Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 237 612
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Kiekura

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei mene. Mutta en nyt kokonaan sivuutakaan niitä, niin kuin monet muut tuntuvat tekevän. Hyvä NHL-pelaaja ei ole automaattisesti hyvä maajoukkuepelaaja. NHL:ssä epäonnistunut tai muuten vain Euroopassa pelaava ei ole välttämättä huonompi vaihtoehto maajoukkueeseen kuin NHL:ssä onnistunut. Markus Näslund takoi 2005-2006 piste per peli tahtia änärissä, mutta häntä ei huolittu Ruotsin olympiajoukkueeseen. Vaikeaa tuota päätöstä on vääränä pitää. Allsvenskanissa pelannut Kenny Jönsson taas valittiin joukkueeseen ja lopulta sai turnauksen parhaan puolustajan palkinnon. Sveitsissä pelannut Ville Peltonen pelasi samassa turnauksessa yli piste per peli tahtia ja teki maalin jokaisessa pudotuspeliottelussa.

Sinulle pelaajan iällä tuntuu olevan suuri merkitys, kun koko ajan tuot esiin Barkovin nuoruutta.

Siinä on ero pystytkö pelaamaan kypsästi ja hyvin NHL olessasi 19v vai 25 esim. Se on nuorelle kaverille kova paikka muuttaa uuteen maailmaan ja pelata tuolla tasolla noin kovaa kiekkoa. Sitä tässä vähän haetaan.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Se näissä keskusteluissa on hyvä muistaa, että Suomella ei mitään mahdollisuuksia rakentaa kisojen parasta miehistöä, vaikka kuinka haluttaisiin. Taitaa TOP5-rosterikin olla utopiaa.

Erittäin tärkeää on, että joukkueeseen valitaan sopivat pelaajat sopiviin rooleihin. Toisena yhtä tärkeänä osana on onnistua maalivahtipelissä, eli olisi löydettävä se kuuma veskari useasta hyvästä vaihtoehdosta. Ja kolmantena sitten kirsikaksi kakun päälle onnistunut taktiikka, joka saa myös laajan hyväksynnän pelaajistossa. Harjoitteluaika on lyhyt, joten omaksumisen pitää tapahtua nopeasti. Ammattimiehiä toki kaikki, joten siinä ei pitäisi olla ongelmia. Kuitenkin, niin, ettei tehdä mitään liian tiukkaa sapluunaa, vaan mennään enemmänkin oivallusten kautta.

Lyhyessä turnauksessa, kuten tämäkin on, myös yksittäisillä pompuilla on jo pieni roolinsa. Puolen vuoden runkosarjoissa ne yleensä menevät aika tasan, mutta nyt aika ei ehdi tasaamaan tilastoja. Onni kuuluu ansaita kovan työn kautta, sanovat viisaat. Mutta on siitä oiva apukin, jos oikein hyvin pomppii.
 

Masa19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ajan Vaasan Sport
Vaikka yhen pelin Barkov on pelannut niin ottaisin hänet joukkueeseen mukaan. Kaveri on super lahjakas ja on mies miesten peleissä. Saataisiin samalla kokemusta kaverille 18' varten.

Pystyykö Barkov pelaamaan laidassa? Lasken, että Olli Jokinen seka Barkov mahtuvat kisakoneeseen. Mäkkäri Olli kuuluu keskelle, mutta mites jos Barkov istuteaan laitaan? Jos Olli Jokinen on joukkueessa, hän kuuluu kakkosen keskelle. Neloseen on turha häntä laittaa. Ykkös -ja kolmosketjujen sentterit on lyöty lukkoon Koivuilla, kakkosen ja nelosen ei. Kolmoseen Barkovin voisi myös iskeä.

Granlund - Olli Jokinen - Barkov?
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Kun nyt NHL on saatu käyntiin niin heitetään oma lusikka soppaan ja ennustetaan tuleva kokoonpano Sotshin olympialaisiin!

Maalivahdit:
Rask (selkeä valinta, maailman parhaimmistoa)
Niemi (yhtä selkeä kakkonen ja hoitaa muutaman pelin kisoissa)
Rinne (pääsee kisoihin mutta parannusta vaatii jos haluaa pelata)

Puolustus:
Timonen (selkeä valinta)
Salo (selkeä valinta)
Vatanen (selkeä valinta, jos pysyy ylhäällä)
Määttä (voiko sivuuttaa, jos saa pelata kauden ylhäällä? jos tippuu pingviineistä niin tilalle Lepistö/Hietanen)
Ristolainen (voiko sivuuttaa, jos saa pelata kauden ylhäällä? jos tippuu pingviineistä niin tilalle Lepistö/Hietanen)
Väänänen (hoitaa oman pään kokemuksella)
Kukkonen (hoitaa oman pään kokemuksella)

Hyökkäys:
S.Koivu (selkeä valinta)
Selänne (selkeä valinta)
T.Ruutu (selkeä valinta)
Joensuu (jos otteet jatkuu tällaisina ja peliaikaa siunautuu Oilersissa niin selkeä valinta)
Barkov (voiko sivuuttaa, jos pelaa kauden ylhäällä?)
Granlund (voiko sivuuttaa, jos pelaa kauden ylhäällä?)
M.Koivu (selkeä valinta)
Korpikoski (täydentää hyvin Koivu-Selänne -akselia)
J.Jokinen (selkeä valinta)
O.Jokinen (täytyy onnistua Jetsissä! muuten tilalle Lehterä)
Filppula (selkeä valinta)
Komarov (selkeä valinta)
Kontiola (nelosen keskelle parempaakaan pelaajaa, jolta luonnistuu myös kakkossentterin rooli?)

Pääpaino joukkuevalinnoissa on oltava NHL:n puolella ja Euroopasta haetaan täydennykset sitten. Puolustuksesta nuoret Ristolainen, Vatanen ja Määttä kisoihin JOS saavat pelata ylhäällä koko kauden! Hyökkäyksestä esim. Leino ei mahdu kisoihin sen takia, että on yksinkertaisesti paska.

Kentälliset sitten johonkin muotoon:

Filppula - M.Koivu - T.Ruutu
J.Jokinen - O.Jokinen - Granlund
Korpikoski - S.Koivu - Selänne
Joensuu - Kontiola - Komarov
Barkov


Timonen - Salo
Vatanen - Väänänen
Määttä - Kukkonen
Ristolainen


Rask
Niemi
Rinne
 

Kiekura

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kun nyt NHL on saatu käyntiin niin heitetään oma lusikka soppaan ja ennustetaan tuleva kokoonpano Sotshin olympialaisiin!

Hyvin perusteltu paketti. Tällä hetkellä ainakin itsellä menee Barkov OJ ohi. Oli todella näkymätön ja huono viime pelissä mite katsoin. Vatanen nyt on mun mielestä ihan selvä valinta vaikka tippuisikin AHL. Kaveri on yhdet kisat pelannut ja olisi ollut myös 2011 joukkueessa ellei olisi loukkaantunut keväällä. Lisäksi otteet änäkissä puhuu puolestaan.

Mielenkiintoista nyt nähdä otetaanko sinne 8 pakkia.
 

Kiekura

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kisoihin saa nimetä kolme mokkeria ja 22 kenttäpelaajaa, joten eiköhän siellä kahdeksan puolustajaa ole mukana.

Siinä tapauksessa viimeistään Ristolainen ja Määttä mukaan jos nyt saavat pelata ylhäällä NHL. En kyllä näkisi estettä miksei, koska kaverit ovat pelanneet hyvin
 

gasp

Jäsen
Valtteri Filppula - Mikko Koivu - Tuomo Ruutu
Kimmo Timonen - Sami Salo

Mikael Granlund - Alexander Barkov - Teemu Selänne
Sami Vatanen - Olli Määttä

Jussi Jokinen - Saku Koivu - Lauri Korpikoski
Ossi Väänänen - Rasmus Ristolainen

Jesse Joensuu - Petri Kontiola - Leo Komarov
Kukkonen/Nummelin

Rask
Rinne


En ole yhtään Määtän tai Ristolaisen pelejä katsonut tällä kaudella, mutta kuulemani perusteella ovat ainakin Kukkosta ja Hietasta selkeästi parempia valintoja pakistoon. Kertoo muuten Suomen pakkien tasosta tällä hetkellä että U20 ikäisiä kavereita pelaa kakkos-kolmos pakkiparissa olympialaisissa. Mutta hyvä juttu muuten että pojat pelaavat noinkin korkealla tasolla. Rohkeasti vaan nuorille vastuuta ja ei sieltä parempiakaan löydy. Sami Vatanen on taasen aivan päivänselvä valinta. Määtän ja Ristolaisen lisäksi sama homma kaksikon Barkov/Granlund kanssa, kun molemmilla kehityskäyrä reippaasti ylöspäin ja pelaavat top 6 jääaikoja omassa joukkueessa, niin kisoihin ilman muuta. Käsiä ja peliälyä löytyy molemmilla hyvin. Olli Jokisen "kehityskäyrä" näyttää laskevan edelleen joten toivottavasti hän jää kisoista pois.

Ykköskenttään päivänselvä kaksikko M.Koivu-Ruutu ja laidalle Filppula. Selänteelle kakkoskenttään peliä tekevä sentteri ja Barkov on juuri sellainen. Alempiin kenttiin sitten muut perusvarmat nimet.

Näillä mennään.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Suomi Sotshissa edellyttäen, että äijät pysyvät terveenä.

Jussi Jokinen - Mikko Koivu - Tuomo Ruutu
Valtteri Filppula - Jori Lehterä - Mikael Granlund
Lauri Korpikoski - Saku Koivu - Teemu Selänne
Jesse Joensuu - Petri Kontiola - Leo Komarov
13. ja 14 hyökkääjät Alexander Barkov & Oskar Osala

Kimmo Timonen - Sami Salo
Jyrki Jokipakka - Sami Vatanen
Olli Määttä - Rasmus Ristolainen
Ossi Väänänen - Juuso Hietanen

Tuukka Rask
Pekka Rinne
Kari Lehtonen

edit. Lisätty yksi hyökkääjä & yksi puolustaja, kun rosteriin saa näemmä nimetä 25 pelaajaa.
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Erittäin hyvä viesti HockeyForlife -nimimerkiltä.
Määttä -Ristolainen akselin täytyy ajaa ylhäällä pysyessä eurooppa-pakkien ohi jo pelkästään siksi että kisojen vastustajista suurinosa on tuttuja NHL:stä.

Heitän lisää vettä myllyyn OJ keskustelussa. Eikös Päällikkö kuitenkin pelaa Winnipegin centtereistä melkein eniten, pikaisella viimeisien pelien vertailulla Jetseissä neljä sentteriä pelaa aika tasaisesti 11-13min per ottelu. Jos OJ:lla kuitenkin näin suuri rooli Jetseissä niin vaikea uskoa että Erkka sivuttaisi lopullisissa valinnoissa.

Olisi mielenkiintoista kuulla jonkun OJ:hin perehtyneen
a) puolustuspuhe perusteluineen
b) tuomio surkeasta nykykunnosta perusteluineen

Edellä mainitun nimimerkin kentälliset Päällikkö mukaanluettuna näyttää toimivilta. Mikä on Selänteen kunto, riittäkö potku koko kisoihin? Pelutetaanko kentällisiä niin taisaisesti että se tuo vain kohtuullisen peliajan?

Filppula - M.Koivu - T.Ruutu
J.Jokinen - O.Jokinen - Granlund
Korpikoski - S.Koivu - Selänne
Joensuu - Kontiola - Komarov
Barkov

Timonen - Salo
Vatanen - Väänänen
Määttä - Kukkonen
Ristolainen

Rask
Niemi
Rinne

-
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Puheet huonosta pakkitilanteesta voidaan unohtaa jos meillä näiden fantasiarostereiden perusteella on kerta varaa jättää yksi KHL:n parhaista puolustajista eli Juuso Hietanen joukkueen ulkopuolelle. Tosin en ole nyt aivan vakuuttunut, että joku Ristolainen häntä olisi todellisuudessa parempi, mutta kaipa se on viisaampia uskottava.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Puheet huonosta pakkitilanteesta voidaan unohtaa jos meillä näiden fantasiarostereiden perusteella on kerta varaa jättää yksi KHL:n parhaista puolustajista eli Juuso Hietanen joukkueen ulkopuolelle. Tosin en ole nyt aivan vakuuttunut, että joku Ristolainen häntä olisi todellisuudessa parempi, mutta kaipa se on viisaampia uskottava.

Tuskin Westerlund sentään Hietasta unohtaa, vaikka fantasiarostereissa ei miestä näykään. Sinänsä Ristolainen ja Hietanen eivät ole keskenään toisensa pois sulkevia, sillä pakkejahan valitaan mitä todennäköisemmin joukkueeseen kahdeksan (ja hyökkääjiä 14). Eli jos Ristolainen ja Määttä jatkaisivat NHL-joukkueiden vakiokokoonpanoissa ja Westerlund päättäisi ottaa kummatkin peräti olympiajoukkueeseen, niin pakkeihin mahtuisi silti vielä kolme Euroopassa pelaavaa puolustajaa kolmen muun NHL-puolustajan (Timonen, Salo, Vatanen) lisäksi.

Henkilökohtaisesti minulla ei olisi yhtään mitään sitä vastaan, että sekä Määttä että Ristolainen vakiinnuttaisivat nyt paikkansa NHL-jäillä, eikä missään nimessä myöskään sitä vastaan, että kumpikin nostaisi syksyn aikana tasoaan niin huimasti, että he olisivat olympiajoukkueessa. Mutta pidän silti todennäköisempänä, että Westerlund päättää painottaa isossa kaukalossa Venäjällä pelattavaan turnaukseen hieman enemmän Euroopassa pelaavia ns. luottopakkeja enemmän kuin junnuikäisiä NHL-tulokkaita.

Jompi kumpi, Ristolainen tai Määttä, saattaa silti olympiakisoissa olla, mutta ei Westerlund ole aiemmalla maajoukkuevalmentajan urallaankaan ollut tunnettu siitä, että hän radikaalisti uusisi maajoukkuetta arvoturnauksissa ottamalla olympialaisiin ison määrän junnuja tai muita tulokkaita. Varsinkin kun Westerlund taannoin haastattelussa juuri sanoi, että olympialaisiin tavallisin tie on MM-kisojen kautta. Poikkeuksia voi olla vahvistamassa sääntöä, mutta sääntö on kuitenkin olemassa.

Toki fantasiarostereita voi jokainen suunnitella omien mieltymyksiensä ja toiveittensa mukaan, siksihän niitä kutsutaankin fantasiarostereiksi. Mutta ennemmin kannattaisi yrittää asettua Erkan nahkoihin, miettiä hänen aiempia linjauksiaan ja lausuntojaan ja yrittää rakentaa kokoonpanoa sen mukaisesti. Torinon pakistossa ainoa alle 25-vuotias oli tuolloin Chicagossa pelannut Lasse Kukkonen ja hyökkääjistä Mikko Koivu ja Jussi Jokinen. Heistä jokainen oli pelannut aikaisemmin arvoturnauksessa Leijonissa.

Oma tulkintani Westerlundin linjasta ja lausunnoista on se, että nyt haetaan "vielä kerran"-hengessä olympiarosteria mahdollisimman kokeneista pelimiehistä, mielellään sellaisista, jotka Westerlund jotenkin ennestään tuntee ja joille Westerlundin linjat ovat tuttuja. Tähän päälle otetaan kyllä jokunen ensikertalainen, ja pakistoon luultavasti 1-2 nuorta junnua eli ensisijaisesti Vatanen ja sen lisäksi kenties Ristolainen tai Määttä.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Näillä mennään.

T.Ruutu - M.Koivu - J.Jokinen
M.Granlund - O.Jokinen - V.Filppula
L.Korpikoski - S.Koivu - T.Selänne
J.Joensuu - A.Barkov - L.Komarov
P.Kontiola

K.Timonen - O.Määttä
S.Salo - R.Ristolainen
S.Vatanen - O.Väänänen
L.Kukkonen/J.Hietanen

T.Rask
P.Rinne
K.Lehtonen

Mielenkiintoinen havainto sellainen, että hyökkääjistöstä 10/13 on pelannut ainakin joskus väliaikaisesti sentterinä. Mutta mielestäni tuossa olisi aika mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta; varsinkin kun puolustukseen joudutaan tod.näk. ottamaan valinnanvaran puutteessa enemmänkin näitä nuoria nimiä. Edellyttää toki sitä, että Ristolainen ja Määttä pelaavat kauden ylhäällä kelvollisella tasolla. Maalivahtiosastosta lienee turha jauhaa enempää, noilla nimillä se olisi tod. näk. kisojen tasokkain.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kyseenalaistaisin Tuomo Ruudun itseoikeutetun paikan Suomen ykköskentän laidassa. Ruutu on Mikko Koivun kanssa pelannut monet kisat, mutta aika aikaansa kutakin. Ennemmin vaikka Tuomo alempiin ketjuihin (edes kakkoseen) ja esimerkiksi Valtteri Filppula ykköskentän laitaan Ruudun tilalle.

Pari vuotta sitten MM-kisoissa Ruutu teki hyvin maaleja, mutta vuotta aikaisemmin olympialaisissa saldo jäi vaatimattomasti tehoihin 1+0, eli ei Ruutu tuolloinkaan niin paljoa saanut aikaiseksi, vaikka pelasi NHL:ssä hyvän edellisen kauden. Ei Ruudun ja Mikko Koivun akseli nyt niin korvaamaton ole, etteikö sitä voisi rikkoa.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Kyseenalaistaisin Tuomo Ruudun itseoikeutetun paikan Suomen ykköskentän laidassa. Ruutu on Mikko Koivun kanssa pelannut monet kisat, mutta aika aikaansa kutakin. Ennemmin vaikka Tuomo alempiin ketjuihin (edes kakkoseen) ja esimerkiksi Valtteri Filppula ykköskentän laitaan Ruudun tilalle.

Tuota itsekin mietin hetken, kun kentällisiä mietin. Eihän Ruutua voi vanhojen meriittien perusteella laittaa ykköseen Koivun rinnalle, eihän? Kyllä Ruudulla on paljon todistettavaa, että hän voisi tuon ykköskentän paikan ottaa. Mutta eiköhän Ruutu terveenä pysyessä joukkueeseen kuulu ja uskon, että pystyy ottamaan paikan ykkösen laidalta! Mikään itsestäänselvyys se paikka ei ole mutta pakko tuohon on uskoa, että mies saa homman toimimaan.
 

Kyle

Jäsen
Seuraava kokoonpano ei välttämättä tällähetkellä ole realistisin, mutta mahdollinen skenaario puolen vuoden päähän, mikäli nähdään tasonnostoja. Niitä kuitenkin vaaditaan, mikäli halutaan nähdä unelma kullasta muuallakin kuin pilkkeenä sikariportaan silmäkulmassa.

Jussi Jokinen - Alexsader Barkov - Teemu Selänne

Barkov varattiin tähtipelaajan statuksella ykkösketjun sentteriksi Floridaan, jo täksi kaudeksi. Siellä uskotaan Sashaan ja täten mielestäni meidän pohjolalaistenkin on vähän annettava periksi ennakko-odotuksille ja uskottava että se kuntohuippu on saavutettu ennen Olymppialaisia ja Barkovin paikka on siellä mihin miehen oikeudet omistavassa seurassa on uskottu.
Barkoville on oikeasti ladattu rapakon takana samat odotukset kuin esim. Seguinille, Duchenelle, Stamkosille, Yakupoville tai Nugent-Hopkinsille ja sen eteen tehdään töitä että mies on valmispaketti jo ennen kuin ensimmäinen vuosi on loppunut.

Tällöin on luonnollista että vierelle tulevat pelaajat saavat parhaan mahdollisen hyödyn irti Barkovista ja mielestäni ne ovat samassa roolissa NHL:ssa pelaava Jokinen, sekä toivottavasti vielä iki-nuori Selänne on pysynyt nuorena.


Valtteri Filppula - Mikko Koivu - Mikael Granlund/Ville Leino


Toinen tulokseen pystyvä ketju, Koivu on takuuvarma valinta 1-2 sentteriksi.

Filppulalla on suomen jäljellä olevista hyökkääjistä suurimmat vahvuudet hyökkäyspäässä ja oikeaan laitan kaavaillaan Granlundia tai Leinoa. Päivän/kauden kunnon mukaan, pakko uskoa että toinen tästä kaksikosta nostaa viimme kaudesta tasoaan.

Tuomo Ruutu - Olli Jokinen - Jesse Joensuu


Ketju jonka tehtävä on pelata vahvaa kahdensuunnan peliä. Pelata nolla-nollaa ja mahdollisesti voittaa kamppailut vastustajan heikompia ketjuja vastaan. Kovia ajoja maalille ja tehdä maali bonuksena silloin tällöin?

Lauri Korpikoski - Saku Koivu - Leo Komarov

Puhdas shutdown-ketju. Koivu on viimmeiset vuodet ollut Ducksissa erinomainen kolmosketjun puolustavammassa roolissa ja tänä vuonna Olympialaisiin tätä roolia on tarjolla. Vierellä verkkaiset ihanne nelosketjun pelaajat.

Teemu Hartikainen - Jori Lehterä

Kaksi erityylistä pelaajaa paikkaamaan siellä ruudussa, missä on kyseiseen rooliin tarvetta.
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jussi Jokinen - Mikko Koivu - Tuomo Ruutu

Koivu on selkeä ykkössentteri. Jokinen on pelaamassa elämänsä kautta ja itseluottamus on Malkinin ja Nealin kanssa peluun jälkeen sellainen että kuuluu ykköseen. Ruutu ihan kemioiden takia Koivun vierelle. Aina se on toiminut ennenkin. Todella monipuolinen kenttä.

Valtteri Filppula - Alexander Barkov - Teemu Selänne

Barkoville rohkeasti roolia. Filppula on monipuolisuusihme ja vaikuttaa osaavan laittaa kiekkoa reppuunkin tarvittaessa. Selänne saa paukutella näiden kahden sentterin tarjoiluista kaappeja. Filppula saa ottaa aloitukset.

Lauri Korpikoski - Olli Jokinen - Mikael Granlund

Jokinen voimahyökkääjänä ja laukovana sentterinä saa Granlundin ruokkimaan. Korpikoski tasapainottaa ja pelaa huikeaa kahden suunnan peliä.

Jesse Joensuu - Saku Koivu - Leo Komarov

Koivu on paras sentteri joukkueessa puolustussuuntaan ja sopisi todella hyvin kolmoseenkin. Nyt vaan senttereistä on ylitarjontaa. Fyysiset laiturit.

Petri Kontiola/Jori Lehterä/Jarkko Immonen
13. hyökkääjä saa sitten olla joku noista KHL-senttereistä ja mielellään sellainen joka pystyy pelaamaan laidassakin.

Kimmo Timonen - Sami Vatanen
Olli Määttä - Sami Salo
Ossi Väänänen - Rasmus Ristolainen
Joonas Järvinen/Jani Hakanpää/Jyrki Jokipakka/Jere Karalahti/Sami Lepistö/Lasse Kukkonen


Vähän kokemusta ja nuorta voimaa aina pareittain. Lisäksi nyt niitä rightin-pakkeja mukaan kun niitä kerrankin on! Ja tämä ei tarkoita sitä että Juuso Hietasta pitäisi enää koskaan ottaa mihinkään.

Tuukka Rask
Pekka Rinne
Kari Lehtonen
Antti Niemi

Tällä osastolla on ihan sama kuka tai ketkä noista neljästä on mukana. Ei pelota tippaakaan ja tuohon ei kaaduta.
 

Schadowan

Jäsen
Kiitos Sasha, Määttä ja Ristolainen. Saatiin siitä kakkossentteri ja kaksi NHL-puolustajaa Sotshiin kuin vahingossa.

Barkov pelasi viime yönä Crosby vastaan, 1+2 +3 ja alotukset about 50/50. Ei kahta sanaa, etteikö hänelle kuulu kakkossentterin paikka. Koivu,Barkov,Jokinen,S. Koivu, siinä meidän sentterit. Filppula voidaan laittaa huoletta laitaan.

Määttä on ollut valehtelematta Pensin paras puolustaja parissa viime pelissä. Avauspeli on huikean varmaa, sivuttaisliike on todella mallikasta ja puolustuspeli fiksua. Ainoa miinus tulee suorasta luisteluvauhdista, joka saattaa näkyä isossa kaukalossa. Vaikka Määttä tiputettaisiin OHL:ään, saa hän varmasti ainakin leiripaikan. Eikä Suomella rehellisesti sanottuna ole yhtäkään parempaa pakkia tarjolla kakkos-kolmospariin.

Ristolainen pelaa riskitöntä peliä onnettomassa Buffalon joukkueessa. Ei häikäise oikeastaan millään tavalla, mutta hoitaa oman tonttinsa hyvin. Koko ja voima riittää maalineduskamppailuissa erinomaisesti. Heittämällä joukkueeseen.
 
Määttä on ollut valehtelematta Pensin paras puolustaja parissa viime pelissä. Avauspeli on huikean varmaa, sivuttaisliike on todella mallikasta ja puolustuspeli fiksua. Ainoa miinus tulee suorasta luisteluvauhdista, joka saattaa näkyä isossa kaukalossa. Vaikka Määttä tiputettaisiin OHL:ään, saa hän varmasti ainakin leiripaikan.

Mistä leiristä nyt on kyse?
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Olympiajoukkue on kokemassa merkittäviä muutoksia sitten viime kevään. Kokoonpano, joka näytti hyvinkin selvältä, ei olekaan sitä. Tärkeimpänä tekijänä muutoksiin on ollut huippunuortemme odotettua nopeampi nousu NHL:n. Maalivahtien osalta ei ole merkittäviä muutoksia, sillä on oikeastaan ihan sama, kuka huippuvahdeistamme edustaa Suomea Sotshissa: tärkeintä on vain se, että ainakin yksi heistä on pelikunnossa tuolloin.

Pakistomme on kokemassa suurimmat muutokset. Lydmanin lopettaminen ja Pitkäsen loukkaantuminen (tosin itse en laskenut Jonin varaan mitään) saivat aikaan entistäkin suuremman tyhjiön pakistoon. Mutta kun Ristolainen ja Määttä ovat jo molemmat osoittaneet olevansa änäritason pakkeja, en näe mitään estettä heidän valinnalleen kisoihin. Vaikka Määttä joutuisi pelaamaan teknisten syiden johdosta junioriliigaan, hän on silti vahva ehdokas joukkueeseen. Kuka muka olisi häntä parempi Euroopassa pelaavista? Ja kun vielä Vatanenkin on karistanut turhat kilot hartioiltaan, saadaan kahden konkarin Timosen ja Salon ohella sentään jonkinlainen runko joukkueeseen. Loput pakit voidaankin valita arvalla olympiaehdokkaiden joukosta.

Hyökkääjistömme on saanut jo nyt uuden johtotähden, Barkovin. Itse en vielä laskenut keväällä häntä olympiaehdokkaaksi, mutta olin väärässä. Barkovin ja viime kautta paremman Granlundin kautta Suomella on mitaliinkin riittävän laadukas hyökkäyskalusto. Jos avainpelaajat pysyvät terveenä, tulevia kisoja kannattaa odottaa. Tosin on niin, että johtuen pakistomme haavoittuvuudesta, Suomi ei kuulu turnauksen mitalisuosikkeihin. Jos yksikin konkaripakeistamme loukkaantuu, ylivoiman pyörittäminen käy lähes mahdottomaksi. Yhtenä Suomen vahvuutena voidaan pitää sitä, että meillä on varsin tasokas reservi, josta voidaan korvata neloskentän pelaajia ilman että joukkue heikentyy merkittävästi.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Näillä mennään.

T.Ruutu - M.Koivu - J.Jokinen
M.Granlund - O.Jokinen - V.Filppula
L.Korpikoski - S.Koivu - T.Selänne
J.Joensuu - A.Barkov - L.Komarov
Muuten kanssasi tismalleen samaa mieltä mutta pakkiparit laittaisin niin että niisä menisi noi kätisyydet "oikein" eli:

Timonen (L) - Ristolainen (R)
Määttä (L) - Salo (R)
Väänänen (L) - Vatanen (R)
Lepistö (L) - Kukkonen (L)

Ykkös- ja kakkosparissa on vielä hyvä guru ja oppipoika yhdistelmä.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Suomella on riittävästi reserviä kolmen sortin pelaajista: maalivahdeista, "ihan hyvistä" senttereistä ja kansainvälisellä tasolla pärjäävistä alempien ketjujen hyökkääjistä.

Suomella ei ole yhtään supersentteriä, mutta paljon ihan hyviä, eli M Koivu, S Koivu, Barkov, O Jokinen, Kontiola, Lehterä, Kapanen, Immonen(?) ja laidassakin pärjäävät Granlund, Filppula ja J Jokinen. Koska puolustuspeli on Suomen heikkous, en ottaisi nykykuntoista Olli Jokista Sotsiin, koska ei vain tarvitse ottaa riskiä, kun löytyy niitä joilla peli kulkee ja homma hoituu molempiin suuntiin.

Ollin suurin ongelma on tällä hetkellä se ettei peli kulje eikä se kulkenut viime kaudellakaan. Toinen ongelma on ettei Olli ole kuuluisa sopeutumisestaan rooliin kuin rooliin. Tämä pätee myös Leinoon. Joku Jussi Jokinen vastaavasti hoitaa rooliin kuin roolin ja se lisää paljon miehen käyttökelpoisuutta. Pidän Barkoviakin iästään huolimatta turvallisempana valintana kuin nyky-Ollia.

Jotkut ovat sanoneet ettei Suomi kaadu maalivahteihin, mutta minä sanon että maalivahteihin voidaan kaatua mutta sentterit eivät feilaa. Maalivahdilla voi olla kymmenen vezinaa taskussa mutta jos puolivälierässä hörppii pari helppoa niin maalivahtiin voidaan kaatua. Ei Suomella eikä muilla ole molareita joille ei tule huonoja pelejä. Sentteriosastolla saa mennä miestä lakoon enemmänkin eikä se vaikuta paljonkaan Suomen tsänsseihin.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
. Jotkut ovat sanoneet ettei Suomi kaadu maalivahteihin, mutta minä sanon että maalivahteihin voidaan kaatua mutta sentterit eivät feilaa. Maalivahdilla voi olla kymmenen vezinaa taskussa mutta jos puolivälierässä hörppii pari helppoa niin maalivahtiin voidaan kaatua. Ei Suomella eikä muilla ole molareita joille ei tule huonoja pelejä. Sentteriosastolla saa mennä miestä lakoon enemmänkin eikä se vaikuta paljonkaan Suomen tsänsseihin.

No tuolla periaatteella joukkue voi kaatua molariinsa, vaikka heillä olisi todistetusti universumin varmin ja paras ja komein ja peittävin maalivahti, koska me kaikki olemme ihmisiä ja huonoja pelejä voi sattua.

Kuitenkin Tuukka Rask veti koko viime kauden päästettyjen maalien keskiarvolla 2.0, ja tämän kauden kolmessa ekassa matsissa kaikissa mennyt 1, joten minun mielestäni sopii odottaa, että hänen tapauksessaan 3-4 päästettyä maalia on todella huono peli ja niitä sattuu harvemmin kuin muille veskareille.. Joten lähtökohtaisesti siihen ei kaaduta? ;)

Olen usein ehkä vähän liian helppo nyökkäilemään vakuuttaviin argumentteihin, mutta juuri tällä hetkellä käyttäjän Saasta ketjulottoarvailu kuulostaisi ihan mukavalta. Vaikka realistisena ihmisenä veikkaankin Teemun ja Sakun löytyvän samasta kentästä, onhan meidän koutsina kuitenkin hei Erkka..... Siitä en ole myöskään samaa mieltä, kun joissan hahmotelmissa Barkovia kaavaillaan nelosen sentteriksi; joko hän on kakkosessa, tai ei ollenkaan joukkueessa, näin menee minun käsitykseni.. En pidä ajatuksesta, että vasta 19-vuotias Sasha olisi jossain tietyssä ketjussa pelatessaan etukäteen joukkueen mahdollinen "heikoin lenkki". Mielummin juuri niin, että kakkosessa vaikka J.Jokisen ja T.Selänteen kanssa, ja sitten "yllätytään" siitä, että kaveri pelaakin heidän kanssa hyvin :) S.Koivu on niin rutinoitunut pelaaja, että vetäisi yhden olympiturnauksen ranne murtuneena C-junnujen kanssa niin, ettei Mertaranta edes huomaisi sitä..
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Mun mielestä erittäin mielenkiintoinen tilanne on tällä hetkellä. Uskaltaako Erkka luottaa Barkoviin, Ristolaiseen tai jopa Määttään, jos tahti jatkuu tällaisena? Ja jos Sasha joukkueeseen murtautuu, niin tarvitaanko esim. Olli Jokista?

Miltä tämä näyttää palstaveljien silmään?

Ruutu-Koivu-Filppula
Selänne-Koivu-Jokinen
Granlund-Barkov-Korpikoski
Joensuu-ei osaa vielä sanoa-Komarov

Nimimerkki Barcelonan puolustus lisättynä.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Mun mielestä erittäin mielenkiintoinen tilanne on tällä hetkellä. Uskaltaako Erkka luottaa Barkoviin, Ristolaiseen tai jopa Määttään, jos tahti jatkuu tällaisena? Ja jos Sasha joukkueeseen murtautuu, niin tarvitaanko esim. Olli Jokista?

Miltä tämä näyttää palstaveljien silmään?

Ruutu-Koivu-Filppula
Selänne-Koivu-Jokinen
Granlund-Barkov-Korpikoski
Joensuu-ei osaa vielä sanoa-Komarov

Nimimerkki Barcelonan puolustus lisättynä.

Täytyy kyllä sanoa, että en oikein tiedä tai siis hyvältä, mutta tämä on vaikeaa positiivisella tavalla. Nyt jos siis kaikki ovat terveinä, niin meillä on todella erikoinen tilanne senttereiden suhteen ja siis jos vielä pelaavat näin hyvin miten ovat pelanneet, Koivu, Filppula, Barkov, Koivu, Granlund ja Ruutu sekä Jussi Jokinenkin ovat pelanneet keskellä. Näillä näytöillä en saa Olli Jokista melkeen kyllä millään tuohon joukkueeseen mahtumaan.

Se mitä itse olen katsonut pelejä, niin YV:llä ainakin Filppula, Granlund, Barkov ovat omasta mielestäni ne laidassa peliä pyörittävät pelaajat ja Koivut tulevat kyllä siinä käytännössä melkein samalla tasolla.

Niin sanotusti positiivinen ongelma meneillään.

Laitan tähän nyt oman sommitelman hyökkäyksestä ja roolituksilla.

Ruutu-Koivu-Granlund (Ruutu raataa, Koivu hoitaa kaiken ja Granlund luo paikkoja)
Korpikoski-Barkov-Filppula (Korpikoski raataa, Barkov ja Filppula heittelee lättyjä toisilleen ja tekee pisteitä)
Jokinen-Koivu-Selänne
Joensuu-???-Komarov

4 keskelle ehkä se Jokinen jos suostuu ja kykenee alentumaan ja pelaamaan siinä, mutta mieluummin Kontiola omaan makuun.

YV:t

Ruutu-Koivu-Granlund
Selänne-Filppula-Barkov
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös