Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 273 917
  • 62 309

SnT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, Ilves, Pittsburgh, Venäjä.
Siis mitä helvettiä nyt? Et väitä inhoavasi ukrainalaisia, mutta tulet huutamaan tänne hyvä kun Venäjä on hyökkäämässä Ukrainaan ja tuosta seurannee vielä paljon uhreja. Et myöskään inhoa nykyistä johtoa, vaikka he ovat syyllistymässä tuollaisiin tekoihin?

Sama kuin itse toteaisin, että en mä inhoa ruotsalaisia, mutta hyvä kun sinne hyökätään ja Salen johdolle peukku tästä. Mutta hei ruotsalaiset en mä teitä inhoo et älkää nyt suuttuko, mut Sale on hyvä.

En henkilökohtaisesti usko, että Venäjä lähtee hyökkäämään. Enkä sitä toivo. Putin uhittelee ja kovistelee. Tätä Venäjä ja Yhdysvallat tekee molemmat aina, kun mahdollisuuden saa. Rajoitteet, pakoitteet. Syitä on monia. Ei Venäjä todellakaan mikään puhdas pulmunen ole, muttei se myöskään ole niin paha mitä usein mediassa annetaan ymmärtää.

Mikäli joku kokee tarvetta kysellä mielipiteitäni Venäjästä tai Putinista niin voidaan jatkaa näitä vaikka yv:llä.

Politiikka ei ole vahvinta osa-aluettani, kuten ehkä sen moni jo huomasi. Mielipiteeni perustuu omiin venäjällä käynteihini sekä siellä asuvien sukulaisten kanssa käytyihin keskusteluihin.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Tosin sen verran haluaisin nostaa nimim. @Steril äskeistä kommenttia esille, kun sanoi ettei tämä normaalien venäläisten vika ole. Väkisinkin sitä taas miettii, että tuossa kansassa on jokin valuvika, kun näitä suuruuden hulluja henkilöitä päästetään valtaan yksi toisensa jälkeen. Jäänyt ikävästi se kuva, ettei tuolla ole suuremmissa määrin edes halua uusiutua ja siirtyä kohti nykyaikaa, vaan aina vallan kahvaan löytyy kaveri, joka aikansa larppaa maailmanvaltiasta ja lopulta.. no sanoisinko, että ryssii hommat.
Venäjä vaan ei valitettavasti ole mikään oikea demokratia, vaikka sellaisena itseään markkinoikin. Liekö Venäjällä ollut ainoitakaan vaaleja historiansa aikana, jotka olisi oikeasti olleet demokraattiset vaalit. Putin teki itsestään diktaattorin jo aikoja sitten, ja kerää nyt vain työnsä hedelmiä. Mikä tosin voi koitua nykyisen Venäjän ja Putinin kohtaloksi lopulta on se, että uusi sukupolvi ei enää ole yhtä helposti kusetettavissa kuin aikaisempi, kiitos sosiaalisen median. Kovastihan sitä internetin sensuuri ruuvia on yritetty vääntää kireälle Putinin toimesta viime vuosina, koska valtion omasta agendasta poikkeavat tiedot muualta haittaavat kovasti Putinin asemaa ja suosiota kansan keskuudessa. Ne Neuvostoliiton kokeneet kansalaiset, ketkä yhä uskollisesti päivittäin toimivat valtiollisten tv-uutisten kuluttajina eivät välttämättä ole Putinin toimista niin moksiskaan, koska heille ei olemassa vaihtoehtoa. Uudempi sukupolvi taas tietää, mitä on oikeasti meneillään, koska yhteydet ulkomaille ja toisenlaiseen narratiiviin on helposti saatavilla. Siinä onkin se Venäjän tulevaisuuden suurin toivo. Tosin näistäkin nuorista moni joutuu hylkäämään kotinsa ja pakenemaan länsimaihin, koska se valtion vaino ja kuoleman pelko on niin suuri.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos kaverilla riittää ns. päiväkahviseuraa, mutta itsellä ei käy flaksi kuin Lukasenkan kanssa, niin ei se tarkoita että silloin saa sitten ottaa väkisin sen jonka oikeasti haluaa. Silloin kannattaisi panostaa vaikka henkilökohtaiseen hygieniaan enemmän, että itsestäkin kiinnostuisi joku muu kuin Lukasenka.

Tämä tuohon nillitykseen, että Venäjää ahdistaa kun Nato tulee aina vain lähemmäksi ja Yhdysvallat vie kaikki kohteet joita Venäjä oli itselleen liittolaisiksi haaveillut.

Mutku Yhdysvallat ei nyt toimi, koska Yhdysvallat ei ole ollut Ukrainaa pakottamassa lähentymään länttä. Se on tehnyt sen omasta tahdostaan. Venäjä taas on juurikin valinnut pakotuksen tien. Myös omia kansalaisiaan kohtaan, joilla ei ole vapautta arvostella pientä suurta johtajaansa. Tai varsinkaan kutsua häntä Putleriksi, vaikka yhtäläisyydet viiksekkääseen korpraaliin ovat ilmeiset.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ei minulla mitään inhoa ukrainalaisia kohtaan ole. Shevchenkon paitaa roikkuu seinälle ja toinen elossa olevani isoisä asuu Ukrainassa. En ainakaan inhoa nykyistä johtoa, ei se mikään täydellinen ole, mutta parempi mitä siellä on aikaisemmin ollut.
No mutta tässä tosiaan menee sinun ajatukset todella ristiin. Putin tappaa ihmisiä Ukrainassa, siis nimenomaan Schevchenkon kanssa saman maan kanslaisia ja ihmisiä, jotka asuvat isoisäsi kanssa samassa maassa. Ihan käsittämätön ajatusmalli, että sanot Putinin hallinnon olevan parempi mikä aikaisemmin. Ihan käsittämätön.

Esimerkkinä, jos Suomen presidentti antaisi hyökkäyskäskyn rauhaa rakastavaan maahan ja käskisi tapattamaan ihmisiä, niin ei suomalaiset antaisi sellaisen ihmisen heilua päättämässä asioistamme. Hän menisi suoraan vankilaan.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Hyvä Vladimir!

Huvittava seurata tätä Venäjän ja Putinin lynkkausta joka puolella. Jenkit saa touhuilla mitä haluaa, milloin haluaa. Mennään eri maihin milloin mistäkin syystä. Viedään joukot sinne ja heilutaan siellä kymmeniä vuosia. Iso paha Vladimir, kun lyö nyrkkiä pöytään niin yhtäkkiä nenäliinoja kaivetaan. Suomessakin näyttää tuo Yhdysvaltojen pylly maistuvan.
Mitä helvettiä mä just luin?
"Hyvä Vladimir!". Ei saatana, salli mun nauraa.

Katos, kun ryss... Pietarin tehtaan trolli tuli kaapista ulos ihan avoimesti.
Nimimerkkikin tarkoittaa sosialistista neuvostotasavaltaa.

Jonkinlainen sumuverho olisi kannattanut jättää, eikä ryssiä noin pahasti sanan varsinaisessa merkityksessä.
 

Morgoth

Jäsen
En oikein ymmärrä tässä asteittaisessa pakotepolitiikassa sitä perustetta, että niillä pidettäisiin Venäjälle ovi auki palata neuvottelupöytään ja ruuvia kiristetään vasta sen myötä mitä pidemmälle joukot etenevät. Invaasiohan on jo tapahtunut.
Kai tällä yritetään pitää mahdollisuus ja jonkinlainen motivaatio palata neuvotteluihin. Mikäli heti löytäisiin kaikki pakotteet niin eikö Venäjän sitten kannattaisi mennä suoraan Kiovaan, koska se maksaisi saman verran kuin nykyinen tilanne pakotteiden osalta. Tosin en ole varma onko tämä astettainenkaan systeemi hyvä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jenkit saa touhuilla mitä haluaa, milloin haluaa.

Saako Jenkit ihan oikeasti touhuilla aivan mitä haluaa? Yhdysvallat on toki hyökännyt esim. tässä omankin henkilöhistorian aikakaudella mm. Irakiin (selvittäen hyökkäykset syiden liittyvän joukkotuhoaseisiin, vaikka todellisuudessa kyse taisi olla öljystä), Afkanistaniin (padotakseen siellä terrorismia, joka uhkasi (WTC) Yhdysvaltoja) sekä Syyriaan. Unohdan varmasti tästä monta eri asiaa, mutta jonkinlaisen vivahde-eron näissä hyökkäyksissä silti huomaan - toisin kuin Venäjä Yhdysvallat ei ole tullut tunnetuksi erityisesti halustaan jäädyttää kriisejä lähialueilleen. Näiden jäädytettyjen kriisien tavoitteenahan on hajoittaa lähialueen maat ja vaikuttaa niiden sisäpolitiikkaan merkittävästi siten, että Venäjän intressit toteutuisivat. Jostain syystä Venäjä on jättänyt toistaiseksi lähialueensa Nato-maat rauhaan, mutta muutoin se on osoittanut aika monessa eri kohtaa, että se on valmis keinoja kaihtamatta varmentamaan omien intressiensä toteutumisen lähialueillaan.

Yhdysvallat on toki jättänyt peräänsä konflikteja - se on jättänyt savuavia raunioita ja poistunut paikalta. Se ei kuitenkaan ole erityisen määrätietoisesti pyrkinyt tällaiseen roomalaiseen "hajoita & hallitse" -taktiikkaan, joka näyttää olevan Putinille tutumpi versio. Historiahan tuntee myös yhden erittäin merkittävän sisäpoliittisen keinon, jolla yleensä saadaan ns. kannatusluvut kuntoon ja talous toimimaan - sota eri alueilla on yleensä tuottavaa sisäpolitiikassa. Taisipa eräs Saksan "Lebensraumia" laajentanut herrakin tunnistaa, että koko valtion työttömyys hoituu teiden ja aseiden rakentamisella. Sotateollisuus on tehokasta ja tuottoisaa - lienee sitä vielä tänäkin vuonna.

En tiedä, olenko liian kauan ajatellut liian myönteisesti Yhdysvalloista, mutta heidän keinovalikoimastaan ei näytä kuitenkaan löytyvän sellaista taipumista, jossa se haluaa väkisin itsenäisiä valtioita liittää etupiiriinsä. Venäjähän puuhasi itsekseen Putinin johdolla jotain Naton kilpailevaa sotilasliittoumaa, mutta siihen ei tainnut olla juurikaan halukkaita jäseniä. Venäjä itse asiassa toimillaan merkittävällä tavalla edesauttaa sitä, että myös jatkossa sen rajanaapurit tuovat Natoa määrätietoisesti lähemmäksi.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Kai tällä yritetään pitää mahdollisuus ja jonkinlainen motivaatio palata neuvotteluihin. Mikäli heti löytäisiin kaikki pakotteet niin eikö Venäjän sitten kannattaisi mennä suoraan Kiovaan, koska se maksaisi saman verran kuin nykyinen tilanne pakotteiden osalta. Tosin en ole varma onko tämä astettainenkaan systeemi hyvä.
Tässä on kaksi ongelmaa.

1. Putin ei ole osoittanut merkkejäkään aikomuksista palata neuvottelupöytään ja täytyy ihmetellä jos tätä pelikirjaa ei osata Euroopassa vieläkään lukea.

2. Ei täysimittaiset pakotteet "tässä ja nyt" sulkisi ovia mihinkään vaan päinvastoin - de-eskalaatio ja neuvottelupöytään palaaminen olisi nimenomaan ehtona niistä eroon pääsemiseksi.

Mitä pidemmälle täysimittaisiin pakotteisiin siirtymistä portaittain vitkutellaan, niin sitä enemmän se sataa Putinin voitoksi ja sitä pidemmälle hän todennäköisesti tulee etenemään vaatien lopulta myönnytyksiä myös itselleen. Ja tämä siis siinä skenaariossa, että nuo pakotteet kaikessa laajuudessaan todella olisivat riittävät ehkäisemään täysimittaisen sodan. Se onkin sitten EU:ssa pelikirjan päivittämisen paikka paikka mikäli eivät ole.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä mun täytyy vähän ihmetellä, että miten Suomessa, kaiken vapaan länsimaisen median keskellä voi jollakulla olla sellainen olo, että se on Venäjä joka tässä joutuu sotaan.
Kaapelista venäläiset kanavat päälle. Nykyään voi valita mitä seuraa. Jos näkyy RT, niin kokeile katsoa tunti. Varaa päänsärkylääkettä.
En henkilökohtaisesti usko, että Venäjä lähtee hyökkäämään.
Siinä vaiheessa, kun reserviläisiä alettiin kutsumaan palvelukseen, olin varma että hyökkää. Sen jälkeen twitter videoissa on näkynyt kolonnat, joissa on maalattu valkoisia taistelutunnuksia ajoneuvoihin. Z ja kolmio lisäviivoilla ainakin. Ilmeisesti ryhmän mukaan, kaikilla sama omassa ryhmässä. Noita ei käytetä harjoituksissa. Tarkoitus on estää ampumasta omia. Ei tässä ole enää muuta ihmeteltävää kuin mihin asti P haluaa mennä. Diplomatia on loppu ja tulevat tapaamiset peruttu venäläisten kanssa. Olisi huimaa, jos Putin tässä vaiheessa perääntyis, ilman mitään voitoksi laskettavaa.

Putinin motto on, Venäjä ei ole ikinä hyökännyt ja kyllä tämäkin puolustamiseksi selitetään. Läntinen arvio on provosoimaton hyökkäys.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
"Mutku USA"-kortin pelaaminen on kyllä klassinen merkki, että keskustelu kannattaa jättää siihen. Yhdysvallat ei ole missään nimessä täydellinen valtio ja yhtäältä sortunut historiansa aikana lukuisiin rikoksiin, mutta miten jokin vuoden 2003 Irakin miehitys tai Kambodzan pommitukset 1969 antavat mitään oikeutusta Venäjälle tyrannisoida naapurivaltioitaan?
 

Morgoth

Jäsen
Ja tämä siis siinä skenaariossa, että nuo pakotteet kaikessa laajuudessaan todella olisivat riittävät ehkäisemään täysimittaisen sodan. Se onkin sitten EU:ssa pelikirjan päivittämisen paikka paikka mikäli eivät ole.
Se voi valitettavasti olla, että mitkään pakotteet ei riitä. Olen sen verran kyyninen, että Itä-Ukraina annetaan näiden asetettujen pakotteiden hinnalla, koska tietyllä tapaa se on ollut jo "menetetty tapaus". Mikäli Venäjä tästä lähtee vielä etenemään niin sitten ei mielestäni ole enää muuta mahdollisuutta kuin iskeä kaikki pakotteet voimaan. Juuri tällä hetkellä tuntuu, että Putinia ei pysäytä kuin aseet.
 

Huikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp Jyväskylä, Detroit Red Wings, Tre Kronor
On hyvää keskustelua. Osallistun siksi, että vaimon vanhemmat asuvat kylässä 3km nykyisestä rintamalinjasta. Sieltä saadaan ihan erilaista dataa, kuin mitä olettaisi. Ihmiset pyrkivät elämään normaalisti.

Eniten ihmisiä huolettaa tällä hetkellä, että jos joudutaankin osaksi nukkevaltiota niin mistä saadaan rahaa. Ukrainan maksamat eläkkeet voivat lakata kokonaan. Kansanosa joka täällä asuu on keski-iältään melko iäkästä. Ukrainan armeija on osannut olla provosoitumatta nyt. Se on aika kova suoritus kun ensin jökötät euroopan pitkäaikaisimmassa asemasodassa vuosikausia ja kun vihdoin vihollinen tekee liikkeen, niin pitää olla vain coolisti paikallaan.

Asia mitä täällä lännessä ei uutisoida on se, että ei Kiovalaisia ja Lviviläisiä kiinnosta pätkääkään mitä Donetskissa tapahtuu - paitsi nyt. Useasti kummassakin kaupungissa käyneenä voin sanoa, että vasta kun uhka alkoi kohdistua Kiovaan alkoivat landella asuvien mummojenkin ongelmat kovasti kiinnostamaan.

Ukraina on hyvin korruptoitunut maa täynnä opportunisteja. Postipaketin saaminen Mariupoliin on taidelaji ja vaatii hiukan tuuriakin. Silti nyt Putin herätti 94 jälkeen syntyneen suurkaupungeissa asuvan hyvinvoivan kansanosan. Se oli virhe tavalla, jota ei täällä ehkä ymmärretä. Nämä ihmiset ovat syntyneet, kasvaneet ja voineet hyvin modernihkossa eurooppalaisessa Ukrainassa. Ukraina saa helposti näitä parhaassa iässä olevia rintamalle kaksi miljoonaa päätä. He eivät ajattele kuten vanhat neuvostoajan mummot ja siirry syrjään. Sitä tarkoitti uutiskuvissa nuoremman ukrainalaisen naisen pitelemä kyltti "Welcome to Hell".

Venäjälle valkenee vielä, että vaikka Donbassin eläkeläiset ja armeijan joka ei jaksa taistella heidän savimaistaan ja saastuneista teollisuuskylistä saakin suhteellisen helpolla pyyhittyä kartalta - niin Kiovaan marssiminen tuottaisi niin kovat miestappiot, että kansa alkaa vaatia sodan lopettamista sen toisella viikolla.

Ainoa positiivinen asia tässä on se, että viimeinkin koko maailma seuraa mitä Mariupolissa ja sen lähikylissä on tapahtunut jo kahdeksan vuotta!

Хай живе Україна!
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On hyvää keskustelua. Osallistun siksi, että vaimon vanhemmat asuvat kylässä 3km nykyisestä rintamalinjasta. Sieltä saadaan ihan erilaista dataa, kuin mitä olettaisi. Ihmiset pyrkivät elämään normaalisti.
Jotain uutista siltä voisit pistää. Ihan yleisluontoista. Mä luulen, että montaa kiinnostaa.
Ukraina on hyvin korruptoitunut maa täynnä opportunisteja.
Tää taitaa olla se ongelma, joka estää Ukrainaa kukoistamasta kunnolla. Estää myös EU- tai Nato-jäsenyydet.
 

Miinuskulma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue
En usko Kiovan valtaamiseen. Tuhota voi toki aina pommituksilla, mutta ison kaupungin valloitus vaatisi moninkertaisen miesylivoiman sotilaita. Joku suomalainen sota-asiantuntija puheli tänään jopa 10-kertaisesta määrästä. Tästä koituisi myös Venäjälle massiiviset tappiot.
Itse olen alkanut miettiä että jos tarkoituksena on saada Ukraina oikeasti hallintaan eikä vain keikuttaa sisäpolitiikka tms. pienempää niin hyvinkin voidaan uskoa että raskaat iskut armeijaa vastaan, sopivasti kohdennetut iskut infraan ja rankka propaganda saisi kansan puolustustahdon murtumaan. Venäjällä lienee jo oma Terijoen hallitus katsottuna. Tämän jälkeen voitaisiin alkaa keskustella valtioliitosta tai autonomisesta asemasta, oman armeijan lakkauttamisesta ja miesten vapauttamisesta asevelvollisuudesta, ja mitä nyt keksivätkään ajatuksella että paluu arkeen ja uudistukset houkuttaisi kun nimellinen itsenäisyys säilyisi. En siis väitä että ukrainalaisille kelpaisi mutta kyllä venäläiset osaavat laskea mihin joukot riittävät.

Saddam Hussein taisi kanssa saada aina jonkun 100% äänistä vaaleissa. Se oli muistaakseni kanssa ihan hyvä jätkä.
Itse asiassa Saddamhan modernisoi maataan alkuun ja vieläpä fiksusti, koulutusta, terveydenhoitoa jne. Taustalla lienee ollut tavoite saada Irakista alueen johtava valtio yms. itsekkäämpiä motiiveja kuin pelkästään kansan elämän parantaminen. Irakin eteläosa on kuulema ollut suosittu viihdekohde kuwaitilaisille vapaampien mahdollisuuksiensa johdosta, ennen sotia siis. Mutta vastaavasti Vladimir Suuri sai alkuun kansan tuen, jatkuu alla.

Ne Neuvostoliiton kokeneet kansalaiset, ketkä yhä uskollisesti päivittäin toimivat valtiollisten tv-uutisten kuluttajina eivät välttämättä ole Putinin toimista niin moksiskaan, koska heille ei olemassa vaihtoehtoa. Uudempi sukupolvi taas tietää, mitä on oikeasti meneillään, koska yhteydet ulkomaille ja toisenlaiseen narratiiviin on helposti saatavilla. Siinä onkin se Venäjän tulevaisuuden suurin toivo. Tosin näistäkin nuorista moni joutuu hylkäämään kotinsa ja pakenemaan länsimaihin, koska se valtion vaino ja kuoleman pelko on niin suuri.
Nuoret löytävät toki muutakin tietoa kuin valtion uutisoiman ja osa lähteekin maailmalle. Mutta Venäjähän on mennyt mm. historiantulkinnoissaan takaisin NL:n suuntaan ja näitä opetetaan koulussa. Lisäksi vaikka Putin-Jugend on lopetettu siellä on käsittääkseni edelleen vastaavaa toimintaa paikallisemmin. Jokunen vuosi sitten IS tai IL kertoi NKVD:n uniformujen kopioiden käyvän hyvin kaupaksi lasten ko'oissa. Eli ei voi ajatella että siellä kasvaisi sukupolvi joka haluaisi täyden muutoksen vaikkeivät Putinista erityisesti pitäisi.

Vanhemmalle väelle Putin on se joka korjasi ongelmat NL:n ja Jeltsinin jälkeen. Yksityistäminen kauniisti sanottuna epäonnistui, Putin on ainakin näennäisesti korjannut noita virheitä. 90-luvun loppupuolella iski vakava talouskriisi joka sai aikaan hurjan inflaation ja kun talous koheni Putinin tultua johtotehtäviin niin eihän kansa voi muuta kuin olla tyytyväinen. Työkaverilta olen kuullut että 90-luvulla katurikollisuus oli häiritsevää ihan tavallisille ihmisille ja esim. vuokralaisen oikeusturva olematon. Jos vuokraisäntä sai paremman tarjouksen niin voimassaoleva sopimus oli käytännössä mitätön, isäntä tuli kertomaan että lähtö on edessä lyhyellä varoitusajalla, miliisille ei kannattanut mennä koska sellainen oli jo isännällä mukana. Jos pääsi syyttäjän puheille niin juttu ei ehtinyt edetä minnekään tai isännän kuulusteluissa kirjekuori vaihtoi omistajaa pöydän alla. Putin on saanut tuollaisia epäkohtia korjattua.

Kreikkalaisen oliiviöljyn tai ranskalaisen juuston puute tuskin iskee kovaa suurten kaupunkien asukkaisiin. Bisnes kun on sellaista että jos myyjällä on tavaraa niin kyllä se ostajansa löytää. Krimin valtauksen jälkeen esim. Valko-Venäjästä tuli suuri kalatuotteiden viejä Venäjälle:
Seafood exports from Belarus to Russia jumped by 15 times in the first quarter of this year compared to the same period of 2016. ... Finnish seafood supplies to Belarus climbed 74 percent, while supplies from Germany rose 64 percent.
Niinpä jos kreikkalaiselle oliiviöljytehtaalle uhkaa jäädä tuotteita myymättä niin ostotarjous vaikka Kazakstanista kiinnostaa varmasti eikä siinä mietitä mitä kuormalle tapahtuu sen jälkeen.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Kyllähän tässä vähän kylmäävät fiilikset on seurata tilannetta... Mutta tulin vain sanomaan kiitos kaikille teille, jotka jaksatte pitää ketjua ajantasalla!
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Se missään torilla ollut. Piti puheen torilla, pidätettiin, vietiin johonkin kusiseen varastoon pikaoikeudenkäyntiin ja ammuttiin Elena rinnallaan pihan muuria vasten.

Ei ollut eikä ollut suora lähetys muutaman tunnin viiveellä näytettiin TV.stä. En alkanut asiaa sen tarkemmin viestiin selvittämään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Meidän kahdeksanvuotias totesi noin viikko sitten, että Venäjä tarvitsee apua, koska joutuu sotaan. Tämän oli kuullut kaveriltaan, joka venäläisestä perheestä. Kyllä mun täytyy vähän ihmetellä, että miten Suomessa, kaiken vapaan länsimaisen median keskellä voi jollakulla olla sellainen olo, että se on Venäjä joka tässä joutuu sotaan. Toki mahdollista on se, että lapsi on vedellyt omia viivojaan, mutta kyllä nämä tuppaa olemaan niitä vanhemmilta opittuja asioita. Aika varovaisesti korjasin pojalle, että nyt on kaveri ymmärtänyt väärin. Venäjä on hyökkäämässä toiseen maahan, eikä suinkaan joutumassa sotaan.

Suomessa asuvien ulkomaalaisten, etenkin venäläisten, on vaikea tutustua suomalaisiin. Ja kun ei tutustuta niin ei opita kieltä. Elellään omissa oloissa ystävinä muita venäläisiä tai muita maahanmuuttaja taustaisia. TV.stä katsotaan uutisia milloin mistäkin luultavasti Venäjältä. Ei taida YLE.n 5min venäjänkieliset uutiset riittää.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suomen pitäisi nyt hyökätä Venäjälle ja vallata Karjala, kun heidän huomio ja sotakalusto on Ukrainassa.
Ei kannata. Ruotsi saattaa iskeä puun takaa ja vallata oman historiallisen Itä-Ruotsinsa takaisin.

Mutta oikeasti, ne jotka ovat joskus haikailleet jotain Karjalan palauttamista... Enpä tiedä. Viipuri? Nyt Suomella olisi jotain puolivenäläisiä alueita, jonne Venäjä saattaisi alkaa jakaa passeja. Oltaisiin jo NATO:ssa? Jos ei, voisi olla aika hikiset paikat.
 

PePo_17

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Politiikka ei ole vahvinta osa-aluettani, kuten ehkä sen moni jo huomasi. Mielipiteeni perustuu omiin venäjällä käynteihini sekä siellä asuvien sukulaisten kanssa käytyihin keskusteluihin.
Eiköhän tämä ole nyt tässä. Mielipiteesi olet siis muodostanut kuuntelemalla kääpiön hallussa olevaa mediaa ja sen marinoimaa sukuasi. Meille suomalaisille opetetaan jo peruskoulussa, että pitää osata käyttää omia aivojaan ja suhtautua terveen kriittisesti saatavilla olevaan tietoon. Valitettavasti ainoastaan vahvistat minulla jo aiemmin olleen käsityksen naapurikansan kyvystä suhtautua johtajiensa valehteluun.
 

Kälvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mutta oikeasti, ne jotka ovat joskus haikailleet jotain Karjalan palauttamista... Enpä tiedä. Viipuri? Nyt Suomella olisi jotain puolivenäläisiä alueita, jonne Venäjä saattaisi alkaa jakaa passeja. Oltaisiin jo NATO:ssa? Jos ei, voisi olla aika hikiset paikat.
Jos Viipuri olisi jossain vaiheessa palautettu Suomelle kaupungin väestösuhteet olisivat Viron Narvaa muistuttavia (päälle 90% asukkaista venäläisiä). Nimenomaan venäläisellä väestöllähän Putin on perustellut tarvetta rajansiirroille eikä sillä ole ollut niin väliä vaikka se venäläinen väestö olisi alueelle syntynyt pelkästään Stalinin väestönsiirtojen vuoksi.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pakotteet asetettu, mutta kevyellä mennään. Ukrainasta vallatta vanhan Itä-Suomen läänin kokoinen pala ja siitä huolimatta Euroopan ja Venäjän välinen kaupankäynti jatkuu ihan niin kuin ennenkin.

Ainoa asia mikä vaikuttaa edes taloudellisten pakotteiden asettamiseen lienee suora hyökkäys EU-maahan. Sillonkin Nato-maihin kuulumaton tulee jäämään ilman sotilaallista apua.

Never Stop The Madness!
 

RajatOn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En sanonut onko tämä hyvä vai huono syy. Venäläisiä ärsyttää, että Jenkit tulee naton voimin koko ajan lähemmäksi ja lähemmäksi. Ukraina natoon ja yhtäkkiä sieltäkin alkaa tukikohtia löytymään. Ei tässä sotaa kukaan halua, mutta venäläisiä ärsyttää se, että Yhdysvallat yrittää työntää nenänsä joka paikkaan.

Miksi venäläisiä ärsyttää Nato? Koska Nato on hyökännyt jonnekin? Venäjä harrastaa hyökkäämistä muihin valtiohin ja otti esimerkiksi valtaansa Krimin niemimaan Ukrainalta. Näetkö nuo oikeutettuina asioina? Kerro kuka Euroopassa/Venäjän naapurimaissa on hyökännyt toisiin valtioihin?

Jos alat tätä asiaa tarkastelemaa, niin huomaat että se syyttävä sormi osoittaa Venäjälle. Ymmärrätkö, että Venäjän naapurimaat haluavat Natoon vain ja ainoastaan sen takia, että Venäjä on vieressä? Miksi kukaan euroopassa haluaisi liittyä Natoon, jos eivät kokisi uhkaa? Vertaappa vaikka Venäjän ja Ukrainan kokoa toisiinsa. Kumpi on se suurvalta, jolla on mahdollisuus alistaa toinen valtio omaan talutusnuoraansa? Sitten kun vertailet vaikka muita Venäjän vieressä olevia maita, niin huomaat että se sama toistuu myös muiden maiden kohdalla.

Ymmärrätkö nyt, miksi Nato on hyvinkin kiinnostava monelle valtiolle?

Jos et ymmärrä, niin itse kyllä ymmärrän sen jälkeen kirjoituksesi ja myös aika paljon sinusta...
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mutta oikeasti, ne jotka ovat joskus haikailleet jotain Karjalan palauttamista... Enpä tiedä. Viipuri? Nyt Suomella olisi jotain puolivenäläisiä alueita, jonne Venäjä saattaisi alkaa jakaa passeja. Oltaisiin jo NATO:ssa? Jos ei, voisi olla aika hikiset paikat.

Karjalan palautuksessa olisi yksi hyvä puoli, mutta sitten ihan hirveästi huonoja. Se hyvä puoli olisi se, että maamme rajat olisivat ehkä hivenen helpommin puolustettavat idästä tulevalta hyökkäykseltä. Nykyaikaisessa sodankäynnissä tuokin hyöty olisi aika näennäinen.

Olihan se sotia edeltävä Karjala varmasti upea paikka. Mutta se Karjala on kuollut. Nykyinen on taasen todella apea paikka.

Tuli tuossa hiljattain katsottua Areenasta Metsolat. Siinä Ahti Haljalan esittämä Karjalan evakko Antti Metsola tekee kotiseutumatkan entiseen kotiinsa Sakkolaan ja tapaa myös siellä asuvan venäläisen miehen. Jälkikäteen Antilta kysytään, että ottaisiko tämä kotinsa takaisin ja muuttaisi sinne, jos se tulisi mahdolliseksi. Siihen tämä vastaa muistaakseni jotain tyyliin: "Onhan se toki minun lapsuudenkoti, ja minä ehdin asua siellä 17 vuotta
mutta se venäläinen on ehtinyt asua siellä paljon pidempään kuin minä" ja tähän Antin vaimo Annikki toteaa jotain, että "Enemmän se niiden koti siis on".

Vaikka kyseessä oli puhtaasti fiktiivinen sarja, niin tuo lause kiteyttää mielestäni hyvin sen, miten Karjalaan pitäisi suhtautua. Suomalainen Karjala on kuollut, venäläinen Karjala ei taas ole sitä, mistä nostalgikot haaveilevat.
 

RajatOn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Venäjä pitäisi eristää täysin omaksi maailmakseen. Ainoastaan diplomaattinen keskustelu ulkovaltojen kanssa olisi sallittua. Venäjän kansalaisten ulkomaalaiset tilit kiinni, matkustuskielto Venäjän ulkopuolelle, ei kaupankäyntiä, ei mitään. Tätä myöten saataisiin sisällissota Venäjälle muutamassa vuodessa ja johto vaihtoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös