Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 019 978
  • 61 551

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hassua kuinka toinen osapuoli saa lahdata siviilejä minkä ehtii, mutta sotaa ei saa pakottaa loppumaan, sillä, että iskisi sotarikollisen siviilikohteisiin.

Sehän on selvä, että länsi ei iske Venäjälle, koska ihmiset eivät tapa siviilejä syyttä suotta. Ajatuksen tasolla vain oksettaa moinen itäfiilistely kuinka Venäjän kansa on syytön, eikä heihin saa kohdistaa minkäänlaista uhkaa. Venäjä on sotaa käyvä maa, silloin siviiliuhrien mahdollisuus on olemassa sielläkin.
Vanha kunnon Hammurabin laki, tässä tapauksessa valtiotasolla. Venäjä on tappanut siviilejä, joten heidänkin tulee kokea miltä tuntuu kun siviilejä tapetaan.

Tavoitteet on kuitenkin Venäjän häviö, sodan loppuminen ja tappamisen lopettaminen. Ei Hammurabin lain toteutuminen. Minusta näyttää siltä, ettei siviilien tappaminen Venäjällä ole hyödyksi tavoitteisiin pääsemiselle.

Venäjän kansasta ainakin pieni osa on viatonta, Putinin ja sodan vastustajat. Suuri enemmistö lienee syyllistynyt ainakin Putinin kannattamiseen. Merkittävä osa lienee jopa sodan puolella, ja hyväksyy tehdyt sotarikokset. Jos ei ole kuitenkaan itse ollut päättämässä tai suorittamassa sotarikoksia, niin tuskin kuvitteellisessa Nurnbergin oikeudenkäynnissä kuolemantuomiota jaettaisiin tavallisille kansalaisille. Luulen että katsottaisiin oikeudenmukaisen rangaistuksen Putinin kannattamisesta olevan jotain vähän vähemmän kuin kuolemanrangaistus.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Radiossa tuli iltapäivällä ohjelma, jossa ukrainalaiset kertoilivat kokemuksistaan sodan jaloissa.

Eräs Mariupolista (?) selvinnyt nainen kertoi sodan olevan paljon pahempaa kuin mitä televisiosta tai elokuvista voisi ikinä päätellä.
Hän kertoi, että pahinta ei ole veden loppuminen vaan se että tietää missä vettä on, mutta siellä on venäläissotilas kytiksessä ja ampuu kaikki, jotka vettä tulevat hakemaan.

.. ja Sergei Lavrovin mielestä on ennenäkemättömän häpeällistä, että hän ei saa matkustella vapaasti.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tuo olisi kyllä mukava uutinen jos sinne Sivirdonetskiin olisi laottu tuntuva määrä kadyroviitteja. Toki karmisetkin syyt ovat luonnollisesti noiden katoamisen taustalla, mutta jokainen kadyroviitti pönkittää tiktokkenraalin valtaa ja heikentynyt yksityisarmeija saattaisi tarkoittaa Kadyrovin ja siten myös Kremlin otetta Tsetseniasta. Kolmas Tsetsenian sota voisi olla hyvinkin lähellä alkamista kun itäisen ihmemaan asevoimat on tuhottu Ukrainaan ja puutarhatontun omakin terrorikoneisto olisi vielä saanut kuokkaan tuntuvanlaisesti. Vaikka puutarhatonttu siirtyikin silovikkien sylikoiraksi ja väliportaan diktaattoriksi, niin en usko koko maan olevan ihan varauksettoman onnellisia jämäneukkulan alamaisia, jollain saattaa olla jopa jäänyt jotain hampaankoloon Tsetsenian kohtaamien "erikoisoperaatioiden" jäljiltä, siellä ei nimittäin örkkeilyssä ollut pidäkkeitä senkään vertaa kuin mitä Ukrainassa.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Ei ihan tismalleen. Siis jos oletamme, että toiminta on ollut Espanjan puolustusvoimien kontrollissa eikä kuviossa ole ollut mukana henkilökunnan oma-aloitteista lisätienestien hankkimista.
Juu jos ne riisutut rungot ovat edelleen olemassa eikä vääpelit ole myyneet niitä romuraudaksi. Tulee ajatuksesta mieleen ne ensimmäiset blurraamattomat Google earth kuvat joissa oli hävittäjien seassa pahvisia ”versioita” Migeistä ja Suhoista.
 
Viimeksi muokattu:

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Olen muuten monesti pohtinut tuota Naton ydinasesuojan todellista toimivuutta.

Jos mietitään että Venäjä ampuisi vaikkapa Helsinkiin, Tallinnaan, tai vaikka jopa Berliiniin ison ydinaseen, ampuisiko jenkit, Ranska tai Britannnia kyselemättä omiaan kohti Moskovaa?

Ottaisiko Naton ydinasemaat kyselemättä vastaan lopullisen ydintuhon jos johonkin muualle kuin ydinasevaltojen omiin suurkaupunkeihin olisi läväytetty jokin julmettu tuho?
Ei ydinpelote voi toimia niin että katsotaan mihinkä vihollinen ampuu ohjukset, vaan niin että siinä vaiheessa kun havaitaan että ohjushyökkäys on lähtenyt nousee vastapuoleltakin jo ohjukset ilmaan. Se on sitten voi voi jos Venäjä ampuu ohjukset Helsinkiin, Tallinnaan ja Berliiniin kun NATO ampuu omansa Moskovaan ja Pietariin.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti



Varsin hyvä potretti Putesta, oikein näköinen. Kun Denys on iloinen niin minäkin olen iloinen. Raporttien mukaan Kadyrovin tiktok-armeija ja Wagnerit ovat kärsineet raskaita tappioita tuolla mikä on pelkästään positiivinen asia.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Olisikohan kohta joku isompi kulminaatiopiste sodassa lähestymässä? Donbass on ollut Putinin propagandassa yksi keskeisiä teemoja ja tämän taistelun kääntyminen iskee kovaa. Putinin hallinnossa paine kasvaa ja tämä on jo ollut nähtävissä uusina uhkailuina. Kyse on todennäköisesti heikkouden merkistä, mutta aina on pakko huomioida myös se pahin skenaario, missä sotaa lähdetään jotenkin järjettömästi eskaloimaan. Putin ja hänen lähipiirinsä voi pelätä oikeasti joutuvansa luopumaan vallasta ja jotenkin vastuuseen teoistaan. Valtava pelko ja harhaisuus yhdistettynä välinpitämättömyyteen voi johtaa järjettömiin valintoihin. Venäjän valtionmedia ja Ramzan Kadyrov ovat jo puhuneet iskuista NATO:n kimppuun (voisiko linkittyä Puolan asekuljetuksiin ja koulutuksiin)? Putin itse on puhunut myös iskuista uusiin kohteisiin.

Alla esimerkki Venäjän Donbass propagandasta, joka voi alkaa kääntyä jo vähän itseään vastaan. Tuota katsellessa ainakin itselle tulee tunne, että Zelenskyn pitäisi palauttaa "Kiovan Venäjä". Hieman ironista, että myös Moskovan suunnitelmissa oli vanhan imperiumin nousu ja "veljeskansojen" yhdistäminen. Eli "pimeyden" Putin on tehnyt todellakin tietä Zelenskyn nousulle.





Zelensky on monella tavalla osoittanut uskomattoman hyvää ja todellista johtamista. Tämä pitäisi venäläistenkin jo tajuta ja vaihtaa oma johtajansa. Alla oleva pätkä myös kuukausien takaa jotenkin osuvasti sopii nykyiseen kehityskulkuun.



 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Zelensky on monella tavalla osoittanut uskomattoman hyvää ja todellista johtamista. Tämä pitäisi venäläistenkin jo tajuta ja vaihtaa oma johtajansa. Alla oleva pätkä myös kuukausien takaa jotenkin osuvasti sopii nykyiseen kehityskulkuun.

Jotenkin olen näkevinäni sen, että kyseessä on näyttelijä. Että ihan sama miten hommat aktuaalisesti menevät, niin tämä kaveri saa sen näyttämään pariin potentiaaliin paremmalta. Tämä siis yksinkertaisesti kehuna Zelenskyä kohtaan. Jos tuossa olisi joku poliittinen broileri, niin eiköhän Ukraina olisi jo vähintään kolme kertaa antautunut. Väyrysen jos pistäisi Zelenskyin housuihin, niin todennäköisesti tietty erite haisisi tänne asti ulostuspaikasta riippumatta ja venäjä olisi lingua frankkka (typo intended) monessa paikassa.
 
Suosikkijoukkue
Hammer of the Gods. NHLssä suomalaiset.
Kun Espanjan suurin sanomalehti kertoo, että
a) vaunut ovat olleet varastossa min. 10 vuotta
b) niistä on riisuttu kaikki lähtevä
c) ne oli tarkoitus romuttaa
d) on epävarmaa koska ja miten ne saataisiin kunnostettua

Niin kuka tässä on sekaisin? Eikö tuo kuulosta ihan tismalleen venäläiseltä varastoinnilta?

Tästä olisi kiva nähdä joku linkki/lähde.
Itse etsin vain hakusanoilla "Spanish Leopard" niin tuli joka paikassa vastaan vain "sama" uutinen Espanjan suunnitelmista lahjoittaa Leopardeja.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tästä olisi kiva nähdä joku linkki/lähde.
Itse etsin vain hakusanoilla "Spanish Leopard" niin tuli joka paikassa vastaan vain "sama" uutinen Espanjan suunnitelmista lahjoittaa Leopardeja.
Kyllähän se tässä Le Paisin artikkelissa suunnilleen noin sanotaan. Vaunut oli tarkoitus romuttaa, mutta rahan puutteen vuoksi ne varastoitiin. En osaa espanjaa, joten joku kieltä osaava voisi tarkentaa, jos google tekee asiavirheitä käännökseen.

 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
En itsekkään usko, että yksikään ydinasevaltio tuota tekisi (no yksi on tehnyt...kahdesti) , mutta venäläisten kärkien päätyminen jollekkin hihhuliryhmälle on huomattavasti isompi riski.
Ei noita Japanin pommeja voi oikein verrata nykytilanteeseen, eikä edes kylmän sodan aikoihin. Kun nuo pudotettiin, USA:lla oli monopoli ydinaseisiin, ei ollut mitään vastaiskun tai maailmanlopun uhkaa. Muutenkin uuden hirmuaseen suhteen oltiin vielä varmaan aika pihalla siitä, miten näiden kanssa tulee toimia. Kun Eurooppa ja vähän muutakin maailmaa oli pommitettu maan tasalle useampi vuosi, ei myöskään ollut ehkä niin ison tuntuinen asia pommittaa vielä pari kaupunkia lisää. Ja kun tosiaan se toinen vaihtoehto olisi vaatinut vähintään saman määrän uhreja, mutta suurelta osin omia.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Medvedev näemmä epäsuorasti myöntää kansanmurhan olevan tavoitteena, jos kerran hän aikoo tehdä kaikkensa pyyhkiäkseen ukrainalaiset maailmankartalta.

No, tärkeintä on, ettei Venäjää nöyryytetä, vai miten se meni?

Meddy ei ainakaan ole hyppäämässä Putinin kelkasta pois, vaan sitoi tuolla heitolla itsensä pysyvästi nykyisen hallinnon yhteyteen. Eli jos Venäjällä valta vaihtuu radikaalisti tai vähemmän radikaalisti, niin enemmistö maailman maista ei tule hyväksymään Medvedeviä minkäänlaisissa hommissa, edes jonakin alivaltiosihteerinä, joka vastaa julkisista käymälöistä. Tai no, ehkä siinä hommassa juuri.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Medvedev näemmä epäsuorasti myöntää kansanmurhan olevan tavoitteena, jos kerran hän aikoo tehdä kaikkensa pyyhkiäkseen ukrainalaiset maailmankartalta.

No, tärkeintä on, ettei Venäjää nöyryytetä, vai miten se meni?

Oli nyt propagandaa tai mitä lie, mutta onhan se aika huolestuttavaa, että lähes presidenttitason ihminen puhuu tuollaista. Ukrainan "pahuus" kun on täysin Venäjän itsensä rakentama valhe, ja samanlaiseen vihaan voivat lietsoa itsensä ihan ketä tahansa vastaan.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Medvedev näemmä epäsuorasti myöntää kansanmurhan olevan tavoitteena, jos kerran hän aikoo tehdä kaikkensa pyyhkiäkseen ukrainalaiset maailmankartalta.

No, tärkeintä on, ettei Venäjää nöyryytetä, vai miten se meni?

Ukrainalaiset, nuo nykypäivän juutalaiset.

Venäjä on kyllä yhä selkeämmin idioottien versio Natsi-Saksasta. Aatteelliset näkemykset ovat kovasti samankaltaisia, mutta onneksi tuossa yhteiskunnassa ei oikein mikään toimi. Oltaisiin aika kusessa länsimaissa jos tuolla tehtäisiin asioita saksalaisella pieteetillä.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Medvedev näemmä epäsuorasti myöntää kansanmurhan olevan tavoitteena, jos kerran hän aikoo tehdä kaikkensa pyyhkiäkseen ukrainalaiset maailmankartalta.

No, tärkeintä on, ettei Venäjää nöyryytetä, vai miten se meni?


Jo esimerkiksi Putin on puheissaan kyseenalaistanut Ukrainan valtion oikeutuksen olemassaoloonsa. Siinä mielessä nämä Medvedevin kommentit istuvat narratiiviin, ollen ehkä hieman vain aiempaa suorempia ilmaisultaan. Helvetin sekaisinhan tuo Venäjä vain on, ei siitä mihinkään pääse.
 
Viimeksi muokattu:

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Medvedev siis aikoo tehdä kaikkensa ukrainalaisten hävittämiseksi niin kauan kuin hänessä henki pihisee. Voisiko joku agenttipalvelu pitää huolen, ettei tuo pihinä jatkuisi kovin pitkään? Vai lymyileekö tämäkin rotta viemäreissä piilossa kuten isäntänsäkin?

Toisaalta putinin koira tekee mitä koiran kuuluukin tehdä; miellyttää isäntäänsä ja räkyttää häkistään vapaana kulkeville, aivan kuten se narttukin (zaharova) tekee.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Medvedev siis aikoo tehdä kaikkensa ukrainalaisten hävittämiseksi niin kauan kuin hänessä henki pihisee. Voisiko joku agenttipalvelu pitää huolen, ettei tuo pihinä jatkuisi kovin pitkään? Vai lymyileekö tämäkin rotta viemäreissä piilossa kuten isäntänsäkin?

Toisaalta putinin koira tekee mitä koiran kuuluukin tehdä; miellyttää isäntäänsä ja räkyttää häkistään vapaana kulkeville, aivan kuten se narttukin (zaharova) tekee.
Presidenttipeliä myös, arvaan. Kulissien takana kova vääntö seuraajasta ja linjasta.

Kova linja tuo asevoimien tuen.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jo esimerkiksi Putin on puheissaan kyseenalaistanut Ukrainan valtion oikeutuksen olemassaoloonsa. Siinä mielessä nämä Medvedevin kommentit istuvat narratiiviin, ollen ehkä hieman vain aiempaa suorempia ilmaisultaan. Helvetin sekaisinhan tuo Venäjä vain on, ei siitä mihinkään pääse.

Näissä on vissi ero. Putinin mukaan ukrainalaiset ovat samaa kansaa kuin venäläiset, mutta Ukrainan valtio olisi tuhottava. Medvedevin mukaan ukrainalaisetkin on tuhottava.

Ensimmäisessä siis ukrainalaiset muutetaan venäläisiksi. Jälkimmäisessä heidät hävitetään kokonaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös