Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 067 752
  • 61 696

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Sopiiko tämä Puten pelikirjaan (jos sitä siis on edes olemassa) ?

Ainakin suunnitelmia Moldovan suhteen on olemassa Ukrainan tiedustelupalvelun mukaan ja sen ei pitäisi yllättää ketään.

 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Ainakin suunnitelmia Moldovan suhteen on olemassa Ukrainan tiedustelupalvelun mukaan ja sen ei pitäisi yllättää ketään.

Syytä pitää Suomessakin kädet ja suojaus ylhäällä. Vesikauhuinen koira on vastassa ja tähän tautiin ei taida hoitoa olla olemassakaan...
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Eikö örkkipässeillä ole suunnitelmia lähes kaikkien paikkojen valtaamiseen? Suurhyökkäyskin on alkamassa/alkanut, mutta onko niistä tuhansista tankeista vieläkään havaintoa? Vai onko jopa stealth tankkeja?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ryssien suurhyökkäys on selkeästi aloitettu ja aktivoituminen on tapahtunut kaikilla rintamilla.
Täytyy muuten sanoa, että onpa hieman meno muuttunut viime näkemästä - ei ollut paljon spekulaatiota ilmassa, että onko se suurhyökkäys nyt alkanut vai eikö, kun kesäkuussa 1944 ikkunalasit tärisivät Mikkelissä asti...
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Musk on narsisti
Näin minäkin tämän näen. Musk keikuttaa venettä vain näyttääkseen että hän voi sen tehdä. Haluaa tuoda oman lusikkansa soppaan ja näyttää, että hän on isompi kuin valtiolliset toimijat ja hän voi halutessaan vaihtaa puolta, jos ei muiden toiminta häntä miellytä.

Tämän sodan aikana on muutenkin nähty ehkä voimakkaammin se, että globaalit yhtiöt ovat kriisien ratkaisuissa lopulta nykyisin yhä suuremmassa roolissa. Armeijalla on tietysti sotilaita ja kalustoa, mutta on päivän selvää, ettei mikään mahti pysty ylläpitämään sodan varalta passiivisessa käytössä sellaista arsenaalia tietotekniikkaa (käytän yleistä termiä koska en ymmärrä alasta juuri mitään) mitä näillä globaaleilla yhtiöillä kuten Google ja Microsoft on hallussaan. On siis sodankäynnin kannalta merkityksellistä miten tällaiset voimavarat jaetaan.

Musk teki starlinkin kautta itsestään tässä kriisissä merkityksellisen ja haluaa nyt käyttää sitä hyväkseen ja näyttää mahtinsa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Musk teki starlinkin kautta itsestään tässä kriisissä merkityksellisen ja haluaa nyt käyttää sitä hyväkseen ja näyttää mahtinsa.
On mulkku tyyppi, mikä nyt varmaan lienee enemmänkin sääntö kuin poikkeus miljardöörien kohdalla, etenkin itse rikastuneiden.

Mutta on myös vähitellen ja viime aikoina yhä kiihtyvämmin ajautunut lähemmäs äärioikeistolaista ja kansallisradikaalia salaliittoajattelua, mitä noin muuten leimaa sangen ymmärtäväinen suhtautuminen Venäjään, joka usein nähdään näissä piireissä taistelevan globaalia liberalistista ja arvoliberaalia "maailmanjärjestystä" vastaan. (Toki myös Venäjän trolli- ja botti-armeijat ovat huolella heittäneet bensaa juuri näihin liekkeihin.)
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
1700 Venäjän menettämää visuaalisesti vahvistettua paksua


En tiedä kuinka uskottava tuo määrä on, mutta mikäli pitää paikkansa, niin aivan tolkuton määrä. Kuvastaisi kyllä sitä kuinka halpaa rauta on Venäjän puolella ollut tässä sodassa. Jos tuota vertaa vaikka Saksan Barbarossaan, jossa menettivät 2700 vaunua hyökäten miljoonilla miehillä ilmeisesti edelleen kaikkien aikojen leveimmällä rintamalla. Tässä on kuitenkin kyse aivan eri kokoluokan operaatiosta, joten siihen nähden pidän määrää suurena. Perspektiiviä antaa myös se millaisia määriä Leopardeja ollaan edes villeimmissä huhuissa keräämässä, ei siis lähellekään samaa määrää. Päiviin jaettunakin liki 5 vaunua päivässä, vaikka tässäkin sodassa on ollut niitä hiljaisia päiviä melko paljon. Tuolla tahdilla 100 toimitettua Leopardia menisi entiseksi kolmessa viikossa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toisaalta bongattu Twitter-viesti, jonka mukaan tuolla Vuhledarissa taistelisi tällä hetkellä etupäässä Shoigun yksityisarmeija. Ei mitään hajua siitä, että onko tuo tieto yhtään luotettavaa. Mutta jos on, niin komentajien välinen kilpailu on varmasti niin kovaa, että arvovaltakysymysten vuoksi Shoigun on varmaan pakko saada samanlainen voitto aikaiseksi kuin Wagnerin Soledarin taisteluissa.

Ja se taas tarkoittanee sitä, että ruumiita tulee ihan helvetisti jatkossakin, ja mitä todennäköisimmin suurilta osin oikealta puolelta rintamaa...



 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No nytkö sitten europaassa ja yhdysvalloissakin kaikki istuvat se kuuluisa sormi perseessä ja toinen suussa, vaihtaen aina venäjän ohjuksen lähtiessä sormien paikkaa, eikä vittu tehdä ythään mitään.
Alkaa vahvasti haisemaan sille, että sitä apua ei vaan anneta tarpeeksi, ja siten tämä paska tulee päättymään Ukrainan häviämiseen maailmankartalta, jonka jälkeen tuota minipaskaa ei pidättele yhtään mikään kuin myös alkaa Kiina vaellus Taiwaniin kun on kerran nähty että euroopassa vain leuat pyörii tyhjää kun pitäisi toimia.

Tässä joutuu aivan oikeasti kysymään nyt, että alistuuko läntinen maailma nyt sitten lipomaan niitä pyllyssä'n dipattuja sormiaan, koska pelkää niin vitusti sitä yhdinsotaa.
Vähän alkaa tunumaan että se ydinsotakin on parempi vaihtoehto tälle maailmalle kuin sen kahdella jalalla keikkuvan kokovartaloperseenreiän pienikään voitto tästä sodastaan, joten ehkä kannattaisi nyt alkaa toimimaan.

Melko naurettavia tosiaankin noi paskavaltion kitinät ja natinat, että heitä kiusataan kun annettaan vastustajalle mahdollisuus puolustautua heitä vastaan. On se perkele niin väärin.

No Suomi on jonossa seuraavana, että eipä tässä mitään sitten kuin odottelemaan että koska mennään. Kyllä jo kohta munattomaksi osoittautua länsimaailma on nyt ojentamassa voiton avaimet paskakeisarille kullalla dipattuna.

On tääkin taas melko paska päivä ihmisen elämässä. Kaiken kruunaa toi muskin perseily ja senkin äijän voisi viskata munistaa mariaanien hautaan tesla kiveksiin kiinnitettynä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
No nytkö sitten europaassa ja yhdysvalloissakin kaikki istuvat se kuuluisa sormi perseessä ja toinen suussa, vaihtaen aina venäjän ohjuksen lähtiessä sormien paikkaa, eikä vittu tehdä ythään mitään.
Olisikohan vähän ylireaktio tämä? Länsi on tukenut Ukrainaa kymmenillä miljardeilla niin aseellisesti kuin taloudellisesti. Ilman tuota tukea tuskin mentäisiin lähelläkään näitä nykyisiä rintamalinjoja vaan tuo sinun kauhuskenaariosi olisi epäilemättä sangen pitkälle toteutunut. Toki on totta että liian hitaasti ja varovaisesti on toimitettu niitä raskaimpia ja hyökkäysvoimaisempia aseita - enkä ihan enää tajua Bidenin eskalaatiopelkoa mitä tulee konventionaalisten aseiden toimittamiseen. Mutta siltikin mennään siinä tilanteessa, että Venäjän seitsemän päivän sota lähestyy nyt vuotta eikä osoita sitten niin mitään voiton merkkejä tälle ryöstömurha- ja raiskausretkelle.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisikohan vähän ylireaktio tämä? Länsi on tukenut Ukrainaa miljardeilla niin aseellisesti kuin taloudellisesti. Ilman tuota tukea tuskin mentäisiin lähelläkään näitä nykyisiä rintamalinjoja vaan tuo sinun kauhuskenaariosi olisi epäilemättä sangen pitkälle toteutunut. Toki on totta että liian hitaasti ja varovaisesti on toimitettu niitä raskaimpia ja hyökkäysvoimaisempia aseita - enkä ihan enää tajua Bidenin eskalaatiopelkoa mitä tulee konventionaalisten aseiden toimittamiseen. Mutta siltikin mennään siinä tilanteessa, että Venäjän seitsemän päivän sota lähestyy nyt vuotta eikä osoita sitten niin mitään ryöstömurha- ja raiskausretken voiton merkkejä.
Myönnän toki suuressa vitutuksessa mahdollisesti ylilyönniksi menneen kommentin, ja pahoittelen sen mahdollisesti aiheuttamaa pahaa mieltä. Kyse on kutienkin siitä, että kyllä siellä kuitenkin one melkoisesti sittä sormen siirtelyä perseen ja suun välillä harrastettu sen mahdollisen ydinsodan pelon poltellessa peräaukolla.
Rahaa toki on palanut, ja sitä on luvattukin, mutta tosiasia lienee se, että nyt näyttää juuri pahalta, ja viimeisen naulan tähän arkkuun löi paska musk.

Tietenkin toivon, että olet oikeassa -siis sydämeni pohjasta- ja että tuo venäjän tämän hetkinen vyöry jää lussuksi, koska sen jälkeen kyllä luultavimmin kaikki on koetettu, eikä enää mahdollisuutta tuon jälkeen liene, kuin pistämällä koko kansan liikkeelle noita kuunatseja ja zombeja vastaan ,joita puttepossu kaikkialla näkee.

KOen vaan, että juuri nyt Ukraina on jäämässä malko hankalaan asemaan, sillä tankkeja ei ole vielä moneen kuukauteen käytettävissä, ja juuri näyttää siltä että tuleeko sekään riittämään. Saako siis Ukraina nyt riittävän noopeasti parempaa aseistusta, ja ennenkaikkea tuon starlinkkien tarjoaman taktisen mahdollisuuden.
Ilman noita saattaa paskavenäjän voima vaan olla liikaa.

Tässä siis alkaa olemaan kiire melko kokolailla vieläpä, jos aiotaan pitää kiinni siitä alkuperäisestä ajatuksesta nujertaa minipossun mahdollisuudet saavuttaa yhtään mitään.

Mutta joo, toki antamasi pieni muistutus olis ihan paikallaan, mutta kyllä sitten vähän suolesta vääntää tämä touhu.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Musk ehdotti kesällä omaa nerokasta rauhansuunnitelmaansa joka sisälsi muun muassa Donetskin, Luhanskin ja Krimin luovuttamisen Venäjälle. Ukrainalaiset sanoivat "ei kiitos" ja tämä hiertää edelleen Elonin pepussa, ilmeisesti haaveena oli joku Nobelin rauhanpalkinto.
Tässähän se hyvin tiivistyi. Kai tossa kohta pitää valtion puuttua tuohon muskin touhuamisiin ja pistää herra aisoihin, ettei pelaa ystävänsä puttepossun haaviin tätä hommaa. Liekö joku persläpi vielä kyttäävän itselleen teslaa!
Kuten jo totesinkin, niin voisi jo kohta kiertää yhden teslan kiveksiinsä ja dyykata sopivan avustetusti sinne mariaanien hautaan. Siellä on muskin hyvä olla. Ja pistetään tuo putte perässä jos se joskus vielä uskaltautuu näyttäytymään.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jotain vanhaa lennokkia saattaisi olla siirtymässä ja tässä ei olisi ongelmia edes piloteilla:

Sitten vaan jännitetään, että tuleeko Moskovasta lupaa edelleen viedä noita sotaa käydään maahan, vai tekevätkö Sveitsit...

No, toisaalta ovat kyllä itsekin toimittaneet Ukrainalle suuret määrät monenlaista panssarivaunua yms. sotilasajoneuvoa, että tuskin kieltävät mulitakaan.
 

Vepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mikä tuota Kansainvälistä olympiakomiteaa oikein vaivaa? On ihan käsittämätöntä että tällaisia asioita edes mietitään siellä. Onkohan KOKin puheenjohtajalle kärrätty muutama kottikärryllinen ruplia toimistoon? Muuten ei voi tällaista touhua selittää. Mielestäni voidaan palata tähän asiaan ehkä 10 vuoden päästä, kun Venäjä on maksanut sotakorvaukset ja Ukrainan jälleenrakennuksen. Lisäksi syylliset on tuomittu Haagissa. Ei yhtään aikaisemmin.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tässähän se hyvin tiivistyi. Kai tossa kohta pitää valtion puuttua tuohon muskin touhuamisiin ja pistää herra aisoihin, ettei pelaa ystävänsä puttepossun haaviin tätä hommaa. Liekö joku persläpi vielä kyttäävän itselleen teslaa!
Kuten jo totesinkin, niin voisi jo kohta kiertää yhden teslan kiveksiinsä ja dyykata sopivan avustetusti sinne mariaanien hautaan. Siellä on muskin hyvä olla. Ja pistetään tuo putte perässä jos se joskus vielä uskaltautuu näyttäytymään.
Tämä on kyllä ihan mielenkiintoinen ajatus. Alunperin kai Musk ajatteli olevansa taas mukava jätkä ja tällä kerätään irtopisteitä. Sitten kun tarpeeksi ei mainostettu tai ei tuntunutkaan kivalta niin keksittiin tapa pahoittaa mieli.

Tosiaan eipä sillä Muskilla kai ollut alunperinkään mikään tarve tarjota sitä Starlinkiä Ukrainailalle niin jotenkin tuntuu typerältä vaatia sitä tarjoamaan sitä jatkossakin. Lähinnä tässä nyt taitaa kuitenkin koitella Elon Muskin ego, että prkl. kun ajattelin olevani jotain ja nyt sitten kaikki eivät ajattelekkaan minun olevan.

Tähän asti Musk kuitenkin on kai tehnyt ihan helvetisti hyvää Ukrainan kannalta tuolla Starlinkillä. Toivottavasti väki ei nyt oleta, että se olisi hänen velvollisuus. Perustelut miksi homma ajettaisiin alas on toki mielestäni ns. kestämättömiä. Mutta se kai olkoon egoistin oikeus ja eikai jo hyviä töitä voi tuolla perusteella haudata.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Myönnän toki suuressa vitutuksessa mahdollisesti ylilyönniksi menneen kommentin, ja pahoittelen sen mahdollisesti aiheuttamaa pahaa mieltä. Kyse on kutienkin siitä, että kyllä siellä kuitenkin one melkoisesti sittä sormen siirtelyä perseen ja suun välillä harrastettu sen mahdollisen ydinsodan pelon poltellessa peräaukolla.
Rahaa toki on palanut, ja sitä on luvattukin, mutta tosiasia lienee se, että nyt näyttää juuri pahalta, ja viimeisen naulan tähän arkkuun löi paska musk.

Tietenkin toivon, että olet oikeassa -siis sydämeni pohjasta- ja että tuo venäjän tämän hetkinen vyöry jää lussuksi, koska sen jälkeen kyllä luultavimmin kaikki on koetettu, eikä enää mahdollisuutta tuon jälkeen liene, kuin pistämällä koko kansan liikkeelle noita kuunatseja ja zombeja vastaan ,joita puttepossu kaikkialla näkee.

KOen vaan, että juuri nyt Ukraina on jäämässä malko hankalaan asemaan, sillä tankkeja ei ole vielä moneen kuukauteen käytettävissä, ja juuri näyttää siltä että tuleeko sekään riittämään. Saako siis Ukraina nyt riittävän noopeasti parempaa aseistusta, ja ennenkaikkea tuon starlinkkien tarjoaman taktisen mahdollisuuden.
Ilman noita saattaa paskavenäjän voima vaan olla liikaa.

Tässä siis alkaa olemaan kiire melko kokolailla vieläpä, jos aiotaan pitää kiinni siitä alkuperäisestä ajatuksesta nujertaa minipossun mahdollisuudet saavuttaa yhtään mitään.

Mutta joo, toki antamasi pieni muistutus olis ihan paikallaan, mutta kyllä sitten vähän suolesta vääntää tämä touhu.
Niin, ollaanhan tässä hukattu kuukausia aikaa aivan turhaan tuon Ukrainalle annettavan raskaan aseavun kanssa. Lähdettiin itse määrittelemään itselle rajoja mitä ei ole edes olemassa ja nyt huomataan, että hups tuo aseapuhan on pakko Ukrainalle antaa. Aivan hölmöläisten hommaa sanon minä...
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, ollaanhan tässä hukattu kuukausia aikaa aivan turhaan tuon Ukrainalle annettavan raskaan aseavun kanssa. Lähdettiin itse määrittelemään itselle rajoja mitä ei ole edes olemassa ja nyt huomataan, että hups tuo aseapuhan on pakko Ukrainalle antaa. Aivan hölmöläisten hommaa sanon minä...
Pelko on vaan se, että tuleeko nyt sittenkin lopulta liian vähän ja liian myöhään, ja sitten tosiaankin jää vain sormileikki jäljelle lännen puolella kun aletaan analysoimaan, että mitenkäs tässä nyt näin kävi että venäjän minitsaari saikin hommaan maaliin.

Silloin sillä on melko paljon isommat vaikutukset kuin vielä edes uskotaankaan. Eli edelleenkin AINOA lopputulema voi ja pitää olla se, että venäjä lähtee tästä tappio niskassaan, ja siksi viimeistään nyt on lopetettava se kaikki epäröinit ja annettava Ukrainalle kaikki mahdollinen apu, tai sitten vaan tyydyttävä siihen mitä tapahtuvan pitää, ja itseä ei kyllä nappaa asua tässä maassa jos minipersläpi tän homman vie.

Jos vielä nuo Kastehelmen jutut pitävät kutinsa siitä, että Ukrainankin sotimisessa alkaa olemaan vakavia puutteita, niin voi olla etteivät edes luvatut aseet tule auttamaan oikean lopputuloksen suhteen. Onko sitten sen jälkeen eurooppa ja nato valmis oikeasti sotaan, sillä jatkoa tulee varmasti monestakin suunnasta. Kiina odottaa kieli pitkällä puten voittoa, koska sillä se viimesitään ottaa oikeuden itselleen lähteä taiwanin valloitukseen.
Joko siis putesta tehdään nyt selvää kertaheitolla ja venäjä saadaan vuosiksi polvilleen, ja mahdollisesti ( ei ehkä todennäköisesti, mutta edelleen siis mahdollisesti) kohti sellaista suuntaa, jossa sen doktriini ei enää keskity näkemään zombeja ja natseja joka kivenkolossa.

Kyllä mä valitettavasti nyt näen mörköjä tässä tilanteessa, sillä vene keikahti nyt melko vikkelään siihen suuntaa että Ukraina on syvällä keltaisessa nesteessä, jos ei sieltä kohta ala jotkain yllätystä löytymään. Ja mitään en enempää nyt toivo, kuin että siellä perse kestää nyt tämän venäjän pullistelun.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tuossa muutama päivä sitten toin esille, että venäjä pistää ison pyörän pyörimään. Oli juttua, että mitä järkeä on hyökätä Suomeen. No, ei mitään järkeä todellakaan. Ainoastaan kostaa. Ei olla Natossa, eikä venäjä tätä edes halua. Pietarin sotilastukikohdat olisivat Viron ja Suomen Nato hallinnassa. Ei käy pikkutsaarille tämä. Nato käy venäjää vastaan sotaa Ukrainassa. Annetaan aseistusta, sotilaskoulutusta, sekä jenkkien kautta tiedustelua. Kylkähän tämän ryysytkin tietävät. En vaan näe tässä sodassa kuin paskan lopun tai aivan vitun paskan lopun. Lopputulema tulee olemaan Ukrainan täydellisen tuhon tai lännen eskaloituminen, jolloin otetaan käyttöön kovemmat aseet. Ei kuitenkaan ydinaseet. Pikkutsaari kun ei vetäydy tästä menettämällä kasvojaan. Suomi on seuraava uhri tässä sodassa, kuten Moldova. Niin pitkään, kun emme ole Natossa niin me olemme ainoastaan venäjän maalitaulu. Eikä venäjä halua meidän tuovan länttä lähemmäksi rajaa. Tuota roistovaltiota ei kannata aliarvioida. Meidät vaijennetaan muutamalla ohjuksella, kuten pelkäävät nyt myös Saksa ja Ranska. Venäjällä ei ole muuta, kuin hävittävää, eikä ne halua hävitä tätä kokonaisuutta.

Kremlissä rajat kuulemma hajoilee ja toinen asia on, että pitkäänkö putleri vielä elää. Tässä on sauma jonkinlaiseen ratkaisuun, mutta Kiina pitää asiaa kivasti yllä. Tullakseen maailman supervaltioksi. Välittämättä Euroopasta tai jenkeistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös