Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti aamulla Ässien osioon sen verran monta henkilökohtaista hyökkäystä ja räikeästi hyvän maun vastaista viestiä, että annamme hänelle näistä rikkeistä suoraan kahden kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki FASlapsi kirjoitti täysin turhan ja luokattoman viestin Jesse Puljujärven ketjuun ja hän kuittasi tästä kuukauden pelikiellon. Tässä tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkki Blacktowhite on asetettu viikon pelikieltoon Liigan kurinpitoa käsittelevän ketjun sisällöttömästä onelineristaan.

Nimimerkki Mike kuittaa itselleen viikon pelikiellon netiketin vastaisesta viestistään Jokerit-osiossa.

Nimimerkki Fernando huilaa seuraavan viikon sääntöjen 4§:n perusteella hänen kirjoitettuaan kiekkokeskusteluun viestin, jonka sisältönä on pelkästään "*hymiö*".

TPS-osiossa nimimerkki puukädet provoili ja meni henkilökohtaisuuksiin toista kirjoittaa kohtaan ja saa kuukauden pelikiellon sääntöjen 6§:n ja 9§:n perusteella. Kyseisen nimimerkin pelikieltoa pidentää se, että hän on vähän aikaa sitten kärsinyt pelikiellon vastaavanlaisesta rikkeestä.

Nimimerkki haukka on seuraavat kaksi kuukautta pelikiellossa syylistyttyään Jokerit-osiossa itsemoderointiin. Nimimerkin pitkä rikehistoria pidensi pelikieltoa huomattavasti.

Maksim Matushkin – patapakiston kapellimestari

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Jäässä, 01.02.2017 klo 18.18.

 1. StadinÄssä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Janne Hänninen, olympiatason sprinttiluistelija on jo vuosia vetänyt luistelukoulua lukuisille kiekkoilijoille. Kuului mm. Hifk:n valmennusrinkiin muutama vuosi sitten. Hän opettaa (muun muassa) nimenomaan luistelunopeutta edistävää potkutekniikkaa ja vartalon asentoa yms. Samoin kuin Mika Poutala nykyään.

  Etenkin keskitasoa hitaampi/heikompi luistelija saa tästä huimasti hyötyä lyhyessäkin ajassa, jos motivaatiota riittää.
   
 2. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Olen analysoinut Matushkinin ominaisuuksia katsomalla pelejä ja minusta hän vertautuu hyvin Kupariseen. Aikanaan kun Suhonen toi Hirvosen Poriin, Kuparinen sai parannettua liikettään selkeästi. Hirvonen muutti harjoittelua ja ulosmittasi Kuparisen kovista voimatasoista liikettä. Tämä toimii tiettyyn pisteeseen asti.

  Joensuun harjoitteli pätkän NYI luisteluvalmentajan kanssa ja sai suoraluistelunsa kuntoon, menee lujaa. Kaarreluistelu ja käännökset eivät ole parantuneet ihmeemmin, näissä poisoppiminen väärästä tekniikasta on vaativampaa.

  Matushkinin nopeus paranee varmasti näillä keinoilla, hyvä fyysinen harjoittelukesä, terävyyttä lisää harjoitteluun ja tekniikkaharjoittelua luisteluun. Rasvaprosentin pudottaminen on helpointa, mutta se tuskin on tässä kohtaa se ongelma. Luistelutekniikkaa pystytään parantamaan, mutta väärästä poisoppiminen on erittäin vaativa prosessi, pidän muutamien fanien esittämää skenaariota prosessin helppoudesta kohtuu optimistisen.

  Lainaus:
  Varmasti näin. Väitteeni perustuu vuosien takaiseen Harri Hakkaraisen Ässien junnuvalmentajille pitämään luentoon ja vuosien varrella kuulemaani "tietoon".
   
 3. Pata4win Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Philadelphia Flyers ja FC Barcelona
  Terve myös ainoan ja oikean joukkueen osioon Liigassa! Olen TosiFanin kanssa samaa mieltä, että on erittäin vaikeaa saada Matushkinista esiin mitään pikakiituria, mutta mielestäni hän on omalla pelikäsityksellään pärjännyt melko hyvin Liigassa ja kesän aikana voi hyvän valmennuksen avulla kehittää omaa tekemistää. Mielestäni kaverissa on potentiaalia vaikka ikää on kertynyt melko paljon.
   
 4. Ribals Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wayne Shaw
  Lainaus:
  Yleensäkin laji kuin laji, niin jos on vuosia tehnyt jotain asiaa ns. "väärin", niin poisoppiminen on todella vaikeaa. Kokemusta löytyy itseltä pesäpallon puolelta.
   
 5. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Piti käydä vähän vilkaisemassa laukaisutilastoja, että miten tämä meidän viivapyssy nyt oikein tuosta harmaasta ripuliranteiden massasta erottuu. Vastaus on eipä oikein mitenkään ja myytti "laukaukset löytävät tiensä perille" tosiaankin tuntuu olevan vain myytti. Aika lähellä samaa massaa meidän kaikki pakit, eli joka toinen veto menee maalille asti. Mm. Wallin ja Peltolan laukauksista suurinpiirtein yhtä iso % löytää tiensä maalille kuin Matukan kudeista.

  Viljanen ja Marttinen on sitten heikoimmat n. 40 % tarkkuudella.
   
 6. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  En missään tapauksessa tekisi miehelle sopimsuta jatkosta. Parempia on saatavilla varmuudella. Kovaa työtä se vain vaatii. Pitkäkähkö seuranta ja pohjatyöt eivät kyllä ole menneet mun mielestäni tämän herran kohdalla maaliin. Kuherruskuukausi oli ja meni. Alku hyvä, sen jälkeen sitä samaa meren mutaa kuin muutkin, ehkäpä jopa heikompi .
   
 7. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Toivottavasti meidän nuoret pakit katsovat videolta moneen kertaan Matushkinin ylivoimapelaamista ja miettivät, voisivatko he oikealla keskittymisellä ja asennoitumisella löytää vastaavan pelinopeuden ja juonikkuuden. Jos oikeasti ottaa tehtäväkseen opiskella hyväksi viivamieheksi, niin ei se ole mikään ylipääsemätön homma. Paljon on kiinni keskittymisestä ja asenteesta.

  Vetoon ei tietenkään saa lisää ruutia meditoimalla, mutta kaikki varmaan näkivät, että vaikka matukalla olisi ollut Uden hernepyssy, vaikutus ylivoimapeliin olisi ollut iso.
   
 8. madeOFspade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Yksi aika oleellinen tilasto pääsi unohtumaan. Peltola 59o 3 maalia. Walli 25 peliä 0 maalia ja Matushkin 13 peliä 3 maalia.

  Vaikka Peltola tai Walli saisi kiekkoa maalille niin laukaisutehokkuus on surkea. Maksim laittaa kiekkoa maalille laadukkaammilla laukauksilla ja on paljon tehokkaampi. Tästä syystä tulee parempia reboundeja ja suurempi mahdollisuus sille että veto menee suoraan maaliin.

  Matushkinin laukaus on helvetisti parempi kuin näiden muiden ripuliranteiden.

  Vastustaja joutui ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ottamaan Ässien ylivoimalla viivamiehen vetoa pois.
   
 9. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Joo, onhan se ihan päivänselvä, että Matukan kuti on eri maata. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ylivoimalla se miten pelaat viivassa on tärkeämpää, kuin laukaisun laatu. Kyllä ne viivakudit melkein aina tarvii maskia, että menee suoraan maaliin ja silloin heikompikin laukaus riittää, kunhan on tarkkuutta. Tärkeintä on saada ylivoimat toimimaan kokonaisvaltaisen hyvin.

  Matushkinin saldo siis Ässissä oli 16 otteluun 3+5, mikä on oikein hyvä saldo. Tuollainen 11-12 maalin tahti olisi oikeuttanut Liigassa pakkien maalipörssin voittoon.
   
 10. passenger Jäsen

  Tässä pitää nyt huomioida, että otanta Matushkinin kohdalla on todella lyhyt eikä sikäli vertailukelpoinen. Tommila iski samalla aikavälillä Matushkinin kanssa neljä maalia. Näkisin, että ensisijaisesti sitä yv-pakkia pitäisi hakea markkinoilta, mutta toisaalta Matushkinin pitäminen on luultavasti hyvin edullista. En usko että tulee olemaan mikään käänteentekevä pelaaja liigassa. Puutteet perusasioissa ja tekniikoissa ovat niin perustavanlaatuisia, että ei niitä kyllä 27-vuotiaana kesässä korjata. Esim. Tommilan on huomattavasti helpompi opetella laukauksen ajoittamista viivalla, mitä Matushkinin luistelemista.
   
 11. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Hintalappu ratkaisee. Matukallekin löytyy tonttia ensi kaudelle jos pelaa edullisesti ja suostuu välillä 7.pakin rooliin ja jopa rotaatioon.
   
 12. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Matukka jatkaa. Sopivalla hinnalla varmasti ihan hyvä ratkaisu. Omanpään peliä pitää parantaa niin on vakiokuusikon pakki.
   
 13. Jalat1990 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Matushkin on nyt hyvä mittari siihen, että mitä yksi kesä Ahon leirissä antaa. Veikkaan, että nähdään eri ukko syksyllä. Iso peukku!
   
 14. Laksatiivi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Karri Kivi
  Hieno juttu. Kesän aikana puolustuspään pelaamista ja vauhtia lisää niin hyvä tulee.
   
 15. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Wild. Rantanen/Aho. Crucible. KaMa.
  Lainaus:
  Tuli mieleen että nyt 27-vuotias debytoi vasta viime kaudella pääsarjatasolla: 18 peliä Elitserienissä, päättyneellä kaudella 44 Slovakiassa ja 13 Liigassa. Ei Allsvenskankaan toki hassumpi sarja ole. Mutta vaatimustaso luultavasti nousee napsun alkavalle kaudelle. Katotaan millanen tekijä sieltä hioutuu.
   
 16. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Kyllä. Onneksi saatiin jatkoa Matulle. Ehjä kesä alle ja hieman lisää jalkaa, niin potentiaalia ihan ykköskorin puolustajaksi liigaan. Kiekollisesti on tunnetusti jo sillä tasolla.
   
 17. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Hyvä, että matukalle tehtiin jatko. En ois kyl uskonu. Mielenkiinnolla odotan, minkä verran fysiikka ja tasapaino kehittyy!
   
 18. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Juur näi, ehottoman mielenkiintoista!!!
   
 19. shaminy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mestarit'13, Honkey Donkey Honkanen, Ape ja Pena
  Ensikaudella vahva usko tämän kaverin ptekemiseen kun saadaa alle kunnon kesätreenit.
   
 20. Badgers Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Luistelua vaan paremmaksi, eiköhän sitten ole jo vieläkin parempi peluri ensi kaudella.
   
 21. Naurava Sika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Ässäpuolustus vaikuttaa muuten niin totaalisen kädettömältä, että hyvä kun saatiin edes yksi kaveri joka saa kiekon viivalta maalille asti. Toivottavasti Jykän kova koulu muokkaa kaverin liikettä ja puolustuspeliä parempaan suuntaan.
   
 22. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Peltola, Seppälä ja Tommila kädettömiä, ei kai nyt sentään?
   
 23. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Hyvä että optio tuli käytettyä, lähdetään siitä että Matukka on jonkinlainen täsmäase ensi kaudella..

  Lainaus:
  Juuri näin, ei ässäpakisto mitenkään kädetön ole. Matukan erityisominaisuus pakistossa on enemmänkin se, että hän saa käytännössä ainoana todistettavasti kiekon ilmassa siniviivalta maalille asti. Nyt vain liikkumisen kanssa tiiviisti töitä tulevina kuukausina, kaikki muut harjoitteet ovat toissijaisia sen rinnalla..
   
 24. Naurava Sika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  No ehkä "kädetön" on turhan kova ilmaus, mutta tuskin sinunkaan mielestäsi yksikään mainitsemistasi on minkään sortin viivatykki? Matushkin sen sijaan näytti tullessaan että hänestä voisi sellaista toivoakin. Sitä tässä ajoin takaa.
   
 25. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kädellinen pakki ja viivatykki ovat kaksi eri asiaa.