanne säätelevät varmastikin seurojen tahtotilaa päästää pelaaja pois. Jos korvaavaa pelaajaa on vaikea löytää, eiköhän se vaikuta vaaditun purkukorvauksen määräänkin.

Jos pelaaja ei saavu työpaikalle, koska häntä ei vain satu huvittamaan, ei se sopimus mihinkään automaattisesti purkaudu ja pelaaja vapaudu velvoitteistaan. Tietenkään. Mikäli näin tapahtuu, pelaaja rikkoo sopimustaan ja on lähtökohtaisesti korvausvelvollinen, mikäli hän ei voi esittää perusteltua syytä. Ja jos riitelemään aletaan, se yleensä maksaa enemmän kuin vain jäljellä oleva palkka. Lisäksi seuralla on pelaajan pelaajaoikeudet sopimuskauden loppuun, joten kovin kesken kautta ohareitakaan ei kannata tehdä, koska pelaamaan ei sillä kaudella pääse, ellei edellinen seura hyväksy siirtoa.

Optio tarkoittaa sitä, että pelaaja voi tehdä sopimuksen toiseen seuraan tietyin erikseen sovituin ja sopimukseen kirjatuin ehdoin tiettyyn päivämäärään mennessä. Kuluitta, eli kukaan ei maksa kenellekään mitään. Sen sopimukseen kirjatun päivämäärän jälkeen pelaaja ei voi enää yksipuolisesti ilmoittaa, että en muuten pelaakaan teillä ensi kautta, vaan se optio raukeaa, mikäli optiota ei ole käytetty. Rahalla saa tietysti vaikka ja mitä, mutta olennaista on, että päivämäärillä on merkitystä. Ei Liigassakaan ole missään vaiheessa ollut, ei edes hulluina KHL-vuosina sellainen mahdollista, että joku rybyjengi vain ilmoittaa kesken kauden, että me otetaan toi ja seura ei voi sille mitään, vaan asioista on aina sovittu erikseen. Usein ne rahat vain olivat niin isoja, että esim. jollekin JYPille ei tuottanut lainkaan vaikeuksia päästää kovia nimiä lähtemään kesken sopimuskauden, mutta aina niistä kuitenkin sovittiin erikseen, koska siirtopapereihin tarvitaan myös vanhan seuran suostumus. Niillähän siirtokorvauksillahan JYP rahoitti seuran toimintaa ja jossain vaiheessa niitä kai oikein budjetoitiinkin. Ja koska pikkuseura, kaikki ymmärsivät kupletin juonen. HIFK:ssa tuollainen ei kävisi ikinä, koska kyllä tämän kokoisen seuran pitää Liigassa operoida puhtaasti tulorahoituksella. Imagojuttujakin siis.

Erittäin harvakseltaan sopimusriitoja on ollut, kun huomioidaan, paljonko sopimuksia joka vuosi tehdään, että tuskin näitä asioita kovin ongelmalliseksikaan koetaan. Varmaan johtuu siitä, että sopimukset ovat sopimuksia ja niitä kunnioitetaan, vaikka joskus paska diili toiselle osapuolelle olisikin.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Pilkoin vastaustasi, koska siinä on monta virheellistä olettamaa. Kokonaisuutena vastauksesi osoittaa, että työlainsäädäntö ei kuulu vahvuusalueisiisi. Kokonaisuudesta paistaa läpi pyrkimys perustella oikeaa näkemystä oikeasti. Käytännössä kuitenkin vain osoitat, että alkuperäinen väitteesi ei ole perustunut ainakaan tietoon, ja viestejäsi lukeva ei voi välttyä ajatukselta, että McLeanin sopimuspurun(kin) osalta vänkäät vain koska haluat olla eri mieltä kuin muut.

Lisätään vielä taustaksi se, että olen itse koulutukseltani juristi, kirjoittanut pro gradu -tutkielmani urheiluoileudesta ja suorittanut opiskeluaikoinani kaikki mahdolliset urheiluoikeuden kurssit, mitä Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa oli tarjolla. Voin myös paljastaa, että tapaus Granlundia käsiteltiin toisella ko. kursseista. Tämän lisäksi asiasta käytiin paljon keskustelua tuolloisen työpaikkani työoikeusryhmän kanssa, osakasta myöden.



Työlainsäädäntö ei tuolta osin ole muuttunut viimeisen n. 10 vuoden aikana sillä tavalla, että McLeanin sopimusta tai tuota tilannetta voitaisiin pitää oman aikansa lapsena.

Granlundin tapaus toimii tässä erittäin huonona verrokkina, koska kyse on kahdesta täysin erilaisesta tapauksesta. McLeanin tapauksessa pelaaja halusi siirtyä isomman tilipussin perässä itään eikä edeltävän sopimuksen pätevyydestä ollut kummallakaan osapuolella mitään epäselvyyttä. Asia ei ollut riitainen. Granlundin tapauksessa pelaaja riitautti työsopimuksensa olemassaolon sillä perusteella, että vajaavaltainen ei ollut oikealla tavalla edustettuna sopimusta laadittaessa. Edellä kirjattu riitautuksen peruste muistinvaraisesti, on siten mahdollista, että taustalla oli muitakin kysymyksiä. Kyse oli jokatapauksessa riita-asiasta.

Juridisesti Liigan kannalla ei ollut asiassa mitään merkitystä, Liiga kun ei käytä oikeudellista tuomiovaltaa. Liigan kannan merkitys ja vaikutus tuli ja tulee tuomioistuinprosessin hitaudesta. Niin kauan kun asian käsittely olisi ollut kesken tuomioistuimessa, olisi Granlund saanut Suomessa edustaa vain Kärppiä. Sekä tuolloisen työpaikkani työoikeusryhmässä että urheiluoikeuden luennoilla pidettiin mahdollisen prosessin itsestään selvänä lopputulemana (julkisuudessa tuolloin olleiden tietojen perusteella), että Kärpät häviäisivät asian kaikissa oikeusasteissa. Yhtälailla todennäköisenä lopputuloksena kummassakin forumissa pidettiin, että IFK on maksanut korvauksen Kärpille. Tämä puhtaasti siitä syystä, että näin Granlund saatiin joukkueen vahvuuteen per heti. Tämän lausui muiden mukana myös Heikki Halila Helsingin yliopistolla pitämällään urheiluoikeuden luennolla. On täysin totta, että case Granlund ei ikinä päätynyt tuomioistuimen ratkaistavaksi, mutta juristikollegion keskuudessa asiasta valitsi jopa hämmästyttävä yksimielisyys.

McLeanin tapauksessa oli - aiemmin todetulla tavalla - kyse pelaajan halusta purkaa sopimuksensa ja tehdä uusi sopimus toisen joukkueen kanssa. Tältä osin on olemassa Euroopan unionin tuomioistuimen ennakkoratkaisu (case Lehtonen), jossa aihetta on sivuttu. Case Lehtosessa kyse oli toki siirtorajan sulkeutumisen jälkeen tapahtuneesta sopimuksen purusta, mutta ratkaisussaan tuomioistuin nimenomaisesti kirjasi, että toisen seuran tarjoama taloudellisesti parempi sopimus ei oikeuta pelaajaa purkamaan määräaikaista työsopimustaan. Tämä ratkaisu sitoo suomalaisia tuomioistuimia.



Kts. mitä yllä on todettu case Granlundin yhteydessä pelaajan oikeudesta edustaa seuraa.

Sivuhuomiona todettakoon, että case Granlund ja case Virtanen vertaantuvat toisiinsa monilta osin varsin hyvin, vaikka tiettyjä eroavaisuuksia löytyykin. Suurimpana se, että suullisen sopimuksen olemassaolon osoittaminen on tuomioistuimessa usein hyvin vaikeaa. Tämä luonnollisesti on heikentänyt IFK:n asemaa case Virtasen yhteydessä.



Mitä mielivaltaista tuossa sopimuskohdassa on? Suomessa vahingonkorvauskäytänteet eroavat huomattavasti common law -järjestelmien mielivaltaisista vahingonkorvauksista. Suomessa korvataan lähtökohtaisesti vain se osa toteutuneesta vahingosta, minkä vahingon kärsinyt osapuoli pystyy osoittamaan. Lisäksi sopimuskumppaneiden keskinäinen lojaliteettivelvoite johtaa siihen, että kummallakin osapuolella on velvollisuus pyrkiä rajoittamaan sille syntyvää vahinkoa. Tämän kaiken McLeanin Suomen agentti on varmasti tiennyt, tai ainakin olisi pitänyt tietää. Siksi tarvetta vakiopohjan muokkaamiselle tältä osin ei ole olemassa. En tiedä mitä tuolla lisäykselläsi syntyisi, mutta sen tiedän, että optio (valintaoikeus) ei olisi kyseessä. Jos ase ohimolla pitäisi jotain veikata, sanoisin kyseessä olevan vastuunrajoitus.



Ensinnäkin työsopimuksen purkautuneena pitäminen on ollut kirjattuna lakiin jo kaikkien esiin nostamiesi tapausten aikana. Toisekseen olet ymmärtänyt sen täysin väärin, ei pelaaja voi itse olemalla viikon poissa katsoa sopimusta purkautuneeksi. Pelaajan poissaollessa tuo oikeus on joukkueella ja päinvastoin. Toki sitä en osaa sinulle sanoa, miten jääkiekkojoukkueen ollessa kyseessä työnantajan poissaolo käytännössä olisi mahdollista. Sitä voit sitten miettiä, että kuinka hanakasti joukkueet olisivat valmiita katsomaan pelaajien sopimuksia purkautuneiksi, jos nämä paremman sopimuksen toivossa vaan jättävät tulematta työpaikalle. Itse olen sitä mieltä, että jokaisella joukkueella olisi tuollaisessa tilanteessa velvollisuus olla antamatta kiukuttelevalle pelaajalle periksi. Palkanmaksuvelvoitetta ei kuitenkaan ole, jos ei työntekijä täytä omaa työntekovelvoitettaan.



Jos et itsekään usko sopimussakko muotoon kirjatun option toimivan, miksi kirjoitit option voivan olevan myös sopimussakon muodossa? Eikö olisi parempi pysyä faktoissa omien väitteiden osalta? Vai onko todella niin, että tarve vängätä menee faktoissa pysymisen yli?
Tuossa luulisi 00:ien menneen suuhun.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Koskas tässä ketjussa on taas viimeksi ollut huhuja, mutuja tai htt-spekulaatioita?

Itse olin tällä viikolla keskustan eräällä Elixialla treenaamassa, kun samaan aikaan jumpalle sattui tulemaan Jorsti. Seurana oli joku vaalea jääkiekkoilija, jota en tunnistanut. Nopea vilkaisu treenishortseihin ja niissä taisi lukea ”Kloten”. Kävin katsomassa sivut ja sieltä edes vähän samaa näköä löytyi Miro Aaltosesta. No Miron diili kuitenkin taitaa siellä vielä jatkua.

Yhdessä kuitenkin ihmettelivät Jorstin ohjelmassa olevaa ”Villen kyykky” -nimistä liikettä, että mitähän se mahtaa tarkoittaa ja aika samantyyppisen treeninkin taisivat tehdä. Toki en niin tarkasti seurannut vaan keskityin enemmän omaan tekemiseen.
 

Nicky Nichols

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koskas tässä ketjussa on taas viimeksi ollut huhuja, mutuja tai htt-spekulaatioita?

Itse olin tällä viikolla keskustan eräällä Elixialla treenaamassa, kun samaan aikaan jumpalle sattui tulemaan Jorsti. Seurana oli joku vaalea jääkiekkoilija, jota en tunnistanut. Nopea vilkaisu treenishortseihin ja niissä taisi lukea ”Kloten”. Kävin katsomassa sivut ja sieltä edes vähän samaa näköä löytyi Miro Aaltosesta. No Miron diili kuitenkin taitaa siellä vielä jatkua.

Yhdessä kuitenkin ihmettelivät Jorstin ohjelmassa olevaa ”Villen kyykky” -nimistä liikettä, että mitähän se mahtaa tarkoittaa ja aika samantyyppisen treeninkin taisivat tehdä. Toki en niin tarkasti seurannut vaan keskityin enemmän omaan tekemiseen.
Peter White käveli eilen vastaan Urheilukadulla.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
JJ Buli. Kuullostaa muuten helvetin hyvältä.

Joko ollaan ot:ssa?
Voi olla. Huhuilu on vähän tylsähköä kun ne nimet on aika pitkälti tiedossa.

Se mua askarruttaa kuka tulee Rantakarin tilalle? Jos Berglundin korvaa tavallaan Lepistö. Vai onko tässä taas Tobiakselta ”kaikki sisäisen kasvun varaan” pelattu kortti? Toivottavasti ei. Ja kuka on toinen maalivahti?

Eli tuleeko Lehterän, Ikosen, Lepistön, Kiviharjun ja Mysteeri Maalivahdin lisäksi vielä pakki?

Pakko sanoa etten lämmennyt vähääkään Kotkansalon jatkosopimukselle. Olisin antanut tämän tontin sille Tobiaksen puhumalle ”sisäiselle kasvulle”.
 

Nicky Nichols

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voi olla. Huhuilu on vähän tylsähköä kun ne nimet on aika pitkälti tiedossa.

Se mua askarruttaa kuka tulee Rantakarin tilalle? Jos Berglundin korvaa tavallaan Lepistö. Vai onko tässä taas Tobiakselta ”kaikki sisäisen kasvun varaan” pelattu kortti? Toivottavasti ei. Ja kuka on toinen maalivahti?

Eli tuleeko Lehterän, Ikosen, Lepistön, Kiviharjun ja Mysteeri Maalivahdin lisäksi vielä pakki?

Pakko sanoa etten lämmennyt vähääkään Kotkansalon jatkosopimukselle. Olisin antanut tämän tontin sille Tobiaksen puhumalle ”sisäiselle kasvulle”.
Salinilla on kaikki teoreettiset ja käytännöllisetkin edellytykset täyttää Rantakarin saappaat ensi kaudella, kaiken mennessä 100 % putkeen voisi nousta jopa ykkös-kiekolliseksi pakiksi mutta sen varaan ei toki lasketa. Ei ainakaan pitäisi. Lepistön näkisin olevan upgreidaus Berglundiin nimenomaan yv:n viivamiehenä, parempi laukaus ja taito saada veto kärkikarvaajien jaloista ohi ja pienempi hazardialttius. Kiekkojen ylöstuonnin tai pelinopeuden suhteen varmaan eri homma.

Eli kyllä se näin menee että lisäksi tarvitaan yksi loistava kiekollinen pakki koodinimi ”Näkyvä”.

Kotkansalosta on välillä nähnyt kilometrien päähän että potentiaalia on erittäin paljon, mutta ekalla kaudella oli jonkinlaista fiilispelaajan vikaa ja viime kausi kosahti loukkaantumiseen. Mun mielestä oli hyvä ratkaisu katsoa tämä kortti loppuun.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Salinilla on kaikki teoreettiset ja käytännöllisetkin edellytykset täyttää Rantakarin saappaat ensi kaudella, kaiken mennessä 100 % putkeen voisi nousta jopa ykkös-kiekolliseksi pakiksi mutta sen varaan ei toki lasketa. Ei ainakaan pitäisi. Lepistön näkisin olevan upgreidaus Berglundiin nimenomaan yv:n viivamiehenä, parempi laukaus ja taito saada veto kärkikarvaajien jaloista ohi ja pienempi hazardialttius. Kiekkojen ylöstuonnin tai pelinopeuden suhteen varmaan eri homma.

Eli kyllä se näin menee että lisäksi tarvitaan yksi loistava kiekollinen pakki koodinimi ”Näkyvä”.

Kotkansalosta on välillä nähnyt kilometrien päähän että potentiaalia on erittäin paljon, mutta ekalla kaudella oli jonkinlaista fiilispelaajan vikaa ja viime kausi kosahti loukkaantumiseen. Mun mielestä oli hyvä ratkaisu katsoa tämä kortti loppuun.

Kyllähän Lepistö Berglundin paikkaa ja Salin oli niin hyvä Euroopan parasta vastaan, että se oli playoffeissa parempi kuin Rantakari. Mut nouseeko yhtä hyväksi kuin Topi Niemelä vuosi sitten?

Loukkaantumiset vähän hidastanu Salinia, kun mä muistelin, että junnuna Salin oli Niemelää isompi lupaus? Ainakin Niemelä varattu kolmannella kierroksella ja Salinin odoteltiin menevän tokalla kierroksella, mutta loukkaantuminen tiputti.

Mut kun se just ei riitä, että paikataan noi lähtijät, kun me hävittiin kiekollisessa pakkipelissä kaikille top-jengeille. Pitäis löytää yks jäbä, joka osaa stikkaa kiekkoa kuin se Tapparan Leskinen.

 

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
Voi olla. Huhuilu on vähän tylsähköä kun ne nimet on aika pitkälti tiedossa.

Se mua askarruttaa kuka tulee Rantakarin tilalle? Jos Berglundin korvaa tavallaan Lepistö. Vai onko tässä taas Tobiakselta ”kaikki sisäisen kasvun varaan” pelattu kortti? Toivottavasti ei. Ja kuka on toinen maalivahti?

Eli tuleeko Lehterän, Ikosen, Lepistön, Kiviharjun ja Mysteeri Maalivahdin lisäksi vielä pakki?

Pakko sanoa etten lämmennyt vähääkään Kotkansalon jatkosopimukselle. Olisin antanut tämän tontin sille Tobiaksen puhumalle ”sisäiselle kasvulle”.
Kotkansalosta.
Mä haluun uteliaisuudesta katsoo tämän kortin, nuori jäbä joka parhaimmillaan ollut hyvä IFK:ssa.
Se polvi hieman askarruttaa toivottavasti ei mennyt eturistisiteet, en kyllä usko koska paluuennuste oli vielä samalle kaudelle.

Oishan: Lehterä, Lepistö, Ikonen, Komarov ja timanttina Kiviharju hemmetin kova plus joku vakaa kakkos veska joka tosissaan haastais Taposta.

Haluaisin bonuksena jonkun kovan pakki yllätyksen kaupan päälle, mieluiten kiekollinen right.
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Voi olla. Huhuilu on vähän tylsähköä kun ne nimet on aika pitkälti tiedossa.

Se mua askarruttaa kuka tulee Rantakarin tilalle? Jos Berglundin korvaa tavallaan Lepistö. Vai onko tässä taas Tobiakselta ”kaikki sisäisen kasvun varaan” pelattu kortti? Toivottavasti ei. Ja kuka on toinen maalivahti?

Eli tuleeko Lehterän, Ikosen, Lepistön, Kiviharjun ja Mysteeri Maalivahdin lisäksi vielä pakki?

Pakko sanoa etten lämmennyt vähääkään Kotkansalon jatkosopimukselle. Olisin antanut tämän tontin sille Tobiaksen puhumalle ”sisäiselle kasvulle”.
Mä vähän pelkään, että logiikka on tämä: Lepistö korvaa Berglundin, Salin korvaa Rantakarin ja Kiviharju korvaa Salinin.

Saavutus sinänsä, sillä tässähän olisi käytännössä jokainen kiekollisen puolustajan tontti jätetty kysymysmerkin varaan, eli toisin sanoen luotetaan siihen, että nuoret ottavat juuri ensi kaudella ne ratkaisevat stepit urallaan ja toisaalta luotetaan myös siihen, ettei Lepistö ota vielä ensi kaudella ratkaisevia steppejä kohti vanhainkotia.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Mä vähän pelkään, että logiikka on tämä: Lepistö korvaa Berglundin, Salin korvaa Rantakarin ja Kiviharju korvaa Salinin.

Saavutus sinänsä, sillä tässähän olisi käytännössä jokainen kiekollisen puolustajan tontti jätetty kysymysmerkin varaan, eli toisin sanoen luotetaan siihen, että nuoret ottavat juuri ensi kaudella ne ratkaisevat stepit urallaan ja toisaalta luotetaan myös siihen, ettei Lepistö ota vielä ensi kaudella ratkaisevia steppejä kohti vanhainkotia.
Tämä kuulostaa valitettavan tutulta…siis se että pakisto jätetään pelkkien toiveiden varaan.
 

Sillisalaatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
toisaalta luotetaan myös siihen, ettei Lepistö ota vielä ensi kaudella ratkaisevia steppejä kohti vanhainkotia.
Saatoin hymähtää:D. Mutta joo tosiaan onhan tossa paljon toivomisen varaa Salinista ei ole mulla epäilystäkään että vetäisi helvetin kovan kauden (ellei taas loukkaannu) Kiviharju varmasti aika raakile mut voi tapahtua samallailla kuin Kaskimäelle eli keväällä ihan erinäköinen pelaaja. Eli olen samaa mieltä kieltämättä vähän kyssäri pakisto taas, mutta parempi lähtökohta kuin viime vuonna.
 

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
Saatoin hymähtää:D. Mutta joo tosiaan onhan tossa paljon toivomisen varaa Salinista ei ole mulla epäilystäkään että vetäisi helvetin kovan kauden (ellei taas loukkaannu) Kiviharju varmasti aika raakile mut voi tapahtua samallailla kuin Kaskimäelle eli keväällä ihan erinäköinen pelaaja. Eli olen samaa mieltä kieltämättä vähän kyssäri pakisto taas, mutta parempi lähtökohta kuin viime vuonna.
Kiviharju lupauksena luokkaa Heiskanen niin hänestä voisi olla paljonkin iloa.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Tämä kuulostaa valitettavan tutulta…siis se että pakisto jätetään pelkkien toiveiden varaan.
Ei muuten jätetä - tai sitten Toope on iso TOOPE!
Uskon että sieltä tulee lisäksi vielä yksi pakki, joka kuitenkaan ei ole kädellinen, hyökkäävä pakki valitettavasti.
 

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Ei muuten jätetä - tai sitten Toope on iso TOOPE!
Uskon että sieltä tulee lisäksi vielä yksi pakki, joka kuitenkaan ei ole kädellinen, hyökkäävä pakki valitettavasti.
Sen on oltava se pakki joka tanssii takaperin siniviivaa pitkin ja sitten skodaa tai syöttää, jollei nouse itse maalintekoon. Muunlainen ei kelpaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös