Ilmoitukset

Nimimerkki Jarna90 on seuraavan kuukauden pelikiellossa johtuen netiketin vastaisista viesteistä, joiden kirjoitusasu oli heikkoa. Tuoreet nimimerkit ovat moderaattoreiden erikoistarkkailussa ja kyseistä nimimerkkiä on jo huomautettu heikosta kieliasusta, mutta olemme valmiita antamaan kyseiselle kirjoittajalle vielä mahdollisuuden parantaa tapojaan.

Sen sijaan nimimerkki Kultaranne21 osoitti lyhyellä palstaurallaan sen, ettei hänellä ole annettavaa keskustelupalstalle, joten hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki scholl ei pelikieltonsa jälkeenkään ole muuttanut tapojaan, vaan on edelleen syyllistynyt jatkuviin henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi kurinpitoryhmä on päättänyt antaa hänelle kolmen kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki Klassinen sentteri ei osannut käyttäytyä otteluseurannassa, vaan syyllistyi henkilökohtaiseen hyökkäykseen, provosointiin ja jatkuvaan kirosanojen viljelyyn. Tämän vuoksi annamme hänelle viikon pelikiellon.

Nimimerkki Chickendinner syyllistyi Ässät-osiossa jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja offtopiciin ja hänelle on annettu näistä viesteistä kuukauden pelikielto. Kyseinen nimimerkki oli juuri hetki sitten pelikiellossa samasta asiasta, joten se vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Vain elämää – viihdeohjelma

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana finnjewel, 09.06.2014 klo 19.17.

 1. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eihän Robin laulanut itsemurhasta vaan teki laulusta uuden tulkinnan, käsittääkseni laulettiin rakkaudesta. En pahemmin välitä Robin - Antti Tuisku tyylistä, mutta olihan tuo versio kovalla ammattitaidolla toteutettu. Samaa voi sanoa myös Ankaran vedosta, tuskin kuuntelen uudestaan, mutta kova veto.
   
 2. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Jep eli tässä ei laulettu uutta versiota Yön kappaleesta vaan tehtiin täysin uusi kappale. Samoin kuin Nikke Ankara teki. Se tässä paskaa on. Tahtoisin kuulla toisien artistien versioita muiden kappaleista, en mitään täysin uusia kappaleita.
   
 3. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ei näitä sääntökirjan mukaan vihelletä
  Lainaus:
  Miten niin pelottaa? Tuohan tulee olemaan ihan huikeaa tykitystä! Jos Olli ei mongerra rallienglantia niin ehdottomasti Hollywood Hills Porin kukkuloiksi. Ja niille kukkuloille on jo nimikin olemassa, eli Isomäki.
   
 4. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Haber teki mielestäni uuden kappaleen, Robin taas sovitti kappaleen uudelleen.

  Rakkaus on lumivalkosen sanat voi tulkita monella tavalla, niihin ei sisälly Hakulisen mukaan mitään erityistä sanomaa. Hakulinen säveltää ensin ja sanoittaa vasta sitten, sanoilla ei ole hänelle niin suurta merkitystä. Tässäkin yhteydessä on nostettu esiin kappaleen lause, Pihamaalla katson miten kaunis voikaan olla maa vaikkei ole Jumalaa, jota Robin ei laulanut. Jussin mukaan lause vaan sopi riimitykseen, sillä ei ole mitään syvällisempää merkitystä.
   
 5. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Robinilla oli uudet sanat. Jos surumielinen itsemurhasta kertova laulu on muutettu iloiseksi rallatukseksi "ou jee" -teemalla, niin onhan se aivan uusi kappale.

  Haber teki lyhennetyn version, mutta kappale oli muuten sama. Robinin kappaleessa ei ollut mitään samaa kuin Yön kappaleessa. Nikellä toki vielä vähemmän.
   
 6. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kerro tästä lisää. Miten Robin muutti sanoja?

  Rakkaus on lumivalkoinen Yö LYRICS

  Miksi nuo sanat eivät voisi kertoa rakkaudesta, erosta? Miksi vain itsemurhasta?
   
 7. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Real Madrid
  Lainaus:
  Jakso alkoi ja olin oikeasti Nikestä mieltä "kuka vittu toi on". Käsi sydämellä en edelleenkään osata nimetä yhtään hänen biisiä. Laulamansa kappaleen kun aloitti räpillä, olin jo kirjoittamassa että eikö näitä räppäreitä voi jo heivata helvettiin koko sarjasta jos äijät tekee vain omia sanotuksia. Lopulta maltoin mieleni ja todella yllätti kertsit ja muut lauluosuudet jotka käänsi Ankaran esityksen omissa papereissa plussan puolelle.

  Kuitenkin sanoisin räppäreille nou, jos eivät vedä oikeilla sanoilla.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2017 klo 00.44
 8. Le Banner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
  Lainaus:
  Itse olen ajatellut tuon riimin niin, että kun isossa kirjassa sanotaan että alussa Jumala loi taivaan ja maan etc, niin tämä mietiskelijä kuka katselee kaunista maailmaa ei itse usko Jumalaan tai sen ihmetekoihin vaan fiilistelee muuten vaan ja nauttii näkemästään:)
   
 9. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Kuuntele se ja lue samalla linkittämisiäsi sanoja. Toki ei Robin niitä ole muuttanut vaan joku hänelle kappaleita kirjoittava.

  Robinin kappale alkaa:

  Tuon aamukahvin vuoteeseen
  avaan verhot huoneeseen
  Valo tarttuu joka ilmeeseen ja sä hymyilet.

  Yön kappale alkaa:

  Hän aamukahvin vuoteeseen on tuonut rakkaalleen
  valo taittuu ikkunasta onnen hetkeen jokaiseen
  Saa peiton alla koko päivän tehdä taikojaan ja tuntea kun lumi peittää maan

  Jos et näe noissa kahdessa eroa, niin turha siitä minua syyttää. Ennemmin kääntyisin lääkärin puoleen. Jatkossakin on eri sanat, en tahdo pidämmälle itse uudelleen kuunnella.
   
 10. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Ei muuttanut paljonkaan, ainoastaan kaikki säkeistöt oli kirjoitettu täysin uusiksi....

  EDIT: Hidas..
   
 11. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kuuntelin kappaleen ja olet oikeassa, kertosäettä lukuunottamatta Robinin kappale on sanotettu uudestaan. Mediassa on paasattu paljon Joutsenlaulusta, mutta olet oikeassa, Robin lauloi uuden biisin kun taas Haber lauloi lyhennetyn version.

  Itsemurha teemasta olen edelleen eri mieltä, Hakulisen mukaan jokainen tekee itse tulkinnat tekstistä, hän on vaan laittanut sanoja jonoon niin, että ne sopii säveleen.
   
 12. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Real Madrid
  Haista vittu Robin. Nyt kuuntelin version ja oli täyttä shittiä. "Uu jee! Uu jee!" Harmittaa kun hän osaisi laulaa tuonkin kappaleen ihan laulamalla ja oikeasti hyvin*. Ilmeisesti ja selvästi kuitenkin radiohitin tavoittelu ja metsästys kiinnostaa enemmän. Olen surullinen.

  *Kuten tää: Robin Loirinuotio-ohjelmassa Lapin Kesä 2014 - YouTube

  Edit. Näköjään Olli itse arvosti Robinin versiota ja pyysi duettoon. En silti muuta omaa mielipidettäni tietenkään.
   
 13. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Kertosäkeessäkin oli yksi sana, heh, muutettu. Se särähti meikäläisen korvaan.

  Yö: vaan illan tullen katoaa ja tummuu aina pois.
  Robin: vaan illan tullen katoaa ja tummuu alta pois.

  On totta, että jokainen tekee itse tulkintansa. Itsemurha-ajatus tulee itselle siitä, että Olli Lindholm on asiasta puhunut näin itsemurhan tehneen serkkuni isälle eli sedälleni. Tietenkään Lindholm ei kappaletta ole sanottanut, mutta tuon kautta se minullekin on tullut päähän, että itsemurhahan se siinä.

  Robinissa itsessään ei ole mielestäni vikaa, vaikken kuuntelekaan häntä. Odotin hänen laulavan kappaleen vain omana versionaan, tiesin että jättää "itsemurhakohdan" välistä. Petyin suuresti, kun sanat oli uudelleen pistetty ja "ou jee".
   
 14. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Hakulinen on sanonut näin:
  "Harva tuskin on kuunnellut biisin sanoja tarkkaan. Kappaleessahan on erittäin surullinen loppu, kun laulun päähenkilö tekee itsemurhan. Ja sitä biisiä on monet pyytänyt häihinsä. Se on juuri sitä, kun ihmiset eivät kuuntele kuin kertosäkeen".

  En näe tuossa paljonkaan tulkinnanvaraa.
   
 15. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ok, ilmeisesti olen sitten väärässä.
   
 16. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Ensinnäkään en ole Yön fani millään muotoa, koko yhtye lähinnä herättää vastenmielisyyttä ja Joutsenlaulu ei ole minulle mitenkään erityinen biisi, jos nyt sinälläänerittäin taitavasti tehty pop-balladi ja ihan ymmärrettävistä syistä ikoninen ja klassikko. Kuuntelin juuri äsken tuon Haberin version Youtubesta ja oli todella kehno. Miehellä on toki hyvä.- komea ääni, sitä ei ole kiistäminen, mutta kyllä tuosta silti puuttui se tunne ja riipivyys mikä alkuperäisesä on kauttaaltaan. Oma ongelmansa on tosiaan, että kappale on tuolla tapaa tylysti typistetty, kyllä sen pitäisi olla omassa pituudessaan. Tässä sarjassa on aiemminkin ollut sitä ongelmaa, että kappaleita joudutaan lyhentämään ohjelma-ajan takia... mitä vittua. Ehkä tuossakin mielessä ihan ymmärrettävää, että jotkut muusikot ei tuohon halua lähteä, kun kappaleita ei voida tuoda esiin kuten ne kuuluisi. Miettii jos joku haluaisi vaikka tunnelmoida ja lisätä soolon tai muuten vaan runkoa biisiin. Blah. Vetistä.
   
 17. Drewiske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans & Kekäläisen CBJ
  Haber veti mielestäni todella hyvin, Nikke Ankara ei ollut ihan niin paska mitä ennakkoon epäilin ja Robin raiskasi klassikon pahasti.
   
 18. Morgoth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Jonkinlainen vertauskuva alkuperäiseen ja näihin vain elämää versioihin olisi haettavissa eilisestä Vietola, Enbuske ja Salminen -ohjelmasta, jossa Hakulinen oli vieraana. Hakulinen oli todella tuskaisen, vittuuntuneen ja hämmentyneen oloinen. Sellainen kliseinen taitelija. Todellinen helmi ohjelmassaan nähtiin, kun Hakulinen (se ilme ja kiusaantunut olemus!) oli komennettu ennen mainoskatkoa takahuoneeseen seisomaan Roope Salmisen viereen, kun Roopen persettä (tai vain kalsareita) maalattiin giltterillä jonkun muotivillityksen mukaan. Samanlaista kalsareiden tekopirteää glitteröintiä nämä biisit pääsääntöisesti ovat kuin mitään erityistä aitoutta huokuvia.
   
 19. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Robin näköjään liittyi näiden räppäreiden kanssa samaan kastiin että ei tehdä uutta versiota biisistä vaan tehdään kokonaan uusi biisi jossa käytetään vain hyvin pientä osaa alkuperäisestä. Kyllähän Robin ihan hyvä laulaja on mutta minä en kyllä tästä tyylistä pidä, vaan näkisin että mieluummin tehtäisiin jonkinlainen uusi sovitus biisistä eikä pistettäisi kaikkea täysin uusiksi.

  Myös tämän räppärin versio oli ihan sitä samaa mitä esim. Mikael Gabrielilta kuultiin viime kaudella. Eli otetaan biisistä kertosäe ja sitten räpäytetään siitä miten on ollut helvetin vaikea nuoruus ja sieltä vaikeuksista on sitten noustu ylös kun on uskonut itseensä ja blaa blaa blaa...

  Haberin Joutsenlaulusta voisi sanoa että olihan se hyvin läpilaulettu. Haber on hyvä ja taidokas laulaja mutta tulkinta puuttui, se Joutsenlaulun tarinan vaativa raastava tuska puuttui kokonaan. Ja tuo typistetty versio ei muutenkaan toiminut koska kuten Hakulinen sanoi itsekin niin Joutsenlaulu on tarina ja se pitää kertoa kokonaisena.

  Aika keskinkertainen jakso minun mielestäni ottaen huomioon että hyvää biisimatskua olisi ollut vaikka millä mitalla.
   
 20. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Noh, ainakin ohjelmassa kuultiin pikku pätkä Appendixia. Hoocee punkki piristää aina. Harmi kun siitä biisistä ei kukaan tehnyt omaa versiota, tai ehkä hyväkin, että ei tehnyt. Mutta joo, mielenkiintoista nähdä ja kuulla kuinka paljon otetaan myös sanoitusten suhteen "vapauksia" jatkossa.

  "Ou jee, raha on mun valuuttaa."
   
 21. koukku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Miksi siellä on Wahlströmin Evakin?
   
 22. Goljat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki, Puolangan Ryhti, Sebastian Aho
  Todella hyvä jakso, erinomaisia tulkintoja erinomaisista kappaleista. Mun mielestä ei oo mikään itseisarvo, että kappaleet lauletaan alkuperäisen mukaan, nää räpsovitukset ja uudelleen sanoitukset toimii mulle ainakin ihan mukavasti. Eilisen jakson paras oli ehdottomasti Laura. Upea laulaja ja jumalainen lauluääni. Myös Nikke Ankaran ja Robinin uudelleen sovitukset toimi erittäin hienosti. Petra, Irina ja Haber lauloivat toki hyvin, mut jäivät hieman vaisuksi omalle kohdalle.
   
 23. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Onhan Robin Suomen tasolle varmaan pätevä laulaja ja esiintyjä, mutta enpä osaa tässä Vain elämää -formaatissa arvostaa ketään, kun vedetään playbackkina ja Robinin ääni oli autotunetettu ihan luonnottomaksi. Onneksi kuitenkin jotkut tykkäävät.
   
 24. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Muistaakseni tästä oli joskus juttua, että nuo biisit on paikan päällä vedetty kyllä ihan livenä, mutta TV:ssä kuullaan "parannellut" versiot. Olisi silti kiva kuulla ihan aidot livevedot.
   
 25. Silkkeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tuli väijyttyä ruutuplussasta tuo kakkosjakso.

  Petran päivää odotin etukäteen eniten, Tiktak oli todella kova juttu junnuna. Oli mielenkiintoista vähän kuulla tuosta älyttömästä pyörityksestä, mihin peruskouluikäiset tytöt aikanaan joutuivat ja olihan se kyllä melkoista. Petran soolotuotannosta minulla ei ole mitään hajua, mutta Irinan veto kuulosti sen verran hyvältä, että pitää ehkä hieman tutustua. Onneksi Irina muuten veti tuon. Alkoi jo käydä sääliksi Petraa, kun joka kohdassa painotti miten hänen omaa tuotantoaan ei arvosteta ja aina puhutaan vaan Tiktakista, mutta pöydässäkään ei puhuttu muusta ja kaikki muut vetivät (ihan ymmärrettävästi) vaan Tiktakin biisejä.

  Eniten pidin Haberin, tai siis Sunrise Avenuen, Satuprinsessa-versiosta. Yksi suosikkikappaleistani hieman rockimpana versiona toimi loistavasti. Myös Robinin Tuuleksi Taivaanrantaan oli hyvä veto, vaikka nuo pojan "oujee uuh"-ääntelyt vähän joka välissä hämmentävätkin suuresti. Nikke Ankara yllätti positiivisesti Kyyneleet-versiollaan, ihan mukiinmenevä lauluääni räppäriksi ja tällä kertaa nuo räppiosuudet tukivat kertosäettä erinomaisesti. Laura Voutilaisesta en osaa oikein sanoa mitään, ei jotenkin herätä mitään fiiliksiä mihinkään suuntaan ja mielestäni molemmat tähän asti kuullut biisitkin ovat jääneet aika vaisuiksi. Lindholmin Heilutaan-versiossa oli hieno yritys, mutta olisi varmasti onnistunut tuossa versioinnissaan vähän paremmin joskus 20 vuotta sitten. Nyt ei meinannut happi riittää niin mitenkään.

  Paras fiilis tuli kuitenkin lopun duetosta, kun sai vielä 10 vuoden jälkeen kuulla Petraa laulamassa Tiktakia ja kuulosti juuri niin hyvältä kuin ennenkin.