Eroa-armeijasta.fi?

  • 38 751
  • 313

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Puhuin ihan tarkoituksella Venäjästä.
Se kuinka relevantti Kuuba on tässä keskustelussa jääköön ihan sinun itsesi pohdittavaksi. Oli muuten Castron veljekset hiljan sovinnollisissa merkeissä palaveeraamassa jonkun terroristin kanssa, taisi keskimmäinen nimi olla Hussein.
Eli USA saa alistaa naapureita taloudellisesti, mutta Venäjä ei? Mielestäni Kuuban kriisi oli erittäin relevantti jos mietitään miten USA kohtelee naapureitaan, jotka ei miellytä.

Ja USA kaveeraa Israelin kanssa, jolla on tällä hetkelläkin laittomia aluevaltauksia, jotka USA tuntuu hyväksyvän ainoana YK:ssa. Taino ei vissiin Isrealkaan niitä paheksu. USA myös myy aseita ja tarvikkeita vähintäänkin kyseenalaisille toimijoille. Tätä tekee toki kyllä Venäjäkin.

Mistä maista USA on liittänyt osia itseensä?
Lähes koko maa on vallattu/ostettu. USA:n maaperä ei missään nimessä ole alkujaan amerikkalaisten. USA on välillisesti myös auttanut Israelia anastamaan Palestiinan alueita.

USA:lla on laaja vaikutusvalta maiden sisäisin asioihin ilman valloituksia, joten ei sen niitä tarvitse tehdä. Monestikko YK on oikeasti tehnyt jotain, kun NATO:n joukot ovat toimineet ilman YK:n hyväksyntää? Huono esimerkki koska NATO on kai toiminut kerran(?) ilman hyväksyntää, mutta eipä siitäkään mitään seurannut.

Kerro ihan omin sanoin miten hallinto ja presidentti olivat perustuslain vastaisia.
Kuten Suomessakin hallitus ja presidentit äänestetään laillisilla vaaleilla. Vallankumoukset eivät vissiin ole laillisia. Ukrainassa valta vaihtui vallankumouksella. Vanha presidentti oli siis periaatteessa vielä johdossa, kun vaaleja pidettiin. Sama hallituksen kanssa.


Eli kun maassa tehdään vallankumous, jossa kaadetaan korruptoitunut johto, on maa vapaata riistaa naapurimaiden hyökkäyksille?
Todella mielenkiintoinen ja pelottava näkökulma.
Jos Suomessa tapahtuisi vallankumous, en todellakaan usko että EU tähän puuttuisi, ainakaan sotilaallisesti.
Toisaalta tietyissa maissa ei saisi olla edes laillista hallintoa, joka ei ole länsimaiden puolella. Onko tämäkään sitten oikein? On toki jos Kissingeriltä kysyy.
Euroopan historiassa lähes jokaisessa vallankumouksessa ja sisällisodassa on kyllä ollut ulkoisia osapuolia molemmilla puolilla, joten en uskoisi, että Eurooppalaiset pysyisivät erossa mikäli Suomessa vallankumous tapahtuisi. Hypoteettisisen tilanteen nostaminen on toki tyhmää, vaikka itse virheen teinkin.

Niin, vähän sama kuin Suomi olisi hyökännyt Venäjää vastaan kun Venäjä aloitti Tsetsenian sodan. Aika hämmentäviä ajatuskuvioita sinulla, pakko sanoa.
Tässä myönnän kyllä tehneeni virheen. Ossetia tosiaan hyökkäsi ensin. Sekoitin siihen, että varsinaisen sota alkoi vasta, kun Georgian armeija aloitti pommitukset. Muisti tuppaa pätkimään. Piti ihan tarkistaa, mutta olet tosiaan asiassa täysin oikeassa. Olen kuitenkin suhteellisen varma, että toinen Tsetsenian sota alkoi Tsetsenien mittavista terroriteoista ja siitä jostain tunkeutumisesta Venäjän alueille. Tämä itseasiassa on hyvinkin verrattavissa USA:n terrorismin vastaisiin toimiin. Toki USA:n toimet ovat aina välillä ennaltaehkäisevämpää sorttia.

Etkö sinä yhtään huomaa kuinka vedät ihan täysin kaksilla korteilla?
Samat sanat. USA ja Venäjä ovat ihan yhtä pahoja. USA on harrastanut erittäin kyseenalaisia tekoja jo erittäin pitkään, mutta koska katsomme maailmaa samasta näkökulmasta ne hyväksytään, mutta koska Venäjä on kolikon toisella puolella ei osata ollenkaan katsoa miltä asiat siellä näyttää. Sama ongelma on Venäjänmielisillä. Näkevät vain, että USA on kaiken pahan alku ja juuri, vaikka oma valtiokin on tehnyt asioita väärin. Olen sitä mieltä, että USA:n pitäisi kunnioittaa Venäjän roolia suurvaltana ja Venäjän pitäisi muuttua aika paljonkin. On kuitenkin erittäin tyhmää syyllistää Venäjää täysin esim. Ukrainan kriisistä, koska kriisi alkoi pitkälti ennenkuin Venäjä sinne hyökkäsi.

Pitäisi osata katsoa sen verran Venäjänkin vinkkelistä, että ei nuo USA:n toimet Euroopassa voi näyttää Venäjässä muultakuin uhkaavilta. Näiden jatkuessa Venäjän on jossain vaiheessa pakko tehdä lausunto ja osoittaa USA:lle missä se raja menee. Näin suurvaltapolitiikka toimii. Venäjä oli tässä vaiheessa nyt tarpeeksi vahva vetämään sen rajan Ukrainaan. Mielestäni on ihan hyväkin, että niitä USA:n ohjuksia nyt ei ihan kaikkialla ole. Venäjä ei kuitenkaan ole USA:n ympärystöä täyttänyt ohjuksilla, vaikka selvästikin on nyt se suurempi pahis täälläkin monen mielestä.

Toisinkuin moni täällä varmasti nyt kuvittelee olen suhteellisen venäjävastainen. Itä-rajalla asuessa saa kuulla tuota kirjoittamaani tekstiä paljon puoleellisempana. Toisaalta melkein yhtä puoleellista on näiden venäjävastaisten ihmisten teksti, jota täälläkin esiintyy. Asiat eivät ole missään tapauksessa niin yksinkertaisia tai yksipuolisia.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Eli USA saa alistaa naapureita taloudellisesti, mutta Venäjä ei? Mielestäni Kuuban kriisi oli erittäin relevantti jos mietitään miten USA kohtelee naapureitaan, jotka ei miellytä...

Kuuba on todellakin relevantti, mutta johtuen siitä, että välit USA:han ovat normalisoitumassa.

Kannattaa ehkä myös miettiä, mitä nyt 2010-luvulla tapahtuu ja kuka tekee mitäkin naapureidensa kanssa. Viimeksi tänään kuulin uutisista, että jenkkien laivayhtiöt ovat saaneet jo ennakkoluvan aloittaa risteilytoiminnan Kuubaan, maiden välit paranevat kovaa vauhtia. Venäjän ystävällisistä naapurisuhteista olemme saaneet lukea viimeisen parin vuoden aikana paljon, kait tuotakin voi suhdetoiminnaksi laskea.

Kuubalaiset ovat tästä kaikesta kovin innoissaan ja odottavat jo turisteja, kovinta katkeruutta näytetään potevan täällä kaukaisessa Suomessa.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vaikka Venäjä huseeraa Ukrainassa, mikä on tuomittavaa, niin kertokaas mulle mitä merkkejä on että Suomi olisi nyt enemmän liipasimella kuin vaikkapa 80-90-luvulla.

Mä en vielä pelästy siitä jos joku venäläinen ostaa kiinteistöjä Suomesta tai maata suoja-alueiden läheisyyksistä.... joka muuten on järjetöntä että niitä edes myydään. Kovasti kuitenkin lehdet myy noilla. Ja ihmisiä taas pelottaa...

Tai jos joku risteiymatkustaja ottaa kuvan sukellusveneestä Itämerellä...tai jos venäläiset hävittäjät lentelee ja joskus vähän provosoi.

Näin on ollut aina. Parikyt vuotta sitten taisi ohjuskin lentää Inarinjärveen ja vieläkin ollaan itsenäisiä. Pitäiskö lotto laittaa vetämään?

Mitä tulee jenkkien toimitaan niin niillä ei puolustella venäläisten touhuja. Mutta pakko kyllä sanoa, että joskus huvittaa rankasti kun kovasti sieltä kritisoidaan muita ja samaan aikaan laitetaan ohjusta etänä lennokeilla milloin ikinä sattuu huvittamaan. Mitä väliä vaikka välillä osuu vähän vikaan ja lapsi menee pesuveden mukana. "Oikeutta on koska WTC"...

Jos Suomessa sattuisi piileskelemään joku jenkkien kovasti etsimä henkilö, olisiko ihan ok jos tänne tehtäisiin ilmoittamatta joku lennokki-isku tai erikoisjoukkojen operaatio. Ihan vain perusteluina että se "pahis" on tiedustelutietojen perusteella siellä.... ja oikeutta on koska WTC...
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Kuten Suomessakin hallitus ja presidentit äänestetään laillisilla vaaleilla. Vallankumoukset eivät vissiin ole laillisia. Ukrainassa valta vaihtui vallankumouksella. Vanha presidentti oli siis periaatteessa vielä johdossa, kun vaaleja pidettiin. Sama hallituksen kanssa.

Melko mielenkiintoinen tulkinta. Vallankumoukselle ei siis voi olla olemassa oikeutusta, vaan kun sinne on joku johtoon kerran päässyt niin kansan pitää vaan kestää? Esimerkiksi siviilien ja poliisien ampuminen hallituksen määräyksestä oli ihan ok?
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Melko mielenkiintoinen tulkinta. Vallankumoukselle ei siis voi olla olemassa oikeutusta, vaan kun sinne on joku johtoon kerran päässyt niin kansan pitää vaan kestää? Esimerkiksi siviilien ja poliisien ampuminen hallituksen määräyksestä oli ihan ok?
Mielenkiintoinen on sinunkin tulkintasi. Johto oli muuten valittu vaaleilla. Korrupoitunut maa toki oli, mutta vaalit mitkä vaalit. Pressa ja hallitus toki erotettiin tietynlaisessa sopusoinnussa, mutta lailliseksi toiminta ei muutu varsinkaan, kun kaikki eivät saaneet sitten uusissa vaaleissa äänestää.

Poliisien ja sotilaiden ampuminen mielenosoituksissa on sitten ihan ok?

E: Vielä laajemmin. Iso osa hallituksista on korruptoituneita. Saako kaikissa näissä sitten aloittaa väkivaltaiset vallankumoukset vai vain niissä, jotka eivät ole länsimieleisiä? Pitäisikö esim. Kiinassa nyt olla laaja väkivaltainen vallankumous käynnissä? Eikö seperatistien toimet sitten olleet oikeutettuja, kun halusivat irtautua Ukrainasta ja eivät edes saaneet ääneestää vaaleissa?
 
Viimeksi muokattu:

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
...Suomi ja suomalainen kulttuuri ovat minulle rakkaita, mutta rajalle en lähtisi maata puolustamaan

Tulipas sieltä riemukkaan lapsekasta kommenttia.
Rajalla kohtaisit ryss… eli tunnistamattoman vihollisen, joka on valmis alistamaan valtiosi, kulttuurisi, kielesi, raiskaamaan tyttöystäväsi ja isovaarisi sekä muuttamaan kännykkäpelisi kontrollerit kyrillisiksi. Sinä vain juosten yrittäisit ujuttaa päivänkakkaroita teidän molempien hanureihin?

Wanhoina hywinä päiwinä tuollaiset vietiin heti syntymän jälkeen metsän keskelle uhrikivelle, eikä niistä tollukoista enää koskaan puhuttu – onneksi.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Pressa ja hallitus toki erotettiin tietynlaisessa sopusoinnussa, mutta lailliseksi toiminta ei muutu varsinkaan, kun kaikki eivät saaneet sitten uusissa vaaleissa äänestää.

Ei jumalauta. Joo separatistisotilaat (ja venäläiset) eväsivät äänestämisen Donetskissa ja Luhanskissa, olisi varmaan ollut merkittävä vaikutus lopputulokseen? Toista se oli oranssin vallankumouksen aikana, kun ihmiset opastettiin äänestämään oikein.

Joo, tämä riittää mulle tästä, etenkin kun tämä on ihan väärä ketju, propagandaa voin lukea halutessani muualtakin.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutamat seikat näissä "rauhaa rakastavissa" puheenvuoroissa aina kuitenkin nousevat esiin, jotka häiritsevät minua. Niistä jää jotenkin sellainen mielikuva, että sodan sytyttyä siitä voisi paeta jonnekin toiseen todellisuuteen, jossa vain "odotellaan" sen aikaa, kun verenhimoiset ovat ampuneet toisiaan, ja sitten sodan jälkeen palaillaan takaisin töihin, ihan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan?

Toinen mahdollisuus on tietysti (yrittää) poistua maasta. Ennen sitä kutsuttiin karkuruudeksi, nykyään se on kai "pasifismia".
Miksi pitäisi palata tänne Suomeen? Jos sodan syttyessä asuisi vaikkapa Saksassa, niin eikö tuntuisi hassulta tulla tänne ihan vaan taistelemaan? Onko täällä jotain puolustettavaa? Ikävä tietenkin jos kulttuuri katoaa jne, mutta ihan yhtä hyvin sitä olisi voinut syntyä mihin tahansa maahan. Eihän ne just jonkun yhden tietyn maapläntin puolustajat tee mun hyväksi mitään, ellei maailmanrauhaa lasketa. Miksi te sitten ette mene sotimaan maailmalle? Jotkut isänmaa-jutut on mennyttä aikaa, vaikka se karjalalippisjengi yrittää sitä vielä vaaliakin.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kuuba on todellakin relevantti, mutta johtuen siitä, että välit USA:han ovat normalisoitumassa.

Kannattaa ehkä myös miettiä, mitä nyt 2010-luvulla tapahtuu ja kuka tekee mitäkin naapureidensa kanssa. Viimeksi tänään kuulin uutisista, että jenkkien laivayhtiöt ovat saaneet jo ennakkoluvan aloittaa risteilytoiminnan Kuubaan, maiden välit paranevat kovaa vauhtia. Venäjän ystävällisistä naapurisuhteista olemme saaneet lukea viimeisen parin vuoden aikana paljon, kait tuotakin voi suhdetoiminnaksi laskea.

Kuubalaiset ovat tästä kaikesta kovin innoissaan ja odottavat jo turisteja, kovinta katkeruutta näytetään potevan täällä kaukaisessa Suomessa.

Tämä pitää kyllä paikkansa. Suhteet ovat vihdoin parantuneet. Toisaalta ehkä n.30 vuotta myöhässä ja toisenkymmenen YK:n äänestyksen jälkeen. Noh parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Kyllä Kuubassa varmasti katkeria ollaan, kun ei Amerikkalaisten humaanitäärinen apu esim. hirmumyrskyjen jäkeen kelvannut. USA toki myi tavaraa sinne 250 miljoonalla, kun Kuuba pyysi saarron väliaikaista purkua.

Kai kuubalaiset nyt ovat innoissaan, kun tuollainen haitta poistuu. Saavat kehitettyä taloutta ihan eri tavalla, kun tuo nyt varmaan lähiaikoina poistetaan kokonaan.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kaipa sitä Saksaan voisi jäädä jos ei ole Suomessa mitään puolustettavaa.

Samalla tavalla sitä voisi jäädä kaverille ryyppäämään jos vaikka vaimo soittaa hädissään että taloon on murtautunut joku rosvoporukka, joka aikoo raiskata koko perheen ja sen jälkeen tappaa.

Mitäs sitä kai kotiin kiirehtimään. Onhan noita naisia muuallakin.

Veikkaan että aika moni lähtisi vauhdilla kotia kohti siitäkin huolimatta että itseenkin voisi tulla osumaa. Mutta varmaan on kai niitäkin jotka pelaisivat NHL2015-seasonin pleijarit läpi xboxilla ensin.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samalla tavalla sitä voisi jäädä kaverille ryyppäämään jos vaikka vaimo soittaa hädissään että taloon on murtautunut joku rosvoporukka, joka aikoo raiskata koko perheen ja sen jälkeen tappaa.

Mitäs sitä kai kotiin kiirehtimään. Onhan noita naisia muuallakin.
Ei toi ole verrattavissa. Kotona on ne tärkeät ihmiset ja mun omaisuus, josta en halua luopua. Noin muuten "koti" ei ole mulle tärkeä, kämppä nyt vaan sattuu olemaan täällä. Jos joku uhkaa tappaa, niin ottakoot vaan sen omaisuuden. Materiaahan se vaan on. Ei sen takia viitsi riskeerata. En mä mikään hölmö ole. Jos haluaa vaarantaa terveyden niin voi hypätä vaikka talon katolta pää edellä, mutta en mä sitä tee. Mutta onko just tässä tietyssä maapläntissä jotain puolustettavaa? Kotona on jotain, mutta kamat voi siirtää. Lentokoneet, laivat, junat ja autotkin on jo keksitty. Ihmiset voi liikkua. En mä halua elää missään menneessä ajassa.

Nykynuoret ovat jo maailmankansalaisia. Maiden valtaaminen on meille kuin kuntaliitos edelliselle sukupolvelle.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Saavat kehitettyä taloutta ihan eri tavalla, kun tuo nyt varmaan lähiaikoina poistetaan kokonaan.

Jos maa on itse ollut kommunistinen valtio kymmeniä vuosia, niin on aika pieni murhe kokonaisukuvassa, että jenkit ovat olleet ilkeitä. Eipä silti, kommunistiseksi valtioksi Kuuba on pärjännyt suht hyvin ja ovathan turistit muualta kuin jenkeistä samaten pitäneet yllä matkailua.

Tässäkin jutussa on syytä pitää mielessä, että kyseessä on kaksisuuntainen tie ja Kuuba on muodostanut USA:lle uhan. Jopa erittäin vakavan uhan aikanaa, kun ydinsotaa pidettiin jopa todennäköisenä ja ihmiset valmistautuivat jo siirtymään väestönsuojiin. Ei se ole USA:n vika, kun vihollisuuksia oli puolin ja toisin, että maa oli monin verroin Kuubaa ja tämän tukijaa Neuvostoliittoa voimakkaampi.

Ikään kuin nousijajoukkue haluaa pelata samassa sarjassa tähtisikermän kanssa, mutta valittaa samalla, että toisella on paremmat pelaajat. Tosin eihän Kuuba tässä ole valittanutkaan, vaan huolestuneet suomalaiset Jatkoajan keskustelupalstalla.

edit. nythän Kuubassa tulee satavarmasti käymään niin, että kun Castroista aika jättää, luisuu maa pian samanlaiseen varakkaiden jenkkien leikkikentän asemaan, kuin ennen vallankumousta. Eli kasinot, pelit ja vehkeet.
 
Suosikkijoukkue
KK
Tulipa mieleeni, että on kyllä todella hyvä sivusto, jos Suomi liittyy Natoon. Ei paljon nappaa sen jälkeen. Toinen syy on tietenkin maan myynti TTIP-vapaakauppasopimuksella. Tuossa pari syytä, miksi olisin valmis harkitsemaan eroamista Suomen puolustusvoimista.
 
Toinen syy on tietenkin maan myynti TTIP-vapaakauppasopimuksella.
Tällä kriteerillä voitkin alkaa jo täyttelemään lomaketta.

NATO-kriteerin täyttymisessä menee vielä se puolisen vuosikymmentä, sopimusta sorvataan vasta kun kekkosfanit putoavat pääministerin pallilta oppositioon, onhan kansansuosiokin siihen mennessä talousvaikeuksissa kärvistelevän Venäjän sisäpoliittisen pullistelutelutaktiikan pelottamana kääntynyt voittopuolisesti natokannalle.
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Erotkaa reservistä. Kaikenlainen kansalliseen henkeen perustuva maanpuolustusaatteellisuus on vaarallista. Siinä on sodan siemen.
Juuri näin. Reservistä kieltäytyminen on kaikkien omilla aivoilla ajattelevien vaihtoehto. Aivan helvetin iso peukku kaikille reservinkieltäytyjille!

En myöskään siinä mielessä ole kovinkaan puolustushenkinen, että kuoleman riskillä haluaisin puolustaa jotain, mikä ei mulle niin hirveästi merkitse. En myöskään halua vahingoittaa muita ihmisiä, varsinkaan ilman riittävää syytä, mitä jonkun yksittäisen hullun mielivaltainen päätös ei oikein ole. Mä osaan ajatella omilla aivoilla.
Loistavaa tekstiä, puit omat ajatukseni sanoiksi.


Melko paljon näkee reservikieltäytyjistä kommentointia tyyliin "isänmaanpetturit", "Suomen syöpäkasvaimet", "kuolemantuomio vellihousuille!", jopa täällä Jatkoajassa ! En haluaisi sotia tuollaisten kuvottavien sekopäiden kanssa. Menkööt leikkimään pyssyleikkejä keskenään moiset aikuiset kakarat ja uhratkoon itsensä tämän hienon "isänmaan" puolesta. Tosin uskon että tositilanteen sattuessa nämä nettihuutelijat olisivat ensimmäisten joukossa karkaamassa Suomesta...
 
Suosikkijoukkue
KK
Tällä kriteerillä voitkin alkaa jo täyttelemään lomaketta.

NATO-kriteerin täyttymisessä menee vielä se puolisen vuosikymmentä, sopimusta sorvataan vasta kun kekkosfanit putoavat pääministerin pallilta oppositioon, onhan kansansuosiokin siihen mennessä talousvaikeuksissa kärvistelevän Venäjän sisäpoliittisen pullistelutelutaktiikan pelottamana kääntynyt voittopuolisesti natokannalle.
No, ensin pitää pitää kuitenkin kansanäänestys on pääministeri kuka tahansa ja jos tai kun kansanäänestystä aletaan tosissaan puuhaamaan voi alkaa jo tapahtua. Natoon ei muistaakseni pääse jos hakijamaassa on kriisi (sisäinen tai ulkoinen) meneillään.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Parikyt vuotta sitten taisi ohjuskin lentää Inarinjärveen ja vieläkin ollaan itsenäisiä.
Korjataan nyt sen verran, että tästä tapauksesta tuli viime talvena kuluneeksi jo 30 vuotta. Tässä Wikipedia-linkki aiheesa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Inarijärven_ohjus

Ja mitä tulee tähän Eroa armeijasta -sivustoon, niin pitäähän nykyaikana olla joka asialle ja aatteelle oma saitti, josta klikkaamalla oma elämä paranee melkein kuin taikaiskusta. Kuinka moni olisi eronnut kirkosta tai nyt armeija reservistä, jos sen vuoksi olisi pitänyt nostaa perseensä penkistä ja lähteä täyttämään asiaan kuuluvat paperit johonkin virastoon tai toimistoon.

Omasta varusmiespalveluksesta on tänä vuonna kulunut 25 vuotta, eikä kotiutumisen jälkeen ole muistaakseni minkäänlaista yhteydenottoa tullut PV:n suunnalta. Reservin tykkimiehellä, jonka erikoiskoulutuskausi meni aikoinaan sotilassoittokunnassa, ei taida olla enää määrättyä tehtävää sodanajan joukoissa.

Sergei it-tykkiä tuli muutama päivä työnnettyä kasarmin pihalla ja Lohtajan ampumaleirikin jäi hsl-loman vuoksi käymättä. Nuoruuden musiikkiharrastus hiipui siviilissä muutama vuosi intin jälkeen, joten en tiedä mihin tehtäviin tällainen viittäkymppiä lähestyvä ukko nykyään sijoitettaisiin, jos kutsu kävisi. Cooperin-testissä menee vielä nippanappa 2000 metriä rikki, mutta muuten kenttäkelpoisuuskin alkaa olla kehnoa tasoa. Sehän oli luokiteltu huonoksi jo sotilaspassissakin.

Mutta en silti harkitse reservistä eroa, vaikka se olisi miten yksinkertainen toimenpide. En ole kiihkoisänmaallinen, enkä todellakaan romantisoi menneitä sotia Suomessa. Silti olisin valmis omien kykyjeni mukaan puolustamaan maatani, kuten aikoinaan sotilasvalassa tuli luvattua.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
En allekirjoita kyllä väittämää että nykysuomalaiselle merkitsee vieraan vallan alle alistaminen samaa kuin edelliselle sukupolvelle kuntaliitokset. Vaikka esimerkiksi oma kotikuntani liitettiin suurempaan jo reilu 10 vuotta sitten, ei tuo mielestäni ole kuntalaisten elämänlaatua tai vapautta harjoittaa haluamaansa elinkeinoa (tai yleensä elämää mieleisellään, toki lakien rajaamalla, tavalla). Venäjän vallan alaisuudessa en jaksa uskoa ainakaan elämänlaadun pysyvän likikään nykyisen tasoisena (jossain vaiheessa puhuttiin Suomen ja Venäjän välisestä rajasta maailman suurimpana elämänlaadullisesti enkä usko tilanteen kääntyneen positiivisemmaksi venäläisten näkövinkkelistä johtuen diktatuurikehityksestä) ja vaikea kuvitella kantaväestöllä olevan myöskään samanlaisia vapauksia kuin nykyisin. Pois muuttaminenkin on epäkäytännöllinen vaihtoehto, ensinnäkin pitäisi tajuta muuttaa jo hyvissä ajoin ennen rytinän alkamista ja toisaalta (kuten sotaisassa kirjassa mainittiin):
...
Katsoha sie. Tää asja on näi. Jos sie lähet juoksemaa, nii sie saat juossa Pohjalahel saakka. Kyl hää tulloo peräs, älä yhtää eppäile. Mut jos sie pysyt etkä lähe hitoilkaa, nii minkä hää tekköö? Et sie sovi hänen kansaa sammaa monttuu. Se on tään puolustussovan ratekia.
...


Eli jos haluaa asua Suomessa ja säilyttää nykyisen elinmukavuuden (joka kaikesta valituksesta huolimatta on Suomessa oikeasti aika korkealla tasolla), niin pakko on valita jokin muu vaihtoehto kuin aatteellinen pasifismi tai karkuun lähtö. Lisäksi maasta lähteneille voi tulla yllätyksenä että ulkomailla ei olekaan niin kivaa asua jos siellä on pakolaisstatuksella. Tuskin jokaiselle suomalaiselle sotilaskarkurille kivoja duunejakaan löytyy, saatikka automaattista sosiaalitukea.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Koskahan perustetaan sivusto vapauduverotuksesta.fi? Eipä noita velvollisuuksia näemmä muutenkaan enää juuri tunnu olevan.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Täällähän on vannoituneita pasifisteja ja sotahulluuttakin esiintyy riittävässä määrin. Uskon että kun tilanne joskus tulee eteen niin monelta ihmiseltä entiset vakaumukset lentävät romukoppaan. Siis kovin uhoaja ottaakin jalat alleen ja pasifisti löytää itsensä sissijoukoista. En jaksa uskoa että näin rauhanaikana päässä olevat ajatukset pysyvät kaikilla samanlaisina kun alkaa olla tosi kyseessä ja oma perhe/lapset vaarassa. Enpä osaa sanoa kumpaan porukkaan itse silloin kuulun mikäli vielä silloin elän tai palvelukseen hyväksytään. Reservistä en kuitenkaan ajatellut vielä erota.

Ja vastaukseni kysymykseen, että joutuuko Suomi hyökkäyksen kohteeksi seuraavan neljännesvuosisadan aikana, on ehdoton kyllä. Kysymysmerkkinä on vain että kuinka laajasta hyökkäyksestä on kysymys, eli vallataanko koko maa vai tyydytäänkö vaan lamauttamaan joitakin strategisia paikkoja ja toimintoja.
 

Rushlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
En eroa reservistä. En nyt enkä myöhemmin. Uskottava maanpuolustus on todella tärkeä asia ja Suomen valttikortti on nimenomaan henkilömäärältään suuri armeija. Olikohan Euroopan kolmanneksi suurin. Tosipaikan tullen tosin moni maa menee edelle kouluttamalla nopeasti (ja huonosti) joukkoja sillä eihän mikään maa oikeasti pelkän palkka-armeijan turvin sodi. Tämä nyt on tätä individualismin aikaa, jolloin ihmiset vaativat koko ajan lisää oikeuksia ja vähemmän velvollisuuksia. Mielestäni Suomessa pitäisi ottaa käyttöön veroprosentin pienennys (1 - 1,5%) niille jotka suorittavat asevelvollisuuden ja ovat reservissä. Jos ei intti/reservi kiinnosta niin sen kun vaan ilmoittaa ja vapautus tulee.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei Nato-jäsenyys vaadi kansanäänestystä.

Vaatii kuitenkin kansan enemmistön tahdon. Kansanäänestyksellä tämä olisi helppo mitata.


Voisitko @Jymäkkä korjata tuon edellisen viestisi lainauksen, tuli minun nimiini nyt jonkun muun tekstit.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Juuri näin. Reservistä kieltäytyminen on kaikkien omilla aivoilla ajattelevien vaihtoehto. Aivan helvetin iso peukku kaikille reservinkieltäytyjille!


Loistavaa tekstiä, puit omat ajatukseni sanoiksi.


Melko paljon näkee reservikieltäytyjistä kommentointia tyyliin "isänmaanpetturit", "Suomen syöpäkasvaimet", "kuolemantuomio vellihousuille!", jopa täällä Jatkoajassa ! En haluaisi sotia tuollaisten kuvottavien sekopäiden kanssa. Menkööt leikkimään pyssyleikkejä keskenään moiset aikuiset kakarat ja uhratkoon itsensä tämän hienon "isänmaan" puolesta. Tosin uskon että tositilanteen sattuessa nämä nettihuutelijat olisivat ensimmäisten joukossa karkaamassa Suomesta...

Niin, nykyään on niin muotia julistaa olevansa yksilö, jolle Suomi tai suomalaisuus ei mitään merkitse. Mitäpä siitä, että useimmilla koko elämä rakentuu nimenomaan suomalaisuuden ja yhteiskunnan tarjoaman järjestelmän varaan. Mutta kun ollaan niin yksilöä, että mihinkään ei ketään tai mitään tarvita. Mihin nämä palvelusta kieltäytyvät muuten aikovat kriisitilanteessa muuten ylipäänsä paeta, maasta poistuminen nyt ei kuitenkaan enää ihan noin vaan onnistu, jos tilanne iskee päälle?

EDIT: Runtulin, nyt on lainaukset oikein, poistin sen virheellisen version kokonaan. Mistäköhän moinen johtui, olin ehkä aiemmin aloittanut vastaamaan johonkin viestiisi ja päättänyt sitten olla lähettämättä, ja nuohan jää sinne sitten muistiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös