Ilmoitukset

Nimimerkki KooJii_#1 rikkoi sääntöjen 4§:ä kirjoittamalla viestin, jossa oli pelkkiä hymiöitä. Annamme tästä rikkeestä viikon pelikiellon.

Nimimerkki Action Bronson kävi HIFK-osiossa provoilemassa. Koska nimimerkillä on vastaavista rikkeistä runsaasti historiaa, kurinpitoryhmä on määrännyt Action Bronsonin puolen vuoden pelikieltoon.

Nimimerkki Elkku kuittasi itselleen kahden viikon pelikiellon jatkuvista turhista ja provosoivista viesteistään Olli Juolevia käsittelevässä ketjussa.

Nimimerkki Luxray kirjoitti lukuisia provosoivia viestejä TPS-osioon ja hänet on laitettu viikoksi rauhoittumaan sääntöjen 9§:n perusteella.

Nimimerkki Lico kirjoitti pelkän hymiön sisältäneen viestin ja huilaa seuraavan viikon sääntöjen 4§:n perusteella.

Nimimerkki sumuinen suo osoittautui Moderaattorien vanhaksi tutuksi ja hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu sääntöjen 16§:n perusteella.

Nimimerkki kummitus kirjoitti sen verran monta turhaa ja provosoivaa offtopic-viestiä JYP-osioon, että olemme päättäneet antaa kyseiselle kirjoittajalle viikon pelikiellon sääntöjen 2§:n, 4§:n ja 9§:n perusteella.

Nimimerkki Leon kirjoitti pelkkiä isoja kirjaimia sisältäneen onelinerin, josta kurinpito päätti antaa viikon pelikiellon sääntöjen 4§:n ja 5§:n perusteella.


Maksim Matushkin – patapakiston kapellimestari

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Jäässä, 01.02.2017 klo 18.18.

 1. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  @Sörsseli nimenomaan kun ne heikkoudet tuntuu oleva fyysisellä puolella. Ne saa kuntoon jos harjoitukset tehdään kunnolla ja oikein. Ei kaveri nyt kuitenkaan mistään "hurjat raskauskilot"-tasolta aloita harjoittelua.

  Jos se nyt huonosta fysiikkaharjoittelusta jää kiinni, niin perseestä on. Paras yv taitaa sisältää Niko "ekoihin polvareihin lehmän hönkäysranne" Peltolan ja ja Jere Seppälän. Siitä voi kuitenkin miettiä Maksimin hyötyjä ja haittoja.
   
 2. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Itse en usko ihan geenitason ongelmiin, sillä kunnianhimoisella harjoittelulla olisi kyllä jokainen ammattiurheilija tuossa iässä noilta ominaisuuksilta paremmassa jamassa. Siksi veikkaankin ennemmin sitä arkisempaa, eli harjoittelulahjakkuuden puutetta. Ei saada / viitsitä ottaa itsestään harjoituksissa tarpeeksi irti. Itsestäkin tuntuu aika isolle projektille yhteen kesään.

  Lainaus:
  Jotenkin itestä tuntuis, että tollasen kymmenen kilon pudottaminen yhdessä kesässä olisi helpompaa, kuin kymmenen lisäkilon(ei kaljamaha) haaliminen keskivartaloon samassa ajassa.

  Mutta joo, jos peluutettaisiin oikein = kaikki ylivoimat, ja vähemmän tasaviisikoin omassa päässä, niin hyöty olisi riittävä nykykunnossakin.
   
 3. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Näinhän se menee. Yhdessä kesässä/syksyssä ei Matukka raketiksi muutu. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettei kehitystä voisi tapahtua hyvässä (kunto/luistelu-)valmennuksessa.
   
 4. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Niin kuten jo sanoin, aloitustaso ei ole kuitenkaan mikään 210kg laihduttajan taso. Jos tahtotilaa on, nuo saadaan hiottua sellaisiksi, että liigassa pärjää ilman pujottelukepin osaa. Kuitenkin kaikki varmasti ymmärtää, että Ässien rahoilla ei sada pelaajaa, joka on hyökkäyspäähän Matushkin ja puolustuksessakin vielä Marttinen.
   
 5. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Matushkinin nopeutta tuskin saadaan merkittävästi kasvatettua, hitaat solut eivät muutu nopeiksi millään harjoitteilla.
   
 6. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Ei Matukka näytä ylipainoiselta. Ongelmat ovat varmaankin luistelussa teknisellä puolella.
   
 7. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
 8. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Ja huonot mitokondriot sekä bakteerikantakin vielä sakkaa.

  Edelleen, asennepuolella nämä kysymykset. Täysin oletettavaa saada liike liigan vaatimalle tasolle, koska kyseessä kuitenkin ihan ammattiurheilija.
   
 9. karhu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät,Man Utd
  Luulenpa, että karulla tavalla näämme vielä lopuissa miten rankasti vastustajat iskevät Matushkinin ollessa jäällä.
  Nämä heikkoudet kuitenkin scoutataan viimeistään pudotuspeleissä tarkasti.

  Aika ristiriitainen kaveri kyllä. Selvästi lahjakas kiekolla hyökkäyspäässä, mutta surkea omissa.
  Vähän tällainen alasarjojen ikuinen lupaus, jolla kehitys loppui tai kiinnostusta harjoitteluun ei vain koskaan ole ollut. Ehkä tämä taso riittää hänelle ja palkanmaksaja aina jostain löytyy.
   
 10. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ennen kuin alat suuremmin neuvomaan tai kommentoimaan fysiikkavalmennusta, kannattaa lukea muutama alan perusteos. Nopean solun muuttaminen hitaaksi onnistuu helposti, toiseen suuntaan homma on lähes mahdotonta. Kokemuksia kannattaa kysyä vaikka Matti Kupariselta.
   
 11. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Okei, ei sitten. Olet oikeassa.
   
 12. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Sopiva peluutus ja pelaamisen nöyryys mahdollistavat Matushkinin tehokkaan pelaamisen Liigassa. Parissa viimeisessä pelissä Matushkin on yrittänyt liian vaikeita ja vastustajat ovat päässeet iholle kiinni.
   
 13. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Tuo nyt on kohtuu helppo kehityskohta, ns pikkujuttu ja helppo korjata. Ja huonoja pelejä nyt sattuu kaikille, varsinkin kun opetellaan jotain uutta pelitapaa.

  Mutta ne isoimmat ongelmat on kuitenkin siinä, kun ollaan omalla alueella ja vastustajalla on kiekko. Tai monesti ne ongelmat alkavat kasaantua jo hyökkäys-/keskialueella, kun hyökkääminen vaihtuu puolustamiseksi. Pitiäsi päästä joskus myös siihen vastustajaan kiinni. Varsinkin kun kyseessä on Ahon Ässät, missä varmistukset ja riskien minimointi ei ole samalla tasolla kuin vaikka Kiven Ässissä.
   
 14. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Mun mielestä Matukan ongelma ei ole suoranaisesti hitaus, vaan surkeat suunnan muutokset ja ylipäänsä vaikeissa tilanteissa/asennoissa liikkuminen.

  Onko hitailla / nopeilla soluilla iso vaikutus näihin ominaisuuksiin?
   
 15. Esteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Tämä keskustelu menee taas raiteiltaan. Äijät selittää täällä kuinka 27-vuotias ei pääse yhdessä kesässä kuntoon, kun on noin huonot pohjat, toinen komppaa solubiologian ammattilaisena hitaista soluista ja yksi vielä mitokondrioista... Eiköhän Maksimin muutamalle liikakilolle löydy ihan maanläheinen selitys tuolta Slovakialaisen keittiön puolelta.

  Joka miehellä alkaa masu pömpöttää, kun vetelee päivästä toiseen valkoisen leivän kanssa pekoni-öljyssä kelluvia juustokastikkeella peiteltyjä peruna kokkareita eli Haluskia. Yhdessä lautasellisessa on takuulla +5'000kcl. Mitään tuoretta ei tarjota, vihanneksista ei tietoakaan, paitsi vihreää paprikaa ihan tappiin saakka. Etikkaan säilöttyjä kurkkuja, hillosipuleita ja kukkakaalia. Yök!

  Omasta kokemuksestani tiedän, että reilusti yli kolmekymppiseksi voi harjoitella kovaa lähes joka päivä. Silkkaa puppua väittää, että Maksimin tasoinen pelaaja tarvitsee "pitkän projektin" saadakseen itsensä kuntoon. Siihen tarvitaa vain hieman itsekuria ja kesä Porissa.
   
 16. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Mistä tulee tuo "huonokuntoinen"? Ei Matukka edes paljoa ole puhaltanut vaihtojen jälkeen. Luistelutekniikka sen sijaan on kulmikas ja kääntyy lähes yhtä nopeasti kuin Mikko Viitanen vaikkei yhtä iso laiva olekaan.
   
 17. Phaneuf#3 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Rangers, Tampa Bay Lightning
  Uskon ja toivon, että optio käytetään vaikka nyt on hieman tehnyt virheitä. Jännä nähdä huomenna pysyykö vauhdissa mukana alkuunkaan.
   
 18. Esteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ylhäältä ketjusta.

  Lainaus:
  Kyllä pysyy. Täysin virheettömään peliin en usko, mutta meillä on nipussa muita, joilla vilkkuvat "Hazard" varotusvalot puolustuspäässä.
   
 19. StadinÄssä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ei sillä että epäilisin, mutta nyt on kyllä pakko ihan mielenkiinnosta kysyä, että mistä olet saanut selville nämä Matushkinin solujen fysiologiset rajoitteet vai pystytkö pelkästään havainnoimalla määrittämään yksittäisen ihmisen soluston ominaisuudet? Melko olennaista tietoa, mikäli tuo todella on tässä esteenä..?

  Ihan yleisellä tasolla; vanhemmallakin iällä etenkin luistelunopeutta voi muutamassa kuukaudessa kasvattaa hyvinkin merkittävästi pelkästään ammattitaitoisella luisteluvalmennuksella ko. yksilön henk.koht. solunopeuksista tai muusta vastaavista riippumatta. Kokemuksista kannattaa kysyä vaikka Jesse Joensuulta.
   
 20. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  En tiedä onko tältä alalta kuinka paljon olemassa vaihtoehtoisien faktojen kirjallisuutta. Itse olen saanut käsityksen että nopeat ja hitaat lihassolut ovat perittyjä geeneistä tulevia ominaisuuksia, eikä nopea lihassolu muutu hitaaksi tai toisin päin. Harjoittelulla voidaan toki vaikuttaa siihen kummat solut kehittyvät enemmän, mutta eivät ne solut "puolta" vaihda.
   
 21. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Lainaus:
  Sen verran tuun huutelemaan tänne vieraisiin että mikä on yleisin taso? Muutamassa kuukaudessa voi kasvattaa luistelunopeutta? lyyäänkö siinä jerkku perseposkeen?
   
 22. Bacon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sandels
  Lainaus:
  Ilmeisesti. Täällä on aika optimistista porukkaa. Jos on koko lätkäuransa ollut surkea luistelija, niin ei sitä yhdessä kesässä korjata.
   
 23. Jondeez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyrki Ahon saunakaverit
  Lainaus:
  Luistelutaito ja luistelunopeus ovat eri asia.
   
 24. Bacon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sandels
  Lainaus:
  Nojoo, mutta jos täällä puhutaan surkeista suunnanmuutoksista niin kyllä se mielestäni viittaa silloin luistelutaitoon. Ja sellaista taitoa ei opeteta parissa kuukaudessa.
   
 25. StadinÄssä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Voihan sitäkin kokeilla lyyä, tuloksista en osaa sen enempää sanoa. Niin, kirjoitin tuon kommentin yleisellä tasolla, en kehenkään yksilöön (kuten Matushkin) viitaten. Ja luistelukoulussa opetellaan mm. tekniikkaa ja tehokkuutta. Vähän saman tyyppisiä asioita kuin esim. äidinkielen tunnilla.