Ilmoitukset

Nimimerkki haukka on seuraavat kaksi kuukautta pelikiellossa syylistyttyään Jokerit-osiossa itsemoderointiin. Nimimerkin pitkä rikehistoria pidensi pelikieltoa huomattavasti.

Ihmettelyketju

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Ramchester, 03.05.2006 klo 09.14.

 1. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Ihan käsittämätöntä perseilyä koko kolikko, ensin sisällissodan teloituskuva toiselle puolelle ja vuosilta 1917-1939 relevanttina kohteena vittu olympiastadion, joka toki valmistui ko. aikavälillä mutta ei nyt ihan keskeisin tuo ajankohdan rakennus ole.

  Joku kesähessu päästetty hoitamaan.
   
 2. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga
  Aivan saatanan mauton tuo teloituskuva tuossa juhlarahassa. Suomessa ei ole montaa niin häpeällistä asiaa kuin sisällissota. Siinä ei ole mitään juhlimista kummallakaan puolella, että suomalaiset ovat tappaneet toisiaan. Ja tämä mielipide sellaisen suusta, jonka suvussa on ollut valkoisia.
   
 3. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ymmärrän, että joillakin on tarve käydä vuoden 1918 sodan traumaa läpi, mutta en pidä juhlakolikkoa hyvänä keskustelunavauksena. Eiköhän some täyty taas kerran mielipiteistä, joilla on hyvin vähän tekemistä asiallisen keskustelun kanssa. Tyylitöntä.
   
 4. Radiopää Jäsen

  Onko kyseisen rahan hyväksynyt valtiovarainministeri Orpo, valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Hetemäki vai Suomen pankin pääjohtaja Liikanen? Nyt olisi selityksen paikka.

  Miksi kolikon vuodet ylipäätään on 1917–1939? Eikö olisi oleellisempaa tehdä kolikot vuosista 1917–1937, 1937–1957 jne. Mitäköhän siinä kolikossa mahtaa olla, johon osuu Helsingin olympiavuosi, vissiin Coca-Cola-pullo. 90-luvun kolikoihin ehdotan kuvitusta juopottelevista miehistä kuvaamaan konkurssin tehneitä yrittäjiä ja näiden yläpuolelle isolla teksti LAMA. Toisella puolella voisi Olympiastadionin jatkoksi olla kuva Globenista. Sarjan viimeisiin kolikoihin sitten jokin keskustaajaman ulkopuolella oleva ABC-myymälä tai suomalaista sielunmaailmaa hyvin kuvaava Levin laskettelukeskus, jossa kaikki on kopioitu joko Keski-Euroopasta tai Pohjois-Amerikasta.

  Markka-ajan viimeisessä 20 markan setelissä oli lainaus Tuntemattomasta sotilaasta. Suomen 100-vuotisjuhlarahaan sopisi lainaus Ismo Alangon Kun Suomi putos puusta -biisistä.

  Lisäys: Ilmeisesti prosessi on mennyt niin, että rahan on hyväksynyt valtiovarainministeri Orpo, joka on jo julkisuudessa vaatinut rahaa vedettäväksi pois myynnistä. Ei sitten jaksanut tutustua kolikoon tarkemmin ennen kuin kirjoitti nimensä alle.
   
 5. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga
  Lainaus:
  Suomessa taitaa olla enää hyvin vähän ihmisiä, jotka tuon sodan omakohtaisesti muistavat. Liekö heitä ollenkaan. Historiaa ei tietenkään pidä unohtaa, mutta minusta koko sodasta ja sen jakolinjoista pitäisi pikemminkin yrittää päästä yli. Näitä sodan muistelijoita on molemmilla puolilla, ja minusta tuo muistelu on hieman kummallista, kun nämä ihmiset eivät ole itse sitä sotaa kokeneet. Tulee vähän mieleen se, kun innokkaimmat Karjalan palauttajat ovat yleensä kuuluneet suuriin ikäluokkiin, vaikka he eivät ole Karjalassa ehtineet kuin korkeintaan syntyä. Tuota vanhemmat ovat usein sanoneet, että turha sitä on haikailla takaisin kun sitä ei enää entiseksi saa, ja tuota nuorempia asia ei taas ole kiinnostanut. Minusta kansalaissotakin on sellainen asia, jonka pitäisi antaa vähitellen vain olla.
   
 6. Radiopää Jäsen

  Yhdessä noista juhlarahoista on kuvattu se kuva, jossa mies kantaa rantaan huuhtoutunutta syyrialaispojan ruumista. Tekstinä "Globaali oikeudenmukaisuus". Tämäkin siis valtiovarainministerin hyväksymä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaraha.
   
 7. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Toinen ja kolmas sukupolvi kokevat asioita edelleen voimakkaasti ja jakolinjoja on edelleen olemassa. Vuoden 1918 sodan traumojen purkaminen valtiollisella tasolla toteutuu toivottavasti jossain vaiheessa, tämä kolikko ei ole hyvä avaus.
   
 8. Alejandro Jäsen

  Lainaus:
  Luulin sinun vain vitsailleesi, mutta tämähän on totista totta: http://www.talouselama.fi/uutiset/k...hassa-on-hukkuneen-pakolaispojan-kuva-6643880. Erittäin hämmentävää, sanoisin.
   
 9. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Taiteilija halusi herättää huomiota ja saada huomiota omille kipoilleen ja kupeilleen.

  Vasemmistoliittolainen reagoi näin? Olisin kuvitellut, että kolikko olisi sen sijaan voinut närkästyttää oikeistolaisia. Siis se, että asiasta yhtä halutaan muistuttaa, sanoo kolikon suunnittelut palkittu muotoilija Ilkka Suppanen. – Mutta nasta juttu joka tapauksessa. En voi sanoa kuin vau. Ei minun aiemmista kipoistani ja kupeistani ole noussut tällaista kohua. Taisin onnistua, sanoo Suppanen.


  Juhlakolikossa aito kuva joukkoteloituksesta, kohu nousi välittömästi – ”Vau, nasta juttu” - Aamulehti
   
 10. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  En ole mielestäni mikään mielensäpahoittaja, mutta onhan tuo teloituskuva aika mauton. Tuo Suppanen vaikuttaa noiden edellisen viestin kommenttien perusteella varsinaiseltä mäntiltä muutenkin.

  Ja "globaali oikeudenmukaisuus" yhdistettynä kuvaan hukkuneesta pakolaisesta. Noin jyrkkään rotuvihaan törmää vain alan foorumeilla (luulisin).
   
 11. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Siis Suppanen ihmettelee kuinka vasemmistoliittolainen paheksuu juhlarahaa, jossa on kuvattuna hyvin tunnettu valokuva punakaartilaisten teloituksesta. Seuraavaksi varmaan käy ilmi, että yhdessä kolikossa on pedobearin kuva, jota taiteilija perustelee väitteellä, ettei halua ajatella onko karhu pedofiili vai ei.

  No, ei se ole yhden huomiohakuisen ja historiaa vähättelevän taiteilijan vika, että hänen teoksensa menee läpi sekä Rahapajan taiteellisen toimikunnan että valtiovarainministerin seulan läpi. Osaako joku näppärämpi netinkäyttäjä löytää kyseisen toimikunnan jäsenet?
   
 12. ISH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
 13. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Hyvä esimerkki, miksi kannattaa lukea ne paperit, joihin vetää nimikirjoituksensa. Nyt tulee seurannee mielenkiintoinen selittelyepisodi, kun media kysyy Orpolta miksi hän vastustaa omaa päätöstään. Tässä tapauksessa olisi ehkä kannattanut nukkua yön yli ennen twiittaamista...
   
 14. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Olisi edes katsonut asetuspaperiin painetut kuvat.

  Valtiovarainministeriö on ilmoittanut kumoavansa Petteri Orpon allekirjoittaman lain. Ja tämän Orpo tietenkin tulkitsee onnistumisekseen vähän niin kuin se Nokian vesilaitoksen työntekijä, joka sulki itse avaamansa hanan.
   
 15. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Juuri näin. Uskoisin, että Orpon lähipiirissä käydään tiukka keskustelu asioista, joihin voidaan käyttää "nimikirjoitusleimasinta" eli ministeri allekirjoittaa paperit ilman tarkempaa tutustumista.
   
 16. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Onneksi ollaan Suomessa, jossain Saksassa tai Ranskassa, Italiasta puhumattakaan moisesta touhusta olisi pakotettu ministeri pakkaamaan kamansa. Juhlaraha jostain keskitysleiriltä tai fasistien vitsat... Hah.

  Ihmeteltävä on tosiaan, että eikö kukaan siis edes katsonut noita kuvia, vai mitä helvettiä? Eikai kenenkään - paitsi artistin - mielestä nuo voi olla soveliaita, itsenäistä Suomea juhlistavia rahoja.
   
 17. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Asiat on ihmisillä kyllä liian hyvin, jos jaksaa mielensä pahoittaa jostain väsyneetä kolikosta. Eiköhän tätäkin mässäilyä saada lukea vielä kaks viikkoa ja loppujen lopuksi kaikki ovat taas poteroissaan loukkaantuneena ja huutelemassa iskulauseitaan. En kyllä tiedä, minkä helvetin takia joku johtava poliitikko edes ottaa osaa johonkin kolikkojen ulkonäön ihmettelyyn. Eikö sillä tosiaan parempaa tekemistä ole?
   
 18. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Mielensäpahoittajat toki erikseen, omalla kohdallani olen lähinnä huvittunut tästä koko hommasta, kun tiesin että nuo on saaneet hyväksynnän ihan ministeritasolla asti. Ei mieli siis pahoittunut, mutta facepalmia ja hihittelyä aiheutti, vähän niinkuin muutkin isojen kihojen perseilyt!
   
 19. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Miten ihmeessä satavuotista Suomea voidaan juhlia noin masentavilla aiheilla? Vainajia, sotalapsia, pakettipeltoja... vain lama puuttuu. Tässä maassa ei ole kai tapahtunut itsenäisyyden aikana mitään ilahduttavaa asiaa, jota voisi kolikolla juhlistaa. Hämmentävää.
   
 20. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Eikö yhdessäkään kolikossa ollut Nokian puhelinta?
   
 21. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Ehkä tämä virhe onkin merkki siitä, ettei asiasta ole Suomessa puhuttu riittävästi ja siksi joillekin asian vakavuus ei ole hahmoteltavissa.

  Lainaus:
  Tummensin viimeisen virkkeesi, koska se kertoo sen, että sinun kannattaisi tutustua asioihin ennen kuin vähättelet toisten ihmetystä. Huom. ihmetystä, ei mielensäpahoittamista. Varmasti joku mielensäkin pahoittanut ja toisille taas on yksi ja sama, koska markan myötä meni koko itsenäisyys ja historia. Ei Suomi 100 vaan EU 22. Kai sillä kuitenkin jotain väliä on, mitä Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlarahoissa on.
   
 22. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  No suurimman osan elämään se helvetin kolikkosarja ei vaikuta mitenkään. Ihan hyvin niissä voisi olla feministinen naisen karvakainalokuva, karvaiset sääret ja Radiopään tuppikulli. Miten jostain kolikosta joku oikeasti saa tehty jotenkin merkittävän asian? Ja vielä poliittisesti. Keskittyis ne poliitikot tekemään jotain oikeita asioita.
   
 23. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Niin kuin esimerkiksi lukemaan heille kuuluvia lakiasetuksia? Jos tätä tarkoitat, olemme ehdottaman samaa mieltä.
   
 24. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Ei voinut enää suomalaisempaa ideaa tuolla taiteilijalla olla: haasteet ja saavutukset. Niinhän se menee, että kaikkein suurimmankin ilon hetkellä suomalainen etsii jostain negatiivisen tulokulman.

  Uskomatonta suorittamista.
   
 25. Sphinx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Olihan siinä itsenäisellä Suomella heti haastetta kerrakseen punikeissa ja juhlarahassa kuvataan miten tästä haasteesta selvittiin...

  Mä ihmettelen tätä tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaaran lausuntoa: "Tasa-arvolaki lähtee siitä, että kun tehtään valinta tilanteessa, jossa on sekä mies- että naishakijoita, niin silloin täytyisi ansiovertailu valinnantekijällä olla käytettävissä, jotta voidaan arvioida sitä, kuka hakijoista on ansioitunein. Tällä estetään tilanteet, joissa valinta tapahtuu jollakin muulla kuin sukupuolen perusteella."

  Voi tietysti olla, että toimittaja on kämmännyt ja siteeranut Maarianvaaraa "vähän sinne päin", mutta muuten kyllä ihmettelen miksi ansiovertailu tarvitsisi tehdä, jos valinta on joka tapauksessa pakko tehdä sukupuolen perusteella? Siis jos tarkoitus on estää tilanteet, joissa valinta tehtäisiin jollain muulla perusteella kuin sukupuolen perusteella?