Ihmettelyketju

  • 6 344 527
  • 38 746

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Haloo Helsinki!- bändin suosio. Nyt kun radiosta puskee Hulluuden highway kipaletta Ellin kitapurje lepattaen niin ei voi kuin ihmetellä. Falskia rääkymistä, keskinkertaista soitantaa.. Ei se Elli ole mikään varsinainen hottiskaan. No, jatkan ihmettelyä ja vaihdan kanavaa.

Täysin totta. Toisaalta kun enemmän ajattelee asiaa, niin tarvitseeko tuota toisaalta ihmetellä. Haloo Helsinki on varsin turvallinen ja maanläheinen vaihtoehto itseään musiikki-ihmisenä etsivälle pääasiassa nuorelle ihmiselle, jolle Kotiteollisuudet ja Maj Karmat ovat liian tuhtia, Juha Tapio liian lällyä ja Pete Parkkonen ynnä muut liian tungettelevia ja loput ovatkin jotain kalkkisten pierumusaa Yöstä ja Dingosta lähtien. Bändi on muutenkin helposti lähestyttävä ja suostuu haastatteluihin jne.

Haloo Helsingin jäsenet ovat käsittääkseni säästyneet isoilta kohuilta eivätkä he ole joko mäkkäriruoasta lihoneita Michelin-läskejä tai ylibodattuja kisakireitä vinttikoiria vaan tavallisen näköisiä nuoria joita voisi tulla vastaan niin Punavuoressa kuin Asikkalan keskustassakin. Kappaleiden aiheet ovat helppoudessaan niin helppoja, että ne tajuaa sellainen jonka keskittyminen ei kertakaikkiaan riitä lyriikoiden taustojen selvittelyyn. Lauletaan nuoren ihmisen elämästä, rakkaudesta ja listaa voisi taas jatkaa vain ja jatkaa menemättä kovin kantaa ottavien ja pohdiskelevan saati kapinahenkisiin sanoituksiin, koska se tuskin olisi enää HH:ta isommissa määrin ja osa fanikunnasta putoaisi pois. Musiikkihan on heillä sellaista polveilevaakin eli välillä mennään kovemmalla tenholla ja välillä maltetaan. Ei yritetä olla rankkoja, mutta ei mikään westlife myöskään.

En pysy enää nykymusiikin perässä roots-musan diggarina enkä jaksakaan mutta kai tässä sellaista kirka-maniaa yritetään kierrättää tämän yhtyeen kohdalla joka jossain välissä laantuu. Kaikelle on aikansa. Radiosoitosta samaa mieltä, siksi kuuntelen Ylen Puhetta ja Radio Suomea.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kappaleiden aiheet ovat helppoudessaan niin helppoja, että ne tajuaa sellainen jonka keskittyminen ei kertakaikkiaan riitä lyriikoiden taustojen selvittelyyn.

Aikoinaan kun Anssi Kela nousi soolomusiikillaan suosioon, luulin sitä ensin huumorimusiikiksi. Tai siis sellaiseksi ei-tosissaan tehdyksi kesämusiikiksi. Sitten olin jollain festareilla, jossa Anssi Kela esiintyi, ja tajusin miten suosittu ja kuulijoidensa mielestä vakavasti otettava muusikko on kyseessä. Hetken niitä biisejä kuuntelin ja päättelin, että suosio perustuu siihen, että sävelkulku on helppoa kuultavaa ja lyriikat vielä helpompia laulaa mukana. Ihmiset haluavat kuunnella musiikkia, joka ei tarjoa haasteita vaan helpon tavan kokea jotain. Cheek ja Haloo Helsinki ovat tämän päivän anssikeloja.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ihmiset haluavat kuunnella musiikkia, joka ei tarjoa haasteita vaan helpon tavan kokea jotain. Cheek ja Haloo Helsinki ovat tämän päivän anssikeloja.

Nimenomaan tässä homma pääpointti tiivistettynä. HH on musiikillisesti perehtyen nopeasti koluttu loppuun eikä se haasta kuulijansa millään tavalla, vertailu johonkin progeen on jo täysin epäreilua. Haloo Helsinkiä ei livenä nautita kuten eliittitason fuusiojazzia jossain kultsalla keskittyneesti, tarkastellen ja uusia detaljeja löytäen paikallaan eleettömästi vaan jossain keskisuomen kesän torijuhlissa siiderit käsissä hoilaten beibiä hassut aurinkolasit korvilla ja todeten, et thää onh mhuute she Helsingin biisi......
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Lisätään @Pavlikovsky vielä, ettei tässä tavassa kuunnella musiikkia ole mitään vikaa. Eivät kaikki ymmärrä sitäkään, miten joku nauttii urheilun katsomisesta. Ongelma ja vika on siinä, että musiikkimediat eivät tarjoa riittävästi vaihtoehtoja vaan ruokkivat entisestään musiikin yksinkertaistumista.
 
Lauletaan nuoren ihmisen elämästä, rakkaudesta ja listaa voisi taas jatkaa vain ja jatkaa menemättä kovin kantaa ottavien ja pohdiskelevan saati kapinahenkisiin sanoituksiin, koska se tuskin olisi enää HH:ta isommissa määrin ja osa fanikunnasta putoaisi pois.

Ei ole olemassa parempaa populaarimusiikin sanoitusten aihetta kuin nuoren ihmisen elämä ja rakkaus.

Haloo Helsinkiä ei livenä nautita kuten eliittitason fuusiojazzia jossain kultsalla keskittyneesti, tarkastellen ja uusia detaljeja löytäen paikallaan eleettömästi vaan jossain keskisuomen kesän torijuhlissa siiderit käsissä hoilaten beibiä hassut aurinkolasit korvilla ja todeten, et thää onh mhuute she Helsingin biisi......

Minunkin suosikkiartistejani (PJ Harvey, Fleet Foxes, Queens of the Stone Age, Nick Cave) nautitaan pienessä maistissa mukana hoilaten. Miten typerää ja junttia on mielestäsi tuollaisten bändien keikoilla käyminen?
 
Viimeksi muokattu:

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Lisätään @Pavlikovsky vielä, ettei tässä tavassa kuunnella musiikkia ole mitään vikaa. Eivät kaikki ymmärrä sitäkään, miten joku nauttii urheilun katsomisesta. Ongelma ja vika on siinä, että musiikkimediat eivät tarjoa riittävästi vaihtoehtoja vaan ruokkivat entisestään musiikin yksinkertaistumista.
Ei musiikkimedia ole mistään vastuussa, vaan se kirjoittaa siitä mikä ihmisiä kiinnostaa. Fuusiojazzille on oma nichensä ja varmaan omat julkaisunsakin, mutta isolle yleisölle kirjoitetaan pop-musiikista koska sitä valtaosa kuuntelee. Näin on ollut maailman sivu ja aina sitä uusinta aaltoa on ihmetelty Beatlesista ja Elviksistä lähtien.

Mä en välttämättä edes usko, että monipuolisemmin kirjoittamalla edes saataisiin aikaan suosion jakautumista eri genreille ja sitä kautta lisää artisteja niitä tuottamaan. Musiikkiin on liittynyt varsinkin nuorilla ihmisillä aina vahvasti myös oma identiteetti ja seura/pukeutuminen on määritellyt musiikkimaun tai päinvastoin. Ihan sama mitä Rumba kirjoittaa, jos isobroidi ja sen kaverit on punkkareita.

Miekkailu, voimistelu ja vaikka kouluratsastus ovat paljon jääkiekkoa arvokkaampia ja teknisempiä lajeja, mutta ei niistä urheilumedioissa kohkata. Tuntuu siltä, että keskiverto ihminen ei päivittäisestä viihteestään edes etsi haasteita, sillä niitä on elämässä ihan tarpeeksi muutenkin. Juoppohullun päiväkirja on bestselleri, tosi-tv dominoi telkkaria ja viikonloppuna käydään lätkämatsissa. Pääsee pakoon arkea, eikä tarvitse hetkeen keskittyä täysillä yhtään mihinkään. Mä en ihmettele sitä ollenkaan.
 
Viimeksi muokattu:

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ei musiikkimedia ole mistään vastuussa, vaan se kirjoittaa siitä mikä ihmisiä kiinnostaa.

Näin en toki väittänytkään. Mutta en silti niele väitettäsi kovin helposti, sillä mediat ovat niitä, jotka herättävät ihmisissä kiinnostusta, ei toisinpäin. Mistä Cheek-hype alkoi? Televisiosta. Otetaan toiseksi esimerkiksi vaikka suomalaisyhtye Egotrippi. Bändi tuli isoon tietoisuuteen vasta neljännellä levyllään, jonka huonoin biisi kelpasi Radio Novan soittolistalle. Miksi Egotrippi ei ollut suosittu ennen sitä? Koska sitä ei soitettu Novalla. Ihmiset ovat pääosin liian laiskoja kuuntelemaan musiikkia ja siksi he kuuntelevat sitä, mitä radiot soittavat. Radiot eivät soita sitä, mistä ihmiset ovat kiinnostuneita vaan sitä, mikä on mahdollisimman helppoa ja kaupallista. Jos jollain on vastuu, niin levy-yhtiöillä, jotka voivat vaikuttaa radioiden soittolistoihin. Tähän ei kuitenkaan haluta muutosta, koska kaupallisuus on monipuolisuutta tärkeämpää.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
. Miksi Egotrippi ei ollut suosittu ennen sitä? Koska sitä ei soitettu Novalla. Ihmiset ovat pääosin liian laiskoja kuuntelemaan musiikkia ja siksi he kuuntelevat sitä, mitä radiot soittavat. Radiot eivät soita sitä, mistä ihmiset ovat kiinnostuneita vaan sitä, mikä on mahdollisimman helppoa ja kaupallista. Jos jollain on vastuu, niin levy-yhtiöillä, jotka voivat vaikuttaa radioiden soittolistoihin. Tähän ei kuitenkaan haluta muutosta, koska kaupallisuus on monipuolisuutta tärkeämpää.
Pop-musiikki on kaupallista, koska se on suosittua ja suosittua, koska se on helppoa. Jos ihmiset pitäisivät kollektiivisesti enemmän jostain toisenlaisesta musiikista, niin kyllä heidän tarpeitaan palvelisi useampikin julkaisu ja radiokanava. Tällä haavaa suurin osa linjasta poikkeavaa musiikkia soittavista kanavista jää kohtalaisen lyhytikäisiksi tai muuten vaan pieniksi tekijöiksi.

Se, mitä radio ihan päivänselvästi tekee, on artistien nosto yleiseen tietouteen. Rytmihäiriöstä tai Kuopion Kamariorkesterista ei tulisi valtavirtaa, vaikka ne miten saisivat voimasoittoa Novalla. Kun kappale on päässyt radiosoittoon, on sen kyettävä vielä olemaan ärsyttämättä suurinta osaa kuulijoista, jotta menestys voi jatkua. Hyvä ei välttämättä tarvitse olla, mutta tarpeeksi ympäripyöreä, jottei jengi heti vaihda kanavaa vaikkei satasella uppoaisikaan. Popuäärimusiikki tulee jatkossakin olemaan nimensä mukaisesti suosittua, mutta radio, televisio ja jatkossa myös Youtuben kaltaiset palvelut tulevat määrittämään, että mitkä artistit ovat genressään merkittäviä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Haloo Helsinki tekee jopa hyvääkin musiikkia siihen asti, kunnes Elli Haloo alkaa huutaa. Sitä en kestä kuunnella, mutta esimerkiksi "Kuule minua" kolisee vallan mainiosti.

Oma musiikkimakunihan on aika erikoinen. Se on samaan aikaan A) hyvin junttimainen (Popeda, Arttu Wiskari ja Stig), B) naismainen (Madonna, Ariana Grande, Shakira), C) ysärihenkinen (eurodance jytisee) ja D) jopa rockahtavakin (Gunnarit, Nightwish ja Bruce Springsteen). Mikko Kuustostakin myönnän kuuntelevani. Eipä näissä toki mitään logiikkaa tarvitse ollakaan.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sitä en kestä kuunnella, mutta esimerkiksi "Kuule minua" kolisee vallan mainiosti.
Tämähän on Marko Annalan tuotos, Mokomakin on tuota keikoillaan esittänyt. En muista Haloo Helsingin versiota, mutta epäilemättä Mokoman esitys on parempi.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämähän on Marko Annalan tuotos, Mokomakin on tuota keikoillaan esittänyt. En muista Haloo Helsingin versiota, mutta epäilemättä Mokoman esitys on parempi.
Akustisena ainakin pelaa Mokoman versiona kun kirves. Ehkä ainoa Haloo Helsingin biisi jota jaksan kuunnella ja ihmettelinkin pitkään että miksi, kunnes tämä Annala-yhteys selvisi. Sitävaille selkeä Mokomamainen sävelkulku ainakin omaan korvaan löytyy ko. biisistä...
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
En ymmärrä, että mihin ihminen tarvitsee 20 paria kenkiä. Jalkoja useimmilla on kuitenkin vain kaksi.
Olen nähnyt ihmisiä, jotka käyttävät aina samaa kenkäparia. En ymmärrä heitä. Jotenkin remppanoita.

PS. En oikein ymmärrä talvikenkien tarpeellisuutta. Mulla on ollut viimeksi talvikengät 80-luvulla. Sitten totesin, että turhaa tuhlausta moiset.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pesetkö tosiaan kenkäsi pesukoneessa jokaisen käytön jälkeen? Oletan, että jokainen vähänkään hygieniastaan huolehtiva tekee samoin kalsareiden käytön jälkeen.
Pesetkö sinä housusi? Järkevä keskustelu, muuten. Kai ihmisellä nyt voi hyvinkin olla perusteltua tarvetta kahdellekymmenelle kenkäparille. Ja miksi tästä keskustellaan täällä eikä asianomaisessa ketjussa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten helvetissä joku voi tietää mitkä kengät jollain on ollut jalassa aikaisemmin.
Naisilla ja homoilla on sellainen elämä että seuraavat toisten ihmisten pukeutumista.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos ei liiku talvella luonnossa, ei varmaan tarvitse talvikenkiä. Minulla on useammat.
Kyllä noiden koirien kanssa tulee liikuttua myös talvella. Matalat goretexit on ihan hyvät ulkoilukengät. Umpihankeen ei ole pakko mennä, kun nuokaan eivät siitä touhusta välitä. Ja mieluummin kahlaisin noilla kuin jollain trendikkäillä nilkkureilla.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En ymmärrä, että mihin ihminen tarvitsee 20 paria kenkiä. Jalkoja useimmilla on kuitenkin vain kaksi.

On kai sinulla useampi paitakin vaikka sinulla on vain yksi torso? Vai käytätkö aina samaa paitaa tilanteesta ja käyttötarkoituksesta riippumatta?
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
En ymmärrä, että mihin ihminen tarvitsee 20 paria kenkiä. Jalkoja useimmilla on kuitenkin vain kaksi.
Minulla on nopeasti laskien ehkä yli 30 paria kenkiä. Harrastuksiin mm lenkkarit, goretex lenkkarit, goretex maiharit jne. Vapaa-ajalle parit Dr Martensit, mustat ja ruskeat. Duunia varten sitten toistakymmentä paria Brittiläisiä velttipohjakenkiä joissa siis ommeltu nahkapohja, eli asun ja tilanteen mukaan, useammat eri ruskean sävyt, viininpunaiset, useammat mustat. Parempia kenkiä käytetään yksi päivä, sitten lepolestit sisään ja toiset kenkät seuraavaksi päiväksi.
Tuollaiset paremmat kengät kestävät yhtä kauan lähes kuin käyttäjänsä, pohjat toki joutuu vaihtamaan ajoittain.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On kai sinulla useampi paitakin vaikka sinulla on vain yksi torso? Vai käytätkö aina samaa paitaa tilanteesta ja käyttötarkoituksesta riippumatta?

Paidat, alusvaatteet, sukat yms ovat tietenkin eri asia. Kohtuus toki niissäkin. Ymmärrät sen kyllÄ itsekin. Lähinnä tarkoituksenani oli kritisoida turhien tavaroiden keräämistä. Ja kenkien kohdalla 20 paria on aivan liikaa eikä kukaan oikeasti noin montaa paria tarvitse.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Iltalehdessä Kummola jyrähtää jo ensi vuoden mm-kisoista, kun ainakin hänelle oli tullut yllätyksenä toisen kisakaupungin surkea hotellimäärä. Siis ketkä helvetin idiootit siellä on kisoja jakamassa, jos ei olla edes mietitty niinkin pientä asiaa kuin majoitus?
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Miksi Selena Gomeziin viitataan nykyään aina otsikoissa Julius Bieberin exänä...luulis nyt Gomezin olevan sen verran tunnettu nimi, että vois ihan sen oman nimen laittaa siihen otsikkoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös