Ylipalkatuimmat pelaajat

  • 37 543
  • 152

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Eikö sun mielestä ole ylipalkattu jos tekee sitä mitä rakastaa, ei pidä sitä työnä (mitä jääkiekko ei mielestäni edes ole) ja saa siitä 10 miljoonaa dollaria vuodessa? En ole missään välissä sanonut että mielestäni on väärin että ne pelaajat saavat ne rahat mutta helvetti sentään. ON NE YLIPALKATTUJA!

Jos ihmiset maksavat paljon rahaa nähdäkseen pelaajien pelaavan, tällöin lasken pelaajat jonkinsortin "viihdyttäjiksi". Kyllähän jääkiekon pelaaminen työtä on, aivan sama kuinka paljon pelaajat sitä rakastavat. Jos rakastaa omaa työtään, niin pitääkö olla joku raja kuinka paljon siitä saa tienata?

Turhaa hölinää mielestäni, seurat maksavat pelaajille siitä, että vievät seuraa eteenpäin, ja näinollen seura menee eteenpäin ja tekee enemmän rahaa. Tietyllä tavalla pelaajat ovat kuitenkin jääkiekko-organisaation työntekijöitä.

Ja niin, Wildista muuten löytyy lisää ylipalkattuja pelaajia, tai ainakin yksi, nimittäin Martin Skoula. Mitä ikinä hänelle maksetaankaan, on se aivan helvetisti liikaa. Peruspakki huonolla kiekonkäsittelytaidolla, joka kuitenkin yrittää olla hyökkäävä puolustaja hyvällä kiekonkäsittelytaidolla...joku tässä nyt ei natsaa.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikka pidänkin ajatusta "pakkohyväntekeväisyydestä" Kaspon tapaan utopiana, voisi se periaatteessa toimia jalostettuna.
Tokihan, mielipiteeni onkin lahinna hypoteettisella tasolla se, etta on aivan sama tienaako miljoonan vai kymmenen miljoonaa vuodessa. Tolkuttomista rahasummista kyse mielestani, enka oikein nae oikeutusta esim 30 C-segmentin hyvinvarustellun auton suuruisille vuosituloille, olipa kyse sitten kuinka lahjakkaasta tai ahkerasti treenaavasta viihdetyoskentelijasta tahansa.

Yleensakaan showbisneksen puolustelu on mielestani eettisesti kovinkin arveluttavaa. Urheiluhan sinansa on erittain hieno ammatti, josta tuleekin saada enemman rahaa kuin "normaaleista" toista, etta hommassa pysyy mielekkyys ja parhaat yksilot matkassa, mutta silloin kun pelaajille maksetaan kymmenia-satoja kertoja enemman kuin koulutetuille ja hyvatuloisille tyontekijoille, ollaan mielestani hivenen pielessa.

e. mainittakoon noista ylipalkatuista pelaajista Josef Boumedienne. Melko kovaa liksaa vetaa farmipeleista.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Yleensakaan showbisneksen puolustelu on mielestani eettisesti kovinkin arveluttavaa.

Tätä minä en oikein ymmärrä. Onko mielestäsi niin, että showbisneksessä, viihde- ja elämysteollisuudessa on jotain jo lähtökohtaisesti epäeettistä? Jos, niin mitä?

Urheiluhan sinansa on erittain hieno ammatti, josta tuleekin saada enemman rahaa kuin "normaaleista" toista, etta hommassa pysyy mielekkyys ja parhaat yksilot matkassa, mutta silloin kun pelaajille maksetaan kymmenia-satoja kertoja enemman kuin koulutetuille ja hyvatuloisille tyontekijoille, ollaan mielestani hivenen pielessa.

Ymmärrän näkökulmasi. Silti minun on pakko kysyä, keiden taskuihin tulisi sitten siirtää esimerkiksi ne miljoonat, jotka jäisivät kellumaan, jos pelaajien palkkoja pienennettäisiin vaikkapa kymmenykseen nykyisestä?
 

Jouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big River Prospects
Expenses..

Tuo Jipon linkittämä juttu oli todella hauska! Siitä tulee mieleeni lock-outin aikainen tosi tarina. Kaverini yksityisyrittäjä oli tuolloin pelaamassa golfia erään NHL-pelaajan kanssa - jonka nimeä en viitsi paljastaa - sekä kahden muun kaverin, poliisikonstaapelin ja putkimiehen kanssa.

Jossain vaiheessa jutut menivät pelaajaparkojen työsulkuun ja siinä vaiheessa tuli ilmi, että pelaajayhdistys maksaa kymmenen tuhannen taalan kuukausittaista lakkorahaa pelaajille ettei ihan pennittömänä nälissään tarvitse sentään olla.

Mr. yksityisyrittäjä, Mr. poliisi ja Mr. putkimies nauroivat, että tuo on kyllä vähintäänkin kohtuullinen lakkoavustus. Tähän ilmeisesti täydellisesti todellisuudentajunsa menettänyt NHL-pelaaja totesi: "Niin, mutta toisilla pelaajilla kulut ovat 15.000 taalaa pelkästään kuukaudessa."

Ymmärrettävästi Mr. NHL-kiekkoilija ei tällä neronleimauksellaan löytänyt yhtään ymmärtäjää countryclubin kentältä tuona päivänä, heh.
 

GmB

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulta-Kerho
Itsehan esitin kirkkain silmin, ilman kyyneleita oman mielipiteeni asiasta, mikali tulkitset mielipiteiden ilmaisun itkuksi, taidat elaa kyynelehtivassa maailmassa.

Ei ollut tarkoitus hyökätä sinua vastaan ja tuo itkeminen ei varsinaisesti ollut sinulle. Silti on mielestäni typerää, että pelaajien palkasta pitäisi ruveta antamaan tiettyjä %-määriä hyväntekeväisyyteen, koska tämä vain nostaisi pelaajien palkkoja. Seurat ja omistajat pitäisi saada hyväntekeväisyyteen, eikä niinkään pelaajat, jotka tekevät työtänsä.

On mielestäni naiivia edes kuvitella, että NHLPA suostuisi tämänlaiseen sääntöön, saati että NHL lähtisi tähän mukaan. Todennäköisempää on saada "spurkut", vai miten RUSH247 nimittikään, töihin ja tienaamaan, kuin ammattilaismiehet antamaan rahaa niille, jotka eivät edes halua tienata rahaa, vaan elävät, ainakin Suomessa, pelkillä avustuksilla, jotka jo minulta tulevat.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Niin, mikä sitten on vaihtoehto jos ei haluta että pelaajat tienaavat kovia summia? Jos NHL ei niitä maksa, niin aina löytyy Venäjän liiga josta jo nyt saa hyviä rahoja.

Ja toiseksi, kuka kuluttaja maksaisi penniäkään NHL-matsista jossa pelaisi nyt vaikkapa näitä tässäkin ketjussa ääritapauksena mainittuja kadunmiehiä oikeiden ammattilaiskiekkoilijoiden sijasta? AHL on jo olemassa ja sen vetovoima on huomattavasti alhaisempi kuin NHL:n vastaava.

Huomatkaa siis että säästettäessä pelaajien palkkakuluissa pelaajat matkustavat toisiin liigoihin, jolloin myös NHL:n suosio laskee. Suosion laskua seuraa auttamatta kokonaistulojen lasku jolloin "säästyviä rahoja" on vähemmän, eikä näille kuvitteellisille hyväntekeväisyyskohteille olisi penniäkään enempää kuin on nyt. Jenkeissä muuten hyväntekeväisyys on helppo tapa saada verohelpotuksia joten en ihmettelisi jos useimmat nykypelaajista jo tälläkin hetkellä lohkaisevat omasta pussistaan varoja niitä tarvitseville.

Ylipalkatuille alisuorittajille ei mahda mitään, mutta eiköhän jokaista McCabea kohden löydy vähintään 1-2 positiivista tulokaspelaajaa jotka omilla otteillaan tasapainottavat tätä palkkavääristymää. Jokainen voi lohduttautua sillä, että aikanaan McCabe on ollut jopa niin hyvä että on vakuuttanut jonkun taidoistaan ansaitakseen tuon palkan. Täten siis pelaajien palkat ovat oikeastaan kaikki täysin suhteessa edellisten kausien suorituksiin, ei välttämättä tämän kauden suorituksiin. (poikkeuksia löytyy tietysti aina)
 

Vimes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
...Urheiluhan sinansa on erittain hieno ammatti, josta tuleekin saada enemman rahaa kuin "normaaleista" toista, etta hommassa pysyy mielekkyys ja parhaat yksilot matkassa, mutta silloin kun pelaajille maksetaan kymmenia-satoja kertoja enemman kuin koulutetuille ja hyvatuloisille tyontekijoille, ollaan mielestani hivenen pielessa.
Tuosta koulutuksesta, useimmiten hyvän liksan saavat pelaajat ovat käyneet varsin kovan koulun päivittäisten harjoitusten muodossa ja parhaat vielä omalla ajallaankin. Tämä siis normaali koulupäivien lisäksi. Mielestäni tässä on vain kyse valinnoista, maailmassa on kovapalkkaisia duuneja sekä yrityselämässä että urheilussa. Yhteistä molemmilla maailmoilla on että kovapalkkaisiin asemiin pääsy ei ole mitenkään helppoa. Se on jokaisen itsensä valinta kehittääkkö itseään kouluaineissa päivittäin extraa ja saada hyväpalkkainen työpaikka vai treenata päivittäin urheilua toivoen että rahkeet riittävät johonkin ammattilaisliigaan.

Eivät nuo kovat liksat sinällään ole pois keneltäkään, maailmassa nyt vain sattuu olemaan tiettyjä asemia joista maksetaan enemmän. Niin kauan kuin palkkojen maksajat(yleisö) kokee että saavansa rahoilleen vastinetta kaikki on ok. Jos yleisö tuntee että liput ovat liian kalliita/peli on paskaa ja äänestää jaloillaan-> pelaajat eivät saa rahaa.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eikö sun mielestä ole ylipalkattu jos tekee sitä mitä rakastaa, ei pidä sitä työnä (mitä jääkiekko ei mielestäni edes ole) ja saa siitä 10 miljoonaa dollaria vuodessa? En ole missään välissä sanonut että mielestäni on väärin että ne pelaajat saavat ne rahat mutta helvetti sentään. ON NE YLIPALKATTUJA!

Jos nyt vaikka verrataan palomiehiin. En tiedä mitä he palkkaa vetävät mutta sanotaan nyt että esim. Gomez repii helposti 200-kertaisen palkan verrattuna tavalliseen firefighteriin. Onko se oikein? Lätkää pelaamalla sellaset siivut? Ei. Mutta niin vitun isot rahat vaan siellä pyörii että ne saa sen 10 milliä vuodessa. Mun puolesta saisivat antaa enemmänkin pelaajille mutta ylipalkattuina ne silti pysyy.
No siinäpä oli perusteluja kerrakseen! Taitaa muuten siivooja tienata vielä vähemmän kuin palomies? Ja kovasti nekin (siivoojat) tekee duunia...

Jos nyt vakavasti puhutaan niin olen itsekin sitä mieltä että ihan terävimmän kärjen osalta palkat on älyttömiä. Tämä johtuu juurikin siitä että kukaan ei (siis korostan, minun henkilökohtainen mielipide) ansaitsisi esim 10milj vuosituloja, varsinkaan jääkiekon pelaamisella. Mutta, olen sitä mieltä että ei jääkiekkoilijat todellakaan "suurena massana" ole ylipalkattuja. Raha pyörii jääkiekossa(kin) ja onhan se oikeudenmukaista että pelaajatkin siitä ison siivun saavat?
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
DiPietron pitkä sopimus tosin taisi sittenkin olla loistava diili.

Tällä hetkellä tosiaan näyttää siltä. DiPi on Islesin parhaita, ellei paras pelaaja. Tällä kaudella mies on ottanut taas yhden askeleen ylöspäin kohti NHL:n ehdotonta maalivahtieliittiä. Unelmissani siintää jo näky kaikkien aikojen parhaasta ja voitokkaimmasta jenkkimaalivahdista. Ottaen huomioon myös mahdollisen dollarin inflaation, voi soppari nousta arvoon arvaamattomaan.

Toisessa ääripäässä näkyy miehen loukkaantuminen ja kahden vuoden tauko jatkuvien aivotärähdykisen takia. Miehen ura voi jopa katketa, jos aivotärähdyksiä tulee enemmänkin.
 

Heatley

Jäsen
Suosikkijoukkue
"Ei oo ku Jokerit. V*TTU"
Tällä hetkellä tosiaan näyttää siltä. DiPi on Islesin parhaita, ellei paras pelaaja. Tällä kaudella mies on ottanut taas yhden askeleen ylöspäin kohti NHL:n ehdotonta maalivahtieliittiä. Unelmissani siintää jo näky kaikkien aikojen parhaasta ja voitokkaimmasta jenkkimaalivahdista. Ottaen huomioon myös mahdollisen dollarin inflaation, voi soppari nousta arvoon arvaamattomaan.

Toisessa ääripäässä näkyy miehen loukkaantuminen ja kahden vuoden tauko jatkuvien aivotärähdykisen takia. Miehen ura voi jopa katketa, jos aivotärähdyksiä tulee enemmänkin.

Juu aika huikea starrti miehellä ollut.. Muistan hyvin kun mies tuli NHL:ään kovien paineiden kera minkä tottakai jokainen ykkösvaraus saa, mutta liian aikaisin hän nousi NHL:n valokeiloihin.. Mielestäni hän käsitteli nuo paineet aivan loistavasti jo alusta lähtien ja nyt voidaan ruveta puhumaan liigan parhaasta maalivahdista.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ai niin kun Mario ja Brett Hull?
Juuri niin. Kummaltakin löytyy satoja pelejä ja tuhansia harjoituksia jo ennen NHL:ää British Columbian ja Quebecin junnuliigoista sekä Hullilta myös yliopistosarjoista sekä pienemmistä junioreista. Jos nyt koittaisit edes olla hauska, niin olisit edes sanonut että ai niinkun Chris Stewart ja oliko se nyt Brian Savage...
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
ESPN:n lista ylipalkatuista

http://sports.espn.go.com/nhl/columns/story?columnist=amber_david&id=3119463

Charan palkka on 7.5 miljoonaa. Sillä rahalla pitäisi saada norris tason puolustaja, jota Chara ei ole, ei vaikka katsoisi mitenkä panda lasien läpi.

Chara taisi olla ykkös all-starsissa sopimuksen tekoa edeltävänä vuotena ja olihan hän Norris Trophy äänestyksen kakkonen 2004 (työsulkua edeltänyt kausi), joten sikäli hän sai markkina-arvonsa mukaisen sopimuksen.

Itse ottaisin Charan tuolla palkalla mielelläni Kalliovuorille.
 

TML

Jäsen
Juuri niin. Kummaltakin löytyy satoja pelejä ja tuhansia harjoituksia jo ennen NHL:ää British Columbian ja Quebecin junnuliigoista sekä Hullilta myös yliopistosarjoista sekä pienemmistä junioreista. Jos nyt koittaisit edes olla hauska, niin olisit edes sanonut että ai niinkun Chris Stewart ja oliko se nyt Brian Savage...

En yrittänyt olla hauska. Totesin vain että mitään himoreenareita eivät Mario ja Hull olleet.
Ja ilmeisesti kirjoitukseni ei ihan perille mennyt.
 

TML

Jäsen
Ei tosiaan voida. Voittaisi nyt ensin jotain. Edes Vezina-ehdokkuuden tai yhden play-off sarjan. Dipietron statsitkaan eivät ole mitään top-kamaa, joten miksi ihmeessä voitaisiin ruveta puhumaan liigan parhaasta maalivahdista...

Lunqvistillahan playoff-sarjojen voittoja löytyykin yllin kyllin.

Sinäänsähän Lunqvist ei tähän asiaan kuulu, mutta muistaakseni täälä oltiin vahvasti sitä mieltä että Lunqvist on liigan veskarien parhaimmistoa.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Itse ottaisin Charan tuolla palkalla mielelläni Kalliovuorille.

Eikö olisi parempi ottaa Pronger päältä miljoonan halvemmalla, tai suoraan Lidström vain 100k kalliimmalla?
Mielestäni Charan palkassa on pari miljoonaa ilmaa, sillä ei mies kuitenkaan ole millään osa-alueelle niin erikoisen hyvä että siitä pitäisi maksaa extraa. Ja samantasoisia tai parempia, mutta pienempia kavereita saa pari miljoonaa halvemmalla.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Eikö olisi parempi ottaa Pronger päältä miljoonan halvemmalla, tai suoraan Lidström vain 100k kalliimmalla?
Mielestäni Charan palkassa on pari miljoonaa ilmaa, sillä ei mies kuitenkaan ole millään osa-alueelle niin erikoisen hyvä että siitä pitäisi maksaa extraa. Ja samantasoisia tai parempia, mutta pienempia kavereita saa pari miljoonaa halvemmalla.

Toki varmaan kaikki tiimit ottaisivat Prongerin tai Lidströmin, mutta kun kahdesta pelaajasta ei riitä 30:lle joukkueelle. Ja omasta mielestä Chara oli varsin lähellä tuota pakkien TOP3:sta tuolloin sopimusta tehdessä, eikä hän niin kaukana siitä ole vieläkään. Aina sopimuksiin tulee vähän lisää, mikäli kyse on TOP10-pelaajasta omalla pelipaikallaan, niitä kun ei riitä jokaiselle joukkueelle. Lisäksi Chara keräsi Ottawan vuosiltaan mukavat plussat, heikoimpana saldona +17 ja neljän vuoden kokonaisplussat +109. Harvalla on esittää vastaavia.

Kyllä tuo Charan fyysisyys yhdistettynä kohtuu hyviin tehoihin (yli 0,5 pistettä per ottelu viimeiset neljä kautta) on aika harvinainen kokonaisuus. Itselle ei ainakaan tule vastaavaa mieleen, että joku pakki olisi tehnyt yli 0,5 pistettä per ottelu ja yli 100 minuuttia per kausi viimeisen neljän kauden ajan. Souray taitaa olla lähimpänä, tosin vain viimeiseltä kolmelta kaudelta.

Itse väitän, että Rob Blake, Derian Hatcher tai Ed Jovanovski ovat pahemmin ylipalkattuja kuin Chara, vaikka tienaavatkin vähemmän.
 
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Dipietron statsitkaan eivät ole mitään top-kamaa, joten miksi ihmeessä voitaisiin ruveta puhumaan liigan parhaasta maalivahdista...

Luulisi sinun tajuavan, että DiPietro on hieman eri asemassa Islanders maalilla, kuin Lundqvist Rangers maalilla. Hyvien statsien hankkiminen nyt vain sattuu olemaan huomattavasti helpompaa, jos kenttäpelaajat onnistuvat siinä missä maalivahtikin. Jotain kertoo myös se, että ainakin yhdeksästä voitollisesta ottelusta tällä kaudella voidaan kiittää vain ja ainoastaan DiPietron huikeita pelastuksia voittojen saavuttamiseksi.
 

TML

Jäsen
Kyllä niitä enemmän löytyy, kun Dipietrolta. Muistaakseni Lundqvist on pelannut kaksi kautta, joten turhan montaa mahdollisuuttakaan ei ole vielä ollut. Muistaakseni mies on voittanut jonkun olympiakullan kanssa. Muistaakseni mies oli ohittamaton ruotsin liigassa viimeiset kaksi vuotta, torjuen parit kullat ja päästettyjä maaleja taisi olla alle 1,5 perpeli...

E: nojoo eiköhän noi Hankin kaksi Vezina-ehdokkuutta kahdella NHL-kaudellansa ole aika sinetti.., seuraavaksi varmaan, kun Toskala pelaa nollapelin tulette haastamaan taas?

Autsh.. Hyvä kuitti!

Missään vaiheessa en ole kritisoinut Lunqvistia, vaan pidän häntä ehdottomasti TOP5 veskarina koko liigassa. Halusin vain ottaa esille sen, että turhaan sinä dissaat DiPietroa joka on kuitenkin torjunut tässä viimeiset pari kautta varsin hyvin. Islesin materiaali ei kuitenkaan ole Rangersin vastaava paperilla, joten DiPietro joutuu tekemään melkoisen duunin pinnojen eteen.

Liekkö sitten Rangers-faniutesi esteenä sille, ettet näe DiPietron hyvyyttä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nauroin. Eiköhän noi kaksi Vezina-ehdokkuutta todista, että Hank on top3 kamaa vai ketä ajattelit heittää edelle vielä?

Millä perusteella Hank on top3 kamaa? Sillä että hän oli viimeksi neljän parhaan joukossa Vezina äänestyksessä? Itse laskisin Hankin edelle edelliset voittajat (Kipper, Brodeur) sekä Luongon. Top vitoseen Lundqvist sitten jo mahtuukin.
 

TML

Jäsen
Nauroin. Eiköhän noi kaksi Vezina-ehdokkuutta todista, että Hank on top3 kamaa vai ketä ajattelit heittää edelle vielä? Tällä kaudella Lundqvist on vielä aloittanut paremmin kuin kahdella ensimmäisellä, joten Vezinasta taistellaan jälleen.

Voi olla että nauroin vielä enemmän.

Siis sama äijä vääntää jatkuvasti vain sen takia kun ei ymmärrä mitä muut kirjoittaa.
Jos sanon Lunqvistin olevan TOP5 kamaa, sulkeeko se pois sen, että hän ei voi olla 3 parhaan joukossa. Kaiken kaikkiaan on melkoista makuasiaa se, kenet kassareista rankkaa sijoille 1-5. Maalivahtien kohdalle tehdään muutenkin liian äkkinäisiä johtopäätöksiä. Yksi 1-2kk hyvä jakso ja maalivahti on puolijumala. Etenkin kun se jakso osuu huhti-toukokuulle.

Luongo, Giguere, Kipru, Lunqvist, Miller. Siinä oma vitoseni puhumattakaan bubbling under Brödöör ja Emery.


Sinulla tuntuu olevan pakkomielle "omien" pelaajiesi tekojen todisteluun.
 

Heatley

Jäsen
Suosikkijoukkue
"Ei oo ku Jokerit. V*TTU"
Jatkakaa noita paskan jauhamisia siellä Rangersin keskustelussa ihan vapaasti koska täällä on tarkoitus keskustella palkoista eikä rankinglistoista...
 

Heatley

Jäsen
Suosikkijoukkue
"Ei oo ku Jokerit. V*TTU"
Ei tosiaan voida. Voittaisi nyt ensin jotain. Edes Vezina-ehdokkuuden tai yhden play-off sarjan. Dipietron statsitkaan eivät ole mitään top-kamaa, joten miksi ihmeessä voitaisiin ruveta puhumaan liigan parhaasta maalivahdista...

Huom. Joukkeiden muut pelaajistot ovat hieman eri luokkaa verrattuna toisiinsa!!!
 
Ihan hellyyttävää eräältäkin kirjoittajalta vääntää täällä asiasta, josta kellään muulla ei ole aikomustakaan alkaa vääntämään. Ja sama homma näyttää tapahtuvan useammassakin ketjussa. No eipä siinä mitään.

---

Ainiin, sanoinko jo, että Bertuzzi on ylipalkattu. Sanon vielä kerran: Bertuzzi on ylipalkattu.
 

Heatley

Jäsen
Suosikkijoukkue
"Ei oo ku Jokerit. V*TTU"
Ihan hellyyttävää eräältäkin kirjoittajalta vääntää täällä asiasta, josta kellään muulla ei ole aikomustakaan alkaa vääntämään. Ja sama homma näyttää tapahtuvan useammassakin ketjussa. No eipä siinä mitään.

---

Ainiin, sanoinko jo, että Bertuzzi on ylipalkattu. Sanon vielä kerran: Bertuzzi on ylipalkattu.


No muistetaan että eihän tänne mitään ikärajoja ollut, pienien teinien kukkoilua sanon minä ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös