Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 035 927
  • 61 596

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
John Kirbyn mukaan Migien antaminen Ukrainalle heikentäisi Ukrainan asemaa entisestään.

Miten? Tarvitaanko me noita F35:ia ollenkaan
 
Edellisillä sivuilla käyty mielipiteenvaihto akselilla "Domi28 vs kaikki muut" ei vaikuttanut etenevän mihinkään rakentavaan suuntaan. Toivomme, että tuo asia tuli jo käsittelyksi puolin ja toisin.

Lisäksi haluaisimme taas muistuttaa rasismista. Venäjän sotatoimia ja julmuuksia saa (ja pitääkin!) kritisioida, mutta tavallisten venäläisten ryssittely ei ole edelleenkään hyväksyttävää. Kielenkäyttö on yksi niistä monista yksinkertaisista asioista, jotka erottavat sivistyneesti käyttäytyvät ihmiset barbaareista.

T: Modet
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Viesti on johtanut pelikieltoon
Vituttaa lukea jatkuvasti tuota lässytystä Venäjän sotarikoksista. Ensinnäkin pelkkä sota pitäisi olla jo rikos. Ja toiseksi: missä tuomiot? Hakekaa se Putin sisseineen hakattavaksi ja ruoskittavaksi vaikka Pariisiin. Kidutusta kuukausitolkulla julkisella paikalla. Koko maailmalle suora lähetys ja erikoisvapaita töistä, että kaikki näkevät. Tappaa ei saa, liian helpolla ei voi päästä. Venäjälle isot screenit joka puolelle, jossa ne kielletyn sanan vajakit näkevät mitä tapahtuu. Ja toki kuvia myös siitä, mitä tuo peto on tehnyt.

Ja melkein tekisi mieli sanoa että Puten perhe raiskattavaksi naaman eteen. Mutta se olisi oikein vain tuolle saatanalle. En tiedä kuinka viattomat olisivat kärsijät.

Pahoitellaan että murhamies murhaa, mutta antaa murhata vaan jatkossakin. Eikö mitään keinoja ole oikeasti lopettaa tuota?
 

Turmio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings
Rikepisteytetty asiattomasta kielenkäytöstä.

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässä sarjakuvaidea, piirtotaitoisille vapaasti toteutettavaksi:

1. ruutu: Putin kohottaa pommia kirkkoisä Kirilin siunattavaksi ja pyhällä vedellä pirskotettavaksi "Jumalan nimeen, isänmaan puolesta"
2. ruutu: Putin lentää kurkiaurassa pommi kynsissään kohti Ukrainaa
3. ruutu: Putin pudottaa pommin lastensairaalaan. "Kuolkaa, fasistit" Ikkunoista lapset kurkistelevat taivaalle kauhuissaan.
4. ruutu: ei piirrosta, vaan valokuva siitä montusta jonka pommi jälkeensä jätti.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Groznyistä lähtien on nähty minkälainen hirviö Putin on, ja kansa ei ole tehnyt mitään. Kahteen vuosikymmeneen. Se tarkoittaa, että he ovat ainakin valtaosin tyytyväisiä Putinin politiikkaan eli murhaamiseen, ryöstämiseen ja epävakauden lisäämiseen.

Ryssä on ihan ansaittu. Jos ei halua tulla kutsutuksi ryssäksi, mun kirjoissa siitä nimestä pääsee eroon toimimalla tai edes puhumalla Putinia vastaan.
Juuri näin. Jokainen venäläinen, joka ei aktiivisesti, edes pienellä panoksella, tuomitse ja vastusta Putinia, on ryssä.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Ihan turhaa ja koko kansaa yleistävää ryssittelyä vielä ketjunootin jälkeenkin. Rikepiste annettu.
Se on kasvuympäristön ja tiedonvälityksen vaikutusta. Venäläisen tilalle voisi vaihtaa minkä tahansa kansallisuuden ja tulos olisi sama. On turha vastuuttaa ihmisiä valinnoista, joita he eivät todellisuudessa voi tehdä. Ihmisellä ei ole vapaata tahtoa tai kykyä nähdä totuutta, vaan ihmisen totuus on aivojen tuottama todellisuus, joka voi olla hyvin monimuotoinen.

Tällä hetkellä suoritamme joukkomurhaa tuleville sukupolville ympäristötuhoa markkinatalouden keinoin ajamalla, mutta vastuutammeko itsemme murhasta? Emme. Jatkamme murhaamista päivästä toiseen ja koemme tekevämme oikein. Kun meidän pitäisi saada talous laskuun, työttömyys nousuun ja kulutus alas, niin pyrimme juuri päinvastaiseen.

Tulevat sukupolvet sitten ihmettelevät, miten saatoimme olla niin välinpitämättömiä ja vastuuttomia, mutta tässä ajassa me koemme tekevämme aivan oikein, vaikka moraalinen vastuumme vaatisi nousemaan kapinaan markkinataloutta vastaan.

Sinäkin olet järjestelmään kuulumalla murhaaja. Minä olen. Ei sitä tosiasiaa voi kieltää. Uhrit tulevat tulevaisuudessa.
Lähe ny menee.
Tuolle keskustelulle on tosi monta vaihtoehtoista ryhmää.

Nyt pitää hoitaa tämä ongelma (joka muuten mm. hidastaa turpeen alasajoa Suomessa) ja sen jälkeen vähemmän akuutit.
Toki ryssä vähentää reippaasti ylikansoitusongelmaa näännyttämällä ensi talvena pohjois-Afrikan nälkään.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Ei kuulosta hyvälle. Mutta kun täällä lähdekritiikkiä peräänkuulutetaan niin kuinka luotettava viestijä PB on?
Lähinnä kyse on siitä miten luotettava tuo lähde on. Ainakin kun google translaten läpi veti niin vaikuttaa ihan perus venäläiseltä uutissivustolta mikä uutisoi valtion linjan mukaisesti.

 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Onko Zelenskyistä kuulunut tänään mitään? Missä luulette, että hän oikeasti on? Kiovassa vai jossain tyyliin Ranskassa turvassa? Zelenskyi on kovin tärkeä Ukrainan taistelumielelle.
Kysytkö tosissasi ja ennen kaikkea miksi kysyt?
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Kysytkö tosissasi ja ennen kaikkea miksi kysyt?
Kyllä. En tiedä onko Zelenskyistä kuulunut mitään tänään. Enkä ole varma, pysyykö hän Kiovassa loppuun saakka. Mikä se loppu sitte onkin. En tiennyt että se on niin sata varmaa että hän Kiovassa on edelleen. Olen nähnyt vain hänen puheita, joissa ei taustoja sen kummemmin edes näy.

Kysyn siksi, kuten tuon jälkeisessä viestissä mainitsen, pelkään Kiovan täyttä tuhoa kun aletaan isompaa pommia ottamaan kehiin. Mutta en epäile että Zelenskyi pelkäisi. Hänen kuolemansa olisi vaan kova henkinen isku Ukrainalle. Mutta toki hän on sellainen, että on tuon laivan kapteeni loppuun saakka.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Muistuttaisin siitä, että tällaisissa olosuhteissa esim. Ukrainan puolelta tuleva väärä tai epätäydellinen tieto ei ole kaikki propagandaa.

Somessa tietysti leviää myös väritettyä tietoa. Mutta sitten on myös tämä suomalaisten journalistien ohjeista tuttu juttu:

13. Uutisen voi julkaista rajallistenkin tietojen perusteella. Raportointia asioista ja tapahtumista on syytä täydentää, kun uutta tietoa on saatavissa. Uutistapahtumia on pyrittävä seuraamaan loppuun saakka.

Esimerkiksi tuota ydinvoimalan paloa osa kritisoi jonain Ukrainan propagandana. Ketju voi olla kuitenkin myös tällainen:

1. Ydinvoimalan alueelle osuu räjähde ja syttyy tulipalo
2. Tieto ydinvoimalan alueen räjähdyksestä kerrotaan
3. Käännökset leviävät ristiin, tieto leviää ristiin, sanamuodoilla on väliä, puhutaanko alueesta, ydinvoimalasta vai mistä, ja miten tieto ymmärretään
4. (Suomalainen) journalistinen media julkaisee ensitiedon ydinvoimala-alueella olleesta räjähdyksestä/tulipalosta. Ehkäpä käyttää muotoa "pommittanut ydinvoimalaa" tms.
5. Tulee täydentävää tietoa ---> tässä vaiheessa alkuperäistä uutista ei ole ehditty täydentää ja varmentaa ---> osa kokee, että kohta 4. on ollut propagandaa
6. (Suomalainen) journalistinen media tarkentaa uutista

Tämä ei tarkoita, etteikö Ukrainankin puolelta voi levitä väärää tietoa tarkoituksella. Esim. kuolleiden venäläisten määrää tai räjäytettyjä koptereita on hyvin todennäköisesti liioiteltu matkan varrella. Osassa tässä esimerkissä mainittujen tapaisia tapahtumia saatetaan olla ilman propagandaakin, ja toimia ihan journalistin ohjeiden mukaan, mutta matkalla vain on monta viestintuojaa, käännöstä ja kohinaa, jossa yksittäinen sanakin voi tilapäisesti vääristää sitä, mitä todella tapahtuu.
 

Torsti56

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stars, Blue Jackets
Viestistä on annettu rikepiste.
Nyt niitä auringonkukkia pelloille ja sassiin. Jokainen kaatunut r**** on hyväksi koko maailmalle, oli se sitten 17-20 vuotias jannu tai 40+ vuotian spetznatz mulkku.

Tässä sodassa ei ole kuin hävittävää kaikille ja varsinkin Putlerille. Toivottavasti hän kokee mahdollisimman hitaan ja kivuliaan kuoleman. Vittu monta kertaa ajatellut että menisi taistelemaan Ukrainan puolesta tai kävellä rajan yli ja laittaa nallin nappiin tuolle diktaattorille.

Noh, jos r****t hyökkää tänne joskus niin olen ensimmäisten joukossa laittamassa heitä ojaan makaamaan vaikka sitä paskaa ei tule onneksi tapahtumaan seuraavaan 100+ vuoteen koska nämä apinat tulevat kärsimään sellaiset tappiot ettei siitä ihan muutamassa kymmenessä vuodessa nousta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös