Yliarvostetuin elintarvike

  • 40 937
  • 260

Steyer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jatkoaika HC, Colorado Avalanche
Lihapiirakat ja mikropitsat, kauheeta kuraa ja myyntivaltteja. Lihiksiä ostelen vain kun olen kauheen kännisafkan tarpeessa. Ja ainolta oikealta snagarilta eli Otaniemen grilliltä.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
...Vaikka Karhu saattaa olla paras noista ero on mitätön. Kun tottuu kerran juomaan "laatu-oluita" ja sitten palaa Karhuun niin huomaa mitä litkua sekin on...

Kerropas nyt sitten, mitkä ovat sinun mielestäsi niitä laatulagereita, jotka ovat niin ylivoimaisia esimerkiksi Karhuun tai Sandelsiin verrattuna?

Eikä kannata tarjota mitään bittereitä, weissbieriä tai ale-oluita, se on suunnilleen sama kuin vertaisit roseeviiniä punaviiniin. Kyse on yksinkertaisesti eri tuotteista.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Kerropas nyt sitten, mitkä ovat sinun mielestäsi niitä laatulagereita, jotka ovat niin ylivoimaisia esimerkiksi Karhuun tai Sandelsiin verrattuna?

Eikä kannata tarjota mitään bittereitä, weissbieriä tai ale-oluita, se on suunnilleen sama kuin vertaisit roseeviiniä punaviiniin. Kyse on yksinkertaisesti eri tuotteista.

En puhunut lagereista vaan laajemmin oluista. En juo juurikaan lagereita ylipäätänsä, koska olen todennut niiden olevan suht mitäänsanomatonta litkua kaikki.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ylipäätään tämä suomalainen "puhdas" ja "äitien tekemä" valmiseinestuotos.

Myös tuo joulukinkku on aika hyvä haku. Koskaan ei ole tuon hyhmäisen jötkäleen salaisuus auennut. No joo, tosin olen siitä friikki, että en ole koskaan sinappia maistanut, joka kuulemma tekee tuosta tökötistä kelvollista. Ei sillä, kyllähän tuota sen siivun pari joka joulu syö, mutta yliarvostettua? No, totta munassa. Ylipäätään, kuten ketjussa on jo mainittu, niin nuo joulumätöt ansaitsevat aivan turhaa hehkutusta. Jostain ruraalihistorian susiluolista ollaan kaivettu vakiintunut käsitys, että rosolli, laatikot ja suurin osa muusta tuubasta on jotenkin suurta herkkua. Luojan kiitos, että esim. lipeäkala ei meitä Kaakkois-Suomen puoliryssiä ole saavuttanut pahemmin.

Noista nugeteista ei jaksa edes alkaa.

Ketjuun voinee näin ruuanystävänä spämmätä myös linkin Subin Mad Cook:in. Erityisesti jakso, jossa Jaakko Kolmonen valmistaa mäyräpihvejä on loistava.

(linkki: JA & Youtube - Jamie Oliver)
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kerropas nyt sitten, mitkä ovat sinun mielestäsi niitä laatulagereita, jotka ovat niin ylivoimaisia esimerkiksi Karhuun tai Sandelsiin verrattuna?

Eikä kannata tarjota mitään bittereitä, weissbieriä tai ale-oluita, se on suunnilleen sama kuin vertaisit roseeviiniä punaviiniin. Kyse on yksinkertaisesti eri tuotteista.

Esimerkiksi Samuel Adams Boston lager ja Brooklyn Lager ovat laatulagereita. Toisaalta, miksi juoda lagereita, kun aletkin on keksitty.
 

Hirmumyrsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei Mitään Käyttöä Jätkät ja Märkä Uni Rosterit
Seuraava yleisesti mietittynä, ei osoitettuna kirjoitajalle

Tätä en ole oikein ikinä ymmärtänyt. Eikö se yleisesti ole hyvä, että ne eläimet pystytään käyttämään mahdollisimman tarkkaan ja pyritään ehkäisemään ruoan heittämistä pois sen takia kun siitä ei saa tehtyä pihviä tai siistiä filettä. Kyllä silloin kun ruoasta oli pulaa käytettiin eläimet pienintäkin lihanokaretta myöten hyväksi. Välillä ärsyttää muutenkin tämä hyvinvointi kun joillain ihmisillä on varaa valita mitä juuri hänen vakaumuksensa sanoo vuohenjuuston syönnistä tai riisin korkeasta hiilihydraattipitoisuudesta.

Maito, leipä ja peruna - turhia kaikki. Nuo kun suomalaiset jättäisivät pois, niin olisivat huomattavasti terveempiä ja laihempia.

20:37... Amerikkalainen lihateollisuus on Ramchesterin kanssa samassa junassa...

Janis Petkeen kanssa samaa mieltä. Inuiitit ja muut elämäntapaintiaanit jatkaa tätä hommaa syömällä niistä eläimistä silmätkin. Ei ne hyviltä maistu, joten ne onkin sitten vanhuksien herkkua... hyvähän siinä on maiskutella kun ei maista paskaakaan ja on 70:ssä vuodessa tottunut kaikkeen paskaan. Tietysti aina kun on paikka niin vieraille suodaan "kunnia" toimia jätemyllynä.

Länsimaiset ihmiset keksivät leivittää jätteet korppujauhoilla, helvetisti rasvaa ja voilá! Hyvää on.

Niistä yliarvostetuimmista ruuista; superfoodit ja liha. Olen syönyt, voin syödä jatkossakin. Mutta eipä ne niistä muista ruokatuotteista eroa. Maultaan tai terveellisyydeltään.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Esimerkiksi Samuel Adams Boston lager ja Brooklyn Lager ovat laatulagereita. Toisaalta, miksi juoda lagereita, kun aletkin on keksitty.
Ja vieläpä kauan ennen lagereita.

No joo, lagerit on yleisempiä, ainakin Suomessa ja pääsääntöisesti halvempia. Näissäkin tosin yleisesti ottaen massatuotantolagerit. Tosin esim. Nokian panimon Keisarit on suhteellisen huokeita kaikki ja pesee kyllä vertailussa Karhut, Koffit ja kumppanit.

Kulutustottumukset ja hinta lienee se suurin syy, miksi ihmiset kittaa tölkki tai pullokaupalla niitä tuttuja (jotakuinkin samalta maistuvia) merkkejä. Vähän sääli sinänsä, mutta jokainen toki tyylillään.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tryffelit. Kerran Milanossa söin risottoa, jonka päälle oli ripoteltu tuoreita tryffelilastuja. Maku ja haju eivät mielestäni kunnioittaneet ollenkaan sitä arvonantoa, jota näille sienille ilmeisen perusteettomasti suodaan.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Esimerkiksi Samuel Adams Boston lager ja Brooklyn Lager ovat laatulagereita. Toisaalta, miksi juoda lagereita, kun aletkin on keksitty.

Makuasioista sopii kiistellä. Minä en henkilökohtaisesti pidä noista kumpaakaan erityisen hyvänä verrattuna vaikka Karhuun, vaikka on noita tullut kiskottua Amerikan reissuilla ihan riittämiin. Siellä ne ovat kuitenkin, ainakin jossain määrin, bulkkilagereita.

Niistä tulee vissiin paljon paremman makuisia, kun ne tuodaan sieltä tänne Suomeen.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tryffelit. Kerran Milanossa söin risottoa, jonka päälle oli ripoteltu tuoreita tryffelilastuja. Maku ja haju eivät mielestäni kunnioittaneet ollenkaan sitä arvonantoa, jota näille sienille ilmeisen perusteettomasti suodaan.

Tryffeliöljy on kuitenkin kerassaan mainiota tavaraa. Melko yllättävää, että itse sienet ovat tuolaista tavaraa. En ole tryffeleitä maistanut mutta muuten sienet maistuvat yleisesti helkkarin hyvin. Ovat meikäläiselle suurinta herkkua lisukkeena.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Rucola. Siis hyi helvetti mitä paskaa. Ja tuntuu, että sitä sullotaan nykyään jokaiseen ruokaan. Minä kun muutenkin tunnun aina esim. ulkona ruokaillessani unohtaa mainita, etteivät laittaisi tuota hirvitystä ruokani sekaan ja sitten kun kuitenkin laittavat, niin saa olla perkaamassa tuota vihreää paholaiskasvia muna suikkana safkan seasta veke. Se maku on jotenkin niin läpi tunkeva ja puskee kaiken yli, etten ymmärä missään muotoa siihen liittyvää hypetystä ja vauhkoamista. Petollisen rucolasta tekee myös se, etten minä ainakaan näin ei-niin-kasviksiin-perehtyneenä henkilönä erota välttämättä sitä normaalien rehujen seasta, jolloin sitä saattaa tulla syöneeksi vahingossakin.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Makuasioista sopii kiistellä. Minä en henkilökohtaisesti pidä noista kumpaakaan erityisen hyvänä verrattuna vaikka Karhuun, vaikka on noita tullut kiskottua Amerikan reissuilla ihan riittämiin. Siellä ne ovat kuitenkin, ainakin jossain määrin, bulkkilagereita.

Niistä tulee vissiin paljon paremman makuisia, kun ne tuodaan sieltä tänne Suomeen.

Ei vaan niissä on edes jonkinlaista makua. Jos olutta ei juo alkoholin takia, niin suomalaisen bulkkilagerin tilalla voi ihan hyvin juoda vettä, eikä menetä makunautinnossa mitään.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joulukinkku. Käsittämätöntä, että jotkut jaksavat valmistaa ja syödä tätä suolaliemellä turvoksiin pumpattua lihaa jo pikkujoulusta lähtien.

Tämä. Aina olen ihmetellyt, kun arkisin syödään laatulihaa ja sitten juhlapyhinä laitetaan roska uuniin.

Muista nyt tulee ensimmäisenä mieleen margariini, jota ei tulisi mieleenkään ostaa. Lisäksi tietysti kaikki mikroruoat.

e. Ehdoton ykkönen kuitenkin valmiiksi marinoidut broilerisuikaleet. Jonkun näitä on pakko ostaa, kun ovat edelleen myynnissä.
 

ELaine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Siis suomalaisillehan on kelvannut koko sen 35 vuoden ajan, mitä olen elänyt, kaikki paska mitä nuo muutama valmistaja on kehdannut laittaa myyntiin. Lievänä esimerkkinä laitettakoon lihaton makkara. Suomalaisia makkaroitahan ei oikein muutenkaan edes A-laatua kovin usein kehtaisi tarjota edes koiralle saati sitten ulkomaalaiselle vieraalle. Noh, pari poikkeusta tosin on esim. chili-juusto Wilhelm...

Mitä tulee juustoihin, mistä täällä on jo väännetty peistä, niin onhan noi edamit ja rasvalle maistuvat kermajuustot perseestä, mutta kyllä suomalainen Emmental (mustaleima) on juustojen aatelia. Lisättäköön vielä muukalaistenkin rakastama Aura-juusto.

kanannahkapullista tuskin tarvii kommenttia laittaa..?
 

J.Petke

Jäsen
Makuasioista sopii kiistellä. Minä en henkilökohtaisesti pidä noista kumpaakaan erityisen hyvänä verrattuna vaikka Karhuun, vaikka on noita tullut kiskottua Amerikan reissuilla ihan riittämiin. Siellä ne ovat kuitenkin, ainakin jossain määrin, bulkkilagereita.

Niistä tulee vissiin paljon paremman makuisia, kun ne tuodaan sieltä tänne Suomeen.

Mielestäni taas Budweiser, Coors, Miller vastaa näitä Suomen bulkkilagereita jenkeissä. Se perusjannu ostaa juopuakseen nimenomaan näitä eikä niinkään mitään Boston Lagereita. Yleensäkin se kyllä pitää paikkansa, että jos juo 18 vuotta Karhua niin vaikka Singha maistuu erilaiselle kun taas jos juo 18 vuotta Coorsia niin Karhu maistuu erilaiselle.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Joulukinkku. Käsittämätöntä, että jotkut jaksavat valmistaa ja syödä tätä suolaliemellä turvoksiin pumpattua lihaa jo pikkujoulusta lähtien.

Suomalainen perinneherkku ja vieläpä erittäin perinteisenä ajanjaksona. Pitää mennä hieman ajassa taaksepäin...vaikkapa ainoastaan 70- luvulle kun kinkussa oli vielä herkullista silavaa ja suolaaminen tapahtui perinteisesti suolaveteen upotettuna.

Nykyisnhän kaikki on teollistettu ja tehokkuutta maksimoiden myöskin jo possun kasvatus huomioidaan.

Jos ihminen syö lihaa niin mielestäni melko harvat vieroksuvat jouluna kinkkua. Itse valmistaminenhan on monille meistä se eräs tärkein joulutraditio. On lomaa duunista ja oravanpyörästä...voi rauhassa terästettyä glögiä nauttien "vahtia" kinkkua läpi yön. Tuoksu leviää ja aamulla voi kinkun kuorruttaa.
 

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
Kaikki mistä minä en tykkää! Sehän täällä on monella ajatuksena, toki on hyviäkin ehdotuksia tullut. Mun mielestä kaikki mikä maksaa ihan saatanasti sen takia, koska se on jotain "kurmeeta" ja "herrojen herkkua". Jossain hienon hienossa ravintolassa siivutetut ja vuorotellen asetellut tomaatti ja mozzarella saattavat saada hinnakseen vaikka 15€.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Mun mielestä kaikki mikä maksaa ihan saatanasti sen takia, koska se on jotain "kurmeeta" ja "herrojen herkkua". Jossain hienon hienossa ravintolassa siivutetut ja vuorotellen asetellut tomaatti ja mozzarella saattavat saada hinnakseen vaikka 15€.

Nykyisin pystyy kokkailemaan kotikeittiössä lähes mitä tahansa ruokaa niin, ettei siitä tarvitse maksa itseään kipeäksi. Toisin oli vielä 80-luvulla.

Mainitkaa jokin sellainen ruokalaji, (herrojen herkku) jota ei kykenisi kotona kokkaamaan kohtuu hintaisena.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kulutustottumukset ja hinta lienee se suurin syy, miksi ihmiset kittaa tölkki tai pullokaupalla niitä tuttuja (jotakuinkin samalta maistuvia) merkkejä. Vähän sääli sinänsä, mutta jokainen toki tyylillään.
Näin näen itsekin. Tässäkin ketjussa on jo sanottu mm. että:
Makuasioista ei voi kiistellä, mutta ainakin Karhu nauttii suurta suosioita omien tuttavien keskuudessa. Omasta mielestäni ylivoimaisesti parasta olutta esimerkiksi noista nm. Sistis:n mainitsemista oluista.
Aiemmin mainittuja einespizzoja syödään kai siksi kun ne ovat halpaa mättöä. Kukaan tuskin pitää niitä parhaina pizzoina, mutta silti kulutustottumukset ohjaavat ihmiset ostamaan niitä tonneittain. Einespizzaa ostava todennäköisesti tekee päätöksensä tuon ja eineskebabin, eineslaatikkoruoan, kalapuikkojen tms. välillä. Näitä ostava on erittäin suurella todennäköisyydellä ostamassa mahantäyttöä, samalla täysin tiedostaen ettei ruokakärryyn päädy ruokatuotteiden parasta A-ryhmää.

Sen sijaan niitä ihmisiä on vaikka kuinka paljon, joiden mielestä parasta mahdollista olutta on jokin Karhun tai Olvin valmistama kotimainen bulkkilager. Moni valitsee kestittävänä ollessaankin peruskepun vaikka lämpimänä, vaikka tarjolla olisi vaikka mitä aleja, vehnäoluita, portereita, dubbelbockeja tai trappisteja.

Kai tuo on isien perua siltä ajalta, kun kaupoista eikä Alkostakaan saanut kuin suunnilleen yhtä ja samaa tavaraa ykkösenä, kolmosena ja nelosena, muutaman eri valmistajan tekemänä. Tosin Alkosta sai Koffin portteria. Ei sitä oikein nykyään edes tajua, kuinka olematon olutvalikoima ja olutkulttuuri Suomessa oli vielä 80-luvulla.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jossain hienon hienossa ravintolassa siivutetut ja vuorotellen asetellut tomaatti ja mozzarella saattavat saada hinnakseen vaikka 15€.

Asiaa sivuten, tomaatti-mozzarellasalaatti ei kyllä ole enää mikään "herrojen herkku", aika laajasti suosittu ruokahan tuo on. Kaupasta saa (suomalaisia) tomaatteja hintaan 2,5e/kilo ja ei se mozarellakaan kovia paljoa maksa. Siihen kylkeen nipullinen basilikaa, loraus oliiviöljyä ja vähän mustapippuria, niin kilohinta taitaa olla peräti 4,5 euroa eli kyllä tuota syömällä mahansa täyteen saa kohtuuhinnalla.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mainitkaa jokin sellainen ruokalaji, (herrojen herkku) jota ei kykenisi kotona kokkaamaan kohtuu hintaisena.
Kohtuuhinta on kai suhteellinen käsite, mutta esim. kampasimpukat on aika kalliita, varsinkin makunautintoon suhteutettuna. Eihän ne perkeleet edes maistu miltään!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners

Ralph

Jäsen
Lihapiirakat ja mikropitsat, kauheeta kuraa ja myyntivaltteja.

Kyllä kyllä. Mainostetaan kuinka jotain isoäitien tekemää Saarioisten mikropitsoja saa nyt kymmenen kahdeksan hinnalla tai muuten järjettömästi. Ja sitten ne ovat aivan helkkarin pahoja siihen nähden, että niiden kutsumanimi on pitsa. Jos nimi olisi "Saarioisten mikropannukakku", voisin jopa kehua niitä. Pitsan pohja on liian ohut ja jotenkin kuminen. Täytteet isoäitien kotoa 1950-luvulta. Ja sitten kun yrität jakaa sen neljään osaan ja otat yhden siivun käteen, se heikkona tekona hajoaa käsiin ja sitten on imurille käyttöä.

En kyllä ihmettele yhtään, miksi niitä roiskeläpiksi kutsutaan. Niitä syödessä roiskuu ja itse pitsat ovat ihan läppiä. Ei jatkoon, niiden kehujille sanktiota.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Lihapiirakat

Tulehan joskus käymään mualiman navassa, Partasen lihikset uppoaa nimittäin myös selvin päin.

Itse ketjun aiheeseen nimeän kaikki omalta pellolta / puutarhasta napatut rehut. Jumaliste kun porukka saa temmin pystyyn sillä, että nämä perunat ovat omasta pellosta tai tilli omasta kukkaruukusta. Mitä vittua? Kaupat ovat täynnä kotimaisia elintarvikkeita, joissa ei varmasti ole myrkkyjä sen enempää kuin omassa eteläparvekkeen multakyhäelmässä. Jos puhutaan appelsiineista tai banaaneista, niin silloin nostan hattua itsekasvatetulle. Olen juntti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös