En tiedä, että elänkö itse sitten jossain kuplassa, mutta omassa lähipiirissäni suhtautuminen näihin rajoituksiin tuntuu olevan hieman erilainen kuin esimerkiksi meidän perhe- ja peruspalveluministerillä. Ja keskusteluiden otanta on sekä määrän että demografisten tekijöiden osalta sen verran suuri, että ainakin omasta mielestäni se kuvaa ihan hyvin "kansan mielipidettä". Jos kansa tuntuu olevan pääasiassa näitä jatkuvasti kasvavia rajoituksia vastaan, niin kenen etuja siellä sitten ajetaan? Ne sanomalehtien kommenttipalstoilla ja Facebookissa koronasta huolestuneet ikäihmiset ovat kuitenkin merkittävä vähemmistö kaikkialla muualla kuin pääministeripuolueemme kannattajissa.
Toivottavaa olisi, että media sekä yrittäjät lähtisivät ihan kunnolla taistelemaan näitä rajoituksia vastaan. Tällä hetkellä kuitenkin päättäjien mielipide ja ratkaisut tuntuvat eroavan merkittävästi kansalaisten muodostamasta konsensuksesta. Samalla ne eroavat myös esimerkiksi THL-johtajan näkemyksistä.
Kansalaiset ovat väsyneitä nykyiseen tilanteeseen ja vaikka Suomessa ei samalla tavalla herkästi lähdetä esimerkiksi osoittamaan mieltä kuin monessa muussa maassa, niin tuleeko tuo väsymys johtamaan mihinkään hyvään? Kuinka moni uskonsa menettänyt ja turhautunut menettää kokonaan toivonsa ja liittyy noiden rokotekriittisten hörhöjen sekaan? Jos sitä uutta piikkiä pitää jatkuvasti hakea, niin kuinka moni sitä jaksaa loputtomiin hakea, kun joka tapauksessa nysvätään kotona?
Jos joku rokottamaton kuolee puutteellisen hoidon takia sen vuoksi, että hän on tietoisesti päättänyt olla ottamatta rokotteen, niin onhan se ikävä asia. Tämä nykyinen tilanne, jossa yli 80% kansasta on pienen perseilevän porukan panttivankina on vielä ikävämpi asia. Vapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä.