Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 237 598
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
No tuolla periaatteella joukkue voi kaatua molariinsa, vaikka heillä olisi todistetusti universumin varmin ja paras ja komein ja peittävin maalivahti, koska me kaikki olemme ihmisiä ja huonoja pelejä voi sattua.

Kuitenkin Tuukka Rask veti koko viime kauden päästettyjen maalien keskiarvolla 2.0, ja tämän kauden kolmessa ekassa matsissa kaikissa mennyt 1, joten minun mielestäni sopii odottaa, että hänen tapauksessaan 3-4 päästettyä maalia on todella huono peli ja niitä sattuu harvemmin kuin muille veskareille.. Joten lähtökohtaisesti siihen ei kaaduta? ;)
Mun pointti oli että maalivahteja on kentällä vain yksi ja maalivahdin osuus on huipputärkeä. Jos yksi helppo maali puolivälierissä ei vielä kaada Suomen menestysmahdollisuuksia niin ainakin huomattavasti hankaloittaa. Maalivahtiin voidaan siis kaatua siinä kuin muutkin maat.

Kyllähän Rask ja Niemi ovat tällä hetkellä ne Suomen kuumimmat vahdit ja ovat ihan NHL:nkin kuumimpia. Rinne oli viime kaudella epävarma (myönsi itsekin haastatteluissa että tuli liikaa huonoja pelejä) eikä tämä kausikaan aivan ilmiömäisesti ole startannut. Sotsin kahdessa ekassa pelissä voisi maalille laittaa vaikka jonkun liigavahdin, mutta siitä eteenpäin pitäisi käyttää kuuminta molaria, eikä ainakaan katsoa menneiden vuosien tilastoja. Tarkoitan että Rinnettä ei saa päästää ykköseksi ilman selkeää tasonnostoa.

Ck:n ja Lampisen ketjulotot näyttävät aivan toimivilta mun mieleen. Barkovin mukanaoloon minäkin olen kallellaan. Sitten jää se yksi sentteripaikka ja siihen kyllä riittää kyllin hyviä kandidaatteja.
 
Viimeksi muokattu:

JimStorm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp&Arsenal
Suomen ketjut

Granlund-M.Koivu-Ruutu
J.Jokinen-Barkov-Filppula
Korpikoski-Koivu-Selänne
Joensuu-O.Jokinen-Komarov
Kontiola
Timonen-Salo
Vatanen-Määttä
Ristolainen-Väänänen
Kukkonen

Rask
Niemi
Rinne
Lehtonen

Täytyy kyllä myöntää, että tulevat Sotshin kisat ovat kyllä pitkään aikaan mielenkiintoisimmat jääkiekon osalta. Varsinkin näin jyväskyläläis näkökulmasta, jos molemmat sekä Vatanen, että Määttä valitaan kisoihin. Eipä ole ennen jyväskyläläis lähtöiset pelaajat juuri esintyneet olympialaisissa, mutta nyt voi olla jo yksi pakkiparina. Tulevaisuudessahan voi olla vielä parempi tilanne, jos tuon Julius Hongan kehitys jatkuu samanalaisena :) Maalivahdeista tällä hetkellä Rask ja Niemi parhaassa iskussa, mutta tilannehan voi muuttua vielä moneen kertaan ennen helmikuuta.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tuossa yläpuolella nimimerkki JimStorm makusteli sekä Vatasen että Määtän paikoilla olympiajoukkueessa, niin sinänsä en ihmettelisi jos molemmat siellä mukana olisivat, mutta en välttämättä laittaisi heitä kuitenkaan samaan pakkipariin. Ei sillä etteivätkö esim. pelityyliensä ja ominaisuuksiensa puolesta voisi aivan hyvin tukeakin toisiaan, niin siitäkin huolimatta laittaisin heidät vierekkäin kokeneempien pelaajien kanssa. Esimerkiksi parit Määttä-Timonen ja Vatanen-Salo voisivat olla ihan hyvät, tosin tuollaisessa tulisi hieman ongelmia, koska silloin pakkipareissa olisi vierekkäin samalta puolelta laukovat pelaajat, eli kaksi rightia ja kaksi leftiä.

Toki jos Vatanen ja Määttä pelaavat molemmat sinne Sotshiin saakka hyvät kaudet, niin mikseivät voisi toki ainakin kokeilla samassa parissa pelaamista. Silti olen yleensä sitä mieltä, että kahta nuorta jätkää ei kannata pistää samaan pakkipariin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kovin vaillinaisia ovat monen fantasiarosterit, pelaajia kun saa nimetä edelleen sen 25. Eli esim. kahdeksan pakkia ja 14 hyökkääjää. Tai vaikka yhdeksän pakkia ja 13 hyökkääjää. Tai seitsemän pakkia ja 15 hyökkääjää eli viisi ketjua.

Ketjuihin ja kokoonpanoon saa melkoisesti variaatioita, kun ottaa listauksiin sen määrän pelaajia, mitä oikeastikin otetaan kisoihin. Parikin ylimääräistä
hyökkääjää erilaisissa rooleissa antaa jo paljon valinnan mahdollisuuksia, kaipasi mukaan sitten yleismies Jantusta (ei Markoa) tai tietyn erityisroolin taitajaa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kovin vaillinaisia ovat monen fantasiarosterit, pelaajia kun saa nimetä edelleen sen 25.
Onko noin? Vancouverissa sai ainakin nimetä ainoastaan sen 20 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. Suomella oli käytössä 13 hyökkääjää ja 7 pakkia. En tiedä onko muuttunut sitten Sotshiin.
 

soumah#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mielestäni nyt ehdottomasti olisi aika erottaa Selänne ja S.Koivu myös maajoukkueessa, pelaavathan he Anaheimissakin eri ketjuissa. Selänne on ilmiselvä top 4 laituri ja Koivu voisi tässä sentteritilanteessa hoitaa kolmosen senan hommia. Ketjukoostumuksia on erittäin vaikea hahmotella, kun senttereitä tuntuu nyt olevan tarjolla. Kaikissa nyt lukemissani/miettimissäni ketjuehdotuksissa on jotain pielessä rooleissa/kätisyyksissä/jossain muussa. Lähestynkin kokoonpanoa pelaajatyyppien näkökulmasta:


Top 4 laiturit: Selänne, J.Jokinen, T.Ruutu,Granlund (Filppula). Senttereiksi kahteen ensimmäiseen ketjuun: M.Koivu, Filppula.
Alemmat ketjut: Korpikoski, Bergenheim, Komarov, Joensuu.
Senat: S.Koivu, N.Kapanen

Haastajat:
O.Jokinen, Barkov, V.Leino, Kontiola, Immonen (kätisyys!), Lehterä. Alempiin ketjuihin ei niin paljoa haastajia.

Sent from my HUAWEI Y300-0100 using Tapatalk now Free
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Mielestäni nyt ehdottomasti olisi aika erottaa Selänne ja S.Koivu myös maajoukkueessa, pelaavathan he Anaheimissakin eri ketjuissa. Selänne on ilmiselvä top 4 laituri ja Koivu voisi tässä sentteritilanteessa hoitaa kolmosen senan hommia.

En näe tällä asialla suurempaa merkitystä sillä Suomi pelaa erittäin suurella todennäköisyydellä kolmella hyökkäävällä ketjulla. Eli tämmöinen top-6 ja bottom-6 ajattelu ei päde Suomen maajoukkueesta puhuttaessa. Mielestäni Selänteen rooli on paljon tärkeämpi ylivoimalla kuin tasakentällisin, eli se missä ketjussa Selänne pelaa tasakentällisin ei ole se oleellisin kysymys. Anaheimissa Selänne ja Saku Koivu pelaavat eri kentissä siksi, että Boudreau haluaa peluttaa joukkuettaan tasaisesti, ei siksi että Saku olisi (välttämättä) huonompi kuin tällä kaudella kakkosessa pelanneet Perreault tai Bonino. Vielä OT:na tuntuisi, että Sakua aliarvostetaan nykyään Suomessa. Jos itse saisin valita niin Suomen joukkueen ykköskentän sentteri olisi Mikko Koivu, Kolmosessa Saku Koivu ja nelosessa Niko Kapanen. Tämä Kapasen johtama nelonen olisi tälläinen jarrukenttä, mutta muuten kolmella kiekollisella kentällä mennään tyyliin:

T.Ruutu-M.Koivu-J.Jokinen
Timonen-Ristolainen

Filppula-X-Granlund
Määttä-Salo

Korpikoski-S.Koivu-Selänne
Väänänen-Vatanen

Komarov-N.Kapanen-Joensuu
Kukkonen-Melart

X=Kontiola/Barkov/Lehterä, kolmikosta yksi on kakkosen sentteri ja kaksi toimii lisähyökkääjinä.

yv:

Selänne-M.Koivu-J.Jokinen
Vatanen-Timonen

Filppula-kakkosen sentteri-Granlund
Salo-Määttä
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Kannattaa muistaa myös Juhamatti Aaltonen erittäin varteenotettavana vaihtoehtona olympiajoukkueeseen.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Kerran vielä jätkät!

Tällaisella kokeneella joukkueella voisi lähteä:

S. Kapanen-S. Koivu-Selänne
Hagman-O. Jokinen-Peltonen
Hentunen-N. Kapanen-Pärssinen
J. Ruutu-Hahl-Nieminen

Timonen-Salo
Nummelin-Väänänen
AJ Niemi-Karalahti

13. hyökkääjäksi ja 7. puolustajaksi sitten näitä superjunnuja kuten Kukkonen, T. Ruutu, M. Koivu ja J. Jokinen "opintomatkalle".

Pelaaviksi maalivahdeiksi Norrena ja Markkanen, kolmosmokeksi nuori ja lupaava Bäckström.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ruutu-Koivu-Granlund (Ruutu raataa, Koivu hoitaa kaiken ja Granlund luo paikkoja)
Korpikoski-Barkov-Filppula (Korpikoski raataa, Barkov ja Filppula heittelee lättyjä toisilleen ja tekee pisteitä)
Jokinen-Koivu-Selänne
Joensuu-???-Komarov
En laittaisi kahta parasta maalintekijää (J. Jokinen & Selänne) samaan ketjuun.

Mielenkiintoista pohdiskelua kyllä. Joka tapauksessa kaamea vääntö ja mekkala syntyy kun valinnat/ketjut julkaistaan.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
En laittaisi kahta parasta maalintekijää (J. Jokinen & Selänne) samaan ketjuun.

Mielenkiintoista pohdiskelua kyllä. Joka tapauksessa kaamea vääntö ja mekkala syntyy kun valinnat/ketjut julkaistaan.

Joo, no tuossa on nyt niin monta vaihtoehtoa ja ajattelin tuota kokoonpanoa miltä itsestäni tuntuisi parhaimmalta ajattelin myös sitä, roolituksen ja sen kautta, että nuorten kanssa pitää pelata vanhempia pelaajia ja jätkiä jotka mene sinne kulmaan vääntämään. Meillä on mielestäni hyökkäyksessä nyt ehkä yllättäen ja pitkään aikaan jopa positiivinen ongelma.

Kyllä, varmasti tulee itkua ja hammasten kiristystä kun nuo julkaistaan. Itselleni riittää jos kyseiset hyökkääjät ovat joukkueessa jotka mainitsin ja jos Määttä sekä Ristolainen pelaa valintaan asti NHL:ssä, että he olisivat myös mukana. Jos eivät ole niin varmaan kritisoin, mutta valmentaja valitsee ja niillä mennään. Oli valinnat mitä tahansa, niin kaikkia ei voi kuitenkaan miellyttää.
 

Hellox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sport, Zlatan Ibrahimovic, Jose Mourinho
Maalivahdit:
Antti Niemi
Tuukka Rask
Pekka Rinne

Puolustajat:
Lasse Kukkonen
Olli Määttä
Rasmus Ristolainen
Sami Salo
Kimmo Timonen
Sami Vatanen
Ossi Väänänen
-------------
Sami Lepistö / Ilari Melart

Hyökkääjät:
Aleksander Barkov
Valtteri Filppula
Mikael Granlund
Jesse Joensuu
Jussi Jokinen
Niko Kapanen
Mikko Koivu
Saku Koivu
Leo Komarov
Lauri Korpikoski
Tuomo Ruutu
Teemu Selänne
--------------
Sean Bergenheim
Petri Kontiola
Jori Lehterä


1.ketju:
T.Ruutu - M.Koivu - J.Jokinen
Timonen - Ristolainen

2.ketju:
Filppula - Barkov - Granlund
Määttä - Salo

3.ketju:
Korpikoski - S.Koivu - Selänne
Väänänen - Vatanen

4.ketju:
Komarov - N.Kapanen - Joensuu
Kukkonen - Melart/Lepistö


13. & 14:
Bergenheim & Kontiola/Lehterä
 

The Legend

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins ja Kärpät
1.ketju:
T.Ruutu - M.Koivu - J.Jokinen
Timonen - Ristolainen

2.ketju:
Filppula - Barkov - Granlund
Määttä - Salo

3.ketju:
Korpikoski - S.Koivu - Selänne
Väänänen - Vatanen

4.ketju:
Komarov - N.Kapanen - Joensuu
Kukkonen - Melart/Lepistö


13. & 14:
Bergenheim & Kontiola/Lehterä

Alkaa kokoonpano hahmottumaan, monella on ollut yllämainitun kaltaisia kokoonpanoja. Suomella on kuitenkin melko pieni "kori" mistä pelaajat napata, joten erittäin tärkeäksi asiaksi nousee toimiva roolitus. Mitähän Erkka mahtaa hakea, mennäänkö perinteisellä että ketjusta pitää löytyä peliä tekevä pelaajatyyppi, snaipperi ja joku allround pelaaja. En ole aivan niin paljoa seurannut NHL -kiekkoa, jotta pystyisin sanomaan minkä tyylinen kukakin on. Toki joku voi kopsata myös NHL -pelisarjasta pelaajatyypit ja lisätä alla olevaan listaan.

Aleksander Barkov
Valtteri Filppula
Mikael Granlund
Jesse Joensuu
Jussi Jokinen
Niko Kapanen
Mikko Koivu
Saku Koivu
Leo Komarov
Lauri Korpikoski
Tuomo Ruutu
Teemu Selänne - SNP? :)
--------------
Sean Bergenheim
Petri Kontiola
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Barkov vetää nyt niin hyvin, että taitaa Kontiolat ja Lehterät tippua vain varamiehiksi.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
13. & 14:
Bergenheim & Kontiola/Lehterä

Mistähän Sean Bergenheim aina näihin rostereihin putkahtaa? Mieshän ei ole pystynyt edes pelaamaan, ja Floridan päävalmentajakin on huolissaan hänen urastaan (juttu Iltalehdessä). Toki Bergenheim on nyt hiljalleen tekemässä paluuta, mutta vaikea uskoa Bergenheimin niin kovaan tikkiin kuntoutuvan pitkän pelaamattomuuden jälkeen, että hän olympiajoukkueeseen mahtuisi, varsinkin kun saman roolin pelaajia olisi melko monta tarjolla (Korpikoski, Joensuu, Komarov jne.).

Toivon, että Sean on saanut itsensä taas terveeksi ja pystyy edelleen NHL-uraansa jatkamaan, mutta olympiakomennukset ovat varmasti hänellä itselläänkin nyt toissijaisesti mielessä ennen kuin pelituntuma, itseluottamus ja fyysinen kunto ovat taas kohdallaan.

Kevään MM-kisoissa Bergenheim olisi hyvä nähdä, varmasti riittäisi vielä virtaa sinnekin heti kun Floridan runkosarja saadaan päätökseen.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nelosketjun toisen laiturin paikka on näillä näkymin hyvin avoin. Komarovin uskoisin olevan liki saletti toiseen laitaan, mutta toiseen onkin sitten tyrkyllä niin Joensuu, Bergenheim, Pihlström kuin Hartikainen. Monien silmissä Joensuu tuntuu olevan ykkösvaihtoehto tuohon, mutta kun tarkemmin pohtii, niin mihin se oikein perustuu? Joensuu oli lähes kokonaan viime kauden sivussa ja tälläkin kaudella on ollut vaivaa ja niistä vähäisistä peleistäkin kasassa on melko murheellinen +/- -saldo alakenttien pelaajalle. Maajoukkueessa Joensuun näytöt eivät myöskään ole kokonaisuudessaan mitenkään häikäisevät. Käytännössä sitä yhtä USA-puolivälierää lukuun ottamatta Jessen maajoukkueura on hyvin mitään sanomaton.

Vertailun vuoksi sitten taas Antti Pihlströmin maajoukkuenäytöt kokonaisuudessaan ovat huomattavasti vakuuttavammat kuin Jessellä. Tokihan Pillun tämä kausi KHL:ssä ei ole ollut mikään hyvä, joten se heikentää hänen osakkeitaan. Hartikainen taas on pelannut vahvasti KHL:ssä, mutta hän ehkä kuitenkin on enemmän profiililtaan hyökkäävien kenttien voimahyökkääjä kuin nelosketjun laituri. Bergenheim olisi toki terveenä erinomainen vaihtoehto neloseen, mutta ei häntäkään nyt voi joukkueeseen valita jos ei palaa nopeasti kehiin ja anna näyttöjä. Nyt hänellä taitaa olla viimeisen 1,5 vuoden aikana kaksi peliä pelattuna.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Fantasiarosteri on alkanut pikkuhiljaa muovautumaan, kun on päässyt seuraamaan suht tiiviisti NHL:ää tämän lokakuun ajan. Yllättävän positiivisin mielin voi lähinnä Määtän ja Vatasen onnistumisten myötä näihin kekkereihin lähteä, vaikka Pitkäsen ja Lydin poissaolot tuntuivat alkusyksystä heikentävän rajulla kädellä Leijonien puolustusta.

Hyökkäys
1. T.Ruutu- M.Koivu- Granlund

2. J.Jokinen- Filppula- Selänne

3. Korpikoski- S.Koivu- Bergenheim/X

4. Joensuu- Barkov- Komarov

Ylim: Kontiola & Aaltonen

Avainkyssärit:
Kuka johtaa kakkosketjua? Onko se Filppula vai Barkov vaiko joku muu? Pidän Sashaa puhtaana sentterinä, kun taas Vallen voisi siirtää laitaan. Toisaalta Filppula on ollut syksyn paras suomalainen sentteri NHL:n puolella, joten ansaitsee papereissani tuon paikan.
Meneekö Barkov hukkaan 4. sentterin paikalla? Mielestäni ei ainakaan niin pahasti kun monet saattavat luulla. Kaveri osaa puolustaa ja pimentää tarvittaessa vastustajan tehoketjuja aivan kuten Saku Koivukin.
Hätää ei toisaalta tämän asian suhteen ole, sillä Leijonien hyökkääjistä yli puolet on tottunut pelaamaan keskushyökkääjän tontilla, aivan kuten Kanadankin joukkueessa. Finaalissa nähdään.

Puolustus
1. Salo-Timonen

2. Vatanen-Väänänen

3. Ristolainen-Määttä

4. Lepistö-Karalahti

Tämä oli jo vaikeampaa, ja uskaltaisin laittaa pääni pantiksi ettei pakisto tule näyttämään tältä.

Avainkysymykset:
Kuinka jaksaa Salo ja Timonen? Vastuuta olisi tarjolla reilusti 23minuutin luokkaa ottelua kohden, kunhan vain veteraanit jaksavat. Vatanenkin saanee paljon vastuuta, mutta tuo bottom four-osasto on näihin kekkereihin luvattoman tasoton. Toivottavasti Suomi pelaisi 6:lla pakilla, sillä itse vieroksun jostain syystä tuota 4. pakkiparin käyttöä. 13+7 olisi hyvä.
Miten Määttä ehtii sopeutua isoon kaukaloon? Miehen ura on pelattu pitkälti kapeassa boxissa, joskin jotkut junnu-kisat lienee tullut pelattua 30 metrisessä askissa?


MV:

Rask
Rinne
Niemi

Avainkysymykset:
Kuka on kuumin H-hetkellä? Tällä hetkellä maaliamme vartioisi Tuukka Rask. Näiden kolmen veskarin pelityyleissä on erittäin suuria eroavaisuuksia, joten siltä kannalta ykkösmolarin olisi syytä olla tiedossa hyvissä ajoin, jotta yhteispeli puolustajien kanssa saataisiin kuntoon.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Suomella on nähdäkseni sentterien osalta positiivinen ongelma. Laitahyökkääjiin nähden hyviä on monta kappaletta, mm. Valtteri Filppula, Aleksander Barkov, Mikko Koivu, Olli Jokinen, Mikael Granlund ja Saku Koivu. Löytyy nuoria taitavia, sekä kokeneita leijonaikoneita senttereistä. Lieneekin välttämätöntä peluuttaa joitain heistä, esim. Filppulaa ja Granlundia laitureina, muuten käy niin että liian hyviä senttereitä jää pelaavasta kokoonpanosta pois. Ja sekin vielä että yllämainitut sentterit ovat kaikki NHL:stä. Vaikea edes sanoa kuinka monta potentiaalista löytyy Euroopan puolelta, esim. Petri Kontiola. Puhumattakaan siitä, että millaiset roolit yllämainituille senttereille laitetaan, keskinäinen kilpailu tulee olemaan kovaa. Barkov saattaa olla aavistuksen verran liian nuori ja kokematon ykkössentteriksi (vaikka ei huono vaihtoehto missään nimessä olisikaan) ja Filppulaa voi tosiaan peluuttaa laiturina, joten tällöin Mikko Koivu olisi ykkössentteri. Barkov vai Jokinen sitten kakkossentteriksi? En uskalla tämän enempää lähteä spekuloimaan..

Ja maalivahtitilanne? Kuka ykköseksi, Tuukka Rask, Pekka Rinne vai esim. Antti Niemi? Kuten nimimerkki Tiedote sanoi, on Tuukka Rask tällä hetkellä kovin nimi noista kolmesta. Nähtäväksi kuitenkin jää, kuka sitten tulee lopulta olemaan se ykkönen.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Moni tyrkyttää tuota Karalahtea edelleen Sotshiin mukaan. Itse en ottaisi miestä, koska jalkanopeus ei tule ikäpäivänä riittämään tuolla. Vähän eri asia pelata jotain Viitaluomia ja kumppaneita vastaan liigassa kuin Olympialaisissa Crosbya ja Malkinia vastaan. Muutenkin Jeren edellisistä maajoukkuevisiiteistä ei ole jäänyt mitään hirveän hyvää kuvaa. Mielummin sitten vaikka Melart sinne mukaan.
 

Fullhazard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kokoonpanohahmotelmaa

Terve! Ei ole tullut paljoa tänne jatkoaikaan kirjoiteltua, vaikka tunnukset jo pari vuotta sitten on tullut saatua. Yleensä vain joku on jo kirjoittanut samat mitä olen itse ajatellut kirjoittaa. Nyt sitten on vain avattava kirjoitusura oikein kunnolla, kun en ole törmännyt vielä täysin samanlaisiin ajatuksiin muiden toimesta.

--------------------------------------------------------------------------

Hyökkäys:

M.Koivun ja Ruudun näkisin selvästi olevan ykköskentässä ja ykköskentän uskoisin olevan sen, joka pelaa vastustajan parasta kenttää vastaan. Kolmanneksi lenkiksi joko Mikke tai J.Jokinen. Uskon Miken pystyvän parempaan hyökkäyspeliin isossa kaukalossa ja täten ottavan sen paikan. Toisaalta Jokinen kannattaisi ehkä laittaa siihen, jos vastustajalla sattuu olemaan vain yksi superkenttä ja muut selkeästi heikompia.

Kakkosen laitaan sitten Teemu. Uskon Teemulle sopivimman sentterin olevan Filppula, sillä molemmat perustavat pelinsä vahvaan vastaiskupeliin. Kakkosen toiseen laitaan sitten nopea ja suoraviivainen Korpikoski.

Kolmosen keskelle Sasha tai O.Jokinen. Tällä hetkellä näkisin Sashan olevan edellä tason puolesta niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Jokista kun ei tunneta parhaana joukkuepelaajana eikä välttämättä aina nappaa puolustaakkaan kunnolla. Sasha aina tunnollisena, hiljaisena ja vanhempia pelaajia kunnioittavana ihmisenä sopii Suomeen joukkueeseen. Sekä sopeutuu varmasti paremmin Venäjälle kielitaitonsa ansiosta. Toisaalta, jos molemmat parantavat ja pelaavat loistavat kaudet Sotsiin mennessä voidaan Filppula siirtää laitaan.

Kolmosen toiseen laitaan J.Jokinen ja heitetääs toiseen laitaan sitten Kontiola. Konnan luontainen pelipaikka on sentteri, mutta ainakin Tapparassa pelasi myös laidassa ja Konna älykkäänä ja isoon kaukaloon tottuneena uskon pystyvän handlaamaan roolinsa myös laidassa. Sasha ja J.Jokinen pelasivat molemmat SM-liigassa viime kaudella ja täten uskon löytävän hyvät kemiat Konnan kanssa, vaikkei tietenkään missään KHL:n lentokentillä pelanneetkaan.

Neloseen sitten Saku keskelle ja Komarov toiseen laitaan. Toinen laita onkin sitten vaikea päätös. Joensuun breikatessa kunnolla NHLlässä olisi hyvä valinta siihen, mutta kovan työn takana se on. Täten joudutaan todennäköisesti valitsemaan joku KHL:lästä. Pihlström olisi hyvä valinta kunnossa ollessaan ja tiedettäisiin tasan tarkkaan mitä saataisiin, mutta ilmeisesti kausi ei ole lähtenyt kovinkaan hyvin liikkeelle ja on ollut aikeissa saada potkut Ufasta. Muita vaihtoehtoja voisi olla Hartikainen, Osala tai Savinainen. Pystyykö N.
Kapanen tai S.Koivu pelaamaan mahdollisesti laidassa?

--------------------------------------------------------------------------

Pakisto onkin sitten vaikeampi laittaa paperille. Timonen ja Salo ovat joukkueen tärkeimmät pakit kunnossa ollessaan, mutta pakisto jää niin heikoksi, että pakko peluuttaa melkeinpä erikseen. Vatanen, Määttä saattaa nousta sille tasolle, että pystyvät pelaamaan ykkösparissa isoja minuutteja kovia maita vastaan, mutta vielä on liian aikaista sanoa. Lähtisin siitä, että kaikki pakkien on pystyttävä nimenomaan puolustamaan tarpeeksi hyvin. Lasken tällä hetkellä, että Määttä ja Vatanen pystyvät siihen, mutta toisaalta esimerkiksi KHL:n hyökkäävät pakit, kuten Lepistö tai Hietanen eivät.

AHL:n puolustavien pakkien Järvisen ja Melartin täytyy pelata joko erittäin hyvin tai noustava NHL:ään päästäkseen Sotshiin, kumpikaan ei näytä todennäköiseltä tällä hetkellä. Kahdesta viimeisen puolustavan pakin paikasta näkisin taistelevan Väänänen, Kukkonen, Jaakola ja Ristolainen. Seitsemänneksi pakiksi sitten joku kohtuu hyvä yleispakki, kuten vaikkapa Mäntylä, jos pelaa hyvin KHL:lässä ja EHT:lla.

--------------------------------------------------------------------------

Ruutu-Koivu-Mikke

Korpikoski-Filppula-Teemu

Jokinen-Barkov-Konna

Kapanen(?)-Saku-Komarov

-------------------------------------------------------------------------

Määttä-Salo

Timonen-Väänänen

Jaakola-Vatanen

Mäntylä

Olipas vaikee. Toivottavasti RR55 breikkaiski NHL:llässä. Sais kätisyydetki osumaan.

Rask
Rinne
Niemi

Päivän kunnon mukaan!

edit. Pakit
 
Viimeksi muokattu:

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Miksi ihmeessä täällä on jokainen laittamassa Ossi Väänästä joukkueeseen? Kaveri ei ole esittänyt tällä kaudella mitään, minkä perusteella kuuluisi olympiajoukkueeseen!
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
JOS otteet jatkuvat samanlaisina, niin Sakari Salminen on erittäin todennäköinen pelaaja Sotshissa, vaikkei häntä täällä missään arvioissa ole listattukaan.

Salminen on pelannut KHL:ssä jo 19 ottelua tasan pinna/peli-keskiarvolla tehojen ollessa nyt 8+11=19, joka oikeuttaa samalla KOKO KHL:n pistepörssin sijalle viisi.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Senttereiden osalta ei mielestäni ole kyllä lainkaan positiivista ongelmaa tällä hetkellä, päinvastoin. Mitat varmuudella täyttäviä senttereitä kun on tasantarkkaan kaksi: Koivun veljekset. Ja Mikkokaan ei valitettavasti ole sen luokan ykkössentteri, jonka johdolla tultaisiin kultamitaleista pelaamaan. Nämä veljekset nyt kuitenkin ovat sellaisia kavereita, jotka tulevat oman tasonsa varmuudella pitämään myös olympiakaukalossa. Kolmas saman kaliiberin suorittaja on myös Filppula, mutta hänet nähtäneen Sotshissa todennäköisesti laiturina.

Ja kuinka niin ei ole positiivista ongelmaa? No eihän sitä ole, sillä sen yhden top3 -sentterin osalta ilmassa on isoja kysymysmerkkejä. Barkov on osoittanut jo pärjäävänsä NHL:ssä, mutta onko rutiinitaso kuitenkaan vielä sitä luokkaa, että hän maajoukkuekuvioissa keltanokkana pystyisi auttamaan olympiajoukkuetta erittäin tiiviissä turnauksessa, jossa vastassa on parin alkulohkoläpsyttelyn jälkeen käytännössä koko ajan maailman parhaita pelaajia? Ei hän kykene vielä Floridaa viemään yhtään mihinkään, enkä kyllä usko siihen myöskään olympiajoukkueen osalta. Eikä sellaista mielestäni pitäisi noin nuorelta ja kokemattomalta kaverilta vielä odottaakaan. Mites sitten Olli Jokinen? Näytöt Winnipegissä viime kaudelta luokkaa surkeaa, eikä tälläkään kaudella näkemissäni neljässä pelissä ole vakuuttanut juuri sen paremmin. Toivottavasti ei pelkillä vanhoilla näytöillä ja nimellä valita kisoihin. Ja eurosentterit sitten? Kaikki kolmikosta Kontiola, Lehterä ja Immonen ovat täydellisiä kysymysmerkkejä sen suhteen miten taso kestää vertailun maailman parhaimpiin vastustajiin nähden. Skoda Cup ja EHT -näytöillä kun on kyseisten herrojen osalta liki nollamerkitys, sillä ei heitä ole koskaan punnittu sellaisten pelaajien kanssa, millaisten varaan esimerkiksi Kanadan, USA:n tai Ruotsin joukkue tulee rakentumaan.

Nelossentterin roolista en ole huolissani, sillä eiköhän Kapasen Niko edelleenkin kykene sen roolin kunnialla vetämään.

JOS otteet jatkuvat samanlaisina, niin Sakari Salminen on erittäin todennäköinen pelaaja Sotshissa, vaikkei häntä täällä missään arvioissa ole listattukaan.

Sotshi sijaitsee Venäjällä eikä Valko-Venäjällä, jossa seuraavat MM-kisat pelataan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös