Liigaseurojen taloudelliset tulokset

  • 1 445 425
  • 4 993

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eihän se haalin vuokra plus muut tapahtumakulut (hallissa oleva henkilökunta, sähköt ja mitä nyt lie) voi olla lähemmäs 100k Per peli ( n. 5000 katsojaa). Muistaisin jostain kuulleeni, että suorat kulut per peli on noin 33 k. Näissä break even laskuissa on mukana kaikki kulut. Eli Ipalla ja Tapparalla on hieman eri kusiraja. Tapparalla vähän korkeampi, koska kalliimpi joukkue.

Nyt puhut pelkistä tapahtumakuluista, mutta pitää muistaa se, että seurat myös "asuvat" areenalla. Kopit ja jäät yms pitää laskea myös vuokraan mukaan.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Toimitusjohtajat puhuivat, että kulut nousevat tuon verran (1M kaudessa) verrattuna aiempaan. Aron mukaan se vaatisi noin 2M liikevaihdon kasvua.
Jotain näin joo. Hakametsän vuokra oli jotain 140-150k€ kausi(plus muut kulut), Arena ja muut kulut huomattavasti suuremmat, joten varmaan miljoonalla ainakin kulut kasvanut molemmilla.

Mutta tosiaan 5k€ areenalla ei käsittääkseni ihan riitä nollaan. Ilveksen järkyttävän kovat yleisömäärät pleijareissa luulisi tuovan melkoisesti voittoa.
 

Myyntimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt puhut pelkistä tapahtumakuluista, mutta pitää muistaa se, että seurat myös "asuvat" areenalla. Kopit ja jäät yms pitää laskea myös vuokraan mukaan.
Aivan, mutta mun pointti olikin siinä, että kannattavuusrajaan vaikuttaa muut kulut (varsinkin pelaajabudjetti) ihan saman lailla kuin hallin vuokra. Eli, jos kootaan 3 millin joukkue niin varmasti pitää olla lähemmäs 6 k:n katsojakeskiarvo.
 

Polemos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nakkilan uimaseura Uivat Nakit

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
En ole varma, onko tässä ketjussa tullut aikaisemmin ilmi, mutta HPK:n yhtiökokouksessa tuotiin esiin, että SM-Liiga Oy maksoi hyvästä taseestaan viime tilikaudelle 200ke kertaosingot per osakas kaikille osakkailleen eli liigayrityksille. Tämä nähtiin koronahommien jälkeen oikeaksi hetkeksi tehdä osingon maksu ja tästä ei ole tarkoitus tehdä vakituista järjestelyä.

Eli vaikka hyviä tuloksia näyttää tulevan vähän kaikilla, niin varsinaisen operatiivisen tuloksen saa kun vähentää saadut koronatuet ja tuon 200ke. Operatiiviset tulokset ei tietenkään tässä tilanteesta hyvältä näyttäne kenelläkään, mikä toki on täysin ymmärrettävää.

Ensi tilikausi vasta todellisuudessa näyttänee, mitkä organisaatiot ovat post korona osanneet taloutensa hoitaa kunnolla ja mitkä ei.
 
Viimeksi muokattu:

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen liikevaihto 11,1 miljoonaa, voitto 2,4 miljoonaa. Ei ihan huonosti.

 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Huikea tulos, ei voi muuta sanoa! Mutta tämä kuulostaa oudolta. Eihän kirjanpidosta voi vaan päättää olla kirjaamatta saatua osinkotuottoa?
Ymmärsin niin, että ilmoitettuun liikevaihtoon sitä ei ole laskettu. Eli tuloksessa kyllä varmasti on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös