Yleisurheiluvuosi 2019

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ruuskanen ei käsittääkseni ole loukkaantunut mutta liekö tässä osin sitä että vanhan sotaratsun halutaan antaa levätä ennen Dohan tositoimia ja samalla halutaan vielä nähdä kaksikon Etelätalo-Kuusela välinen vääntö.
Ruuskanen heitti Kalevan Kisoissa kantapää puudutettuna, liekö toipuminen edelleen kesken? Ruuskanenhan on vanhemmiten kilpaillut ulkomailla todella harvoin, lähinnä arvokisoissa.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Urheilijat on nimetty Suomi-Ruotsi maaotteluun.
Suomen joukkue: https://www.yleisurheilu.fi/uutinen/ruotsi-ottelujoukkueet-nimettiin-niemi-nikkola-suomi-tukholmaan-iskukykyisilla-joukkueilla/
Ruotsin joukkue: http://www.friidrott.se/elit/uttag/Senior-arena-19.aspx#finnkampen

Suomen joukkueessa eivät ole nimettyinä Oskari Lehtonen, Antti Ruuskanen, Ella Junnila, Kristiina Mäkelä ja Maria Huntington. Lehtonen ei ole viime aikoina kilpaillut ja lienee edelleen loukkaantunut, Ruuskanen ei käsittääkseni ole loukkaantunut mutta liekö tässä osin sitä että vanhan sotaratsun halutaan antaa levätä ennen Dohan tositoimia ja samalla halutaan vielä nähdä kaksikon Etelätalo-Kuusela välinen vääntö. Ella Junnilan nilkka vaivaa edelleen? Maria Huntingtonin poisjäännin syytä en tiedä, liekö niin että ei vaan sopinut joukkueeseen pituus- eikä korkeushyppyyn? Pituudessa Huntingtonilla on kauden kakkostila Suomessa ja korkeusypyssäkin hällä on parempi tilastotulos kuin mukaan valitulla toisella ottelijalla Miia Sillmanilla ja myös Jessica Kähärän ulkokauden tulos on heikompi kuin Huntingtonin. Kristiina Mäkelän poissaolo on suuri kysymysmerkki. Mäkelänhän piti käynnistää kilpailukausi, lieneekö niin että hän on löytänyt ensi viikonlopuksi jonkin tasolleen sopivamman kisan jostakin muualta?

Lisäksi Topi Raitanen on ilmoitettu vain yhteen kisaan, estejuoksuun. Vahvistaisi maajoukkuettamme sekä 1500 että 5000 metrin matkalla. Urakointi nähdään turhana kun miesten maaottelu hävitään kuitenkin? Toisin kuin vuosi sitten jolloin maaotteluvoiton ratkaisija oli Topi Raitanen 1500 metrillä.
Neziri juoksee Hantta Latvalan sijaan sileän satasen? Ei ihan tämä avaudu ottaen huomioon, että Latvala kuitenkin juoksee 200 metriä, eli on kunnossa ja Hantta on sentään Suomen satasen tilastokärki. Onko tähän järjestelyyn olemassa joku järjellinen selitys?

Mäkelän poissaolo on kai pakko selittyä sillä, että jotain kävi Espoossa, koska ei tuossa hänen toiminnassaan muuten olisi kovin järkeä. Pitää ensin pitkä harjoittelutauko ja palata puolikuntoisena radoille.

Ja vielä keihäästä, olen samaa mieltä, että Ruuskaselle on annettu lepoa tarkoituksella varsinkin, kun näin on saatu vielä Etelätalo ja Kuusela kertaalleen viivalle yhdessä ennen valintaa (win-win). Kyllä vaikea nähdä Kuusela valittavan siltikään, jotain 85-metristä se vaatisi ja samaan aikaan Etelätalon pitäisi jäädä alle 80 metriin. Jos ei Kuusela ennätystään pidemmälle heitä, niin ei kyllä ole Dohaan asiaa.
 
Viimeksi muokattu:

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Neziri juoksi eilen teippi jalassa, nyt sitten pitää viikonloppuna vetää kaksi juoksua eli luultavasti useampi startti. En ymmärrä, palveleeko tämä jonain harjoitteluna. Onko Hantta niin vanha ettei pysty vetämään kolmea juoksua kahtena päivänä? No kai urheilijat tietävät tilansa ja herrat laskevat sitten siitä kompromissin. Huntingtonin ja Junnilan poisjäännit ovat se viimeinen niitti naisten otteluun, me on hävitty tää peli. Salminen loikki hyvin eilen, loukkaantuiko Mäkelältä samalla jokin tunnehermo? Moonikset iskee maaottelun päivään?

Ruuskasen poisjäänti on ihan oikeastaan sarjaa ihan sama: tämäkin peli on hävitty, vaikka pituushyppy näyttää unessani yllättävän hyvältä.

Katson toki innolla klassikon, eikä oikeastaan ole muulla väliä kunhan pelit kestäisivät spekulointia sunnuntaihin saakka, pientä pistelaskuviihdettä.

liz. tosiaan Oskari Lehtonenkin jää pois, se on harmi, hän veti eilen mielestäni vakuuttavasti.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
liz. tosiaan Oskari Lehtonenkin jää pois, se on harmi, hän veti eilen mielestäni vakuuttavasti.
Ei ole Lehtonen tainnut juosta EM-joukkuekilpailun jälkeen jossa juoksu ei kulkenut.
Hantan kohdalla lienee niin ettei hälle haluta antaa kahta kisaa samalle päivälle, lauantaina pikaviestissä ja sunnuntaina 200m. Lauantaina on myös 100m, Hantan jäädessä pois seuraava vaihtoehto taitaa olla Johanna Kylmänen, Neziri lienee häntä parempi satasella.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
@Pavlikovsky'n kohtausta odotellessa.
Anteeksi, nyt en ymmärtänyt. Mielenkiintoinen muuten tuo Nezirin urakointi, jos niinkin kriittinen kuin osa-alue kuin kantapää on vihoitellut. Odottelen tasaista Finnkampenia, Raitasen viime vuotinen Ratinan svedun alistua nousi ihan 2011 finaalin kanssa jos ei finaalin tasolle, mutta samaan laariin ainakin.
 

-RTK-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ainoat sinikeltaiset
Anteeksi, nyt en ymmärtänyt. Mielenkiintoinen muuten tuo Nezirin urakointi, jos niinkin kriittinen kuin osa-alue kuin kantapää on vihoitellut. Odottelen tasaista Finnkampenia, Raitasen viime vuotinen Ratinan svedun alistua nousi ihan 2011 finaalin kanssa jos ei finaalin tasolle, mutta samaan laariin ainakin.
Mäkelän poisjääntiin viittasin, mutta olin ilmeisesti väärässä.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
@Beltran juu nyt vedin viallisen julkaisun, Roope Saarinenhan eilen juoksi mainiosti, Oskari ja Roope, Lehtonen ja Salminen, auts seli seli.
@Dorian Gray ei varsinaisesti kiikasta Mäkelässä mikään, ehkä en ole lukenut uutisia eli päivityksiä tarpeeksi, jostain hänen osallistumisensa kuitenkin kiikastaa. Mutta maailmani ei kaadu tähän.

Puolestani pientä veropanostani voisi hyvin painottaa enemmänkin huippu-urheiluun. Kaikkia poisjääntejä ja loukkaantumisia sietäen, kisarajojen tekemättömyydet ja varsinkin isojen kisojen pienet tappiot kestän mainiosti.
Verosenttejäni kylvetään pitkin maailmaa tuloksettomasti koko ajan, nämä urheilu- ja myös jotkut kulduurijutksat sentään minua viihdyttävät.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mäkelän poisjääntiin viittasin, mutta olin ilmeisesti väärässä.
Juu juu, aikataulussa Kristiina varmasti on, se on tehty selväksi. Nyt vain palautumista. Kunhan ei treenileirityksellisistä syistä jätä Dohan karsintaa väliin, koska katseet ovat Tokiossa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Maaottelu näyttää samanlaiselta kuin vuosi sittenkin, miehille tulossa varma tappio mutta naisilla on pieniä mahdollisuuksia venymällä. Vuosi sitten naisemme hävisivät mutta miehet voittivat - miesten osalta tilanne ei tule toistumaan.

Naisten paperimaaottelussa sain Ruotsin voittajaksi 209-201, avauspäivän jälkeen johtavat pisteellä 103-102. Tietenkin asetelma muuttuu useissa lajeissa joka antaa mahdollisuuden voittoon mutta samalla on mainittava että yhtälailla on mahdollista että tappiolukemat ovat suurempia. Poisjääntejä on puitu tässä ketjussa jo kattavasti, harmituksen aiheena mainitsen yhden naisten lajin, 400 metrin juoksu. Tässä mikään muu ei ole mahdollista kuin Ruotsin kolmoisvoitto - Moa Hjelmer on alittanut 54 sekuntin rajan ja hänen lisäkseen kaksi muutakin ruotsalaista ovat juosseet matkan alle 55 sekuntia. Tähän rajaan ei kukaan suomalaisista ole tällä kaudella kyenneet. Kyseessä lienee kuitenkin laji jossa suomalaisittain kato on käynyt voimakkaammin kuin yhdessäkään muussa lajissa, kunnossa ollessaan vaikkapa Katri Mustola kykenisi voittamaan kaksi ruotsalaista ja paperimaaottelu kääntyisi hieman valoisemmaksi. Mutta tilanne ei ole niin ja kolmoistappiota ei voida välttää. Mustolan lisäksi meiltä on sivussa Aino Pulkkinen, Milja Thuresson, Aino Paunonen, Hilla Uusimäki sekä Jonna Berghem. Kuin myös Viivi Lehikoinen joka ei osallistu edes aitamatkalle.
 

Ruutu8

Jäsen
Erittäin hienoa että eilen aloittamasta Mäkelään viittaavasta kirjoituksesta saatiin hyvä keskustelu ja siihen monta erinäistä kulmaa. Arvostan täällä jokaisen palstaveljen ja siskon näkemyksiä ja erilaisia lähestymistapoja.

Omaa kantaani en silti muuta, kolmiloikkadaami Mäkelä on mielestäni suhteellisen yliarvostettu ja saa mölinöille tolkuttoman paljon palstatilaa aika kevyillä näytöillä kuitenkin.

Eilisen viestini jälkeen tuli alkuillasta ilmoitus, että nainen jättää myös Ruotsi -ottelun väliin. Jatkan samaa teoriaani kun aiemmassa viestissäni: Nainen ei ole alkuunkaan kunnossa melkein koko kesän kestävästä "treenitauosta" huolimatta. Tajuaa itsekin faktan, että suurista puheista johtuen parempi olla "harjoittelemassa", kuin tulla ison yleisön eteen kisoihin vetämään kansallisen tason tuloksia. Sitten edelleen pitää se Uno -pelin viimeinen erikoiskortti taskussa ja jos Dohassa menee vihkoon, niin helppo selitellä ja todeta taas niihin naistenvaivoihin tai muuhun yksittäiseen selitykseen. Siitä sitten voi jo haastattelussa kääntää katseet ensi vuoden EM -kisoihin, poseerata lehdissä ja jatkaa taas uhoamista ja näsäviisaita kommentteja yhden vuoden.

Selvennykseksi vielä, toivon ihan jokaiselle Suomen yleisurheilijalle kaikkea hyvää ja menestystä. Homman nimi toki myös on, että aina ei voi kuitenkaan mennä kaikenmaailman selitysten taakse, varsinkin jos olet kova puhumaan ja tarve pitää itsensä otsikoissa. Joskus pitäisi myös ne puheet lunastaa.
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Eli ovatko keskeisimmät ongelmat nyt siis, että Mäkelä puhuu liikaa omalla some-tilillään, että hänestä kirjoitetaan liikaa vaikkei hän itse lehtitekstejä laadikaan, että hän puhuu kiusallisista asioista joista ei saisi puhua, että hän suunnittelee itse kilpailukalenterinsa eikä ota meiltä neuvoja eikä edes niin kovin häävisti hyppääkään kun tekee arvokisarajoja muttei voita meille mitaleita? Kuulostaa ikävältä ihmiseltä kerrassaan
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
Eli ovatko keskeisimmät ongelmat nyt siis, että Mäkelä puhuu liikaa omalla some-tilillään, että hänestä kirjoitetaan liikaa vaikkei hän itse lehtitekstejä laadikaan, että hän puhuu kiusallisista asioista joista ei saisi puhua, että hän suunnittelee itse kilpailukalenterinsa eikä ota meiltä neuvoja eikä edes niin kovin häävisti hyppääkään kun tekee arvokisarajoja muttei voita meille mitaleita? Kuulostaa ikävältä ihmiseltä kerrassaan
Ja sama Kortteeseen. Voin kuvitella sitä vitutuksen määrää ihmisissä, kun Tokion raja rikkoutui ja samalla tuli uusi Suomen ennätys. Ihmisten mielenrauhan vuoksi toivon, ettei ainakaan Mäkelä menesty Dohassa, olisihan se karmeaa jos Mäkelä tekisi uuden Suomen ennätyksen ja olisi finaalissa seitsemäs. Se vituttaisi ja perheväkivaltatilastoihin tulisi raju piikki.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Puusilmäiset kokit
Kyllä käkeen tulee Ruotsiottelussa miehissä aika rumasti vaikka Raitanen juoksis kaikki matkat. Naisten osalta saattaa olla tasaista jos itse pitäs veikata.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Eli ovatko keskeisimmät ongelmat nyt siis, että
Sinne Mäkelä fan clubillekin tiedoksi, lähinnä täällä nyt ihmetellään Mäkelän päätöstä viettää paras kesän kisakausi kisoitta vedoten syihin, jotka eivät kuitenkaan koske häntä kovempia hyppääjiä eli häntä paljon kokeneemmat sekä tasokkaammat kisaajat eivät tunnu tarvitsevan loputonta treenirupeamaa siihen, että Dohassa menestytään. Jos ei kestä kisoja kesken kesän, on valmennuksellisissa asioissa oikaistu jos kesälläkin pitää vain treenata ja treenata.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kyllä käkeen tulee Ruotsiottelussa miehissä aika rumasti vaikka Raitanen juoksis kaikki matkat. Naisten osalta saattaa olla tasaista jos itse pitäs veikata.
Missä on Viivi Lehikoinen? Ei nelosen sileällä eikä aidoissa vaikka sijoituksellisesti tuonne olisi kuulunut? Ihmeellisesti on notkahtanut Lehikoisen ura siitä miltä näytti vielä pari kesää sitten?
 

Gust

Jäsen
Missä on Viivi Lehikoinen? Ei nelosen sileällä eikä aidoissa vaikka sijoituksellisesti tuonne olisi kuulunut? Ihmeellisesti on notkahtanut Lehikoisen ura siitä miltä näytti vielä pari kesää sitten?
Ihmeellisen vähän Lehikoinen on kilpaillut tänä kesänä. Gävlessä juoksi kauden parhaansa ja pääsi finaalin, mutta ei ole paljon näkynyt Motonet GP:ssä tai missään muuallakaan. Eikö tuossa lajissa nimenomaan olisi tärkeää kilpailla, että tulokset paranevat.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Sinne Mäkelä fan clubillekin tiedoksi, lähinnä täällä nyt ihmetellään Mäkelän päätöstä viettää paras kesän kisakausi kisoitta vedoten syihin, jotka eivät kuitenkaan koske häntä kovempia hyppääjiä eli häntä paljon kokeneemmat sekä tasokkaammat kisaajat eivät tunnu tarvitsevan loputonta treenirupeamaa siihen, että Dohassa menestytään. Jos ei kestä kisoja kesken kesän, on valmennuksellisissa asioissa oikaistu jos kesälläkin pitää vain treenata ja treenata.
Joko siellä Dohassa on kisattu vai mistä sen tietää Mäkelää tasokkaammat urheilijat menestyvät siellä? Dohassa kisataan sen verran erikoiseen aikaan ja ainakin minä uskon että siellä nähdään isojakin yllätyksiä tulostasossa. Ilmeisesti Mäkelän tiimin mielestä on järkevämpää yrittää satsata se kauden ainoa kuntopiikki sinne syys- lokakuulle ja pyrkiä sillä saamaan se etu muihin samantasoisiin kilpasiskoihin.
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Sinne Mäkelä fan clubillekin tiedoksi, lähinnä täällä nyt ihmetellään Mäkelän päätöstä viettää paras kesän kisakausi kisoitta vedoten syihin, jotka eivät kuitenkaan koske häntä kovempia hyppääjiä eli häntä paljon kokeneemmat sekä tasokkaammat kisaajat eivät tunnu tarvitsevan loputonta treenirupeamaa siihen, että Dohassa menestytään. Jos ei kestä kisoja kesken kesän, on valmennuksellisissa asioissa oikaistu jos kesälläkin pitää vain treenata ja treenata.
Just just. Ja tämän asiallisen kummastelun sanoittaminen edellyttää välttämättä puhetta reisiläskeistä, ikävästä luonteesta ja naistenvaivoista
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Just just. Ja tämän asiallisen kummastelun sanoittaminen edellyttää välttämättä puhetta reisiläskeistä, ikävästä luonteesta ja naistenvaivoista
Missäs kohdin olen puhunut em. väittämistäsi aiheista? Minun keskusteluni koskee nyt treeni/kisakauden rytmitystä peilaten suorituskykyyn ja mielestäni Mäkelän urheilulliset ratkaisut eivät ole immuuneja arvioinnille/keskustelulle vaikka selvästi näin täällä yritetään väittääkin.
 
Viimeksi muokattu:

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Missäs kohdin olen puhunut em. väittämistäsi aiheista? Minun keskusteluni koskee nyt treeni/kisakauden rytmitystä peilaten suorituskykyyn ja mielestäni Mäkelän urheilulliset ratkaisut eivät ole immuuneja arvioinnille/keskustelulle vaikka selvästi näin täällä yritetään väittääkin.
Sinä et ole puhunut näistä, eivätkä alkuperäiset viestini myöskään viitanneet mitenkään sinuun
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Sinä et ole puhunut näistä, eivätkä alkuperäiset viestini myöskään viitanneet mitenkään sinuun
Juu, minä nostan käteni pystyyn tuon typerän kuujutun töräytyksestä, nolottaa varsinkin koska olen aina digannut Mäkelän urheilun ammattimaisuutta korostavassa mutta myös pikkuruisessa suomalaisessa markkinakentässä tekemisen vaikeudesta. Jenkeissä lienee kolmiloikkaajan elämä helpompaa.
Kolmiloikkausta en ole ikinä kokeillut, en osaa arvioida kisan/kisamatkan kuormittavuutta ja Kristiinan tiimi tietää tilin saldon.

Maaottelu, tulos ihan sama onko Mäkelä mukana tai ei. Eikä näillä voitoilla ole minulle mitään väliä, Ruotsi vai Suomi..
Toivottavasti Salminen parantaa vielä kesänsä loppuun enkkaansa parikytsenttiä lisää, noh..
Minua kiinnostaa maaottelussa venymiset, yllätykset, kauden parhaat tulokset, omat ennätykset.

edit ja taas sitä perhanan lisäysselitystä: menin sitten näköjään Mäkelää kommentoimaan liveketjun-tyyliin, lukematta edeltäviä viestejä. No, toisaalta kirjoitin siis täysin puhtaalta pöydältä, puhtaalta näytöltä puhtaalla mielikuvallani.
Olisin kyllä valinnut sanani toisin mikäli olisin lukenut edelliset viestit, nyt jäi minulle tunne että heitin klapeja notskiin aika typerästi, liekittäen turhaan.
Vedin liikaa tunteella, onneksi en ole twitteröivä poliittinen henkilöhahmo.
 
Viimeksi muokattu:

-RTK-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ainoat sinikeltaiset
Sinne Mäkelä fan clubillekin tiedoksi, lähinnä täällä nyt ihmetellään Mäkelän päätöstä viettää paras kesän kisakausi kisoitta vedoten syihin, jotka eivät kuitenkaan koske häntä kovempia hyppääjiä eli häntä paljon kokeneemmat sekä tasokkaammat kisaajat eivät tunnu tarvitsevan loputonta treenirupeamaa siihen, että Dohassa menestytään. Jos ei kestä kisoja kesken kesän, on valmennuksellisissa asioissa oikaistu jos kesälläkin pitää vain treenata ja treenata.
Eihän tässä sun tekstissä ole mitään järkeä. Eikö Mäkelä nyt juuri tässä tapauksessa tee oikein, kun yrittää rakentaa sitä kuntopiikkiä nimenomaan Dohaan, kepittääkseen ne tasokkaammat kisaajat joiden ei ilmeisestikään näin tarvitse toimia.

Aina toivon suomalaisten urheilijoiden menestystä, mutta harvoin näin palavasti kuin nyt Mäkelän kohdalla ja ihan vain siksi, että nämä "asiantuntijat" ymmärtäisivät edes hetken, etteivät oikeastaan ymmärrä mitään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös