Suomi hakee Nato-jäsenyyttä

  • 1 059 435
  • 10 364

Tulisiko Suomen liittyä Natoon

  • Kyllä

    Ääniä: 764 90,7%
  • Ei

    Ääniä: 78 9,3%

  • Äänestäjiä
    842
  • Poll closed .

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tuossa infoa ko. asiasta: Suomen armeijan ulkomaalaiset vapaaehtoiset talvisodassa – Wikipedia

Mielenkiintoista olisi tietää, onko nyt Ukrainaan menossa paljonkin vapaaehtoisia puolustamaan maata. Näiden vapaaehtoisten merkitys sodankäynnille lienee kuitenkin pieni. Innokas siviili ase kädessä ei kovin suurta uhkaa muodosta ammattisotilaille.

Sehän olis kanssa tiukka siirto, jos Nato pelaisi nyt Putinin peliä ja lähettäisi tunnuksettomia joukkoja Ukrainan avuksi. Juu, ei ole Nato sotilaita. Ei ole minkäänlaista tietoa, mistä tulevat ja mihin ovat menossa..
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ruotsilla voi olla USA:n salaiset turvatakuut kun kehtaavat sitoa itseään suoraan jäsenyyttä vastaan, täysin ympäröivästä maailmantilanteesta riippumatta ja siihen täysin kestämättömin perustein. Turvallisuutta ei lisää se että Venäjällä on helppoja saaliita, kyseessä on kuitenkin opportunistinen himoraiskaaja joka iskee kyllä jokaiseen uhriin minkä tulkitsee riittävän heikoksi voimilleen.

Mutta siis niihin salaisiin turvatakuisiin, niin koko konsepti vaikuttaa äärettömän omituiselta ja jopa tuhoisalta. NATOn turvatakuiden julkisuus on pitänyt selvästi itämaan paskiaiset jäsenmaiden rajojen ulkopuolella ja syy on toki juuri se että on julkisesti sanottu että tänne jos tulet perseilemään, niin saat kuokkaan niin ettet kotias löydä. Salaisilla turvatakuilla ei tuollaista pelotevaikutusta ole (paitsi jos ne on ilmoitettu Venäjälle, missä tapauksessa tuskin olisivat pysyneet salaisina, enkä usko että salaisina pysyisivät muutenkaan), vaan siinä ikään kuin on se heikko uhri mitä naapurin pirikääpiö pääsee jo raiskaamaan ja vasta tuossa vaiheessa tulee isompi kaveri harrastamaan päähänlyömistä. Toki hyvä että edes siinä vaiheessa, mutta olisi se silti parempi ettei koko tilannetta tulisi eteen ja pirikääpiökin on kaikesta sekoilustaan huolimatta sen verran vielä ollut järjissään ettei sille isolle kaverille uskalla vittuilla ihan siitä pelosta että jos se lyökin oikeasti (ja pelko on todellinen, jos turvatakuisiin ei olisi luottoa, niin naapurimme olisi niitä jo koetellut).
 

A Siente

Jäsen
Takki kääntyi ainakin täällä. Realisoitui miten nopeasti tilanteet muuttuu ja sota ei välttämättä aina ole kovin kaukana. Pitää toimia ennen kuin on liian myöhäistä. Aikaisemmin näin Naton lähinnä rasitteena ja turhana menoeränä. Eihän meille koskaan mitään pahaa voi tapahtua....
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Siellä on taas siis legendarinen ovi auki Nato-jäsenyydelle. Kauankohan vielä kurkistellaan kynnykseltä ennenkuin uskalletaan käydä ovesta?
Portsari kiskoo kravatista sisään, että tule peremmälle. Ei pidä karmeihin tarrata ja kysyä naapurin sedältä saako mennä sisään.
 

Murskaaja

Jäsen
"As I make crystal clear, United States will defend every inch of NATO territory with the full force of the American power." - Joe Biden, aivan juuri.
Tuntuu yhtä aikaa hyvältä esim Viron kannalta mutta äärimmäisen pahoinvoiva olo Suomen kannalta, jos tässä tehdään vuosituhannen munaus ja onnistutaan sössimään jäsenyys nyt, kun siihen olisi kaikkien aikojen tuki ja vastaanottokin valmiina.
 

Tive

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä tässä voi tavallinen tehdä että sinne NATOon mentäisiin nyt eikä joskus. Ja unohdetaan se iänikuinen nato-optio.

Joko löytyy kansalaisaloite tyylillä "heti Natoon" jonka pääsisi allekirjoittamaan?

Vai pitääkö vaan istua ja odottaa ja toivoa, että hallitus toimii Suomen tulevaisuusen turvaamiseksi?
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Mitä tässä voi tavallinen tehdä että sinne NATOon mentäisiin nyt eikä joskus. Ja unohtaa se iänikuinen nato-optio.

Joko löytyy kansalaisaloite tyylillä "heti Natoon" jonka pääsisi allekirjoittamaan?

Vai pitääkö vaan istua ja odottaa ja toivoa, että hallitus toimii Suomen tulevaisuusen turvaamiseksi?
Matti Muukkonen ilmeisesti käynnisti hankkeen, varmaankin pian allekirjoitettavissa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tive

ipaz

Jäsen
Siellä on taas siis legendarinen ovi auki Nato-jäsenyydelle. Kauankohan vielä kurkistellaan kynnykseltä ennenkuin uskalletaan käydä ovesta?
Myös Ruotsin pääministeri sanoi, että tämä tilanne ei muuta Ruotsin asemaa Nato-jäsenyyteen. Kyllä mä nyt näkisin, että jompi kumpi maa tekee päätöksen liittyä. Jopa Venäjällä varmaan ihmetellään, jos Suomi ja Ruotsi ovat vielä tämän jälkeen puolueettomia. Kun ne ei ole, vaan ovat tässä sodassa Ukrainan - ei Venäjän puolella.
 

Tive

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olen jopa valmis maksamaan Nato-veroa tässä tilanteessa.
Täälläkin on ollut arvioita, että Nato-jäsenyys maksaisi Suomelle 50 miljoonaa per vuosi (Yksi prosentti puolustusmenoista).

Eihän se ole kuin vajaan kympin per kansalainen!

Toki muuttuneessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa hintakin voi olla eri, mutta tuskin se on nyt isoin ongelma. Minä voin ainakin maksaa vähän enemmänkin.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Nato ilmoittaa isoon ääneen, että ovi on auki ja Venäjän fokus täysin muualla. Ei voi olla niin, että Suomi nukkuu onnensa ohi. Toista tällaista tilaisuutta ei tule hetkeen jos koskaan.

Hypoteettisessa tilanteessa jos Venäjä tänne joskus hyökkäisi, niin suomalainen sotilas voisi kysyä, että miksi vitussa mennä tekemään rintamalle itsemurha sellaisen kansakunnan puolesta, joka jatkuvilla väärillä valinnoillaan itse aiheutti kyseisen tilanteen, sillä jos oltaisiin Natossa, niin A: Venäjä ei tänne hyökkäisi tai B: jos kaikesta huolimatta hyökkäisi, niin tukena olisi Naton tulivoima.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minulla loppuu täydellisesti usko tähän valtioon, mikäli tämä ehkäpä viimeinen tilaisuus liittyä NATO:n sössitään. Lapsenuskoisesti mietin, että valtiomme johto Presidenttiä myöten vetää kansalaisia nenästä, ja touhut on taustalla täydessä vauhdissa liittoon. Realisti minussa taas tietää, ettei tämä jahkailemisen kiistaton maailmanmestarismaa saa yllämainittua unelmaa toteutettua.

Tuntui kyllä hyvältä NATO-maiden puolesta tuo Bidenin äskeinen puhe. Onnea heille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös