Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 015 820
  • 61 542

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Eikö tuo Medvedev voisi itse mennä tuonne etulinjaan uhoamaan tätä maailmanloppua ja muuta skeidaa. Vai pelkääkö kuulaa kalloon?
Samassa bunkkerissa varmaan lymyää missä isoherra. Ei nämä uskalla päätään nostaa koska tietävät että noutaja tulisi samantien.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt tämä 3-4 päiväksi suunniteltu ”sota” on kestänyt yli puoli vuotta ja ryysyt ei ole viime viikkoina käsittääkseni saaneet oikein mitään aikaiseksi rintamilla.

Olisi kiva olla kärpäsenä katossa (ainut älyllinen olento muuten siinä huoneessa) Putinin ja Shoigun kanssa ja päästä kuulemaan propagandan ulkopuolelta miten homma mennyt oikeasti heidän näkökulmastaan.
 

NK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viisumikiellot tuntuukin olevan Venäjälle arka paikka, ilmeisesti vielä arempi kuin lännen loputon aseapu:

Toki lausunnon lähteenä ei ole mikään 'virallinen Venäjä' vaan idioottimainen propagandisti, jolla on lisäksi oma lehmä ojassa; runsaasti omaisuutta Euroopassa ja oma poika opiskelee Iso-Britanniassa. Sitä paremmalla syyllä, kaikki viisumikiellot käytäntöön heti!

Edit: pätkitty lainaus avainpointeista, ettei tarvitse klikata koko juttua auki:
Vladimir Putinille läheinen Venäjän johtava propagandisti Vladimir Solovjov uhkaa Telegramissa Eurooppaa ydiniskulla, jos unioni asettaa viisumikiellon venäläisille.

Venäläisten lomamatkojen lopettaminen Eurooppaan olisi Solovjovin mielestä kaiken loppu ja katastrofi. Tosin ohjelmassaan ”Ilta Vladimir Solovjovin kanssa” ja muualla Solovjov haukkuu ja kiroaa Eurooppaa ja eurooppalaisia tuon tuosta.

Venäjän hallinnon läheiseen eliittiin kuuluvalla Solovjovilla on itsellään omaisuutta Euroopassa. Lisäksi ainakin hänen poikansa Aleksandr asuu ja opiskelee Isossa-Britanniassa.
Lisäksi...
Venäjän kansalaisten viisumien hyväksymisen lopettaminen ja Venäjän federaation julistaminen terrorismia tukevaksi valtioksi lopettaa suhteet Eurooppaan. Tämä tarkoittaa itse asiassa sotaa Venäjän kanssa...
... Lisäksi kun otetaan huomioon, että kyse on sodasta selvästi ylivoimaisempaa vihollista vastaan, kun otetaan huomioon Nato-maiden määrä ja aseistus. Tämä on todellinen uhka Venäjän olemassaololle ja saattaa johtaa ennaltaehkäisevän ydiniskun käyttöön.

Aika pettämätön logiikkaketju.
 
Viimeksi muokattu:

Morgoth

Jäsen
Viisumikiellot tuntuukin olevan Venäjälle arka paikka, ilmeisesti vielä arempi kuin lännen loputon aseapu:
Tämä kannattaisi ehdottomasti ottaa heti käyttöön ja tulokset voisivat olla huomattavasti nopeammat kuin esim. talouspakotteissa. Yleensä isot muutokset tapahtuvat kuitenkin aina hieman yllättävästikin ja kenties suhteellisen pienistäkin asioista. Olisihan tuo hyvä näpäytys venäläisille, että olette melko pohjasakkaa vaikka jotain muuta itsestänne luulettekin. Kiina ei ehkä niin kiihotakaan ostoskohteena samalla tavalla kuin länsimaat. Toki varmaan basaarikauppiaskin on valmis myymään jotain roskaa "Anttilan hinnoin ja Stokkan laadulla".
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Putinin hallinnolle on elintärkeää, että Venäjän kansa pysyy apaattisena. Pelkkä terrori, pelko ja propaganda ei riitä – kansa pitää pitää myös riittävässä määrin tyytyväisenä elämänlaatuun. Köyhät varmasti keskittyvät vain arjesta selviytymiseen, mutta kaiken järjen mukaan Venäjälläkin on monimiljoonainen keskiluokka, joka diggaa kaikesta mukavasta, mihin kuuluu ainakin satojen tuhansien kohdalla Euroopassa matkustaminen ja länsitavaran hankkiminen. Tämän porukan elämän mukavuuteen pitää pystyä osumaan mahdollisimman monilta osin, jotta sisäinen paine Venäjällä kasvaisi – mm. Scholtzin esittämä halu minimoida lännen toimien konkreettiset negatiiviset vaikutukset Venäjän syyttömään kansaan pelaa suoraan Putinin pussiin.
 
Viimeksi muokattu:

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Onkos tästä ollut vielä täällä mitään, että ukrainalaiset onnistuneet nyt paskomaan viimeisenkin Dneprin yli kulkevan sillan? Ryysyläisten huolto alkaa mennä vähän vaikeaksi kun kaikki on kuskattava joen yli ponttoonisiltojen kautta tai lautalla. Ja ainakin Pekka Toverin mukaan Venäjä on viime viikkojen aikana kuskannut paljon sotilaita tuonne joen pohjoispuolelle, taisteluosastojen määrä siellä oli käytännössä tuplautunut. Nuo jos saadaan eristettyä sinne tehokkaasti ilman kunnon huoltoa niin tässä voi olla avaimet johonkin hyvään.

 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Ketju valituksista mitä on jätetty venäjän syyttäjänvirastoon.
Yhdessä tapauksessa on tyttöystävä valittanu, että on toimitettu väärä ruumis, koska on nähny poikaystävänsä olleen listattuna vankien joukkoon. Vanhempia ei kiinnosta selvittää asiaa, ovat vaan tyytyväisiä saatuun kompensaatioon.




Edit: Kannattaa lukea, ihan mielenkiintosta juttua tuossa ketjussa:

Iltalehti käyny lukemassa tuon saman ketjun, Iltalehden jutussa ei oo vaan mainittu tuota väärä ruumis episodia.

Juttua 64. motorosoidun prikaatin kohtalosta, joka oli yksi Buchan ja Irpinin alueella ollut joukko-osasto, niitähän oli muitakin.

Juttua siitä Valko-Venäjällä lentokentästä, jossa havaittiin räjähdyksiä:






 
F

Flonaldo

Parempi kai olisi silti lopettaa uusien viisumien myöntäminen nyt, eikä vasta jouluna tjsp.

Onhan tuo ~100 000 silti hämmentävän suuri luku, kun kyse on nimenomaan Suomen myöntämistä viisumeista, eli nämä henkilöt eivät ole oletettavimmin menossa etelän lämpöön, vaan tulossa tänne juusto-ostoksille. Suomi on hieno maa, muttei täällä ole juuri mitään sellaista, mitä ei maksukykyinen venäläinen löytäisi kotimaastaan, vaikka oletettavasti Suomi löytyy venäläistenkin maailmanmatkaajien "ämpärilistalta".
"Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2020 lopussa Suomessa asui 28 866 Venäjän kansalaista, joista osalla on kaksoiskansalaisuus."

"Monikertaviisumi oikeuttaa useisiin saapumisiin Schengen alueelle. Monikertaviisumin voimassaoloaika on enintään viisi vuotta."

Lähes jokaisella Suomessa pysyvästi asuvalla Venäjän kansalaisella on vanhempia, sisaruksia, lapsia, isovanhempia jne. Venäjällä. Ja kun heistä monet suhteellisen säännöllisesti matkaavat Suomeen perhettään ja läheisiään tapaamaan, ja viisumit voivat olla voimassa sen viisi vuotta, kertyy tuosta tietysti iso joukko ihmisiä.

Ei 100 000 ole siis suurelta osin mitään juuston ostajia tai Espalla shoppailijoita tai Suomen läpi vain Helsinki-Vantaalta kulkevia - vaan näitä yllä mainittuja ryhmiä. Näiden ihmisten kutsuminen myös örkeiksi on omasta mielestäni varsin valitettavaa.

Ja kyllä, ilman perhesuhdetta myönnettävien tavan turistiviisumien myöntäminen olisi pitänyt lopettaa jo ajat sitten. Sitten taas voimassaolevien ja perhesuhteisiin perustuvien viisumien perumista miettisin kyllä hyvin tarkkaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ulkoministeri Haavistolta järkevä esitys, jos Suomi joutuu tekemään päätöksen viisumeista kansallisella linjauksella ilman EU:n yhteistä linjausta/päätöstä:

"Käytännössä se voisi tarkoittaa vaikka sitä, että maanantaisin voi hakea turistiviisumeja ja tiistaista perjantaihin voi hakea perhesyiden, opiskelun, työn tai muulla hyvällä perusteella".


EU-johtajista ainakin Saksan liittokansleri Scholz vastustaa viisumikieltoa venäläisille, joten elokuun lopulla Tsekeissä tuskin löytyy kovin tiukkaa ratkaisua. Ja tiukka ratkaisu olisi Putinin kannalta ikävä, sillä se saattaisi nostaa tyytymättömyyttä venäläisten keskuudessa. Toki aluksi varmaan EU:ta vastaan, mutta vähitellen ehkä Venäjän politiikkaa vastaan.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
"Käytännössä se voisi tarkoittaa vaikka sitä, että maanantaisin voi hakea turistiviisumeja ja tiistaista perjantaihin voi hakea perhesyiden, opiskelun, työn tai muulla hyvällä perusteella".
Tämä olisi hyvä järjestely. Ja voisi laittaa vielä niin, että hakemus pitää jättää paikanpäällä, mutta virasto on maanantaisin suljettu.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tämä olisi hyvä järjestely. Ja voisi laittaa vielä niin, että hakemus pitää jättää paikanpäällä, mutta virasto on maanantaisin suljettu.

"Voitte jättää hakemuksen Suomen pääkonsulaatin Murmanskin edustuston postilokeroon 382 maanantaisin kello 04.00 - 07.00 välisenä aikana. Säästösyistä emme tällä hetkellä käsittele hakemuksia. Kiitos ymmärryksestänne."
 

PePo_17

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Tämä olisi hyvä järjestely. Ja voisi laittaa vielä niin, että hakemus pitää jättää paikanpäällä, mutta virasto on maanantaisin suljettu.
Kannatan.

Minusta se operaation hyväksymiskysymys viisumihakemuksessa voitaisiin viisumin hinnan noston lisäksi hyvin ottaa käyttöön. Tuotosta osa käytettäisiin Ukrainan auttamiseen ja se myös kerrottaisiin hakemuksessa.

Tämä olisi varmaan ihan ok Suomessa asuville venäläisille, jotka tapailevat rajan takana asuvia sukulaisiaan. Hehän ovat olleet jo pitkään länsimaisen tiedontarjonnan nauttijoita ja ymmärtävät hyvin asian tolan. He myös vievät tuota venäläisestä propagandasta vapaata tietoa tavatessaan sukuaan.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Venäläisen laskuvarjojääkärin haastattelusta ilmenee maan armeijan toimivan viimevuosisadan alkupuolen metodeilla. Eihän tuossa touhussa ole mitään järkeä ja ei ole ihme, että saavutukset ovat mitä ovat sekä motivaatio varmasti suurimmalla osalla porukasta nollassa.

Kannattaa lukea koko artikkeli.

 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onko Saksan ja saksalaisten kielteisessä suhtautumisessa venäläismatkailijoiden pääsyn rajoittamiselle ne samat syyt, eli syvälle maan rakenteisiin ulottuvat Kremlin lonkerot, yleinen russofilia ja toisesta maailmansodasta kannettava syyllisyys, vai onko tässä kysymyksessä enemmänkin nyansseja? Venäläisturistien en jaksa uskoa olevan saksalaiselle palvelusektorille kriittinen tulovirta myöskään.

Mitä tulee Suomen ratkaisuihin, niin tuskin täytyy mennä Suomenlahtea edemmäs kalaan, vaan kysyä Virosta, miten asia hoitui heiltä lakipykälien mukaan. No Virossa paljon reissanneena ja jonkin verran maata tuntevana ei mikään yllätys, että he toimivat siinä missä me jahkailemme.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
"Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2020 lopussa Suomessa asui 28 866 Venäjän kansalaista, joista osalla on kaksoiskansalaisuus."

"Monikertaviisumi oikeuttaa useisiin saapumisiin Schengen alueelle. Monikertaviisumin voimassaoloaika on enintään viisi vuotta."

Lähes jokaisella Suomessa pysyvästi asuvalla Venäjän kansalaisella on vanhempia, sisaruksia, lapsia, isovanhempia jne. Venäjällä. Ja kun heistä monet suhteellisen säännöllisesti matkaavat Suomeen perhettään ja läheisiään tapaamaan, ja viisumit voivat olla voimassa sen viisi vuotta, kertyy tuosta tietysti iso joukko ihmisiä.

Ei 100 000 ole siis suurelta osin mitään juuston ostajia tai Espalla shoppailijoita tai Suomen läpi vain Helsinki-Vantaalta kulkevia - vaan näitä yllä mainittuja ryhmiä. Näiden ihmisten kutsuminen myös örkeiksi on omasta mielestäni varsin valitettavaa.

Ja kyllä, ilman perhesuhdetta myönnettävien tavan turistiviisumien myöntäminen olisi pitänyt lopettaa jo ajat sitten. Sitten taas voimassaolevien ja perhesuhteisiin perustuvien viisumien perumista miettisin kyllä hyvin tarkkaan.
Asiassa on toden totta nyansseja ja kyllähän ihmisille mielellään soisi oikeuden tavata läheisiään nykyinenkin tilanne huomioiden.

Yhtäältä olisi mielenkiintoista tietää, (Hyvä paikka tutkivalle journalismille.) miten Ukrainan sota on vaikuttanut maassamme asuviin venäläistaustaisiin. Venäjää äidinkielenään puhuvia kun on se ~100 000, eli puhumme merkittävän kokoisesta ihmisryhmästä, jonka heterogeenisuuskin on syytä huomata. Tämä kun sisältää täällä syntyneitä ja hyvin suomalaistuneita ihmisiä, kuin myös vasta tänne tulleita työntekijöitä ja opiskelijoita.

Haluaisin uskoa enemmistön venäläistaustaisista suomalaisista suhtautuvan Venäjän hyökkäykseen kielteisesti, mutta huomioiden jo faktan että putinisteja riittää myös ns. kantasuomalaisissa, löytynee heitä lukuisia myös suomenvenäläisissä.

Mielenkiintoisen ryhmän muodostavat juuri he, joilla on sukulaisia itärajan toisella puolella. Nähdäänkö länteen asettuneet ja länsimaalaistuneet perheenjäsenet nykyinen kansallismielinen suuntaus "pettureina", kun ovat omaksuneet vihollisen, eli tässä tapauksessa Suomen tapoja, ottaneet kansalaisuuden jne. Vastauksia lienee varmasti yhtä monta kuin haastateltavaa, mutta yleisilmapiiristä olisi todella mielenkiintoista kuulla.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen jo pitkään siunaillut Venäjän puolustusministeriä Sergei Shoigua, joka patsastelee usein sotilaspuku päällä ja kenraalin natsat kaulassa, vaikka hällä ei ole minkäänlaista sotilasuraa. Toki puolustusministerinä voi olla vaikka armeijaa käymätön nainen, mutta sotilaspuku päällä ei saisi patsastella kuka tahansa wannabe-sotilas. Elisabeth Rehn sotilaspuku päällä ja kenun natsat kaulassa ei olisi ollut mahdollista ainakaan Suomessa.


Neuvostoliitossa oli aikoinaan armeijassa poliittisia komissaareja ja poliittisia upseereja eli politrukkeja, joiden tehtävä oli toimia armeijan upseereiden päällystakkeina. Neljä vuotta vanha IL:n juttu kertoi, että Putinille on ollut hinku palata tuohon käytäntöön.


Sergei Shoiguhan on pelkkä politrukki, pelkkä pelle.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Venäjän Kersonin alueen päällystö näyttää alaisilleen esimerkkiä - tästä yli että heilahtaa! Ei hätää, otamme vain hyvät tarkkailuasemat hieman taaempaa Dneprin eteläpuoliselta rannalta...

 
F

Flonaldo

Neuvostoliitossa oli aikoinaan armeijassa poliittisia komissaareja ja poliittisia upseereja eli politrukkeja, joiden tehtävä oli toimia armeijan upseereiden päällystakkeina. Neljä vuotta vanha IL:n juttu kertoi, että Putinille on ollut hinku palata tuohon käytäntöön.
Tämän sodan aikana media on raportoinut runsaasti poliittisista upseereista ja heidän toiminnastaan. Nimitys ei välttämättä ole sama tai asema yhtä virallinen, mutta perinne elää ja voi hyvin. Tekemistäkin riittää entistä enemmän, kun enää nykypäivänä ei oikein voi vaan ampua kieltäytyjiä paikalla.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Olen jo pitkään siunaillut Venäjän puolustusministeriä Sergei Shoigua, joka patsastelee usein sotilaspuku päällä ja kenraalin natsat kaulassa, vaikka hällä ei ole minkäänlaista sotilasuraa. Toki puolustusministerinä voi olla vaikka armeijaa käymätön nainen, mutta sotilaspuku päällä ei saisi patsastella kuka tahansa wannabe-sotilas. Elisabeth Rehn sotilaspuku päällä ja kenun natsat kaulassa ei olisi ollut mahdollista ainakaan Suomessa.


Neuvostoliitossa oli aikoinaan armeijassa poliittisia komissaareja ja poliittisia upseereja eli politrukkeja, joiden tehtävä oli toimia armeijan upseereiden päällystakkeina. Neljä vuotta vanha IL:n juttu kertoi, että Putinille on ollut hinku palata tuohon käytäntöön.


Sergei Shoiguhan on pelkkä politrukki, pelkkä pelle.
Hitlerkin piti itseään suurena sotastrategina ja oli sentään sodan käynyt korpraali. Shoiguhan on Adiakin paskempi.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
En näe mitään syytää antaa näiden matkustaa vapaasti Euroopassa. Sanat eivät riitä kuivailemaan tuota käytöstä. Se viisumikielto voimaan mieluummin tänään.



Onneksi ukrainalaiset (ja muutkin) ovat taitavia tuollaisten tyyppien jäljittämisessä. Eiköhän tuonkin typykän hymy hieman hyydy, kun koko maailmalle on julkaistu tiedot hänen osoitteestaan, puhelinnumerostaan, sähköpostiosoitteestaan, isänsä tippuritartunnasta yms. tärkeistä seikoista ja vähemmän mukavaa palautetta alkaa tulla joko kotiovelle tai edes virtuaalisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös