Olen mixun linjoilla, että kaikki muut palkinnot paitsi Jari Kurri-palkinto tulisi päättää jo runkosarjan päätyttyä.
Tosin tällainen play-offien jälkeinen valinta-käytäntö Suomessa on aina ollut ja runkosarjan perusteella valitaan vain Lasse Oksanen-palkinto. (ja Kultainen kypärä käsittääkseni äänestytään ennen pudotuspelejä, koskas se valinta muuten julkaistaan?) Osa palkinnoistahan on nyt ajateltuna naurettavan nuoria. (pudotuspelien paras ja runkosarjan paras pelaaja on valittu vasta vuodesta 1994 lähtien. Aiemmin valittiin parhaat vain pelipaikoittain.)
Eli sikäli Pirneksen valinta parhaaksi sentteriksi on perusteltua. Runkosarjassahan Pirnes ylsi arvioni mukaan vain noin sijoille 4-8 tässä kategoriassa. (Jatkoajan keskustelijat mm.äänestivät Pirneksen runkosarjan kuudenneksi parhaaksi keskushyökkääjäksi)
Kari Lehtonen esimerkiksi oli viime vuonna runkosarjassa pelkästään omassa joukkueessaankin kakkosmaalivahti, mutta valittiin silti häikäisevien pudotuspelien ansiosta sekä liigan parhaaksi maalivahdiksi, että all-starskentälliseen.
Runkosarjan perusteella Pirnekselle olisi kyllä voinut ojentaa Kilpiö-pystin, mutta onhan Peltonenkin hyvä valinta.
Marek Zidlicky pelasi mielestäni paremman kauden kuin Lasse Kukkonen, joskin Tuulolan minäkin olisin parhaaksi puolustajaksi valinnut. Mutta näissäkin varmasti pudotuspelit vaikuttivat, Zidlickyhän ei edukseen play-offseissa esiintynyt. (4.0+0=0 -3)
Söderholm oli oikea valinta vuoden tulokkaaksi, ei tulokasvalinnoissa pidä ajatella odotusarvoja ja potentiaalia vaan pelkästään kyseisen kauden näyttöjä. Esimerkiksi pari vuotta sitten Toni Dahlman valittiin vuoden tulokkaaksi aivan oikein Tuomo Ruudun nenän edestä, vaikka jälkimmäisestä kaiken järjen mukaan tulee tulevaisuudessa parempi pelaaja, sillä kaudella oli vain toiseksi paras tulokas.
Pari kiintoisaa yksityiskohtaa näistä palkinnoista, eli allstar-keskushyökkääjä tuli kolmannen kerran peräkkäin Tapparasta, joka kerta kyseessä on ollut eri mies. Vuoden tulokas-palkintoa on jaettu vuodesta 1972, Ilves ja HIFK ovat pokanneet pystin yhteensä 14 kertaa (ILV 8,IFK 6), kaikki muut liigajoukkueet yhteensä 18 kertaa.
Kiintoisaa on myös, että Espoon Bluesin historian ainoa liigapalkinto on edelleen Tero Lehterän vuonna 1994 kuittaama Raimo Kilpiö-palkinto.