Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 267 238
  • 62 277

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна


Mikä surullisinta, tuo ei ulotu pelkästään Venäjän rajojen sisälle, vaan myös muista maista löytyy paljon ihmisiä (kaikki eivät suinkaan venäläisiä), jotka ovat samoilla linjoilla. Esimerkiksi meiltä Suomesta löytyy useampiakin henkilöitä, jotka ovat eri sosiaalisen median alustoilla julistaneet jo vuosikausia mantraansa, johon kuuluu esimerkiksi väitteet Venäjän hyvinkin laajasta ja ennen kaikkea vapaasta mediakentästä.
 
K

Kiekkokatsoja

En ole enää vakuuttunut muuttuuko mikään - ainakaan konkreettisesti - vaikka Putin heittäisi borschkeittolusikkansa nurkkaan. Pitäisi päästä kerralla eroon koko silovikkien täyttämästä valtaelitiistä.

Mutta tulee mieleen tuosta Putinin päätymisestä mullan alle seuraava vitsi:

Mies tulee joka aamu Moskovassa samalle lehtikioskille ja katsoo vain lehden etusivun ja jatkaa matkaansa. Eräänä päivänä myyjä kysyy, että miksi katsot vain etusivun, johon mies vastaa, että katson vain kuolinilmoitukset. Mutta nehän on takasivulla, toteaa myyjä. Se kuolinilmoitus, jonka haluan nähdä julkaistaan kyllä etusivulla, sanoo mies ja jatkaa matkaansa.
Totta. No ainakin tulisi mätä järjestelmä selkeämmin esille. Ja päähullu ulkona.
Tuosta luin kirjoituksen, kuinka valta turmelee ja sekoittaa vallanpitäjän pään. Näin on tapahtunut kautta aikojen, ja myös naapurin putelle.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Eihän ne venäläiset ampuisi mitään ohjusta Suomeen. Jos haluaisivat antaa konkreettisemman uhkauksen ydinaseista, niin uskoisin, että posauttaisivat jonkin pomminsa testialueellaan. Näinhän Neuvostoliitto teki 1961 Berliinin kriisin (Noottikriisi meillä tämän yhteydessä) aikana.
Siinä on vaan semmoinen ongelma että tuo Neuvostoliiton testialue jäi Kazakstanin puolelle ja toinen on kiistellyllä Jäämerellä (vaikka onkin Venäjää niin Kiina ei tykkäisi tippaakaan). Eli eipä taida tuokaan skenaario onnistua.
 

Tuamas

Jäsen
Se loppuis sillä että Ukraina luovuttaa. Karmea kohtalo mutta sillä tavalla maasta jäisi ainakin jotain jäljelle ja ihmishenkiä säästyisi.

Tämähän on täydellisen väärä johtopäätös.

Venäjällä oli jo ennen konfliktia pitkät listat likvidoitavista hankalista tyypeistä ja lista ei ainakaan Ukrainan vastarinnan myötä ole lyhentynyt.

Jos Ukraina luovuttaa, niin kyllä, sotatoimissa juuri nyt menee vähemmän ihmishenkiä, mutta seuraavassa puhdistuksessa nämä sodan tähänastiset ja vielä tulevatkin uhriluvut ovat todennäköisesti pieniä.

Tähän päälle vielä se, että jos Ukraina nyt luovuttaa ja Putin saa mitä haluaa, on päivänselvää että myös muiden liittoutumattomien naapurimaiden suvereniteetti tulee olemaan uhattuna, alkuun nyt lähtien Moldovasta ja Georgiasta.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jos Ukraina luovuttaa, niin kyllä, sotatoimissa juuri nyt menee vähemmän ihmishenkiä, mutta seuraavassa puhdistuksessa nämä sodan tähänastiset ja vielä tulevatkin uhriluvut ovat todennäköisesti pieniä.

Jos Kiovassa istuisi kesällä joku Likasangon tapainen sylikoira, niin pohjoisen naapurin mielenosoitusten kukistaminen olisi Kiovan todennäköisiin tapahtumiin verrattuna lähempänä Nelosen Poliisit-sarjaa.
Tähän päälle vielä listan mukaisten kansanvihollisten ja fasistien hakeminen suoraan kotoa tapettavaksi.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
14.10 on Marinin ja Kallaksen lehdistötilaisuus. Voi olla, että kuulemme taas jotain ympäripyöreätä. Silti en pääse siitä alkuperäisestä ajatuksestani, että Suomelle on annettu tiettyjä takuita Natolta sillä edellytyksellä, että Suomi suojaa jos baltiaan hyökätään vastavuoroisesti.

Vaikka Nato on toki se suoja, niin ns. vihreätmiehet tilanteessa Suomi on ainoa jolla on riittävän vahva armeija ja on riittävän lähellä antaakseen nopeaa sotilaallista apua. Tai vähintäänkin tulitukea yhdessä Naton kanssa.
 

Luke21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Tätähän sitä on täälläkin spekuloitu ja nyt tuota epäillään laajemminkin.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset

Byvajet

Jäsen
Näin länsimaalaisesta perspektiivistä katsottuna koko sota ja siihen johtaneet syyt ovat surrealistisia. Siis lähdetään sotimaan, koska koetaan uhkaa, jota ei todellisuudessa ole. Ei pystytä myöntämään virhettä, koska venäläinen ylpeys ei siihen taivu. Ei ymmärretä, että vaatimaansa globaalia kunnioitusta ei saa sotimalla eikä siviilien pommittamisilla vaan se generoi globaalia halveksuntaa.
En usko, että tässä on kysymys sinänsä venäläisyydestä. Kysymys on siitä, että itsevaltiaalle ei uskalleta pistää vastaan. Ei ole yhtä venäläistä mieltä, joka tahtoisi sotia ja joka ei näkisi sodan irrationaalisuutta ja umpikujaa. On pieni ryhmä ihmisiä, jotka elävät harhassa ja joita järjestelmä ei pelon vuoksi pysty haastamaan.

Politiikkaradiossa joku asiantuntija juuri haastoi narratiivin siitä, että venäläisyys olisi ilmiö, jota on mahdoton ymmärtää ja joka ei muuttuisi. Hän piti tällaista näkemystä perustelemattomana.

Kun Putinin alaisuudessa olevien ihmisten elämä perustuu valheen varjelemiseen ja toisaalta kansalaiset eivät uskalla mielivaltaisten rangaistusten vuoksi haastaa järjestelmää, tämä on lopputulos. Jos tilannetta haluaa jotenkin ymmärtää, kannattaa käsitekartan keskelle kirjoittaa sana PELKO. Jos pelkoa ei olisi, ei olisi tätä tilannettakaan.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ottaisin kopin heti. Seuraavat 5 vuotta kasvattaisi armeijaa ja kalustoa, sitten Krimi takaisin, kun puttesetä heittää lusikan nurkkaan. Pääosa pakotteista jäisi päälle, niin vanjat olisi kivikaudella silloin 5v päästä
Typerintä olis ottaa koppi. Venäjä asettelisi ukot uudestaan, 6kk ja kohti Kiovaa.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ottamatta kantaa siihen mitä Ukraina tekee, niin on vähän lieventyneet Venäjänkin vaatimukset.

Venäjä on toki näyttänyt jo useampaan kertaan, mitä heille sopimukset heille merkitsee, joten skeptinen olen. Nyt olisi tärkeintä saada pitävä tulitauko, jotta siviilit saataisiin turvaan.
Siis ainoa syyhän on se, että Venäjä tajuaa, ettei se saa vallattua koko Ukrainaa ja pelkää, että menettää myös Itä-Ukrainan sekä Krimin. Tällä hetkellä. Jos tuohon suostuttaisiin, niin Venäjä asettelisi paikan täyteen ukkoja ja puolustuksen, niin se olisi sitten täysin mahdoton saada takaisin ja seuraava hyökkäys Ukrainaan tapahtuisi vain joidenkin kuukausien päästä ja sen Venäjä voittaisi varmasti.
 

ijuka

Jäsen

Tätähän sitä on täälläkin spekuloitu ja nyt tuota epäillään laajemminkin.
On kyllä aika järkyttävän näköinen verrattuna kahden vuoden takaiseen.

Muistuttaa paljon jotain kortisonin vaikutuksia mitä oon tutuilla nähnyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös