Feminismi – tasa-arvon asialla?

  • 356 811
  • 2 904

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
No sen verran liittyy, että eipä niistä saa enää jatkossa puhua naisten aikaan. Saati edes katsoa, että sitä ei rinnastettaisi seksuaaliseen häirintään. Kun, kaikki vaan sattuu olemaan nykyisin seksuaalista häirintää naisten puolelta.
Hassua, minulta onnistuu sekä tisseistä puhuminen että muukin kanssakäyminen ilman että kukaan koskaan syyttää häirinnästä. Kotiläksyksi sinulle opetella lukemaan tilaa ja ihmisiä siten, että tietää milloin vitsailu on hyväksyttyä ja milloin ei. Se ei ole vaikeaa jos miettii asiaa muidenkin kannalta.
 
Viimeksi muokattu:

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@BlackWolf Jostain syystä kukaan ei uskalla sanoa ääneen, että naisurheilu ei kiinnosta edes naisia. Tai se on toisen tyyppistä luonteeltaan: naiset tykkää harrastaa liikuntaa, miehet ovat kiinnostuneita myös kilpaurheilusta. Tunnen mimmiliigassa lapsena/nuorena futista pelanneita naisia, jotka eivät ole koskaan ostaneet lippua futismatsiin. Moniko tuntee esim. 20-vuotiaan kundin, joka harrastaa jääkiekkoa, mutta ei ole koskaan ostanut lippua kiekkopeliin?
A-studio oli epä-älyllisyydessään jotain itkettävän ja riemastuttavan väliltä. Sitähän ei tietenkään sanottu, että Palloliitto saa tulonsa miesten maajoukkueen peleistä & sponsseista, kun taas naisten maajoukkue on liitolle kuluerä. Ilman miesten subventiota naiset eivät pelaisi ainuttakaan kansainvälistä peliä. Luulisi, että olisivat kiitollisia, mutta kaikkea muuta.
Liiketoimintana urheilu on viihdettä. Jos viihteesi ei kiinnosta yleisöä tai sponsoreita, ei tulojakaan voi odottaa. Miesten syyllistäminen siitä, ettei naisurheilu kiinnosta naisia, kertoo paljon ajastamme.

Edit. @Rubicon tosiaan aika lailla tyhjensi pajatson tässä kysymyksessä. Mutta tietääkö Rubicon, mitä Julius Ceasar sanoi ylittäessään Rubiconin? Sanasta sanaan?

Olikohan arpa-/noppa-case kyseessä? Alea iacta est. Joen kirjoitusasu taitaa myös esiintyä hieman eri muodoissa, c vs. k ainakin?

Hyviä pointteja avattu konkreettisesti tuossa viestissäsi, samasta höpisin itse yleisemmällä tasolla. Kun ei kiinnosta keskimäärin edes naisia niin mistäpä palkkoja revittäisiin. Miestenkin lajeissa on suorastaan käsittämättömät erot palkoissa. Esimerkiksi kiekkoilijat voivat fysiikkatreenissä vähän luistaa, jos muuten lahjakkuutta riittää ja pelityyli ei perustu fyysisyyteen, kun taas telinevoimistelijat, karatekat yms. elävät nihilistisesti ja ovat fyysisesti äärimmäisessä tikissä. Pankkitili silti tuhdissa kunnossa vain sillä kiekkoilijalla. Eri seurat omaavat myös täysin erilaisia markkina-aluita ja palkanmaksukykyjä etc.

Valtion lienee määriteltävä ammattimainen urheilija ja palkkiopuoli maksuun sitä kautta tasapuolisesti. Ei tästä muuten selvitä kunnialla ja ilman kansainvälistä häpeää maailman antaessa meille lisänimen sovinisti-Suomi.

Kenties sote-uudistuksen kylkeen voitaisiinkin ympätä vielä tällainen valinnanvapaudettomuus ammattimaisten urheilijoiden palkitsemisen suhteen. Ei lisä pahaa tee, kun sen verran tuhtia pakettia siitä on jo vuodet leivottu. Perustuslakivaliokunta määrittelisi tason aina olympiadeittain kolmen kuukauden lausuntokierroksen jälkeen ja lähtökohtana voitaisiin korottaa adidaksen verkkarien hintaindeksiin peilaten. Suomestoliitto kunniaan urheilussa ja palkkojen maksatus hoituisi 18 maakunnallisen tasa-arvovaltuutetun toimesta. STM:n tasa-arvoyksikössä onkin jo 15 hyvää kandidaattia, joten enää kolme naista palkattava lisää niin olisi poppoo koossa.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
@Rubicon Lopetan off-topicini toteamalla, että olet oikeassa ja väärässä. Ainakin tämän (Rubicon: The Triumph and Tragedy of the Roman Republic: Amazon.co.uk: Tom Holland: 8601404298097: Books) kirjan mukaan tuolloin oli hyvin suosittu kreikankielinen näytelmä, josta ko. "arpa on heitetty" poimittiin tilanteeseen sopivana. Ja että Cesaer olisi nimenomaan sanonut tämän kreikaksi, ei latinaksi. Muistaakseni luin tuon kirjan suomeksi, mutta en muista kustantajaa. Kirja on mökillä, niin en pääse nyt tarkastamaan. Mutta oikein hyvä kirja on kyseessä, vaikka aina välillä putosin rattailta henkilöiden runsaudesta johtuen.
 

Undrafted

Jäsen
Mitä luulette, olisiko täällä tämä perinteinen miesasiamiesten armada pahastumassa, jos keskustelussa ei olisi vedetty muutamaa ”naisen euro on kolme senttiä” -provoa?
Tiedä sitten lukeudunko miesasiamieheksi ja kuinka moni kirjoittelija on mitenkään pahastunut. YLE:n tutkimukseen olisi voinut ihan hyvin puuttua jos olisivat tehneet vertailun jääkiekkoilijan, jalkapalloilijan, lentopalloilijan ja käsipalloilijan palkoista Suomessa. Yhtään itse tutkimatta uskallan arvata palkoissa olevan valtavia eroja, kuten on katsojaluvuissa, medianäkyvyydessä ja sponsorien avokätisyydessä.

Miksi naisten tisseistä pitäisi saada puhua naisten aikana?
Miksi tisseistä ei voisi puhua naisten aikana? Naiset puhuvat tisseistä, miehet puhuvat tisseistä, mutta eivät saisi puhua keskenään? Esimerkkinä ensi kesänä saatan istua rannalla ja ohi kävelisi nainen yläosattomissa. Totean kaverille, että onpas naisella kauniit rinnat niin riippuen kaverin sukupuolesta kommentin saa tai ei saa sanoa. Kaverin ollessa nainen kyseessä olisi vielä seksuaalinen häirintä, vai? Jos ohi kävelisi lihava ihminen olisi täysin ok todeta kaverin sukupuolesta riippumatta "kato mikä läski" ja kun lihavuus ei ole seksualisoitu ei olisi edes riskiä seksuaalisesta häirinnästä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Miksi tisseistä ei voisi puhua naisten aikana? Naiset puhuvat tisseistä, miehet puhuvat tisseistä, mutta eivät saisi puhua keskenään? Esimerkkinä ensi kesänä saatan istua rannalla ja ohi kävelisi nainen yläosattomissa. Totean kaverille, että onpas naisella kauniit rinnat niin riippuen kaverin sukupuolesta kommentin saa tai ei saa sanoa. Kaverin ollessa nainen kyseessä olisi vielä seksuaalinen häirintä, vai? Jos ohi kävelisi lihava ihminen olisi täysin ok todeta kaverin sukupuolesta riippumatta "kato mikä läski" ja kun lihavuus ei ole seksualisoitu ei olisi edes riskiä seksuaalisesta häirinnästä.

Tätä täytyy kysyä @Sim_Sam lta.

Alkaa jo muutenkin menemään hermot, tähän feminismiin ja jatkuvaan tasa-arvo hömpötykseen. Aivan jokaisesta aiheesta revitään otsikoita. Eduskunnassakin puidaan näitä asioita. Voin kyllä maksaa naisella samaa palkkaa mielellään, jos tulee nyt vaikka, alkuun päiväksi muurailemaan ja nostelemaan 25kg harkkoja. Sitä hommaa sitten pitää jaksaa tehdä kymmeniä vuosia. Se on pojat kuulemma sekin seksuaalista häirintää nykyisin, jos katsot naista pitkään silmiin. Tisseistäkään ei saa enää puhua. Missähän miehen oikeudet mahtaa olla? Kysyn vaan?
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
On kyllä varsin ikävää keskustelukulttuuria tämä oikein ajattelijoiden tapa kutsua vastapuolta mielensä pahoittajiksi tai uhriutujiksi, kun asialliset argumentit loppuvat, niin hyökätään vastapuolta kohtaan tällä tavoin.

Jokainen kerta, kun täällä vähän enemmänkin keskustellaan ja pyritään tekemään asiallista keskusteluja, niin tullaan oikein ajattelijoiden toimesta kertomaan kuinka uhriudutaan tai pahoitetaan mieltä, vaikka keskustelu olisi ollut kuinka asiallista ennen tätä. Mielestäni ei osoita kovin hyvää keskustelukulttuuria.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos ei nyt satu olemaan aivan vanhoillislestadiolaisten vanhoillisimmasta laidasta, niin rinnoista puhuminen on täysin normaalia. Voimia sinulle, jos et ole koskaan saanut puhua rinnoista, myös naisten kanssa.

Kuten sanoin, sinunkin täytyy kysyä tätä @Sim_Sam lta, hän tämän toi esille. Minusta naisten kanssa voi keskustella mistä vaan jos se tapahtuu toista kunnioittavassa ilmapiirissä. Sitä en ymmärrä miksi miesten pitäisi saada keskustella tisseistä, jos se loukkaa jota kuta.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Minä tiedän yhden naisen joka puhuu tosi paljon tissien koosta. Hänellä on siihen aiheeseen lähes yhtä suuri pakkomielle kuin minulla rahaan, ja vieläpä melko vastaavasta syystä.
Se ei ole saanut niitä syntyessään vaan on hankkinut ne itse?
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Kuten sanoin, sinunkin täytyy kysyä tätä @Sim_Sam lta, hän tämän toi esille. Minusta naisten kanssa voi keskustella mistä vaan jos se tapahtuu toista kunnioittavassa ilmapiirissä. Sitä en ymmärrä miksi miesten pitäisi saada keskustella tisseistä, jos se loukkaa jota kuta.

Ainahan joku loukkaantuu.. yleensä kyllä sellainen kuka ei edes asiaan kuulu. Toisaalta feministien kanssa keskustelu on aina hankalaa sillä niillä on naama norsun vitulla 24/7... ota siinä sitten selvää onko ne loukkaantuneita vai iloisia...
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ainahan joku loukkaantuu.. yleensä kyllä sellainen kuka ei edes asiaan kuulu.

Minusta ihan riippumatta feminismistä ja sukupuolista hyvä ohjenuora kaikille on, että älä ole kusipää. Eikä kauhean vaikea noudattaa. Toki voimme keksiä kuvitteellisia tilanteita ja loukkaantua ihan kybällä niistä, mutta noin reaalisesti on melkoisen helppoa olla loukkaamatta ihmisiä. Ymmärrämme aika hyvin erilaisia tilanteita ja konteksteja ja eri ryhmiä ihmisiä, missä satumme olemaan. Ellei sitten vain satu olemaan kusipää, jolloin toki on vaikeaa olla olematta sellainen.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Kuten sanoin, sinunkin täytyy kysyä tätä @Sim_Sam lta, hän tämän toi esille. Minusta naisten kanssa voi keskustella mistä vaan jos se tapahtuu toista kunnioittavassa ilmapiirissä. Sitä en ymmärrä miksi miesten pitäisi saada keskustella tisseistä, jos se loukkaa jota kuta.

Niin, tai miksi naisten tulisi saada keskustella tisseistä, jos se loukkaa jota kuta.

En ihan saa kiinni tästä alkuperäisestä ongelmasta, ettei tisseistä saisi keskustella. Oman kokemuksen perusteella ne keskustelut ovat muutaman lauseen keskusteluja, jotka kestävät aivan maksimissaan kaksi minuuttia, kunnes aihe vaihtuu. Omien kokemusten mukaan naisten käyttämä aika tisseistä keskusteluun ylittää exponentiaalisesti sen mitä miehet aiheeseen käyttää.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Minusta ihan riippumatta feminismistä ja sukupuolista hyvä ohjenuora kaikille on, että älä ole kusipää. Eikä kauhean vaikea noudattaa. Toki voimme keksiä kuvitteellisia tilanteita ja loukkaantua ihan kybällä niistä, mutta noin reaalisesti on melkoisen helppoa olla loukkaamatta ihmisiä. Ymmärrämme aika hyvin erilaisia tilanteita ja konteksteja ja eri ryhmiä ihmisiä, missä satumme olemaan. Ellei sitten vain satu olemaan kusipää, jolloin toki on vaikeaa olla olematta sellainen.

Tässä ollaan samoilla linjoilla.

Toki joskus on sellaisia tilanteita että kannattaa olla kusipää..
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin, tai miksi naisten tulisi saada keskustella tisseistä, jos se loukkaa jota kuta.

En ihan saa kiinni tästä alkuperäisestä ongelmasta, ettei tisseistä saisi keskustella. Oman kokemuksen perusteella ne keskustelut ovat muutaman lauseen keskusteluja, jotka kestävät aivan maksimissaan kaksi minuuttia, kunnes aihe vaihtuu. Omien kokemusten mukaan naisten käyttämä aika tisseistä keskusteluun ylittää exponentiaalisesti sen mitä miehet aiheeseen käyttää.

Kysy @Sim_Sam lta.

Alkaa jo muutenkin menemään hermot, tähän feminismiin ja jatkuvaan tasa-arvo hömpötykseen. Aivan jokaisesta aiheesta revitään otsikoita. Eduskunnassakin puidaan näitä asioita. Voin kyllä maksaa naisella samaa palkkaa mielellään, jos tulee nyt vaikka, alkuun päiväksi muurailemaan ja nostelemaan 25kg harkkoja. Sitä hommaa sitten pitää jaksaa tehdä kymmeniä vuosia. Se on pojat kuulemma sekin seksuaalista häirintää nykyisin, jos katsot naista pitkään silmiin. Tisseistäkään ei saa enää puhua. Missähän miehen oikeudet mahtaa olla? Kysyn vaan?
 

Undrafted

Jäsen
Minusta naisten kanssa voi keskustella mistä vaan jos se tapahtuu toista kunnioittavassa ilmapiirissä. Sitä en ymmärrä miksi miesten pitäisi saada keskustella tisseistä, jos se loukkaa jota kuta.
Miten mahdollisesti loukkaavaa puhetta pitäisi sinusta säädellä tai tulisiko sitä rangaista nykyistä ahkerammin? Siitähän tuoreessa kampanjassa on kyse, eikö? Nykyiselläänhän toista loukkaavaa puhetta tapahtuu iästä, sukupuolesta, pituudesta, painoindeksistä, seksuaalisestasuuntautumisesta, harrastuksista, uskonnosta, työn tuloksista, hierarkisesta posiosta, asuinpaiksta yms. riippumatta.

Nythän keskustelussa on minusta kyse, että ihminen voi kertoa tuhman vitsin toiselle ihmiselle, joka pitää vitsiä hauskana mutta joku muu voi vitsistä loukkaantua jolloin kyse olisi seksuaalisesta häirinnästä jos kertoja on mies ja kuulija nainen.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Mielestäni naisten seurassa nimenomaan kannattaa olla kusipää. Jos seksuaalinen häirintä on objektiivinen käsite jossa katseet, vitsit tai hymyt voidaan tulkita seksuaaliseksi häirinnäksi niin paras on eliminoida tuollaiset eleet kokonaan repertuaarista ja ryhtyä reilusti autistiseksi.

Lähtökohtana kannattaa ottaa ettei puhu naisille lainkaan muuta kuin naama peruslukemilla. Jos on työasiaa niin hoitaa ne mailitse tai Skypellä. Jos on pakko puhua naiselle, niin kannattaa printata mitä heille aikoo puhua ja lukea se paperista sellaisenaan niin ei ole tule mitään tulkinta-asioita. Lisäksi kannattaa välttäää tilannetta että koskaan olisi vieraan naisen kanssa kahdestaan missään (ns. mikepence strategia).

Parin vuoden takaisessa YLEN jutussa kirjoitettiin seuraavaa:

Seksuaalisen häirinnän määrittely halutaan selväksi | Yle Uutiset | yle.fi

Kauppinen suosittelee myös kirjaamaan tapahtumia ylös siltä varalta, ettei tapahtumilla ole todistajia.

- Sana sanaa vastaan -tilanteissa voi auttaa se, että kohde pitää päiväkirjaa, mitä on tapahtunut ja missä, jotta siitä ei tule vain mielipidettä.

Viisas autisti varautuu tähän ja pitää päiväkirjaa kaikista kontakteistaan naisien kanssa, koska jos tulee tilanne jossa ollaan sana sanaa vastaan ja naikkonen kaivaa esiin päiväkirjan niin autisti tyylikkäästi tekee SQL haun omasta tietokannastaan where contact person = "Sirpa". Kun on metadatat kunnossa niin siinä ei paljoa ruutuvihkoon kirjoitetut raapustelut enää paljoa paina.

Väitän että globaalisti tämä #metoo tulee muuten rasittamaan naisten työllistymistä. Koska nainen on potentiaalinen herkkä kukka jolle Kummeli-vitsi voi triggeröidä oikeusjutun

Toinen vaihtoehto on että laissa määritellään yksiselitteisesti mikä on laitonta ja mikä ei ja siihen suhtaudutaan kuin mihin tahansa rikokseen jossa on prosessi jossa syyllisyys pitää osoittaa ja asiat ratkaistaan tuomioistuimissa.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mielestäni naisten seurassa nimenomaan kannattaa olla kusipää. Jos seksuaalinen häirintä on objektiivinen käsite jossa katseet, vitsit tai hymyt voidaan tulkita seksuaaliseksi häirinnäksi niin paras on eliminoida tuollaiset eleet kokonaan repertuaarista ja ryhtyä reilusti autistiseksi.

Lähtökohtana kannattaa ottaa ettei puhu naisille lainkaan muuta kuin naama peruslukemilla. Jos on työasiaa niin hoitaa ne mailitse tai Skypellä. Jos on pakko puhua naiselle, niin kannattaa printata mitä heille aikoo puhua ja lukea se paperista sellaisenaan niin ei ole tule mitään tulinta-asioita. Lisäksi kannattaa välttäää tilannetta että koskaan olisi vieraan naisen kanssa kahdestaan missään (ns. mikepence strategia).

Parin vuoden takaisessa YLEN jutussa kirjoitettiin seuraavaa:

Seksuaalisen häirinnän määrittely halutaan selväksi | Yle Uutiset | yle.fi



Viisas autisti varautuu tähän ja pitää päiväkirjaa kaikista kontakteistaan naisien kanssa, koska jos tulee tilanne jossa ollaan sana sanaa vastaan ja naikkonen kaivaa esiin päiväkirjan niin autisti tyylikkäästi tekee SQL haun omasta tietokannastaan where contact person = "Sirpa"

Väitän että globaalisti tämä #metoo tulee muuten rasittamaan naisten työllistymistä. Koska nainen on potentiaalinen herkkä kukka jolle Kummeli-vitsi voi triggeröidä oikeusjutun n

Toinen vaihtoehto on että laissa määritellään yksiselitteisesti mikä on laitonta ja mikä ei ja siihen suhtaudutaan kuin mihin tahansa rikokseen jossa on prosessi jossa syyllisyys pitää osoittaa ja asiat ratkaistaan tuomioistuimissa.
Jep, Harvey Weinstein, Louis CK ja muut eivät tehneet mitään muuta kuin vähän vitsailivat.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miten mahdollisesti loukkaavaa puhetta pitäisi sinusta säädellä tai tulisiko sitä rangaista nykyistä ahkerammin? Siitähän tuoreessa kampanjassa on kyse, eikö? Nykyiselläänhän toista loukkaavaa puhetta tapahtuu iästä, sukupuolesta, pituudesta, painoindeksistä, seksuaalisestasuuntautumisesta, harrastuksista, uskonnosta, työn tuloksista, hierarkisesta posiosta, asuinpaiksta yms. riippumatta.

Nythän keskustelussa on minusta kyse, että ihminen voi kertoa tuhman vitsin toiselle ihmiselle, joka pitää vitsiä hauskana mutta joku muu voi vitsistä loukkaantua jolloin kyse olisi seksuaalisesta häirinnästä jos kertoja on mies ja kuulija nainen.

Kyse on keskustelijan pelisilmästä, kyvystä tunnistaa tilanteet, joissa voi heittää tuhman vitsin. Tämä ominaisuus usein määrittelee miten vitsin kertoja porukassa koetaan, kusipäänä vai nokkelana vitsiniekkana.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Mielestäni naisten seurassa nimenomaan kannattaa olla kusipää. Jos seksuaalinen häirintä on objektiivinen käsite jossa katseet, vitsit tai hymyt voidaan tulkita seksuaaliseksi häirinnäksi niin paras on eliminoida tuollaiset eleet kokonaan repertuaarista ja ryhtyä reilusti autistiseksi.

Lähtökohtana kannattaa ottaa ettei puhu naisille lainkaan muuta kuin naama peruslukemilla. Jos on työasiaa niin hoitaa ne mailitse tai Skypellä. Jos on pakko puhua naiselle, niin kannattaa printata mitä heille aikoo puhua ja lukea se paperista sellaisenaan niin ei ole tule mitään tulinta-asioita. Lisäksi kannattaa välttäää tilannetta että koskaan olisi vieraan naisen kanssa kahdestaan missään (ns. mikepence strategia).

No voi suru, elämäsi on pelottavaa, joka hetki voit joutua uhriksi. Ehkä parasta olisi vain jäädä kotiin, koska ensimmäinen vastaantuleva nainen voi syyttää sinua raiskauksesta? Luoja miten tämä asjw-genre on samanlainen kuin mitä väittävät vastustajiensa olevan: ääriherkkiä lumihiutaleita jotka pelkäävät omaa varjoaankin.

Miesporukassa olen osallistunut sangen graafiseen esineellistävään puheeseen yhteisistä naistuttavista, minusta tämä nyt on tälläistä mitä ihmisten parissa tapahtuu. Sen sijaan jos kyseinen henkilö olisi paikalla, en puhuisi hänestä karkeasti, koskettelisi pyytämättä tai esiintyisi häiritsevän aggressiivisesti. Ei sen takia, että olisin feministi, vaikka olenkin, vaan sen takia etten ole helvetin kusipää. Tällä periaatteella pärjää kyllä tosi hyvin vaikka uskaltautuisikin sängyn alta ulkomaailmaan. Perkele.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Jep, Harvey Weinstein, Louis CK ja muut eivät tehneet mitään muuta kuin vähän vitsailivat.
Harvey Weinstein mm. runkkasi ruukkukasviin jonkun näyttelijän läsnäollessa ja Louis CK runkkasi ihan muuten vaan naiskoomikon läsnäollessa.

Oletko sinä nyt vetänyt tästä keskustelusta jossa on mietitty mikä seksuaalisen häirinnän raja sellaisen johtopäätöksen että pähkäilemme että olisiko se raja siinä mihin se siemenneste lentää?

Tarkennan tässä kantaani koska se tuntuu olevan sinulle epäselvä - minusta se että mies aloittaa runkkaamaan missään tilassa jossa on muita ihmisiä on tuomittavaa. Jos sen tekee ruuhkabussissa se lienee heti sukupuolisiveyttä loukaaavaa ja jos sen tekee suljettujen ovien takana omassa toimistossaan jonne on juuri kutsunut sihteerinsä niin se lienee kiistatta seksuaalista häirintää.

Ilmeisesti tämä pitää sanoa ääneen että kantani kollegoiden ja ventovieraiden seurassa runkkaamisesti on lähtökohtaisesti runkkaus-kriittinen. Mielestäni runkkaus tulisi tapahtua omassa kotoa mieluiten yksin tai mahdollisesti puolison seurassa mikäli tämä on siihen suostuvainen. Minulla ei ole vahvaa mielipidettä siitä onko työpaikan vessassa yksin runkkaaminen tai metsässä runkkaaminen oikein tai väärin.

YLE:n lähetyksissä ollaan puhuttu sopimattomista vitseistä, tai katseista tai liian lähellä tanssimisesta. Ollaan puhuttu että syyllisyys määritellään sen perusteella miten kohde sen sen kokee. Minusta nämä ovat vahvasti lakiteksteille vaaditun täsmällisyysvaateen vastaisia. Laissa on täsmällisesti ja yksiselitteisesti ilmettävä, mikä se teko on, joka säädetään rangaistavaksi ja syyllisyyttä ei määritellä työpaikan kahvihuoneessa vaan oikeussalissa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
YLE:n lähetyksissä ollaan puhuttu sopimattomista vitseistä, tai katseista tai liian lähellä tanssimisesta. Ollaan puhuttu että syyllisyys määritellään sen perusteella miten kohde sen sen kokee. Minusta nämä ovat vahvasti lakiteksteille vaaditun täsmällisyysvaateen vastaisia. Laissa on täsmällisesti ja yksiselitteisesti ilmettävä, mikä se teko on, joka säädetään rangaistavaksi ja syyllisyyttä ei määritellä työpaikan kahvihuoneessa vaan oikeussalissa.

Siis joku on ehdottanut katseen kriminalisointia - näetkö tällä ehdotuksella jotain tulevaisuutta? Itse olen käsittänyt ettei mikään merkittävä taho taho ole vaatinut kaiken häiritsevän käytöksen kriminalisointia. Maailmaan mahtuu todella paljon kusipäistä, häiritsevää ja uhkaavaa käytöstä, mikä ei ole kuitenkaan laissa kiellettyä - koska moraali ja laki ovat eri asioita.
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Kuten sanoin, niin minulla henk.koht. kokemusta naisesta, joka vetää herneet nenään siitä, jos satuin kehumaan hänen uhkeita tissejään. Ja ihan huumorilla sanoin asiasta. Olen kuulemma perverssi ja sovinisti. Mitä ne vastareaktiot jatkossa tulee olemaan, kun asiaa puidaan jatkuvasti julkisuudessa ja jopa eduskunnassa. Oisko sitten omalle kohdalle sattunut joku feministi. Tosin, tosikko se oli muutenkin. Söi vain luomuruokaa ja ituja. Mutta tähän maailma menee, kun feministit pahoittavat mielensä, jopa huumorista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös