Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 976 375
  • 81 131

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Se riippuu täysin viruksesta. @Sistis sanoi hyvin, että se on virus, joka maalitolppia siirtää.

Pelaavatko lukuisat muut maat sitten täysin eri peliä, kun saman Omikronin edessä reaktiot ovat olleet hyvinkin erilaisia Suomen "viimeinen sammuttaa valot"-linjasta?

Olen siitä samaa mieltä, ettei päättäjiä sovi liikaa syyllistää joidenkin kuukausien takaisista lausunnoista ja korona-aika jos jokin on opettanut, ettei liikoihin lupauksiin ole varaa. Tämä kaikki huomioiden Suomen reagointi Omikronin tuloon ei ole ollut mikään yleismaailmallinen realiteetti, vaan useissa muissa maissa tilanteeseen on suhtauduttu rauhallisesti ja ymmärtäen erityisesti rajoitusten kääntöpuolet, niin ihmisten inhimilliselle jaksamiselle, kuin myös kansantaloudelle.
 
Viimeksi muokattu:

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Eli sairaanhoitopiirien johtajat ovat väärässä. Selvä homma.

Eivät ole väärässä, mutta eihän tämä ihan päivänvaloa kestä, että ei olla kahteen vuoteen saatu resurssit kuntoon. Ja taitaa nuo pakolliset 10 päivän karanteenit painaa.

Muutenkin tulee ihmetellä, ettei tälle porukalle ole saatu kolmatta rokotusta, kun esimerkiksi Thaimaassa lätkäistiin jo neljännet rokotukset lääkäreille.

Koronan ärhäkästi leviävä omikron-virusmuunnos ruuhkauttaa sairaaloita Uudellamaalla sekä Turun ja Tampereen seudulla. Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkaraisen mukaan sairaalaan tulee enemmän potilaita kuin kertaakaan epidemian aikana.
– HUSin päivystykset ovat selvästi ruuhkautuneet sekä muista potilaista että koronapotilaista. Vaikka yritämme tehdä parhaamme ottaaksemme potilaita päivystyksistä jatkohoitoon, niin valitettavasti siinäkin on viivettä, Pikkarainen sanoo.
– Meillä on myös todella runsaasti poissaoloja koronasta johtuen, ja henkilöstötilanne oli niukka jo entuudestaan.

Lähde:
https://yle.fi/uutiset/3-12260978
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pelaavatko lukuisat muut maat sitten täysin eri peliä, kun saman Omikronin edessä reaktiot ovat ollet hyvinkin erilaisia Suomen "viimeinen sammuttaa valot"-linjasta?

Olen siitä samaa mieltä, ettei päättäjiä sovi liikaa syyllistää joidenkin kuukausien takaisista lausunnoista ja korona-aika jos jokin on opettanut, ettei liikoihin lupauksiin ole varaa. Tämä kaikki huomioiden Suomen reagointi Omikronin tuloon ei ole ollut mikään yleismaailmallinen realiteetti, vaan useissa muissa maissa tilanteeseen on suhtauduttu rauhallisesti ja ymmärtäen erityisesti rajoitusten kääntöpuolet, niin ihmisten inhimilliselle jaksamiselle, kuin myös kansantaloudelle.

Itse viittasin lähinnä viruksen toimesta tehtävällä maalitolppien siirtelyllä siihen, että aiemmat ennusteet (70% rokotekattavuus riittää laumasuojaan, tuleva talvi on rokotettujen epidemian aikaa yms.) eivät ole pitäneet. Syynä on ollut muuttunut virus, jonka vuoksi nuo ennusteet on jouduttu hylkäämään.

Omassa viestissäni en ottanut pätkääkään kantaa Suomen ja muiden maiden toimiin. Olen itsekin viime aikoina ollut ajoittain varsin skeptinen Suomen koronatoimia kohtaan. Ymmärrän kyllä, mikä skenaario ja motivaatio niissä on taustalla, mutta en ole samaa mieltä skenaariosta. Toimet ovat muutenkin vaihdelleet läpi pandemian varsin voimakkaasti, joten ei tuon pitäisi olla yllätys kenellekään.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Suurten kaupunkien opetustoimen johtajat vastustavat etäkoulua​

Yhdeksän suuren kaupungin opetuksesta vastaavat johtajat julkaisivat yhteistiedotteen, jossa kertovat vastustavansa sosiaali- ja terveysministeriön ehdotusta etäopetukseen siirtymistä.

Tiedotteen ovat allekirjoittaneet Helsingin, Espoon, Tampereen, Vantaan, Oulun, Turun, Jyväskylän, Lahden ja Porin opetustoimen johtajat.

– Aikataulu on tiukka eikä ole esitetty sellaisia perusteita THL:n tai tartuntataudeista vastaavien lääkäreiden taholta, että etäopetuksesta olisi merkittävää hyötyä, yhteiskirjeessä todetaan.

– Sitä vastoin etäopetuksesta aiheutuvat haitat lasten ja nuorten oppimiseen ja hyvinvointiin ovat melkoisen suuria, allekirjoittaneet huomauttavat.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen ihan rehellisesti sitä mieltä, että nyt olisi pääministeri Sanna Marinin aika viheltää tämä peli poikki. STM:n touhu Varhilan ja Kiurun johdolla alkaa olla todella arvotonta ja jopa vaarallista.

Nämä valtiotieteen maisterit eivät enää kuuntele tieteen ääntä, vetelevät hatusta aivan käsittämättömiä ehdotuksia, kahliutuvat tukahduttamiseen, jäljittämiseen, rajatestaukseen ja muuhun erittäin kalliiseen höpöhöpöön. THL:n kuunteleminen on korvattu Aiveloilla ja Lappalaisilla.

Toivon että Marin lopettaisi tämän sekoilun edes kannatuksensa nimessä. Ihan sama millä verukkeella. Mutta nyt tätä maata ajavat ja johtavat STM, eroon koronasta hörhöt ja denialistit, joihin ei uskalleta koskea. Häpeällistä.
Luulisi tuon olevan jo kaikille aivan selvää, ettei tämä sekoilu tule loppumaan ennen kuin meillä päättäjät vaihtuu. Ymmärrän sen, että media on vähän herkempien ihmisten mielenterveyden saanut horjumaan, mutta meillä pyörii valitettavan suurissa rooleissa täysiä sekopäitä, suoranaisia psykoosipotilaita kuten Kiuru ja Varhila. Nämä eivät enää osaa kuvitellakkaan maailmaa ilman rajoituksia, vaan niistä on tullut elämäntehtävä.

En enää edes muista kaikkia päättömiä käänteitä viime vuosien ajalta, mutta tämä viimeisin etäkoulusekoilu menee ihan sinne kirkkaimpaan kärkeen ihan uudenmaan sulkemisen kantaan kiinni.

On tässä viimeisimmässä tapauksessa myös onneksi hopeareunus. Näyttäisi kansa ja mediat vihdoin ja viimein saaneen tarpeekseen tästä touhusta. Hienoa!
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo

Hyvä mielipidekirjoitus lääkäriltä! Ydinviestinä, että yhteiskunta auki rokotepassin avulla.

Se on vaan harmi että meillä on vasemmistohallitus minkä tunnettu aate on että kenelläkään ei saa olla asiat paremmin kuin muilla vaikka oltaisiin itse vedetty pitkin vittuja viimeisen päälle antaumuksella.

Totta helvetissä yhteiskunta pitäisi olla auki rokotetuille ja nuorille.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Kyllähän STM:n kortit aika vähissä alkaa olemaan. Kun jokaisessa päätöksessä kaikki on vastaan ja tyrmää. THL:ä, hallinto-oikeudet, Pöysti, kaikki hallituksen jäsenet, sairaanhoitopiirien johtajat, PeV jne..
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Kuopion yliopistollisen sairaalan johtaja ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin sijainen Olavi Airaksinen tuo esiin aivan aiheellisesti mahdolliseen etäopetukseen siirtymisen aiheuttamia ongelmia.

Lainasin jutusta olennaisen kysymyksen ja voin siihen itse vastata: EI.

– Onko siellä ministeriössä mietitty yhtään, hän kysyy ja kertoo olevansa myös alueellisen koronakoordinaatioryhmän jäsen.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Taitaa vaatia taas kerran sen, että kaikki muut Pohjoismaat, Baltia ja Saksa ovat palanneet "vanhoihin rajoituksiin", että Suomessa asiaa aletaan harkitsemaan ja julkista debattia käymään. Samanaikaisesti talous kiihtyy muualla kiihtymistään, kun Valmet Automotiven hybridi on vielä vapaalla...

Tilanteesta tekee harmillisen ennen kaikkea sen, että Suomen jos jonkin olisi mahdollista ylläpitää koko ajan liberaalimpaa linjaa, tiedostaen maamme etäisyyttä arvostavan kansanluonteen ja eräät muut maamme erityispiirteet. Nyt kaikki "etu" on heitetty romukoppaan ja syistä X maassamme on yhdet koko maailman tiukimmista koronarajoituksista ja karanteenikäytänteistä.

Palstan tukahduttajasiivelle tiedoksi, että liberaalissa Portugalissa on kellotettu viime aikoina hyvin Suomeen verrannollisia tartuntalukuja (7-päivän keskiarvo reilut 24 000), mutta niin vain maassa on päädytty täysin erilaiseen ratkaisuun.

Norjan rajoituksia ja sanoisin niiden olevan vähintään samaa tasoa Suomen kanssa. Toki ehkä Krista Kiuru on käynyt tuollakin sulkemassa paikat. Alkoholin tarjoilu on kielletty kaikissa ravintoloissa.


Virossa pitää olla maski päässä sisätiloissa. Ja maskiksi ei käy mikä tahansa rätti. Samoin ilman koronapassia ei pääse tekemään mitään kukaan yli 12 vuotias. No okei kai tämä on melko liberaalia verrattuna Suomen linjaan.

Ruotsin linjaa voi toki pitää oikeasti liberaalina kun siellä rajoitetaan vain ihmisten pääsyä kauppoihin ja sitä minkälaisia tapahtumia voi järjestää yleisön kanssa. Pitää olla 10 neliömetriä tilaa per henkilö, joka käy minulle hyvin.

Mutta onko siis Valmet Automotive ollut suljettuna viranomaisten toimesta tämän pandemian aikana? Ymmärtääkseni siellä on työt pyörineet koko ajan ja ainoat tauot ovat tulleet kun jotain osia ei ole saatu jostain maista kun siellä on pistetty tehtaita kiinni ja kielletty ulkona käyminen. Sanoisin jopa, että Suomi on hyvin pitkälti pystynyt pitämään maata auki poikkeuksellisen paljon tämän pandemian aikana kun on nimenomaan luotettu siihen, että ihmiset asuvat keskellä metsää ja naapureita vihataan aktiivisesti.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Luukkainen OAJ:sta kannattanu joka käänteessä etäopetusta, perustuslaista piittaamatta. Ja nyt saman alan ihminen täysin erilaisella linjalla.

Koulujen mahdollinen siirtyminen heti ensi maanantaina etäopetukseen on käytännössä mahdoton tehtävä. Näin arvioi johtaja Kurt Torsell Opetushallituksesta.

Torstaina suurten kaupunkien opetuksesta vastaavat johtajat linjasivat yhteisessä kirjeessään, etteivät he kannata siirtymistä etäopetukseen.

”Aikataulu on tiukka eikä ole esitetty sellaisia perusteita THL:n tai tartuntataudeista vastaavien lääkäreiden taholta, että etäopetuksesta olisi merkittävää hyötyä. Sitä vastoin etäopetuksesta aiheutuvat haitat lasten ja nuorten oppimiseen ja hyvinvointiin ovat melkoisen suuria”, johtajat totesivat.oke

 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Kyllähän STM:n kortit aika vähissä alkaa olemaan. Kun jokaisessa päätöksessä kaikki on vastaan ja tyrmää. THL:ä, hallinto-oikeudet, Pöysti, kaikki hallituksen jäsenet, sairaanhoitopiirien johtajat, PeV jne..

No tämähän menee sitten varmasti STM:n mahtipäätöksellä läpi ja kaikki etäopetukseen tammikuuksi. Eipä näihin aikaisempiinkaan rajoituksiin tarvittu kuin yksittäisen henkilön mielipide avissa.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Huominen ministeriryhmän kokous ja sitä seuraavat päätökset ovat siinä mielessä historiallisia, että kertaakaan tämän pandemian aikana mikään STM:n esityksistä ei ole saanut näin vahvaa vastustusta osakseen. THL, lääkärit, opettajat, kuntapäättäjät, etc. kaikkihan tuon mielivaltaisen esityksen haluavat torpata, poislukien Varhila, Kiuru ja OAJ:n vallasta hurmaantunut byrokraatti. Asiaan ei vähemmän yllättäen ole ottaneet kantaa demari- ministerit. Mistä päästäänkin lopputulemaan, että mikäli tuo asetus runnotaan väkisin läpi, se on täysin poliittinen, mielivaltainen ja lapsien sekä nuorten oikeuksien päälle sylkevä.

Lopultahan tässä nähdään mistä puusta Marinin johtajuus on veistetty.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
No tämähän menee sitten varmasti STM:n mahtipäätöksellä läpi ja kaikki etäopetukseen tammikuuksi. Eipä näihin aikaisempiinkaan rajoituksiin tarvittu kuin yksittäisen henkilön mielipide avissa.
Eli STM:n tyrmäisi kaikkien tyrmääjien mielipiteet. Aivan. Siinäpä tappelevat ministereitä, oikeuksia, THL:ää, sairaanhoitopiirejä ja aveja vastaan; senkun näkisi.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Voi sanoa jo nyt, että melkoinen paskamyrsky nousee jos STM ja AVIt runnovat etäkouluun siirtymisen läpi opetustoimenjohtajien, opetushallituksen, THL:n ja ministerien vastustuksesta huolimatta.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

Amerikassa odotellaan tuosta noin vaan sairaala-ennätyksiä.

Kertovat positiivisia uutisia vaikka tartuntoja on miljoona päivässä. NHL:ssäkin pelataan 11/13 ottelua hallit täynnä.

Iso-Britanniassa ei myöskään mitään ongelmaa. Tauti tarttuu, ja sen kanssa eletään. Ihmiset eli normaalia elämää (sisko sattui siellä jouluna käymään). Maskia pitivät ne ketkä halusi pitää.

Suomessa tätä pelätään varmaan enemmän mitä kuolemaa.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@Ollakseni Valmet Automotivella tarkoitin kuvainnollisesti Suomen taloutta alkavana keväänä _jos_ siis Suomi pysyttäytyy nykyisissä rajoituksissa, siinä missä muu Eurooppa palailee taas kerran jonkinlaiseen "normaaliin".

Virossa en ole pandemia-aikana käynyt, joten en osaa sanoa, onko maskipakko todella tarkkaan valvottu pakko, vai lähinnä Suomen kaltainen "vahva suositus", missä "pakosta" huolimatta tälläkin hetkellä on täysin mahdollista matkustaa joukkoliikenteessä tai asioida kaupassa ilman maskia. Maskeista huolimatta paikat ovat Omikron-pommin aikanakin pysyneet Virossa auki ja talous kiittää.

Ruotsin tilanne on mielenkiintoinen. Yhtäältä turvaväleistä on viralliset ohjeistukset, mutta en jaksa uskoa niiden pitävän juurikin kuntosaleilla tai ravintoloissa. Maan liberaali, voisiko sanoa "amerikkalainen" maskipolitiikka näkyy myös viimeisimmissä rajoituksissa, sillä maskipakkoja ei ole asetettu.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
1-3 luokat ja erityislapset STM:n Varhila jo tyrmäsi, perustuslakiin vedoten. Tuskin menee millään muullakaan tasolla läpi, tällä vastustuksen määrällä. Ja kun vielä kunnat ja AVI:t tarvitsee sairaanhoitopiirien ja THL:n lausunnot, ennen ku voivat tehdä tälläisiä etäkoulu päätöksiä. Sairaanhoitopiirit ja THL:n kun ovat molemmat vielä tätä vastaan. Monet kunnatkin on jo asian tyrmänny.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
1-3 luokat ja erityislapset STM:n Varhila jo tyrmäsi, perustuslakiin vedoten. Tuskin menee millään muullakaan tasolla läpi, tällä vastustuksen määrällä. Ja kun vielä kunnat ja AVI:t tarvitsee sairaanhoitopiirien ja THL:n lausunnot, ennen ku voivat tehdä tälläisiä etäkoulu päätöksiä. Sairaanhoitopiirit ja THL:n kun ovat molemmat vielä tätä vastaan. Monet kunnatkin on jo asian tyrmänny.

Ja kaikki isot kaupungit myös. Jos tämä runnottaisiin väkisin läpi niin Varhilalle vaadittaisiin ihan takuulla välittömästi potkuja, samoin Kiurulle. Luukkainen saisi myös aika varmasti OAJ:sta kenkää.

En kyllä näe mitään saumaa että tämä voisi mennä esim. THL:n tai sairaanhoitopiirien seulasta läpi vaikka suositus tulisikin. Ja vaikka AVIt sulkisivatkin koulut niin sairaanhoitopiiri tai kaupungin opetustoimi ihan varmasti veisi asian hallinto-oikeuteen.
 
Viimeksi muokattu:

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Amerikassa odotellaan tuosta noin vaan sairaala-ennätyksiä.

Kertovat positiivisia uutisia vaikka tartuntoja on miljoona päivässä. NHL:ssäkin pelataan 11/13 ottelua hallit täynnä.

Iso-Britanniassa ei myöskään mitään ongelmaa. Tauti tarttuu, ja sen kanssa eletään. Ihmiset eli normaalia elämää (sisko sattui siellä jouluna käymään). Maskia pitivät ne ketkä halusi pitää.

Suomessa tätä pelätään varmaan enemmän mitä kuolemaa.

Mielenkiintoista kyllä, että USA:n Omikron-kokemukset näytetään sivuutettavan miltei täysin, oli kyseessä terveysviranomaiset tai sitten tavan kansa some-alustoilla. USA on kärsinyt pandemiasta siinä missä koko muu maailma, mutta todellakin ennätyksiä rikkovista tartuntaluvuista huolimatta elämä jatkuu Amerikan ihmemaassa hyvin pitkälti normaalisti, mitä tulee rajoituksiin. Omikron aiheuttaa ja tulee aiheuttamaan vastakin haasteita, mutta amerikkalainen ratkaisu ei ainakaan vielä ole ollut suomalainen tiukka lockdown.

Ymmärrän, etteivät kaikki jatkoaikalaiset seuraa Änäriä, mutta kyllähän maamme totaalinen kielto yleisötapahtumille nostaa kysymysmerkkejä ilmaan, siinä missä saman Omikronin kanssa kamppailevassa USA:ssa NHL-pelejä voidaan pelata fanien kera. Luulisi teoriassa puoluekannasta huolimatta useimpien jatkoaikalaisten kantavan huolta suomalaisen jääkiekon hyvinvoinnista.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Mutta siellä taudin leviäminen ja rokotekattavuus on eri tilanteessa kuin Suomessa. On jotenkin outoa hehkuttaa nyt maata, jossa on ollut paljon tiukemmat rajoitukset ja joka purkaa rajoituksiaan oman tilanteensa mukaan, ei Suomen.

Portugalissa tilannetta on muuten johtanut ulkoparlamentaarinen ryhmä. Ehkä Suomessakin olisi jouduttu ulkonaliikkumiskieltoihin, jos monen ratkaisuksi hehkuttama koronanyrkki olisi perustettu.

Rajoituksissa ei ole kysymys siitä, että tautia pyritään tukahduttamaan, vaan pyrkimystä estää samanaikainen sairastaminen, jota yhteiskunta ei kestä.

On Portugalin (ja itse asiassa useimpien muidenkin Euroopan maiden) ja Suomen koronastrategian välillä tässä vaiheessa ihan oleellinen, kirjattu ero, ja se on tartuntamäärien käyttäminen strategian lähtökohtana. So. tartuntojen ”painaminen alas”, ”nollacovid”, ”tukahduttaminen” tms. Tällainen tavoite on edelleen Suomen strategiassa mukana, toki ei ainoana asiana. Hyvin harva maa enää kirjatustikaan niin yrittää toimia, yksikään ei siihen tietenkään pysty.

Mitä johtamiseen tulee on vaikea nähdä, miten mikään ”nyrkki” tai vastaava meillä sen kummemmin olisi tuonut tilannetta, jossa olisi ”jouduttu” ulkonaliikkumiskieltoihin. Meillä sellaisen esti aika suoraan PeV, useimmissa maissa - esimerkiksi Portugalissa - perustuslakituomioistuin- tai jonkin sen tyyppisen käytännön myötä tilanne on eri, kun voidaan ensin määrätä ja sen jälkeen määräys voidaan tarvittaessa tarkastaa. Tässä meillä perusoikeuksien toteutuminen on vahvempaa, oli siitä sitten päätöksenteon dynaamisuuden suhteen mitä mieltä olikaan.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Portugalissa rokotuskattavuus on yksi maailman korkeimpia, 89 prosenttia väestöstä on saanut kaksi rokoteannosta.
Miten tuolla voi olla noin korkeat prosentit verrattuna esim. Pohjoismaihin, Belgiaan ja Irlantiin, mitkä ovat väkiluvultaan joko samankokoisia tai pienempiä maita kuin Portugali? Onko siellä laitettu ns. kova kovaa vastaan vai mistä kyse?

Esim. jonkun Arabiemiraatit ymmärtää, siellä ei tarvitse miettiä, tehdäänkö rokottamattomien elämästä vaikeaa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ilta-Sanomatkin heräsi. Kommentti: Uudet koronarajoitukset olivat viimeinen niitti – meidän pitää alkaa keskustella rokotepakosta

Suomessakin on nyt viimein aika kysyä, onko ihmisten oikeus olla rokottautumatta suurempi kuin lasten oikeus päästä kouluun tai aikuisen ihmisen harjoittaa elinkeinoaan.

Rokotuksia on otettu erinomaisen hyvin, kattavuus on todella korkea. Varsinkin riskiryhmät ja iäkkäät ovat rokotettu jo useaan kertaan.

Vuotava rokote ei estä tartuntaa ja tartuttamista, lisäksi boosteri pitäisi ottaa parhaan suojan saamikseksi 2-3 kk välein.

Nuorille ja perusterveille korona on äärimmäisen harvoin vaarallinen ja omikron vielä lievempi.

Minusta mitään perusteita pakkorokotukselle ei ole, ainoastaan yli 50-vuotiaiden riskiryhmäläisten kohdalla tuohon voisi olla edes jotain perusteita. Toisaalta vanhemmissa ikäryhmissä rokotekattavuus on muutenkin erittäin korkea.

Todellinen ongelma ovat kehutun terveydenhuollon liian pienet henkilöresurssit. Nyt ehtisi jotain tekemään, ennen kuin seuraava koronan aalto saapuu keväänä. Pakkorokotuksilla tilanne ei parane, eikä voida vielä tietää, mikä variantti ensi keväänä iskee.

Rajoituksia ei tarvita, eikä tarvitse iskeä satoja miljoonia jatkuviin piikityksiin. Terveydenhuollon resurssit iskuun, täsmäpiikitykset iäkkäille riskiryhmille. Rahan haaskausta rokottaa parikymppisiä nuorukaisia muutaman kuukauden välein.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös