Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 236 831
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
JOS otteet jatkuvat samanlaisina, niin Sakari Salminen on erittäin todennäköinen pelaaja Sotshissa, vaikkei häntä täällä missään arvioissa ole listattukaan.

Salminen on pelannut KHL:ssä jo 19 ottelua tasan pinna/peli-keskiarvolla tehojen ollessa nyt 8+11=19, joka oikeuttaa samalla KOKO KHL:n pistepörssin sijalle viisi.

Näissä pitää aina muistaa kun yksittäistä pelaajaa nostetaan esille, että mitä hän tuo joukkueeseen. Ei siis riitä perusteluina se, että pelaaja A tekee enemmän pisteitä kuin
pelaaja B, vaan myös muut peliin liittyvät alueet.

jos nyt lähdetään miettimään Sakari Salmisen paikkaa joukkueessa, niin ensinnäkin Salmisen olisi vallattava paikka kahdesta ensimmäisestä kentästä. Oma hahomtelmani oli parin sivun takaa näin:

T.Ruutu-M.Koivu-J.Jokinen

Filppula-X-Granlund

Korpikoski-S.Koivu-Selänne

Alleviivasin pelaajat, joilla on jo mielestäni varma pelipaikka eikä heitä kannata siitä liikutella. En pidä fiksuna laittaa Granlundia ja Salmista samaan kenttään saman tyylisinä pelaajina. toki Top-6 voisi mennä Salmisen kanssa jotakuinkin näin:

T.Ruutu-M.Koivu-Granlund

Salminen-Filppula-J.Jokinen

Ei tuo nyt minun silmään niin huonolta näytä.

Euroopassa pelaavien kohdalta Karjala-turnaus on se tärkein näytönpaikka. Huonosti menneen turnauksen jälkeen vaikeuttaa pääsyään olympialaisiin, kun taas hyvällä pelillä voi ansaita uuden näyttöpaikan joulukuun EHT-peleihin.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
JOS otteet jatkuvat samanlaisina, niin Sakari Salminen on erittäin todennäköinen pelaaja Sotshissa, vaikkei häntä täällä missään arvioissa ole listattukaan.

Salmisen ongelma on sama kuin Barkovilla ja Määtällä. Kovia näyttöjä on hyvin lyhyeltä aikajänteeltä. Itse kylläkin näen niin, että Salminen on juuri tällä hetkellä isossa kaukalossa vaarallisempi laitahyökkääjä kuin vaikkapa Jussi Jokinen olisi, mutta sitä on vaikeaa sanoa, miten Salminen oikeasti pystyisi hyödyntämään taitojaan olympiatasolla. Eihän Salminen nyt oikein kaksisesti pärjännyt viime keväänä MM-kisoissakaan.

Sinällään tällä varsin NHL:ään rähmällään olevalla palstalla Salmisen alkukauden suoritusta ei osata laittaa ihan siihen valoon kuin kuuluisi. Tyydyn vain toteamaan, että viime kaudella työsulun aikana Aleksander Semin pelasi käytännössä identtistä roolia, tosin ehkä vielä isommalla peliajalla, Torpedossa kuin mitä Salminen nyt pelaa. Ja aika lailla kiistatta voi sanoa Salmisen vetävän laadukkaammin kuin mitä Semin veti.
 

salonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Red Wings
Mites tämä:

Ruutu-M.Koivu-Filppula
Selänne-Barkov-J.Jokinen
Granlund-Jokinen-Korpikoski
Joensuu-S.Koivu-Komarov

Vatanen-Salo
Timonen-Määttä
Ristolainen-Väänänen/Kukkonen/Järvinen

Rask
Rinne
Niemi

Ylimääräiset pelaajat vois olla osastoa: Aaltonen, Leino, Melart
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
olisko niin, että senttereinä nähdään Tapparasta maailmalle ponnistaneet Petri Kontiola, Jori Lehterä ja Aleksander Barkov jr. Nelosen keskelle sitten Mikko Koivu. :)
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Sentteritilanne on kyllä vähintäänkin mielenkiintoinen. Barkov on ottanut sellaisia askelia tähän kauteen tultaessa, että häntä on vaikeaa jättää kisakoneesta pois. Niin uskomattomalta kun se kuulostaakin puhuttaessa 18-vuotiaasta pelaajasta. Erittäin kokonaisvaltaista peliä; hyökkäyspään juonikkuus yhdistettynä korkean tason puolustuspelaamiseen ja suoritusvarmuuteen.

Mikä se senttereiden depth chart sitten palstalaisten mielestä on? Oma näkemykseni:

M. Koivu
Barkov
S.Koivu
Jokinen
Kontiola
Lehterä
Kapanen?
Immonen?
(roolituksia sen kummemmin miettimättä ja huom. Granlund on papereissani laituri, samoin Filppula)
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Jussi Jokinen - Mikko Koivu - Tuomo Ruutu
Mikael Granlund - Valtteri Filppula - Teemu Selänne
Lauri Korpikoski - Aleksander Barkov - JM Aaltonen/Ville Leino
Leo Komarov - Saku Koivu - Jesse Joensuu

Haastajat: Olli Jokinen, Jori Lehterä, Teemu Hartikainen, Janne Pesonen, Antti Pihlström.

Olli Määttä - Sami Salo
Kimmo Timonen - Rasmus Ristolainen
Ossi Väänänen - Sami Vatanen
Juuso Hietanen - Lasse Kukkonen

Haastajat: Petteri Nummelin, Topi Jaakola, Sami Lepistö, Ilari Melart, Joonas Järvinen

Tuukka Rask
Antti Niemi
Pekka Rinne
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Valintojen aikataulu on suunniteltu lajien kilpailuohjelman mukaan. Olympiajoukkuetta voidaan täydentää 21.11, 16.12, 13.1, 20.1, ja 27.1. Naisten jääkiekkomaajoukkue nimetään viikolla 51 ja miesten joukkue 8.1.

-Tinke
 
Kokeillaas sitten. Toivottavasti ainakaan ei pelaajia unohdu.

Valtteri Filppula - Mikko Koivu - Tuomo Ruutu (tuttu ja turvallinen)
Jussi Jokinen - Aleksander Barkov - Mikael Granlund (epävarmin ketju näistä neljästä, mutta potentiaalia löytyy)
Lauri Korpikoski - Saku Koivu - Teemu Selänne (paperilla toimii ainakin)
Leo Komarov - Petri Kontiola - Jesse Joensuu (toiminut ennenkin ja haluan Konnan mukaan)

Taikurit Jori Lehterä ja Juhamatti Aaltonen stunttaamaan, koska taitoa ei ole ainakaan liikaa noissa ketjuissa.

Olli Määttä - Sami Salo (kätisyydet ja hyvä sekoitus)
Kimmo Timonen - Juuso Hietanen (kätisyydet ja ihan hyvä sekoitus, vaikka ovatkin pieniä molemmat)
Ilari Melart - Sami Vatanen (Melart korvaa Väänäsen)
Sami Lepistö - Lasse Kukkonen (Lepistö oli viimeksi hyvä ja Lasse dominoi Liigaa)

Tuukka Rask
Antti Niemi
Pekka Rinne/Kari Lehtonen (päivän kunto)
 

Masa19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ajan Vaasan Sport
Pistellääs omaa päivitettyä rosteria:

Tuomo Ruutu - Mikko Koivu - Jussi Jokinen
Valtteri Filppula - Sensaatio Barkov - Mikael Granlund
Sakari Salminen - Olli Jokinen - (C)Teemu Selänne
X - Saku Koivu - Leo Komarov

Ykkösketju on suht varma, mutta tosi hyvä. Kemioitakin löytyy entuudestaan.

Kakkosvitjaa johtaa Sensaatio Barkov. Enpä olisi ennen kautta uskonut, että Barkov olisi kakkossentteri. Laidoilla elämänsä kautta pelaava Filppula sekä juonikas Granlund.

Kolmosketju on suht hyökkäävä ketju. Mäkkäri Olli ei ole paras sentteri puollustussuuntaan, mutta pitää huolta Selänteen kanssa, että tilanteita syntyy. Sakari Salminen jatkaa loistavia otteita.

Nelosketju on puhdas jarrukenttä. Koivu on siihen erinomainen, Komarov takuuvarma agitaattori ja kolmas pyörä napataan kunnon mukaan.

Eli 3 hyökkäävää + 1 jarrukenttä. Suomi ei tule lähtemään neljällä hyökkäävälle ketjulla vaan 4. vitja on puhdas puollustusvoittoinen ketju. Mikäli Olli Jokisen ketju on paskaa, vaihtuu Saku Koivu kolmoseen ja varamiehistöstä esim. Niko Kapanen tilalle. Turnauksen mukaan.


Olli Määttä - Sami Salo
Jere Karalahti - Sami Vatanen
Kimmo Timonen - Sami Lepistö
Rasmus Ristolainen - Petteri Nummelin


Puollustuksessa Pitkäsen ollessa pois jakautuu vastuu nuorille. Määttä jäi siis ylös Pingviineihin ja Salo paukuttaa pommeja siniviivalta. Loistava kombinaatio.

Kakkosketjussa Karalahti työ fyysisyyttä, voimaa sekä varmuutta. Vatanen voi keskittyä enemmän hyökkäyspeliin.

Sami Lepistö (ja myös Kukkonen) tarvitsevat varman pakkiparin. Kimmo Timosta parempaa Suomella ei ole. Lepistö on ainakin yllättänyt allekirjoittaneen, Kukkonen ei.

Ristolainen voi olla vielä lapanen olympiapeleihin, mutta uskoa pitää olla! Nummelin rauhoittaa peliä ettei tule paskat housuihin kun Ryan Getzlaf puskee päälle.

Pääasia ettei nuoret pelaa nuorten kanssa samassa ketjussa (pakistossa), koska silloin voi oikeesti maila puristaa. Joku varma vierelle.

Tuukka Rask
Antti Niemi
Kari Lehtonen

Tuukka Rask on vuoden maalivahti ja Antti Niemi taistelee myös samasta palkinnosta. Kari Lehtonen pelaa Dallasissa eikä siksi ole ykkösveks ainesta. Toipuu hyvissä ajoin ennen h-hetkeä.

Alue millä voidaann kaatua onn puollustus. Se edellyttää kaikkien tervenä olemista ja puollustuksen pelaamista omien rajojensa äärirajoilla. Johtajien täytyy ottaa askelia ja näyttää suunta. Kulta on mahdollista.

Hope dies last.
 

soumah#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Senttereiden osalta ei mielestäni ole kyllä lainkaan positiivista ongelmaa tällä hetkellä, päinvastoin. Mitat varmuudella täyttäviä senttereitä kun on tasantarkkaan kaksi: Koivun veljekset.

Kirjoituksessasi kokonaisuudessaan on nähtävissä sentteritilanteen kolikon toinen puoli, jossa piilee totuuden siemen. Kolikon toinen puoli, jota täällä on kutsuttu positiiviseksi ongelmaksi, on se, että varmaakaan koskaan aikaisemmin suomalaissenttereitä ei ole koskaan ollut näin paljoa NHL joukkueiden kahden ensimmäisen ketjun senttereinä. Näiden lisäksi Saku Koivu on tietenkin takuuvarma sentteri. Lisäksi KHL:stä löytyy siihen sarjaan kaksi tilastojen valossa huippuykkössentteriä (Lehterä, Kontiola), sekä myös takuuvarma Kapanen.
 

Jazze Cazza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit,Detroit Red Wings,ManU
Oma visio

Ruutu - M.Koivu - Filppula
Korpikoski - Barkov - J.Jokinen
Granlund - O.Jokinen - Selänne
Joensuu - S.Koivu - Komarov

Timonen - Salo
Väänänen - Vatanen
Nummelin - Karalahti
Ristolainen - Määttä

Rask
Rinne
Niemi
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saku Koivu kertoili Montreal gazzettelle, että ei vielä tiedä osallistuuko Olympialaisiin. Riippuu pitkälti siitä onko Anaheim menossa hyvää vauhtia poffeihin. Jos on, niin täytyy katsoa olisiko paras vaihtoehto tuossa kohtaa levätä ja jättää turnaus väliin ja tähdätä täysillä NHL:n poffeihin.
 

Schadowan

Jäsen
Tämän hetken hahmotelmat:

Hyökkääjät:
Ruutu-Koivu-Jokinen
- Itseoikeutettu 83:sten kenttä ykköseksi. Kemiat on hiottu jo 2000-luvun alussa kuntoon.

Filppula-Barkov-Selänne
- Voi olla parhaimmillaan taivaallinen yhdistelmä. Nopeat laiturit, joista Filppula hoitaa kahdensuunnan pelaamisen sekä kookas sentteri, jolta luonnistuu kaikki, mitä voidaan vaan kuvitella.

Korpikoski-O. Jokinen-Komarov
- Klassinen kolmoskenttä. Tarvittaessa osaa tehdä maalejakin, mutta pääpaino puolustuspelaamisessa. Ja kyllä, Komarov on mielestäni jo kolmoskentän kamaa. Korpedo tuo nopeutta ja maalintekotaitoa. Jokinen on ainakin tällä hetkellä parempi valinta tähän kuin Granlund. Kolmosen vastuulla on kuitenkin vastustajan tähtien pimentäminen. Tämä on mielestäni täydellinen kenttä siihen rooliin.

Kontiola-S.Koivu-Joensuu
- Neloseen oli hieman vaikea löytää sopivaa koostumusta, mutta tällaiseen päädyin. Kontiola tuo rightin pelaajana vähän uutta ulottuvuutta vrt esim Niko Kapanen. Tämä ketju pystyy pelaamaan sen 8-10 minuuttia per peli erittäin tasokkaasti. Joensuulla selkeä fyysinen rooli, Saku hoitaa oman tonttinsa aivan varmasti.

Kysymysmerkit:
Granlund: MG:lle en oikein löytänyt paikkaa kokoonpanosta. Top6 on omissa kirjoissa jo lukittu, mutta kolmoseen Granholmin voisi periaatteessa laittaa ja näin ollen Komarov siirtyisi neloseen. Kolmosessa tarvitaan vaan mielestäni kokoa, erinomaista puolustuspelaamista ja vääntövoimaa. Sitä Granlund ei valitettavasti pysty tarjoamaan.

Leino: Vaikea on Leinollekkaan löytää sopivaa roolia, varsinkin nyt kun hän on taas loukkaantunut. Mutta eräänlainen jokeri-kortti hän kieltämättä on. Toivottavasti pystyy Buffalossa tekemään tulosta, muuten mahdollisuudet ovat olemattomat.

Bergenheim: Menisi heittämällä neloskenttään, mutta tässäkin tullaan taas tähän terveystilanteeseen. Pitkä tauko takana, joka varmasti näkyy Seanin otteissa. Täysikuntoisena olisi ehdottomasti mukana kisoissa.

N. Kapanen: Neloskentän sentteri, mikäli Koivu ei tule kisoihin. Ehdoton luottopelaaja kisoissa kuin kisoissa.

Lehterä: MJ-tasolla olemattomat näytöt toistaiseksi. Se lienee ainoa syy, miksi en usko Lehterän pääsevän Sotshiin. Huippusentteri kyseessä kuitenkin.

Pakit:
Timonen-Salo
Itseoikeutettu ykköspari.

Määttä-Vatanen
Molemmat NHL-tason pakkeja nykyään, joten voisihan tätä kokeilla. Vatanen ottaa hyökkäävämmän roolin ja Määttä luutii omassa päässä. Fyysinen presens on tällä parilla toisaalta aika lähellä nollaa.

Väänänen-Ristolainen
RR55 on vielä vähän kysymysmerkki ja vähän epäilen, miten kaverin jalka riittää isossa kaukalossa. Molemmat pakit ainakin täyttävät kolmosparin vaatimukset, eli voimaa löytyy ja avaavat syötöt löytävät oman pelaajan lapaan hyvällä prosentilla. Ainoa tavoite on pitää oma pää puhtaana, kai se onnistuu tältä kaksikolta?

Hietanen-Melart
Hietanen stunttaamaan 1-2 parin jannuja ja Melart kolmosparin kaksikkoa.

Veskarit:
Rask
Rinne
Niemi


Kärpän haluaisin mukaan, mutta vaikea noita kolmea nimeä on ohittaa rankingissa. Rask aloittaa ykkösveskarina.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Kirjoituksessasi kokonaisuudessaan on nähtävissä sentteritilanteen kolikon toinen puoli, jossa piilee totuuden siemen. Kolikon toinen puoli, jota täällä on kutsuttu positiiviseksi ongelmaksi, on se, että varmaakaan koskaan aikaisemmin suomalaissenttereitä ei ole koskaan ollut näin paljoa NHL joukkueiden kahden ensimmäisen ketjun senttereinä. Näiden lisäksi Saku Koivu on tietenkin takuuvarma sentteri. Lisäksi KHL:stä löytyy siihen sarjaan kaksi tilastojen valossa huippuykkössentteriä (Lehterä, Kontiola), sekä myös takuuvarma Kapanen.

Totta. Suomalaisittain sentteritilanne on sikäli harvinaislaatuisen hyvä, että laadukkaita kansainvälisen tason senttereitä löytyy enemmän kuin miesmuistiin. Tarkoitukseni kuitenkin oli tuoda esille se näkökulma, ettei tuo sentterikalusto kuitenkaan ole olympiatasolle niin lujaa tekoa, että sen varaan voitaisiin koko joukkuetta ankkuroida. Laadukkaita pelaajia kyllä ja roolitusten osuessa kohdalleen ei tule olemaan joukkueen heikko kohta, mutta kysymysmerkkejä löytyy myöskin yhtälailla.

Mikäänhän ei ikinä ole varmaa, mutta varminta on se ettei veskareista jää homma kiinni näissä kisoissa. Voi kuulostaa kliseeltä, joka ei aina ole edes pitänyt paikkaansa vaikka aina vakuutellaan, mutta Raskin ja Niemen taso on juuri tällä hetkellä niin jäätävän korkea, että vihoviimeisenä asiana uskon tuon olympialaivan siihen osastoon kaatuvan. Toki tämäkin osasto on mahdollista ryssiä sikäli mikäli sitä kuuminta kaveria ei jostain syystä ymmärrettäisi kisojen aikana peluuttaa, mutta toivottavasti näin nyt ei kuitenkaan pääse käymään. Muiden osa-alueiden ympärillä kysymyksiä sitten riittääkin, myös sentteripuoli mukaanlukien.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Senttereiden osalta on sikäli positiivinen ongelma, että siellä on iso läjä ukkoja, jotka ovat riittävän hyviä Olympiajoukkueen senttereiksi, vaikka mitään Malkineita ja Crosbyjä ei löydykkään.
Kun Suomen materiaalin tilannetta miettii, niin Olli Jokinen, Kontiola ja Barkov olisi kiva ottaa mukaan Koivujen lisäksi. Aika vaikea niitä on olla ottamatta. OJ neloseen, Kontiola kakkoseen ja Barkov ylimääräiseksi hyökkäjäksi?

Kyllä Kontiola ja Immonen ovat varmoja nakkeja Olympialaisiin. Sen sijaan Lehterää en kovin varmaksi sanoisi. Lehterän pitäis olla hyökkäävässä roolissa ja... joo en ottaisi näin kovatasoiseen turnaukseen. Ja Niko Kapanenhan on vielä ihan hyvä pelaaja sekin.

Suomen papereissa Valtteri Filppula, Mikael Granlund, Ville Leino, Jussi Jokinen ja Tuomo Ruutu ovat varmaan kaikki laitureita, kun niitä tuon tason laitureita ei yhtään liikaa ole.
Leinon loukkaantumissuma ennustaa hänen osaltaan kisojen väliin jäämistä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kyllä Kontiola ja Immonen ovat varmoja nakkeja Olympialaisiin. Sen sijaan Lehterää en kovin varmaksi sanoisi. Lehterän pitäis olla hyökkäävässä roolissa ja... joo en ottaisi näin kovatasoiseen turnaukseen. Ja Niko Kapanenhan on vielä ihan hyvä pelaaja sekin.

Millä varmoja perusteella? Itse en usko että kumpikaan kyseisistä jannuista on olympialaisissa. NHL:stä Suomi saa jo kuusi sentteriä eli Koivut, Jokisen, Filppulan, Barkovin ja Granlundin. Filppula ja Granlund toki voivat pelata laidassa.

Sentteritilanne on paljon huonompi kuin vuonna 2006 jolloin Olli Jokinen ja Saku Koivu olivat huippuvireessä. Tämän hetken paras sentteri eli M.Koivu ei yllä siihen tasolle millä S.Koivu ja Olli Jokinen olivat.

Osa porukasta unohtaa nyt, että EHT-Jukan aika maajoukkueessa on ohi ja mitkään Jarkko Immoset eivät tule rutinoituneiden NHL-pelaajien ohitse valinnoissa.
 

Mostal0

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sentteritilanne on paljon huonompi kuin vuonna 2006 jolloin Olli Jokinen ja Saku Koivu olivat huippuvireessä. Tämän hetken paras sentteri eli M.Koivu ei yllä siihen tasolle millä S.Koivu ja Olli Jokinen olivat.

En yhdy. Ykkössentterin hyökkäysvastuu ei ole yhtä merkittävä ja pisteidentekijöitä löytyy tasaisemmin kaikista ketjuista (ketä sinne ikinä valitaankin) (ja sitä paikataan muutenkin tarpeeksi)) ja S. Koivu on tällä hetkellä aivan loistava alempien ketjujen keskushyökkääjä. Vaikka hyökkäyspäässä ei pysty tekemään tuhoja Torinon malliin, on mies silti paras mahdollinen sentteri kolmosketjuun koska pystyy tekemään tulosta myös hyökkäyksessä.

Ps. Uskon Barkovin olevan paras mahdollinen kakkossentteri, koska pelaa hyvin myös alaspäin ja Granlundia sekä Filppulaa on fiksumpaa peluuttaa laitureina.

Allekirjoittanut on humalassa
 
Barkov keskelle ja Filppula laitaan on toivottavasti kaikille selvä homma. S. Koivu vetää nykyisellään kuin roolin kuin roolin. Kontiolalla ei mielestäni käyttöä tällä tasolla. Tai mietin sitä mutta jos näin Kurpitsan ennen sitä niin eiköhän se pohdinta ollut siinä. Johan kylän kissatkin nauraa jos taas väkisin työnnettäisiin laitaan kovemman luokan Joensuun, Komarovin tahi Korpikosken edelle.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Millä varmoja perusteella? Itse en usko että kumpikaan kyseisistä jannuista on olympialaisissa.

Tarkoitin sitä, että ovat luotettavia valintoja Olympia-joukkueeseen(aiemmin jotkut ovat kommentoineet, etteivät pärjäisi Olympialaisissa). Siihen en ota kantaa, onko noista kumpikaan mukana. Kontiolan ottaisin ite joukkueeseen, kuten tuossa kirjotin.
 

soumah#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kontiolalla (ja myös Immosella) on kätisyys, mikä voisi puoltaa valintaa. Toki kätisyydellä ei ole väliä, jos ylivoimapaikat menevät -83 vitjalle ja Teukka & co. Siellä ei sitten ole enää tilaa. Pakistossahan on hieno tilanne, kun tevreenä ollessaan on kaksi rightin erilaista viivamiestä, Salo & Vatanen.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Pääpaino joukkuevalinnoissa on oltava NHL:n puolella ja Euroopasta haetaan täydennykset sitten. Puolustuksesta nuoret Ristolainen, Vatanen ja Määttä kisoihin JOS saavat pelata ylhäällä koko kauden! Hyökkäyksestä esim. Leino ei mahdu kisoihin sen takia, että on yksinkertaisesti paska.

Kentälliset sitten johonkin muotoon:

Filppula - M.Koivu - T.Ruutu
J.Jokinen - O.Jokinen - Granlund
Korpikoski - S.Koivu - Selänne
Joensuu - Kontiola - Komarov
Barkov


Timonen - Salo
Vatanen - Väänänen
Määttä - Kukkonen
Ristolainen


Rask
Niemi
Rinne

Jatkuvasti tuntuu voimasuhteet Suomi-pelaajien keskuudessa vaihtuvan, joten pakko korjata kolme viikkoa sitten tehtyä listausta!

J.Jokinen - M.Koivu - T.Ruutu
Tuttu kentällinen, jossa roolituksetkin kohdillaan!

Filppula - Barkov - Selänne
Barkov kovista odotuksista huolimatta yllättänyt allekirjoittaneen, ja pakko antaa isoa roolia. Barkov-Selänne -akseli kuulostaa niin pelottavalta, että sitä on pakko kokeilla. Filppula sopii parhaiten toiselle laidalle.

XXX - S.Koivu - Granlund
Kolmannen kentän laiturin paikka on mielenkiintoinen. Sinne on joku maalintekoon pystyvä laituri hommattava, jolta kuitenkin luonnistuu hyvin puolustuspäähän pelaaminenkin. Tällä hetkellä NHL:stä ei löydy ketään joka sopisi täydellisesti tuohon (mm. Korpikosken, Bergenheimin ja Leinon olisi ensinnäkin kuntouduttava ja sen jälkeen petrattava huomattavasti). Joten tuohon voisi kokeilla jotain KHL-kaveria rohkeasti esimerksiksi Salmista (en seuraa KHL kovin tarkasti, joten joku fiksumpi varmasti löytää sopivamman miehen tuohon)

Joensuu - Kontiola - Komarov
Tämä nelonen kuulostaa edelleen minun mielestä toimivimmalta vaihtoehdolta!

Lisäksi kisoihin mukaan: Korpikoski, Immonen

Ei mahdu mukaan: O.Jokinen, Leino (kummallekaan ei löydy käyttöä joukkuesta nykyisillä näytöillä)



Puolustus edelleen sama kuin aikaisemmin. Rohkeasti vain nuorisokin kisoihin, jos vain pysyvät ylhäällä!

Maalivahtikaksikko edelleen Rask-Niemi. Lehtonen kolmanneksi tämän hetken näytöillä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Joensuu - Kontiola - Komarov
Tämä nelonen kuulostaa edelleen minun mielestä toimivimmalta vaihtoehdolta!

Ymmärrän jotenkin niitä, jotka ovat ottamassa joukkueesseen Kontiolaa hyökkäävään rooliin, mutta en voi käsittää tätä Kontiolan sijoittamista nelosketjuun ajattelua. Parempia puolustavia pelaajia löytyy, vaikka millä mitalla. Ilmeisesti MM-kisojen alkusarjassa tehoillut sankari on otettava kisoihin maksoi mitä maksoi.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Ymmärrän jotenkin niitä, jotka ovat ottamassa joukkueesseen Kontiolaa hyökkäävään rooliin, mutta en voi käsittää tätä Kontiolan sijoittamista nelosketjuun ajattelua. Parempia puolustavia pelaajia löytyy, vaikka millä mitalla. Ilmeisesti MM-kisojen alkusarjassa tehoillut sankari on otettava kisoihin maksoi mitä maksoi.

jos ideana tässä on Niko Kapasen ja Kontolan vertailu niin olen samaa mieltä. Kontiola voi pelata nelosessa, jos Suomi lähtee turnaukseen neljällä offensiivisella kentällisellä mutta en käsitä miten muuten neloseen saa laitettua Kontiolan ennen Kapasta. Kyllähän se niin on, että Lehterä, Kontiola ja Barkov taistelevat kakkosketjun paikasta ja uskoisin myös että Barkov on mukana joukkueessa joko kakkosen keskellä tai kokoonpanon ulkopuolella lisähyökkääjänä.
 

Chipa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura ja New York Rangers
Filppula - M. Koivu - Ruutu
Granlund - O. Jokinen - J. Jokinen
Korpikoski - S. Koivu - Selänne
Komarov - Barkov - Joensuu/Bergenheim

Lehterä ja Leino/Kapanen/Kontiola ylimääräisinä mukaan

Timonen - Vatanen
Määttä - Salo
Melart - Väänänen
Lepistö/Salmela - Ristolainen

Kukkosta ei issään nimessä kisoihin, pakiston ohuus on valitettava tosiasia, mutta kun taso ei edes riitä mm-tasolla niin hasardikuningas voidaan jättää pois spekulaatioista. Miksei kenelläkään ole saman tien Janne Niinimaata, Pekka Saravoa ja Pasi puistolaa mukana kisakoneessa? Ristolainen pelasi kymmenennen pelknsä viime yönä eli kausi jatkuu NHL:ssä, vaikka en TPS-kannattajana täysin vakuuttunut olekaan kyvyistä omassa päässä. Hyvä ottaa silti mukaan, jos ei taso riitä niin katsomosta on hyvä seurata miten homma pitäisi hoitaa.

Melart ja Väänänen ovat todistaneet kykynsä Shutdown-roolin rymistelijöinä ja ovat kolmospariin hyviä valintoja. Takana paikkaa kärkkyy sitten edellämainittu Ristolainen ja toinen kaksikosta Lepistö-Salmela.

Rask - Rinne - Niemi

Positiivinen ongelma. Päivän kunto ratkaisee. Jos kolmikosta joku on loukkaantuneena niin tilalle Kari Lehtonen taikka Niklas Bäckström.
 
Melart - Väänänen

Melart ei viime mm-kisoissa vakuuttanut ainakaan mua, Kukkonen joutui paikkailemaan kun olivat samassa parissa. Väänänen alkaa olla jo ehtoopuolella peliesitystensä puolesta, siitä kertoo jo se että sesika raportoi Ossista enemmän kuin urheilulehdet. Kokoa parissa kieltämättä on mutta eivät pysy kenenkään perässä ja en ole vakuuttunut heidän kiekollisesta pelistä edes avaussyöttöjenkään osalta. Mieluummin vaikka Simon Backman - Antti Ylönen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös