Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 945 309
  • 81 126

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei se kai sentään samaan tahtiin leviä globaalisti? Eikä rokotuskattavuus ole joka paikassa sama? Edelleen, se päätös ei minusta ole poliittinen. Mitä poliittista hyötyä kukaan noista rajoituksista saa?
Kausivaihtelu vaikuttaa kyllä siihen, ettei tosiaan ihan kaikkialla Omikron ole vielä nostanut tartuntamääriä ennätyslukemiin, mutta Eurooppa ja Pohjois-Amerikka ovat vähintään samassa liemessä. Tästä huolimatta reaktiot Omikroniin eivät ole olleet täysin yhtäläiset ja Suomen valitsema lockdown-tie onkin ollut yksi tiukimmista. Tämä siis huomioiden rokotuskattavuudemme olevan yksi maailman parhaista.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei se kai sentään samaan tahtiin leviä globaalisti? Eikä rokotuskattavuus ole joka paikassa sama? Edelleen, se päätös ei minusta ole poliittinen. Mitä poliittista hyötyä kukaan noista rajoituksista saa?

Kyllähän demareiden pääasiallinen äänestäjäkunta arvostaa mitä korkeammat rajoitukset laitetaan. Eihän se peruseläkeläisen arki siitä miksikään muutu. Maski päähän ja Prismaan desinfioimaan kärryjä.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luin ja ymmärsin. Valaisetko mitä en tiedä opettajan työstä? En tosiaan itse ole opettaja. Silloinko ei voi kommentoida vai?
Kommentoi ihan vapaasti vaan. Se, että poimit yhden lauseen keskustelusta ja vittuilet siitä, on erikoinen tapa, mutta olkoon näin. Pääpiirteissään opettajan tulee suunnitella opetus, opettaa suunnitelman mukaan ja arvioida oppimistulokset. Lisäksi valvontatyö sekä tunneilla että välitunneilla kuuluu duuniin plus lukematon määrä koulukohtaisia juttuja. Opettajan ei tarvitse vaivata päätään onko joku luokka, luokat ja/tai yksikkö etäopetuksessa ja milloin on, kuinka pitkään jne. Noihin liittyy automaattisesti em. lisäksi myös koulukuljetukset sekä ruokailun ja kaiken valvonnan järjestäminen tilanteessa, jossa vain osa henkilökuntaa on paikalla. Myöskään sijaiskäytännöt eivät kuulu mulle. Jos olen pois töistä sairauden vuoksi, niin ei mun tarvitse miettiä kuka hoitaa mun tunnit. Saati nämä ohjeistukset, suositukset, rajoituksen ym. on muiden instanssien tehtäviä.

Mut joo, eihän me sopeuduta. Muuten vaan parin päivän varoajalla hypäitiin etäopetukseen, jollaista ei maassa oltu ennen koettu. Tämä tästä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
@Leon asiallinen viesti. Haluan kuitenkin korostaa, etten ainakaan itse halua nähdä täällä keskustelussa mitään massiivista päättäjävihaksi tulkittavaa ilmiötä. Se on kuitenkin tosiasia, että tämän nykyisen asiantuntijakaartin suosituksia ja mallinnuksia on uskottu, katsottu ja toteutettu pari vuotta. Heikoin tuloksin. Asiantuntijat ovat kaiken kritiikkinsä ansainneet.

En usko, että tuossa päällisen rajapinnan alla esim. Salminen & Ruotsalainen edustavat samanlaista koronalinjaa. En itsekään kannusta mihinkään henkilöhyökkäyksiin, mutta asiantuntijoiden asiantuntemuksen kyseenalaistaminen nykymallilla on perusteltua. Vaihtoehto on olemassa - ja mm. WHO:n tutkijat sitä suosittavat. Laajamittaisia rajoituksia ei suositella osaksi keinovalikoimaa, mutta silti niitä käytetään kovasti. Rajoitukset tekevät ainoastaan isompia aaltoja tulevaisuuteen kuten on nyt nähty neljästi. Kuinka monta kertaa pitää kokea "oho tää variantti on vielä pahempi kuin edellinen" ennen kuin uskotaan, että rajoituksilla ei saavuteta sitä, mitä halutaan?
Eikös Suomea kiitelty aiemmin juuri hyvästä koronastrategiasta? Kuten yritin painottaa, tämä pandemia muuttuu koko ajan. Nyt on super-leviävä lievempi variantti menossa ja aika erilainen tilanne kuin deltan kanssa. Mä en jaksa uskoa, että tulee vielä radikaalisti herkemmin leviävä variantti, oli sitten kuinka kellistävä tai kellistämätön tahansa. Tää on ton viruksen viimeinen ässä, mikä se lyö pöytään. Seuraaviin variantteihin ollaan jo riittävän valmiita ja kausiflunssana tulevat sitten pörisemään täällä. Päättäjien keinot ovat edelleen samat, mutta rajoitusten määräämisen motiivi on muuttunut. Nyt ne taistelevat massasairastumista vastaan eikä tehohoitokapasiteetin riittävyyden puolesta. Massasairastumisella viittaan nyt tuohon moninkertaiseen tarttumisherkkyyteen, vaikka miedompi variantti onkin nyt kierrossa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei se kai sentään samaan tahtiin leviä globaalisti? Eikä rokotuskattavuus ole joka paikassa sama? Edelleen, se päätös ei minusta ole poliittinen. Mitä poliittista hyötyä kukaan noista rajoituksista saa?

Kyllä - ulospääsysuunnitelma on poliittinen päätös. Ongelma on se, että meillä on Kiurun johtama asiantuntijaryhmä, jolle on tärkeämpää tehdä jotain kuin se, onko toimilla mitään merkitystä. Yritän nyt tehdä tästä itse tämmöisen tyhmän esimerkin omasta elämästä:

Jos menen tuohon ulos ja päätän aloittaa lumityöt niin paras on ryhtyä heti töihin. Jos taas menen siihen ja sytytän tupakan enkä aloita heti niin jää lumityöt tekemättä. On eri asia tehdä jotain kuin olla tekevinään. Esimerkiksi Kiurun johtama "paatos" on ollut koko ajan samanlaista - kauheasti on listalla kaikkea, millä tämä homma saadaan hanskaan, mutta ei niihin ole resursseja saati ihmiset halua niitä toteuttaa.

Me kaikki tiedämme, että voimme pysäyttää koronaviruksen, kun emme tee yhtään mitään kukaan kolmeen viikkoon. Se pysäyttää koronaviruksen, mutta jos joku sanoo, että laitetaan 6 kk - niin sen jälkeen tapahtuu ihan sama. Koska asiantuntijat eivät pysty päättämään, mikä on länsimaalainen sairaalahoito ja kuolleisuus, jolla yhteiskunta voi elää niin totta kai se on silloin poliittinen päätös.

Eihän näin voida jatkaa vuodesta toiseen. Jossakin vaiheessa on pakko hyväksyä riskitaso, joka on koronan osalta hyväksyttävä. Se, voiko tuo virus enää paljoa tästä nykyisestä laimentua lyhyessä ajassa - enpä usko. Omikron on pieni lottovoitto, koska ei ole tietoa, millainen se seuraava variantti on. Nyt jos mennään tämän hetken tiedoilla niin tämä on se variantti, joka kannattaa päästää leviämään, jos joku variantti joskus on sellainen.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Jos lopetetaan älyttömät oireettomien karanteenit, niin miten monta prosenttia Suomesta mahtaa kerrallaan olla oikeasti sairaina?

Juuri tämä. Monelta nyt tuntuu unohtuvan se, että jo aika monen asiantuntijan suulla on sanottu, että omikrontartunnasta johtuva sairastuminen menee pääasiassa muutamassa päivässä ohi ja samaa on näkynyt omassa lähipiirissä. Siitä huolimatta kotona kyhjötetään 10 päivää.

THL:n ehdotus karanteenin lyhentämisestä on ainoa oikea toimenpide. Hyötyjä on valtavasti, haittoja ei juurikaan. STM:n ehdottamasta koulusulusta hyötyjä ei juurikaan, haittoja sen sijaan sitäkin enemmän.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kyllähän demareiden pääasiallinen äänestäjäkunta arvostaa mitä korkeammat rajoitukset laitetaan. Eihän se peruseläkeläisen arki siitä miksikään muutu. Maski päähän ja Prismaan desinfioimaan kärryjä.
Paskapuhetta, anteeksi nyt vaan. Tai voit todistaa faktaksi, mutta nyt joudut sitten etsimään ne perustelut muualta kuin mutusta.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lääketieteen asiantuntijat antavat tietoja lääketieteellisistä asioista. Talouden asiantuntijat antavat tietoja taloudellisista asioista. Koulutuksen asiantuntijat antavat tietoja koulutuksen näkökulmasta. Yheiskuntatieteiden asiantuntijat antavat tietoja omasta näkökulmastaan. Mielenterveyden asiantuntijat antavat tietoja omasta näkökulmastaan jne jne jne. Sitten tarvitaan vielä poliitikkoja, jotka omien asiantuntijoidensa ja avustajiensa avulla piirtävät sen kokonaiskuvan, jonka pohjalta tehdään päätökset. Vaikea homma, mutta jonkun se pitää tehdä. Äänestämällä voit vaikuttaa mm siihen, että tekeekö noita päätöksiä kyvykäs ja fiksu ihminen, vai populistipelle.

Sinä näyttäydyt tällä hetkellä tätä asiaa yksisilmäisesti taloudellisesta suunnasta tarkkailevalta ihmiseltä, jonka mielestä asiaa pitäisi tarkastella ainoastaan taloudellisesta näkökulmasta. Olet väärässä.

Olet väärässä myös siinä, että koronaa hoidettaisiin Suomessa ainoastaan lääketieteen näkökulmasta. Ei hoideta.

Hoidetaan aivan liikaa lääketieteen näkökulmasta. Kuntosalien sulku esimerkiksi on ihan naurettavaa, ja on todennäköisesti myös terveydillisiltä vaikutuksiltaan negatiivinen. Onneksi tähän on oikeuslaitos nyt puuttumassa, kun stm ja avit ovat hysteerikkojen vallassa.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tämä ei varmaan ole se oikea paikka kritisoida tai kyseenalaistaa Marinia, mutta onhan tuo nyt erikoista miten joku voi pääministerin paikalla aina negatiivisten kohujen ja päätösten keskellä hävitä kuin pieru saharaan ja sitten kun tilanne helpottaa tai on jotain oikein positiivista kerrottavaa niin hän ilmestyy paikalle kuin ei olisi koskaan poissa ollutkaan ja ottaa kunnian vielä kaikesta. Katsellaanko muissa maissa tällaista pakoilua ja perseilyä vai onko se vain Suomi? Jos työpaikalla esimies/tuotannon johtaja tms. käyttäytyisi samalla tavalla kuin Marin on tehnyt, olisi monon kuva ollut jo perseessä.

Varmaan moni on ihan tyytyväinen tähän linjaan. Kun meillä kerta on nyt edustava, nuori ja taitavasti esiintyvä pääministeri, niin onhan se ihan kohtuullista antaa hänen esiintyä nimenomaan positiivisessa valossa. Jos Marin kaatuisi tällä vaalikaudella johonkin gateen, niin kuka edes tulisi tilalle. Tilalle tulisi joku puiseva Lindtman, joka tuskin pääsisi Voguen kanteen tai Elon Muskin Twitteriin.

Nyt jos koskaan tarvitaan koko kansan seisovan Marinin takana, nimenomaan Marinin.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Onko näin tapahtunut jossain? Jos lopetetaan älyttömät oireettomien karanteenit, niin miten monta prosenttia Suomesta mahtaa kerrallaan olla oikeasti sairaina? Jos 50 000:lla olisi samaa aikaa oireellinen tartunta, olisi noin 1% työvoimasta samaa aikaa pois. Sulkisiko tämä yhteiskunnan? Ehkä joitain yksikköjä minne kasaantuu tartuntoja, mutta niin käy joka tapauksessa ja enemmän toimimattomuutta yhteiskuntaan aiheuttavat nykyiset karanteenit verrattuna siihen mitä omikron tautina koskaan pystyisi aiheuttamaan.
Pointti on se, että yhteiskunnan on ajateltava muutakin kuin taloutta. Jos ajateltaisiin vain taloutta, ei Suomen olisi kannattanut ostaa yhtään hävittäjää. Ne hankinnat kuitenkin tehtiin siltä varalta, ettei tarvitse jälkeenpäin ajatella, että olisi pitänyt hankkia. Mutta varmaan nekin tehtiin hysterian vallassa.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllästyin kuollakseni pelkääviin ihmisiin, kun omalla osastolla useita sairastuneita ja kun jotkut toisen osaston hoitajat kieltäytyivät tulemasta tai tulivat kiukutellen tuonne töihin.

Jeesus Kristus, käytössä on ihan kaikki riittävät suojavermeet ja rokotukset on....asiakkaatkin voi oikein hyvin ja sairastavat rauhallisesti. Seuraa ohjeita ja huolehdi hygienia... Pum... Helppoa.

Yksikin talon ulkopuolinen hoitaja kysyi ihan tosissaan, että uskallammeko syödä työvuoron aikana edes...jos se vaikka tarttuu.

Pelätä saa asioita, jos on jotain pelättävää... Mutta kyllä tämä on ollut melkoinen testi joidenkin ihmisten sielunmaisemalle. Ihmiset vaan murtuvat turhiin pelkoihinsa ja tunteet ottavat vallan ihmeellisissäkin tilanteissa...

Täysin käsittämätöntä touhua ja voin vain kuvitella miten vaikeaa heillä on tämän jälkeen.

Oma pää hajoaa lähinnä näihin etäkouluihin ja muihin mahtaviin ideoihin.

Olisihan se helppoa, jos lapset hoitaisivat hommat itsenäisesti, mutta kun toisella on erityistarpeita ja tarvitsee täyden tuen keskittyäkseen ja toinen ekaa vuotta koulussa (ihan hyvin kyllä hoitaa hommat, mutta tukea tarvitsee välillä).


Pari kertaa kokeiltu ja ei ENÄÄ.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllähän demareiden pääasiallinen äänestäjäkunta arvostaa mitä korkeammat rajoitukset laitetaan. Eihän se peruseläkeläisen arki siitä miksikään muutu. Maski päähän ja Prismaan desinfioimaan kärryjä.

Tämän fiiliksen olen valitettavasti itsekin saanut. Luonnollisesti iäkkäämpi kansanosa on huolissaan vaikean koronatilanteen tuomasta terveydellisestä riskistä, mutta yhtäältä iäkkäämpien reaktiot ovat nimenomaan olleet nuorten syyllistämistä ja tuki tiukoille rajoituksille on ollut korkea. Tämähän ei voi olla näkymättä päähallituspuolueen koronalinjauksiin. -Periaatteessa luulisi "nuorten aikuisten Vihreiden" kannattavan astetta liberaalimpaa linjaa myös rajoitusten suhteen, mutta pandemian aikana ovat tunnetusti ajautuneet marginaaliin.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Jos työpaikalla esimies/tuotannon johtaja tms. käyttäytyisi samalla tavalla kuin Marin on tehnyt, olisi monon kuva ollut jo perseessä.
Tämä on vähän väsynyt vertaus, koska noilla kriitereillä meillä ei olisi ollut Suomen historiassa ainotakaan edes puolta vuotta virassa istunutta pääministeriä. Yritykset ja valtio on himppasen eri asia ja noihin asemiin päästään himppasen eri tavalla.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos kukaan ei käy missään ja kukaan ei tapaa ketään niin ongelma katoaa. Se on sitten vähän toinen kysymys, minkä ammattikunnan edustajat haluavat lopettaa elämänsä. Veikkaan, että nytkin monella vaaka osoittaa siihen, että ottaa mieluummin sen tartunnan vastaan ja sairastaa kuin tämän nykymenon.

Tässä kysymyksessä keskeistä onkin mielestäni se, että miten esimerkiksi opettajat tautinsa saavat. Vaihtoehtoja on mielestäni kaksi. Ja kokonaiskuva sitten taitaa koostua näistä molemmista:

1. Työpaikoilla on hyvät koronasäännöt, ja työntekijät huolehtivat säännöksistä hyvin. Tällöin onnistutaan välttämään tilanne, jossa omikron leviää työpaikalla räjähdysmäisesti. Jokainen todennäköisesti sairastaa taudin joka tapauksessa jossain kohtaa, mutta tapaukset jaksottuvat pitkälle aikavälille.

2. Työpaikoilla on puutteelliset koronasäännöt tai niiden noudattaminen laiminlyödään. Kun yksi työntekijä sairastuu, hän hyvin todennäköisesti sairastuttaa suuren joukon kollegoitaan. Tauti pistää työpaikan lyhyeksi ajaksi ongelmiin.

Ensimmäisen vaihtoehdon hyvä puoli on se, että työpaikka pystyy toimimaan lähes normaalisti läpi omikron-aallon. Tähän joku varmaan tarjoaa kommenttia, että "mitä normaalia on pelossa eläminen ja maski päällä työskentely", joten tarkennetaan, että tarkoitan tällä sitä, että työpaikka pysyy auki, ja kykenee "täyttämään" tehtävänsä, vaikka pandemia tuokin tiettyjä käytäntöjä. Haittapuoli on toki se, että nämä käytännöt kestävät pidempään, joskin epäilen, että niistä ei luovuttaisi, vaikka kaikki ehtisivätkin sairastaa taudin, ennen kuin omikron-aalto aidosti helpottaa.

Toisen vaihtoehdon hyvät ja huonot puolet ovatkin sitten juuri päinvastaiset.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Hallituslähteiden mukaan perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru tuo koronanyrkin päätettäväksi sosiaali- ja terveysministeriön (STM) esityksen, jonka mukaan koko maassa siirryttäisiin etäopetukseen kolmeksi viikoksi.

STM:n esitysluonnoksen mukaan etäopetus alkaisi maanantaina 10. tammikuuta ja kestäisi tammikuun loppuun asti.

Kyse olisi suosituksesta, jonka koronaministeriryhmä antaisi aluehallintovirastoille (avi).

Avit tekisivät paikallisesti päätökset etäkoulusta tartuntatautilain 58 §:n nojalla.

Hallituslähteet arvioivat, että mikäli opetusministeriö taipuisi valtakunnalliseen etäopetussuositukseen, se edellyttäisi samalla ravintolasulkua, jonka hallitus säätäisi erikseen.

 

Barney

Jäsen
Olet väärässä myös siinä, että koronaa hoidettaisiin Suomessa ainoastaan lääketieteen näkökulmasta. Ei hoideta.
Aika huonosti on sitten noilla muilla mainitsemillasi osa-alueilla onnistuttu, jos ne on koko ajan huomioitu päätöksenteossa. Näiden päätösten taloudellisista seurauksista tuskin tarvitsee edes puhua ja tutkimukset ovat osoittaneet myös, että esimerkiksi noiden mielenterveyden asiantuntijoiden ääni ei ole tullut kovin hyvin kuulluksi, kun nyt ja etenkin tulevaisuudessa tuolla osa-alueella meillä tulee olemaan todella isoja ongelmia edessä.

Aika selvästi vaikuttaa siltä, että päätösten osalta koko ajan tärkein mittari on ollut noiden tartuntojen määrä. Myös nyt, vaikka lievemmän muunnoksen ja rokotusten vuoksi tartuntojen määrä ei kerro kovinkaan paljon viruksen vaarallisuudesta. Kyllä se on minun mielestäni aivan helvetin huolestuttavaa, jos jopa terveydenhoidon asiantuntija THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja toteaa "voi kysyä, onko yhteiskunta terveydenhuoltoa varten vai toisin päin". Jopa tämän maan parhaat terveydenhoidon ammattilaiset ovat sitä mieltä, että koronaa on hoidettu juuri nimenomaan pitkälti vain lääketieteen näkökulmasta.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mut joo, eihän me sopeuduta. Muuten vaan parin päivän varoajalla hypäitiin etäopetukseen, jollaista ei maassa oltu ennen koettu. Tämä tästä.

Jep, taisitte olla tosiaan ainoat ketkä siirtyi etätyöskentelyyn -20 keväällä. No siinähän sitä olikin sitten tähän pandemiaan.

Tietenkin osalla se onnistui paremmin ja osalla huonommin, mutta ainakin se kuinka meidän lapsen koulussa asia hoidettiin oli ihan sirkusta.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Vodka samasta suunnasta kuin tieto. Ei kamala yllätys
Vodka on valtion alkoholimonopolista, eli Alkosta, tai oli. Koronaan kun verrataan, niin alkoholiin suoraan yhdistettäviä kuolemia on Suomessa vuosittain huomattavasti enemmän. Ja muitakin erinäisiä haittoja tuo aiheuttaa, kuten huomataan. Ei kamala yllätys, mutta hieno bisnes on.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pointti on se, että yhteiskunnan on ajateltava muutakin kuin taloutta. Jos ajateltaisiin vain taloutta, ei Suomen olisi kannattanut ostaa yhtään hävittäjää. Ne hankinnat kuitenkin tehtiin siltä varalta, ettei tarvitse jälkeenpäin ajatella, että olisi pitänyt hankkia. Mutta varmaan nekin tehtiin hysterian vallassa.

Jos ajateltaisiin aluksi _myös_ taloutta? Äärimmäiselle uusliberalistiselle yövartijavaltiolle lienee marginaalista kannatusta myös Suomessa, mutta järkevän skaalan investointeja maanpuolustukseen, terveydenhoitoon, koulutukseen, tieteeseen, kulttuuriin ja urheiluun jne. kannattaa tälläkin palstalla lähes kaikki.

Pointti on siinä, että unohdammeko kaiken yllämainitun koronan vuoksi? Koko yhteiskunnan valjastaminen sotataloutta lähentelevään tilaan tartuntamäärien laskemiseksi ei pitäisi enää tässä vaiheessa olla tavoitteena, vaan pyrkiä siihen, että haastavasta tilanteesta huolimatta elämä voisi jatkua niin normaalisti kuin mahdollista. Joissain maissa asiaa lähestytäänkin näin.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
1. Työpaikoilla on hyvät koronasäännöt, ja työntekijät huolehtivat säännöksistä hyvin. Tällöin onnistutaan välttämään tilanne, jossa omikron leviää työpaikalla räjähdysmäisesti. Jokainen todennäköisesti sairastaa taudin joka tapauksessa jossain kohtaa, mutta tapaukset jaksottuvat pitkälle aikavälille.

Minä olen tuleva opettaja. Olenko väärällä alalla, jos sanon jo nyt, että minä en todellakaan halua rajoittaa omia kontaktejani vapaa-ajalla tehdäkseni työtä? Maskia voin pitää vaikka 24/7, jos se jollakin tavalla auttaa, mutta aika monessa paikassa, jossa asioin, maskista joutuu luopumaan. Mitä järkeä on ravintolassa pitää maskia 10 sekuntia, jos olet siellä sisällä kuitenkin melkein 2 h? Lähtökohtaisesti kyseenalaistan sen, kuinka pitkälle ihmisen pitää työn takia olla valmis luopumaan kaikesta vapaa-ajastaan. Minua henkilökohtaisesti tässä korona-ajassa rassaa eniten se, että millään mistä nautin ei saa olla enää mitään arvoa. Ei pitäisi vapaa-ajalla olla miitään elämää vaan aina pitäisi työn takia kykkiä yksin 24/7. Ei maistu minulle ja ymmärrän sen, jos tämä ei muillekaan maistu. Jos olisin valmis opettaja niin en ikinä suostuisi rajoittamaan vapaa-ajan kontakteja, jotta voisin tehdä työtäni. Sen vuoksi ymmärränkin, miksi opettajat antavat mieluummin periksi etäopetukseen tässä tilanteessa.

2. Työpaikoilla on puutteelliset koronasäännöt tai niiden noudattaminen laiminlyödään. Kun yksi työntekijä sairastuu, hän hyvin todennäköisesti sairastuttaa suuren joukon kollegoitaan. Tauti pistää työpaikan lyhyeksi ajaksi ongelmiin.

Opettajat ovat koulussa aina vähemmistö. Opettajat varmasti pärjäävät hienosti, jos eivät näe toisiaan, mutta esim. alakouluikäisten lasten maskisäädöissä ei ole mitään järkeä saati niiden tehoa ole voitu edes todistaa. Toinen on sitten se, kuinka hyvin niitä tartuntoja liikkuu vapaa-ajalla. Nythän tämä virallinen mantra on taas sitä, että kaikki ovat kotonaan, mieluusti yksin ja ketään ei tulisi nähdä. Minua käy jo nyt ihan valtavasti lapsia sääliksi - harrastukset, ystävät, ikäkokemukset. Kaikki on ei tärkeää - tehkää myöhemmin. Minusta nyt pitäisi kyllä puhua enemmän jo mielenterveydestä ja ihmisen hyvinvoinnista. Minua ei ainakaan enää henkilökohtaisesti voisi vähempää kiinnostaa, jos saisin itse koronavirustartunnan - ja voin sen rehellisesti sanoa. Jos vaihtoehtokustannuksena kaikki menee roskakoriin muusta elämästä niin haitat ovat moninkertaiset suhteessa koronan saamiseen, vaikka saisi fataalin sairauden.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Tämän fiiliksen olen valitettavasti itsekin saanut. Luonnollisesti iäkkäämpi kansanosa on huolissaan vaikean koronatilanteen tuomasta terveydellisestä riskistä, mutta yhtäältä iäkkäämpien reaktiot ovat nimenomaan olleet nuorten syyllistämistä ja tuki tiukoille rajoituksille on ollut korkea.
Olen työni puolesta kyllä löytänyt toisenlaisiakin näkemyksiä aika paljon. Moni eläkeläinen on sanonut suoraan, että "ei tässä enää tuhlattavaksi aikaa ole, mielummin elettäisiin normaalisti loputkin". Tietysti riippuu hieman rajoituksistakin; ikäihmiset tykkäävät paljon tapahtumista, mutta eivät ehkä niinkään baareista, koska siellä heidät jyrätään. Kantikset asia erikseen:)

Ikäihmisillä toki auktoriteetit ovat korostuneesti kunniassa, kun heidän aikanaan pelkkä ylioppilaan status oli vielä merkittävä juttu, linkki sotaan oli olemassa ja kirkko kuului kiinteästi arkeen.
 

Orvo Muusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hallituslähteet arvioivat, että mikäli opetusministeriö taipuisi valtakunnalliseen etäopetussuositukseen, se edellyttäisi samalla ravintolasulkua, jonka hallitus säätäisi erikseen.
Jännä virus. Koulut suljetaan niin viruksen on silloin mentävä päiväksi ravintolaan joten nekin suljetaan. Joskin taitaa olla parempi vaihtoehto korvausten suhteen kuin naurettava klo 17 pilkku.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hallituslähteiden mukaan perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru tuo koronanyrkin päätettäväksi sosiaali- ja terveysministeriön (STM) esityksen, jonka mukaan koko maassa siirryttäisiin etäopetukseen kolmeksi viikoksi.
Kiuru varmaan myös tuo samalla esityksen Aluevaalien siirtämisestä toiseen ajankohtaan. Mitään muuta vaihtoehtoa ei yksinkertaisesti voi olla, jos koulutkin suljetaan etäopetukseen.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minulla on enemmän kompetenssia arvioida suluista johtuvia taloudellisia vahinkoja kuin jollain Husin lääkärillä. Lääkärillä sitten toki enemmän kompetenssia arvioida tartuntojen vähentymistä ym. Mutta tosiaan, ei tälläisessä kysymyksessä voi valtaa antaa pelkästää lääkäreiden mielipiteille, kun kysymys on laajempi kuin "miten minimoidaan koronatartunnat".

Tämä on sikäli jännä juttu että aika vähän talousdystopiasiipi saa juttujensa tueksi linkattua taloustieteilijöiden analyyseja. En kohdista sinulle vaan tuli vain viestistäsi mieleen. Huuto talouden tuhosta, vääjäämättömästä konkurssiaallosta jne. on ollut kova ja koronavelka nähty kauhistuksena. Kuitenkin poissaolollaan loistaa oikeiden asiantuntijoiden konsensus tästä ja sitä enemmän näkyy sellaista katteetonta ”minä yrittäjänä/yksityisellä töissä olevana/merkonomina/taloushallinnon koulutuksen saaneena kyllä tiedän…” -julistusta.

Ravintola-alan puolesta kyllä harmittaa ja rajoituksilla aiheutetut menetykset pitäisi alalle itsestäänselvästi korvata. Ei kahta sanaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös