Suomi hakee Nato-jäsenyyttä

  • 1 050 019
  • 10 364

Tulisiko Suomen liittyä Natoon

  • Kyllä

    Ääniä: 764 90,7%
  • Ei

    Ääniä: 78 9,3%

  • Äänestäjiä
    842
  • Poll closed .
F

Flonaldo

Minusta ei kannata päivittää otsikkoa, vaan seurata Suomen liittymistä Natoon omassa ketjussaan. Tässä ketjussa on ihan tarpeeksi painolastia siitä asiasta, että mitä haittoja ja hyötyä Natosta on Suomelle. Jos sille keskustelulle näkee vielä tarvetta, niin olkoot tämä ketju sitä varten, mutta itse liittymisen seuraamiseen minusta oma ketju on parempi.
Tässä ketjussa on 300 sivua historiaa ja käyttäjien mielipiteitä sekä niiden historiaa. Olisi aika sotkuista jakaa tämä keskustelu kahteen eri ketjuun, mihin kukin kirjoittelee varmaan aika randomilla. Eikä Suomi ole liittynyt Natoon tänään, eikä sitä tee varmaan ennen kuin on uudet lumet maassa. Ketjun avauskin oli sisällöltään täysin mitätön, jolla joku sai vain oman nimimerkkinsä näkymään ketjun avaajana.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Lisätään tähän vielä ennakkotunnelmia ennen pelin alkua. Tuppuraisen näkemys Yhdysvalloista on se, että Suomi toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi Natoon:


Tämä on kyllä omakin pitkäaikainen käsitys.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tänään on tilipäivä.

No eivät ne ole sattumaa, mutta kannattaa riisua hätähousut, jos sellaiset on jalassa.

Tuskin olen ainoa, jolla on ollut vaikeuksia lainausten kanssa tämän uuden palstasoftan kanssa. Jouduin epäonnistuneiden lainausten takia eilen poistamaan kirjoituksen, jossa mainitsin, että moni Niinistöä kritisoinut joutuu vielä vetämään kritiikkinsä takaisin.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Aleksanteri II antoi Suomelle autonomian, hänellä on patsas Helsingin Senaatintorilla. Lenin tunnusti Suomen itsenäisyyden, hänellä on patsas Kotkassa. Minne mahdetaan pystyttää Suomen Natoon vieneen Putinin patsas.
Tampereelle, keskeiselle paikalle Marskin patsaan viereen.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Ei luotto Saleen ole missään vaiheessa kyllä täällä osoitteessa horjunut. Upea hauiksennäyttö ja hieno päivä itsenäisen Suomen historiassa sekä iso askel sille että jatkossakin voidaan puhua itsenäisestä, vapaasta Suomesta.

Kiitos!
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Tässä ketjussa on 300 sivua historiaa ja käyttäjien mielipiteitä sekä niiden historiaa. Olisi aika sotkuista jakaa tämä keskustelu kahteen eri ketjuun, mihin kukin kirjoittelee varmaan aika randomilla. Eikä Suomi ole liittynyt Natoon tänään, eikä sitä tee varmaan ennen kuin on uudet lumet maassa.
Siksihän se otsikko on "Suomi liittyy Natoon" eikä "Suomi liittyi Natoon". Aikanaanhan varmaan palataan takaisin alkuperäiseen Nato-ketjuun vähän uudesta tilanteesta. Tuo alkuperäinenkin alkaa oikeastaan sillä kysymyksellä, että pitäisikö Suomen liittyä Natoon, ja tämä ketju taas on perustettu sen rinnalle kysymään sitä kysymystä. Ketjuja tulee ja niitä menee tarpeen mukaan. Näen paljonkin järkeä keskustella erikseen itse liittymisproseduurista ja sen aikaisista tapahtumista.

Ketjun avauskin oli sisällöltään täysin mitätön, jolla joku sai vain oman nimimerkkinsä näkymään ketjun avaajana.
Eipä se tämänkään ketjun avaus nyt mikään syvää luotaava analyysi ole.
 

Fordél

Jäsen
Jos talvisodan aikana Suomella oli vaikeuksia saada länneltä tukea (toki materiaalista tukea lopulta saatiin) ja Suomen mahdollisuuksiin puolustautua ei uskottu, nyt Iso-Britannian pääministeri lentää Suomeen tarjoamaan sotilaallista apua, mikäli Suomi joutuu hyökkäyksen kohteeksi. Onhan tässä pikkasen menty ns. eteenpäin.
 

Analyzer

Jäsen
Valtiojohtomme on kehut ansainnut itse Nato-prosessista. Se näyttää olevan ensiluokkaisesti suunniteltu ja toteutettu.

Kansan valitsemia päättäjiä ei kyllä yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta pääse kehumaan kaukonäköisyydestä ja rohkeudesta ajaa Nato-jäsenyyttä silloin kun se oli epäsuosittua.

Nyt kuitenkin näyttää siltä kuin pitää. Kiitos. Syteen tai saveen, tämän takana seistään ja katsotaan mitä siitä seuraa.
 

Fordél

Jäsen
Valtiojohtomme on kehut ansainnut itse Nato-prosessista. Se näyttää olevan ensiluokkaisesti suunniteltu ja toteutettu.

Kansan valitsemia päättäjiä ei kyllä yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta pääse kehumaan kaukonäköisyydestä ja rohkeudesta ajaa Nato-jäsenyyttä silloin kun se oli epäsuosittua.

Nyt kuitenkin näyttää siltä kuin pitää. Kiitos. Syteen tai saveen, tämän takana seistään ja katsotaan mitä siitä seuraa.
Valtiojohto ansaitsee isot kehut, mutta veikkaan, että etenkin ulkoministeriössä ja puolustusministeriössä virkahenkilökuntakin on painanut viime kuukaudet aika ympäripyöreitä päiviä. Suuri kiitos myös sinne suuntaan.
 

Vepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse en usko että Venäjä kykenee Nato-prosessin aikana mitenkään sotilaalliseen uhkailuun Suomea vastaan. Varmasti siellä kuitenkin on valmiiksi mietittynä kaikenlaista muuta kiusantekoa. En olisi hämmästynyt, jos esim. jonain päivänä itärajalle ilmestyisi n. 20.000 turvapaikan hakijaa. Onko tähän valmistauduttu ja miten silloin toimitaan? Ei voi kyllä mitenkään käsittää tätä venäläisten järjenjuoksua, itseään kaivavat aina vaan syvempään kuoppaan. Lopputuloksena koko maailman silmissä hylkiövaltio, jonka kanssa kukaan ei halua olla missään tekemisissä. Miten meni noin niinkuin omasta mielestä?
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sale ja Jenni kun pötköttää illalla sängyssä:

- No mitäs liikkuu mielessä, kun naamiot on riisuttu molemmilla puolilla rajaa?

- No tietysti, olihan se jo aika meidänkin näyttää ja kertoa oma kantamme tässä asiassa.

- Boris on mukava mies?

- Vittu Jenni, siinä on kova äijä!

- Mitähän se Putin nyt ajattelee meistä?

- Jenni, aivan sama mitä se meistä ajattelee ja onneksi ei tarvitse jatkossa enää soitella niitä saatanan pitkästyttäviä puheluita sen kanssa! Se jätkä ei löytäisi edes omaa persereikäänsä vaikka asuisi siellä. Niin tyhmä se on!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Viimeistään tällä Niinistö nosti itsensä legendaaristen valtiomiesten joukkoon. Kukaan Suomen presidentti ei ole noin avoimesti vittuillut Venäjälle kuin Niinistö tänään.
En mä pidä tuota vittuiluna. Niinistö toteaa siinä kylmän rauhallisesti faktan.
 
F

Flonaldo

Se on muuten kaksi tuntia takana sotilaallisesti liittoutunutta Suomea ensimmäistä kertaa 30 vuoteen. Vaikka se iso N on vasta nurkan takana, nyt Suomi on sotilaallisesti liittounut maa, joka on sitoutunut aseellisesti puolustamaan kumppaniaan ja kumppaninsa Suomea.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Se on muuten kaksi tuntia takana sotilaallisesti liittoutunutta Suomea ensimmäistä kertaa 30 vuoteen. Vaikka se iso N on vasta nurkan takana, nyt Suomi on sotilaallisesti liittounut maa, joka on sitoutunut aseellisesti puolustamaan kumppaniaan ja kumppaninsa Suomea.
Tavallaan me ollaan jo proxyn/vpn:n kautta natossa. Noin siis teoriassa.

Ketjureaktion kautta Suomeen hyökkääminen laukoo artikla viitosen, sikäli mikäli jos UK tulee tänne ja joutuvat myös hyökkäyksen alle.

Kyllähän se nostaa kynnystä entisestään.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Laitetaan samalla anteeksiannot Marinille puhelingatesta, aamiaisgatesta ja salailugatesta.
Jos kahvi ei olisi niin kallista voisin tarjota Sannalle vaikka vuoden aamupalat.
Voin myöntää suoraan, että tällä hetkellä ahdistaa ja vituttaa todennäköisesti eniten koko noin kolmikymmenvuotisen elämäni aikana. Eikä vähiten aivan uskomattoman sokeiden ja munattomien päättäjiemme takia. Olen täysin sataprosenttisen varma, että nykyiset johtajamme eivät saa Suomea Natoon vaikka Putin itse ilmoittaisi Suomen olevan seuraavana jos eivät liity Natoon. Luotan tällä hetkellä huomattavasti enemmän siihen että Venäjän kansa syrjäyttää Putinin.

Se on sitten mukava Marinin ja co. lämpöisessä, Ruotsiin matkalla olevassa koneessa pohtia että voi hitsi kun olisi pitänyt liittyä samalla kun nuoret miehet sitoo tetsaria kiinni.

Lainaan myös itseäni päivä hyökkäyksen jälkeen. En voisi olla enempää iloinen miten väärässä olinkaan. Hattu kouraan ja iso kiitos koko Suomen valtiojohdolle.
 

12961

Jäsen
Loistava uutinen ja tähän tilanteeseen paras mahdollinen.
Tässä asiassa kannattaa kuitenkin pitää antennit ojossa. Brexit neuvotteluiden yhteydessä Pörröpää Bilettäjä yritti solmia Suomen ja Ruotsin kanssa erityissuhteita EU-rintaman rikkomiseksi. Nyt on oiva tilaisuus heille päästä tavoitteeseensa. Se varsinainen pihvi voi tulla vasta myöhemmin.

Toisaalta, mikäs se pihvi nyt enää olisi kun Brexit on jo toteutunut ja tilanne sen suhteen normalisoitunut?

Vahvan pohjoisen EU:n sisäisen kumppanuuden rakentaminen tuskin on ristiriidassa myöskään Suomen etujen kanssa. Päinvastoin, näkisin Britannian erinomaisena kumppanina ja mahdollisuutena Suomelle myös muista kuin turvallisuusnäkökohdista.

Vaikka britit yrittäisivät pohjoista kautta saada takaisin brexitin myötä menettämiään etuja, en näkisi tässä valtavaa riskiä kannaltamme.
 

Alejandro

Jäsen

SDP:n Kimmo Kiljunen kertoi tänään Yleisradion kuuntelijoille sangen mielenkiintoisia teorioitaan NATO:sta ja puolueettomuuspolitiikasta. Promosi myös nöyrästi uutta kirjaansa, joka on varmasti tuleva myyntimenestys.

Oli siellä muitakin vieraana, mutta tämä omaa älykkyyntään ja ääntään rakastava intellektuellifossiili jaaritteli varmaan puolet ohjelman lähetysajasta. Suosittelen lämpimästi, jos haluaa ärsyyntyä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Suomen poliittisella johdolla on kyllä ollut selvästi askelmerkit tiedossa, vaikka sodan aktiivivaiheen alussa hieman shokissa päättäjistö olikin ja lausunnot sen mukaisia. Määrätietoinen Suomen tekeminen 100% NATOyhteensopivaksi on varmasti tasoittanut myös tietä järjestön täysjäseneksi.

Olen toki edelleen pettynyt siihen ettei järjestöön uskallettu hakeutua hyvän sään aikana (olettaisin edelleen että galluppien pelossa, vaikka ilmeisesti käytännössä aina suurin osa suomalaisista on kannattanut jäsenyyttä "jos poliittinen johto päättää hakea"), mutta prosessi oli sentään valmisteltu niin liki valmista että liittyminen onnistuu käytännössä ilmoitusasiana ja erittäin nopeasti.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ja pitää kyllä ihmetellä, että mitähän Ruotsissa ajatellaan tämän hullunmyllyn jälleen: eihän nyt 200 vuodesta "onnistunutta puolueettomuuspolitiikkaa, kiitos vaan" pitäisi keskustelun ja pohdinnan luvatussa maassa luopua muutaman hassun viikon jälkeen. Suomi veti Ruotsin mukaan Natoon - ei oikein voi muuta johtopäätöstä tehdä.
 
F

Flonaldo

Toisaalta, mikäs se pihvi nyt enää olisi kun Brexit on jo toteutunut ja tilanne sen suhteen normalisoitunut?
Tällä hetkellä toki UK suunnittelee P-Irlannin ja Iso-Britannian välisten tulli- ja tarkastusmuodollisuuksien yksipuolista lakkauttamista erosopimuksen vastaisesti - mikä taas aiheuttaisi merkittävät vastatoimet EU:n taholta.

P-Irlannin oma parlamentti ei ole hetkeen istunut lainkaan, kun sitä puheenjohtanut pääunionistipuolue lopetti leikit vaatien UK-hallitusta tekemään juuri tuon. Ja nyt Sinn Fein voitti ko. parlamenttivaalit viime viikolla ensi kertaa Irlannin saaren historiassa, ja puolueen tavoitteena yhä tietysti saaren yhdistäminen.

Joten normaalista ollaan kolme napsua valitettavasti troubles-suuntaan. Mutta se ei siltikään liity mitenkään UK/Ruotsi & UK/Suomi sotilaallisiin liittoihin.
 

HPL76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo no nyt näkyi sellaista johtajuutta Suomen presidentiltä josta voisi moni muu ottaa mallia. Todellakaan ei mikään pikkudiktaattori meille sanele mihin voimme hakea ja mihin emme. Kekkosen ajoista asti olen näitä juttuja seurannut enemmän tai vähemmän, ja ei nyt ainakaan ihan heti tule mieleen koska viimeksi itään päin on sanottu jotta "katopa peiliin".

Pointsit Saulille ja koko NATO-porukalle. On siellä varmaan muutama tunti ylimääräistä painettu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös